zaloguj się

Pokaż pełną wersje : [Tibia's Arena]- musisz to zobaczyć!

p.l
14-11-2004, 18:24
Tak więc po długich, żmudnych pracach i nieprzespanych nocach zdecydowałem się opubilkować wczesną betę mojej gry Tibia's Arena. Przeznaczona jest dla dwóch graczy. Polega na rozgrywaniu bitwy w systemie turowym. Jednostki i grafiki zaczerpnięte są z Tibii (bądź WoT- Graphics Proposals)
>>Wejdź i przetestuj!<< (http://www.freewebs.com/pl1987/beta.html)
(waży 145 KB)
Chętnie wysłucham waszych opinii, sugestii i raportów o błędach.
Od razu zaznaczam, iż:
- jestem świadom buga, iż można nie wynająć żadnej armii, po prostu zapomniałem zmienić tego przed publikacją, a szybciej mi było testować bez tego ograniczenia
- wiem, iż layout (kolory, tło, kształt przycisków, czcionki) zupełnie sux, ale na razie miałem na uwadze żeby poprawnie działało a nie ładnie wyglądało
- wybór ras mam zamiar rozszerzyć o Undead i Mino
- zastanawiam się nad wprowadzeniem bohatera (jeden bohater dla rasy, z konkretnymi czarami i możliwością kupienia runów i innych śmieci)

Także życzę miłego testowania, przy okazji jestem bardzo otwarty na wasze propozycje dotyczące statsów potworów, nowych ras, nowych umiejętności (czarów).

// wskazówki
- obsługa jest dość intuicyjna, ale na wszelki wypadek wytłumaczę, po kupnie jednostek (przez obu graczy) jest możliwość rozstawienia swoich wojsk w obrębie zielonych pól.
- jednostki potrafią poruszać się jedynie po linii prostej i po skosie 45 stopni
- najpierw się poruszamy, potem atakujemy ponieważ wykonanie ataku (jakiegokolwiek) oznacza koniec naszej tury
- przyciski dostępne podczas walki (obrazek) - w kolejności od góry:

podgląd (lupa z ?) - umożliwia sprawdzenie cech jednostek na plaszy (klikamy na przycisk a potem najeżdżamy na jednostkę)
ruch (ślady stóp) - umożliwia przemieszczanie się jednostki (klikamy na przycisk, a potem wskazujemy docelowe miejsce kursorem po planszy)
attack w zwarciu (mieczyki skrzyżowane) - umożliwia zaatakowanie jednostki przeciwnika. Jednakże musi znajdować się na polu sąsiednim do naszej jednostki. Po wykonaniu tego ataku kończymy turę.
atak dystansowy (łuk) - umożliwia zaatakowanie bronią dystansową (tylko wybrane jednostki). Przeciwnik musi znajdować się nie blizej niż (?) 2 pola. Po wykonaniu tego ataku kończymy turę
umiejętności specjalne ("księga") - możliwość wykorzystania specjalnych umiejętności (czary) danej jednostki. Po kliknięciu na przycisk otworzy nam się dodatkowe okienko z możliwością wyboru umiejętności.
Aby wykorzystać umiejętność, klikamy na jej ikonę i celujemy. Wszelkie umiejętności ofensywne kończą rundę.
koniec tury (=>[]) - jeżeli stwierdzamy, iż w danym momencie jednostka nie ma nic już sensownego do zrobienia, tym przyciskiem kończymy turę.

- jeżeli chcemy anulować wybór danej opcji (ataku, ruchu, czaru) po prostu klikamy jeszcze raz na jego ikonę/przycisk, bądź po prostu klikamy w inną opcję. Oczywiście czarów nie wymagających celowania takich jak heal i exori nie da się odwołać.

Omega~
14-11-2004, 18:36
Wow, na początku myślałem, że to wielkie gó.wno...
Ale wyszło, że bardzo miło sie gra...Coś typu Heroes ;)

eerion
14-11-2004, 18:43
PRzyjemne.
Ale parę zastrzeżeń.
1. WArlord ciska nożem za 1?
2. Warlord ma słąby atak
3. Orc shaman jest za tani- toworzy zbyt groźną siłę
4. Geomancer jest za słaby.
Gra się przyjemnie

Vamerian
14-11-2004, 18:54
Swietna robota !! wiecej takich gierek :) gra sie bardzo przyjemnie naprawde gtratz

Gangrel
14-11-2004, 18:58
Hmm ciekawe, wprowadz wiecej armi, i tryb dla jednego.

By$iu
14-11-2004, 18:59
Świetne, nic więcej!

Taliboy
14-11-2004, 19:02
wielkie gratz ale trzeba jeszcze pare rzeczy dodac
1. Nowa rasa : nieumarli szkielet, ghul, ghost banshe, ds
i moze ludzie amazonka walkiria wild warrior stalkerblack knight warlock
nie wiem konbinuj
2. Single player jakieśboty albo cóś
3. Napoczontku jest po angielsku w menu a potem po polsku : gratulacje wygrales Taliboy ,a na poczontku chociaz by choose your nation
jak co smi do lba wpadnie to dopisze

Dr.Unknown
14-11-2004, 19:03
Bardzo fajne, bardzo kilka niedociągnięć technicznych.
<edit>
SZANSE NIE SĄ RÓWNE, SPRAWDŹCIE, DWARFY LEPSZE.

Hegemmon
14-11-2004, 19:06
OZESZ kurna!!!! P.L. to jest zajefiste!!! po prostu boskie ;) mam nadzieję, że to jeszcze bardziej rozbudujesz :D naprawde super. grafika nie jest wcale zla choć ten interfejs jest troszkę inny od wszystkich co do tej pory znałem ale to dobrze :P

Ghost Nieudany
14-11-2004, 19:07
Spodziewałem się kompletnego shitu...

A to... Jest całkiem fajne! :)

Niektóre jednostki są jednak ZBYT słabe albo za tanie... No i warlord miotający za 1ptk w Dwarfa, no commentz :/

Popracuj jeszcze, to jest naprawdę dobry pomysł! :)

Fido
14-11-2004, 19:19
Zarabiste !!!!!!!!!!!

