Pokaż pełną wersje : Poradnik dla knighta dostosowany do najnowszej Tibii
Zapomniałem dodac ze mam pacc ;D
Trolle edron w takim razie ;]
Za mocno juz bije trolle moge isc na roty w cormaya?
O ile bijesz na full defie i z najsłabszej broni, to możesz i roty próbować. Tylko będziesz obrywać ;)
wbilem 31/32 na rotach i obliczając razem dostalem okolo 30+/- obrażeń ale klega mi zaproponował ze nanim poskilam i wziolem 2 winter wolfy i on tez i szybko sie skiluje.... a wlasnie poradnik 10/10
Silverius
24-09-2008, 19:46
Trole, od 35 można próbować roty.
@up - Skilluj. Można roty, próbuj też na slime.
roty!!!??? ja od 50/50 na slimach siedzialem i cacy bylo.B)
Kaczan____
25-09-2008, 17:52
Wielki "+" dla ciebie ; ] :cup:
Co do skillowania na rooku to rzeczywiście nie powinno się bić tą samą bronią co na mainie. Kiedy skillujesz to do wbicia skillu potrzebujesz 150% hitów (choć nie jestem pewien tej liczby) z poprzedniego poziomu skillu żeby awansować tzn. jeżli poprzednim razem awansowałeś w skillu po zadaniu 100 hitów to teraz będziesz potrzebował 150 hitów. Chodzi o to że na rookgaardzie będąc bez profesji oczywiste jest że będziesz potrzebował więcej hitów aby wbić skill niż na mainlandzie gdy już jesteś knightem. I te 150% hitów będzie za tobą szło przez cały czas twojej tibijskiej kariery tym charem :)
@up
Ja zrobiłem takie coś na roku biłem z mace od 1 lvla a tera bije z axe i mi wchodzi o pare % szybciej niz koledze który od początku bije ze sworda i jescze bije
P.S:Mam b legi crown helmet knight armor dragon shield platinium amulet Moge skilic na slimach wiem ze bende obrywal mocno ale kolega z podobnym eq na takich skilach i lvlu tez i obrywal moze po 15 na 10-30 tur
moze by tak napisac jako armor MPA? czy juz sie go nie uzywa? na 100+lvl ciezko o fireborn giant armor, chyba ze ktos od razu robi quest. Bronie tak samo ciezko zdobyc od razu, chyba ze u ciebie spamuja Sell inquisition quest item :] raczej 100+ to SCA/SoV/Blessed Sceptre i mozliwosc kupna Hellforged Axe/Emerald Sword/ Obsidian Trucheon. Uzytkownicy swordow dodatkowo maja problem z tym armorem wiec watpie czy na 100 lvl to zdobeda;]
Haynesek
07-10-2008, 09:03
Dobra poradnik, tylko brakuje mi kilku expowisk, a mianowicie Piraty, Bogi itp :p
bardzo dobry poradnik z checia z niego skorzystam bo wlasnie robie knighta wielkie thx dla Ciebie :cup::cup:
Wszystko niby ok ale LAguna od skila 70/70 i 40lvl -.- ?!?!?! LOL !! JA tam biegalem od 18 na skilach 55/55 zaczynajac i NIGDY NEI MIALEM WASTE !! No i nie padlem ale to tez trzeba troche umiec grac bo wiadomo noobek wpakuje sie w cale stado syfu :p:p Albo jeszcze jedno bic roty na PACC do 30 czy 40 lvl no to to jest kompletna porazka ;( 25 lvl Skile 65/65 K set i pyk na cyklopolis albo juz spokojnie na Lagune B)B)
A na czym expic 15 kinem 45/45?
A na czym expic 15 kinem 45/45?
Roty na liberty bay(najniższy poziom), chociaż polecam poskillować.
szymonq3
15-10-2008, 19:21
Fenomenalny poradnik.
11/10
:cup:
Chihauhau
19-10-2008, 08:18
Super poradnik!Bardzo mi sie przydal ;)
Rookmage
19-10-2008, 15:00
Bardzo piękny, przejrzysty i aż fajnie czytający się poradnik. Nic dodać, nic ująć. Pozdrawiam.
Antyczny
siemka wszystkim chce isici na drwale ale nie wiem jak tem wlez X( ??????
Poradnik super..:D
Bardzo mi sie przydał gdy grałem na guardi.. przez 2 tygodnie wbiłem 43 lvl i skille 70 :D
bardzo ładny poradnik:cup:
Zadaje sie że już pisałem w tym topicu ale co tam. Może staram sie szukać błedów na siłe ale ja expienie najtem uważam tylko wtedy gdy masz prawie 100% szanse na zysk, bo "expić" najt może przecież nawet na demonach(pomijając waste). Odradzam bicie gsów, tam zawsze jest waste a hydr już w szczególności. Od jakiś 3 miechów wychodze na - nawet huncąc z magiem.
#edit
Exp na behemotach lol2 Tam z ed masz mega waste a solo to nawet nie chce myśleć. Już lepiej tą kase "zwaścić" na frostach.
KijekKnight
01-11-2008, 20:49
Nie obraziłbym się jakby ktoś z was dał mapkę jak dojść na mount sternum na tego nowego tomba z góry dziękuje
bardzo konkretny poradnik... wszystko ładnie opisane :)
przyznam ze sie postarałeś :)
tequila51
04-11-2008, 17:49
Poradnik pierwsza klasa. Ogolnie mam do was pytanie. Tak sobie mysle kim grac i mam spory dylemat czy wybrac maga czy knighta. Magiem sie troche boje ze nigdy kasy na expa nie bede mial, a knightem nigdy nie bede mial gdzie expic z fajnym expem. Mam na mysli, ze znajac zycie expiac na potworkach bede mial mnostwo kasy i gdzie ja wastowac? Sa jakis fajne miejscowki na power gaming knightem? Juz tak zaczynajac od jakiegos normalnego levela, nie mowie o 100+ tylko bardziej 40+ etc.
I jak wyglada ciekaowisc expa knightem na jakis fajniejszych mobach.
Poradnik pierwsza klasa. Ogolnie mam do was pytanie. Tak sobie mysle kim grac i mam spory dylemat czy wybrac maga czy knighta. Magiem sie troche boje ze nigdy kasy na expa nie bede mial, a knightem nigdy nie bede mial gdzie expic z fajnym expem. Mam na mysli, ze znajac zycie expiac na potworkach bede mial mnostwo kasy i gdzie ja wastowac? Sa jakis fajne miejscowki na power gaming knightem? Juz tak zaczynajac od jakiegos normalnego levela, nie mowie o 100+ tylko bardziej 40+ etc.
I jak wyglada ciekaowisc expa knightem na jakis fajniejszych mobach.
Najtem zarabiaj kasę (pokazałem sposoby) na expienie maga;)
Na 40 lv możesz expić na:
Pacc - Scaraby, barbariany (mały i średni camp), żółwie, małpy, piraci.
Facc - Guardy, Elf Fortress, Orc Fortress, Dragon lair Venore.
Więcej mi nic nie przychodzi do głowy ;d
Poradni świetny, skorzystam z niego na 100 procent zwłaszcza, że obecnie tworzę knighta ;)
Gratulacje !!!
9,8/10 :cup:
Angelika123
11-11-2008, 14:49
Bardzo mile się czyta :) Oby więcej takich poradników ! :)
Fajny poradnik wszystko super :) tylko napisałeś że na dragona 30 lvl i skile 60/60 ale możecie nie uwierzyć ale ja brałem draga solo z bp ihów na 20 lvl skillów niestety nie pamiętam ale bodajże że to były 55/55 B)
Fajny poradnik wszystko super :) tylko napisałeś że na dragona 30 lvl i skile 60/60 ale możecie nie uwierzyć ale ja brałem draga solo z bp ihów na 20 lvl skillów niestety nie pamiętam ale bodajże że to były 55/55 B)
Nikt nie będzie expił na dragach z takim waste, jakby już go nie było ;d
wiesz to było kiedy jeszcze mnie nie obchodziło waste chodziłem na dragi dla zabawy nudziło mi się i dlatego :D pomimo iż miałem duże waste świetnie się bawiłem xD widzę że ty też grasz na Guardi :D
Ja na draga pierwszy raz poszłem na 20 levelu (możecie wierzyć lub też nie).
