Pokaż pełną wersje : Nowe zasady już we wtorek
Jak zapowiada CipSoft, uaktualnienie zasad dotyczących imion postaci, o których mowa była na początku miesiąca, odbędzie się już w przyszłym tygodniu, dokładniej we wtorek, ósmego kwietnia. Oprócz zmian zaprezentowanych w tym artykule (http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=170238), wkrótce i inne reguły mogą ulec renowacji, aby były łatwiejsze do zrozumienia. Proszę pamiętać, że żadne z zasad zmienionych w ten sposób nie wpłyną w żaden sposób na ogólny zarys Tibia Rules.
Prócz tego, aktualizacja przyniesie również poprawienie systemu potionów używanych w grze. Dodane zostaną nowe mikstury, a stare nieco zmodyfikowane. Więcej informacji na ten temat ujawnimy już wkrótce. Bądź gotowy! ;)
Dragon-Fly
04-04-2008, 21:47
Gromkie brawa! <klask klask>
Gromkie brawa razy dwa! <klask klask>
Gromkie brawa razy trzy! <klask klask>
Żartowaaaałeeeem.
No wreszcie coś CipSoft robi :/.
znowu wymyslaja i chca potiony zmieniac? ;/;/
bez przesady ile mozna
Brith_Amesh
04-04-2008, 22:06
czyli znając ich jeszcze coś pogorszą bardziej :P moze potiony jeszcze bedą droższe i mniej będą dawac ;) zwała :P tak czy siak nic ciekawego pewnie nie zrobią .... mogliby uhy zwrócic;):pB)
Haha, i tak bedzie taki sam burdel
/Ð
sileseripaos
04-04-2008, 22:12
Fajniusio :P . Ja w tym czasie pisze testy do 1gim :/ .
Jak dla mnie to:
- Pisali, że zmodyfikują więc raczej je polepszą lekko (na pewno zapoznali się z opinią graczy i wiedzą co trzeba zrobić)
- Dodadzą nowe, pewnie droższe od obecnych, leczące lepiej
Pzdr
Sir'Matek
04-04-2008, 22:55
oby coś zrobili z tym, że 200 ek wyleczy się tak samo jak 80 kina
i 300 ms uzyje manasa i dostanie ~250 many, tak samo jak 80 sorc czy druid ;s
@co do imion
cipsoft wciaz ucieka od roboty :pp
w sumie to dobrze, zajma się wazniejszymi sprawami
Wiecie co Wam powiem, kilka lat już przyglądam się rozwojowi Tibii i chyba jeszcze nie widziałem, żeby ludzie aż tak narzekali na ten CipSoft.. : p
Lupa'Aziro
04-04-2008, 23:13
Co ma być to będzie.... prawda jest taka że wcześniej czy później Tibia przegra z innymi MMO które oferują więcej możliwości... więc co tu dużo mówić cieszy się tym co mamy...
Lupa
To może jednak mój pomysł po przeczytaniu primaaprilisowego żartu z masowym kupowaniem manasków nie jest taki zły ;)
Wiecie co Wam powiem, kilka lat już przyglądam się rozwojowi Tibii i chyba jeszcze nie widziałem, żeby ludzie aż tak narzekali na ten CipSoft.. : p
Amerykę odkryłeś,
A ja uwazam ze kazdy up byl tibii potrzebny i wierze ze cip niczego nie sknoci ;p
To się zaczęło,kiedy im się zachciało balansować postacie ;) Najlepszym balansem byłoby - sorki jak kiedyś, knighci i paladyni jak na 8.0 i oczywiście UHY! Myślę, że potiony od lvl nie są dobrym pomysłem... Powinny zależeć też od mlvl, albo niech sami myślą co zrobić, żeby wraz ze wzrostem lvla leczyło/manasowało się lepiej.
Ten gość ma rację... Według mnie mogli by przywrócić 7.6, dodać outfity i questy i pare nowych run, a nie psuć to co i tak jest popsute.
@Up Rybko ;] Co update będzie ktoś kto będzie narzekał, ale ma powody...
neopostman
05-04-2008, 09:32
Ten gość ma rację... Według mnie mogli by przywrócić 7.6, dodać outfity i questy i pare nowych run, a nie psuć to co i tak jest popsute.
A chcesz mieć grę, która by się wogóle nie rozwijała ?
