zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Inferna czy Secura ???

Maag
14-11-2004, 20:50
Siemka!!=]Mam nową postać Fernus , tzn umiesciłem ja na infernie..ale czy dobrze zrobiłem ??Jak myślicie?Chce być pallem ... słyszałem o zasadach na securze i podoba mi sie to :D Ale to jest non-pvp , a ja na takim nie grałem , jak sie gra na takim serwie ?Tak jak na rooku prawda ?Wszyscy wszystko kradną , ale tutaj jest prawo to morze inaczej bedxie ?A inferna ?PvP nowy pusty , to i jak sie gra to też jest pusto.Pomózcie mi wybrać błagam was =P :baby:

Shinjix
14-11-2004, 20:53
lepiej wybierz serwer ze skullami- najlepsze takie(moim zdaniem)

eerion
15-11-2004, 05:52
jak wiesz masz 3 opcje do wyboru:
Światy non-pvp :
Nie można w ogóle walczyć - denerwuje bo skilli klepać nie możesz z kumplem. Ale nigdy nie trafisz na PK - tylko paru blokerów. Do tego zwie sie go czasami "wielkim rookiem" ponieważ tam nie można nikogo zranić i się płętają noobki i wrzucają ci lootbagi z DL huntów do wody... Bez Pacca i wykonanego pewnego questa na skrzynkie możesz mieć pewne problemy na wyższych levelach. Za to brak PvP jest wielkim plusem dla wielu graczy męczonych przez PK i mogą tam odpocząć
Światy PvP :
Czyli normalne- są tam walki z innymi ludźmi. Głównym plusem są duele i możliwość zarypania złodzieja, za to minusem są PK. POtrafią wejść za skórę lecz jak nabijesz po cichu skille niezłe a potem wyskoczysz z wyższym levelem to przestanie cię ten problem obowiązywać praktycznie. Ew. pojedyncze rpzypadki. Jeszcze można się natknąć na Guild Wars - wojny gildii co zazwyczaj kończy się masakrą jednej ze stron. Ogólnie świat dośc przyjemny- ja go polecam. Takich esjt najwięcej.
Światy PvP Enfoced:
Światy w których sensemżycia jest lanie się po... twarzach :P. Nie dizała tam zasada red skulla jak na innych 9jest, ale zminimalizowane). Za zabicie wroga potęzniejszeog od siebie masz expo, strasznie łatwo o PK ale jak się wyćwiczysz będziesz mógł w spokoju mordować innychy. tutaj panuje jedno prawo - prawo dżungli.
Teraz sam wybierz jaki świat chcesz.
To zależy od ciebie nie od nas :]

Matfiej
15-11-2004, 10:36
@eerion a mógłbyś zacząć używać języka polskiego. Bo czytając twojego posta człowiek czuje się jakby przedzierał się przez dżunglę.

MayGyver
15-11-2004, 10:50
jak masz na tyle zapalu zeby ginac 20 razy zanim osiagniesz 20 lvl to chodz na inferne
jak nie masz tam znajomych to nawet nie masz szans zeby sobie pograc
bez znajomych i protektora masz mniej niz 1% szans na wybicie sie

i nie mowie tu o highlvlach ktorzy pkuja na kazdym kto sie nawinie
tylko o pk-party, dziesieciu lolkow na lvlach 12-18 biega i bije wszysatko co sie rusza

Dowizul z Inferny
15-11-2004, 13:23
maygyver nieprzesadzaj on jest pal palowie na infernie maja z gorki jak ses palto no problema dobze zrobiles na infernie najlatwiej grac palem ew. sorcem ale poczatek trudny

Dr.Unknown
15-11-2004, 13:26
Jak wybierzesz secure to zagadaj do "Komandor Tarkin";)