Oczywiście nie sam, lecz z Druidem na 24 levelu. Wiem, że knight jest blockerem, ale Druid wszedł pierwszy z Utamą Vitą i blockował go aż mu sie nie skończy mana (użył 3 manaski i zszedł na dół) i w tym momencie rola Blockera przeszła na mnie... Mialem 3 health potionki i nam sie udało:]
Podałem progi levelowe do EXPIENIA nie SOLOWANIA potworów. Trochę domyślności no... =)
jak dla mnie 8/10 przejrzysty co prawda ale brakuje dużo expowisk ja cię w 100% rozumiem szkoła nie ma czasu więc jak masz troche czasu to czasami nawet w notatniku coś po opisywać hmm sądzę że miejsca z np Hydrami opłacało by się dodać ale to moja opinia :)
jak dla mnie 8/10 przejrzysty co prawda ale brakuje dużo expowisk ja cię w 100% rozumiem szkoła nie ma czasu więc jak masz troche czasu to czasami nawet w notatniku coś po opisywać hmm sądzę że miejsca z np Hydrami opłacało by się dodać ale to moja opinia :)
Ja już nie gram, hacknęli mnie :d
Welordian
19-11-2008, 17:35
hehz ta skile 70/70? na 30 lvlu skile 70/70 to swietne skile a shield niejest asz taki potsebny wystarczy dobry atak a shield mzoe bcy 60 bo jak blokerem sie niejest t wystarczy omfg
Dragonit
19-11-2008, 18:31
na 30 lvl 70\70 są niezłe, ale nie świetne! Dzisiaj expiłem bratu który miał na 9 lvl 54\48 (shield cienki) i na solo biorę zerka i mino guarda, a jak zobaczyłem 39 lvl knighta który bije orcom warriorom po .... 50 to myślałem że padnę. Mój best hit to 112 (na hunterze). Naprawdę warto jest mieć dobre skille, a shielding jest równie ważny co sword\axe\club!
Naprawdę warto jest mieć dobre skille, a shielding jest równie ważny co sword\axe\club!
Tylko jak expisz na syfie typu GSy, Orki, Guardy, Minotaury itp. Na wyższym lvl expi się głównie na frostach, nightmarach, warlockach (nie jestem pewny), Dragon lordach... to wszystko bije z magii. Shielding tu niewiele pomoże ;d
Eldo1994
19-11-2008, 21:47
Tylko jak expisz na syfie typu GSy, Orki, Guardy, Minotaury itp. Na wyższym lvl expi się głównie na frostach, nightmarach, warlockach (nie jestem pewny), Dragon lordach... to wszystko bije z magii. Shielding tu niewiele pomoże ;d
Tak, tylko zależy jeszcze czy jest się na etapie bardzo mocnych dwuręcznych, czy może już broni pokroju SCA, MS, czy TH. ;) W takim przypadku shielding jest BARDZO przydatny, bo znacznie zmniejsza koszty leczenia/możliwość deda. :)
Dragonit
20-11-2008, 09:34
Nie każdy ma pacca i expi na tych nightmarach itd., a Dl z łapy potrafi przywalić ... po za tym mnóstwo expowisk z potworkami bijącymi obrażeniami fizycznymi, nie wspomnę o huntach.
hmm mam 12lvl i skille 53/53 i bardzo dobre eq(rh dsm demonka..) ale nie daje rady exurowac sie na slimie...mysle ze slimy sa od skilli 60/60++
@up
Ja już skillowałem na slimie z 55/54 :p tylko, że zawsze skillowałem z 30min-1h bo slimy po czasie mocniej waliły, a eq miałem podobne do twojego
Bonguell10
20-11-2008, 23:38
Nic dodać nic ując chyba najlepszy poradnik dla knighta :D. Oby takich więcej.
Herbitussin
25-11-2008, 17:43
Poradnik bardzo ładny.
Mam małe pytanie na jakich najlepiej skillach skillować na Slimach?
Z góry dziękuje ;)
@up
Na rotwormach trenuj do 60/60, resztę wbij na slime.
Czytanie ze zrozumieniem rox..
Junior1212
29-11-2008, 11:29
Nie wydaje mi się żeby na skillach 60/60 ktoś wytrzymał długo na slime ;p
byś się zdziwił bo ja myślę ze długo by ktoś wytrzymał :D:);):evul:ha
Molochor
30-11-2008, 19:41
Mam pytanie. Czy DSM nie jest przesadą na levelu 50? Tak ogólnie poradnik bardzo fajny, przeczytałem 90% daje 9/10 (przceiż nic nie jest idealne).
Mam pytanie. Czy DSM nie jest przesadą na levelu 50? Tak ogólnie poradnik bardzo fajny, przeczytałem 90% daje 9/10 (przceiż nic nie jest idealne).
W sumie czemu nie, zawsze można i wcześniej.. DSM jest tanie jak barszcz (na upartego można zarobić w kilka godzin) ;p
XxUNISTAxX
02-12-2008, 12:13
Witam poradnik 9,5/10 zawsze może być lepiej ^^ heh
Znacie dobrą miejscówkę na skilowanie na slimach blisko wody =P
Junior1212
03-12-2008, 08:27
W sumie czemu nie, zawsze można i wcześniej.. DSM jest tanie jak barszcz (na upartego można zarobić w kilka godzin) ;p
no jo masz racje ale trzeba i aola mieć jak chcesz dsm nosić i jakieś :evul:jeszcze dobre eq
tequila51
03-12-2008, 15:06
Ogolnie krotka pilka, mam dylemat czy grac knightem czy nie.
Moje pytanie brzmi jaki jest fun knightem na wyzszych levelach i czy w ogole jest. Bo mam 41knight i 41ms... :P
Chce zeby mi grac sprawiala jak najwiecej przyjemnosci, a sorcem chyba ciezko z kasa, a z knightem?
Jaki jest fun gry?
Ogolnie krotka pilka, mam dylemat czy grac knightem czy nie.
Moje pytanie brzmi jaki jest fun knightem na wyzszych levelach i czy w ogole jest. Bo mam 41knight i 41ms... :P
Chce zeby mi grac sprawiala jak najwiecej przyjemnosci, a sorcem chyba ciezko z kasa, a z knightem?
Jaki jest fun gry?
Ogólnie rzecz biorąc, jak masz dużo kasy i nie zależy Ci na waste, bierz sorca. Magiem jest dużo zabawy, masz czary obszarowe (exevo flam hur, exevo vis hur, exevo gran mas vis i flam), trzrba (nadal) umieć grać.
A knightem? Ciągłe bieganie (bocenie?) po mapie i zaznaczanie potworków. 2 zalety - tanie expienie w porównaniu do sorca i dużo capa.
@2up - ja nosiłem DSM, BOH, Knight Legs, RH, Demonkę i Fire axe i aola nie miałem :) Nikt Ci nie powiedział, że koniecznie musi spaść dsm.. ;d
tequila51
03-12-2008, 16:19
Ogolnie to mnie ciekawi czy w ogole fun knightem jest. Bo w sumie ja zbyt duzo czasu nie mam na gre, dlatego jednak wole sobie puscic bota i sie uczyc do maturki i potem najwyzej knightem sobie jakis fajny ciekawy waste? Bo taka opcja zeby zarabiac knightem na sorca to nie wiem. Po prostu chce miec jedno w miarę fajna postac. Tak jak teraz sie zdecydowac nie moge i gram dwoma na raz.
swoja droga, pozdro szczecin.
Ogolnie to mnie ciekawi czy w ogole fun knightem jest. Bo w sumie ja zbyt duzo czasu nie mam na gre, dlatego jednak wole sobie puscic bota i sie uczyc do maturki i potem najwyzej knightem sobie jakis fajny ciekawy waste? Bo taka opcja zeby zarabiac knightem na sorca to nie wiem. Po prostu chce miec jedno w miarę fajna postac. Tak jak teraz sie zdecydowac nie moge i gram dwoma na raz.
swoja droga, pozdro szczecin.