ZADAM nowych ras PLZ
ORKI POWINNY BYC SILNIEJSZE
ZERK MA ZADUZO HP OGOLNIE GRATZ WPROWADZ WSPOMNIANE MINOSY ELFY NAWET SKARABEUSZE!!!

Furio
14-11-2004, 19:25
bardzo fajne :D tylko wiecej druzynek :tongue:

[]Artimos[]
14-11-2004, 19:27
NIe no super weź ja mam jednego pomysła, może byś zrobił takie coś że za każdego zabitego dostaje sie kase(ile kasy zależy od siły stworka) i wtedy jest następna bitwa i na innym terenie i wtedy możesz se kupić tyle wojska ile zarobiłeś w poprzedniej bitwie.

ps.Może by sie dało to przenieść do jakiegoś "ważniejszego" "podpunktu" forum np. do artykułów albo do czegoś

ps2.Za dobre dwarfy dużo za dobre

aktus
14-11-2004, 19:42
to jest za****ste!!! orki wymiakaja w starciu z dwarfami

Specter
14-11-2004, 20:13
swietne wielkie gratz dla ciebie
genialna gierka tylko troche malo ras aha i orc shamamn jest za tani a dwarf geomancer za dobry :p !

Stratos[PL]
14-11-2004, 20:30
A oto przygoda ktora uchwycilem
zly warlord i jego bodyguard postanowili zapolowac na biednego dziadziusia...

http://img48.exs.cx/img48/1651/UO7.jpg

Warlord podszedl...
http://img123.exs.cx/img123/36/UO0007.jpg

I rypnal dziadka w leb
http://img48.exs.cx/img48/4818/UO0008.jpg
Bodygardzik byl uzbrojony i wypuscil rakiete<ah te pancerfausty..>
http://img48.exs.cx/img48/2748/UO12.jpg
Dziadziuś zdzielil laską młodzieńca
http://img48.exs.cx/img48/3592/UO13.jpg
Warlord sie wkurzyl i zaatakowal z exori
http://img48.exs.cx/img48/4627/UO14.jpg

CDN

gy_ver
14-11-2004, 20:37
full wypass
zajefajna rozrywka
no i minusik którego nikt nie opisał - geomancer moze sie uhac ile mu sie chce,
włączasz czar,przełączasz na atak mele i spowrotem na uh ;p

globi
14-11-2004, 20:41
Gierka full wypasik. Widac ze wolisz dwarfy:P, bo sa lepsze. Moze by jeszcze nowe raski: ludzie, minoski, nieumarli, elfy i jeszcze na przyklad jakas mieszanka, np z GS czy DL w roli glownej:P. GRATZ dla Ciebie za ta cudna gierke. Ludzie jak macie lagi albo wkurzy was n00b czy PK zagrajcie w to:D:D

Lord_Nerevar
14-11-2004, 20:43
Nie no to jest SUPER, tylko więcej ras :D:D:D:D

Vaxxia
14-11-2004, 20:52
To Jest Genialne!!

Facet RÓb Nowe CzĘŚci Bo To Jest Za***iste!!!!!

Jackiew
14-11-2004, 20:59
zrób coś takiego że za Win 500 gp a za lose 250gp
i że można kupić twierdze i bohatera (i bronie dla niego;P) itp. a tak wogóle to bardzo wciąga i wogole mi sie podoba!

Ghost Nieudany
14-11-2004, 21:01
ROTFL, dwarfy są za silne...

Siedmiu Dwarf Guardów i siedmiu Geomancerów rozwala bez problemu siedmiu Warlordów i pięciu Leaderów, do tego dwa shamany. Warlord ginie szybko, a leadery też, nie mówię nawet o shamanach...

Polny Lowca
14-11-2004, 21:04
Shit;\ dwarfy sa za silne mysle ze warlord mialby owiele wieksze szanse z guardem :\ Ale fajne choc ciut shitowate

ciemne dropsy
14-11-2004, 21:16
Wyczapiste :) , jdno zastrzezenie: dwarfy sa mocniejsze od orkow, robilem sobie takie cos ze dawalem na maxa warlordy i geomancery, wyszlo ze niuestety tylko warlord jest mocniejszy od geomancera i shaman od soldka. Szkoda szkoda bo wole orki :)
A pozatym to gra jest cud miod :D

Dr.Unknown
14-11-2004, 21:20
Wyczapiste :) , jdno zastrzezenie: dwarfy sa mocniejsze od orkow, robilem sobie takie cos ze dawalem na maxa warlordy i geomancery, wyszlo ze niuestety tylko warlord jest mocniejszy od geomancera i shaman od soldka. Szkoda szkoda bo wole orki :)
A pozatym to gra jest cud miod :DOrki to takie ssaki morskie?
@Topic
Moglibyście już przestać pisać, że Dwarfy są lepsze'-.-

Pyto
14-11-2004, 21:21
RZeczywiscie, musze przyznac, ze mi sie podobalo :)

EDIT:

Nie pdooba sie? Zrob sam, lepsze i bardziej wywazone. :[

tomek654321
14-11-2004, 21:33
Grałem sam ze sobą i wyszło że Dwarfy silniejsze i to o wiele aha ja bym dal rase ludzi np.
Amazonka
Valkiria
Stalker
...

SheN228
14-11-2004, 21:37
Fajna gierka duzo bugow jak wczesniek :> ale ogolnie fajna
Lecz shaman za tani a za wielka sila :D:D albo soldier zabil jednym strzalem warlorda:D:D :baby:

Dr.Unknown
14-11-2004, 21:47
Fajna gierka duzo bugow jak wczesniek :> ale ogolnie fajna
Lecz shaman za tani a za wielka sila :D:D albo soldier zabil jednym strzalem warlorda:D:D :baby:Bo warlord był 1 lub troszkę więcej, a soldków z 50'-.-

Polny Lowca
14-11-2004, 21:57
Moim zdaniem powinienes dodac Giatns:Behemoth,Demon,Dragon,GS,Dragon Lord,Cyclops.(wszystkie oprocz cyklopa mozna nazwac evul:P)

p.l
14-11-2004, 22:04
Hehe, widzę że dużo do poprawienia ...
Za poprawianie zabiorę się dopiero we wtorek po południu bo mam z historii klasówkę z powstań narodowych :/.

