PDA

Pokaż pełną wersje : A co by było gdyby... ?

adams_killer
07-04-2008, 21:54
Witam!
Dzisiaj oglądając spider-mana 2 na polsacie podczas reklamy przypomniałem sobie, że dawno temu ( a z 2 lata temu) jeszcze grałem w gre zwaną Tibią. Po tym jak przestałem grać w tibit kupiłem WoW'a, teraz i to w końcu mi się znudziło. Ale tak się zastanawiam, co by było z tobią gdyby ...

Co by było gdyby tibia miała grafike jak doom3? Czy nie było by przyjemniej zabijać "ładne" potwory? Czy w WoW'ie komukolwiek przeszkadza ładna grafika?

Co gdyby w tibii była motywująca muzyka? Co by było gdyby potwory gineły z z głośnym odgłosem "arghhh"? Czy tibia była by gorsza?

Co by było gdyby cipsoft nie olewał graczy na całej linii? Dla przykładu podam, że jak w wowie są kiki to gracze uzyskują proporcionalną ilość "free days"... w tibii jak przez tydzień były masakryczne problemy gracze dostali po 2 dnii... . Czy tak to powinno wyglądać?

Ca by było gdyby gracze nie tracili aż tyle cennego czasu w przypadku śmierci? Czy nie ożywiło by to pvp? Czy nie zmniejszyło by to negatywnego nastawienia graczy do siebie z powodu zabicia? Czy nie zmniejszyło by to odrobinkę nerwów?

Co by było gdyby była jakakolwiek możliwość pvp brez strat w przypadku dueli? Taka możliwość walki do 1 hp?

Takie małe pytanka naszły mnie mi na myśl... ale dla mnie ta gra jest martwa i tak.... ma po prostu 0 głębii. Niewiem, co wy gracze o tym myślicie, ale powiedzcie mi.... czy nie lepiej by było gdyby ... ?

Dentka7
07-04-2008, 21:58
lepiej niech zostawią dźwięk i 3D bo spieprzą tą grę jeszcze bardziej

Erhion
07-04-2008, 21:58
Co by było gdyby? Nie ma co gdybać. :P

WoW ma ładną grafikę? Raczej nie. :D

Jakby tibia dostała głos, muzykę, lepszą grafikę ale 2D, stabilniejsze serwery, lepszych gm i twórców, którzy dbają o grę i graczy oraz działała by jak każda gra a nie w okienku, oraz zmieniłby się ten cholerny interfejs po prawej (dużo lepiej jakby można to było schować) to gra była by piękna.

Dragon-Fly
07-04-2008, 22:01
Jeżeli chodzi o 3D i dźwięk... Gram w Tibię właśnie z tego powodu ;]. Uciekam przed tym 3D, gdzie nie da się operować wg mnie dobrze... Uciekam przed muzyką, żeby nie słyszeć symfonii Beethovena i przy okazji "ArGh!111 ju nap!11" bijąc się z wilkiem... Chociaż... przydałoby się!
Duele - zajebisty pomysł. Rozbudować arenę i takie walki ;].
PvP - bardzo kontrowersyjny temat. Tego wolę nie ruszać.
CipSoft-też nic nie mówię bo dostanę bana na mojego emdewu ;<.

Alanus Lutinum
07-04-2008, 22:02
Gdyby tibia miała muzykę i byłaby 3d bym w to przestał grać, zmieniłoby się to w nudny 3d mmorpg który wyróżniałby się tylko interfejsem gra od takiego wowa i tysięcy innych 3d mmorpgów których w niecie jest od groma.

Co do systemu pvp zgodzę się, strata jest dość duża możnaby ją trochę zmniejszyć lub wprowadzić jakieś ograniczenia czy ten duel.

CipSoft olewa graczy, z resztą i tak w to ludzie grają tylko nieliczni odchodzą, mimo to coś powinni z tym zrobić, dałoby to o wiele większe zaufanie do CipSoftu, ale tak nie zrobią bo zmniejszą się ich zyski.

Gelt
07-04-2008, 22:03
Kultowość tej gry polega na tym, że ma grafe 2D. No i pójdzie prawie na każdym rzęchu, więcej osób będzie grało, więc więcej PACC. Zresztą, to zniszczyłoby te grę, bo od początku miała tak wyglądać.