Knightem nawet jest fun jak masz pacc. Na facc nie ma ;d
Rock_Star
03-12-2008, 17:50
Nie myślisz o dodaniu jakiś nowych miejsc do expienia? ;>
O ile sie orientuje Aggro mial haka i juz nie gra :(
O ile sie orientuje Aggro mial haka i juz nie gra :(
Niestety dobrze się orientujesz. ;d
Kamil_Bks
03-12-2008, 21:39
Mam pewien dylemat. Jak myślicie? Mam skille 50/50 i 10 lvl. Pójść troche poexpic i potem znowu skillowac czy cały czas skillować?
_Samuraj_
03-12-2008, 22:38
Doskilluj do 55-60 i do 20 lvl exp a później skilluj do 65-70 i exp do 30 ;]
Skilluj jak najdłużej. Jeżeli doskillujesz do 60/60 i stwierdzisz, że skille lecą za wolno, to daruj sobie tą profesję.
maxi1996
04-12-2008, 13:33
bez sesuX(X( kazdy wie ze najlepiej expic na thais w ghulach8o:cup: 1-10
Mam pewien dylemat. Jak myślicie? Mam skille 50/50 i 10 lvl. Pójść troche poexpic i potem znowu skillowac czy cały czas skillować?
Skilluj. 70/70 to absolutne minimum. 80/80 i jest good.
@up - znikaj, nie wiesz wiele o tej profesji ;d
tequila51
04-12-2008, 14:18
A jak mozesz to powiedz gdzie fun jest?:D I czy potencjalnie fun soso>fun knight?
A jak mozesz to powiedz gdzie fun jest?:D I czy potencjalnie fun soso>fun knight?
Fun jest na h-lvl na huntach, questach i paccu.
A sorcem jest fun prawie wszędzie ;d
Potencjalnie i praktycznie jest fun sorc>fun knight ;d zależy jak expisz ofc
Frytasek
05-12-2008, 17:48
Co się bardziej opłaca?
UH'y czy Heal Potiony?
Proszę o uzasadnienie swojej odpowiedzi.
Dziękuję
Heal potiony poniewaz wiecej lecza ci hp.
Daje wiecej jak masz jakis wiekszy mlvl na sw2oim knightcie i tak najbardziej sie oplaca small mana potionki i exura.
Pozatym watpie bys dostal uhy w dzisiejszej tibi u graczy jesli nie masz wlasnego druta.
Frytasek
05-12-2008, 19:01
Przecież UH daje więcej niż zwykły heal potion
Frytasek
05-12-2008, 19:40
Acha. Nie wiedziałem, że to zależy od MLVL :o
Teraz sie pozmienialo i sila leczenia zalezy najbardziej od mlvla wiec uh-y zostaly ´´zniszczone´´. Nikt ich nie uzywa przynajmniej knightci bo jest to nieoplacalne.
Mam nadzieje ze pomoglem.
Qlos
Hmm , mam do was pytanko , wlasnie zrobilem sobie nowego hara, zamierzam grac knightem , ale nigdy nie gralem knightem , i nie zabardzo czaje jak mam to rozegrac np co mam miec na sobie do trenowania , i gdzie jak i na czym... prosze o pomoc Pozdro:confused:
Jest oddzielny (przyklejony) poradnik na temat treningu...
http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=7102
@down
Wystarczy trochę poszukać.
Fajny poradnik ale jak do ch**a zdobyć tyle kasy na k set & dragonkęna 20 lvl ??
Fajny poradnik ale jak do ch**a zdobyć tyle kasy na k set & dragonkęna 20 lvl ??
Na pvp roty pod thais to jest 1-1,5h roboty żeby uzbierać 2k. wiec policz sobie ile zajmie Ci uzbieranie 20k na set.
Na noob-pvp gorzej ale zawsze zostaje poczciwy tomb ;D
MarTheBless
13-12-2008, 00:43
Niczego nie brakuje,10/10.
Genialnie.
Z expienia i deserta. Jak masz kumpli to jeszcze prościej. Btw k set kosztuje ~~10k a dragonka max 4.5k ; d
Poradnik jest super wiecej takich
-Luruj na siebie jak najwięcej behemotów i bij je metodą góra-dół z exori (z grana się nie opłaca. Dlaczego? Napiszę później). Lepiej uderzyć z jednego exori 6 behemotów, niż 3. taniej wychodzi..
Hmm, przeczytałem (cały?) poradnik i nie znalazlem tekstu dlaczego warto bi z zwyklego exori, a nie grana :P
Hmm, co do ostatnich 2 update, raczej nic nie poprawiles co do expienia na nowych potworkach. Czesto ek siedza na Bog raiderach, gs island, kopalnie w sva, kulty na goromie i lb, a co do facc to fibula(dragi), crus helmet i demona (wrl) :)
Tabelka z skillami, wg mnie jest zbyt zanizona, aby moc sie bawic porzadnie ek to juz na 25-30 lvlu powinno sie miec ten 75-80 skill.
PS. Napisz cos wiecej o (sword/axe/club) ringach, to troszeczke co napisales jest zbyt malo :P
Ps 2. A moze by tak tabelka z jakim eq i skilami na czym skilowac ? (moze poradnik dla knighta w jednym miejscu a nie latac po 2 poradnikach dotyczace skilowania i knighta ?)
Sry, ale troszke sie uczepilem ciebie :P hehe nie miej tego za zle :P
@up - nadpisałem 2 rzeczy. Nie mam za złe, jeśli ktoś umie krytykować. Ty posiadłeś tę umiejętność ;)
Uwaga do wszystkich:
NIE BĘDĘ POPRAWIAŁ PORADNIKA SAM, PONIEWAŻ NIE GRAM (NIE MAM CZYM ;d) A PRZEZ 2 UPDATE TROCHĘ SIĘ POZMIENIAŁO. PROSZĘ O WSZELKĄ POMOC.
davcio142
16-12-2008, 10:38
Bardzo fajny poradnik ja zawsze gram knigtem :D jak dla mnie najlepsza profesja gralem przez troche palkiem do 50 lvl ;s ale wkurzalo mnie to ze co jakis czas musialem isc do dp po spears ;// Teraz mam prawie 49 knighta x) ze skilami 72/71 jak dla mnie to nie sa zle ale mogly by byc lepsze ;D ale to z czasem... xD
pOzdRo 4all ;> :)):cup::D
Majsterek.
16-12-2008, 16:31
Osobiscie nie gram knightem i raczej nie bd ale twoj poradnik mnie wciagnal ...xDD dla mnie 9/10
DominiqZGR
20-12-2008, 23:39
ja tam se siedze na trollach do 55/55 wchodze na trole w thais wlaczam skrypta ! i skill leci tam sie skilluje fajnie prawie caly czas pusto !! i jak ujebe jednego trolla odrazu jest drugi tak jak na slimach !!
Sir.Wedlos
21-12-2008, 09:05
Baardzo dobry poradnik.
Aktualnie gram pallkiem ale kiedy jak kina gralem to wlasnie wzorowalem sie na tym poradniku :)) 10/10
Parę błędów stylitycznych i klawiaturowych ;).
Przykłady
1. Przy trenowaniu na slime
Orignała <- powinieneś napisać oryginała (dobrze też "matki").
2. Minusy axe
Knight axe i inne dobre topory), obrona. <- niepotrzebny nawias
3. Blokowanie
podczas kiedy inna profesja/profesje go ubija/ją. <- zmień na "ubija go/ją"
4. Sporo niepotrzebnych "enterów" (zakończeń linijki) w środku zdania.
Ogólnie dobry poradnik.