Czyli wstępnie:
- dojdą Undead, Ludzie, Mino
- poprawię buga z niekupieniem armii
- poprawię buga z brakiem limitu uhania
- usunę wszystkie polskości ;p
- pokombinuję w statsach potworków, żeby równiej było ...

Taka uwaga, ktoś pisał że np. Leader bije z dista za 1. Muszę ujawnić, iż obrażenia wyświetlane nie są czystymi obrażeniami możliwymi do zadania przez atakującą jednostkę, jest to ilość hp straconego, czyli obrażenia - obrona atakowanej jednostki ...

W związku z tym zwracam się z prośbą wnikliwsze porównanie dotychczasowych statsów potworów (ataku, obrony i ceny), komu co zmniejszych (na pewno ilość AP), no i odnośnie nowych ras potrzebuję propozycji co do statsów i umiejętności specjalnych (np. wyssanie życia, undeadLegion). I propozcyje co do siły czarów, bo na razie tylko testowo wpisywałem bazowe obrażenia.

Ps. jak mi pomożecie, że nie będe musiał wszystkiego wymyślać to może dorzucę możliwość wyboru mapy :D

pozdrawiam i wracam do powstania styczniowego, p.l

Scream
14-11-2004, 22:04
fajne. wiecej ras, bohaterowie, kasa zdobywana po wygranej walce, ew. budowa twierdzy plx

Furio
15-11-2004, 16:07
nie moge sie juz doczekac kiedy bedzie wiecej ras :tongue:

MayGyver
15-11-2004, 16:29
1. jak zaczac grac od nowa po skonczonym meczu?
nie ma przycisku zagraj od nowa

2. zmien sposob pokazywania sie okienek
np login pojawia sie jako okienko, i w pewnym momencie zniknelo mi z obszaru gry, nie moglem kliknac ok
to samo dotyczy okienka z wyborem rasy

3. przydalby sie jakis wskaznik czyja kolej na akcje, gralem sobie i odszedlem od kompa, a jakwrocilem to nie wiedzialem kto ma sie ruszac

4. dorzuc celnosc w zaleznosci od odleglosci, dla potworow strzelajacych z dystansu
grajac dwarfami wzialem samych soldierow (50) i rozklepaly one warlordy (9),

5. nie mozna wylaczyc w zaden sposob komunikatu o tym ze sie wygralo lub przegralo gre

dyzio-1993
15-11-2004, 16:33
niemowcie ze dwarfy sa lepsze wscie sobie 58 orkow shamanow zobaczycie kto wygra

Daltz~
15-11-2004, 17:09
niemowcie ze dwarfy sa lepsze wscie sobie 58 orkow shamanow zobaczycie kto wygra

no wez sobie kupe shamanów... i 12 geomancerów... powiedzmy ze shamanem bedziesz bil geomancery po 400... a geomancery lecza sie po 200 i strzelaja tez okolo 300-400/teraz shaman ma owiele mniej zycia niz geomancer...

btw. Gra jest spoko... ale nie podoba mi sie to ze Warlordy/Lidery/Zerki sa tak slabe... w prawdziwej Tibii dostawalem od Warolrda hity 300+ od zerka okolo 160, a w twojej grze ledwo 50... ;]zrób cos z tym ;]

joey
15-11-2004, 17:32
spoko gierka :) będę grał z kolegami na infie :)

dyzio-1993
15-11-2004, 17:35
[QUOTE=Daltz~]no wez sobie kupe shamanów... i 12 geomancerów... powiedzmy ze shamanem bedziesz bil geomancery po 400... a geomancery lecza sie po 200 i strzelaja tez okolo 300-400/teraz shaman ma owiele mniej zycia niz geomancer...

sprobowales robic pojedynek 58 shamanow na 12 geomancerow shamany 1 ciosem 3 geomancery zabijaja a geomancer z 300hp zaledwie odejmuja

sesaj
15-11-2004, 18:28
I jeszcze jakby mozna bylo myszke przyspieszyc?;) Bo strasznie wolno chodzi.

Aureliunkunfun
15-11-2004, 18:42
SUPPERR!!!!!!! gra ale jest to dobre ze jak jestes dvarfem i masz geomancery to jesttes niezniszczalny czyli odbiegasz geomancerem i po lini puszczasz magie a jak ktos cie walnie to odbiegasz stajkesz po linii do wroga dajesz se heal i walisz i tak w kolko i w koncu wszyscy padna a geomancery zostana 8o

Ale jeszcze cos zapomnialem dopisac geomancery nie maja szans w walce 12 geo na 58 shamanow bo ja shamanami zaczolem grzac po 1000 a one sie leczyly po 200 i chwila i zmiotlem geo ;(

Mishell
15-11-2004, 19:16
czlowieku powiem jedno JESTES WIELKI zeby nie bylo tylko ze sie podlizuje czy co ale juz dodalem ja do ulubionych i z niecierpliwoscia czekam na kolejne dodatki szczerze mowiac moglbys troche plansze rozbudowac ale tam to gratz wykonania swietnej pracy :P

Triciol Pogromca
15-11-2004, 19:33
WOW! Super to jest ;] aha i szanse sa rowne ;] to wymiata !! rozbuduj to i bedzie good nie wiem czy sie powtarzam (nie czytalem innych postow) ale zrob tez ludzi tylko ze nie hunter hero bk warlick :P tylko slabsze jednoski porownywalne z orcami i dwarfami

Sithius
15-11-2004, 19:51
Zajedwabista gierka!!! :D Naprawde wielkie gratulacje...

Popraw te bledy o ktorych pisali moi poprzednicy...zwlaszcza to aby po skonczonej bitwie moc zagrac jeszcze raz bez ponownego klikania w link. ;)

Nie mam wiekszych zastrzezen...grywalnosc jest bardzo dobra. :king:

Nie wiem czy ktos pisal o orkach liderach...sa chyba za slabe...nawet raz nie udalo mi sie porzadnie przyfandzolic soldkom ktore skolei mucily mnie bardzo mocno.