Paccliker
05-04-2008, 09:54
CipSoft chce jak najlepiej ale mu nie wychodzi ... Ale może coś z tym zrobią. :) A "apdejty" są potrzebne. Ja bym w to nie grał jak ciągle by była tibia 7.6. I CipSoft by stracił też. :)
>Pchelka<
05-04-2008, 09:58
juz sie to robi w*****ajace te potiony niech sobie w dupe wsadza a niech przywróca uhy bo jak narazie to ciezko sie wyleczyc tymi ghp na 2 demcach xd
Nie jest tak zle, kazdy ma jakies zastrzezenia do Cipkow no ale gdyby nie ich praca (@2 up) to nikt by w to nie gral ;P
@topic
Poprawienie potow to dobry pomysl byle nie na takie, ktore beda dawaly zaleznie od lvl/mlvl'a, bo to bedzie powrot do "UH", a tego sie juz wreszcie pozbylismy :)
Gdyby wprowadzili manaski/helki od np 130+ to by zle nie zorbili ;p
A może wymyślą miksturkę co daje manę i hp:cup:, lecz myślę że nie wpadną na taki pomysł :p to jest dla nich zbyt skomplikowane, lecz kto wie.
Uwierz mi, że magowie z 7.6, knight i pall z 8.0 i byłoby w porządku ;) pzdr
Marecki666
05-04-2008, 11:45
Lol, słyszałem o tej zmianie systemu leczenia wcześniej, ale nie uwierzyłem. ^^
Wg mnie, będzie zmiana intensywności potionów, i może trochę pogorszą leczenie postaci magicznych.
Wg mnie uzależnienie leczenia od poziomu (i/lub mlvl) było dobrym pomysłem bo nawet jak wprowadzą potiony od dajmy na to 130lvl to ludzie będą płakali że 300+ ek leczy się jak 130 ek a tak ihmo nie powinno
być. pozdro
ano ale jakby potion dawal powiedzmy 1000-/+ ten o 300 a dla maga 600+/- to by nie bylo tak zle, bo na 300 lvl lecyzlbys sie 2000hp na ture (1000 co 1 sec) wiec nie mialbys juz problemu z zadnym potowem (oczywiscie pojedynczo)
Jakby cis ie zachcialo blokac cos lepszego to od czego sa ed?
Moim zdaniem poty daja tak malo dlatego, by Elder Druidzi znowu byli porzebni na huntach i do expienia Knightom.
Nie bubajcie ludzie z CipSoftu nie sa tacy glupi...
Odebrali Druidom UHy to w zamian trzeba było dac zajecie: tada! musza lewczyc knightow, bo oni sami juz nie wyrabiaja z nowym systemem.
:P
Bo teraz to jest w modzie :baby:
Co do nowych zasad z imionami, to dalej uważam, że gówno robią. Ale jeśli chodzi o potiony, to mam wielkie nadzieje, że w jakiś sposób przywrócą użyteczność uhów i dodadzą coś dla jeszcze wyższych lvli.
Każdy kolejny update jest gorszy od poprzedniego, wątpię, że tym razem coś się zmieni ^^
Uwierz mi, że magowie z 7.6, knight i pall z 8.0 i byłoby w porządku ;) pzdr
Jestem za!
Nasz kochany Cipsoft mógłby zrobić tak żeby magom szybciej rósł poziom magiczny, bo w porównaniu do skilli knighta/pala, u których każdy skill daje o sporo większy hit to u maga 1 mlvl daje nie za dużo i extremalnie wolno rośnie na wyższym lvlu, a profesje magiczne przez to, że ciężko im samemu expić w porównaniu do palów powinny się dłużej rozwijać ;x
Marecki666
06-04-2008, 09:28
Moja propozycja: Magowie z 8.0 (ze słabym systemem leczenia) Knighci/pallkowie z 7.92 ze słabym systemem leczenia - trudniejsza gra = mniej noobów. :)
Kto mnie popiera?
8.0 i 7.92? Przecież to dopiero co było i wtedy też wszyscy narzekali... Ja kcem mojego sorca z 7.4!
Moim zdanie te update nie są takie złe. Siła tibi jest jej społeczność bo grafą ani oprawą dźwiękową nie wymiata (zresztą kocham ten widok 2 D :D ). CipSoft właśnie na tą społeczność stawia. Chce aby wszystkie profesje były potrzebne. Knight do blokowania silnych potworów, druid do leczenia innych, paladyn do zabijania blokowanych potworków i sorc do tego samego celu co paladyn ale także do masowego zabijania dużych skupisk potworów za pomocą swoich czarów obszarowych. Pomyśl że jesteś knightem o lvl xxx bierzesz xx bp uhów i lecisz bić po 2-3 demce na raz z exori gran... Prawie jak ots :P W tibi liczą się ludzie z którymi grasz a nie to że będzie się latać lvl xxx i wycinać wszystko w polu widzenia.