Serious Sam
07-04-2008, 22:03
Witam!
Dzisiaj oglądając spider-mana 2 na polsacie podczas reklamy przypomniałem sobie, że dawno temu ( a z 2 lata temu) jeszcze grałem w gre zwaną Tibią. Po tym jak przestałem grać w tibit kupiłem WoW'a, teraz i to w końcu mi się znudziło. Ale tak się zastanawiam, co by było z tobią gdyby ...

Co by było gdyby tibia miała grafike jak doom3? Czy nie było by przyjemniej zabijać "ładne" potwory? Czy w WoW'ie komukolwiek przeszkadza ładna grafika?

Co gdyby w tibii była motywująca muzyka? Co by było gdyby potwory gineły z z głośnym odgłosem "arghhh"? Czy tibia była by gorsza?

Co by było gdyby cipsoft nie olewał graczy na całej linii? Dla przykładu podam, że jak w wowie są kiki to gracze uzyskują proporcionalną ilość "free days"... w tibii jak przez tydzień były masakryczne problemy gracze dostali po 2 dnii... . Czy tak to powinno wyglądać?

Ca by było gdyby gracze nie tracili aż tyle cennego czasu w przypadku śmierci? Czy nie ożywiło by to pvp? Czy nie zmniejszyło by to negatywnego nastawienia graczy do siebie z powodu zabicia? Czy nie zmniejszyło by to odrobinkę nerwów?

Co by było gdyby była jakakolwiek możliwość pvp brez strat w przypadku dueli? Taka możliwość walki do 1 hp?

Takie małe pytanka naszły mnie mi na myśl... ale dla mnie ta gra jest martwa i tak.... ma po prostu 0 głębii. Niewiem, co wy gracze o tym myślicie, ale powiedzcie mi.... czy nie lepiej by było gdyby ... ?

Co do grafiki się nie zgodzę, tibia ma swoją unikalną grafikę.Chodziarz jest 2D i wygląda jak z pegazusa jednak ma coś w sobie i ludzie w nią grają.

Jeżeli chodzi o dźwięk to chodzi Ci o to?
http://pl.youtube.com/watch?v=MJyRZGYaooo

No to z tym cipsoftem masz częściową rację.

System Pvp hmm... masz rację, mogli by zmniejszyć te straty przy dedzie, bo właśnie to (między inn
ymi) powoduje rezygnację z tibi, oraz niechęć do odrabiania lvla lub skilli.

@adams_killer
Błagam zmień avka, będzie mi się śnić po nocach ;<.

adams_killer
07-04-2008, 22:13
Oczywiście... i tibia jest tansza niż wow... i da sie grać za darmo.
Cipsoft cieszy się, że niedaleko mu do miliona sprzedanych pacc... podczas gdy w wowie jest prawie 10 mln aktywnych kont (a każdy z graczy kupił grę i najmniej 1 pre-paid), bo samych sprzedanych oryginalnych kopii gry nikomu się liczyć niechce.

Co do grafiki, to prawde mówiąc dla mnie odgrywa drugożędną rolę, ale dalej ważną. Dla mnie najważniejszy jest dźwięk, to on wywołuje najwięcej emocji. Dla przykładu prince of persja : Warrior within ...

Pozatym, tibia niejest rozbudowana ani troszke... czy kto kolwiek słyszał tu o profesjach (nie klasach a profesjach) ?

Cloudres
07-04-2008, 22:13
Gdyby miało być tak jak piszesz to nie byłoby tibii... Co do dźwięku to zdecydowanie wolę sobie słuchać muzyki z foobara niż pojękiwania jakichś istot. Co do strat przy dedzie można by je trochę zmienszyć ale od tegą są blessy i promocje. No i jeszcze pozostaje sprawa Sofciarów których można określić mianem największych leni bo mając kurę znoszącą złote jaja nie troszczą się o nią jak należy tylko zaniedbują -.-

adams_killer
07-04-2008, 22:29
Dodam tylko, że w wow'ie to właśnie pvp mi się najbardziej podobał. Wystarczyło 2 miesiące spokojnego grania poświęcić na levelowanie (do 70), a potem już tylko czysta przyjemność z tłuczenia ludzi... Nie tylko się na tym nie traciło, ale sporo zyskowało, ponieważ za zabicie innego gracza na battlegroundzie zyskuje się punkty, za które można kupić specjalne itemki(oczywiście dore itemy mają w wowie większą rolę niż w tibii). Oczywiście, dalej istnieje pve, ale już nie jest tak szeroko praktykowane jak pvp po osiągnięciu 70 levelu.