Jeszcze raz wielkie gratki. ;)

P.S. Zapomnialem na pisac ze przydaloby sie na koniec jakies podsumowanie...statystyki np ze strat po kazdej ze stron itp. ;)

Zamkniety w domku
15-11-2004, 19:54
Koles jestes boski. Zaje***ta gierka. Ale moglbys dac wiecej potworkow. Moze nowa rase np elf czy cos. ale jest super.

Liber
15-11-2004, 20:15
OMG! Zarąbiste. Czekam na kolejną wersję (troche dziwne obrażenia), ale jest super!!!

(Wreszcie będe miał w co pograć z kolegami na infie)

Meroslaw
15-11-2004, 20:38
Suuuuper! Gratulacje za zrobienie takiej genialnej gry! Widać co prawda, że pierwsza wersja (przesadzone siły niektórych itepe), ale ogólnie super! Gratz jeszcze raz!

Vanhelsen
15-11-2004, 21:40
GRATZ :D, <10 znaków :P>P.S: Pare udogodnień się przyda :P, no i może jakieś dodatjkowe rasy np Ludzie (BK, Amazon, Valkirie, WW, Warlock) albo nieumarli (Skiele, Ghul, DS, Necro, Vamp)

Dark Blades Of Devils
15-11-2004, 21:59
... hehe nie macie racji dwarfy nie sa lepsze :P , spojrzcie : wescie obojetnie jakie dwarfy i 53 orci shamany :P zobaczcie jak miota z tej kuli :D po 1100 hehe ...

245301
15-11-2004, 22:00
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Wilq
15-11-2004, 22:17
Exxxxxtra :)

Ashlon
15-11-2004, 22:27
Ja bym proponowal wprowadzenie "trybu szachow", tzn kupuje sie potworki, ustawia POJEDYNCZO na mapce i gra jak w szachach, tylko ze z czarami itp.Zmniejsz sile shamanow.Wprowadz wiecej potworkow i bedzie lux ;)

Nozuman
15-11-2004, 23:13
nie no jednym slowem - gratz!!!!
zrabista gierka
tkie heroesowate :D

Lord_Nerevar
15-11-2004, 23:16
Dla tych co nie umieja po skończemiu bitwy właczyc grę od nowa to wystarczy odświerz dać :P

Sithius
16-11-2004, 09:07
Dla tych co nie umieja po skończemiu bitwy właczyc grę od nowa to wystarczy odświerz dać :P

A faktycznie... :D Ze tez na to nie wpadlem...odswiez i dziala. 8o :tongue:

MayGyver
16-11-2004, 09:31
dla tych co czytac nie umieja

napisalem "nie ma przycisku nowa gra" a nie "nie umiem wlaczyc gry od nowa"
chyba zasadnicza roznica

poza tym odswiezanie strony jest malo profesjonalne
powinien byc przycisk

czy uruchamiajac tibie, a potem wylogowujac sie i chcac zalogowac sie ponownie, musisz od nowa ja uruchamiac?

czy klikasz przycisk "new game"?

Zaknafenian Do'Urden
16-11-2004, 11:13
Ja wiem ze 200 orkow na 100 krasnoludow nawet jesli krasnale zaczynaja to nie maja szans...co to ****a jest :evul: :evul: :evul: !!!!!>?????(zartuje po prostu gramdwarfami w warhammera fantasy battle)

Khan
17-11-2004, 11:53
Kawal klasy.

Wyrazne błędy:
- za daleko łażą. Mozna w 1 turze przejść całą mapę i jeszcze zaatakować.
- FB shamana ma nieograniczoną ilość użyć.
- Trzeba wycentrowac jednostki, bo np cała armia soldierków moze bez trudu wyciąć w pien wroga zanim ten jeszcze przybiegnie.

Pamiętaj o nacjach: elfów, ludzi, nieumarłych, mino.

W przyszłosci przydałby się tryb sinlge player + taki bajerek, żeby kazdorazowo generowały się jakieś jednostki neutralne, atakujące co popadnie jak trolle czy wilki.

roland
17-11-2004, 14:36
Ogólnie gra super, lae mam pare zastrzeżeń:P
Uno: Potworki chodzą za wolno, zerk nigdy nie chodził tak wolno
Secundo:Nie wszędzie można dojść, a po zrobieniu ruchu nagle można tam iść
I wreszcie po trzecie 2 ork shamany walnęły geomancera za 18, za tyle samo walnęły zwykłego dwarfa, a 10 zerków walnęło zwykłego orka za ...14!!!
Ja bym proponowal wprowadzenie "trybu szachow", tzn kupuje sie potworki, ustawia POJEDYNCZO na mapce i gra jak w szachach, tylko ze z czarami itp.Zmniejsz sile shamanow.Wprowadz wiecej potworkow i bedzie lux Nie wiem w jakie szachy ty grałeś, ale ja nie grałęm w takie gdzie się kupuje pionki...A co do pojedynczego ustawiania to w szachach to bez znaczenia... I tak zawsze stoją tak samo...

Khan
17-11-2004, 16:17
@up:
uno: szybkośc nie gra roli w grze turowej.
secundo: toć napisał, ze chodzi mozna tylko w pionie, poziomie i po skosie
po trzecie: tu masz rację. Potowry nie są dobrze skalibrowane.

szachy: podejrzewam, że jemu chodzilo, aby kazda figura odpowiadała pojedynczej kreaturze. A nie tak jak w Heroes - jedna figura oznacza 10 potwórów i wszystkie atakują jednocześnie.

