zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Egzaminy Gimnazjalne 2008 ;)

Stron : 1 [2] 3

Myszun
22-04-2008, 16:42
Lanie wody w charakterystyce ftw _/

semiliren
22-04-2008, 16:45
W sumie lepiej, że dali ograniczony temat, bo tak 30 min. zastanawiałbyś się, kogo opisać.

Mow za siebie ;)
I nie 30, a max. 10 min.

Hieyan
22-04-2008, 16:49
W sumie lepiej, że dali ograniczony temat, bo tak 30 min. zastanawiałbyś się, kogo opisać.

Czyli wolałbyś taki temat, jak dzisiaj był, od tego, jaki był przy ostatnim teście z charakterystyką, czyli "Napisz charakterystyk wybranej postaci literackiej, dowodząc, że warto ją ukazać w teatrze lub w filmie."? Do czegoś takiego wystarczy, że zapamiętałeś jednego bohatera z wszystkich książek, jakie przeczytałeś.

sphinx123
22-04-2008, 16:50
Dajcie spokój... Jak zobaczyłem temat charakterystyki to myślałem że się załamię XD I potem przez godzine "jak sie nazywał ten damski z Kamieni na Szaniec... Laska?" Aż w końcu wpadłem na to że Zośka, lałem wodę i może kilka punktów za to będzie...

semiliren
22-04-2008, 16:56
Trzeba bylo o Rudym napisac :p

Na ile przed czasem skonczyliscie egzamin?

Yoh Asakura
22-04-2008, 16:57
Czyli wolałbyś taki temat, jak dzisiaj był, od tego, jaki był przy ostatnim teście z charakterystyką, czyli "Napisz charakterystyk wybranej postaci literackiej, dowodząc, że warto ją ukazać w teatrze lub w filmie."? Do czegoś takiego wystarczy, że zapamiętałeś jednego bohatera z wszystkich książek, jakie przeczytałeś.
Pewnie, że wolałbym ten temat. W końcu za charakterystykę Alka dostałem 6, dużo rzeczy pamiętałem i nie narzekam :P

Fremen
22-04-2008, 17:06
Uczyłem się tylko tekstów piosenek na pamięć- przydatne do rozprawki.
I tak będzie 40+ punktów.

Serious Sam
22-04-2008, 17:11
Myślałem, że jakieś mega, hiper trudne pytania, a tu 20 pierwszych na podstawie tekstu ;d.Reszta też była prosta :)

Walekifa
22-04-2008, 17:11
Charakterystyka postaci z lektur,których nawet nie przeczytałem ; D Największe lanie wody w moim życiu. Napisanie charakterystyki (uwypuklając jej cechy dojrzałości) postaci,o której wiem tylko że była piegowata,miała ksywę rudy i nie wydała kolegów podczas tortur. Jak dostaje za to 6 na 16 punktów,to będę zadowolony.

Rohas
22-04-2008, 17:29
45 minut od rozpoczęcia egzaminu - policz sobie :-)

Ojciec Dyrektor
22-04-2008, 17:41
Trzeba bylo o Rudym napisac :p

Hmm ja coś ponad 30 min, ale zaoszczędzony czas pozostawiłem na bawienie się arkuszem i sprawdzanie błędów itd. No i jeszcze zostałem z koleżanką sprawdzać z komisją czy poprawnie zakodowano i naklejałem naklejki, składanie ich potem no i pakowanie. Na koniec sporządzenie protokołu ale to już sama komisja.

Kogo mieliście w komisji ;d ?

Ja księdza, nauczycielkę klasy integracyjnej i babkę zewnątrz (z mojej podstawówki) :P

sphinx123
22-04-2008, 17:47
Też skończyłem gdzieś z pół godziny przed czasem. W brudnopisie narysowałem babeczkę z lukrem i wisienką czekając aż ktoś pierwszy odejdzie od ławki XD W komisji była matematyczka i wuefista <3

semiliren
22-04-2008, 17:56
50 minut przed.

U mnie w komisji bylo z 6 osob (babka od chemii, rosyjskiego, matmy, wf'u, jedna z zewnatrz i ksiadz).

Shanhaevel
22-04-2008, 18:02
Charakterystyka raczej luz, rozpisałem Rudego. Arkusz oddałem dokładnie sprawdzony na 10 minut przed końcem. : P Liczę na ponad 40 punktów. Żebym się tylko, kurde, nie przeliczył.

Pierwsze wejrzenie na charakterystykę - no, zaje**sty dowcip, haha, ktoś miał dobry dzień, do łez się uśmiałem normalnie.

Rayza
22-04-2008, 18:23
@up
ty też tak pomyślałeś
@top
Mi to zajęło 2h/3h(3h po dyslekcja)...pkt.29 bez charakterystyki pisałem o Alku..a w komisji,pedagog+informatyk....

http://bi.gazeta.pl/im/2/5143/m5143912.pdf

Walekifa
22-04-2008, 18:35
@ UP

Wiesz już ile masz punktów? : D

Ja pisałem jakieś 45 min. Ale musieliśmy siedzieć co najmniej 1h,więc dokładnie posprawdzałem. Zaczynaliśmy o 9:25. to ja tak o 10:30 wyszedłem ; p

Macqren
22-04-2008, 18:58
@up
a to dziwne, myślałem, że wszystkie szkoły muszą zacząć punktualnie o 9.00

Walekifa
22-04-2008, 18:59
To źle myślałeś. Poza tym jestem dyslektykiem i przed rozpoczęciem babka przeczytała wszystkie teksty i zadania.

Pr0'N
22-04-2008, 19:03
Hyh zamknięte 20/20, otwarte gdzieś około 11-13 + rozprawka mi tam luz :]

Ale jak zobaczyłem, że to charakterystyka i to bohaterów książek których na oczy nie widziałem to trochę się załamałem ..No ale jakoś udało mi się zapełnić te 19 linijek :P

Myślę, że będę miał ok. 40 pkt

Rayza
22-04-2008, 19:04
jak masz dyslekcje to o 9.30,o odp. znam bo gazeta je dała ; p
http://bi.gazeta.pl/im/2/5143/m5143912.pdf

Walekifa
22-04-2008, 19:13
ta strona mi nie chodzi ; p ; /

A raczej Acrobat Reader.. ; p

Gonzo
22-04-2008, 19:22
Hmm ja coś ponad 30 min, ale zaoszczędzony czas pozostawiłem na bawienie się arkuszem i sprawdzanie błędów itd. No i jeszcze zostałem z koleżanką sprawdzać z komisją czy poprawnie zakodowano i naklejałem naklejki, składanie ich potem no i pakowanie. Na koniec sporządzenie protokołu ale to już sama komisja.

Kogo mieliście w komisji ;d ?

Ja księdza, nauczycielkę klasy integracyjnej i babkę zewnątrz (z mojej podstawówki) :P

Na księdza to Ci się trafiło. ^^

Ja panią pedagog, nauczycielkę od w-f i babkę jakąś z innego gim.

R3T
22-04-2008, 19:43
@up
a to dziwne, myślałem, że wszystkie szkoły muszą zacząć punktualnie o 9.00O 9.00 nastepuje rozdanie arkuszy, dopiero po sprawdzeniu jesli nie ma zadnych pytan nauczyciel pisze na tablicy czas i rozpoczyna sie pisanie, tak przynajmniej u mnie

X-Zero
22-04-2008, 19:52
Hueheh, u mnie były "zegary w liczbie 5, które zostały ustawione równo, wczoraj , ale niektóre chodzą za szybko" xD
(5 minut różnicy ;O)

Jutro będzie już godzina różnicy ;o

Kleczajek
22-04-2008, 19:56
http://portalwiedzy.onet.pl/forum.html?hashr=1&#forum:MSwxNzYsOCw0Mjk2NzY5MSwxMTY4MDYyODgsNDc4Njg yOSwwLGZvcnVtMDAxLmpz

Widzieliscie to?
Own3d ;d

Wydaje mi sie to mało prawdopodobne, ale gdyby była taka mozliwosc napisałbym jeszcze raz :PP

Macqren
22-04-2008, 20:08
@up
haha ! Nie wierze ! Że niby te lektury nie były przerabiane w Gimnazjum? Ze niby są to lektury dla Liceum? Śmieszne... Edukacja w naszym kraju spada na samo dno : - O

Myszun
22-04-2008, 20:09
Suaby rzard :(:(

Były obie lektury.

Serious Sam
22-04-2008, 20:13
Ktoś też miał charakterystykę jednego z bohaterów z "Syzyfowych prac", lub "Kamieni na szaniec" ? Ja tak ;d.Żadnej porządnie nie przeczytałem ^_^

Rupert
22-04-2008, 20:19
Ktoś też miał charakterystykę jednego z bohaterów z "Syzyfowych prac", lub "Kamieni na szaniec" ? Ja tak ;d.

no myśle że kilka osób w Polsce miało taki sam temat.

Yoh Asakura
22-04-2008, 20:20
ta strona mi nie chodzi ; p ; /

A raczej Acrobat Reader.. ; p
http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&id=224&Adobe+Reader+6.02+PL
Z tym ci pójdzie.
@Topic:
Ja skończyłem po około 45 minutach, ale siedziałem dłużej, bo musiałem jeszcze przepisać wypracowania, które pisałem na brudno. Wyszedłem gdzieś tak po 1h10 min.
A jak nastroje przed częścią matematyczną ? Bo ja jestem zerem matematycznym, liczę na góra 15 pkt. ;)

Badzo
22-04-2008, 20:33
http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&id=224&Adobe+Reader+6.02+PL
Z tym ci pójdzie.
@Topic:
Ja skończyłem po około 45 minutach, ale siedziałem dłużej, bo musiałem jeszcze przepisać wypracowania, które pisałem na brudno. Wyszedłem gdzieś tak po 1h10 min.
A jak nastroje przed częścią matematyczną ? Bo ja jestem zerem matematycznym, liczę na góra 15 pkt. ;)

ja osobiscie wiekszego stresa mialem przed humanistycznym, z matematyki raczej nic mnie nie zaskoczy, ale troche obawiam się zamknietych zadan z biologii, no i fizyki ;)

Rayza
22-04-2008, 20:39
http://odsiebie.com/pobierz/115947---5532.html żal mi takich ludzi co to robią i myślą ktos w to uwierzy...

Rybzor
22-04-2008, 21:39
http://portalwiedzy.onet.pl/forum.html?hashr=1&#forum:MSwxNzYsOCw0Mjk2NzY5MSwxMTY4MDYyODgsNDc4Njg yOSwwLGZvcnVtMDAxLmpz

Widzieliscie to?
Own3d ;d

Wydaje mi sie to mało prawdopodobne, ale gdyby była taka mozliwosc napisałbym jeszcze raz :PP
Bzdura, miałem te książki w II lub III gimnazjum.
Ktoś też miał charakterystykę jednego z bohaterów z "Syzyfowych prac", lub "Kamieni na szaniec" ? Ja tak ;d.Żadnej porządnie nie przeczytałem ^_^
Hm, szczerze mówiąc teraz już nie pamiętam (jestm parę lat po przeczytaniu tych tytułów), ale coś tam od siebie dodam. Moim zdaniem z roku na rok humany są coraz trudniejsze, wymagają po prostu NAUKI. Trzeba przeczytać lektury, których jest kilka, zmieniają się i takie tam. Z matmy jest inaczej, bo to w kółko ten sam materiał i tam się raczej wiele nie zmienia.

Co do samych testów, jeśli chodzi o te dwa tytuły, do których trzeba było się odnieść. Pamiętam te książki jako jedne z bardziej interesujących, pouczających. Jeśli nie czytał ich idiota, mogły wzbudzić w czytelniku wartości patriotyczne, narodowo-wyzwoleńcze (co prawda w tych czasach nie są tak respektowane), a to się ceni. Nie wspominam już, że to niezła lekcja historii, niektóre zdarzenia były oparte na faktach o ile dobrze pamiętam.