Bardzo ładny poradnik zapewne sie przyda= d 10/10
Monster90x
29-12-2008, 09:44
gratulacje
jeden co pomyślał zrobić poradnik co do nowych uptade, wszystko bardzo dobrze napisane, skille, expowiska ,eq. Sam mam 38 knighta skille 78/78(skilluje do 80), eq:rh, dsm, k legs, boh,steel, demon shield, p ammy, bs. Expie na mintwalin albo monsterum....aaaa zapomniałeś napisać coś o dc, słyszałem że tam knightem jest expik miodzio ale i tak 10 na 10
Super jestem knightem. Przyda mi sie ten zawalisty poradnik ;)
BryqHero
29-12-2008, 20:49
Super poradnik. Napewno wielu osobą się spodoba i pomoże ;)
Poradnik bardzo dobrze się czyta , wszystko przejżyste :)
Wszystko bardzo dobrze opisane, przedewszystkim gdzie expić bo najwiecej ludzi ma właśnie z tym problem :)
Gratuluje i czekam na poradnik Pallka :)
Pzdr :P
bambuchamaker
30-12-2008, 03:37
Gdyby nie to że rozpier..... mnie ten poradnik ! to by było bosko .....
od kiedy to sie skiluje z takimi syfnymi skilami na slime ?
i why skile 80 + na 50 lvl ? jak ja mam 92/91 na 27 ... i na summonie takim jak monk :evul: skiluje sie najwolniej !!!!! lekko zkalamiłeś ten poradnik
i why skile 80 + na 50 lvl ? jak ja mam 92/91 na 27 ... i na summonie takim jak monk :evul: skiluje sie najwolniej !!!!! lekko zkalamiłeś ten poradnik
Szacunek dla Ciebie, ale zdecydowane 75% graczy na tym lvl ma o wiele niższe skille. Btw - od kiedy na monku skilluje się najwolniej?
detropny
30-12-2008, 16:00
fajny poradnik przejzyscie napisany, wielu ludziom sie przyda. Przyznam sie dowiedzialem sie tez troche wiecej niz wiedzialem z tego poradnika:). jakbym miaj stawiac ocene w skali 10 to daje 9. ten jeden punkt za to ze mogly byc opisane drogi jak dojsc do niektórych expowisk.;)
bambuchamaker
30-12-2008, 21:14
Szacunek dla Ciebie, ale zdecydowane 75% graczy na tym lvl ma o wiele niższe skille. Btw - od kiedy na monku skilluje się najwolniej?
bez kitu na monsterach skiluje sie grubo szybciej ! monk to marnotrawienie czasu do 90 mozna se smialo skilowac na slimach , po 90 zapraszam na Gargoyle
A wiesz, że trzeba zadawać 'bloodhity'? Może dlatego tak wolno Ci idą skille na monku.
Możesz podać nick swojej postaci? Sorry, ale jakoś mi się nie chce wierzyć w Twoje skille ;).
dla mnie Aggro odwalil kawal dobrej roboty i lepszego poradnika niewidzialem ;p ocena 10/10:p
Jeżeli to był Twój pierwszy poradnik to nieźle Ci on wyszedł.Naprawdę!Czytałem go z przyjemnością ;) .Expowisk no może i nie zbyt wiele, ale ogólnie jest OK. ;] Czekam na kolejne poradniki Twojego autorstwa :p
fajny poradnik :cup: 10/10:cup:
Najlepszy poradnik dotyczący knighta jaki kiedykolwiek czytałem. Autor odwalił kawał dobrej roboty.
Mam pytanie co do pewnego zdania:
- Bierz do 3 bp mf i bp hp potionów. Scouty nie zadają wielkich obrażeń (co innego w grupce), zwykłe elfy tym bardziej.
Ta rada dotyczy expienia na elfach i elfach scoutach na Shadowthorn w podpunkcie o najlepszych expowiskach.
Moje pytanie to czy te 3 bp mf i bp hp mam brać już na 20 poziomie (tak pisało na tabelce z twojego poradnika (Że od 20-30 Dwarfy, Ghostland, Mount Sternum, Shadowthorn, Elvenbane))
Jest napisane DO 3 bp mf i bp hp. Możesz brać mniej. Zobacz czy sobie poradzisz z mniejszą liczbą mf. A co do health potionów - zawsze bierz bp.
2@up
Zgadzam się
Co do tych expowisk to juz chyba wszystkie jakie są w Tibii :D
KompiHiberna
05-01-2009, 18:28
ja tam skiluje do skili 70/70 i potem już exp a skilowanie jak bedzie ochota( czyli nigdy :evul::evul::evul:)
polecam wam taka metodę ;]B)B)B)B)
Vamanaun
09-01-2009, 12:09
forums.tibiabot.com/showthread.php?t=70646
forum.tibia.pl pod tym względem mięknie:p
forums.tibiabot.com/showthread.php?t=70646
forum.tibia.pl pod tym względem mięknie:p
Bot = didn't happen
Gadzixor
09-01-2009, 22:05
Jeżeli wybrałem axy to do skilowania musze wziąć Sickle tak? (najsłabsza broń danego rodzaju)
Jeżeli wybrałem axy to do skilowania musze wziąć Sickle tak? (najsłabsza broń danego rodzaju)
Tak byłoby najlepiej. Chociaż jeżeli nie będziesz trafiał z tej broni za często wybierz inną lub zmień tryb. Np Z sickle full def na sickle full attack lub użyj hand axe full def.
Adrunek123
10-01-2009, 18:02
Gosciu powiem Ci, ze poradnik napisales pierwsza klasa :]
Gosciu powiem Ci, ze poradnik napisales pierwsza klasa :]
Też sie zgadzam, dużo szczegółów, chyba troche sie namęczyłeś ciekawe ile go pisałeś?
@up
Parę dni. Każdego dnia może poświęciłem 1.5h..;)
KrEmAs KAc
18-01-2009, 21:35
Poradnik dobry i mam pytanie: czy teraz knight nie może używać broni dystansowej??
Poradnik dobry i mam pytanie: czy teraz knight nie może używać broni dystansowej??
Mógł zawsze. Ale mu się to nie opłaca.
Aragorn_Sword_Master
20-01-2009, 08:59
Zajebisty poradnik.Bardzo mi sie podoba i przydaję... mam knight 21 lvl ze skilami 70/67 i 4mlvl:) ale skilluje do 80 shielding:)
-MaRcEl-
29-01-2009, 11:01
Hm.... mam pytanko na jakim otsie grasz?bo cos nie chce mi sie wierzyc ze na 27 lvlu masz skilla 92 chyba ze nie masz zycia i caly czas jedziesz na bocie ;] a zsumonowany monk to najlepszy potwor do skilowania ;p dla mnie poradnik bardzo dobry 10/10 ;p troche sie na nim wzorowalem mam teraz pytanko czy od skilli 69 do skilli 80 dam rade skillowac na slimach? mam 44 lvl eq: Dsm,rh,c legi,demonka p amulet
Dragonit
29-01-2009, 11:28
Dasz, mój kolega miał 79\78 i jeszcze dawał radę na slimach.
-MaRcEl-
29-01-2009, 11:30
Dzieki ;p to zabieram sie do trenienia ;p
elo , da rade expic na mount sternum na cyckach 22 kina 70/70 ? czy to wystarczy zeby chlastac cyclopowi 150 + ? chodzi mi o szybki exp do 30 lvl
Kubawis93
31-01-2009, 13:50
Poradnik, spoko.. Sam gram palkiem i skilluje do 80 Dista, przeczytałem i znalazłem sobie fajny patent na skillowanie. Dzieki :D 10/10
elo , da rade expic na mount sternum na cyckach 22 kina 70/70 ? czy to wystarczy zeby chlastac cyclopowi 150 + ? chodzi mi o szybki exp do 30 lvl
Jak w miarę szybko ubijesz zwykłego cyklopa, to tak. Tylko uważaj na smithy (nie wiem jakie masz eq ;d)
Hazar M.
01-02-2009, 19:43
Witam, czytam inforamcje o kni (gram pierwszy raz), czy w tej profesji mlvl ma jakieś znaczenie? Światło chyba zawsze tak samo mocne i tak samo długo się pali, exury raczej kiepskie, używa się głównie potionów. Widziałem porady, żeby leczyć się magią, ale na niskim poziomie chyba bezpieczniej health potion nosić niż mane. Jeśli jestem w błędzie proszę o wyprowadzenie mnie z niego.
Super hiper mega poradnik!! Gratz!!