No właśnie... i tu jest consensus, granie przeciwko ludziom jest fajniejsze, aniezeli zabijanie botów.... nieważnie jak bardzo by inteligentne by one były, i tak lepiej jest walczyć z ludźmi.

A co jest w tibii.... level, level... level.... ile tak można?
Wow chodź jest ciekawszy, to jednak po zdobyciu pvp setu (co wcale niejest łatwe) i pve setu (trgo z najtrudniejszych bosów) traci sens grania dalej tą samą postacią (no chyba, że wchodzi nowy dodatek/patch, który przynosi coś nowego).

@Serious Sam
Oryginalny avek na forum to podstawa.... zmienie go to znowu sam spać nie bede mógł :S

Arcan
07-04-2008, 22:49
Dodam tylko, że w wow'ie to właśnie pvp mi się najbardziej podobał. Wystarczyło 2 miesiące spokojnego grania poświęcić na levelowanie (do 70), a potem już tylko czysta przyjemność z tłuczenia ludzi... Nie tylko się na tym nie traciło, ale sporo zyskowało, ponieważ za zabicie innego gracza na battlegroundzie zyskuje się punkty, za które można kupić specjalne itemki(oczywiście dore itemy mają w wowie większą rolę niż w tibii). Oczywiście, dalej istnieje pve, ale już nie jest tak szeroko praktykowane jak pvp po osiągnięciu 70 levelu.

No właśnie... i tu jest consensus, granie przeciwko ludziom jest fajniejsze, aniezeli zabijanie botów.... nieważnie jak bardzo by inteligentne by one były, i tak lepiej jest walczyć z ludźmi.

A co jest w tibii.... level, level... level.... ile tak można?
Wow chodź jest ciekawszy, to jednak po zdobyciu pvp setu (co wcale niejest łatwe) i pve setu (trgo z najtrudniejszych bosów) traci sens grania dalej tą samą postacią (no chyba, że wchodzi nowy dodatek/patch, który przynosi coś nowego).

Niema idealnego MMO, co za tym idzie wprowadzenie grafiki 3d i dźwięku w Tibii nie uczyni z niej gry wyjątkowej, wręcz przeciwnie, już sobie wyobrażam, jak Cipsoft testuje pomysły 3d na graczach...

bartek10
07-04-2008, 22:57
Tibia jest głupia, wciągająca i niepowtarzalna ale jak bedą takie kiki i lagi jak do tej pory to stracą kase i w końcu będzie trzeba coś z tym zrobić bo chyba nikt by nie wydał 50k na blessy 50k na aola i przynajmniej 90 zł na PACC do tego z 10k na runy i mana potionki wiedząc że dednie i nic z tego nie będzie miał.

Arcan
07-04-2008, 23:00
Tibia jest głupia, wciągająca i niepowtarzalna ale jak bedą takie kiki i lagi jak do tej pory to stracą kase i w końcu będzie trzeba coś z tym zrobić bo chyba nikt by nie wydał 50k na blessy 50k na aola i przynajmniej 90 zł na PACC do tego z 10k na runy i mana potionki wiedząc że dednie i nic z tego nie będzie miał.

To co mówisz zalicza się do tego o czym wspomniał autor. Mogliby zmniejszyć straty dedów postaci.

Dragon-Fly
07-04-2008, 23:00

Chlip... ten niepowtarzalny klimat ;].

adams_killer
07-04-2008, 23:05
Czym więc jest dobra gra?
Cholera trudne pytanie... !

Zapytam się zatem czym jest dobry film>?
Tu dla mnie odpowiedź jest odrobine prostsza, bo wystarczy wyróżnić kilka aspektów i mamy dobry film, oto niektóre:
-Epicka opowieść
-Dobrze dobrana muzyka
-Odpowiednio dobrane efekty specjalne
-Odpowiedni aktorzy
-Dobra praca kamer

Dlatego ponawiam, co powinna mieć dobra gra?