8.0 i 7.92? Przecież to dopiero co było i wtedy też wszyscy narzekali... Ja kcem mojego sorca z 7.4!
A ja kcem gm! Ja kcem gm z 0.9 beta Tibia!!!
@Up Rybko ;] Co update będzie ktoś kto będzie narzekał, ale ma powody...
Zgadzam się z tym w zupełności bo jak był klijent 7,6 to byly wszystkie dobre profesje i zajebiste outfity ^^
--Cienius--
06-04-2008, 14:56
Nasz kochany Cipsoft mógłby zrobić tak żeby magom szybciej rósł poziom magiczny, bo w porównaniu do skilli knighta/pala, u których każdy skill daje o sporo większy hit to u maga 1 mlvl daje nie za dużo i extremalnie wolno rośnie na wyższym lvlu, a profesje magiczne przez to, że ciężko im samemu expić w porównaniu do palów powinny się dłużej rozwijać ;x
a co ty myslisz ze wbicie skilli 90 to latwizna hopsiasiu?
Mi jest dobrze tak jak jest teraz ;s
Czy oni zawsze muszą w najmniej odpowiednim momencie robić jakieś update'y?
neopostman
06-04-2008, 16:23
Mi jest dobrze tak jak jest teraz ;s
Czy oni zawsze muszą w najmniej odpowiednim momencie robić jakieś update'y?
To nie jest update.
Tobie może być dobrze, ale 70 pozostałym procentom może być gorzej \=
Takie są zasady demokracji.
KeleriS_MaglaJ
06-04-2008, 16:43
jak dla mnie to niech robią co chcą tylko niech kurwa zlikwidują runy od lvl
mogliby zbalansowac skilowanie ,na przyklad kina na 70 skill traci z 13h grania , a pall na ten sam z 3h (I TO MNIE BOLI!!!).
mogliby dac jakis czar offensywny dla facc kiny i pałki (dla knighta np exori na 1 kratke - many 3/4 co zwykle exori a bije sie 2 razy mniej od exori - bo dla facc)
Barthollo
07-04-2008, 20:09
Poziomy magiczne powinny byc, ale bez przesady, że sorkiem będziesz od 45lvl mógł dopiero używać SD to jakaś paranoja =/
Lukasz07
07-04-2008, 20:10
dobrze jest że są runy od lvla niech zmienią potiony
Barthollo
07-04-2008, 20:17
myślisz, że łatwo jest nabić 45lvl, a poźniej 25mlvl, wolno idzie a do tego fundusze na runy idą. Niech zmienią to! A do potionów w sumie nic nie mam jak nastąpią zmiany to pogadamy :)B)
Serious Sam
07-04-2008, 20:44
No wreszcie jakaś zmiana, ale wątpię, żeby wprowadzili coś większego ;)
kaarpiik
07-04-2008, 20:57
myślisz, że łatwo jest nabić 45lvl, a poźniej 25mlvl, wolno idzie a do tego fundusze na runy idą. Niech zmienią to! A do potionów w sumie nic nie mam jak nastąpią zmiany to pogadamy :)B)
jeśli masz pacc to łatwo... poza tym ludzie grają po 3 lata w tibie i mają 200lv a Ty postawisz bota i w miesiąc masz 100 knightem... fajnie nie?
Tak..Tak dadza knight'owi lepsze poty np od 150 lvla i co?;s BP za 10k? czy wiecej!!! I SKAD KNIGHT MA BRAC NA TO KASE!! Gdyby runy nie byly od lvla to takie 20 lvle bez problemu zabija 200 ek na rundy;s
Cipsoft coś robi... robi to, co umie najlepiej, czyli... pier**li grę do reszty :baby:
45 lvl jest latwo nabic nie oszukujmy sie a co do potionow mysle ze obnizenie cen by wystarczylo.