Ithelios
15-11-2004, 14:22
Cóż zupełnie odradzam non-pvp,ale to tylko moje zdanie.Po stworzeniu światów enforced pvp akceptuję tylko ten rodzaj gry(skull system sux),ale jeśli jesteś newbie to wybierz regular PvP,bo nie będziesz miał szans na dobicie chociażby tego 20lvla.Jeśli jednak masz jakieś doświadczenie to polecam Inferne.Pal to szybko expiąca profesja-nabijesz ten 9lvl na trollach,wytrenisz skille do ~50/30,robiąc w między czasie strzałki i potem z górki.Faktem jest jednak,że statystycznie co czwarta osoba spotykana na trollach jest PKerem(właśnie robie nowego chara na Infie-tragedia).High levele wbrew pozorom nie nękają szarych obywateli-mają swoje własne problemy:) Po osiągnięciu tego 20 poziomu leszczowate PK party wspomniane przez MayGyvera przestaną być problemem.Najlepiej noś UHy od najniższych leveli,zwracaj uwagę na podejżane zachowania innych graczy i podejmuj odpowiednie środki:)

MayGyver
15-11-2004, 14:33
ithelios ma racje

hi-lvle maja swoje wlasne problemy
poza tym ile mozna zabijac low-lvli z ktorych nic nie wypada wartosciowego?
czasem jakis hmm albo uh i to wszystko

wlasnie rozpoczela sie 3 wojna
z tym ze nie jest to taka zwykla wojna
powody sa dosc nietypowe

o wszystkim mozna poczytac na www.tibia.com
na forum inferny

Dowizul z Inferny
15-11-2004, 15:07
wlasnie rozpoczela sie 3 wojna
o ku...rde ja tu niedadążam za tymi wojnami j\przed chwila 2 najwięksi wrogowie walczyli ramię w ramię (mowa o headah i lah) aby pokonac r7 a teraz co kolejna woja o ku***

sorki za ten delikatny offtopic

MayGyver
15-11-2004, 15:16
8ball, R7, Dark Diders, MoK i kilku wolnych strzelcow vs AoK
Faventia nie bierze udzialu - przynajmniej tak mowia

Maag
16-11-2004, 19:47
Ohh...Nie ide na Inferne :( Tam jest odgroma PK pytałem kumpla w sql , a pozatym ja mam takie skłonności , że zanim ja nabije 20 lvl :( Ja myślałem że jak jest PvP enforced , to on zaczyna istnieć , czyli wszystko normalnie tylko że jest nowy , widać sie myliłem , ide na Galane.Tam jest chyba dobże/dobrze (sorry skleroza :P) ?? Jak myślicie?Pallem , tak sobie myśle , że pójde do 9 leffca na trollki , jak nazbieram 100 britney spearsoff i jeszcze nie będźie 9 lev to sem pójde z tymi spearami roty odwiedźić , bo biedne pewnie sie osamotnione czują =P Ale jak osiągne 9 lvl to co dalej ?Moge iśc loozem na dvarfy?Sorx ale w poradniku nic nie pisze co bic na 9 do 10 =P Nie mam jakiegoś nicka takiego że musze być pallem (Nichy Polish) :P To jeżeli myślicie że lepiej być Magiem (o rycu nie mówcie nudno mi było :P) a podobno magiem trzeba chodźić do 20 levca na trolle to chyba pall będźie oki no nie ?A druidem raz byłem , tu trzeba pokaźnej sumki i troshke czasu :D Czy jestem newbie ? Raczej nie grąłem już kiedyś w tibie znam reguły i wszystko i wszystko wszystko , a więc spox =P Ok rozpisałem siem i nie na temat =P Sorry

Dowizul z Inferny
17-11-2004, 18:06
nieno jak pal to na inferne idz i do ab palow sie boja a w ab najwiecej polakow

Poldek
17-11-2004, 19:52
Odradazam ci Ten Server bo tam wchodzisz na Maina i odrazu cie zabijaja bo ma 8 level sam gralem tam to wiem ! Najlepiej Gra na Lunara ! Tam Jest Spoko ! I moglbys Liczyc na moją postac bo byl bys tam nowy ! A Mam Troche zbednych Badziwewi ! Moj Nick na Lunara to

Palladyn poldek-
Lvl: 9 (Mialem skonczyc z Tibia i Pekowalem dlatego taki ale juz gram)
Skils:37/22(Mialem skonczyc z Tibia i Pekowalem dlatego taki ale juz gram
Word: Lunara !
Palladyn