Wylansowany
08-04-2008, 09:25
@autor
Jak czytam twoje posty widzę ciągle: "...a w WoW-ie jest...", "...bo WoW ma to a Tibia...", "...gdyby w Tibii było to jak w WoW-ie to...".
Nie porównuj Tibii do WoW-a, bo to nie ma sensu. CIP-Soft zrozumiał, że Tibia stała się grą dla 10-latków i przyciągająca innych brakiem dźwięku i 3D. Nie mogą tego wprowadzić, bo...nikt by w to nie grał. Tibia ma swoją pozycję na rynku i musi tu już pozostać. Jeżeli nie zgadzasz się to graj w takie gry jak napisałeś. Tibii nie zmienisz...

Gelt
08-04-2008, 11:35
Dobra gra powinna przyciągać graczy. Tibia przyciąga.? No to jest dobrą grą.

sileseripaos
08-04-2008, 13:56
Jak by tibia miała muzyke,głupie dźwięki albo była by 3D to by było do kur.. strasz nie nudne i głupieX(
Najlepsza jest teraz i taka ma byćX(:cup:

Paciuch
08-04-2008, 14:06
Dobra gra powinna przyciągać graczy. Tibia przyciąga.? No to jest dobrą grą.
zgadzam się z tobą poco komu dzwiek co jak uslyszysz jakies aaarggh to sie bedzisz cieszył niech jest tak jak jest wogule nie rozumiem po co ten teamt :D

AnArAki
08-04-2008, 18:52
w tibi lvl lvl i lvl ?? co ty gadasz ?? mozesz isc z kolegami na piwo w tibi albo isc na questy, pkowanie itd.
w tibi bardzo duzo mozna, jakis set zdobyc trudno ?? to zdobadz MLS jak cipsoft mowil " kazda itema jest do zdobycia", 70 lvl 2 miechy? a wbij sobie w tibi lvl 70 w 2 miechy a nie mowiac juz o lvl 300.
Tibia musi pozostawic klimat gry 2d i bez dzwieku bo to wlasnie czyni ja ciekawa.

Rav
08-04-2008, 19:08
A co by bylo gdybys gdybał bardziej sensownie?

Krajzel
08-04-2008, 19:08
A co by było gdyby tylko jedno skojarzenie mi przywołuje: gdyby babka miała wąsy to by była dziadkiem. Po co te przypuszczenia? nudzi Ci sie? Cipsoft wie co robi, ma speców od marketingu. Może tibia nie ma dźwięku, grafiki 3d itd ale jednak przyciąga (magia?8o). Co prawda średnia wieku się zmniejsza i leczenie najtów się pogarsza nad czym najbardziej ubolewam ale tibia trzyma się dobrze. I ciężko powiedzieć tu co jest lepsze; wolisz wowa grasz w wowa, wolisz tibie (jak ja) ciśniesz w tibię proste

Argen
08-04-2008, 19:55
Żałosne porównania gościa, który stał się dzieckiem WoWa (pewnie priv serv? ^^)

Jedyne na co odpowiem, to PvP i dead`y, bo na reszte nie mam siły.

Co do pvp, to Tibia ma jedno z najlepszych(jeśli nie najlepsze) pvp ze wszystkich mmorpg. Według mnie. Niestety powoli mamy easy mode, ale mimo wszystko w Tibii liczy się tzw. skill. Żeby mieć dobre pvp, trzeba umieć grać, a nie zaznaczyć-combo...
Zostaje jeszcze opcja areny. Jako miejsce do sprawdzenia, który z kumpli jest silniejszy, to dobry pomysł, jednak jeśli ma być zamiennikiem dzisiejszego pvp, to 'za chiny'.

A co do śmierci, to właśnie to jest pozostałością klimatu tej gry. Jak ktoś na tym forum pięknie powiedział, śmierć ma być śmiercią, a nie darmowym tp do temple. Mimo iż każdy jest zły kiedy padnie, to i tak to są jakieś EMOcje.

Piotrek Marycha
08-04-2008, 20:09
gdzie w doomie masz ładne potwory?:confused:

adams_killer
08-04-2008, 21:47
Żałosne porównania gościa, który stał się dzieckiem WoWa (pewnie priv serv? ^^)

Jedyne na co odpowiem, to PvP i dead`y, bo na reszte nie mam siły.

