Pokaż pełną wersje : wtf? - co się dzieje z tym forum
Parę refleksji.
Forum zeszło na psy! Jestem tu cholernie długo, a takiego syfa to nigdy nie widziałem. Moderatorzy, którzy kiedyś tu PRACOWALI zasłużyli na swoje stanowiska (Shinjix). Wchodzę tu co miesiąc i widzę syf syf syf. jako względnie stary user powiem tak - wybory moderatorów są teraz tak jak stanowiska w Samoobronie - po znajomości albo cytuje Oxysia "ssaniu". W życiu nie pomyślałbym, że Owion zostanie zaatakowany przez tematy typu "Milionerzy jutro milion hahaha". Panowie administratorzy..jeśli macie problem z utrzymaniem poziomu to po co się za to bierzecie? No tak, ale wtedy za was pracę odwalali hoom, Kald, slay ktorzy jezdzili po userach, a tamci zamykali się. Brakuje wam ich? Tymbardziej mnie dziwi, że wśród nowych są jeszcze starzy doświadczeni (zdziwiony :/)
W skrócie powiem tak xD
Nie podoba mi się to co tu się dzieje. Dziękuje :)
btw. o irc też juz nie dbacie.
Marcin24
05-04-2008, 22:22
Się obudził...
..::QRAS::..
05-04-2008, 22:25
Powiem tylko tyle , ze gdy zaczynalem przygode z tym forum zupelnie wszystko bylo bardziej ztonowane i nie bylo tutaj tyle "dzieciaczkow" (teraz zjedzcie mnie <14) coz jeszcze wracajac do wyboru supportu to niektorych wybieraja takich asow co tylko maja lvl po 100+ a jego dzialalnosc i posty to w zadnym temacie nie widac nie slychac.
Necromantor
05-04-2008, 22:25
Nom prawda.
Powiem tylko tyle , ze gdy zaczynalem przygode z tym forum zupelnie wszystko bylo bardziej ztonowane i nie bylo tutaj tyle "dzieciaczkow" (teraz zjedzcie mnie <14) coz jeszcze wracajac do wyboru supportu to niektorych wybieraja takich asow co tylko maja lvl po 100+ a jego dzialalnosc i posty to w zadnym temacie nie widac nie slychac.
Np.?
@topic
Ameryki kolego nie odkryłeś. Ale prawda jest taka, że użytkowników jest coraz więcej, a moderatorzy też mają swoje życie i nie mogą zobaczyć każdego tematu.
eisscheriann
05-04-2008, 22:43
sorki, ja nowy;*
Descartes
05-04-2008, 22:43
Ano prawda. Ale czego oczekiwać od forum o Tibii? Kiedyś nubki narzekały na jakąś urojoną "elitę", więc teraz my sobie ponarzekamy na nich ;p
Serious Sam
05-04-2008, 23:02
Jestem tu od 2005r, niektórzy mają rację, że teraz przybyło tych dzieci i zaśmiecają forum, i nie mówię, że tego nie było kiedyś.Było, ale w mniejszych ilościach.Co do moderatorów, to nie wiem czy stanowiska rozdawane są po znajomości, ale mogę powiedzieć, że moderatorzy wywiązują się ze swoich obowiązków tj. kasują tematy/posty nie zgadzające się z regulaminem, no nie mam się czego przyczepić xD.Jeżeli chodzi o to, że forum zeszło na psy, to tylko i wyłącznie wina userów(nie wszystkich).
..::QRAS::..
05-04-2008, 23:02
Np.?
Nie bede wymienial niku ale chlopak bedzie wiedzial o kogo chodzi.
Koles dostal supporta a na drugi dzien odswiezyl 2 tematy z roku 2005
Flejmłory... som... zayebiste...
Marcin24
05-04-2008, 23:07
kasują tematy/posty nie zgadzające się z regulaminem
Do dzisiaj pamiętam temat założony przez kolesia z nickiem Michoss_. Temat był ponad tydzień z filmem-K-Loggerem nie skasowany mimo wielu raportów, a sam haker przechwalał się postaciami jakie zhakował.
Za to widać jacy moderatorzy są wrażliwi - dostałem 5 punktów karnych za to (http://img20.imageshack.us/my.php?image=girbisotwlw3.jpg) w podpisie. Powód: zbyt erotyczny obrazek.
Mój kolega, Caban Nadbałtycki, dostał delete za założenie tematu z listą gaf oraz pomyłek pewnej administratorki.
Ja zaś dostałem (chyba) 6 (2 * 3) pkt. warn na "nieodpowiedni podpis". Nigdy nie dowiedziałem się co to znaczy, ponieważ podpis nie był ani zbyt ciężki, ani wulgarny, ani zbyt dużych rozmiarów.
Gdzie tu sprawiedliwość?
prawda jest taka,że ogólne jest mało bardzo aktywnych modków w porównaniu z wielką ilością dzieci spamujących w różnych tematach i naprawdę w tym momencie są bardzo pomocne Wasze raporty.
Co sie dzieje z forum? Naturalna wymiana. Normalni, starzy wyjadacze odchodza, bo juz dorośli i maja swoje "RL", a na ich miejsce przychodzą dzieci, które dopiero dorastają. Z taką ilością użytkowników trudno to wszystko ogarnąć. I jest teraz czas matur, sesji, etc. więc aktywność niektórych modów jest mniejsza.
Ale zapewniam Cię - w końcu sytuacja się ustatkuje.
Edit by Gimlos : Chcialem tylko dodac, ze fragment o odwalaniu za nas pracy przez okreslona grupe uzytkownikow nadaje sie do jakichs Zlotych Ust tego forum : ddd
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.