Pokaż pełną wersje : Nowe potwory
Rocket Slayer
08-04-2008, 16:52
Wiecie może coś o tych nowych potworach?
słyszałem, że mają się pojawić potwory
- loot zmienił się u Djinnów, także exp za nie (25 EXP więcej) i podobno rzadziej upijają, clothy sa czestszym lootem jak i szafiry...
- GS "atakuje plujka"
- Demony szybciej za*******ają
- silniejsze minotaury
- Hero sie nie leczy (?)
- Wrl wali mocniej i ma 3500 hp
- Frosty nie są energy weak (huzzah xD )
- Vamp sie leczy i ucieka na redzie
- upijają tylko Efreety/Maridy
Wiecie jaki loot dropią te moby po zmianach?
--Cienius--
08-04-2008, 17:08
@lol to byl prima aprilis z sky dragon i hydra hatchling >,<
o nowych nie ale wiem ze gs "pluje" kwasem
Edit:
Tylko nie chodzi o to ze sra fieldy tylko atakuje plujka rozumiesz?
> Hero sie nie leczy
> Wrl wali mocniej i ma 3500 hp
> Frosty nie są energy weak (huzzah xD )
> Vamp sie leczy i ucieka na redzie
> Demon ma okrutne haste
> upijają tylko Efreety/Maridy
Jak sie dowiem czegoś więcej dam edita
Co do hero jestem praktycznie pewien ze to plotka właśnie siedzę i je bije więc widzę że nadal się leczą.
Ktos powiedzial ze wrl nie znika. Byl juz ktos na wrl i moglby potwierdzic?
LookamZzaRogu
08-04-2008, 18:13
Ktoś może powiedzieć coś więcej o vampirach? Z tym +15 HP i +15 EXP to nie robi wielkiej różnicy, ale jeśli serio uciekają na red hp i się leczą, to na tombach będzie o wiele gorzej... Łatwo będzie można wpędzić siebie w grupkę innych mobów goniąc vampa.
Małpy zrzucają dużo mniej kasy, na razie zdążyłem zauważyć tylko to.
Rocket Slayer
08-04-2008, 19:11
@Carbon: Link plx
zaraz ci podam w edicie
@edit:
Sorry Rocket
niemam linka iz przekopałem to forum ale pamientam ze byl taki jeden temat niemam zbytnio czasu na searching
@topic
pare potworkow sie zmienilo
wgrany jest chyba patch na loot
ktory go zmniejsza
Demce : Strong strong haste
WRL : UWAGA! Nie znika tak szybko jak normalnie
Vamps : Jakis new czar chyba
Xzonixek
08-04-2008, 19:19
Demki... Strong haste, goroma owned^^
Frosty... zmniejszony def fizyczny - bije 20 wiecej niz wczoraj, podobnie zostala zwiekszona srednia hitow. Mają HASTE i co mnie zaskoczyło bijąc z ice balla dają NAM haste ('rzucaja mass haste na ludzi'), lecza sie wolniej.
@Down czytać nie potrafisz?;p Mam zwiekszony dmg (best) i zarazem średnią
@up
nie rozumiem to w koncu walisz w te frosty wiecej czy mniej?
Diego325
08-04-2008, 19:22
VAMPY
Bija mocniej, ( prawie padlem jak na 50 sorcu mialem 2 na klacie), o wiele czesciej rzucaja paraliz( co vamp to paralizuje), rzucaja haste tak czesto jak zerki, i szybkosc tez taka(52 sorca z bohami dogonily), lecza sie chyba tylko jak juz uciekaja na deep redzie to jak tylko znikna z ekranu to juz sie wylecza i wracaja xD.
Loot: watpie ze cos zmienili, na -2 za tp, jedno pelne kółko i moj loot to strange helmet.
Stalkery mocniej bija troche. Z duchów chyba lecą cześciej morning stary.
Ogółnie zjebane, nie da sie na tym lvlu i mlvlu 48 expic z gfb na tombie, bo vampy sa za szybkie.
Duch Guardi
08-04-2008, 19:23
Bonebeasty również dają nam haste na kilka sec
edit:
Carbon - naucz się edytować posty :p
no to wiec trzeba sie szykowac ze 20 lvl to nie poexpisz na tombie ;]
widac jak narazie skargi an upa a moze jakies +? np potiony znowu balansacja profesji wzgledme ekwipunku ;]
Tak btw. moze ktos wie co zmienilo sie w behe?oO
Xzonixek
08-04-2008, 19:36
Tak btw. moze ktos wie co zmienilo sie w behe?oO
Tja, Norbi bedzie mieć mniejsze waste^^
Vampy teraz naprawde dostały kopa... Hero sie LECZY - info potwierdzone.
Tja, Norbi bedzie mieć mniejsze waste^^
Vampy teraz naprawde dostały kopa... Hero sie LECZY - info potwierdzone.
Czemu bedzie mial mniejsze waste, co konkretnie sie zmienilo?;-).
Co do hero Leczy sie owszem ale!