Co do pvp, to Tibia ma jedno z najlepszych(jeśli nie najlepsze) pvp ze wszystkich mmorpg. Według mnie. Niestety powoli mamy easy mode, ale mimo wszystko w Tibii liczy się tzw. skill. Żeby mieć dobre pvp, trzeba umieć grać, a nie zaznaczyć-combo...
Zostaje jeszcze opcja areny. Jako miejsce do sprawdzenia, który z kumpli jest silniejszy, to dobry pomysł, jednak jeśli ma być zamiennikiem dzisiejszego pvp, to 'za chiny'.

A co do śmierci, to właśnie to jest pozostałością klimatu tej gry. Jak ktoś na tym forum pięknie powiedział, śmierć ma być śmiercią, a nie darmowym tp do temple. Mimo iż każdy jest zły kiedy padnie, to i tak to są jakieś EMOcje.

Jak bym grał na privie to bym chyba nie kupował wow'a tylko go sciagną? .. nielogiczne.

Tibia ma pvp? Widziałeś kiedyś pvp w jakiej kolwiek innej grze poza tibią? W tibii niema czegoś takiego jak pvp.... a żeby wymiatać w walce z ludźmi musisz tylko i wyłącznie poświęcić więcej czasu niż oni... nic więcej. Nie napisze specjalnie jak to jest w wowie, tylko ... porównaj z diablo ... .

Co do wbijania levela... nikt nigdy nie widział nowego serwera czy co? Tam pierwsze 70-levce pojawiają się po 3 tygodniach.... tak było gdy ja grałem.

Tibia ma graczy? No oczywiście, ta magia sprawia, że tibia ma tylu graczy po 10 latach ile wow w pierwszym tygodniu sprzedaży.

Nie powiem wiele, ale po sposobie wypowiedzi sądzę, że ty zbyt "dorosły" nie jesteś.

aha... dodam coś jeszcze odnośnie emocji w tibii....
-Jak padniesz.. kurwa, ja pierdole, zejebie go etc.... to są emocje w tibii
-jak zabijesz.... kurwa oni się zemszczą.... ja pierdole co za noob, się dał ...
Nie bardzo podoba mi sie to, że tibia wywołuje, aż tyle złych emocji, owszem, może i gdzieś są jakieś dobre... ale mało je coś widać, albo bynajmniej gracze tego nie okazują.

Piotrek Marycha
08-04-2008, 22:26
Tibia ma pvp? Widziałeś kiedyś pvp w jakiej kolwiek innej grze poza tibią? W tibii niema czegoś takiego jak pvp.... a żeby wymiatać w walce z ludźmi musisz tylko i wyłącznie poświęcić więcej czasu niż oni... nic więcej. Nie napisze specjalnie jak to jest w wowie, tylko ... porównaj z diablo ... .
tu w ogole dyskusja nie ma sensu, bo nie masz pojecia o tym temacie, zarówno o tibii jak i o diablo

aha... dodam coś jeszcze odnośnie emocji w tibii....
-jak zabijesz.... kurwa oni się zemszczą.... ja pierdole co za noob, się dał ...
Nie bardzo podoba mi sie to, że tibia wywołuje, aż tyle złych emocji, owszem, może i gdzieś są jakieś dobre... ale mało je coś widać, albo bynajmniej gracze tego nie okazują.
no jezeli chcesz tak uogólniać - to pewnie ty na***sz po 12h/dobe nic nie jedząc i bijesz kolegów jak ci nie dadzą czegoś w grze? a jezeli od 2 lat grasz w WoWa to pewnie od 2 lat powtarzasz ta samą klasę?

Gelt
08-04-2008, 22:33

SHUAHAHAHAHAHA <wyśmiewa>. No to powiedziałes kolego. Chcesz mi powiedzieć, że co, ze jak jakiś newbie wbije sie na postać rogue to będzie mastah pvp.?:-) W wowie trzeba poświecić więcej czasu na DOBRE pvp niż w Tibii. Ty widocznie tego nie wiesz bo znasz jedynie PvM :-)

Co do diablo.. Oj pierd*** koleżko.. Pierd***..

adams_killer
08-04-2008, 22:58
interpretacja.... nterpretacja....