/Ferax/
elo najlepszy poradnik o knightcie jaki widzialem ;)
mam pytanie do jakiego lvl mi starczy takie eq mms, dsm , rh , boh, k legs ??
narazie mam 30 lvl:p
Oprócz paru rzeczy, nie mam się do czego przyczepić:
- piszesz, że bs jest na queście od 40 lvla, bs quest jest od 45lvla
- hero wcale nie jest najlepszym źródłem zarobku;d wszystko zależy od szczęścia - raz w godzinę jesteś 10k na plus, raz w 3 godziny nic nie spadnie;) zarobić się więc da, ale nie nazwał bym tego numerem jeden;d
- na chorze samemu można wyciągnąć 70k/h;p
@up
nawet do 100 możesz w takim biegać;p ale na 70 lvlu można by już legi zmienić na golden i kask na demon
Witam, czytam inforamcje o kni (gram pierwszy raz), czy w tej profesji mlvl ma jakieś znaczenie? Światło chyba zawsze tak samo mocne i tak samo długo się pali, exury raczej kiepskie, używa się głównie potionów. Widziałem porady, żeby leczyć się magią, ale na niskim poziomie chyba bezpieczniej health potion nosić niż mane. Jeśli jestem w błędzie proszę o wyprowadzenie mnie z niego.
imo mlvl ma dość duże znaczenie, jak masz zamiar grać knightem na dłuższą metę, to zdecydowanie bardziej opłaca się go 'skillować' poprzez leczenie się exurami, zamiast potionami. Dlaczego? Każdy knight na wyższym poziomie leczy się exurami na każdym expowisku. Na 7 mlvl exura dawała mi około 40-45 hp, na 8 już około 50hp. I teraz powiedzmy, że expisz na frostach, używasz manasa (~100 many dodaje)=5x exura. Na 8mlvl dostajesz 250hp, na 7mlvl już tylko 200hp. Idąc tym tokiem, aby wyleczyć się za 1k hp, to na 7 mlvlu pójdzie 5 manasów, na 8 już tylko 4, a to, na dłuższą metę, jest duża róznica (na 1,5-2h hunta zamiast 20 bp manasów, zużywasz tylko 16bp, czyli 4k róznicy)
Health potiony zawsze się powinno mieć - jak już wielokrotnie pisałem.
Jak w miarę szybko ubijesz zwykłego cyklopa, to tak. Tylko uważaj na smithy (nie wiem jakie masz eq ;d)
moje eq : warrior helmet, crown armor, knight legs, tower shield, scarf, bright sword/wyvern fang
Karimuthi
08-02-2009, 21:08
Bardzo fajny poradnik :) Fajnie sie czyta oraz udoskonaliłeś profesję knight :)
Dragonit
08-02-2009, 21:42
Etanov - nie wiem nawet po co się pytasz, bo cyclopy będziesz zabijał masowo jak chciał przy takich skillach. Smitha ubijesz raczej full exurach, ale unikaj bo nie opłaca się bić na tym lvl. Exp i kasa będzie dobry.
Mi się podoba ten poradnik
bardzo dobry poradnik ;) aż chce się grać knightem
Assasyn-Kreda
21-03-2009, 10:32
Ten poradnik jest super. mam najta za skilami 40/38 10 lvl 8o i mam pytanie bo teraz roty szybko ubijamna 3-2 strzaly i leza i moge sie przezucic na slimy ?
Ładny poradnik, widać że się przyłożyłeś... :d
Daje 5/5
Życze miłego pisania kolejnych poradników ;):D:D
Ten poradnik jest super. mam najta za skilami 40/38 10 lvl 8o i mam pytanie bo teraz roty szybko ubijamna 3-2 strzaly i leza i moge sie przezucic na slimy ?
Jak wytrzymasz przynajmniej pół godziny na slime to ok ;p (a wątpię że wytrzymasz). Idź na dwarfy/minotaury, zobacz czy masz najsłabszą broń i full defense.
Assasyn
Ja polecam rotwormy, osobiście skilowałem na rotwormach od skilli 45-62, w venore jest taka dziurka na północny wschód od Venore bardzo blisko wody, na lewo od mini wieży orków jest dziurka. W niej jest pare dziurek innych, a w każdej dziurce są po 2 rotwormy. Jest to idealne skilowanie, drugim rozwiązaniem są dwarfy (zwykłe) w kazoo na 66/67 skillu dwa dwarfy starczają na 15 minut około, więc tobie starczyły by na owiele więcej czasu. Osobiście polecam dziurke na północny wschód od venore ;).
bokoko44
27-03-2009, 18:33
mam 16 knighta i robie shleding mam 32 axe 34 czy mam dobre skile na ten lvl ???
i na czym mam sklillować i expic.
POMOCY
Jak dla mnie poradnik bardzo dobry. Skillowanie najważniejsze ja 40 knightem mam skille 71/67 i chce wbic do 75/73... 80/80 az tak to mi nie potrzebne;)
Melmunda
15-04-2009, 20:07
mam 16 knighta i robie shleding mam 32 axe 34 czy mam dobre skile na ten lvl ???
i na czym mam sklillować i expic.
POMOCY
Skille bardzo małe, skilluj do 50-60.
Piszczek16
03-05-2009, 19:50
Bardzo ładny poradnik. Az szok że chciało ci się tyle pisać za to wielki respekt.
Na pewno pomoże każdemu niedoświadczonemu ryckowi. Dzięki ludziom takim jak ty życie jest łatwiejsze.
Het'Hett
08-05-2009, 18:41
Jedyny poradnik który ma wszystko jasno opisane! Od niedawna gram knightem... czytałem kilka poradników i ten zawiera wszystko dosłownie! Są porady co do expienia i skillowania (Normalnie w poradnikach jest jedno albo drugie). Hmm... co tu dużo mówić? Po prostu super poradnik 10/10.
Bardzo dobry poradnik.
Wszystko napisane czysto i przejrzyście.
5/5
Pozdrawiam.
Marcin92Fighter
12-05-2009, 22:20
Bardzo dobry poradnik
pewnie każdemu knight`owi się przyda
:cup::cup::cup::cup::cup::cup::cup:
5/5
Pozdro
Kamil_Bks
19-05-2009, 22:29
Korzystając z tego tematu mam pytanko. Mam knighta 26 lvl i skille 63(axe)/61. Co mam robić? Skillic do 70/70 czy może więcej i potem expić?
@down
Ok. Tak Twoim zdaniem do ilu mam mniej więcej skillować?
Korzystając z tego tematu mam pytanko. Mam knighta 26 lvl i skille 63(axe)/61. Co mam robić? Skillic do 70/70 czy może więcej i potem expić?
Skilluj.
..znaczki;d
Bardzo dobry poradnik. Gratuluje :)
FerdekKiepski
16-06-2009, 15:52
Bardzo dobra robota
pozdrawiam
Ice'clear
19-06-2009, 22:22
ja tez mam do ciebie pytanie tzn aggro poradnik jest super zdjecie itp itd ale jednego co mi brakuje to opisow tych expowisk trcohe zamalo moim zdaniem kazdy ma inne
I pytanie:mam 35najta 66/66 skille (sword) eq:Demonka,Golden armor,boszki,crus,Bs,plate legi
PS:ja bede i tak skillowal do 80 bodajze ale hche troche poexpic od 70
PSS:proponujesz cos kupic
PSSS:to non-pvp bez pacc
PSSSS:lubie to PS ;D
Ice'clear
26-06-2009, 22:13
Kup DSM : )
ze dsm kupic to wiem ale jakie expowisko polecasz hmm...
Ice'clear
26-06-2009, 22:25
a i moze jeszcze tak szybko przy okazji
Mam taki problemik slyszalem ze typki a nawet moji friend lamia blokady tak to nazywaja ze np zaklada 20 lvl avangara i idzie leciutko expic powiedzmy na ghsotland czy przykladaowo w moim przypadku sprawdzilo by to sie na new tomb pod mount sternum przypominam 35lvl 68/68 skille
a i moze jeszcze tak szybko przy okazji
Mam taki problemik slyszalem ze typki a nawet moji friend lamia blokady tak to nazywaja ze np zaklada 20 lvl avangara i idzie leciutko expic powiedzmy na ghsotland czy przykladaowo w moim przypadku sprawdzilo by to sie na new tomb pod mount sternum przypominam 35lvl 68/68 skille
Na 35 lvl to z takiej broni, to nawet po 1 bić nie będziesz, a taki bs spokojnie starczy. Biorąc pod uwagę, że ave jest od 75 lvl, a masz 30 lvl mniej, a z lvl tracisz 2% ataku broni to na 35 lvl, ave będzie miało tylko 20 ataku, gdzie bs ma 36...
