Pokaż pełną wersje : Total Annihilation za darmo : ]
http://spring.clan-sy.com/
moze nie do konca jest to TA, ale jest to projekt, ktory w bardzo duzym stopniu bazuje na tej wlasnie grze (tzn, w zdecydowanej wiekszosci)
What is Spring?
Spring is a project to create the best RTS ever (no joke). There are three principle goals which we hope to achieve.
Reach a stage where TA Spring can flawlessly execute most of Total Annihilation's original gameplay, with its original units in their original format.
// This goal has been achieved, Multiple TA-style mods are now around ranging from BOTA which is Basically OTA, to CA which rebalances most of the units and roles while keeping then graphical style. A bunch of non-TA mods are also available, such as; Kernel Panic, Gundam Annihilation, and 1944: Spring
Add new features as we see fit, fix bugs, and release new versions when we feel it is appropriate to do so.
Support the mod community as we see fit.
// A quite robust modding system is implemented allowing ease of modding or just making a mutator for an existing mod. This can be done either mod or map side, allowing special buildings to be included in a map.
Improving the already fine original TA Interface in a way that the Players will have more tactical Options, more Control, more Comfort and still don`t get lost, as long as they are willing to learn.
//There has recently been added support for LUA widgets and gadgets which will help you customize the interface to your needs. The UI is personal again.
The goals might need an update.. -- Tim Blokdijk
Is Spring free?
The core game is released under GPL License. Fortunately as of now, there are also two mods which have been released under the GNU/GPL, and several more which do not have clear licence terms (owned by their modder).
However, there are also several mods for which some parts are still under copyright of Atari. For these you need to own the original TA game if you want to play.
.Matrik.
24-03-2008, 22:22
A ściągnąłem sobie... tylko nie wiem, które mody ściągnąć, żeby sobie pograć (najlepiej na początek z kompem). Które są popularne?
nie mam pojecia, w sumie to nie udalo mi sie jeszcze odpalic, jakies problemy z uzyskaniem polaczenia z serwerem ^^ no ale na poczatek chyba wszystkie mozliwe do wybrania w instalatorze? ^^
Virusmaxi
25-03-2008, 07:43
Ehehehe, ja już trochę w Springa gram, nawet do CDA wysłałem maila do kąciku z freeware:P
Nie instalujcie modów z instalatora, bo są stare. Warto ściągnąć ten:
Balanced Annihilation v6.21 (http://www.tasdownloads.com/download.php?m=BA621.sd7) Bo w niego właściwie TYLKO się gra, no dobra, coraz częściej niektórzy grają w inne mody, ale żeby pograć np. sześciu na sześciu to tylko w tym modzie no i w Complete Annihilation czasem się zdarzy, ale jeszcze nie widziałem takiej bitwy w jakimś innym modzie, bo wszystkie poupadały, a szkoda bo naprzykład taki Final Frontier był poprostu zaje*isty.
Ponieważ niestety tylko w niego się narazie gra, czasami gramy w
Complete Annihilation (http://caspring.org/wiki/CaUpdater) -Bo jest ciekawszy, trudniejszy, bardziej rozbudowany, ładniejszy i ma fajną społeczność. Mimo że jest niezbalansowany, to wymiata, trzeba go mieć.
Jak ściągniecie mody, to zapewne nie będziecie mieli map. Mapy, których nie macie są zawsze na czerwono na pisane, i można dołączyć do gry jak nie ma się mapy, a potem ją ściągnąć, wpisując nzawę mapy w jednej z tych stronek:
Ta:S Downloads (http://tasdownloads.com/) (Polecam)
Spring-Portal (http://spring-portal.com/) (Polecam)
http://www.darkstars.co.uk/downloads/index.php?dir=spring/maps (bez nazwy ona jakaś taka jest :P)
Spring Players Club (http://www.springplayersclub.com/) (ona jest właściwie pusta jakaś taka jeszcze)
http://evolutionrts.info/maps/
http://spring.jobjol.nl/subcategory.php?id=1
Jak ktoś chce jakiejś pomocy- to piszcie, bo chętnię pomogę :P
btw. Botów jest na początek dwa- AAI i KAI, jak gracie z botem, to wybierajcie zawsze KAI (Nie działa z CA), bo AAI działa tylko z XTA i paroma innymi starymi modami, a KAI działa z BA oczywiście.