Ogólnie, chociaż ja nie mam dosłownie nic wspólnego z tymi testami, to ciesze się, że takowe tytuły zostały wymyślone. Na pewno jest wielu młodych ludzi, którzy dzięki nim odzyskali trochę "Polskości" ;)

Gonzo
22-04-2008, 21:53
Bzdura, miałem te książki w II lub III gimnazjum.

Hm, szczerze mówiąc teraz już nie pamiętam (jestm parę lat po przeczytaniu tych tytułów), ale coś tam od siebie dodam. Moim zdaniem z roku na rok humany są coraz trudniejsze, wymagają po prostu NAUKI. Trzeba przeczytać lektury, których jest kilka, zmieniają się i takie tam. Z matmy jest inaczej, bo to w kółko ten sam materiał i tam się raczej wiele nie zmienia.

Co do samych testów, jeśli chodzi o te dwa tytuły, do których trzeba było się odnieść. Pamiętam te książki jako jedne z bardziej interesujących, pouczających. Jeśli nie czytał ich idiota, mogły wzbudzić w czytelniku wartości patriotyczne, narodowo-wyzwoleńcze (co prawda w tych czasach nie są tak respektowane), a to się ceni. Nie wspominam już, że to niezła lekcja historii, niektóre zdarzenia były oparte na faktach o ile dobrze pamiętam.

Ogólnie, chociaż ja nie mam dosłownie nic wspólnego z tymi testami, to ciesze się, że takowe tytuły zostały wymyślone. Na pewno jest wielu młodych ludzi, którzy dzięki nim odzyskali trochę "Polskości" ;)

Wszystkie zdarzenia były odniesione do historii, nawet bohaterowie mieli swoje wzorce w rzeczywistości.

Rybzor
22-04-2008, 22:01
Wszystkie zdarzenia były odniesione do historii, nawet bohaterowie mieli swoje wzorce w rzeczywistości.
Ta, pamiętam, ale nie można mówić "wszystkie"

Donas
22-04-2008, 23:00
Zamknięte chyba 20/20 (sprawdzałem na jakiejś stronie, ale mogłem coś przekręcić), gorzej z częścią otwartą. Niby w większości zadań spełniłem kryteria i bez charakterystyki wyszło mi +/- 30 pktów, ale mam złe przeczucia co do tej ostatniej. Pokręciłem kilka faktów (ciężko zapamiętać dokładnie jakąś konkretną postać z książki, którą się przerabiało w 1,5 roku temu), ale może wpadnie z 5 punktów chociaż.

Marsseel
22-04-2008, 23:21
http://bash.org.pl/368394/

który z was taki cwany był ?;d

R3T
23-04-2008, 07:17

Widzieliscie to?
Own3d ;d

Uwierz mi, nie chcialbys egazminy bylyby w czerwcu, a wtedy dostan sie do twojej wymarzonej szkoly...

Anerian
23-04-2008, 07:38
http://bash.org.pl/368394/

który z was taki cwany był ?;d

ja

Powodzonka życze, dla mnie matma to spox xD, więc powodzenia humanistom.

Koszyk
23-04-2008, 08:23

Widzieliscie to?
Own3d ;d

Hmm, zdziwne bo ja obie lektury czytalem w gim, z czego syzyfowe prace pare tygodni temu z czego jestem zadowolony bo napisalem charakterystyke Radka :P

Pacek
23-04-2008, 09:18
ech gzamin gimnazjalny :P 5 lat minelo czym tu sie stresowac? nie wiem w sumie jak to teraz wyglada ale w moich czasach jak sie mialo pare szarych komorek pod kopułą i było sie troszke zdolniejszym to spokojnie bez nauki wyciagalo sie 80p,
powiem wiem cos szokujacego ale w tym momecie wiem ze to bez rozniecy czy byn napisal na 50 czy na 85 tak jak to zrobilem, dostajesz sie do liceum program taki sam jak wszedzie indziej tylko w tych elitarnych szkolach ucza bufony ktorym sie wydaje niewiadomo co a tych gorszych troszke nienadrabiaja z materialem dlatego nie ma co sie szczypac i wybrac liceum srednie...nie jakies slabe ale najzwyczajniej srednie poziom nieznaczie mniejszy niz w tych ELYTARNYCH a wiekszy niz w tych najslabszych....dlaczego tak pisze? poniewaz takie przedmioty jak historia, wos, gografia języki obce(potrzebne na uniwerkach) i tak sie trzeba samemu nauczyc na nauczyciel to zbedny dodatek w tych przedmiotach nic neitrzeba tlumaczyc i wyjasniac jedynie zakuc na blache .... natomiast matematyka fizyka chemia bilogia (politgechniki) musza byc jako tako objasnone a potem trzeba w domu zasiasc i samemu to rozgryzac
do czego zmierzam....na polibude na wiekszosc wydzialow dostajecie sie od zaraz i cala wasza wiedza szkolna nagle jest praktycznie nieprzydatna bo na Analizach, Fizyce itp. dzieja sie takie cuda ze bez siedzenia po 8 godzin dzienie nad tym nie ma bata zeby zaliczyc [; i to czy sie chodzio do elitanych czy do zwyczajnych przestaje miec znacznie....a na uniwerkach i tak jest zakuwanie na pale wiec co za roznica :P Jedynie ktos kto ma ambicjie na lekarza powinien powaznie potraktowac egz gim a jeszcxze powazniej mature dziekuje

Yoh Asakura
23-04-2008, 10:54
Egzamin z matmy - no tak, bardzo, kurwa, śmieszne, panowie egzaminatorzy :/
Dostanę 20 pkt., to się będę cieszył.

R3T
23-04-2008, 11:03
To jestesmy jacys inni, mi sie ten test bardzo podobal ;)

Rohas
23-04-2008, 11:04
Egzamin z matmy - no tak, bardzo, kurwa, śmieszne, panowie egzaminatorzy :/
Dostanę 20 pkt., to się będę cieszył.

Tia. Jak z niego dostanę 25 pkt to będę skakał i uszami klaskał >.>

Yoh Asakura
23-04-2008, 11:06
To jestesmy jacys inni, mi sie ten test bardzo podobal ;)
Jedyne łatwe zadanie, to to z płytkami chodnikowymi (to wyrażenie = 5+(n * 12) ?). Przy reszcie albo nie znałem wzorów (wiedziałem, że będzie ten chędożony prostopadłościan :/), albo prostu nie wiedziałem jak to robić. Matma, fizyka, chemia, geografia, to wszystko zawsze sprawiało mi kłopoty. Liczyłem na to, że biologia będzie łatwa, ale ta pieprzona fotosynteza i te reakcje, czy co to tam jest, mnie dobiła. :(

.Matrik.
23-04-2008, 11:17
@Yoh

Łączę się w bólu, u mnie też będzie cienko... Ale akurat wyrażenia na płytki nie znalazłem. A w ostatnim tylko podpisałem rysunek i opisałem jak działają związki miarowe, bo nie wiedziałem jak zrobić... zadanie za 6 pkt, z objętościami i polami zrobiłem może i dobrą metodą, ale miałem kosmiczne wyniki - ważne, że i tak jakieś pkty za nie dostanę. Zamknięte były w miarę, choć z początku miałem podejrzanie dużą ilość odp. D.

Mr.Musk
23-04-2008, 11:18
Pytania zamkniete niektóre byly tak latwe ze szok, dla dzieckoa z 4kl. powaga....TYLKO odczytac jakies info z wykresu....bez sensownie latwe ... mowa o zamknietych

Majiines
23-04-2008, 11:23
Cóż... Human powinien być kolo ~40, ale matma juz gorzej. Matrik mówiąc kosmiczne miałeś na myśli coś kolo 4000 i 1200? ; d

A ostatnie zadanie zrobiłem liniałkiem i zastosowałem jakis wzór, który wymyśliłem, ale się sprawdził. ; d

Walekifa
23-04-2008, 11:28
Mat przyr poszło mi 10x lepiej od Humana.Dużo biologii/mało fizyki.Kula miała o połowę mniejsze pole powierzchni od tamtej bryły. 3/4 testu wziąłem na logikę. Myślę,że będzie 30+ Punktów.

Polski był by prosty gdyby nie Charakterystyka postaci o których nic nie wiem. i 10 pkt. w dupę przez to. Jak będzie łącznie 60,to będę z siebie zadowolony. Nie zamierzam iść do jakieś PRO szkoły.

Kubon
23-04-2008, 11:30
Matematyczny prosty. Nie zdziwie sie jak dostane max xD

Serious Sam
23-04-2008, 11:31
Cóż... Human powinien być kolo ~40, ale matma juz gorzej. Matrik mówiąc kosmiczne miałeś na myśli coś kolo 4000 i 1200? ; d

A ostatnie zadanie zrobiłem liniałkiem i zastosowałem jakis wzór, który wymyśliłem, ale się sprawdził. ; d

A mnie wyszło na początku 4000 z objętości tej kuli, a później poprawiłem.

@topic
Mat-przyr. był wg. mnie trochę trudniejszy, z chemii było kilka zadań, z geografi też.Spodziewałem się więcej zadań z matematyki.

Gonzo
23-04-2008, 11:39
A mnie wyszło na początku 4000 z objętości tej kuli, a później poprawiłem.

@topic
Mat-przyr. był wg. mnie trochę trudniejszy, z chemii było kilka zadań, z geografi też.Spodziewałem się więcej zadań z matematyki.

Ogólnie - wg. mnie 0,1 wynosiła odpowiedź. :)

Humm, test zajebisty.

Bakuo
23-04-2008, 11:40
Faktycznie, z matmy był dużo prostszy od humanistycznego. Osoba jadąca na dwójach z wysokiem poziomem inteligencji na luzie mogłaby zdobyc nawet z 40+ pkt. Osobiście liczę na 45 z matematycznego, obym się nie przeliczył. : d

metiu
23-04-2008, 11:41
Human. Wg. kryteriów oceny na jakiejś tam strony to między 35, a 40. A matma to koszmar. 10-20, wiecej to chyba nie możliwe.

Macqren
23-04-2008, 11:42
Prostopadłościan był 1.5 raza większy od kuli, lol.

Yoh Asakura
23-04-2008, 11:42
Dokładnie z kuli wychodziło 3999, a pole prostopadłościanu było większe 0,1 razy wg. mnie. :p.
Gonzo, tuś mi bratku ! 1200 kula, 90 prostopadłościan :D
Faktycznie, z matmy był dużo prostszy od humanistycznego. Osoba jadąca na dwójach z wysokiem poziomem inteligencji na luzie mogłaby zdobyc nawet z 40+ pkt. Osobiście liczę na 45 z matematycznego, obym się nie przeliczył. : d
Mów za siebie, jak widziałem te wszystkie cyferki, wykresy, schematy (skąd ja mam do cholery wiedzieć, który włącznik spowoduje, że dmuchawa będzie działała ?), to dostawałem białej gorączki.

Bakuo
23-04-2008, 11:45
Proste, obwód musi byc zamknięty, aby popłynął prąd. Oczywiście mówiąc o tych dwójach nie chciałem nikogo urazic. ; )

#down
Serio nie wiesz? : )
AFAIK włączając włącznik zamykałeś jeden obwód, ktory uruchomiłby wiatraczek. Aby wiatraczek działał z 1 dmuchawą, musiałeś zamknąc 2 obwody włącznikami W1 i W2.