Wow to gra przedewszystkim PvP i właśnie do tego potrzeba tam największego skilla. W diablo aby duelować, też potrzeba skila...

a w tibii? po tym jak nauczysz się jako-tako kontrolować klienta pvp oznacza ilość run/potionów jakie przy spbie posiadasz.... ewentualnie dochodzi jeszcze czynnik "lagowości neta"
Oczywiście zaraz ktoś wspomni genialne trapy, kiedy ktoś wpada w zasadzke..... albo POJEDYNEK 1vs1+20.

Co do combo w tibii... jak zrobić combo skoro all spelle i umiejętności ofensywne mają global cd? ach... oczywiście u wojowników jest to broń + coś a u magicznych runa (lub czar ofensywny) + summon.

pozatym w tibii... pvp to w większości wypadków.... pościg... no jasne... tu decyduje nie skil gracza, ale to czy ma bohy i wyższy lvl, czy nie.

Pomijając grafike i dźwięk i rozbudowanie gry, to co tibia ma? Oj super zagadki... albo jest spoiler, albo mission-inpossible. Zresztą, zagadki w tibii, są typu .... znajdziesz jakąś książkę w której pisze "coś gdzieś tam, daleko stąd jest , pewnie w kierunku tamtym" ... no i szukaj kolejnej wskazówki na obszarze kilometra ... idealna gra dla "poszukiwaczy skarbu, tam gdzie go niema". I dajcie mi bana, ale powiem, że teraz dopiero widze jak bardzao zjebana ta gra jest.... i owa popularność tego to niewielka grupka fanatyków nie znających "alternatywnej żeczywistości" albo znęcających się nad sobą, prubując udowodnić, że to oni są "The Best".

Gelt
08-04-2008, 23:15
Ty nie znasz ortografii.

Ucieczki.? Lvl i boh.? Nie rozśmieszaj mnie. Sam osobiście uciekałem przed wyższymi poziomami.

Pomijając grafike i dźwięk i rozbudowanie gry, to co tibia ma?

To własnie powoduje, że jest oryginalna. No i jest dla mas. Niektórych nie stac na dobry komputer. No, nawet niskiej klasy. Zresztą, widac, że jesteś bezmyslnym graczem, bijesz moby tylko bo nie wiesz co to klimat. Nie mowie ze WoW nie ma klimatu. Ma tak samo jak Tibia.

Co do questów.. Taaak.. W WoWie to dopiero sa rozbudowane. Nawet NPC'a na mapie widać zaznaczonego ;-| I też są spoilery.

Twoje argumenty są jednostronne. Jeśli nie wiesz na czym polega rozmowa to nie zaczynaj jej.

Cygan Slejter
08-04-2008, 23:42
w tibi lvl lvl i lvl ?? co ty gadasz ?? mozesz isc z kolegami na piwo w tibi albo isc na questy, pkowanie itd.
w tibi bardzo duzo mozna, jakis set zdobyc trudno ?? to zdobadz MLS jak cipsoft mowil " kazda itema jest do zdobycia", 70 lvl 2 miechy? a wbij sobie w tibi lvl 70 w 2 miechy a nie mowiac juz o lvl 300.
Tibia musi pozostawic klimat gry 2d i bez dzwieku bo to wlasnie czyni ja ciekawa.

w 2 miechy mozna w tibi zrobic 100 lv:)

adams_killer
09-04-2008, 16:55
Owy klimat o którym mowa, to detal właściwie w tibii... bo sam klimat typowego rpg tworzą ... inne elementy, fabularne, graficzne i ludzkie, gdzie ludzie najważniejsi są... . Za czasów kiedy ja grałem, ludzi, którzy czuli klimat nie było wiele... i potym jak gildia się rozpadła to była garstka rebeliantów w otaczającym świecie zła. (oj gwiezdne wojny na myśl przychodzą). No niestety niejest miłe też kiedy gracz gracza okrada... a w wowie... kraść i oszukiwać niema poco praktycznie... bo poza goldem i składnikami do profesji to nic nie ukradnie sie.... . I gdzie ten klimat... ? Oczywiście... teraz zapewne coraz częściej występuje team-working ... .

Zadam jeszcze jedno pytanie... ilu widziałeś ludzi robiącch questy, tak jak być robione powinny, i nie poto tylko by mieć item, a żeby wczuć się w magię stworzonego przez cip-soft świata?

Dla mnie to jest martwe... wszędzie zombie, tylko zombie, a jak jaki żywy się trafia to i tak zjedzą go zombie, bo niema jak się bronić... Tylko Serious Sam walczy sam przeciw tysiącom zombie.