HERO LECZY SIE O POLOWE MNIEJ!
co ulatwi tibijczykom szybsze pokonanie Bohatera
djinny upijaja....sprawdziłem ;p
Keriosa_
08-04-2008, 20:01
Taaa, djiny upijają, ale jeden na 20 zabitych~
A przed updatem praktycznie każdy cię schlał :/
KaMiLSpAwW
08-04-2008, 20:04
Bonebast ma new atack , wali trucizna kilka kratek przed siebie i za siebie ^^
demki silne to haste maja?
a i jak z tymi frostami mocniej sie w nie wali ?
i z djinnow czesciej spadaja clothY?
psyhopatka
08-04-2008, 20:16
Written by: CM Craban
Spring Patch, April 8th
In this patch, we have reacted to all your feedback and the results of our analysis. The monsters on which we worked this time are:
* behemoth
* all djinns (blue, green, marid, efreet)
* bonebeast
* demon
* dwarf geomancer
* frost dragon
* giant spider
* hydra
* some apes (kongra, merlkin)
* minotaur mage
* necromancer
* quara hydromancer & hydromancer scout
* serpent spawn
* sibang
* troll champion
* vampire
* warlock
* water elemental & massive water elemental
I won't go into too much detail. Some changes like experience and hitpoints of the monster you can check on the website. Most other smaller changes that are not listed there are based on your feedback in this thread as well as on results of our huntingground analysis. Only very few had small alterations to the loot, most have changes to their battle tactics and their abilities. Please check them out and see for yourself.
POI monsters will be done with the summer update.
Thank you so far for all the feedback and keep it coming.
@up
przetlumacz ktos na polski
Liste potworow, ktore sie zmienily juz mamy. Teraz pytanie co jest do ktorego dodane xD
More info plz!!
neopostman
08-04-2008, 20:57
djinny upijaja....sprawdziłem ;p
Upijały zresztą już wcześniej : P.
Sir Luk Lagger
08-04-2008, 21:01
Written by: CM Craban
POI monsters will be done with the summer update.
Trudniejsze POI ? Już się boje ....
Tak mały szczegół, Cobra zaczyna truć od 4 hp (nie pamiętam czy było to przed upem :P)
Upijały zresztą już wcześniej : P.
Jakbyś czytał od początku wiedziałbyś że pisali że przestały upijać poszedłem to sprawdzić tylko
Pomocny Murzyn
08-04-2008, 21:14
mumia też truje od 4 hp
KalasantyX
08-04-2008, 21:36
GSy i plujka, a ja zawsze je lubiłem jako spokojny lajcikowy exp bez wydatków.
Może mi ktoś powiedzieć co konkretnie ta plujka oznacza? Ile hp zżera?
Nawet do 150hp. Hujowo ze tak sie wulgarnie wyraze..
z tego co wiadomo w Summer Upie maja byc dodane ! poi monsters a stare maja byc ulepszone
GS : totalna strata taz asrana plujka hity po 80 siadaja
Troll champion chyba bije spearami, ale nie jestem na 100% pewien.
Taa, wiem że wartościowa i istotna informacja xd.
madalioni
09-04-2008, 07:40
@up
Każda informacja sie przyda.
@topic
Czy z tymi małpeczkami to prawda? Bo jak tak to se już tam kasy nie pozbieram;(
I wychodzi na to, że na + to tylko Hero wyszedł
Małpy : to prawda zamiastz kongry leciec po 70 gp ~ to leci max po 30
zrypali sprawe teraz zeby solowac wampa na low lvl to niema szans :S
CarBon
--Cienius--
09-04-2008, 08:10
co sie zmienilo z behemotami? (bo chce zrobic 3 arene:P)
mniejsze haste , wieksze hity z dista , jak zajebiot z lapy to lezot ;]
Pomocny Murzyn
09-04-2008, 08:12
Geo ssie troche mniej many i rzadziej rzuca kamieniami
Bonebast ma new atack , wali trucizna kilka kratek przed siebie i za siebie ^^
demki silne to haste maja?
a i jak z tymi frostami mocniej sie w nie wali ?
i z djinnow czesciej spadaja clothY?
tak demki sa teraz okolo 4x szybsze a frosty maja zzuconego arma o 40% wiec hity siadaja wiecej
@up Geo to prawda ale maja chyab nowy czar bo wczoraj jeden mnie upil :P
--Cienius--
09-04-2008, 08:22
BArdzo zwiekszyli sile lapy behe? :<
Z mino magów leci więcej kasy- po 40 za każdym razem mi wypadało, a więcej nie wiem bo zabiłem około 10.