Alfred Elektryk
17-11-2004, 16:51
<szum braw> :]

Jakubxxx
17-11-2004, 18:24
Naprawde fajna gierka. Dodaj pare ras i bedzie spox

p.l
17-11-2004, 20:58
Wreszcie po dlugich walkach programistycznych i walkach o kompa oto jest kolejna wesja Tibia's Arena. Poprawiłem bugi, zmieniłem statystyki potworów, dodałem ... a z resztą

sami zobaczcie! (http://marchewka.waw.pl/~piotrek/beta.html)

// jeżeli odpali się wam stara wersja (z dwoma rasami) to znaczy że macie w tempie starą wersję. Trzeba przez start > znajdź > "beta*.swf" > skasować to co nam znajdzie i wtedy jeszcze raz odpalić

gorgi
17-11-2004, 21:37
Za***iście niezła ta nowa wersja undead jest za***iste , tera tylko elfy i ludki , a i powinieneś jedzce robić coś takiego że jest skrzynia jakiś potwór co może otwierać i z skrzynki jakiś artefakt czy cos np mpa dodaje 100hp :P taka moja opinia

Fido
18-11-2004, 15:22
JUPPPI gosciu wprowadzil minosy i undead wchodzic wchodzic mino: zwykle, guardy, archery, magi. undead: szkielety demon szkielety ghule, mumie, vampiry

Zaknafenian Do'Urden
19-11-2004, 15:36
Kawal dobrej roboty chopc co prawda wszystkie potworysa teraz ciut slabsze ale lepiej skalibrowane...GJ ^^

Rarisu|Klim
19-11-2004, 19:33
Super narescie mam co robic na afk ;)

Pacek
20-11-2004, 12:18
Bardzo fajne ale ja bym zaproponowal jeszcze jedna rase rase Ludzi w skład ktorej wchodzili by Amazonka ,Wild warior, valkiria , nekromancer, black knight, warlok bardzo fajny pomysł

Ghost Nieudany
20-11-2004, 12:28
Zmniejsz sile shamanow.

Dwadzieścia trzy Shamany rozwalają po dwa Geomancery, podczas gdy osiem Geomancerów rozwala po cztery albo pięć Shamanów...

Zapomniałeś dodać Ghosty i Banshee do nieumarłych...

PiXik
20-11-2004, 17:24
niezła giera czekam na nowe rasy weźcie sobie max szkieletów kontra max obojętnie czego szkielety rox;p

Fido
20-11-2004, 23:04
Steona sie nie otwiera ???!!! :(

Mr LaMeR
20-11-2004, 23:12
POPRAW LINKA BŁAGAM!! Ja musze zobaczyć nowe rasy!!!! =D

redfaction
20-11-2004, 23:22
Chętnie bym zagrał, zobaczył, ocenił, sprawdził to co stworzyłeś gdyby link był nieuszkodzony :/ popraw linka a kolejny user dołączy do Twojej wspaniałej gry :P.

Fido
21-11-2004, 10:51
Ow link dzialal jeszcze 2 dni temu :(

Hitmanu
21-11-2004, 11:36
Huh, u mnie to samo, 1 dzień grałem i bardzo mi sie podobało a teraz kicha.
To jakiś błąd czy może jakis update robicie ?:D

Masel
21-11-2004, 15:40
gra jest wypas:)
mógłbyś dodać kilka innych ras jak będziesz miał czas
ale w pierwszej kolejności zrób żeby gra wogóle(znowu) działała zioooom:P

Zegenis
21-11-2004, 16:25
buuu niezdazylem :(
REHOST PLXX

p.l
21-11-2004, 18:32
hehe, no wiecie, to taki zabieg marketingowy żeby sprawdzić czy ktoś wogóle odwiedza ten temat :D

żartowałem, tak na serio to padł serwer kumpla, na którym mam konto, myślałem że to chwilowe, jednak od wczoraj nadal leży więc postanowiłem wreszcie zrehostować, przy okazji rekompensując updatem wasze czekanie :d

działający tymczasowy link (http://www.freewebs.com/pl1987/beta.html)

Ps. zapraszam do komentowania najnowszej wersji, zgłaszania bugów i ew. poprawek w cechach jednostek. Tylko, jeżeli uważacie że coś jest za słabe/mocne to proszę o konkretną propozycję zmiany konkretnej cechy.
dla ułatwienia tutaj daję listę cech (http://www.freewebs.com/pl1987/list.html)
jeżeli chodzi o abilities i te cyferki, to pierwsza znaczy ilość użyć na turę, druga jednostkową siłę czaru (nie dotyczy paralyze).

Fido
21-11-2004, 18:59
Pprawki sa super PL jestes wielki.
Pomylka wybieram jednostki ludzi potem elfow daje next i nic cale tlo robi sie brazowe !!!???

Kasushi
21-11-2004, 19:12
Mam takie coś jak fido powybieram wszystko tło robi sie brązowe i nic.

Ghost Nieudany
21-11-2004, 19:13
U ludzi brakuje Mnichów, Czarnoksiężników, Kapłanek, Czarnych Rycerzy, Walkirii i Nekromanty.
U orków nie ma Orka Jeźdźca.

No i nie mogę uruchomić tej bety, mogę wybrać tylko wojsko i tyle...

p.l
21-11-2004, 19:16
ups, zapomniałem o jednym pliku .... Ale już działa

Stratos[PL]
21-11-2004, 19:20
Elf umie byc odwrocony tylko w jedna strone...popraw to
@Edit : a jakos u mnie sie brazowe tlo nie robi...mozna inną arene wziasc :D! gratz :cup:

Fido
21-11-2004, 19:26
Wybieram ten link ktory podales ale problem nie znika :P :(
Ok zadzialalo nareszcie dodales mapki GRATZ !!! :D

p.l
21-11-2004, 19:42
jeżeli się nic nie pokazuje po zakupie jednostek wystarczy poczekać, ponieważ musi się załadować dodatkowy plik.

A co do tego obracania się, mi wszystko działa - wyłączam aktualnie wybraną opcję (przycisk) i klikam na jednostkę, obraca się (tyle że nie według wskazówek ale po schemacie dol, gora, prawo, lewo; wynika to z mechaniki gry)

Nil
21-11-2004, 19:46
Co tu duzo mówić... MISTRZOSTWO ŚWIATA !! (jak dla mnie :D )

gorgi
21-11-2004, 20:08
hehe i jak zwykle p.l. zadziwiasz nas XD

Ej ale mam pytanie , czy w next up dodasz to co mówiłem? czyli skrzynie w którejś cś jest np. dodatkowy attack lub ruch jakis item ::P::p::PPPPP

Desigit
21-11-2004, 20:58
Czuje, ze sobie nie pogram.......Nie można wyświetlić strony
Strona, której szukasz, jest w tej chwili niedostępna. Witryna sieci Web może mieć problemy techniczne lub może być potrzebna zmiana ustawień przeglądarki.

