PDA

Pokaż pełną wersje : Klucz 0000

Snick
05-04-2008, 15:20
Ostatnio czytałem o kluczach i znalazłem Klucz 0000 (http://wiki.hunted.pl/wiki/Klucz_0000).
Wiem że i tak nic nim nie otworze, ale był by ładną ozdobą do domku.
I teraz pytanie czy da się go jeszcze jakoś zdobyć,
czy można w tym momencie go tylko zakupić od jakiś graczy? :)

THX Z GÓRY. ;)

NewQapek
05-04-2008, 15:25
nie <znaczki>
edit: a jeśli już to na najstarszych światach.

xXxKaiserxXx
05-04-2008, 15:51
Podobno ten klucz otwierał kiedyś wszystkie drzwi na tibii.
Wątpię że go kupisz u kogoś. O ile ktoś go posiada.

Snick
05-04-2008, 15:54
Podobno ten klucz otwierał kiedyś wszystkie drzwi na tibii.
Wątpię że go kupisz u kogoś. O ile ktoś go posiada.

Nie podobno tylko tak było. Może ktoś wie coś więcej o nim.
Np. jak go można było kiedyś zdobyć itp.

Fureyka
05-04-2008, 16:39
Z tego co wiem to CIP mógł korzystać z tego klucza czyli odpowiednik Magical Key`a. Postać kogos z cipsoftu została zabita i w ten sposób dostał się on do rąk normalnego gracza. Owa osoba wysłała go na inną postać, więc klucz nie został utracony. Po krótkim czasie przestał on już działać.

Snick
05-04-2008, 16:47
Z tego co wiem to CIP mógł korzystać z tego klucza czyli odpowiednik Magical Key`a. Postać kogos z cipsoftu została zabita i w ten sposób dostał się on do rąk normalnego gracza. Owa osoba wysłała go na inną postać, więc klucz nie został utracony. Po krótkim czasie przestał on już działać.

Yyy... :confused: GM'i i CM'i są nieśmiertelni. :confused:

Fureyka
05-04-2008, 16:48
Yyy... :confused: GM'i i CM'i są nieśmiertelni. :confused:

Miałam na myśli ich normalne postacie, te śmiertelne, nie GMowskie xd

Fureyka
05-04-2008, 17:03
Znalazłam coś na potwierdzenie mojej wersji ;D

Image:Wooden_Key.gif Key 0000
Also Known As: Master key
Item Class: Wooden Key
Weight: 1.0 oz.
Origin: Cip
Notes: It used to open every door in Tibia. However, that is not the case anymore. Shapeshifter is the current owner of this and many other unique keys. This key came into game when a CIP member was player killed long time ago. The killers looted this key and sent it to someone else before they all got deleted. A few days after this, the key stopped working. Current CIP version is a Magical key Seen in the various test servers.

Snick
05-04-2008, 17:06
Może ktoś wie coś więcej. Strasznie mnie ciekawi ten temat. ;)

Edit:
Wnioskując po co przeczytałem to ten klucz mógł otworzyć komnatę z MM na rooku.

Beniro
05-04-2008, 17:33
Może i mógł, ale zakładając że go zdobyli na mainie nie dalo by się go przenieść na rook'a.

Fureyka
05-04-2008, 17:38
W sumie to chyba nie mógłby otworzyć tych drzwi nawet mając klucz 0000 na rooku. Podobno mino sam się zamknął i tylko on ma klucz aby się uwolnić :confused:

Snick
05-04-2008, 17:41
W sumie to chyba nie mógłby otworzyć tych drzwi nawet mając klucz 0000 na rooku. Podobno mino sam się zamknął i tylko on ma klucz aby się uwolnić :confused:

Ale jest napisane że on wszystkie drzwi otwiera. ;)

Athelas
05-04-2008, 19:03
@Fureyka Ale fabuła to jedno, a otwieranie drzwi przez pracowników kick(cip)softu to drugie.

Thun
06-04-2008, 06:49
A nikt nie pomyślał o skarbcu w Kazoo? Tam też są drzwi 8o

Soferim
06-04-2008, 08:01
@ do tych co myślą, że otwiera wszystkie drzwi.....

Notes: It used to open every door in Tibia. However, that is not the case anymore. Shapeshifter is the current owner of this and many other unique keys. This key came into game when a CIP member was player killed long time ago. The killers looted this key and sent it to someone else before they all got deleted. A few days after this, the key stopped working. Current CIP version is a Magical key Seen in the various test servers.

Fureyka
06-04-2008, 12:24
@up. Już do tego doszliśmy, wszystko to było powiedziane wyżej ;D

ErAgOg
06-04-2008, 13:17
A może ktoś kto ma postać na Antice by poszedł do Veno i zajrzał co tam w domku trzyma Shapeshifter?