bartek10
07-04-2008, 22:34
Dajcie spokój z tymi potionkami niech zostanie tak jak jest tylko żeby te uhy dobrze leczyły i żeby zrobili coś z lagami i kikami bo nie kupie pacc :baby:
No fajnie, więcej kasy za potiony ;( ciekawe po ile? 200gp za 1? 300? no i trzeba kase zbierać, a low lvl napewno nie będą kupywały, a to własnie one są poddane na atak pkerów i jak mają sie bornić? Lepiej se dzisiaj kupić tyle ile sie da ;)
Do tych co narzekaja na potionki :PPP
Prawda, że z tymi uhami cipsoft troche przegią pale, ale potiony nie sa zle.. no bo pomyslcie jak teraz latacie knightcikiem na np. barbach to chyba nie będziecie się uhać co minute jak będzie mało HP za to można się wypotionować bo za małe potionki mało kasy idzie. A znowu jak byście jehali na manasach to pszypuszcam ze by było małe waste. Bo zanim by sie wymanasowało i dało tą exane mort albo albo exure to znowu by wam hp spadło i tak w kułko. Moim zdaniem niech te potiony zostawia z spokoju jak jest, a niech uhy zwrócą!!!
Sir_Piapi
07-04-2008, 23:18
A cała komplikacja ze zmianą leczenia przez botterów którzy jechali nocki po 10mc żeby mieć uhy na następny dzień...
Jeżeli chodzi o update, nie chce już niczego, oni dobrze wiedzą ze nawet jak rozwala to do reszty to i tak polowa społeczeństwa będzie w to grać i kupować te premmy...
Aczkolwiek nie pogardzę jak zwrócą 'poty' po których nie można chodzić, no ale to chyba nie w tym mini-update
Wszystko sie okaże jutro, nie ma co sikać, poczekamy zobaczymy, akurat wrócę z uczelni to skomentuje..
FooFoo:confused:
mogliby zbalansowac skilowanie ,na przyklad kina na 70 skill traci z 13h grania , a pall na ten sam z 3h (I TO MNIE BOLI!!!).
mogliby dac jakis czar offensywny dla facc kiny i pałki (dla knighta np exori na 1 kratke - many 3/4 co zwykle exori a bije sie 2 razy mniej od exori - bo dla facc)
Paladyn traci 3h na wbicie 70 dist? :D Stary jesteś mistrzem jeżeli ty tak potrafisz :cup:
@topic
Taki system potionów mi nawet odpowiada. Jestem ciekaw co wymyślili tym razem-oby nic nie zepsuli.
A co do wypowiedzi koloegi, że każda profesja ma swoje własne cechy, które sprawiają że jest potrzebna-w pełni się z tym zgadzam, wkońcu druidzi nie są tylko UH makerami jak to niegdyś było. Na hydry bez druida ani rusz ;)
Dobry_Chlopaq
07-04-2008, 23:51
co do tematu to nie pogniewalbym sie gdyby UHy wrocily :)
swojego czasu byl to najlepszy srodek leczniczy a do tego druidzi mogli dobrze na tym zarabiac. a teraz co? nic bo jesli chcesz zarobic druidem na runkach to potrzebujesz pacc do robienia Icicle bo mimo iz Avalanche jest dla facc to malo ludzi to skupuje :( (bynajmniej na ruberze)
fajnie by tez bylo gdyby zmnejszyli przedzial lvl manasow bo ganiac na lvl <50 to smiech na sali manasowac sie zwyklymi ktore daja max 100 many (co jest rarem :P)
pozyjemy zobaczymy :D
ps. tam sie przewinela wypowiedz co do "POTow" na ktore mozna teraz stawac - smieszna sprawa heh i jak teraz mozna dobrze pkowac :/
Paladyn traci 3h na wbicie 70 dist? :D Stary jesteś mistrzem jeżeli ty tak potrafisz :cup:
Z 69 na 70 dist bije sie właśnie ~3h :) Nie chodziło mu o wbijanie 10-70 :cup::cup::cup::cup::cup::cup::cup::cup::cup:
kamil123
08-04-2008, 08:06
Mi sie to troche podoba , ale z tymi manasami...X(
Veltaxio
08-04-2008, 10:51
Panowie, gorzej z potionami byc juz nie moze. Uwazam ze zmiany wprowadzone do systemu leczenia beda na duzy plus.
