zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Pare pytań.

Snick
23-03-2008, 17:31
Powróciłem. :p

Mam parę pytań dotyczących ekwipunku.

Niech zacznę. Rzeczy które zawsze przy sobie nosze to:
- Royal Helmet
- Dragon Scale Mail
- Knight Legs
- Boots of Haste
- Platinum Amulet
- Crystal Ring
- Blacksteel Sword
- Bright Sword
- Demon Shield

Często chodzę na Dragi. Więc mogę paść. Na szczęście jeszcze nigdy nie przegrałem pojedynku z Dragiem.

Teraz Pytania:
Po 1. Czy Blacksteel Sword opłaca się wyenchentować na lód? (expie nim na dragach)
Po 2. Czy Platinium Amulet zastąpić Amulet of Lost?

Paciuch
23-03-2008, 17:55
oplaca sie wyenchetowac a platinum amulet narazie sobie zostaw :baby:
@down
Wszystko tylko nie obrażaj sorca knighciku

Snick
23-03-2008, 18:06
@UP

Sorc moim zdaniem to najgorsza opcja.

@Topic

Proszę o więcej wypowiedzi. ;)

Yoh92
23-03-2008, 18:23
Jeżeli chodzisz na Dragony, a jak wiemy, są to potwory podatne na lód, to opłaca Ci się wyenchatować.
Moim skromnym zdaniem, jest to chyba najlepsza opcja dla Knight'a ;)

A co do zmiany Amuletu z "Platinium Amulet" na "Amulet of Loss", to polecam zostawienie Ci Platinium Amulet.
Nie pytaj dlaczego, ponieważ nie odpowiem :D Poprostu zostaw.. AoL'a możesz zakupić na wyższym Poziomie.

Pozdrawiam
Yoh92

Levi
23-03-2008, 18:24
Moim zdaniem inwestycja w aola to niegłupi pomysł ponieważ nie zawsze wypada coś z eq, czasem 1 rzecz a czasem cały set.
Warto zainwestować w aloa jeżeli suma 2 rzeczy z twojego eq znacznie przekracza jego wartość(do tego dochodzi jeszcze loot z expa). (inwestuj jak masz kasę:P)

Enchantowanie broni jest do niczego... daj sobie spokój...

Daduch
23-03-2008, 19:38
Opłaca się enchantowac na lód a aol kup jak masz dużo kasy.

@UP

Sorc moim zdaniem to najgorsza opcja.
Co masz do sorca a może knight lepszy jest? lol

Snick
23-03-2008, 20:00
Dzięki za odpowiedzi. Kupuje AoLa. A sword już wyenchentowny.

Suton
23-03-2008, 20:32
dupa... nie potrzebnie z tym lodem... mój kumpel na 63 lvl bez lodu bił w draga 200+ a z lodam do 180...

Union_Aqua
23-03-2008, 20:38
@up : tak bo lód przeszkadza w biciu co nie ? xD

Dobrze zrobiles ;)

Tom@$Z
27-03-2008, 09:46
Lód zmniejsza obrażenia fizyczne broni, ogólnie damage wychodzi na -

OT: Nie kupuj aola, nie enchantuj miecza. Jeżeli to już zrobiłeś to gz..

Emcess
27-03-2008, 15:28
Tylko nie enchantuj broni! To ssie jak nic. Odejmuje Ci pare punktów z ataku i przenosi je na atak lodem (w spike swordzie np. jest to z 24 4 dla lodu i 20 dla fizycznych uderzeń). Brałem zaenchantowany spike sword na tombe, żeby bić ghosty.. Lepiej sie nie wypowiadać.

Suton
27-03-2008, 15:37
@up : tak bo lód przeszkadza w biciu co nie ? xD

Dobrze zrobiles ;)

no coment...

Undeadzik
27-03-2008, 16:04
hah 'wytrac wyenchantowanie' i hity wieksze beda ;)

Azkabanczyk
29-03-2008, 09:12
Do wszystkich, co mowili aby "zaczarowac" bron.

Czyli, ja majac 73 skill i bijac ze Steelblack Sworda bilem go po 150 max - w Dragona.
Dlaczego tak malo sie dziwilem... Otoz, bron byla zaczarowana pzrez lod lecz gdy skonczyly mi sie juz wszystkie pociski to zauwazylem, ze 2 razy pod rzad walnalem Dragona za 222! I kazdy kolejny hit byl za ponad 100. Oczywiscie, bywalo tak, ze 5 hitow pozniej bylo za 50-70, no ale jednak jest roznica... Niby zaczarowana bron daje ci dmg, ale to nie jest do konca prawda... Bo po zobaczeniu, ze bron juz nie byla zaczarowana, to hity byly o duzo wieksze, wiec moim zdaniem sie nie oplaca ich "enchantowac" (nie wiem jak sie dokladnie pisze, nie gralem 6 miesiecy i wrocilem tydzien temu :o).

To w sumie tylko tyle z mojej strony, przetestuj bron na tych Dragach jak jest "Zaczarowana" a jak jest juz "odczarowana". Mysle, ze lepiej bedzie sie expila z ta druga opcja :)

Good luck!

Sir szofer
29-03-2008, 10:19
To prawda że enchantownaie broni na lód i expienie nia na dragach to głupota bo dragon ma tylko 110% slabości na lód.
Enchantowanie opłaca się tylko jak dany potwór ma słabość rzędu 140% i więcej ale tkaich mobów jest mało.