Moze mi ktos powiedziec co zrobic, zeby dzialalo poprawnie?? :(

p.l
21-11-2004, 21:13
Czuje, ze sobie nie pogram.......Nie można wyświetlić strony
Strona, której szukasz, jest w tej chwili niedostępna. Witryna sieci Web może mieć problemy techniczne lub może być potrzebna zmiana ustawień przeglądarki.

Moze mi ktos powiedziec co zrobic, zeby dzialalo poprawnie?? :(

mi nadal działa ... może po prostu odpalasz z linka z pierwszego postu a nie z
tego (http://www.freewebs.com/pl1987/beta.html)

A co do prezentów-niespodzianek? hmm ... pomysł nie głupi ... także wait for next update

redfaction
21-11-2004, 22:19
Zagrałem a teraz oceniam.
1. Nie zauważyłem żadnych niedogodności graficznych (grafa na wysokim poziomie).
2.Jesteś geniuszem (wymyślić i stworzyć taką grę to nie lada wyzwanie przynajmniej dla mnie).
3.Wciągająca prawie tak samo jak Tibia :P
4.Dodaj może coś potężniejszego najlepiej 2 rasy :)
5.Wielkie gratulacje za pomysł wykonanie i za wszystko heheh.

Tak trzymać a będzie dobrze :)

Ps. Mam nadzieję że na tym jednym projekcie się nie skończy twój geniusz.:P

Desigit
21-11-2004, 22:22
Teraz rzeczywiscie dziala. Naprawde fajna gierka, ale jest 1 minus. Mianowicie nie da sie pokonac mass geo-probowalem na wszystkie sposoby-i nic.(Mosisz go jakos oslabic, nie wiem moze zeby exura mniej hp mu dodawala)ale ogolnie gierka odjechana

:cup: mistrzostwo :cup:

Kawior
23-11-2004, 06:42
Moje uwagi co do gierki to:
-Zbyt mala plansza lub tez wiekszosc jednostek ma zbyt duzo ruchów przez co jednostki strzelajace nie sa atutem armi

Można by w tym celu dodac cos jak utani hur...

-Elf chodzi tylem na przód :p

-geo za dobry,hero bardzo slaby, warlord slaby

-Pomyśl o mtym wreszcie jako o grze a nie jak o samej walce zawstanów sie co trzeba zrobic zeby stala sie turówką

PiXik
23-11-2004, 10:01
Fajne są te nowe rasy mi działa wszystko no ale brakuje paru rzeczy
u ludzi np rycerza:)czarnego;p

Kawior
23-11-2004, 14:37
Mam jeszcze propozycje zeby potwory mialy tyle hp co w tibi i srednio tyle zabieraly...

PiXik
23-11-2004, 15:15
dobra teraz argumenty:
Hero jest za słaby z bliska słabo bije lepiej z daleka.Za dobry ma def
Geomancer niech leczy się za 25 to będzie lepiej bo jest za dobry

Sokochłap
23-11-2004, 15:27
@re up

Wlasnie taki ma byc :)

Arthevariel
23-11-2004, 15:35
wszyscy mowia ze za******* a ja nie moge na to wejsc ;/

help plx

Fonkin
23-11-2004, 18:28
proprawic, mi nie dziala, fast, chce sobie zagrac :p
severon 37 lvl knight-72/69 sux-aurea
ps; wojna na aurea ;)

p.l
23-11-2004, 21:18
@re: up, 2x up

jakbyście przejrzeli poprzednią stronę, wyczytalibyście, iż link do serwera na pierwszej stronie nie działa i że podałem alternatywny. A oto i on
link (http://www.freewebs.com/pl1987/beta.html)

Fido
27-11-2004, 00:15
P.L mam nadzieje ze pracujesz nad update i sie ten temat nieco ozywi bo jakos tak glupio ze jest gsdzies na koncu ukryty. A wiec mam nadzieje ze update ukaze sie ( tradycyjnie ) po weekendzie poniewaz jestem fanem tej gierki i ciagle w nia gram :D

Aureliunkunfun
04-12-2004, 20:55
dla mnie trzeba by bylo jeszcze tylko dodac karaluchy (larvy , bugi , scaraby , ancient scaraby itp.) i spidery (spider , poison spider , Giant spider)
i reszte ludzi np. Warlocka , Necromancera , Priestess , Valkirie , Monka itd.
wszystkich nie pamietam jakich nie ma
PS. Exori u Warlorda RULEZZ :evul: 8o

EDIT: esh no zapomnialem dodac bo dopiero potem przeczytalem z tymi presentami nie glupi pomysl ale mogly byc skrzynki i takie ktore by wybuchaly po otwarciu i zabijaly wszystkich stojacych obok :D
PS. niektore skrzynki nie wszystkie (takie pulapki :evul: :evul: )

Zygfryd
04-12-2004, 22:24
A tak bardzo chciałem sobie zagrać... Kilka razy na kilku stronach tematu klikałem w link i owszem, ładuje się strona. Tyle ze zamiast okienka gry widzę puste obramowanie i mały prostokącik w lewym górnym rogu...

Bohus
04-12-2004, 22:35
Wypaśna gierka, jak to włączyłem, od razu zamknąłem tibię i bombałem w to z 1,5 godz. 8o Dodaj parę nowych potworków i mapek do bitw to bedzie ekstra ;)

Volerasi
05-12-2004, 02:59
Spoko gra i tyle :P

Fido
05-12-2004, 22:04
Cos wantpie czy sie tego update doczekamy :(

p.l
11-12-2004, 17:06
uwaga uwaga, zgodnie z nastrojem test serwera i ja daję wam możliwość potestowania kolejnej wersji Tibia's Arena. Nie powiem co wprowadziłem, jesteś ciekaw,
SPRAWDŹ SAM :p (http://www.freewebs.com/pl1987/beta.html)