Jorg Bruce
08-04-2008, 11:21
Hehe, Cip-y muszą poudawać, że coś robią i myślą. Pewnie jeszcze bardziej schrzanią tibie.. Kiedyś było trudniej.. Wbicie 50 lvla trwało dłuuugooo, chyba że ktoś był wytrwały. Teraz z ciekawości poszukałem w google poradnika jak scrackować NG, znalazłem po 10 minutach szukania.. A kiedyś NG na prawde było rzadkością.. Widze poradniki 90 lvl w 3 miesiące!! KUP TERAZ! To się po prostu załamuje :\ Myślę, że przy teraźniejszej tibii wbicie 90 lvla z paccem w 3 miechy jest możliwe.. Ogólnie kiedyś było raczej mniej noobów. A nie to co teraz w depo się dzieje "Plax fri itenxz for mi and maj friend" Ogólnie czasy 7.1-7.4 Ro0xor :> ktyhyiksbaj
Aevolana
08-04-2008, 12:35
A chcesz mieć grę, która by się wogóle nie rozwijała ?
wreszcie ktos powiedzial to co ja mowie od dawna... ci co narzekają, zawsze będą narzekać, bo jakby nie bylo update to by narzekali ze wszystko w miejscu stoi
Ja tam nie chce psioczyc ale mysle ze jakies ulepszenia sa potrzebne azeby ta gra sie rozwijala wiadomo nie zawsze musza byc to udane ulepszenia ale patrzac z drugiej strony niech probuja moze im cos wkoncu wyjdzie :)
Seminari.Kaga
08-04-2008, 13:57
Ech - cip sie naprawdę stara nam dogodzić - dodał nowe outfity, expowiska, lodowe wyspy - to że mu coś nie wyszło z UHami i potionami to trudno może teraz to poprawią w końcu po to ten mini update.
Ale rzeczywiście - zjebali sprawę z tym balansem postaci - teraz nie da sie expic knightem. Jestem za przywróceniem UHow.
Seminari Master Kaga
@up
śmieszny jesteś, gdybyś grał 1/2 lata temu i byś bił na 90 lvlu góra za 200 a nie za 300+ to byś zobaczył jak sie kiedyś grało. Level musiałeś męczyć z tydzień a nie 1-2h :>
Niech Hot-keye usuną i dodadzą nowe lepsze potiony bo to jest paranoja żeby 200+ ek na Bossach musiał być skazany na łaske ED...
Niemiec007
08-04-2008, 13:59
Śfietnie mam nadzieje ze teraz bede mogl solowac demony
chcehcehchechehce 8o Elandilas vs Demon tym razem na potionach anni zrobie jeszcze zobaczycie ze nie tylko uhem szczelam ~! :baby:
A może by tak Potion of Haste?!?! xD myśle coś na podstawie diablo II, ale przecież tak jest dobrze jak było... nie ma co zmieniać ;/
Co jeszcze zmienią oprucz potionów:baby:
Dragones5
08-04-2008, 14:13
Wedlug mnie to jest teraz dobrze bo wkoncu nie ma pk team na pvp ze ida noobcahrami i combo z sd.Potiony jak troche poprawia to bedzie dobrze,a z tymi imionami to mi lata ;p
--Cienius--
08-04-2008, 14:14
Napisze to jeszcze raz zeby nie bylo watpliwosci
Craban pisal ze zmiany glownie beda sie tyczyc Knightow i Pallow wiec bez obaw moze (tym razem) nie spieprza nic
Użytkowników czytających ten temat: 409 (zarejestrowanych: 20, gości: 389)
Mike_SoaD
08-04-2008, 14:26
Chłopaki zastanówcie sie. Pomyślcie narzekacie na knightów że leczą się po 700, a co z pallami?
Na PVP pall +150 to pierwszy cel na jednym sorcu nie potrafi się nawet wyleczyć.Ilu jest Pallow na +250?
Zrobienie palla +200 na PVP to naprawdę wyczyn.
I narzekacie na trening knighta, że pallowi treni 3 lub 2 razy szybciej sam nie jestem pewien.
Ale trening knighta wygląda tak że idziesz na potworki jakiś slaby sztylet i zasuwasz albo na slima.Bota ustawisz i masz spokój. A pall niema szans poskilowac na potworkach jest skazany na łaskę jakiegoś sorca lub druta co mu monka postawi nie wspominając już o kamieniach. Powyżej 50 dista pall zabija monka ze spearów. Więc nie mówcie że pall ma znacznie fajniejszy trening bo tak nie jest. Poza tym jak wy chcecie pallem skilowac na non-PVP? Monka lać nie mozna. Naprawdę zastanówcie się jak coś mówicie bo mnie już trafia. Ja grałem knightem i fajnie mi sie skolowało 80 na bocie mozna spokojnie. Palla teraz mam tez skile 80 ale naprawdę męczę się treniąc pięknie.
jurekzwrc
08-04-2008, 14:28
ej wie ktos czy jakis new server wejdzie ???
Mike_SoaD
08-04-2008, 14:37
ej wie ktos czy jakis new server wejdzie ???