Yoh Asakura
23-04-2008, 11:45
@Up:
Naprawdę nie wiedziałem. Jestem kompletne zero z fizyki, w ogóle z przedmiotów ścisłych. Jak zobaczyłem ten schemat, to się za głowę złapałem, a jak moja nauczycielka od polskiego mnie zobaczyła, to się nieźle uśmiała.
Proste, obwód musi byc zamknięty, aby popłynął prąd.
Soh des neh ?! O czym ty do mnie mówisz ? ;)

Dark Sven
23-04-2008, 11:48
Soh des neh ?! O czym ty do mnie mówisz ? ;)
Yoh, to w podstawówce bylo!

Ojciec Dyrektor
23-04-2008, 11:48
Prostopadłościan był 1.5 raza większy od kuli, lol.

prawda bo było 1840/1200 = 1,533333 czyli 1,5

Zamknięte łatwe, otwarte też, nie zrobiłem z płytkami a w ostatnim podałem tylko miary kątów i jeden bok ale bok źle ;/ Modlę się o 30-35 - to będę skakał z radości .... :/ Human o wieeeeeeeeeeeeleeeee łatwiejszy ;/

Gonzo
23-04-2008, 11:50
................................ w/e

Bakuo
23-04-2008, 11:50
prawda bo było 1840/1200 = 1,533333 czyli 1,5
Właśnie na tym zadaniu się wyłożyłem jak wiekszoś moich kumpli. Policzyłem 4x pole jednej ściany, a każda para ścian miała inne pole...

Co do ostatniego zadania, można było łatwo znaleśc miary kątów, z tego wynikało, iż ten trójkąt po lewej stronie jest równoramienny. Skoro długośc jednego boku to 20km to drugi musi mie tyle samo. A jeśli chodzi o wysokośc całego trójkąta czyli ta długośc z 2 polecenia zadania to trzeba już było znac wzór(?), że długośc boku naprzeciwko kąta 30 stopni jest równa a, naprzeciwko 60 stopni = apierwiastek z trzech, a 90 stopni - 2a.

metiu
23-04-2008, 11:54
Są już odpowiedzi w necie?

Goldscorpion
23-04-2008, 12:06
Ja wyłożyłem się na ostatnim. -.- 40 minut nad nim myslałem i nie zauważyłem, że jest to trójkąt równoramienny <lol2>. Ale i tak mam gorącą nadzieję na 40+

Macqren
23-04-2008, 12:11
http://bi.gazeta.pl/im/5/5147/m5147615.pdf

wow, 35 pkt mi wyszło

R3T
23-04-2008, 12:20
Jestem zadowolony, udalo mi sie rozwiazac zadania otwarte.
Napewno bedzie lepszy wynik niz z humana co u mnie jest niespodzianka :)

Ojciec Dyrektor
23-04-2008, 12:21
Przewidywany wynik z matmy: 39 pkt + - / human 40 + = okolo 80 :D ?

http://portalwiedzy.onet.pl/7136,1267504,,1482810,,arkusze_egzaminacyjne_2008, tematyczne.html

sphinx123
23-04-2008, 12:25
Mat-przyr był dość prosty. Mało fizy, sporo bioli i gery, zadania z maty dość logiczne :)

Badzo
23-04-2008, 12:26
banał !
posprawdzalem wyniki - jeden bład w zamkniętym, raczej brak błędów w otwartych, jak będę mial mniej niz 45 to bede zaskoczony(negatywnie)

Rohas
23-04-2008, 12:29
Kurde, mam min. 30 pkt xD A liczyłem na coś koło 20 :D

Human + Mata = 30 + 40= 70? :o

<8>Borys<8>
23-04-2008, 12:35
Boże nie umiem mnożyć, boże zrobilem all i sie pomylilem przy obliczeniach
oby mi uznali w tym za 6 ptk z 3 ptk przynajmniej,
a poza tym bylo "w miarę"

metiu
23-04-2008, 12:36
matm 20 pkt chyba...
human 40 + matma 20 = 60 pkt ogółem BLAAAH nie tak źle ;)

Cacuss
23-04-2008, 12:40
Egzamin z polaka zjebany. Jak będę miał z niego 40 to chyba polecę do nieba ze szczęścia. A matma banalna po prostu panowie. Jedynie te dwa duże zadania z matmy (to z kulą, to coś mi nie wyszło), ale to drugie już nie takie trudne. Liczę matmę tak na około 40+. ;]
Chemia - banał
Biola - jakieś jedno sprawiło mi kłopot
Fiza - a było w ogóle coś? A tak energia kinetyczna, panowie podstawówka.
Gegra - jak ktoś nie wie, gdzie Niemcy leżą to wybaczcie. :baby:
Matma - lajtowy poziom w sumie

Ogólnie to prosty był matematyczny.

Hieyan
23-04-2008, 12:56
Matma:
Zamknięte 24/25, otwarte 22-24/25. Zajebiście dumny z siebie jestem.
Polski:
Zamknięte 17/20, otwarte + ogłoszenie = 11-13, charakterystyka - albo zero, albo ~6 (pomyliłem bohatera z Kamieni z inna lekturą ;p)

Matma była banalna, wszystkie zadania skończyłem w 1h45min.

Pr0'N
23-04-2008, 13:02
Hyh mam około 35 pkt.

Za zamknięte mam 20pkt x)

Wyłożyłem się na tych zadaniach z biologii no i nie miałem pomysłu na ostatnie.

Chyba zadowolony jestem, bo właśnie na taką ilość punktów liczyłem

..Jestem realistą.

@Gonzo

Ostatnio sporo wałkowaliśmy te prostopadłościany, kule, stożki etc.

No a ostatnie zadanie źle zacząłem i zwątpiłem, że w ogóle dam rade je zrobić. Więc dałem odpowiedź jaka mi wyszła i olałem je.

Koszyk
23-04-2008, 13:08
Hmm zadania zamkniete byly wmiare wmiare chociaz pare pomylek zrobilem... :P

tak z 25 ptk mysle ze bedzie

Arfyd
23-04-2008, 13:12
Około 25-30 pkt .. + ok. 30-35 pkt z Polaka i pasi. ;-P

To z prostopadłościanem mi coś nie wyszło. ; /

Ogólnie to jestem zadowolony ; ]

Gonzo
23-04-2008, 13:14
Hyh mam około 35 pkt.

Wyłożyłem się na tych zadaniach z biologii no i nie miałem pomysłu na ostatnie.

Chyba zadowolony jestem, bo właśnie na taką ilość punktów liczyłem

..Jestem realistą.

Rozumiem, że na prostopadłościanach i innych gównach można było przesrać sobie... Ale na trójkącie pitagorejskim?!!?!?!?!?!?!!? Jak Ty to zrobiłeś!?!?!?!?!

Rupert
23-04-2008, 13:25
z matmy liczę a na 39-42/50
z polaka minimum 36 ale prawie pewne że będzie około 40/50
razem mam nadzieje że będzie 80/100, zadowoli mnie to :)

Majiines
23-04-2008, 13:31
Z tego co obliczyłem z matmy będzie koło 35 więc nie jest żle. Hmm... Polak koło 33 za otwarte i zamknięte bez charakterystyki, a z koło 43 może.

Articuno
23-04-2008, 13:40
Jak brzmiało ostatnie zadanie?

NecroLukas
23-04-2008, 13:53
jak tak obliczałem to mi wyszło 40/50, ale wiśniówka lubelska robi swoje, 35 max, połowy zadań otwartych nie wiedziałem jak zrobić -.-
z 75/100 bedzie :d

Argen
23-04-2008, 14:16
Matma była banalna, wszystkie zadania skończyłem w 1h45min.

No niesamowite :)

Heh, matematyczny nie był taki trudny.

Anerian
23-04-2008, 14:31
Myślę że mogę mieć 45-47 pktów, zależy ile odejmą za skopanie 1/4 zadania xD.

Lasooch
23-04-2008, 16:26
Matematyczny prosty. Nie zdziwie sie jak dostane max xD

Pewnie nie dostaniesz, zawsze coś trącą... sam miałem 49/47 (hum/mat) w zeszłym roku (tak, wiem, że ciągle tym szpanuję, prawie tak, jak Misza Szwecją.

Btw, jak na złość w humanistycznym trącili gdzie indziej. Byłem przekonany, że stracę za estetykę, a reszty poza rozprawką byłem niemal pewien - a tu maks za rozprawkę i w którymś zamkniętym się machnąłem.

Donas
23-04-2008, 16:31
Wg odpowiedzi 43 pkt. Mogłoby być 44, gdyby nie to że u mnie 320 * 2 = 740 o.O. Czyli -1 za błąd w rachunkach.

Snopeczek
23-04-2008, 18:37
human - tia, wszystko elo, gdybyśmy przerabiali jakąkolwiek z narzuconych w charakterystyce lektur.... cóż, mimo wszystko ją napisałem. Pisałem o bohaterach kamienie na szaniec. Grupa osmiolatków broniła kamieniami szańca....
ale najbardziej kreatywny nie byłem. Kumpel z klasy, też ofc nie czytał żadnej z lektur. Napisał: ''Przepraszam, ale nie czytaliśmy żadnej z tych lektur'' a pod spodem zrobił charakterystykę Stasia z W pustyni i w puszczy ; D

jeżeli chodzi o mat-przyr, jak dla mnie zadania zamknięte były dość trudne... może dlatego, że straszna noga jestem z chemii i geografii. Ale o dziwo, w wielu w sumie strzelałem techniką 'odrzucania' i po przeczytaniu odpowiedzi wyszło mi 44 punkty..... tak wyszło mi i trochę jest to niemożliwe, więc zobaczymy co wyjdzie egzaminatorom.

cóż, gratuluję wszystkim co nie zaspali i w ogóle elo i życzę udanej biby w sobotę ;)

Schneider
23-04-2008, 19:02
Jako, ze kolega nie ma konta na tym forum, zamieszczam jego pytania ze swojego konta:
Czy jezeli w zadaniu z kula i prostopadloscianem wykonal wszystko dobrze, w sensie podstawienia do wzorow i wykorzystaniu wzorow, tylko w obliczeniu sie pomylil to straci wszystkie punkty? Jesli mniej to ile?

Poza tym, w ostatnim zadaniu z trojkatem, na ile moze liczyc pkt jesli obliczyl miary wszystkich katow+ zastosowal twierdzenie pitagorasa?

@down
Tak, obliczenia i wszystko bylo dobre jak i podstawienie, ale w obliczeniach pisemnych w zadaniu z kula sie pomylil i wyszlo mu 1440 zamiast 1840.

Tompior
23-04-2008, 19:26
Zadanie masz zawsze rozdzielone na pare punktow.
Wynik to np. tylko 1/5pkt. Jezeli sposob rozumowania, wzory itp. byly dobre, to duzo nie straci.

Walekifa
23-04-2008, 19:57
Pole powierzchni było pół raza większe w sensie że i połowę większe ; p Czyli 1.5 Right,też mi wyszło 1840. Ale 33 zadanie,to już tragedia :D zaznaczyłem tylko te dwa kąty i cześć.

@ Hieyan

To możliwe,że będziesz miał tylko 1 punkt mniej,za zły temat ; p

Yoh Asakura
23-04-2008, 20:18
human - tia, wszystko elo, gdybyśmy przerabiali jakąkolwiek z narzuconych w charakterystyce lektur.... cóż, mimo wszystko ją napisałem. Pisałem o bohaterach kamienie na szaniec. Grupa osmiolatków broniła kamieniami szańca....
ale najbardziej kreatywny nie byłem. Kumpel z klasy, też ofc nie czytał żadnej z lektur. Napisał: ''Przepraszam, ale nie czytaliśmy żadnej z tych lektur'' a pod spodem zrobił charakterystykę Stasia z W pustyni i w puszczy ; D

Jak do cholery mogliście tego nie przerabiać, jak to są obowiązkowe lektury w gimnazjum ?