Ice'clear
26-06-2009, 23:15
aha to na takiej zasadzi dizekiuje ze mi wytlumaczyles
Szop_pracz
27-06-2009, 15:19
od skilla okolo 68 do 80 mozna swietnie skillowac na tortoise na laguna islands jesli ktos nie chce na cyklopach
@Up
Na żółwiach kicha, bo dużo botterów. Poza tym, szkoda pacc.
Cyklopy są ok.
AronValis
28-06-2009, 11:50
Oj, trzeba sie wziąść za te skile. Ja mam na 21 lvlu skile 50/47. Az wstyd.A trzeba mieć skile 60/60. Wiec do skilowania !!! xD
Ice'clear
28-06-2009, 16:05
Oj, trzeba sie wziąść za te skile. Ja mam na 21 lvlu skile 50/47. Az wstyd.A trzeba mieć skile 60/60. Wiec do skilowania !!! xD
kto ci powiedzial ze trzeba chodz fakt trzeba ale zadaj sobie jedno bwp czy chcesz grac knigtem czy tlyko zarabiac nim kase bo jesli kase no to takie ci lekko wystarcza
PS:ponawiam gdzie expic 35 najtem 70/70skille bez pacc
Kazz, Milltawin(o ile się dobrze miejscówkę zna), DC, na ofa chyba trochę za wcześnie jeszcze, hmm, EF, Facc Tomb, ogóle na paccu zbytniego wyboru nie ma.
Siema all,
Gdzie expić na 132lvl Knight ?
Jest tak skończył się pacc nie ma kasy i zupełnie nie wiem gdzie są jakieś expowiska dla facc, oczywiście bez waste.
Skills 85/75 DH, MPA ,GL, Avanger.
Proszę o szybką i dobrą odp. ;]
Smoczek8228
29-06-2009, 12:54
Idź na mint, zrób lootbagi to uzbierasz... ;p
wojt4s98
29-06-2009, 15:19
Czesc jestem nowy na tym forum i mam pytanie gdzie moge expic na 70+ lvl bo kazdy pisze co innego wiec chcialbym sie was poradzic a poradnik bardzo dobry
Czesc jestem nowy na tym forum i mam pytanie gdzie moge expic na 70+ lvl bo kazdy pisze co innego wiec chcialbym sie was poradzic a poradnik bardzo dobry
Lizardy, żółwie, orc fortress, małpy, i pewnie dużo nowych expowisk których nie znam.
Gdzie expic 130 ek, facc ?
Jest tak pacc sie skonczyl nie ma kasy i nie mam pojecia gdzie, skil 85/75, MPA, GL, D HELMET, AVANGER.
Prosze o odp !
pytanie jakie dla knighta jest optymalne eq od 14-25 lvl
@MaciejD
Na lvlach 14-20 powinieneś biegać w plate secie i dwarven shield (jeśli masz kasę kup dragonkę). Po 20 lvlu i zrobieniu desert questa kup sobie knight set.
@Gumazo
Myślę, że dla expa najlepszy będzie jakiś Dragon Lair. Dla kasy - idź na OF. Miałeś PACC, wnioskuję więc, że zrobiłeś postmana. Rób lootbagi i ślij parcelami. Duuuuuża kasa gwarantowana ;)
Maciej'ka
07-07-2009, 22:36
Profesjonalny poradnik, wszystko ładnie, pięknie, jeden z najlepszych, jakie widziałem na forum ;) 10/10 ofc. :)
Acidshan
14-07-2009, 14:22
Sensowny, ciekawy, rzeczowy, kawal dobrej roboty 9+/10, bo nic nie jest idealne :)
OnlyJogaBonito
14-07-2009, 23:46
Mam 17 knighta , świat Nerana skille 41/36 i nie wiem gdzie skilować chiałbym skillowac do 60
Acidshan
14-07-2009, 23:53
Na rotach, później dwarfy.. z tymi skilami zbyt wiele Ci nie trzeba.
Kamil.133
19-07-2009, 02:03
Oceniam na 9+/10. Prawie jak 10/10 ale czegoś mi brakowało ,sam nie wiem czego ,może to złudzenie?:confused: Nie ważne 9+ to dobra ocena.
Witam,
mam 12 lvl, skille 60/60, p set ,dark helm. i dwarven shield. Kiedy mógłbym zacząć bezpiecznie skillować na slime?
Witam,
mam 12 lvl, skille 60/60, p set ,dark helm. i dwarven shield. Kiedy mógłbym zacząć bezpiecznie skillować na slime?
Minimum knight set i dragon shield (możesz kupić lepsze, nawet zalecam). Od 60/60 jeszcze będziesz musiał często zmieniać slimy.
Mam 10 Knight skile 47/47 ale bd skilowal do 60/60 mam 100k w dp i jakie eq radzicie kupić, gdzie expic jak dobije 60/60, czytalem poradniki gdzie expic ale chcialbym sie dowiedziec od innych.
Pozdro
Ja na 10lvl ze skillami 55/55 biegałem do FACC tomb na ghoule i szkielety, oczywiście najniższe poziomy omijałem, starałem się atakować tylko jednego ghoula na raz i spokojnie 10+k/h expa miałem.
Biłem serpent swordem, na kilka godzin huntu użyłem może 2-3 life potiony, co jakiś czas schodziłem na górę łowić ryby - głównie wtedy jak miałem yellow HP i zero many, przy okazji się odnowiło, leczyłem się głównie exura, czasem wspomagałem ją life ringiem bo akurat wypadł mi jeden.
Stąd też polecam Ci ten facc tomb, z 60/60 ghoul na 2 hity często powinien padać.
Ewentualnie standardowo dwarfy i rotwormy.
A co do EQ - plate set, beholder/guardian shield, nie ma sensu kupować niczego lepszego bo na niskim lvl łatwo zginąć i to stracić.
Wielkie Dzięki ;)
Na Pewno mi się Przyda B)
gdzie ten facc tomb bo nie kojarzę ?
gdzie ten facc tomb bo nie kojarzę ?
Pod mount sternum.
dhalsim2000
26-07-2009, 19:01
Witam. Mam pytanie co do skillowania bo kiedys cos czytałem i niewiem czy to prawda. czy jak sie wbije skille na rooku do np 15 Axe to czy wtedy na mainie beda wolniej te skille wchodzic anizeli bym sobie np smigal na rooku z clubem a potem sie na mainie przesiadl na axa ? :o
Bardzo ciekawy ten poradnik dużo początkujących graczy powinno chociaż troche przeczytać ! 8o
alchim00
13-08-2009, 11:50
Witam. Mam pytanie co do skillowania bo kiedys cos czytałem i niewiem czy to prawda. czy jak sie wbije skille na rooku do np 15 Axe to czy wtedy na mainie beda wolniej te skille wchodzic anizeli bym sobie np smigal na rooku z clubem a potem sie na mainie przesiadl na axa ? :o
Raczej nie
@down
Nie sprawdzałem tego dokładnie. Jak dla mnie to różnicy nie ma.
@up
Myślę że skoro nie jesteś pewny swojej odpowiedzi to się nawet nie udzielaj bo możesz kogoś w błąd wprowadzić. Co do pytania, tak kiedyś tam zostało udowodnione że jeśli np. bijesz clubem na roku i potem na mainie nim skilujesz, to ten skill idzie wolniej niżeli byś na rooku bił np. sword'em a na mainie np. axe'm.
Poradnik świetny, sam z niego korzystam [:D], tylko żeby na 80+ wciąż mieć DSM? ;) Może się nie znam, ale MPA ma więcej arma, nieprawdaż? xD :cygaro:
Andromen
14-08-2009, 14:20
Nooooooooo kawał dobrej roboty :cup:
10/10
Napewno skorzystam :D
A nie lepiej chodzić na 40=Assassin Dagger a 50=Relic Sword? Blacksteel i Giant to dwuręczne bronie ._.