Wątpię ponieważ serwery powstawały kiedy naprawde wzrastała liczba osób grających w tibie.Teraz ona się ustabilizowała i dużo serwerow nie jest zapełnionych. Ale jest taka opcja ponieważ dużą ostatnio popularność zdobyły serwery NON-PVP. W których są kolejki. Ale o ile pamiętam powstawanie nowych serwerów nie wiąże sie z update-ami.
Smerf'pallek
08-04-2008, 14:47
Ciekawe co przyniesie nowy dzień...
Powiem Jedno Tibia 7.92 Była Najlepsza Juz Od około 3 Lat Grania Tiba Z każdym update Staja Się Co Raz Łatwiejsza Dlatego Gracze Tacy Jak Ja Z wiekszymi Levelami Niechcą Grac Bo To Staje sie NudneX( Moze Jeszcze Jeden Wontek :D Dlaczego Poprawiaja Wszystko Co Jakis Czas Niech Raz a Porządnie Zrobią i Nikt Niebędzie Miał Pretęsji... Mam Rację??
Adi_Hunter
08-04-2008, 15:23
Powiem Jedno Tibia 7.92 Była Najlepsza Juz Od około 3 Lat Grania Tiba Z każdym update Staja Się Co Raz Łatwiejsza Dlatego Gracze Tacy Jak Ja Z wiekszymi Levelami Niechcą Grac Bo To Staje sie NudneX( Moze Jeszcze Jeden Wontek :D Dlaczego Poprawiaja Wszystko Co Jakis Czas Niech Raz a Porządnie Zrobią i Nikt Niebędzie Miał Pretęsji... Mam Rację??
Nom ziom masz racje :evul:.Tibia 7.92 rox żeby zabić dl na 80 lvl jeszcze ek musiałeś sie napocić niezłe a teraz to pestka.Poza tym te poty to beznadzieja drogie i do d**y :p.Tibia powoli traci swój czar;( powoli staje sie jak inne gry typu Line Age 2 albo inne badziewie. Jak tak dalej pójdzie to OTs będzie :confused:
:evul::evul: Pozdro Adik :evul::evul:
Sharky'Flower
08-04-2008, 15:25
I narzekacie na trening knighta, że pallowi treni 3 lub 2 razy szybciej sam nie jestem pewien.
Ale trening knighta wygląda tak że idziesz na potworki jakiś slaby sztylet i zasuwasz albo na slima.Bota ustawisz i masz spokój. A pall niema szans poskilowac na potworkach jest skazany na łaskę jakiegoś sorca lub druta co mu monka postawi nie wspominając już o kamieniach. Powyżej 50 dista pall zabija monka ze spearów. Więc nie mówcie że pall ma znacznie fajniejszy trening bo tak nie jest. Poza tym jak wy chcecie pallem skilowac na non-PVP? Monka lać nie mozna. Naprawdę zastanówcie się jak coś mówicie bo mnie już trafia. Ja grałem knightem i fajnie mi sie skolowało 80 na bocie mozna spokojnie. Palla teraz mam tez skile 80 ale naprawdę męczę się treniąc pięknie.
lol? męczysz się treniąc palem? Co to za problem wziasc b set + demonka i xxx kamykow ktore ci starczaja na pare h i trenowac na slimie? i tak slima zmieniasz po pare godzin bo tez trenuje(matka) wiec jak zabijasz idziesz po kamyki i luz:baby:
to knight ma głupio bo mu dłuuugo lecą.
Mam kumpla co mial na 50 lvl skille 100, aktualnie lvl ~70 ;)
Sam mam pala i wiem jak sie nim trenuje , knighta tez mam i wiem ze gorzej jest. Gram na servie non-pvp. Nie wiem dokładnie jak jest na pvp. ale to chyba nie problem miec kumpla z monkiem, nie? ;)
przemysl to..
Przypomniala mi sie gra na 7.9, kiedy to palkem trzeba bylo biegac z boltami... male hity a zdobycie kolejnego poziomu, albo knightem gdy gralem na 7.9 bylo tez o wiele lepiej wiecej motywacji do skilowania bo zeby expic na dlach z 100 lvl to bez 90+ skili sie nie obylo. A teraz gdy widze 100+ knightow z nawet nie 80 skilem to mnie krew zalewa.
Poziomy magiczne powinny byc, ale bez przesady, że sorkiem będziesz od 45lvl mógł dopiero używać SD to jakaś paranoja =/
Co za problem 45 lvl wbic ?