Hieyan
23-04-2008, 20:34
Jak do cholery mogliście tego nie przerabiać, jak to są obowiązkowe lektury w gimnazjum ?

Różni nauczyciele uczą w szkołach. Ja np. przez całą pierwszą klasę nie miałem chemii, jedyne, co się nauczyłem to nazwy pierwiastków. Jak nam zmienili nauczyciela, to się nas ciągle pytała: jak wy tego możecie nie wiedzieć, przecież to są podstawy?

semiliren
23-04-2008, 20:40
Dzisiejszy egzamin przeszedl ludzkie pojecie.
Czemu oni dali taki latwy?!
Progi ladnie skocza do gory...

Thero
23-04-2008, 20:53
Pewnie nie dostaniesz, zawsze coś trącą... sam miałem 49/47 (hum/mat) w zeszłym roku (tak, wiem, że ciągle tym szpanuję, prawie tak, jak Misza Szwecją.
Zaraz. Ostatnio mówiłeś, że to było 21/15.

@Topic
W humanistycznym przekręciłem imię, podałem zły tytuł książki, żeby na końcu lać wodę (żadnej z lektur nie czytałem). Czy ktoś może mi powiedzieć, czy dostałem za charakterystykę 0/16, a może tylko odejmą mi punkty za niezgodność pracy z tematem, a resztę ocenią?
Na matematycznym dostałem zaćmienia, jednak myślę, że ok. 40 będzie.

Kimo36
23-04-2008, 20:57
Shit, wyszlo mi 1440 zamiast 1840, przez to wyszlo mi 1,21 a nie 1,5. A te ostatnie zadanie proste bylo, wystarczylo znac wlasciwosci trójkatów, i chwile trzezwo pomyslec ; p

@edit
Czy ktos poza mna zaznaczyl Mitoza ?

@down
Dokladnie xd

Argen
23-04-2008, 21:01
@kimo36

Eee, czy ty tak jak ja, w tym prostopadłościanie obliczyłeś 4*40*8 zamiast 2*40*8 + 2*40*12,5?

@up

Haha, z tego najbardziej polewam. I w humanie i w mat. nie znałem ~1-2 odpowiedzi (lub nie byłem pewny).
Co zrobiłem? Liczę odpowiedzi:
A? 7
B? 7
C? 7
D? 5

No i w obydwu zaznaczam D. Z dwóch testów w ten sposób zarobiłem 4 punkty :DDDDD

NecroLukas
23-04-2008, 21:05
Czy ktoś może mi powiedzieć, czy dostałem za charakterystykę 0/16, a może tylko odejmą mi punkty za niezgodność pracy z tematem, a resztę ocenią?
.

Tak, dostaniesz pkt za styl, ortografię, interpunkcję etc.

semiliren
23-04-2008, 21:42
@edit
Czy ktos poza mna zaznaczyl Mitoza ?

Eee, mitoza?
Oddychanie kom. jak juz ;)

Walekifa
23-04-2008, 21:45
Dokładnie tak. A co do tej Bioli to właśnie rozłożyło mnie uzupełnienie tego schematu o oddychaniu ; D A w tych konsumentach zaznaczyliście może Groch i kapustę? : P To dla mnie też nie logiczne,ale to jedyny wariant,gdzie z obydwóch wychodziły po 2 szczałki ; p

Macqren
23-04-2008, 21:52
Ale jak kapusta i groch mogą być konsumentami? Kolejny przykład, że ten test jest na myślenie logiczne.

Arfyd
23-04-2008, 21:53
@2xUp

No, ale trzeba było trzeźwo pomyśleć, że rośliny są zawsze na początku każdego łańcucha. ;-P

A z tej bioli, te dwa zadanka, obydwa strzeliłem i obydwa dobrze. ; )

semiliren
23-04-2008, 22:00
Tu chodzilo o male ptaki i male pajaki o.O

sphinx123
23-04-2008, 22:15
Kapusta i groch to producenci xD Ej a była w ogóle odpowiedź 'małe ptaki i pająki' ? Tia, chyba była, zaznaczyłem ją :2handed:

Arfyd
23-04-2008, 22:39
@Up

Tak była. I jest ona poprawna. :-P

A jak Wam poszło z tymi płytkami ?
A ten wzór algebraiczny napisałem dobrze, tylko w innej kolejności.. : P

(n-1)x12+17

/\

Ten wzór też jest dobry. Na 100% Ci dobrze wyjdzie, obojętnie jaką liczbę byś podstawił. ; )

EDIT

http://i109.photobucket.com/albums/n71/Arfyd/dsadasdas.jpg

Yoh Asakura
23-04-2008, 22:41
Z tymi płytkami było tak: 5 + (n*12)

Myszun
23-04-2008, 22:50
Zjebałem równo mat-przyr :cup::cup:

Nie nadaje sie do liczenia, zawsze cos spierdole \o/

Argen
23-04-2008, 22:52
@2up

Ta, ale 17+12*(n-1) jest też poprawne (chyba).

Sam nie wiem jak to było z tymi pająkami, ale nie wiem dlaczego to pająki i ptaki. Wiem, że tępy jestem, ale od ptaków biegła tylko jedna strzałka :<

@down

Tak, ale w zadaniu było napisane na podstawie schematu, a w schemacie ptaki miały tylko 1 strzałkę, zresztą te gówienka z prawej strony tematu (nazwa na O, już zapomniałem) też napewno coś zjada.

Arfyd
23-04-2008, 22:56
@Up

No, bo logicznie rzecz biorac, ptaki musza sie czyms zywic, zeby przetrwac, a ptaki tez sa zjadane przez niektorych drapiezcow. A kapusta czy groch to rosliny, i im do przetrwania wystarczy proces fotosyntezy.

Kubon
24-04-2008, 08:18
Wie ktos kiedy wyniki?
Z jednej strony jestem bardzo ciekaw ile ptk mam.
A z drugiej wole zeby byly znane pod koniec roku szkolnego - baba od polaka zapowiedziala, ze jezeli bedzie slabo to sie nam po ocenach przejedzie...

Schneider
24-04-2008, 08:42
@up
Wyniki będą 12 czerwca, czyli o ile sie nie myle, dzien przed rada pedagogiczna. Swoja droga, to niezla babe od polaka macie ^^

Kubon
24-04-2008, 12:51
No niezle sie wkurzyla po probnych, gdzie mielismy srednia ok 30 punktow.
Ale na lekcjach mozna z nia pozartowac (nie z niej ^^). I nie dreczy nas za bardzo :D Poprostu postawila nam ultimatum - dobry wynik na tescie albo oceny drastycznie sie zmienia :D

Adner
24-04-2008, 13:10
W zadaniu z biologii chodziło o to, że małe ptaki i małe pająki mogą być konsumentami różnych rzędów - idąc przez mszyce odpowiednio drugiego i trzeciego i idąc drugą drogą trzeciego i czwartego.

domin3x
24-04-2008, 19:27
Z matematycznego 48 będzie, przejechałem się na najprostszym - to o oddychaniu komórkowym, zaznaczyłem Mitoza (tak, wiem że to zupełnie coś innego, ale pojęcia nie znałem a inne mi się mało kojarzyły XD)

Hieyan
24-04-2008, 20:47
Z matematycznego 48 będzie, przejechałem się na najprostszym - to o oddychaniu komórkowym, zaznaczyłem Mitoza (tak, wiem że to zupełnie coś innego, ale pojęcia nie znałem a inne mi się mało kojarzyły XD)

Niet, najprostsze było to, czy woda to zasób odnawialny czy nieodnawialny - i na tym ja się przejechałem :p

sphinx123
24-04-2008, 21:11

Bo myślałeś że skoro MITOchondria, to będzie MITOza? :mag:

Argen
24-04-2008, 22:16
No niezle sie wkurzyla po probnych, gdzie mielismy srednia ok 30 punktow.
Ale na lekcjach mozna z nia pozartowac (nie z niej ^^). I nie dreczy nas za bardzo :D Poprostu postawila nam ultimatum - dobry wynik na tescie albo oceny drastycznie sie zmienia :D

Ej, właśnie miałem napisać, że twoja polonistka jest zupełnie jak moja, a tu nagle patrze, że ty też z lublina. Które gimn.?

@topic

Może zejdzmy z testów? :D

@up

Nie każdy taki miszczu jak ty. Akurat to zadanie nie było trudne, ale każdemu może się zdarzyć. A pozatym co jest dziwnego w kojarzeniu?

Schneider
25-04-2008, 10:03
Do jakich szkol sie wybieracie? Zadowoleni jestescie z tego, jak napisaliscie?xd

.Matrik.
25-04-2008, 13:19
@Schneider (nick z filmu "Przyjęty"? ; ))

Co wam po tym, jak powiem, że do Wyspiańskiego/Kopernika w Będzinie? ; P W każdym razie Liceum -> Dziennikarstwo

Pipcio
25-04-2008, 13:58
Haha,wszędzie w prasie,tv czy radiach mówią o naszym egzaminie humanistycznym,możliwe że będziemy go powtarzać,z powodu że okolo 60% szkół jeszcze nie przerabiało Syzyfowych Prac !
Ja dopiero w czerwcu bym to przerabiał :))
Mi to na ręke bo oddałem pustą charakterystykę :D

A kto nie wierz niech włączy RADIO xD i poczeka na wiadomości ;]]

a ja ide do Technikum Górniczego :)

Lasooch
25-04-2008, 14:13
Haha,wszędzie w prasie,tv czy radiach mówią o naszym egzaminie humanistycznym,możliwe że będziemy go powtarzać,z powodu że okolo 60% szkół jeszcze nie przerabiało Syzyfowych Prac !
Ja dopiero w czerwcu bym to przerabiał :))
Mi to na ręke bo oddałem pustą charakterystykę :D

A kto nie wierz niech włączy RADIO xD i poczeka na wiadomości ;]]

a ja ide do Technikum Górniczego :)

I tak nie powinno być powtórzone, raz na wozie, raz pod wozem. A jak większość szkół nie przerabiała, to większość uczniów nie napisało charakterystyki (pomijam, że mogli o Kamieniach na szaniec - dużo ciekawszej i łatwiejszej lekturze), zatem szanse się wyrównują.

NecroLukas
25-04-2008, 14:15
to już wina szkoły i nauczycieli że nie przerobili lektury -.-

Do jakich szkol sie wybieracie?

technikum gastronomiczne

Milten Magician
25-04-2008, 14:21
Mają pecha ci co nie przeczytali, a egzaminu nie będzie na 100% powtórzonego bo te dwie lektury są jako obowiązkowe w gimnazjum tzn, które muszą zostać przerobione do testu. Więc to tylko wina nauczycieli, że tego nie przerobili. Ja miałem przerobione Kamienie na Szaniec ale i tak ciula z nich pamiętałem :P

MatiCFC
25-04-2008, 14:52
No widzicie a my "Syzyfowe prace" mieliśmy bodajże albo w 1 gimn, albo jeszcze ich nie mieliśmy,a "Kamienie na szaniec" zostały zapowiedziane przez naszą polonistkę dziśaj(Piątek,3 dni po humanistycznym...). Z matmy będe miał 26-27 a z humana 28-30 (Z czego jakieś conajmniej 10 miałbym,gdybyśmy przerobili choć jedną lekturę, bo charakterystyki, rozprawki itd. itp. pisać potrafię). Jestem średnio zadowolony,z matmy mogło być lepiej, z humana też, ale to już nie moja wina, a polonistki.

