zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Sposob na guardy?

Bobi
14-11-2004, 16:32
Hmmm, a wiec tak... Expiłem sobie w kazo na soldkach ;) . Nagle poczułem chęc zabicia sobie dwarf guarda. Nałożyłem sword ringa full atack i zjazd do 1 guarda. Biłem go po 40-60 ale on zadawał mi podobne hity. Straciłem na niego 1 uha :baby: . Wyszłem i dalej expiłem na soldkach potem znowu poszłem na guarda nałożyłem sword ring ale...dałem na balanced nie na full atak jak wcześniej i.... biłem go coprawda po 30-50 ale za to on tylko raz uderzył mnie za 30. Wiec powiedzicie czy sądzicie, że faktycznie jest to sposób czy poprostu mialem farta :D . Zapomnialem dodac, że biłem bronią 1 ręczna (fs)

Dark Knight
14-11-2004, 17:09
Zapomniales tez napsac jakie masz skile i eq.
Tak to prawda ze na balance idzie w miare dobrze ale wolno ...
Na ful atk wiekrzy lev i skile 70+\70+ idzie tez luzem.

Afinor
14-11-2004, 18:52
Tak Bobi u rox!:D
@Dark Knight
Skile cos kolo: 68/62.
Eq: k-set, w-helmet, dragy shield i fs.

@topic
Pozatym chyba normalne jak masz full atk to chyba wieksza ilosc dmg idzie na zbroje, poprawcie mnie jezeli sie myle. W sytuacji gdy masz tarcze, blokujesz tego nieszczesnika. Full Atk oplaca sie uzywac w 2-handed lub jak sie walczy z grupa ktora trzeba szybko wykonczyc (soldy np).

Bobi
14-11-2004, 21:16
Ehhh sorry zapomniałem. Wtedy miałem 65/59 i 30 level ( teraz są lepsze :) ).

Andolus
15-11-2004, 16:36
A jaki eq czeba miec magiem zeby na full defie guardy tak mocno nie lały?? :confused:

Digzy
15-11-2004, 20:13
Nie wiem jak to wszystko dziala, ale ja expiac czy to w Cyclo czy na Guardach zawsze bilem z balanced, bo na full atk sie po prostu nie oplaca... O ile jeszcze na cyclo jest to oplacalne, bo tam sa swego rodzaju wyscigi, aby jak najszybciej zabijac, tak na guardac jest to niepotrzebne, bo jesli za szybko wybijesz wszystkie guardy czy slimy to sie nic prawie nie zrespi -.-

Jednym zdaniem: polecam balanced na guardy :)

Madi
16-11-2004, 00:03
Ja knightem lvl 79 skille 82/80. Eq dsm, rh, mms, fa, c-legs, wole nie bić guardów na full ataku bo zadają za duże obrażenia. Na balance jak powiedziano wyżej idzie troche wolniej ale ciosy są słabsze i uh nie idzie tak dużo. Natomiast cyklopy moge bić na full attack i niewiele mi robią. Gdyby cyklopolis nie było tak oblegane to bym nawet nie chodził do kopalń.

Cors Ent
18-11-2004, 11:55
Madi na tym lvlu nie lepiej dl i full atk?
uh mzoe wiecej ale czas sie liczy. jesli zamiast np 25k na godzine mozna wyciagnac 35k na godzine to jest gra warta swieczki.

a kasa to rzecz duzo mniej wazna, liczy sie exp

ja expie generalnie na smokach, z kasa wychodze na minus to fakt.
ale exp jest całkiem niezły i nie jest nudny.
Co tam ze z kaska wychodzi sie na minus.
Po kase to na bk albo hero.

Vil
18-11-2004, 12:12
Przez 2 tygodnie expienia na guardach wychodzilo srednio kolo 200-240 obrazen z brightem i vamp shield i 120-160 obrazen z gs. Level ~~44 skille 73/70. Latwo stwierdzic ze na nizszych skillach bardziej liczy sie czas walki niz obrazenia otrzymywane a czas ten z gs zmniejsza sie dwu-trzykrotnie

Cors Ent
19-11-2004, 13:22
Ogolnie liczy sie czas zabijania.
Na expa na smokach biore zawsze hmm i bije smoki i z bolców i z hmm.
co z tego ze te pare bp hmm wyrzuce i pare k kaski na zmarnowanie parakycznie jak np po 4 godzinach na smokach mam z 20-25k expa wiecej, niz gdybym expil bez hmm. To jest prawe kolejna godzina siedzenia. To jest roznica.
a kasa mniej wazna niz lvle jest :)
kasa zawsze sie znajdzie, a lvl up to juz gorzej

elmo_us
19-11-2004, 23:15
A jaki eq czeba miec magiem zeby na full defie guardy tak mocno nie lały?? :confused:
Na 27 lvlu idziesz na jakiegos milego (duzego) respa guardow summonujesz 2 monki i radzisz sobie bez hmmow na full defie mnie przynajmniej ( 32 master shielding 21 eq: C shield Noble armor C helmet P legi Scarf i leather boots) bija gora za mhm nie wiem zazwyczaj monki zdazal je zabic zanim do mnie dobiegna (sam uciekam troche od nich).Ale rzadko uzywal vity wiec chyba za mocno nie bija. Ale odradzam isc sorcem na guardy exp sredniawy jedynie lootbaga mozna ladnego skleic.Radze poh z 2 monkami albo dragi z 2 dsami i hmmami.

Bobi
20-11-2004, 09:08
Ogolnie liczy sie czas zabijania.
Na expa na smokach biore zawsze hmm i bije smoki i z bolców i z hmm.
co z tego ze te pare bp hmm wyrzuce i pare k kaski na zmarnowanie parakycznie jak np po 4 godzinach na smokach mam z 20-25k expa wiecej, niz gdybym expil bez hmm. To jest prawe kolejna godzina siedzenia. To jest roznica.
a kasa mniej wazna niz lvle jest :)
kasa zawsze sie znajdzie, a lvl up to juz gorzej

Zrobiłem ten temat po to aby sie dowiedzieć czy ta moja "taktyka" czy "sposób" są dobre a tu nagle mi wyskakuje gościu co opowiada na czym jak sie expi i ile kasy czy expa się wyciąga yyyy..... jak chcesz udzielic nam rad dotyczących sposobu expienia to załuż poprostu nowy temat ;)

Cors Ent
20-11-2004, 10:21
Czytajac rowniez mojego poprzedniego posta mozesz sie domyslic ze uwazam ze expienie z gs albo dl jest sensowniejszcze niz z fa albo bs.
Uzasadniłem to w tyn 2 poscie gdzie podałem przykład ze lepiej wydac wiecej kaski ale expic efektywniej. Niz taniej expic ale robic duzo mniej expa.

Czytaj całosc wypowidzi zanim takie cos napiszesz plx
To było uzasadnienie do tezy jaka wczesniej podałem

Bobi
23-11-2004, 09:07
LOL!!! Mówie, że chce sie dowiedzieć CZY TA MOJA "TAKTYKA" jest dobra czy tylko poprostu miałem farta, a nie Z JAKA BRONIĄ SIĘ LEPIEJ EXPI. Wiadomo, że z gsem bo sam mam i wiem co to za cudo :] Rozumisz już?