A co do map, ściągnijcie sobie mapkę DeltaSiegeDry, Tabula-v2, Archers_Valley_v5, Folsom_Dam_Final, Small_Supreme_Battlefield_V2, a do treningu polecam Core_Faf. Jeśli nie chcecie się bawić w ekonomię- ściągnijcie też SpeedMetal, bardzo lamerska mapa ale dla początkujących lub do zabawy całkiem fajna. I jak szukacie jakiejś mapy- nie trzeba wpisywać całej nazwy. Dla Folsom_Dam_Final wystarczy wpisać Folsom, dla DeltaSiegeDry- Delta.
A ciekawe ciekawe TA wciagnelo mnie na dlugie zimowe godziny obadamy dzieki za info :)
Walekifa
25-03-2008, 11:00
Jakieś screeny? Rozumiem że to lipna grafa,ale niesamowita grywalność?
Virusmaxi
25-03-2008, 12:04
Grafika wcale nie ejst lipna, ale żeby śmigało na maxa na pięknych, dużych mapach i modach trzeba nie lada maszyny bo silnik jest niezbyt dobry, ale grafa na niektórych mapach jest cuudna, wystarczy włączyć mapkę np. Tabula v2 i mode CA, Potem włączyć "Shiny Units", Cienie, particle na max i masz bardzo ładne bitwy a wszystko śmiga. Zresztą, warto oglądnąć ten trailer. (http://www.youtube.com/watch?v=MpKqQxTURik) btw. dziwne, ale na małej mapie może grafa na maksa ci nawet nie ściąć, a na dużych mapach i podczas wielkich bitwe cholernie rwie xD np. w BA jakość modeli jest kiepska i nie ma żadnych graficznych usprawnień, a w CA poszli na maksa, i mamy piękne dymy, odbicia, modele etc. a grywalność oczywiście rządzi. Szczególnie jak gra się na swojej własnej mapie. Ja swoją pierwszą i jedyną straciłem, a szkoda bo uwielbiałem z kumplem na niej grać ;(
btw. Trailer DOSKONALE pokazuje grafikę, do tego niektóre mody dawają nam tyle sposobów pokonania przeciwnika (np. CA i to, co pokazuje trailer od 02:00 do 02:13, te pajączki, to zarąbista sprawa, szkoda że nie mogą być niewidzialne, jak naprzykład skuttle, mini bomba którą podchodzisz do bazy [należy omijać inne rzeczy, bo inaczej niewidzialność się wyłączy], i nikt nie wykrywa bo praktycznie nigdy nikt nie buduje specjalnego detektora. no i bum, a potem jest za późno aby żałować.)
Walekifa
25-03-2008, 12:59
Toć to jest jak supreme commander ; p Jakie są różnice między tymi grami?
Virusmaxi
25-03-2008, 13:11
To że Spring ma lepszy "Klimat" gorszą grafę, da rady grać przez neta bez oryginała, mniejsze, dużo mniejsze wymagania, jest projektem Open Source no i oczywiście ma wszystko inne inne (jednostki...). No ale- jak ktoś by chciał mógłby nawet zrobić moda Supreme Commander :P Zresztą jeden mod miał kiedyś Króla małp (tego wielkiego pajęczaka z tym ogromnym laserem.)
TA powstał wcześniej(o wiele wcześniej...)od SC,te dwie gry zrobił ten sam twórca.
A co do tego 3D TA(Balanced Annihilatiom Mod)to chyba na silniku SC jest.
A co do samej gry,jest ona świetna,lecz lepszy jest Supreme Commander ;].
Virusmaxi
25-03-2008, 18:13
To jest TA:S (Total Annihilation: Spring) I to powstało duuużo wcześniej od SC, a jest na silniku Spring.
SC znudziło mi sie szybciej, niż TA:S :P
Hehe,u mnie na odwrót :P.
A grałeś kiedyś w SC przez GPGNet z kumplami? =]
Bo to właśnie największa frajda ;)
zdeczka przypomnina C&C Wojny o Tyberium :P
sciągne zobacze pogram ;)
Virusmaxi
25-03-2008, 20:29
@up
To się zdziwisz, bo różnica jest i to ogromna (m.in TA:S ma dużo trudniejszą ekonomię).