Myszun
25-04-2008, 16:08
Ja mam jeszcze wojewodzki konkurs z ang w maju więc jak bede laureatem (1sza 20stka) to automatycznie 200pkt :cup: Bo po egzaminach mam złe przeczucia co do LO (joł)

Adamsik
25-04-2008, 17:07
Ja mam jeszcze wojewodzki konkurs z ang w maju więc jak bede laureatem (1sza 20stka) to automatycznie 200pkt :cup: Bo po egzaminach mam złe przeczucia co do LO (joł)

Automatycznie 200 pkt? xd
Cos Ci sie chyba pomylilo. Jezeli bedziesz laureatem to masz wolny wstep do szkól. To wcale nie oznacza ze masz "automatycznie" 200 pkt.

Edit:
Czyli co, zmienily sie zasady?

sphinx123
25-04-2008, 17:18

200pkt to ma zwycięzca raczej.

Macqren
25-04-2008, 17:19
@2up
Mylisz się, ma ,,automatycznie" 200 pkt.

Raxeff
25-04-2008, 18:30
@2up
Mylisz się, ma ,,automatycznie" 200 pkt.

No, coś mi się tak nie wydaje. Brat kolegi, który został laureatem z geografii (2004 rok) poszedł do liceum w Gdyni, ale jednak nie miał tych 200 pkt. Dostał on max. ilość punktów z testu mat-przyr + chyba 10 punktów za dojście do tego etapu. Z części humanistycznej był oceniany jak wszyscy, a na maxa nie napisał, więc w przypadku kolegi raczej będzie tak samo.

litt
25-04-2008, 20:25
No, coś mi się tak nie wydaje. Brat kolegi, który został laureatem z geografii (2004 rok) poszedł do liceum w Gdyni, ale jednak nie miał tych 200 pkt. Dostał on max. ilość punktów z testu mat-przyr + chyba 10 punktów za dojście do tego etapu. Z części humanistycznej był oceniany jak wszyscy, a na maxa nie napisał, więc w przypadku kolegi raczej będzie tak samo.

Co to za roznica, skoro przyjma go i tak do kazdego lo?

Myszun
25-04-2008, 20:29
W sumie nie ma roznicy czy BĘDZIE te 200pkt czy NIE, skoro i tak pójdę gdzie kcem : o

Dobra, nie dają 200pkt, ale co z tego;

2. Z rozporządzenia MENiS z dnia 20 lutego 2004 r. w sprawie warunków i trybu
przyjmowania uczniów do publicznych przedszkoli i szkół oraz przechodzenia z
jednych typów szkół do innych (Dz. U. Nr 26 poz. 232, § 8 ust. 8, ) wynika, że:
laureaci konkursów o zasięgu wojewódzkim i ponadwojewódzkim, których program
obejmuje w całości lub poszerza treści podstawy programowej co najmniej jednego
przedmiotu, przyjmowani są do wybranej szkoły ponadgimnazjalnej niezależnie od
kryteriów przyjętych w statucie szkoły.

Raxeff
25-04-2008, 20:42
Co to za roznica, skoro przyjma go i tak do kazdego lo?

Żadna. Raczej chodziło mi o sam fakt :).

Ojciec Dyrektor
26-04-2008, 10:44
a Ci znowu płaczą ...

http://wiadomosci.onet.pl/1737957,11,item.html

Wg. mnie nie ma podstaw do odwołania egzaminu, nawet sam dyrektor CKE tak mówi. Niech uczniowie z rodzicami i dyrektorami wyciągną konsekwencje z tego a nie, że niby przez nich cała Polska ma pisać jeszcze raz.

Ja się tam cieszę ;D Bo mi egzamin zarówno humanistyczny jak i matematyczno-przyrodniczy bardzo dobrze mi poszedł :P Więc nie powinienem mieć problemów z dostaniem się do szkół.

P.S znalazłem to na onecie w komentarzach z czym zgadzam się w 100000000000 %

Nie zgadzam się na unieważnienie ostatniego zadania
Jako polonistka i matka gimnazjalisty nie zgadzam się na powtórzenie czy też unieważnienie ostatniego zadania. Dlaczego moje dziecko ma mieć niezliczone wypracowanie, w rozwiązanie którego musiało włożyć sporo wysiłku (przeczytać wszystkie lektury z podstawy programowej, powtórzyć przed egzaminem ich treść i problematykę)? Czy te dwie lektury nie są zapisane w podstawie programowej? Czy nauczyciele nie są zobowiązani do przedstawiania we wrześniu planów wynikowych lub rozkładów materiałów, w których powinni uwzględnić realizację standardów egzaminacyjnych? Nie rozumiem tłumaczenia nauczycieli, że po egzaminie mieli realizować nawet dalibóg nie jedną, ale aż dwie lektury. Obowiązkiem nauczyciela jest zapoznanie uczniów na początku każdego roku z wymaganiami edukacyjnymi, podstawą programową, standardami wymagań egzaminacyjnych. Uczniowie o tym doskonale wiedzieli.
Dlaczego z powodu rażących zaniedbań innych ludzi moje dziecko ma być ukarane? Czy z powodu egzaminu z cz. matematyczno-przyrodniczej, która akurat jemu poszła znacznie gorzej mam się odwoływać? Akurat mam ku temu powody, bowiem w jego szkole chemik od przeszło miesiąca przebywa na zwolnieniu, zastępstw nie było, materiał nie został zrealizowany, a tym bardziej powtórzony. Mogę na tej samej zasadzie analizować każde zadanie, które wykonał błędnie uzasadniając, że z tego typu zadaniami nie zetknął się w szkole, a naprawdę się nie zetknął. On i ja jesteśmy wściekli i rozżaleni, ale przecież mniejszości się nie słucha.. A poza tym, czy ktoś nam obiecywał, że życie będzie beztroskie i wolne od problemów?
Kolejne pytanie: Czy w tym kraju zwyciężać muszą tylko pieniacze?
Wiem z własnego doświadczenia pedagogicznego, że ogromny odsetek wszczynających raban to uczniowie, którzy mieli omawiane te lektury, ale ich nie czytali, bo po co i teraz dostrzegają kolejną szansę dla siebie. Przy omawianiu lektur kilka osób w klasie je przeczytało, reszta w tym czasie ignoruje mnie, spędzając czas na rysowaniu, rozmowach z kolegami, opatrywaniu wypowiedzi kolegów głupimi komentarzami itp.,a nawet gorszymi zachowaniami. Nic dziwnego, że jako nauczyciel przeżywam frustracje i wściekłość, a oni mają to w nosie, czują się bezkarni. Uważam, że decyzja o powtórzeniu egzaminu będzie niesprawiedliwa, nieobiektywna, niewychowawcza, wymierzona w uczniów, którzy przez 3 lata sumiennie pracowali i wykonywali swoje obowiązki. Przecież ci, którzy nie mieli omawianych lektur, otrzymują punkty za inne zadania. Konkurencja i rywalizacja obowiązuje tylko jedną stronę?
Proszę przemyśleć ....

~elka , 26.04.2008 09:53

szocik3200
26-04-2008, 14:07
Mi poszło tak średnio ale przynajmniej już z głowy :)

Czasem sie skupić nie mogłem bo jeden typ z komisji co siedział koło mnie sapał i miał katar i wciągał gile ...

Ale cóż życie :D

Thor of heaven
26-04-2008, 16:16

Ja mam 49.. 1 błąd identyczny jak domin3x .. nawet też zaznaczyłem Mitoza choć z wzoru uwalniania energii 4 zadanka up wynikało że to oddychanie... hah. Całość była lekko mówiąc banalna... To zadanie z kulą gdzie podane były wzory.. żal. Poziom zerówki? Albo trójkąt 30' 60' 90' haha to było robione 100tki razy... Całość zajęła jakieś 45 min... Tylko nad 1 myślałem 5 min :D Może dlatego, że dopiero skupiałem uwagę na rozwiązywaniu.

Z polaka zamknięte nie były proste.. były prostackie :D Jedyny błąd w otwartych to 1. zadanko pod wierszem K.K. Baczyńskiego zapomniałem zaznaczyć która wojna światowa... Ogłoszenie. pf. ćwiczone z nauczycielką setki razy. Charakterystyka. Hah miałem to szczęście, że omówiliśmy "Syzyfowe Prace" tydzień przed egzaminem wraz z charakterystyką bohaterów. Gdyby nie to, musiałbym wracać pamięcią do Bytnara z początku 2. klasy co by nie było takie proste. 5 punktów odleci za język i błędy. Jeżeli dobrze zrealizowałem temat i spodobają się opisy cech to będzie 90+ punktów.

Szkoła.. hm III LO Białystok im. autora wiersza który znalazł się w egzaminie :P

spider-bialystok
26-04-2008, 17:27
Szkoła.. hm III LO Białystok im. autora wiersza który znalazł się w egzaminie :P
Nie polecam :p Szkola ludzi bez poczucia humoru i ogolnie mowiac.... dziwnych ;) Znam ludzi z tej szkoly ;]

Lasooch
26-04-2008, 17:34
Nie polecam :p Szkola ludzi bez poczucia humoru i ogolnie mowiac.... dziwnych ;) Znam ludzi z tej szkoly ;]

Nie mieszkam w Białymstoku, ale nie sugerowałbym się czymś takim. O mojej szkole też słyszałem, że kujony, że wyścig szczurów i w ogóle nuda, a tym czasem nigdy nie miałem tak pozytywnie niewpełninormalnych ludzi w klasie jak teraz.

sphinx123
26-04-2008, 17:44
Nie mieszkam w Białymstoku, ale nie sugerowałbym się czymś takim. O mojej szkole też słyszałem, że kujony, że wyścig szczurów i w ogóle nuda, a tym czasem nigdy nie miałem tak pozytywnie niewpełninormalnych ludzi w klasie jak teraz.

Popieram. Dla niektórych spokojni ludzie interesujący się nauką są normalni, dla innych kibole i męty, więc wszystko zależy od poglądów

Slythia
26-04-2008, 17:53
Poza tym, czesto takie plotki sa nieprawdziwe. O mojej szkole mowili tak samo, ze my to kujony etc... A uczylam sie mniej niz oni wszyscy ;P.

Kajulec
26-04-2008, 19:04
Moje LO tez podobno dla globusow i samych kujonow. Okazalo sie, ze w 90% jest wypelnione inteligentnymi osobami, ktore nawet jesli sobie nie radza do konca z nauka to sa dobrze wychowani. Prawdopodobnie to jest wyznacznikiem 'poziomu' w liceum, szczerze mowiac wole grono inteligentnych (co nie znaczy sztywnych!) osob niz przekozackich idiotow. A plotkami NIE SUGERUJCIE sie w ogole. Konczy sie rok szkolny, a ja nadal moge wejsc do autobusu pod normalnym katem (plota chodzila, ze w tej szkole glowa tak rosnie, ze sie w drzwiach autobusu nie miesci czlowiek). ;)

Thor of heaven
26-04-2008, 19:42

Być może znasz właśnie tą część "bez poczucia humoru" ale ja w niej byłem sobie pozwiedzać i poznałem kilku naprawdę pokręconych kolesi :P Odpały jakich mało . ^^ W dodatku 1. liga siatkówki na której bardzo mi zależy.

spider-bialystok
26-04-2008, 19:55
Powiem tylko tyle. Gdy moj ojciec uczyl sie wlasnie w III LO w Bialymstoku (prawie 30 lat temu) uczen zabil siekiera nauczycielke:)
Nie twierdze, ze cale III LO to jakies kujony-psychole ;] Po prostu jest tam wysoki odsetek takich osobnikow, glownie przez nauczycieli ktorzy faworyzuja wlasnie taki typ cichego, grzecznego i przytakujacego im ucznia :)

R3T
26-04-2008, 20:51
Jesli chodzi o ta afere, jest to troche nie sprawiedliwe poniewaz uczniowie beda placic za bledy nauczycieli. Lektury sa obowiazkowe wiec sprawa jest przegrana to nie jest wina CKE a nauczycieli ktorzy ich nie przerabiali sam nie mialem ich w materiale i oddalem pusta kartke no coz takie zycie szkoda tylko ze moze mnie to kosztowac cala moja przyszlosc

sphinx123
26-04-2008, 21:16
Kumpel z klasy nie czytał tych lektur, napisał charakterystykę Santiago z 'Latarnika'. Jeżeli nie zrobi błędów dostanie 15 pkt. (za zgodność z tematem był tylko jeden punkt).