Xitaki-
Lvl 13(Je**** PK Sam pekowalem ale bylem glupi wtedy ;] )
Mlvl: 18(Rośnie)
Skils: 18/21
Sorker
Word: Lunara

Pabak
22-11-2004, 07:03
Na Galanie jest ok :) wiem bo gram tam. Mało PK jest a ceny... troszeczke drożej niż na innych serwerach ;) ale to dlatego że serwer jest "w miare" nowy. Jak dojdziesz na maina to daj znać.

dobry barbarzyńca
01-12-2004, 15:10
Inferna to całkiem cywilizowany świat. High lev zwykle rozpędzają pk-party.
I spoko jest ogólenie. Tylko że ciężko..... :p

Vacter
01-12-2004, 16:18
Inferna? Tam jest bardzo dobrze, przynajmniej z rooka szybko można wyjść. Niedawno poszedłem do ciała smoka na 5lvlu, nazbierałem ekwipunku, zapaliłem się, zdechłem, potem znowu się zalogowałem, a ciało nietknięte i tylko zyskałem :D. Zresztą tam nawet na 2 można nawalać poison spidery, spidery, wolfy itp. A na trzecim łatwo beary (wszystko dla tego, że łatwo zdobyć dobry sprzęt, na pierwszym lvl'u miałem carlin sworda z 30 gc, brass helmeta, leather legs i leather boots, ale to akurat latwo dostac, chain armor dopiero na drugim czy trzecim, na pierwszym jeszcze brass shield, teraz na 5 mam copper shield). Dobre dla rookstaylerów... ;)

Adolphus Elbragol
01-12-2004, 17:46
Ohh...Nie ide na Inferne :( Tam jest odgroma PK pytałem kumpla w sql , a pozatym ja mam takie skłonności , że zanim ja nabije 20 lvl :( Ja myślałem że (...)Jak myślicie?Pallem , tak sobie myśle , że pójde do 9 leffca na trollki , jak nazbieram 100 britney spearsoff i jeszcze nie będźie 9 lev to sem pójde z tymi spearami roty odwiedźić , bo biedne pewnie sie osamotnione czują =P Ale jak osiągne 9 lvl to co dalej ?Moge iśc loozem na dvarfy?Sorx ale w poradniku nic nie pisze co bic na 9 do 10 =P Nie mam jakiegoś nicka takiego że musze być pallem (Nichy Polish) :P To jeżeli myślicie że lepiej być Magiem (o rycu nie mówcie nudno mi było :P) a podobno magiem trzeba chodźić do 20 levca na trolle to chyba pall będźie oki no nie ?A druidem raz byłem , tu trzeba pokaźnej sumki i troshke czasu :D Czy jestem newbie ? Raczej nie grąłem już kiedyś w tibie znam reguły i wszystko i wszystko wszystko , a więc spox =P Ok rozpisałem siem i nie na temat =P Sorry
a) naucz sie pisac prosze....
b) ta... znaki interpunkcyjne i estetyka posta sux...
c)9 lvl ma uniesc 100 spear'ów? lol....
a pozatym ja mam takie skłonności , że zanim ja nabije 20 lvl
d) koncz prosze raz zaczete zdania....
e) pallym przy brass sett'cie i dwarven shield mozna spokojnie skill'owac/expic na dwarfach i rotach (uzywajac spear'ów i parcelów, zeby ograniczyc ilosc potworów atakujacych cie w zwarciu)
f) magiem, juz od lvl 14-15 masz taki stuff, ze mozesz spokojnie roty i dwarfy bic (+od czasu do czasu, dla przerwania monotonii jakis hunt z uzyciem runow)
Czy jestem newbie ?
g) sam sobie odpowiedz.... jesli uwazasz, ze nie to.... trudno... nie wszyscy musza byc samokrytyczni....

@topic: w takiej konfrontacji stawial bym na inferne... fakt poczatek ciezki, ale nie ma tylku noobow, co na innych serwerach