zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Yerba Mate

Lend
24-03-2008, 15:18
Witam Ostatnio zainteresowałem się tym rodzajem herbaty a właściwie to napojem bo herbata to to nie jest.Mam pewien problem :P zaopatrzyłem się w Tykwę I w Rurkę do picia Yerby ,szukałem sposobu parzenia tego napoju i znalazłem pewien sposób a mianowicie wsypuje się do 3/4 szklanki/tykwy Yerby i zalewa wodą aby ją całkowicie wsiąknęła a następnie po odczekaniu chwili dolewa się wody aby powstała dość gęsta breja i pózniej za pomocą rurki wsiąka się z tych liści soczek ;p.Tak wszystko by było wporządku ale jest 1 problem moja yerba jest dość mocna kiedy się ją tak zrobi i baaardzo gorzka byćmoże mam ten "mocny" rodzaj Yerby ale licze na wasze odpowiedzi.
Btw: ta herbata mi naprawde smakuję nie pije jej na siłe bo takie odpowiedzi na pewno by się pojawiły ;p

Pytanie: czy znacie jakiś sposób parzenia inny :D

Arnisan
24-03-2008, 15:30
Przeczytalem tego posta 3 razy i nie wiem co tu odpowiadac... ;D no coz, smacznego zycze i lepszych zaparzen ;P moze sprobuje kiedys.

Nikast Shynix
24-03-2008, 17:57
A nie można potem odcedzić tych liści i jeszcze dolać wody? Na pewno będzie mniej mocna. (Jeżeli o to Ci chodzi)

Lend
24-03-2008, 20:12
A nie można potem odcedzić tych liści i jeszcze dolać wody? Na pewno będzie mniej mocna. (Jeżeli o to Ci chodzi)

Robiłem tak ale wiesz chce bardzej Rastamanski sposób :D

Walekifa
24-03-2008, 21:32
posłodź wodę którą to zalewasz ;D

Lend
24-03-2008, 23:19
Ok dzięki za pomoć już o tej herbacie wiem wszystko powiem wam ,że jest ona naprawde super :D jak ktos będzie miał pytanka to PW ;]

Marcin24
24-03-2008, 23:25
Dobra, to ja zrobię temat o tym, jak bardzo lubię papier toaletowy z "Kauflandu".
P.S. http://yerbamate.wikidot.com/

Zatharin
24-03-2008, 23:33
Lepsze Tereré ale Yerba Mate także nie pogardze, z czym to pijesz? Mi smakuje najlepiej z mlekiem ;d

Rayza
24-03-2008, 23:59
wow,tego to nawet na za młodych czasów na Torgu nie widziałem xD
wpisz w Wikipedii,googlach może coś tam o tym będzie ;),powodzenia