Kajulec
26-04-2008, 21:54
Jesli chodzi o ta afere, jest to troche nie sprawiedliwe poniewaz uczniowie beda placic za bledy nauczycieli. Lektury sa obowiazkowe wiec sprawa jest przegrana to nie jest wina CKE a nauczycieli ktorzy ich nie przerabiali sam nie mialem ich w materiale i oddalem pusta kartke no coz takie zycie szkoda tylko ze moze mnie to kosztowac cala moja przyszlosc

Oj tam, oj.. nie przesadzajmy z ta przyszloscia. ;) Szkola szkole nie rowna, jednak tak czy inaczej nie wszystko zalezy od tego gdzie pojdziesz, ale jak sobie tam poradzisz. Bo mozesz byc najlepszy w najgorszej szkole i zdac mature zajebiscie, a mozesz byc najgorszy w najlepszej szkole i po prostu nie wyrobic. Nie poddawaj sie. ;)

Myszun
26-04-2008, 23:51
Kumpel z klasy nie czytał tych lektur, napisał charakterystykę Santiago z 'Latarnika'. Jeżeli nie zrobi błędów dostanie 15 pkt. (za zgodność z tematem był tylko jeden punkt).

Praca niezgodna z tematem = 0 pkt.

Mondry cytat:
Uwaga! Za pracę na inny temat piszący nie otrzymuje punktów, a wypracowanie musi zająć co najmniej połowę wyznaczonego miejsca. W wypadku krótszych tekstów punkty przyznaje się wyłącznie w zakresie realizacji tematu.

Snopeczek
27-04-2008, 01:21

no cóż, jak niżej napisał Hieyan każdy nauczyciel uczy inaczej. ''miał zamiar'' przerobić je pod koniec roku.. no ale bez jaj, od 5ciu lat było tak, że mogłeś odnieść się do dowolnej lektury. kwiecień 2008 - coś musieli odjebać ;p

Dokładnie tak. A co do tej Bioli to właśnie rozłożyło mnie uzupełnienie tego schematu o oddychaniu ; D A w tych konsumentach zaznaczyliście może Groch i kapustę? : P To dla mnie też nie logiczne,ale to jedyny wariant,gdzie z obydwóch wychodziły po 2 szczałki ; p

ej, no trzeba było pomyśleć logicznie. ja np pomyślałem sobie, że od pająków odchodzą strzałki z góry i z dołu więc jest fajnie. a do tego są małe ptaszki. i tak wykminiłem, że jakieś duże ptaszki chętnie by zjadły małe ptaszki. zaznaczyłem i było oka ;d

Ojciec Dyrektor
11-06-2008, 15:23
Nie wiem jak inne OKE, ale w Krakowie, podał komunikat następującej treści:

Wyniki egzaminu gimnazjalnego (Odsłon: 446)
środa, 11-06-2008 godz. 14:55
Autor: OKE w Krakowie
Aktualności

W dniu 12 czerwca 2008 r. na stronie internetowej OKE w Krakowie zostaną ogłoszone wyniki egzaminu gimnazjalnego w województwach lubelskim, małopolskim i podkarpackim.

Serwis OBIEG dla dyrektorów szkół będzie dostępny od godz. 7.00. Dyrektorzy szkół, po zalogowaniu, mogą pobrać z serwisu internetowego m.in. gotowe wydruki zawierające: indywidualne wyniki uczniów. Prosimy o przekazanie wyników uczniom.

Serwis OBIEG dla ucznia dostępny będzie od godz. 8.00. Po zalogowaniu za pomocą numeru PESEL oraz indywidualnego hasła uzyskanego w szkole, zdający może zobaczyć treść zadań egzaminacyjnych oraz liczbę punktów otrzymaną za każde zadanie, a także porównać swój wynik z wynikami uczniów swojej szkoły, gminy, powiatu, województwa. Możliwe jest również wydrukowanie wyniku. W przypadku zgubienia hasła, można je otrzymać w swojej szkole.

Tak więc do jutra życzę miłego czekania :D

Master Szocik
11-06-2008, 15:55
Nooo... W końcu :)

Yoh Asakura
11-06-2008, 16:02
Wynik jest dla mnie mało ważny, bo i tak dostanę się tam, gdzie chcę, ale nie powiem, cholernie mnie to ciekawi :p

Pomocny Murzyn
11-06-2008, 16:12
(...)Mondry cytat(...)

Już współczuje ci wyniku z humanistycznego

Mojżesz
11-06-2008, 17:01
No, ja liczę na jakieś 45 pkt z humana i 35 z mat - przyr. Zobaczę jutro, jak to się będzie prezentować w rzeczywistości :o.

Myszun
11-06-2008, 17:29

Hej ho, stylizacja jenzykowa jol

Donas
11-06-2008, 18:42
A ja tobie wyczucia sarkazmu.

Ojciec Dyrektor
12-06-2008, 08:00
80 pkt

41 polski
39 matma

chrzanu5
12-06-2008, 08:03
Razem 95pkt

Humanistyczny 49
Mat- Przyr 46

Zamor1
12-06-2008, 08:44
Wszyscy oblegaja ta strone i nie ma chuja sie zalogowac. >.>

Rayza
12-06-2008, 08:56
jak ta strona sie,zwie?

Yoh Asakura
12-06-2008, 09:08
jak ta strona sie,zwie?
Dołączam się do pytania, prosimy o link.

Zamor1
12-06-2008, 09:12
www.oke.krakow.pl
wchodzimy w system OBIEG -->dla ucznia i sie logujemy ;]

Yoh Asakura
12-06-2008, 09:21
My chcemy dla Łodzkiego, a nie jakiegoś głupiego Krakowa ;<

Na oke.łódź nie ma. :(

Rupert
12-06-2008, 09:51
OKE wrocław jak zwykle opóźnone, cholera jasna.

chyba będzie trzeba sie jednak do szkoły wybrać :/

Shanhaevel
12-06-2008, 11:50
W sumie 92 punkty. Z mat-przyra automatycznie 50 (laureat), a z humana 42. Nieźle.

Donas
12-06-2008, 12:12
Pochwalę się, 88 pkt. 43 z humana, 45 z mat-biola :)

Gonzo
12-06-2008, 12:14

To i ja się pochwalę:

86 pkt,
46 humanistyczny,
40 matematyczno-przyrodniczy.

:)

R3T
12-06-2008, 12:17
I ja tez!
24 z polaka
29 z matmy

Niezle jak na mnie ;O

Rayza
12-06-2008, 12:32
53pkt ; o !

32-human
21-mat

Lasooch
12-06-2008, 12:37
Boże, przerażacie mnie.

Yoh Asakura
12-06-2008, 13:06
Szczęściarze, ja ciągle nie znam swojego wyniku.

.Matrik.
12-06-2008, 13:25
Chyba nie z dużo, żeby się chwalić, ale mam 74. 42 z humanistycznego, 32 z matematyki. Mnie pasuje ; D

Walekifa
12-06-2008, 13:50
74 Punkty. 40 -Polski 34-Mat-Przyr. Zadowolony jestem bardzo. Szczególnie z 24-rech punktów z czytania ze zrozumieniem :) Bo to dla mnie podstawa. Ogólnie Żałuje że takie słabe oceny.. Bo gdybym się trochę więcej uczył to dodając ten test byłbym pewien co do swojej szkoły. A tak to nie wiadomo.

Edier Master
12-06-2008, 13:54
Ja 86 pkt Poak 37 pkt (liczyłem na więcej :() ale za to majza 49 pkt :DDDD

Strasznik
12-06-2008, 14:10
A macie pamiontki i rurznego rodzaju zdjencia z uroczystosi jakom bylo ogloszenie tyhrze wynikuf? Ja pierdole ale sie podniecacie..

Walekifa
12-06-2008, 14:21
A twoja stara to chuj...

Rayza
12-06-2008, 14:44
@strasznik
Wracaj grać w tibie dziecko,nauczyć sie kulturalnie pisać

Strasznik
12-06-2008, 14:47
Ja w przeciwienstwie do Ciebie(?) nie gram w takie bzdetki... Szkoda czasu :) Czytając jedna strone tego tematu po prostu nie moglem sie powstrzymac, jak tu ludzie pocą, ze od tych egzaminow ich zycie zalezy xd

(nie)normalna
12-06-2008, 15:16

Haha... Mam tak samo xD

Master Szocik
12-06-2008, 15:30
55 pkt :(

31 Mat.
24 Hum.

Testy żal, ale ocenami sobie dopełnię :)

Serious Sam
12-06-2008, 15:40
56 pkt
35 polak
21 mat
Jestem zadowolony ; ) mogło być gorzej.

Mam pytanie, czy u was też płakały po kątach te emo-dziewczyny, że dostały 80+ punktów?

@walekifa
,,,
Na twoje życzenie, nie chciałeś kropek : P

<8>Borys<8>
12-06-2008, 15:40
Ja nie wiem ile bo poczt strajkowała i nie dostała szkoła tych testów.... żal.pl

.Matrik.
12-06-2008, 15:41
Ja w przeciwienstwie do Ciebie(?) nie gram w takie bzdetki... Szkoda czasu Czytając jedna strone tego tematu po prostu nie moglem sie powstrzymac, jak tu ludzie pocą, ze od tych egzaminow ich zycie zalezy xd

Dawaj cytaty. Mnie mało obchodzi, ile dostanę punktów, bo i tak mnie przyjmą do tej szkoły, do której chcę.

Ja nie wiem ile bo poczt strajkowała i nie dostała szkoła tych testów.... żal.pl

Lol? Do każdej szkoły kurierem przychodziły, więc nie chrzań ; P

Walekifa
12-06-2008, 15:56
56 pkt

@walekifa
...
Żadne kropki. Co to za post w ogóle był nade mną? : P

.Matrik.
12-06-2008, 16:06
Mam pytanie, czy u was też płakały po kątach te emo-dziewczyny, że dostały 80+ punktów?

U nas się cieszyły, ale tylko te... fajne dziewczyny. Te niefajne pewnie nawet 50 nie dostały (Dziwne, ale u mnie w szkole uroda idzie w parze z inteligencją. Najczęściej.).

Hadugg
12-06-2008, 16:31
67pkt
human-35
mat/fiz-32
Ogolnie slabo mi poszlo, liczylem na lepsze wyniki.Z matematyki mialem prawie wszystko dobrze, ale zawalilem chemie, fizyke i biole

eisscheriann
12-06-2008, 16:39
41/50 humanistyczny, 33/50 mat przyr- pomyłka blz?:D
liczyłem na 60~, jest 74 _/

Mojżesz
12-06-2008, 16:40
W sumie tak jak się spodziewałem - łącznie 80 pkt. 42 human i 38 mat - przyr.

Hieyan
12-06-2008, 17:07
Właściwie tak, jak się spodziewałem - charakterystyka 0/16, więc z polaka 29, z matmy 47. Łącznie 155 pktów z ocenami.

Badzo
12-06-2008, 19:30
matma 49, polski 48, łącznie 97

Kubon
12-06-2008, 19:42
89
Matma 48
human 41
Moglo byc lepiej, ale nie jest :D

metiu
12-06-2008, 22:02
56 pkt - 37 human, 19 mat-przyr. Heh płakać nie będę.