Notes: It used to open every door in Tibia. However, that is not the case anymore. Shapeshifter is the current owner of this and many other unique keys.

To mówi samo za siebie, by można z nim pogadać, ale z jego commnetu na tibia.com wywnioskowałem, że jest retired.

Grocix
06-04-2008, 14:14
14:10 You see a closed door. It belongs to house 'Loot Lane 1 (Shop)'. Shapeshifter owns this house.
14:10 You see a stone railing.
14:10 You see a wooden key (Key:3940).
14:10 You see a wooden key (Key:3930).
14:10 You see a wooden key (Key:3940).
14:10 You see a wooden key (Key:3950).
14:10 You see a wooden key (Key:3960).
14:10 You see a copper key (Key:3930).
14:10 You see a copper key (Key:3940).
14:10 You see a wooden key (Key:3970).
14:10 You see a golden key (Key:3980).
14:10 You see a wooden key (Key:0000).

ErAgOg
06-04-2008, 15:11
A może ss jakiś? :d

Vaanek
06-04-2008, 21:50
Wątpie czy go kupisz chyba że jakiś old gracz dostanie porażenia mózgu :P i ci go sprzeda :]

Sestor
06-04-2008, 22:12
A nikt nie pomyślał o skarbcu w Kazoo? Tam też są drzwi 8o

tylko jakbys chodz troche poczytal o tym skarbcu bys wiedzial ze tuz za drzwiami sa kamienie jak na wyspie z spike swordem zakryte fieldami wiec i tak nikt by tam nie wszedl ;d

sa rozne wersje na temat tego klucza jedni mowie ze zostal stworzony przez hackerow drugi ze wypadl z jakiegos GMa itp. chociaz mi sie wydaje ze on byl zawsze tylko dla picu bo po co takiemu charowi GMa klucz skoro on moze wszedzie wejsc uzywajac zwyklych komend...

jest pare egzemtlarzy na antice widzialem w paru domkach wiec watpie zeby wylecial z kogos bo by byl tylko 1 a wartosc bedzie dochodzila do 10kk cos mi sie wydaje to jest wielki rar wiekszy niz golden helmet czy greate shield (bo nikt prawie nikt nie wie jak go dalo sie zdobyc;P)

Ciccio
06-04-2008, 23:14
Nawija sie pytanie czy był ten kluczyk wogóle dostępny... Jeżeli ktoś nawet posiada taki kluczyk to wątpie żeby ktoś go odsprzedał. Chyba że za bajeczną cenę.

ErAgOg
07-04-2008, 17:20
sa rozne wersje na temat tego klucza jedni mowie ze zostal stworzony przez hackerow drugi ze wypadl z jakiegos GMa itp. chociaz mi sie wydaje ze on byl zawsze tylko dla picu bo po co takiemu charowi GMa klucz skoro on moze wszedzie wejsc uzywajac zwyklych komend...
1. GM swoim "zwykłym" charem może tyle co inni playerzy.
2. Ots plx? :confused:

Nawija sie pytanie czy był ten kluczyk wogóle dostępny... Jeżeli ktoś nawet posiada taki kluczyk to wątpie żeby ktoś go odsprzedał. Chyba że za bajeczną cenę.
Pewnie, że był dostępny, przecież kilka postów temu była o tym mowa...

@EDIT
Nadal mam nadzieję, że ktoś kto ma chara na Antice podeśle ss z domkiem Shapeshiftera.

@EDIT2
Chciałbym zauważyć, że jeżeli Shapeshifter ma jedyny egzemplarz tego klucza, to wkrótce już nie będzie żadnego, bo on jest retired, a domku nie można mieć 4ever.

raven
07-04-2008, 17:50
1. GM swoim "zwykłym" charem może tyle co inni playerzy.
2. Ots plx? :confused:

Pewnie, że był dostępny, przecież kilka postów temu była o tym mowa...

@EDIT
Nadal mam nadzieję, że ktoś kto ma chara na Antice podeśle ss z domkiem Shapeshiftera.