Witam! Mam 57 EK i zastanawiam się gdzie expić ...
Na yalahar mam swoje miejsce gdzie spokojnie wyciągam 40k exp na h ale obawiam się ze to malo i czy nie znacie lepszych miejscowek ? :)
Opiszcie jak najwiecej co do ich polozenia i sposobu expu na nich.
@up
O matko, jest od tego już temat. Ale jak już napisałeś to polecam Banutę i Lagunę (żółwiki <sw33t> \o/ xD). Od 60 na Stone Tomb za TP, ale tylko -3 (nie wiem czy wyrobisz na -4).
Leonardo16
21-08-2009, 13:16
Moim zdaniem bardzo dobry poradnik ja mam 8 lvl skille 23/23 skiluje xD na 2 postaci chcę wbic te skille 70/70 i mieć spokuj xD Poradnik 11/10
OnlyJogaBonito
31-10-2009, 00:22
Mam 17 knighta skille 44/40 i chcem nabic 60/60 nie wiem gdzie szybko mozna nabic takie skille macie jakies propozycje ??
speed'speed
02-11-2009, 23:19
Mam 17 knighta skille 44/40 i chcem nabic 60/60 nie wiem gdzie szybko mozna nabic takie skille macie jakies propozycje ??
no ja ci podaje np jezeli chodzi o pacc to na wschod od thais sa tam rorworym tam kolo slima bardziej na -1 jest fajne zacisze ustawiasz sie na 2 moby i nadodatek same sie respia i podchodza ja tam siedzialem do 63 skila bo niechcialo mi sie zmieniac czesto slimaB)8o:cup:
Kubaziom96
03-11-2009, 03:46
Dzięki przyda się 9/10
Siemka
Niewiem czy wyrobie mojim kinem na guardach i czy wogole to sie oplaca bo mojim zdaniem nie dam rady ale prosil bym was o pomoc.
Mam 25lvl demon shield knight set wyvern fang i skille 66/66 mam plany ze na 30 wbije 70 i gdzie bym mogl expic na facc?Niechce isc na guardy na slepo dlatego pytam a jak nie tam to gdzie bym mogl dobrze lvl wbijac myslalem o mount s ale tam teraz czesto luruja smity i niechce deda zaliczyc.:(
Guardy odpadają.
Vasudanin
07-11-2009, 14:04
Cyklopy. Ef. Beho. Tomb tam pod cycami w thais.
wszedzie możesz śmigać, arcanisty raczej Cie nie dojadą, jeśli chcesz uniknąć waste to omijaj dragony i możesz expić ;)
Cyce i tomb odpadaja gdyz to jest ze tak powiem"Centrum botow"Lecz co do ef i beho to mysle ze dobry pomysl,ale moglbys mi powiedziec na jakich pozmiomach moge smigac na ef zeby niezostac zmiazdzonym przez arcanistry lub przez inne badziewie?
Jak co mam juz 30 lvl i skille 70/70
To co napisał Joogson + nie właż na teren questu na Time Ring (jest to zarazem respawn bossa). Dużo DSów. Łatwo paść.
Ja mam pytanie co do knightow. Czy to prawda ze def w borni nic nie daje jezeli tarcza ktora nosimy ma wiekszy od niej deF? Jezeli tak to jakie najlepsze eq ndla knighta na 40lvl?
Slyszalem ze demon shield i assain dagger daja jakies bonusy i ze nabardziej oplacalne jest noszenie tych rzecyz od 40 lvlu czy to prawda? Jak tak to o jakich bonusach mowa??
Skad mozna dowiedziec sie o przeroznych bonusach bo nic znalezc na ten temat nie moge:/
Ja mam pytanie co do knightow. Czy to prawda ze def w borni nic nie daje jezeli tarcza ktora nosimy ma wiekszy od niej deF? Jezeli tak to jakie najlepsze eq ndla knighta na 40lvl?
Slyszalem ze demon shield i assain dagger daja jakies bonusy i ze nabardziej oplacalne jest noszenie tych rzecyz od 40 lvlu czy to prawda? Jak tak to o jakich bonusach mowa??
Skad mozna dowiedziec sie o przeroznych bonusach bo nic znalezc na ten temat nie moge:/
O bonusach nic mi nie wiadomo.
Tak, jeśli def tarczy>def broni, to liczy się def tarczy.
A najlepsze eq, wiesz, pojęcie najlepsze jest bardzo względne. Ale powinieneś nosić takie eq na jakie Cię stać. Jeśli mogę sobie kupić dsm, to kupuję, Jeśli mogę kupić demon legi, to jeśli chcę - kupuję. Im więcej obrony (tarcza), arma (zbroja, legi i hełm( i ataku (broń), tym lepsze eq. Ciekawe są też części uzbrojenia podnoszące skille i/lub dające ochronę od żywiołów (Windborn colossus armor (http://tibia-wiki.net/wiki/Windborn_Colossus_Armor), Fireborn giant armor (http://tibia-wiki.net/wiki/Fireborn_Giant_Armor), Earthborn titan armor (http://tibia-wiki.net/wiki/Earthborn_Titan_Armor), Yalahari armor (http://tibia-wiki.net/wiki/Yalahari_Armor)).
a ja mam do was pytanko
Czemu tu nikt nie napial o mutated humanach na yalahar?
expilem tam od 45 lvla knightem w srednim eq ze skillami 70/69.
Exp sredni, kasa srednia. Teraz mam 67 lvl, eq bardzo dobre(brakuje mpa do calego seta) skille 80/78 i wyciagam tam na zwyklej staminie (na samych soft bootsach) do 70k expa/h i 10k golda/h Na samych softach, a to jak dla mnie, bardzo dobrze, knightem. Na moim servie dziennie gra ~200 osob, wiec i resp jakis zajebisty nie jest, ale najczesciej nikogo tam niema.
a ja mam do was pytanko
Czemu tu nikt nie napial o mutated humanach na yalahar?
expilem tam od 45 lvla knightem w srednim eq ze skillami 70/69.
Exp sredni, kasa srednia. Teraz mam 67 lvl, eq bardzo dobre(brakuje mpa do calego seta) skille 80/78 i wyciagam tam na zwyklej staminie (na samych soft bootsach) do 70k expa/h i 10k golda/h Na samych softach, a to jak dla mnie, bardzo dobrze, knightem. Na moim servie dziennie gra ~200 osob, wiec i resp jakis zajebisty nie jest, ale najczesciej nikogo tam niema.
Napisałem, że poradnika nie edytuję, bo nie gram.
screeny wygasly. Moim zdaniem ten poradnik to przeżytek : /
Choc z poczatku przydal mi sie bardzo
Witam
mutated humany sa zazwyczaj zajete przez sorcow oczywiscie bocacych..
Moim zdaniem dobre expowisko dla kina jest resp zombie :p duza kasa, wsumie dobry loot mozna spotkac necro :p i nightstalkery ktore tez sa w miare slabe o dobrym expie :]
screeny wygasly. Moim zdaniem ten poradnik to przeżytek : /
Choc z poczatku przydal mi sie bardzo
Komu wygasły, temu wygasły, mi wszystkie działają ; )
Super ten poradnik :D. 10/10, właśnie nie wiedziałem gdzie expić na moim 20 Knightem :D! Pozdro :D
Bardzo fajny ten poradnik , mozna sie z niego wiele dowiedziec ;]:D
Zala Milis
13-02-2010, 11:17
mam małe pyatnie. mam 9 lvl, 5 mlvl i skille 80/80. to mi wystarczy juz, czy może skillować jeszcze trochę?
Sequenzo
13-02-2010, 12:47
mam małe pyatnie. mam 9 lvl, 5 mlvl i skille 80/80. to mi wystarczy juz, czy może skillować jeszcze trochę?
Jeżeli Masz Rzeczywiście Takie Statystyki, to śmiało już możesz expić :).. ale Najlepiej expić tak, żebyś nie padał, żeby ten czas stracony na Skillowanie nie poszedł na marne.. Jak masz z 20/30k to kup sobie 4 Bless-y Facc-owskie
Zala Milis
13-02-2010, 16:07
no teraz mam po 78 chociaż już kończyłem 79 ;x bo niby boce. ciekawe jak. trochę jeszcze posiedzę w takim razie.
a tak na marginesie to denerwują mnie 14 letnie polaczki, które mi rozkazują co mam robić i komu płacić jak sami powinni wziąć się raczej za słownik ortograficzny.