Kleczajek
13-06-2008, 08:52
Heh u mnie płakały 2 osoby, które miały 70+ ; D
Ja mam 75 i jestem zadowolony.[37 human, 38 matma albo na odwrót xd]

Tylko mógłby mi ktoś wytluamczyc co oznaczają poszczególne cyfry na pasku bo mnie nie było w szkole dostałem tylko karteczkę od qmpla ;PP

Yoh Asakura
13-06-2008, 09:37
Dziś się dowiedziałem, że mam 75 punktów. 42 z części humanistycznej i 33 z matematycznej. Nie jest źle.

Arfyd
13-06-2008, 10:06
Właśnie byłem w szkole po wyniki. Liczyłem na ~60, a mam 76. 41 - human; 35 - matma. Nieźle.

Koszyk
13-06-2008, 11:50
Ja mam 60, niestety nie wiem ile z jakiego bo dowiedzialem sie smsem, bo nie ma mnie w szkole ;<

<8>Borys<8>
13-06-2008, 13:47
Dziś pocztą przyszły wyniki, liczyłem na 44 z matmy i ponad 30 z polskiego a miałem 44 i 40 ^^ normalnie szok. No i nareszcie dojebałem tym kujonom z średnią ponad 5 bo o wiele lepiej napisałem egzamin (a sam paska nie mam bo się tylko tego uczę co będzie mi w liceum potrzebne;p)

Rohas
13-06-2008, 16:15
43 polok
29 mata
Czyli jest jak chciałem :)

Exodus
13-06-2008, 19:09
Dziś pocztą przyszły wyniki, liczyłem na 44 z matmy i ponad 30 z polskiego a miałem 44 i 40 ^^ normalnie szok. No i nareszcie dojebałem tym kujonom z średnią ponad 5 bo o wiele lepiej napisałem egzamin (a sam paska nie mam bo się tylko tego uczę co będzie mi w liceum potrzebne;p)

W liceum to Ci bedzie wszystko potrzebne, jesli pojdziesz do dobrego LO to z kazdego przedmiotu cisną.

Ja te egzaminy pisalem dosc dawno, mialem 44 Polskiego i 38 z Matmy, Matma wtedy dosc ciezka byla.

39+47+ ... =146

Jak wy teraz to liczycie? Sa jakies dodatkowe punkty za sam udzial?

Vavi
13-06-2008, 19:22
39 humanistyczny, 47 z matematycznego (wszystkie 3 pkt z biologii stracone).
W gruncie rzeczy spodziewałem się odwrotnych wyników.
Łącznie 146pkt.

Strasznik
18-06-2008, 18:13
@dwa razy ap
Do kazdej szkoly sa punktowane 4 przedmioty :)

Raxeff
18-06-2008, 18:53
Słuchajcie, jak można sprawdzić wyniki uczniów z wybranej szkoły? Pytam, gdyż interesują mnie wyniki jednej trzeciej klasy, która w tym roku pobiła rekord szkoły pod względem średniej klasowej - która wynosi aż 4.8. Jeśli to w czymś pomoże to jest to szkoła z Chojnic, woj. pomorskiego.

.Matrik.
18-06-2008, 21:20
średniej klasowej - która wynosi aż 4.8.

Punkta? Łał. Tak w ogóle to chyba się nie da sprawdzić, coś tam o ochronie danych osobowych, pla pla pla. Musiałbyś wykonać (jak my) akcję dywersyjno/sabotażową w swojej szkole.

Walekifa
18-06-2008, 21:27
POWIEM WAM ŻE TAK,JEST ŹLE : P

Wszyscy liczyli że będą mieli mniej punktów. Ale okazało się że test poszedł ludziom lepiej niż się spodziewali (z tego co wiem 3/4 ludzi spodziewało się mniej punktów niż ma ) Więc progi punktowe do szkół się podniosą. I to znacznie.

Gonzo
18-06-2008, 23:55
POWIEM WAM ŻE TAK,JEST ŹLE : P

Wszyscy liczyli że będą mieli mniej punktów. Ale okazało się że test poszedł ludziom lepiej niż się spodziewali (z tego co wiem 3/4 ludzi spodziewało się mniej punktów niż ma ) Więc progi punktowe do szkół się podniosą. I to znacznie.

Nie tak znacznie - niż demograficzny się kłania.

Cacuss
19-06-2008, 00:37
Jednym słowem zmniejszą ilość klas, i upchną nas po 30 ludzi.

U nas do najlepszego LO w mieście zgłosiło się za mało osób. I mają wolne miejsca na humanie xd
...A do mojego 100 osób nadwyżki. uu..

@Down: Congratz! :P

Yoh Asakura
19-06-2008, 10:23
A mnie zaprosili do "elytarnego" LO dla nerdów ;<

Shanhaevel
19-06-2008, 12:38
@up
Mnie też, do jakiegoś prywatnego. : P

@down
Ta, takim różnym gościom z 'wybitnymi osiągnięciami w nauce' wysyłają jakieś tam broszurki i zachęcają do pójścia do jakiegośtam LO, najczęściej prywatnego.

.Matrik.
19-06-2008, 12:40
A mnie zaprosili do "elytarnego" LO dla nerdów ;<

Zaprosili? To robią tak?

@Topic

Policzyła mi strona punkty, 137/200. Nieźle.

Hieyan
28-06-2008, 18:40
I co, podniosły się progi punktowe w waszych szkołach? W przypadku szkoły, do której się dostałem obniżył się, i to o 15 punktów. Na innym profilu chyba o 30.

Yoh Asakura
28-06-2008, 18:44
I co, podniosły się progi punktowe w waszych szkołach? W przypadku szkoły, do której się dostałem obniżył się, i to o 15 punktów. Na innym profilu chyba o 30.
Do szkół, do których ja składałem papiery, wymogi chyba się nie zwiększyły. Moje 75 + te za oceny spokojnie wystarczą, żeby dostać się do bardzo dobrych liceów. Zostałem o tym nawet poinformowany telefonicznie :p

.Matrik.
28-06-2008, 22:00
Tam gdzie poszedłem, chyba nie ma progów punktowych (ale poszedłem ze względu na a) odległość od domu b) wysoki poziom j. polskiego), byłem pierwszy na liście </szpan>. Zauważyłem też, że wszyscy się chcą dostać do jak najlepszej szkoły, a jak potem kogoś pytam to już to nie robi różnicy - po prostu gdzieś się chodzi.

metiu
28-06-2008, 22:27
Dobra pochwale się.
Drogi Gimnazjalisto, zostałeś przyjęty do:

Szkoła: Technikum Budowlano-Geodezyjne w ZSBG
Oddział: budownictwo
Miejscowość: Białystok

Drogą internetową zostałem poinformowany. Jeśli chodzi o ranking osób którzy dostali się na mój oddział: 56 na liście na 150 osób.

BTW. Dostałem się tam gdzie chciałem;p

Donas
28-06-2008, 22:56
Tam gdzie poszedłem, chyba nie ma progów punktowych (ale poszedłem ze względu na a) odległość od domu b) wysoki poziom j. polskiego), byłem pierwszy na liście </szpan>. Zauważyłem też, że wszyscy się chcą dostać do jak najlepszej szkoły, a jak potem kogoś pytam to już to nie robi różnicy - po prostu gdzieś się chodzi.
Czy ja wiem? Wszystko wychodzi na maturze.

Rincewind
28-06-2008, 23:44
Czy ja wiem? Wszystko wychodzi na maturze.
Wcale nie. Ja chodzilem do sredniego liceum a matura poszla mi naprawde dobrze. Zreszta wiekszosc osob z mojej klasy poszlo na kierunek ktory sobie wymarzylo.

Myszun
29-06-2008, 00:02
Ja 77 pkt z testu, 6 z angielskiego, 4 z polskiego, 5 z matmy, i 5 z geografii + pasek i bdb zachowanie + finalista konkursu wojewódzkiego z ang i dostałem się do drugiego LO w województwie na mat-geo (próg punktowy 150pkt ja miałem 151) [tam gdzie chciałem]
Fart xd

eisscheriann
29-06-2008, 00:06
okrągłe 63 pkt rekrutactyjne na 100, ledwo sie dostałem do biznes klasy, czyli tam gdzie chciałem _/

3 lata lenistwa i wagarowania nie poszło na marne

domin3x
29-06-2008, 21:46
Eeee... 85 z testów, rekrutacyjnych w sumie 79,5 xddd

Rupert
29-06-2008, 22:48
okrągłe 63 pkt rekrutactyjne na 100, ledwo sie dostałem do biznes klasy, czyli tam gdzie chciałem _/

3 lata lenistwa i wagarowania nie poszło na marne

biznes klasa.. jest taka w moim liceum do którego się dostałem..
zaraz, zaraz.. idziesz do LO XV ? :D

eisscheriann
29-06-2008, 22:52
biznes klasa.. jest taka w moim liceum do którego się dostałem..
zaraz, zaraz.. idziesz do LO XV ? :D

ta, wojrowicka xD
Haha

Master Szocik
30-06-2008, 09:51
W wyniku tego przydziału zostałeś zakwalifikowany do:
(1-TI) Technik informatyk (ang*-niem*)

czyli tam gdzie chciałem :D

domin3x
30-06-2008, 10:47
W wyniku tego przydziału zostałeś zakwalifikowany do:
(1A) mat-inf-ang-fiz (ang*-niem*)

xd

Rupert
30-06-2008, 13:46
ta, wojrowicka xD
Haha

ja miałem iść do biol chem pierw, ale wybrałem klase z Rosysjkim.. :)

a tak ontop to dostałem sie do klasy 1 wyboru :)

Hovvner
02-07-2008, 08:11
No, ładnie, gz wszystkim :)

@ Ktośtam up, trzeba być kujonem żeby mieć więcej niż 90 pkt. z testu? Ciekawe to, ja miałem 91 rok temu mimo że maniaczyłem w Tibię przez 3 lata (eh :///).

To wam teraz powiem tylko, żebyście się cieszyli z wakacji :p

Pozdrawiam,
~Hov

PLague
02-07-2008, 08:37
Moim zdaniem, trzeba być niezłym jełopem, jeśli z tego testu gimn. dostaje się mniej niż 60pkt. Tegoroczny był banalny (charakterystyka postaci! Ludzie, to było najłatwiejsze co mogliście dostać. Nie uwierzę, że ktoś nie przeczytał chociaż opracowania "Kamieni..."), a i tak słyszałem na różnych forach i w moim mieści "ale trudne, no ja cie nie moge, same zje* układały te zadania". Myślę sobie wtedy "wtf, co to za kur* trolle, żeby narzekać na taki egzamin na poziomie 1 kl. gimn?"

Schneider
02-07-2008, 09:13
ta, wojrowicka xD
Haha

Tylko prog tam niski ;p.

.Matrik.
02-07-2008, 10:23
Moim zdaniem, trzeba być niezłym jełopem, jeśli z tego testu gimn. dostaje się mniej niż 60pkt. Tegoroczny był banalny (charakterystyka postaci! Ludzie, to było najłatwiejsze co mogliście dostać. Nie uwierzę, że ktoś nie przeczytał chociaż opracowania "Kamieni..."), a i tak słyszałem na różnych forach i w moim mieści "ale trudne, no ja cie nie moge, same zje* układały te zadania". Myślę sobie wtedy "wtf, co to za kur* trolle, żeby narzekać na taki egzamin na poziomie 1 kl. gimn?"