Zamne
09-04-2008, 19:59
1.Oczywiście... teraz zapewne coraz częściej występuje team-working ... .

2.Zadam jeszcze jedno pytanie... ilu widziałeś ludzi robiącch questy, tak jak być robione powinny, i nie poto tylko by mieć item, a żeby wczuć się w magię stworzonego przez cip-soft świata?

1. o ile wiem, w tibii zawsze byl teamworking

2. a w wow?

1. Jak bym grał na privie to bym chyba nie kupował wow'a tylko go sciagną? .. nielogiczne.

2. a żeby wymiatać w walce z ludźmi musisz tylko i wyłącznie poświęcić więcej czasu niż oni

3. Co do wbijania levela... nikt nigdy nie widział nowego serwera czy co? Tam pierwsze 70-levce pojawiają się po 3 tygodniach.... tak było gdy ja grałem.

4. Tibia ma graczy? No oczywiście, ta magia sprawia, że tibia ma tylu graczy po 10 latach ile wow w pierwszym tygodniu sprzedaży.

5. aha... dodam coś jeszcze odnośnie emocji w tibii....

1.wow zajmuje 9giga na dysku, wiec sciaganie go trwaloby 2 dni

2.a co myslisz, ze lvl sam sie wbije(chyba ze na bocie)?

3.bo zwykle pojawiaja sie na poczatku botterzy i sharerzy, wiec sam wyciagnij wnioski

4.blizz ostro swojego wow reklamowal z kasy ze swoich poprzednich hitow, a tibie stworzylo 4 studentow , to byla ich pierwsza gra, wiec mieli 0 kasy na promocje...

5.a w wow
: padlem, ide sie bic dalej...

Yeangus
09-04-2008, 20:04
To Pomyscie Tibia 3 D i Dzwiek ( Odrazu By Polowa Graczy Zrezygnowala Lagi Jak W L2 )

Kocham MMOPG Ale W Wersi 2 d I Bez Dzwieku Dzwiek Mam W Winampie :D

Zamne
09-04-2008, 20:05
1. Jak bym grał na privie to bym chyba nie kupował wow'a tylko go sciagną? .. nielogiczne.

2. a żeby wymiatać w walce z ludźmi musisz tylko i wyłącznie poświęcić więcej czasu niż oni

3. Co do wbijania levela... nikt nigdy nie widział nowego serwera czy co? Tam pierwsze 70-levce pojawiają się po 3 tygodniach.... tak było gdy ja grałem.

4. Tibia ma graczy? No oczywiście, ta magia sprawia, że tibia ma tylu graczy po 10 latach ile wow w pierwszym tygodniu sprzedaży.

5. aha... dodam coś jeszcze odnośnie emocji w tibii....

1.wow zajmuje 9giga na dysku, wiec sciaganie go trwaloby 2 dni

2.a co myslisz, ze lvl sam sie wbije(chyba ze na bocie)?

3.bo zwykle pojawiaja sie na poczatku botterzy i sharerzy, wiec sam wyciagnij wnioski

4.blizz ostro swojego wow reklamowal z kasy ze swoich poprzednich hitow, a tibie stworzylo 4 studentow , to byla ich pierwsza gra, wiec mieli 0 kasy na promocje...

5.a w wow
:padlem, ide sie bic dalej...

Xardas17
10-04-2008, 01:01
Jakby Tibia miała mieć grafę 3d to wyobrażam sobie wymogi sprzętowe i już ilośc graczy by spadła..... a co do muzy to każdy ma chyba winampa niech se puści nutę :p:p

Piotrek Marycha
10-04-2008, 16:47
Wow to gra przedewszystkim PvP i właśnie do tego potrzeba tam największego skilla. W diablo aby duelować, też potrzeba skila...

a w tibii? po tym jak nauczysz się jako-tako kontrolować klienta pvp oznacza ilość run/potionów jakie przy spbie posiadasz.... ewentualnie dochodzi jeszcze czynnik "lagowości neta"
Oczywiście zaraz ktoś wspomni genialne trapy, kiedy ktoś wpada w zasadzke..... albo POJEDYNEK 1vs1+20.

W porównaniu do sporej OB to PvP WoWa jest niczym bezmyślna siekanka