Poradnik bardzo pomogl i wyjasnia rzeczy ktorych niema w innych poradnikach
Mam takie pytanie, może i głupie, ale skończyłem grać dobre 2 lata temu i aktualnie wróciłem do gry tworząc nową postać. Aktualnie trenuję i pytanie me brzmi, czy mlvl knight'a rośnie szybciej, czy mi się wydaje? Gdyż na 10 lvl mam już 90% do 5 mlvl'a i nie wiem, czy to ja mam już jakieś schizy, czy to przez ostatnie uaktualnienia.
Chipicao
23-04-2010, 15:46
Co do tego ,,obuchy to lamusy,, nie zgodzę się.Najlepszy obuch 1 ręczny ma również 50 ataku.B)
jak obuchy takie kozackie to jak wytłumaczysz to?
http://www.youtube.com/watch?v=zpWmJ__T068
Ten poradnik został napisany 2 lata temu i kilka aspektów jest już nieaktualnych. Proponuje go uaktualnić, jeśli twórca tematu wciąż jest aktywny. Jeśli nie... to wypadałoby napisać nowy poradnik(bardziej aktualny). Może niedługo napiszę własny w oparciu o ten i z tego tytułu, że jestem na bieżąco z tym co się dzieje w grze... będę go edytował i uzupełniał o nowe informacje.
Obuchy nie są lamowate! W tej chwili są idealnym połączeniem dobrej mocy i niskiej ceny. Otóż club ringi są najtańsze i najbardziej dostępne spośród wszystkich rodzajów ringów dających bonusy do umiejętności walki bronią melee. Wsród Armorów +2 melee skill, to właśnie Winborn Colossus Armor jest najtańszy i najbardziej dostępny. Poza tym obuchy są najtańsze, a Obsidian Truncheon(obuch z questu The Inqusition) jest bronią lepszą od Emerald Sworda(z tego samego questa). Poza tym na światach są już dostępne obuchy dwuręczne posiadające 51 punktów ataku tj. Stomper, chociaż nie łatwo go zdobyć, to jednak miecze o ataku większym niż 50 są całkowicie nie dostępne dla przeciętnych śmiertelników(mowa tu o Warlord Sword oraz MLS). W obuchach łatwo wskoczyć na Top Rank na każdym serwerze, gdyż nie są zbyt popularnym gatunkiem broni melee. Obuchy ustępują siła ataku tylko Toporom. To by było na tyle.
Jeszcze raz polecam obuchy dla tych, którzy zakładają nowe postacie!
Poradnik na wysokim poziomie, nie można powiedzieć :)
szybkie pytanko knight 20 lvl zrobię mu skille 70/70 i gdzie nim expić ? :p
Elf Fortress będzie dobre ? EQ : crown helmet, golden armor, knight legi, vampire shield, crimson sword, boh'y :] Czy może polecacie jakieś inne expowisko ?
Chcecie zarobic rl hajs to sie lognijcie nic nie robisz a zarabiasz wystarczy miec banner reklamowy otwarty i przesylac dalej link ludzia
http://pl.20dollars2surf.com/?ref=161525
Richard56
18-10-2010, 15:50
Otóż club ringi są najtańsze i najbardziej dostępne spośród wszystkich rodzajów ringów dających bonusy do umiejętności walki bronią melee.
Ja bym się nie zgodził, ponieważ sword ringi według mnie są bardziej dostępne. Kiedyś po kilka ringów z 1 huntu z ofu przynosiłem.
Mógłby ktoś zaktualizować ten poradnik? Można by jakoś się porozumieć z autorem czy wyraża zgodę na kontynuowanie jego dzieła.
souldare
08-05-2011, 21:41
Jak chcesz cos dopisac do poradnika to mozesz cos dopisac albo zrobic nowy temat
Ale nie mam takiej wiedzy, żeby uzupełnić poradnik.
souldare
09-05-2011, 20:34
aa bo chciales z niego skorzystac no coz moze tu nie jest wszystko ale i tak gosc sie rozpisal wez poszukaj w google albo zapytaj w innym temacie bo tutaj juz dawno nie pisza jak nie wiesz np gdzie expic to jest taki dzial gdzie mozesz zapytac.
Witam :) Jestem 20lvl (prawie 21lvl) knightem na świecie Olympa ze skillami 43/41. Moja specjalność to club fighting. I tu właśnie rodzi się pytanie. Na wstępie zaznaczę, iż moje eq to k armor, k legs, warrior helmet, medusa shield a także dragon hammer. O leather bootsach nie ma sensu raczej wspominać w/w zestawie :)
Mając takie dane jaka będzie najlepsza dla mnie metoda szybkiego podnoszenia club fighting ?
Bardzo ładny poradnik - również mi pomógł w grze.
poradnik ncizego sobie.. chciałbym, aby ktoś zrobił nowy poradnik dotyczacy najta i opisał szereg wszystkich zmian w tibi dla niego
souldare
23-06-2011, 14:07
A co w tym takiego ciezkiego sam zauwazylem ze najlepsze decyzje sa te ktore gracz sam podejmuje a nie poradniki
Podoba mi się ten poradnik. Zwięzły a jednak dokładny.
Aczkolwiek czekam na poradnik dobrego wychowania który byłby przydatny dla wieeelu graczy ;)
Aczkolwiek czekam na poradnik dobrego wychowania który byłby przydatny dla wieeelu graczy ;)
I tak autor takowego byłby od razu zlinczowany.
alanucha
07-07-2011, 20:44
Swietne 50 lvl 3 tygodnie to hyba cos Swietny Poradnik 10/10
zabardzo sie nie znalem na tym ale odteraz sie wie co i jak :D
THX
aphension
19-12-2011, 21:42
bardzo dobry poradnik będę z pewnością do niego zaglądał często ;]
jamtwojpro
19-12-2011, 22:01
musze przyznac ze poradnik dobrze zrobiony, mimo ze nie gram knightem :)
RipStiwen
19-12-2011, 22:13
Dobry poradnik na pewno sie przyda
mam pytanie, czy obrona knighta osłabia czary i runy rzucane przez sorca/druida na nas, czy tylko ataki fizyczne?
nie osłabia magicznych, tylko ataki fizyczne
Mexestomir
21-01-2013, 13:06
Słuchajcie ja mam pytanko mam 20 lvl Golden armor,golden leggi,mmsa,steel bootsy,rh i mercenary sworda(na mój lvlek) gdzie expić ? (Skille 60/60)
marian758
31-01-2013, 13:54
Ja mam pytanie, jakie czary powinienem miec na 90 lvl Knightem na Paccu? Proszę jakiegos wysoko levelowca o rade, bo nie chce kupowac niepotrzebnie czarow ktorych sie rzadko uzywa. Wiem ze obowiazkowo
1. Fierce Berserk,
2. Cure Poison,
3. Magic Rope,
4. Train party,
5. Intense wound cleaning
6. Challenge...
ale co jeszcze sie uzywa czesto na Paccu i rzeczywscie jest przydatne??
Jest w ogole sens jeszcze w tibie grac ?
Słuchajcie ja mam pytanko mam 20 lvl Golden armor,golden leggi,mmsa,steel bootsy,rh i mercenary sworda(na mój lvlek) gdzie expić ? (Skille 60/60)
facc- roty fibula, kopalnia dwarfow (soldy), cyclopy.
A dlaczego nie byłoby sensu grac? Zawsze się opłaca grać
wyluzowany
22-07-2014, 09:23
Fajny poradnik. Pewnie się przyda parę rzeczy
Generalnie to się zreaktywowałem, ale nieprędko coś zaktualizuję. Tyle nie grałem, że mnóstwo rzeczy się pozmieniało...
Wprowadziłem poprawki do broni, Dawnport oraz napisałem o możliwości skillowania offline. Kto wie, może dojdzie do tego że zaktualizuję ten poradnik w całości? :)
LookamZzaRogu
10-11-2014, 19:37
Poproszę ;3
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.