Walekifa
25-03-2008, 20:44
Wydaje mi się jednak że SC jest lepsze. Open source nigdy nie przebija komercyjnych produktów.
Mam pytanie czy w tą gre można pograć na Single Player ?
Uruchamiam to,jakiś test się uruchamia i po chwili gra się wyłącza :(
zeby polaczyc sie z serwerem trzeba ustawic port 8200 ;p (domyslnie jest 84costam).
Virusmaxi
26-03-2008, 17:08
Da się grać Single Player, potrzebujesz tylko specjalnego Single Player moda czy cusik takiego, chyba na glównej stronie nawet jest...
Dobra już gram na multi z graczami :P
Strasznie lamie i wszysy mieszają mnie z błotem :baby::baby:
;(
Mam problemy w tej grze,mam za dużo energi a zbyt mało metalu,porobie troche marketów to znowu niemam energi ;/
Nieiwme jak inni to robia,że niemaja wcale makerów metalu,pelno budynków do energi i robią mase wojska a przeciez do wojska jest potrzebny metal ;/
Virusmaxi
29-03-2008, 17:44
Bardzo ważne jest abyś rozbudowywał bazę i zdobywał inne metal spoty które są dalej od twojej bazy! BEZ TEGO JESTEŚ ZGUBIONY, a co najlepsze, w modie Balanced Annihilation, jeden maker zużywa 60 energii, a jeden zaawansowany solar collector tworzy 75, a zwykły 20. Więc jeden maker na 3 zwykłe lub jeden zaawansowany. A, no i jak zbudujesz fabrykę poziomu drugiego, to musisz wszystkie te od wydobywania metalu poulepszać (Tylko w BA!!) Bo wtedy są kilka razy bardziej skuteczne.
Małe pytanie:
Da się z kimś pograć? Mam na myśli, na oko, jak wiele osób w to gra obecnie.
Virusmaxi
30-03-2008, 08:27
To jest mało popularny projekt, w tej chwili jest 101 graczy ( w tym ja), a wieczorkiem to zwykle jest tak z 200 osób. Niestety, pamiętajcie o jednym- większość społeczności TA:S jest bardzo nerwowa, i gdy przez was nie da rady grać (np.wywołacie crash albo będziecie afkować), dostaniecie poprostu kicka, gdy moja durna siostra MUSIAŁA (nie wiedzieć czemu) napisać jakiegoś bezsensownego smsa do chłopaka z anglii przez stronkę (o treści: TesknieZaTobaKociackuDlaczegoNieOdpisujeszJakDoCie biePisze? Koffusiam cie) to jak spytałem się ich czy mogą poczekać minutkę- dwie to już nie, nie, i po iluśtam sekundach dostałem kicka ;<
Zresztą, napisałem maila do CDA do tego kąciku z grami freeware, to kto wie, może wydrukują, i trochę przybędzie? xD
Mnie własnie na odwrót spotyka,bardzo pomocni goście,widzą że mam niską range to pytają się czy mi mogą w czymś pomoc itd...
No własnie jak awansować na wyższą range i jak stawać punkty na mapie ? Rysować już umiem :>
Zresztą, napisałem maila do CDA do tego kąciku z grami freeware, to kto wie, może wydrukują, i trochę przybędzie? xD
Jak będą tego jakieś rezultaty to napisz,chętnie kupie ten egzemplarz CDA
Małe pytanie:
Da się z kimś pograć? Mam na myśli, na oko, jak wiele osób w to gra obecnie.
Mało graczy ale zawsze znajdziesz jakiś pokój do grania,problem może być z tym że tam wszyscy grają na innych mapach do sciągnięcia,ale to dobrze bo są zajebiste ;) te orginalne z gry są tandetne :)
Virusmaxi
30-03-2008, 10:09
@up
To znaczy, większość społeczności jest dość chamska, ale jest wielu pomocnych gości.
A co do punktów, przytrzymujesz tyldę, i:
Środkowy-Postawienie Punktu
2x Lewy-Postawienie punktu z tekstem.