Zero racji. O charakterystyce mogę powiedzieć tyle (miałem 42 pkt. z humana), że dużo robi tu też pamięć, bo ja sam, który zapomniałem imion bohaterów "Syzyfowych Prac", pamiętałem tylko pseudonim jednego z kolesi z "Kamieni na Szaniec". Ostro lałem wodę, musiałem na wszelkie sposoby unikać pisania jego imienia, a nawet imion reszty bohaterów... Było ciężko, nie wiem jakim cudem mi to zaliczyli. Nieskromnie też przyznam, że nie uważam się za wyjątkowego tępaka, tak więc nie "jełopuj" mi tu. Dostałem więcej niż 60 pkt, ale sam się temu dziwię - o mało co charakterystyki bym nie napisał.

Jestem pewny, że jakbyś dostał powiedzmy 55 pkt, to albo byś się nie odzywał (sam byś się jełopem nazywał?), albo byłoby coś w stylu "trzeba być ****em, żeby dostać mniej niż 40 pkt.".

kamosblue
02-07-2008, 10:24
69pkt.

mata 38
polski 31 (nie napisalem charakterystyki)

domin3x
02-07-2008, 11:20

I tu się po części mylisz, większość się nastawiała na rozprawkę, a w szkole polonistka (przynajmniej u mnie) też nas ciągle przygotowała jak do rozprawki, praktycznie 3 miesiące mieliśmy co chwile rozprawki do napisania. Ja bym zdecydowanie wolał rozprawkę pisać, niż tą charakterystykę, zwłaszcza, że nie pamiętałem z tej lektury wiele...

Snopeczek
02-07-2008, 12:25
no ja już pisałem kiedyś. U nas np nie przerabialiśmy ani Kamieni na szaniec ani Syzyfowych prac. Tzn inaczej, przerobiliśmy je po egzaminie, bo tak były zaplanowane... Zjebali, bo jest cały rok na opracowanie lektur, a egzamin jest w kwietniu.. Osobiście za charakterystykę dostałem 0pkt, ale trudno się dziwić skoro napisałem o grupie ośmiolatków broniących kamieniami szańca..

Nieważne, dostałem się tam gdzie chciałem, do technikum budowlanego na technika budownictwa :) Łącznie miałem 120pkt ,a egz 44pkt z mat-przyr i 28 pkt z humana.

Master Szocik
02-07-2008, 13:57

Za charakterystykę dostałem 0 pkt, łącznie miałem 55 pkt, czy ja rozpaczam, żalę się, mogę być tylko zły na siebie że mi źle poszło i jełopem nie jestem wypraszam to sobie ...

Edier Master
03-07-2008, 20:40
Ja dostałem się do Tarnowa, próg 159 do mojego mat-infa i sie ciesze :D

@Up
Kolego nie oszukujmy się bystrzakiem też nie jesteś ;p

metiu
03-07-2008, 21:14

Piszesz boś nie jest w naszej sytuacji. Dostałem 56 pkt i masz rację zwąc mnie jełopem bo 4 pkt mi zabrakło? Każdy jest taki inteligentny bo siedzi z boku, ciekaw jestem ile Ty byś dostał.

Nieważne, dostałem się tam gdzie chciałem, do technikum budowlanego na technika budownictwa :)

Witam kolegę po fachu;)

Za charakterystykę dostałem 0 pkt, łącznie miałem 55 pkt, czy ja rozpaczam, żalę się, mogę być tylko zły na siebie że mi źle poszło i jełopem nie jestem wypraszam to sobie ...

I tu masz racje. Sam wiem, że mogłem na więcej napisać no ale cóż temat mi nie leżał, na matematyczno przyrodniczym zjadły mnie nerwy i proszę o to rezultaty. Ważne jest i tak to, że dostałem się do szkoły pierwszego wyboru, do której planowałem iść od początku gimnazjum.

PLague
04-07-2008, 13:04
Jestem pewny, że jakbyś dostał powiedzmy 55 pkt, to albo byś się nie odzywał (sam byś się jełopem nazywał?), albo byłoby coś w stylu "trzeba być ****em, żeby dostać mniej niż 40 pkt.".
Na swoim, dwa lata temu, miałem 98pkt.
Żeby nie dostać przynajmniej tych żałosnych 60 punktów, naprawdę trzeba być ograniczonym.
Właśnie o tę rozprawkę chodzi, bo na nich, nawet z powierzchowną znajomością książki, można było lać wodę do potęgi i sporą liczbę punktów zdobyć.
Dlatego każdy, kto jej nie napisał, lub narzeka, że byłą trudna, bo dostał mało punktów, bo trudne, oj trudne, to tak - jest dla mnie po prostu głupkiem. Możecie na mnie pluć, gadać "nie byłeś w naszej sytuacji! ciekawe ile byś ty dostał!" (racja, mój egzamin był trudniejszy od waszego, więc wy byliście w dogodnej sytuacji, żeby wyciągnąć dużą liczbę punktów i dostać się do dobrej szkoły średniej), ale mnie to nie obchodzi. Pozostaje mi życzyć wam "powodzenia".

Piszesz boś nie jest w naszej sytuacji. Dostałem 56 pkt i masz rację zwąc mnie jełopem bo 4 pkt mi zabrakło? Każdy jest taki inteligentny bo siedzi z boku, ciekaw jestem ile Ty byś dostał.
Tak, chyba tak. Nie znam Cię w realu, ale z takiej liczby punktów, zdobytych na tak prostym (w stosunku do lat poprzednich) egzaminie, mogę tak wnioskować.

Bakuo
04-07-2008, 13:17
Mmm.. Testy napisałem na 34hum/43mat czyli w sumie 77/100, a rekrutacyjnych miałem 64,5.

Zastanawiałem się czy nie iść do LO XV, lecz ostatecznie wybrałem Technikum Informatyczne nr 10 we Wrocławiu.

Do Panów co chodzą do LO XV, znam bardzo dużo osób z rl, które chodzą do tego liceum, bądź dostały się w tym roku. Być może się znamy? :d

.Matrik.
04-07-2008, 13:59
Na swoim, dwa lata temu, miałem 98pkt.

Dwa lata temu był inny test. Nie mnie oceniać czy łatwiejszy, czy nie, każdy ma swoje zdanie.

Ale był inny.

Schneider
04-07-2008, 15:32
Ludziiee, to kazdego subiektywna ocena czy test byl trudny czy nie, bo jedna osoba jest lepsza akurat z tego tematu, a inna z tamtego. I uwierzcie mi, testy nie odzwierciedlaja w 100% wiedzy ucznia, chociaz moze pokazac czy ktos potrafi tylko zakuc, zdac i zapomniec czy tez umie zastosowac nabyta wiedze. U mnie w klasie byla taka jedna, ciagle sie podlizywala do nauczycieli, uczyla sie na 2 lekcje w przod i miala srednia 5.2 na koniec gimnazjum. A ile pkt z testu? 47... Okazuje sie wiec, ze egzamin gimnazjalny sprawdza podstawowa wiedze+ umiejetnosc logicznego myslenia i czytania ze zrozumieniem, chociaz zdazaja sie zadania, gdzie trzeba wiecej pomyslec. Btw, mialem 93/100, ale jestem fajny.

Uran of Aurea
05-07-2008, 14:32
45 - mat
44 - hum

Z tymi testami to jest tak robia trudny/latwy/trudny/latwy i tak na przemian. Bo np w tym roku zobaczą dobrze poszło to trzeba trudniejszy zrobić itp.

U mnie w klasie pisali, że pobocznym bohaterem "Syzyfowych prac" był Ikar 8o albo, że Zośka to wysoka blądyna o niebieskich oczach 8o

Nagrix
08-07-2008, 23:32
Zgadzam się z kilkoma osobami powyżej. Egzamin w tym roku był bardzo łatwy w porównaniu do tych z poprzednich lat. W zadaniach podano wzory, a większość pytań była do tekstu lub na inteligencję. Aczkolwiek nie nazwałbym jełopem kogoś, kto dostał poniżej 60pkt z egzaminu. Różni są ludzie i nie będę wyciągał pochopnych wniosków.

Osobiście dostałem 95/100pkt i liczyłem na 163/200pkt rekrutacyjnych. Ale dziwnym trafem zaliczyli mi laureata konkursu niekuratoryjnego i miałem 200/200. I wcale nie jestem żadnym kujonem, do egzaminu nigdy się nie przygotowywałem. Po prostu umiem kojarzyć fakty i czytać ze zrozumieniem. Jak ktoś wyżej napisał, to że ktoś uczy się całymi dniami i ma średnią 5+ nie znaczy, że jest inteligenty. A test gimnazjalny jest właśnie testem głównie na inteligencję.

Lasooch
08-07-2008, 23:34
Osobiście dostałem 95/100pkt i liczyłem na 163/200pkt

Moja krew, co prawda ja w zeszłorocznym, ale 96/100 i 163/200 rekrutacyjnych =P

Walekifa
08-07-2008, 23:58
74 z testu, a 93 rekrutacyjne. Da się bardziej nie wykorzystać własnych możliwości?;p

boston808
09-07-2008, 00:24
Podniecacie się wynikami z egzaminu gimnazjalnego, a ja wam powiem że to jest nic w porównaniu do matur i mam nadzieje że niektórzy zdołają się lepiej przygotować do egzaminu dojrzałości niż do egzaminu podsumowującego wiedzę gimnazjalną.

PZDRO

Rohas
09-07-2008, 09:46
72 egzaminy, rekrutacyjne 140 _/

Poszedłem tam gdzie chciałem - LO wita : >

Yoh Asakura
09-07-2008, 11:57
Ja mam z rekrutacyjnych 127. Nie narzekam na ten wynik.

Befsztyk
09-07-2008, 17:42
45 - mat
44 - hum

Z tymi testami to jest tak robia trudny/latwy/trudny/latwy i tak na przemian. Bo np w tym roku zobaczą dobrze poszło to trzeba trudniejszy zrobić itp.

U mnie w klasie pisali, że pobocznym bohaterem "Syzyfowych prac" był Ikar 8o albo, że Zośka to wysoka blądyna o niebieskich oczach 8o

jakim cudem zdobyles te 44 punkty z humana?

Yoh Asakura
09-07-2008, 18:09
A wiesz, że nie ocenia się człowieka po jednym błędzie ?

sphinx123
09-07-2008, 19:59
@up

Spokojnie, chciał być śmieszny =)

Uran of Aurea
09-07-2008, 21:14
Jestem dyslektykiem mi liczą to jako bląd graficzny..... a nawet gdybym nie miał dysleksji to na ortografii można tylko 2-3 punkty stracić a test strasznie prosty był.

Czepiacie się małego błędu

Befsztyk
09-07-2008, 22:46
@up

Spokojnie, chciał być śmieszny =)

mozesz mi laskawie powiedziec co bylo smiesznego w mojej wypowiedzi?
posiadasz jakis specyficzne poczucie humoru?
ja sie tylko grzecznie zapytalem.

Anerian
10-07-2008, 22:48
83 z całości. Razem ze świadectwem miałem 120 (trzeba być takim nie ukiem jak ja xD). Do liceum się dostałem i jest spox. Za 3 lata bedzie masakra bo będe mógł zdawać mature po francusku 8o.

Lord Devil Mati
10-07-2008, 23:12
Jeśli naprawdę mięliście tyle punktów to gratulacje ja miałem ogolnie z testów chyba 52 pkt ;d ale wystarczy na normalną szkołe..
rekrutacyjne miałem 71 pkt. a 60 pkt. było potrzeba do szkoły do której chciałem iść ;p

Szybki-Ben
13-07-2008, 13:42
z testów 38 :D a z ocen 52
najlepsze jest to ze nie mieliśmy tych lektur xD

sphinx123
13-07-2008, 13:46
mozesz mi laskawie powiedziec co bylo smiesznego w mojej wypowiedzi?
posiadasz jakis specyficzne poczucie humoru?
ja sie tylko grzecznie zapytalem.

Wytykajmy sobie błędy ortograficzne to będzie śmiechu że ho ho.