A tak napradwe jest to zrobione po to ,aby nie robiono magebombow :]
neopostman
08-04-2008, 16:10
A Czy Musisz Pisać Każdą Literę Zaczynając Od Dużej Litery ??
Jezu ludzie, czy wy tylko narzekać umiecie, nie umiecie doceniać, że gra jakoś się rozwija? Jak nie za łatwa to za trudna...
Kamilmen Cichy
08-04-2008, 16:29
Fajnie, że próbują coś polepszyć... Ale niestety to się przedłuża :/...
You see a great spirit potion.It weighs 2.20 oz.This potion can only be consumed by paladins of level 80 or higher.
You see an ultimate health potion.It weighs 2.20 oz.This potion can only be consumed by knights of level 130 or higher.
Sigurd: Sorry, we only offer great spirit potions. Can I interest you in one for 190 gold?
Sigurd: Do you want to buy an ultimate health potion for 310 gold?
Ponoć zminił się też lvl na UH'y.
Poty dla knightow ~750 hp, nie wiem czy zależne od lvl.
Poty dla Paladynów 300 hp & 150 mana.
Wygląda ciekawie ale zobaczymy jak to będzie.
Ktoś testował ile te nowe potiony leczą?
Michnik of Celesta
08-04-2008, 17:01
Przywróciliby siłę uhów i vity , a nie pogłębiają istniejące bagno...
A dla magów jest coś ? W sensie czy są odpowiedniki tych shitów?
#Up
Mnie tylko zastanawia co to Great Spirit Gowno daje bo ponoc tylko hp i jeszcze slabiej od great hp potiona.
Hestoran
08-04-2008, 17:08
Jeśli ktos byl by w stanie, to chcialbym sie dowiedziec co zmienilo sie jesli chodzi o potwory(oprocz djiinow).
Pzdr.
Michnik of Celesta
08-04-2008, 17:10
#Up
Mnie tylko zastanawia co to Great Spirit Gowno daje bo ponoc tylko hp i jeszcze slabiej od great hp potiona.
300 hp i 150 many dla palków 80+ . Wszystko jest na tibia.com -.-
Elexantus
08-04-2008, 17:12
Niech chrzanią tibie dalej... Magowie z 7.92, knight i pall 8.0 i zwykłe manaski i uhy... Kiedyś to było granie nie to co teraz... w 8.1 mieli niby ulepszyć profesje magiczne a spierdolili je... Te hity z sd... KURWA SZAL.BR inaczej tego nie nazwę...
Polecam przeczytac nowy news na tibia.com
Oprócz zmian w Tibia Rules:
Normal Health Potion: 45 gp (before 50 gp)
Strong Health Potion: 100 gp (before 110 gp)
Great Health Potion: 190 gp (before 250 gp, tyle że odnawia średnio 500hp)
Ultimate Health Potion
Knight 130 lvl +
cena: 310 gp
odnawia ~750 hp
Great Spirit Potion
Paladin 80 + lvl
cena: 190 gp
odnawia: 300 hp & 150 mana
Poza tym poprawiono loot,hity,exp,obrone,szybkość potworków, np. djinn'y dają więcej expa i lepszy loot jest, obrażenia i exp za vampy wzrósł.
Pozdro
czy ktoś wie ile będzie ściągać się to mini-upade???:baby:
rysiekkk5
08-04-2008, 17:42
no bez kitu,
sciagalo sie w 1s 99%, a na ten 1% juz 10 min czekam
X(X(X(X(X(X(X(X(X(
Troche o zmianach w health potionach:
* Normal Health Potion: 45 gp (poprzednio 50 gp)
* Strong Health Potion: 100 gp (poprzednio 110 gp)
* Great Health Potion: 190 gp (poprzednio 250 gp, średni healing tego potionu został zmniejszony z 600 na 500)
Dodano także 2 nowe potiony:
* Ultimate Health Potion dla knightów 130+ lvl
koszt: 310 gp za jeden
średnie leczenie: 750gp
* Great Spirit Potion dla paladynów 80+ lvl
koszt: 190 gp
średnie leczenie: 300 hp & 150 many
Zmiany w potworkach (przynajmniej mi wiadome):
* Frost dragony:
raz paraliżują, a raz dają utani gran hura. Same też włączają sobie utani hur.
* Vampiry:
zadają większe obrażenia i dają więcej expa.
* Djinny:
dostajemy za nie więcej expa i spada z nich więcej loota.
* Hydry:
strzelają z dystansu (z exori frigo).
