zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Kropeczki w Tibi!

Sasukekeuhn
31-03-2008, 15:53
Mam taki problem, gdy jest ranek w tibi jest spoko, ale jak jest już wieczór to mam na ekranie małe kropeczki ! możecie powiedzieć co mam zrobić żeby ich nie było?

Macqren
31-03-2008, 16:03
Wrzuć zdjęcie jak to wygląda

Goldscorpion
31-03-2008, 16:11
Spróbuj to: options>graphis>advanced>show light effects i powiedz czy pomogło.

Ehe, a moze poprostu niech zaznaczy w graphic>>advanced>>>Show Lights Effects i bedzie Git ;]

A może napisałem to kilka postów wyżej -.-

Sasukekeuhn
31-03-2008, 16:14
proszę bardzo ! jesli jest jakis program zeby tego nie bylo ! prosze podac jego nazwę ;p
http://i74.photobucket.com/albums/i260/BIaly-Aniol/1-77.jpg

Yoh92
31-03-2008, 16:17
Miałem ten sam problem. Opiszę Ci wszystko w punktach, abyś wiedział jak to zrobić i nie popełniał błędów po drodze.

Są dwa sposoby.. Pierwszy jest trochę łatwiejszy, ale nie wiem czy zadziała, więc jakby co, postępuj wg. drugiego.

Pierwszy Sposób

1. Wejdź w Options w Tibii!
2. Wejdź w Graphics.
3. Następnie w Advanced.
4. Ustaw w Advanced Graphics Options, jakiś z DirectX lub OpenGL.

Drugi Sposób

1. Wejdź we Właściwości Pulpitu.
2. Kliknij na zakładkę - Ustawienia.
3. Ustaw Obszar Ekranu na 800x600
4. Kliknij OK.
5. Wejdź w Options w Tibii!
6. Wejdź w Graphics.
7. Następnie ustaw 640x480, 16 Bits.

Jeżeli chcesz to ustaw sobie światło na Max., ponieważ będzie lepiej odbierać :P

Mam nadzieję że Ci pomogłem :) Jak czegoś nie rozumiesz, to napisz śmiało na PW ;)

Pozdrawiam
Yoh92

Avallach
31-03-2008, 16:22
...Miałem ten sam problem. Opiszę Ci wszystko w punktach, abyś wiedział jak to zrobić i nie popełniał błędów po drodze.

Są dwa sposoby.. Pierwszy jest trochę łatwiejszy, ale nie wiem czy zadziała, więc jakby co, postępuj wg. drugiego...

Pozdrawiam
Yoh92

Ehe, a moze poprostu niech zaznaczy w graphic>>advanced>>>Show Lights Effects i bedzie Git ;]

@down
glupie domysly

@Goldscorpion
Nie zauwazylem twojego posta, bo akurat otworzyło sie zdecie i wszystko poszlo do góry ;P

Sasukekeuhn
31-03-2008, 16:23
1. Wejdź we Właściwości Pulpitu.
2. Kliknij na zakładkę - Ustawienia.

moze troche ze screenem ;p

Yoh92
31-03-2008, 16:52

To najłatwiejsza metoda, ale kiedy ja miałem ten sam problem, to wchodząc do ciemnych pomieszczeń, typu Cave, miałem te kropki, nawet z ustawionym Lights Effects na Max.. To co napisałem w poprzednim Poście, zadziałało u mnie, więc u kolegi proszącego o pomoc też powinno. ;)

@Topic Prosiłeś o Screena ;)

http://notepad.arbooz.net/grafika/pulpit2.jpg

Sasukekeuhn
31-03-2008, 16:58
instalowalem tibie juz z 5 razy

-------

o lol .... ekran mi sie mocno przyblizyl i zrobilem tak jak mowiles YOH i nic ;p

Aron Roar
31-03-2008, 17:00
@up
Jak Ci się przybliżył to go przesuń dalej. xd Edytuj posty.