@EDIT2
Chciałbym zauważyć, że jeżeli Shapeshifter ma jedyny egzemplarz tego klucza, to wkrótce już nie będzie żadnego, bo on jest retired, a domku nie można mieć 4ever.

wow jestes taki madry

1. nawet jezeli jest retired to nie znaczy ze nie ma neta/kompa i nie moze sobie kupic pacca
2. nawet jak pacc mu sie skonczy i domek nie bedzie jego, to i tak wszystko leci do depo -.-

straganiaz
07-04-2008, 19:37
No więc muszę się wtrącić do tematu.Otóż ja posiadam taki klucz i jego zdobycie nie było wcale trudne.Idę sobie po swampach koło Venore.Patrze
Dead human.Hmm.Otwieram a w nim w full itemów a prócz nich key nr. 00008o NAPRAWDĘ!!!
To na tyle gość ten w ogóle potem nie grał (imienia jego nie pamiętam):(
Do dziś mam ten klucz ale co do tego czy on otwiera wszystkie drzwi nie jestem pewien, ponieważ sprawdzałem i ujżałem napis "you cannot use this objest" czy cuś takiego.cip soft hyba zbanowal przywileje tego keya:D

Ale klucz do dziś mam:D

Straherito
07-04-2008, 19:42
No więc muszę się wtrącić do tematu.Otóż ja posiadam taki klucz i jego zdobycie nie było wcale trudne.Idę sobie po swampach koło Venore.Patrze
Dead human.Hmm.Otwieram a w nim w full itemów a prócz nich key nr. 00008o NAPRAWDĘ!!!
To na tyle gość ten w ogóle potem nie grał (imienia jego nie pamiętam):(
Do dziś mam ten klucz ale co do tego czy on otwiera wszystkie drzwi nie jestem pewien, ponieważ sprawdzałem i ujżałem napis "you cannot use this objest" czy cuś takiego.cip soft hyba zbanowal przywileje tego keya:D

Ale klucz do dziś mam:D

Armia.toproste.pl (albo jakos tak)?

Nawet nie ma sensu tego komentowac... Takich trolli nie jest wielu.

Snick
07-04-2008, 19:48
Chodzi w tym temacie nie o to co można zdobyć bo i tak nic nie otworzymy nim.
Chodzi mi o to żeby się jak najwięcej o nim dowiedzieć. SS mile widziane. ;)
Jeśli ktoś jest w stanie wymienić więcej nicków posiadaczy tego keya będę niezmiernie wdzięczny.

straganiaz
07-04-2008, 20:36
POwtarzam ja posiadam ten klucz na realu jak by ktos nie wiedzial nieprawdaz straherito? no :evul:

Lotress
07-04-2008, 20:48
http://i32.tinypic.com/30tgzs7.jpg

@down
Btw. Blackd user? ;d
Ta

ErAgOg
07-04-2008, 21:47
wow jestes taki madry

1. nawet jezeli jest retired to nie znaczy ze nie ma neta/kompa i nie moze sobie kupic pacca
2. nawet jak pacc mu sie skonczy i domek nie bedzie jego, to i tak wszystko leci do depo -.-

Chyba się nie zrozumieliśmy... On jest retired więc na co mu kupowanie pacca? Może mieć klucz w domku/depo ale już skończył grać i może już nigdy nie wejść na tą postać i klucz zostanie utracony.

@EDIT
O wielkie thx za ss! Tylko fajnie by było też zobaczyć resztę jego kolekcji, więc też byłbym wdzięczny za ss z piętra +1.
Btw. Blackd user? ;d

Lotress
07-04-2008, 22:59
Tylko fajnie by było też zobaczyć resztę jego kolekcji, więc też byłbym wdzięczny za ss z piętra +1.

http://i29.tinypic.com/2s7a07r.jpg Tu wszystkie klucze.

http://i32.tinypic.com/21nf5au.jpg Tu masz nizsze pietro, ale ze nic tam sie nie znajduje nie bedzie ci to chyba potrzebne. Wyzsze pietro tez sprawdzalem, nic sie tam ciekawego nie znajduje.

Pasiac
20-04-2008, 19:23
@straganiaz
Az zal...Nie pamiętasz nicka gracza ,to podaj swój nick to sie spotkamy pokażesz.... Choć patrząc na twojego posta wydaję mi się że masz nie więcej niż 12 lat np."hyba".Piszesz Pokemonowym pismem <klick me> (http://nonsensopedia.wikia.com/wiki/Pokemoniaste_pismo/) Normalnie johny kalasznikow strwtvujcie <hmm> o i z paccem wbiles w prawie 4 miesiące 23 lvl palladynem
-Pasiac

Maxxio
23-04-2008, 18:17
Moim zdaniem klucz 0000 bedzie kiedys pasowal jak sie wejdzie do tp tego ktorego jest za ta bramka od 999lvla :) Mysle ze tam jest tak jakby "druga tibia" :) wiem moze ze mowie jak rozmarzone dizecko ale kazdy zwiedza swiat fantazji :)

Pasiac
27-04-2008, 09:52
@Maxxio
Za ta bramka levelowa prawdopodobnie nic nie ma...
Po co cipsoft ma robić mape dla 999lvl,skoro nikt nie nabil nawet 400?
Kiedys zrobia ale teraz malo prawdo podobne ze cos tam jest.
~bez polskich znakow~