//note:
- jeżeli macie starą wersję to musicie odświerzyć kilkakrotnie, jeżeli nadal nic z tego, to musicie wykasować stary plik swf z tempa (użyj windowsowego szukaj pliku >beta*.swf< i skasuj co Ci znajdzie)
- jest pełno błędów, ale nie chce mi się ich szukać
- to jeszcze nie skończony update ale już nie będe miał czasu aby go skończyć w weekend
- obrażenia, procenty są na razie od tak dane, aby działały, bez przemyślenia

rafal<vaviec>
11-12-2004, 17:20
:) jupi!!!!! update . zauważyłem po minucie grania że stwory mają widownie i czary , ale nie wiem do czego ta skrzynka na środku . jak zauważe więcej to napisze

p.l
11-12-2004, 17:41
skrzynka to ozdoba, na razie nie wprowadziłem tych skrzynek z dodatkami. auważcie, iż jak kupujecie jednostki można kliknąć w hero :>

Bambuko
12-12-2004, 21:50
Super są bohaterowie i nawet spoko dobrani [ale jedynie ludzie no i jeden Stone Golem]. Naprawdę jest dobrze. Tylko teraz wytłumacz mi co dają te czary [te specjalne, a nie runy]? Necromancer mógłby mieć coś, co by wskrzeszało zmarłe jednostki, a o ile zauważyłem, to nie ma [a już byłem pewny, że jest, ten znaczek tak wyglądął jeden].

RE DOWN:
A ja czary mino używałem na przeciwniku lol:P Ten z bronią.

p.l
12-12-2004, 22:31
wiem, muszę zrobić tak jak w BG że jak najedziesz, to Ci po 2 sec pokazuje co to za czar. Na razie żeby wiedzieć co to za czary, to jak kupujesz jednostki, wejdziesz w opcję kupowania run to masz wypisane czary bohatera. A co do nekro, to właśnie jedna z tych umiejętności to wskrzeszanie części straconych jednostek (chyba 1/3) (pokazuje +ileśtam, to ileśtam to właśnie ilość przywróconych jednostek). No chyba że miałeś na myśli wskrzeszanie zupełnie ubitego oddziału?

Ps. niestety na razie nie mam czasu na poprawki
Ps2. żeby obrócić jednostkę wciśnijcie R :P
Ps3. w skrócie:
dwarfy:
stone skin - (kamienna skóra, plus def)
stone course- petryfikacja -> -2 tury
ludzie:
- healing
- bless (błogosławieństwo, plusy do attack i def)
undead:
- course - klątwa (minusy do attack i def)
- resurection (wskrzeszenie części ubitych jednostek)
elf:
- healing
- magic cośtam (magiczne pnącza -1 tura)
orc:
- berserk (plus atak, minus obrona)
mino:
- magic weapon (plus do attack)
- convice (na runde, dopiero w kolejnym update)

damianlorek
13-12-2004, 08:03
Super gra ;)

Randlemen
13-12-2004, 18:41
Ty koleś jesteś suuuper. Oby więcej takich fajnych gierek i tym podobnych rzeczy. Super pomysł z tymi nacjami :) . Popracuj trochę jeszcze nad formą graficzną i będzie ok. :D

mugetsu
13-12-2004, 18:44
SUPER GIERkA!!!! :)

Lord Alek
13-12-2004, 19:26
chcialbym zagrać w tą grę, bo widząc po komentarzach jest fajna, ale gdy klikam na jakikolwiek link pokazujem mi sięokienko z napisem:
"Obecne ustawienia zabezieczeń uniemożliwiają uruchamiaanie formatów ActiveX na tej stronie. W wyniku tego strona może być wyświetlana niepoprawnie." wtedy klikam OK i widzę tylko stronę koloru brązowego. Po odświeżeniu okienko wyświetla się ponownie. Napiszcie szybko jeśli tylko wiecie, bo choć myślę ,że to coś w opcjach internetowych po zmianie kilku ustawień wszystko jest identycznie.

EDIT:
Już wszystko działa (miałem po prostu za duży poziom zabezpiczeń czy coś takiego:P) i mogę już grać. Bardzo fajna gra, gdyby jeszcze była opcja człowiek vs komputer to by było super (choć wiem, że to bardzo dużo roboty), bo
dziwnie mi gra sam ze sobą. Jakby co to oczekuje tego nie mniej niż update prawdziwej tibii :).

p.l
13-12-2004, 20:25
Lord Alek

A może po prostu za krótko czekasz, za szybko odświerzasz? po prostu flashka musi się załadować a to potrwa trochę (no nie 10 minut :D)

Master Gutek
14-12-2004, 18:36
no gra sie calkiem przyjemnie ja osobiscie lubie mino! B)

WIECEJ TAKICH GIEREK PLZ!!!!!!

MAALE GIERKI RUULEZZ!!!

Armmagedoniarz
16-12-2004, 17:49
moje gratulacje. naprawde swietna gra. jedank elfy sa troche za slabe ;(
moglbys tez wprowadzic takie rasy jak insekty, giganci
aha i single player tez bylby mile wiudziany

Hell of the knight
16-12-2004, 20:35
Lord Alek

A może po prostu za krótko czekasz, za szybko odświerzasz? po prostu flashka musi się załadować a to potrwa trochę (no nie 10 minut :D)
Ej piszesz że jest już nowa wersja ja tylko gram w wersję BETA czyli tam są tylko minosy,orcki,dwarfy,humany,undeady i elfy :/ pisze że to wersja BETA czyli pełna ma inne rasy? plzz daj jeszcze linka do pełnej wersji i przy okazji zrób w grze demoy dragi czy np. cyce albo beholdery albo moze jakies pajaki np. gs poisony... PLZZZZZZZZZZZZZZZZZZ :p
A tak wogóle to super gra :cup: 1 miejsce :cup:

kubasek2
16-12-2004, 21:03
spox!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jest troche bugów niestety:(
1. Jest za mało map!!! Wyślij do mnie maila a ci przekaże pomysły na mapę.
2. Emmmm... Mało czarów??
3. Rozszerz ilośc jenostek o 1 lub 2 (przynajmniej)
4. Wprowadź tryb kampanii::)
5. Bohater niech też bierze udział w bitwie. Nie tylko stoi i rzuca czary
6. Muzyczka(przynajmniej odgłosy walki)
7. Polski!!! Przetłumacz albo wszystko na angielski albo na polski
8. kursor myszy moze być ale dla urody zrób miecz:)
9. Zrób jednostkę mikołaja:)(Żart)
to chyba na razie wszystko

ps. zrobilem kilka gier
www.albinoblacksheep.com
kilka gier jest moich

Jacko
16-12-2004, 21:26
@up:

sam jestes bug, zrob lepsza pokemonie...

