zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Od Levla czy od mlvla mocniej walimy?

Davi
26-03-2008, 14:58
Witam
Mam takie pytanie bo juz sie w tym wszystkim zgubilem jezeli rosnie lvl to mocniej uderzamy z rozdzki itp. czy jak mlvl rosnie ...?

Pzdr
Dzieki za pomoc B):]:p:);)

Krum
26-03-2008, 15:03
Nie, siła uderzenia różdzki nie wzrasta wraz z lvlem, ani z mlv. Ma ona przydzieloną wartość od xx do yy(hity wchodzą losowo pomiędzy tym przedziałem). Jedynie musisz miec odpowieni lvl do danej różdzki.

Nunnezz
26-03-2008, 15:09
Krum dobrze powiedział. Dodatkowo można rzec, że obrażenia z wandów/rodów w gracza są około 2 razy mniejsze niż w potwora.
Mimo wszystko polecam trenowanie mlvla, bo naprawdę dużo on teraz daje. Z moich doświadczeń wynika, że na 40+ mlvlu exurą leczymy się ~120, Exura Gran ~300, a w przypadku druida siohamy ~500. : ]
@Down
Omfg a teraz niby się nie liczy ? W 7.6 - > 8.0 liczył się LV, teraz to MLV jest odpowiedzialny za siłę czarów.
Przykład ? Pierwszy dzień update(8.1). Expię na samej EXURZE 35 ED na Dlair w Ankh(pojedyńczy resp draga), przychodzi 70RP i zaczyna mnie atakować, ja uciekłem do ankh wastując całe 8 mana potionów i lecząc się cały czas exurą. Na 8.0 byłbym już w temple ; )
@2Down
Najlepszy trening mlvla to właśnie expienie i robienie runek ; )

Davi
26-03-2008, 16:03
To teraz postacie magiczne maja bardzo male szanse do expienia ;/ jak i obrony przed innymi graczami z necrotic roda do 30 a leci tak z 15,20,25 czasami mniej....
Kiedys bylo dobre mlvl sie liczyl i tak powinno dalej byc ;( :mag:

Lukaszek14
26-03-2008, 16:41
Nie, kiedyś było tak samo. Różdżka, to różdżka, każda ma ustalony atak i atakuje od xx-xx . Przy czarach mlvl ma duże znaczenie, jak i lvl. Trenuj mlvl i expij, a zobaczysz różnice. Moja rada, nie trenuj mlvla pod depo, bo to strata czasu. Lepiej idź normalnie expic i często używaj przydatnych czarów np. exura/exura gran/