Podobno:
* Hydry:
lepiej się leczą.
* Warlocki:
leczą się dużo lepiej, nawet po 300+ hp.
* Małpy:
leci z nich mniej kasy.
sirbudrys
08-04-2008, 18:00
Stwierdzam jedno z każdym up jest coraz gorzej szczególnie dla rycerzy po ostatnim up to ja jeszcze takiej kichy nie widziałem. Może dołączę do grona znajomych i się przeżuce na warcrafta.X(
* Frost dragony:
raz paraliżują, a raz dają utani gran hura. Same też włączają sobie utani hur.
Nakręć film, to uwierzę. Atak który dodaje ci szybkość?
Co jak co ale sensu to by nie miało ;;
Nakręć film, to uwierzę. Atak który dodaje ci szybkość?
Co jak co ale sensu to by nie miało ;;
Nie wierzysz to trudno, nie interesuje mnie to.
Filmu nie nakręcę, bo mamy wojne i nie mam jak.
MasterTusk
08-04-2008, 18:18
Chyba skończą się demony solo w wykonaniach RP:)
Są "lekko" szybsze:p
Kamilek321
08-04-2008, 18:25
Może dołączę do grona znajomych i się przeżuce na warcrafta.X(
Na warcrafcie przynajmnie wiecej zarobisz ja w tam tym roku zarobilem 600 zl a w tym moze nawet wiecej :D:D
ściągnołem ten nowy upade ale jak chce zainstalować to mi wyskakuje:
,,The setup files are corupted, please obtain a new copy of the program''- co to znaczy?
ściągnołem ten nowy upade ale jak chce zainstalować to mi wyskakuje:
,,The setup files are corupted, please obtain a new copy of the program''- co to znaczy?
Proponowałbym ściągnąć instalkę z http://download.tibia.com/tibia811***** i wtedy instalować.
* Zamiast gwiazdek " . E X E " bez spacji.
Proponowałbym ściągnąć instalkę z http://download.tibia.com/tibia811***** i wtedy instalować.
* Zamiast gwiazdek " . E X E " bez spacji.
Napewno dobry link podałeś?
ok. już wszystko wporzo... ;), thx wcześniej miałem transwer 2kb/s, teraz 80kb/s:cup::cup::cup:
czy wie może już ktoś, czy moc zwykłych mana/health potion'ów wzrosła? :baby:
neopostman
08-04-2008, 19:39
nie, nie wzrosła..
Zwykłe health/mana potiony zostały nie naruszone. Tzn. staniały, ale tylko minimalnie.
Alldinach
08-04-2008, 21:41
Kurde nie wiecie moze czy zmienili może lota bo ja biegam po małpach i leci mi po 5 gp ;/ lipa jak nie wiem w 20 minut lotnełem chyba z 400 gp a normalnie 80 ek nazbieral bym juz ze 4k :(
Mam problem ze ściągnieciem tego upade. Próbowałem juz chyba wszystkiego i nic. Kiedy ściągnołem z tibia.com po uruchomieniu instalatora wyskakuje błąd ,,The setup files are corrupted.Please obtain a new copy of the program", zaś przy ściąganiu przez tibie jest: Upading...Please wait
Downloading new program version.
I tak stoi już od paru godzin. Co robić? Prosze o szybką odpowiedź...
dzidorek
08-04-2008, 22:26
Mam problem ze ściągnieciem tego upade. Próbowałem juz chyba wszystkiego i nic. Kiedy ściągnołem z tibia.com po uruchomieniu instalatora wyskakuje błąd ,,The setup files are corrupted.Please obtain a new copy of the program", zaś przy ściąganiu przez tibie jest: Upading...Please wait
Downloading new program version.
I tak stoi już od paru godzin. Co robić? Prosze o szybką odpowiedź...
Sciag Tibie z www.tibia.com dokłądnie z http://download.tibia.com/tibia811***** :) i zainstaluj recznie :P
Sciag Tibie z www.tibia.com dokłądnie z http://download.tibia.com/tibia811***** :) i zainstaluj recznie :P
ściągałem już z obydwu i wyskakuje ten sam błąd (od 16:30 się już z tym męcze)... masz jeszcze jakieś pomysły bo mi już się cały zapas wyczerpał...(BŁAGAM o w miarę szybką odpowiedz)
Krzych92
10-04-2008, 16:56
Co do lota to tak zmienili. Z małp leci 3 razy mniej a na tombie teraz leci ze 2 razy więcej.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.