CHUDY
17-12-2004, 16:55
Gra jest dobra, jednak ze zauwazylem blad, mianowicie taki ze jak przycisniesz "R" (jednostka sie obraca) ale po zrobieniu kilku okrazej jednostka, tzn przycisniesz kilka razy "R" to jednostka upada na ziemi i tak jakby zginela i tracisz ruch :(

Do gry przydalo by sie kilka nowych mapek i jednostek, np INSEKTY, PAJAKI, lub GIGANCI.

Dobrym rozwiazaniem byla by mozliwosc dobrania pieniedzy, chodzi o to zeby rozgrywka byla bardziej imponujaca, dluzsza...
Moglo by byc options i tam by sie wybieralo ilosc pieniedzy przeznaczonej do kupna jednostek.

Mam nadzieje ze nie zakonczyles produkcji i doczekamy sie kolejnych czesci

Pozdro :D

slimaczek
19-12-2004, 20:48
Bardzo podobne do herosa (gralem w dwójkę i trójkę). Mi się podoba :) jeszcze troche to moze stworzysz gre w c++...

Gokufan
20-12-2004, 18:48
powiem tak
Tibia (zwykła) 9/10
Tibia Arena's 8/10

Z.A.J.E.B.I.S.T.E!!!!!

Fonkin
20-12-2004, 18:53
Extra gierka, dawaj nowego uptade, bo sie nie moge doczekac ;]

Master Vesax
26-12-2004, 10:53
to nie jest OtServer ?? :P

Tibrion
26-12-2004, 13:05
wcale - gierka jest Mega dobra :D
mógłbyś zrobić jakąś kampanię bo rogrywać bitwy pojedyńcze jest trochę nudno - ale gierka extra

Virius
27-12-2004, 18:57
Powiem jedno: Zayebiste!

slimaczek
28-12-2004, 19:14
Serverek poszedl.. P.L. wprowadz to na nowy server.. Bo giera jest za***ista..

Raiderek
29-12-2004, 11:04
a najlepiej by było....(..wedugł mnie.)....... Wprowadzić tryb multi player!! po H**a komu boty

p.l
29-12-2004, 16:03
buuu, zbanowali mi konto za przekroczenie limitu ... eee to nie chce mi się dalej tego robić .....

Teraz na serio, na razie straciłem sporo czasu na przejrzeniu wszystkich grafik (po ostatnim upie) i wybraniu wszystkich przydatnych. Co oznacza: nowe rasy i potworki, trochę nowych map. Tyle że przerobienie np. takiego cyca w kawałkach do stanu przydatności zajmuje mi ~20 minut (sklejenie tych ćwiartek, nadanie przeźroczystości, ułożenie w kolejności) ... a nauka nade mną wisi więc upa na razie nie będzie ... Tymczasowo gra będzie niedostępna, nie chce mi się zakładać nowego konta, potęsknicie trochę to chętniej zagracie po upie ;P.

Co do propozycji:
- multiplayer- raczej odpada z powodu ograniczeń flasha odnośnie komunikacji przez internet
- boty- cóż, nie mam pomysłu na schemat działania takiego bota, na jakiej zasadzie ma wykonywać ruchy, ale jest to możliwe do zrobienia. Więc jeżeli ktoś ma głowę nie od parady, to niech wykombinuje coś ciekawego a ja postaram się wdrożyć
- kampania ... a od czego HoMM masz ;)? a na serio, jakby się uprzeć to mógłbym zrobić ... ale ... nie ... to za dużo roboty

pozdrawiam, p.l

Ps. Jeżeli ktoś nie doczytał, to gra będzie tymczasowo NIEDOSTĘPNA

Specter
02-01-2005, 16:43
doczytalem gra bedzie tymczasowo niedostepna ;(
ale jak dlugo? ja juz sie nie moge doczekac !!!

KoSiNeK
02-02-2005, 08:34
Wow! mega super zaje.Biście fajowe 8o
w pierwszym momenicie myślalem że będzie to dziąłać na kliencie tibi jak OtS, a tu? flashyk:D naprawde za***iste. jak by była reputacja (stare dobre czasy:P) to byś już na pierwszym miejscu był:P nie moge wyjść z podziwu dla twojej pracy, poprostu mnie zatkało 8o

Silver86
04-02-2005, 19:09
Ten drugi link tez mi nie działa -_-

edit: już mam ale proponuję umieścić działający link w pierwszym poście

p.l
04-02-2005, 22:21
eee tak wogóle to najbardziej aktualny link znajdziecie w przyklejonym temacie: "[Tibia's Arena][multiplayer]" ...

Gold Dragon Knight
03-04-2005, 17:29
Czemu żaden link nie działa :/

Siergiey
03-04-2005, 17:49
bo to z lutego, jakbys nie zauwazyl.,

Drutowiscydoza
05-04-2005, 15:58
Do tyłka z tym kurde podajcie link jeszcze raz ale na innym serverze albo zagadaj na gg (1177418) to ci podam mój server PLS

FilipYo
05-04-2005, 19:58
Głupie KICKI i LAGGI[/FONT]
Dloagn Mak
Paladyn
8 lvl
1 mlvl
Best solo: cyclop's
Best team monster: dwarf guard
best Hit: 67 ze speara w liona
ta a swistak siedzi z 1mlvl i z 8lvl na cyca solo za***ioza

Avager
05-04-2005, 20:09
Nie aktualne ;) (stary topic).
chiciaż...
JAk ktoś może to tu zamieścić bede wdzięczny.

Gangrell
22-04-2005, 15:18
Moze jakos to naprawicie, wiem ze to juz dawno bylo ale chetnie bym sobie w to pogral. Byl bym bardzo wdzieczny.

Conopia
22-04-2005, 20:26
cos sie nie chce sciągnac :/ nie pokazuje sie nic nawet zeby sciagnac albo cos :/ poprosze o dobry link lub wyslanie gry na e mail [email protected]

tibioner000
20-07-2006, 19:38
na jakiej stronie i jak sie sciaga wlacza te gre o co chodzi?!?
X( podajcie link