Ranga zwiększa ci się, zależnie od tego ile czasu spędzasz w grze. Gdy będziesz grał w sumie np. 16 godzin, będziesz mieć rangę Average, gry z botami się nie liczą, i ranga nie oznacza jak dobry jest gracz, tylko jak bardzo doświadczony.
A co do map, wystarczą ci:
Small Supreme Battlefield v2
Tabula v2
Tropical
DeltaSiegeDry
Altored_Divide
Archers_Valley_v5
FolsomDamFinal
Emain Macha
Geyser_plains_TMN04-v3
Charlie in the hills v2.1
SpeedMetal
I już będziesz mógł grać na większości rozgrywkach. A mody? Potrzebujesz tylko Najnowszego Balanced Annihilation (Obecnie v6.21) i najnowszego Complete Annihilation (obecnie stable-1574 [Tak! WYSZŁO JUŻ 1574 WERSJI CA!!])
Ja mam coś problem z tym modem Stable 1754,sciągam wciepuje do folderu z modami,wypakowuje a program do wyszukiwania serverów go nie widzi.
Virusmaxi możemy kiedyś zagrać :)
Jak 100+ to nie tak źle... dzięki za odpowiedz ^^
A więc czas odkopać TA... i widze, że przynajmniej nie tylko ja będe zielony (kiedyś grywałem, ale tylko z komputerem).
Virusmaxi
30-03-2008, 13:13
Aha, jeszcze jednp- NIGDY (Nie że nie można, ale wiecie...) nie stosujcie taktyki zwanej Combombing lub Com Kidnapping. Zazwyczaj gdy ktoś zauważy że to stosujecie- znienawidzi was.
Aha, jeszcze jednp- NIGDY (Nie że nie można, ale wiecie...) nie stosujcie taktyki zwanej Combombing lub Com Kidnapping. Zazwyczaj gdy ktoś zauważy że to stosujecie- znienawidzi was.
Na czym to polega ?
@up
Polega to na załadowaniu wrogiego komandira na swój transportowiec, zatrzymaniu sie w miejscu które chcemy zniszczyć i autodestrukcji transportowca co powoduje duże BUM.
Mam problem z łączeniem się z innymi graczami.
Po starcie gry na cudzym servie nie mogę sie połączyć to samo jest kiedy inni chcą dołączyć do mojego serva.
Mam liveboxa tp i kerio personal firewall.
@up
Polega to na załadowaniu wrogiego komandira na swój transportowiec, zatrzymaniu sie w miejscu które chcemy zniszczyć i autodestrukcji transportowca co powoduje duże BUM.
Mam problem z łączeniem się z innymi graczami.
Po starcie gry na cudzym servie nie mogę sie połączyć to samo jest kiedy inni chcą dołączyć do mojego serva.
Mam liveboxa tp i kerio personal firewall.
Dobra ta "taktyka" muszę wypróbować ];->
Virusmaxi
30-03-2008, 18:07
@2up
Wyłącz firewalla, i upewnij się że masz odblokowany prot 8200.
@up
Tzn. Comkidnapping polega na tym co napisał, a Com Bombing to poprostu dostarczenie swojego Komandora do bazy wroga, i tam zostanie wysadzony.
A ta taktyka wcale nie jest dobra- Tracisz Komandora(Komandor jest bardzo dobrym magazynem energii i metalu, a no i jeszcze trochę tego produkuje), a jego koledzy mogą jeszcze wessać pozostałości po nim, czyli 2500 metalu.
Firewall off. Port 8200 umieściłem w wyjątkach UDP i TCP i dalej nie mogę się połączyć.
edit: porty odblokowane, czekam na kogoś żeby sprawdzić czy działa
DZiała
Chętnie bym spróbował swoich sił w TA. Jednak nie mam tej gierki a nie chciałbym piracić jakieś pomysły ???
Edit: ... chyba nie zbłaźniłem się aż tak bardzo :P
Chętnie bym spróbował swoich sił w TA. Jednak nie mam tej gierki a nie chciałbym piracić jakieś pomysły ???
Przecież ta gra jest darmowa...
Tak apropos... gdzie zmienić grafike w tej grze >_>
Virusmaxi
01-04-2008, 20:25
Options -> zakłądka program -> Game settings.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.