Z tymi gsami to naprawdę?po 80 średnio?a tak co ile z tego wala?czesto?
mocno bija no i zależy jak sie trafi jeden może tylko raz walnąć a 2 może co chwila
no raczej wpadlem tam swoim ek na chwilke na dziendobry dostalem 480 z lapy a zachwile 323 a z kamienia zaledwie 60 :P
Behemothy : conajmniej lvl 70 i strong helathy
Z tymi gsami to naprawdę?po 80 średnio?a tak co ile z tego wala?czesto?
tak dosc czesto we mnie w ciagu 2 min pojechal 7 razy takze gs odpada na expienie dla low
sryy za dabla
Dark Jaro
09-04-2008, 14:08
Hydry biją nowym czarem, cos w stylu lodowego hmm, za 100-140. Wydaje mi sie jednak ze teraz słabiej sie leczą. Jak miałem sie czas przygladac, to nie częściej niż raz na 2 tury.
Water Element ... jako ek bardzo rzadko z tym walczyłem, ale wydaje sie ze hity fizyczne lepiej wchodza ...
Vampy bardzo podobne ... Necro, tu nic nie zauważyłem, może slabiej sie leczą ... Blue djiny, tutaj wiecej kasy leci, wiecej kamykow, szmatki podbnie, troche rzadziej upijaja, wydaje sie ze mocniej biją ...
Człowieku, weź idz z tego forum bo piszesz jak idiota i w*****asz - nei tylko mnie. Nie wiesz co z frostami to wy*******aj, a nie spamujesz bo powielasz informacje ludzi, którzy wcześniej coś napisali. Poza tym nie pierdol mi tu ze o 40% def mniejszy, bo huja wiesz i pierdolisz.
A kurwa od kiedy behe nie bije ~~400 z łapy?-.-
Dem ma coś w stylu 4 sekundowej hasty, expiąc na hellu 140 rp latał za mna bez problemu w trakcie lurowania od tp:P def chyba nieco słabszy...
Dziś został wyeliminowany bug. Frosty SPAMUJĄ ballami częściej (wg mnie), do tego paraliżują za pomocą balli - wcześniej tylko wave, a chwile po update dawały haste, a nie paraliż^^
EDIT
177 ms na 7 bp sd 2 ssy na warlo, wiecej mana spala, ciut wiekszy spam warlocka:D
Frosty szybciej można ubić knightem, bo mają mniejszy def, nie wiem czy o 40% ale jest zmniejszony
Dark Brozyn
09-04-2008, 17:36
Behemoty znowu rzucają kamieniami a nie trucizną.
Człowieku, weź idz z tego forum bo piszesz jak idiota i w*****asz - nei tylko mnie. Nie wiesz co z frostami to wy*******aj, a nie spamujesz bo powielasz informacje ludzi, którzy wcześniej coś napisali. Poza tym nie pierdol mi tu ze o 40% def mniejszy, bo huja wiesz i pierdolisz.
A kurwa od kiedy behe nie bije ~~400 z łapy?-.-
Dem ma coś w stylu 4 sekundowej hasty, expiąc na hellu 140 rp latał za mna bez problemu w trakcie lurowania od tp:P def chyba nieco słabszy...
Dziś został wyeliminowany bug. Frosty SPAMUJĄ ballami częściej (wg mnie), do tego paraliżują za pomocą balli - wcześniej tylko wave, a chwile po update dawały haste, a nie paraliż^^
EDIT
177 ms na 7 bp sd 2 ssy na warlo, wiecej mana spala, ciut wiekszy spam warlocka:D
po 1 dziecko
nic omnei niewiesz to co pierdo***z ze niewiem o frostach? jakos siadaly mina nim hity od 100+ a teraz best 187 ;]
po 2 Dziecko
byłem dopiero na behe~ i dostawalem bez problemu hity za 400
;] sma nic niewiesz pewnie jakis 20 lvl own3d na non pvp i popisuje sie ze ma 4 mpa od EMTEFU
po 3 sam wyjdz ;] wg ciebie nic niewiem?
sam popatrz na siebie
ja ci napsize ze o
Rano byłem na EMTEFU na wrl i mi sie 2 zrespily i dostalem z sd od cave rata i prawie padlem
Demce maja wieksze haste i nie na 4 sec.. bo jak zamna lecial to chyba z 30 sek. mial hasta :S
nie wypowiadja sie jak nic niewiesz na temmat danej osoby
Carbon
Podobno Frosty też mają haste, poszedłem sprawdzić na 1h, ale coś nie wydaje mi się, że mają ;)
A demony prawdopodobnie mają haste większe, bo pisał do mnie 224 ek.
Xzonixek
09-04-2008, 19:28
po 1 dziecko
nic omnei niewiesz to co pierdo***z ze niewiem o frostach? jakos siadaly mina nim hity od 100+ a teraz best 187 ;]
po 2 Dziecko
byłem dopiero na behe~ i dostawalem bez problemu hity za 400
;] sma nic niewiesz pewnie jakis 20 lvl own3d na non pvp i popisuje sie ze ma 4 mpa od EMTEFU
po 3 sam wyjdz ;] wg ciebie nic niewiem?
sam popatrz na siebie
ja ci napsize ze o
Rano byłem na EMTEFU na wrl i mi sie 2 zrespily i dostalem z sd od cave rata i prawie padlem
Demce maja wieksze haste i nie na 4 sec.. bo jak zamna lecial to chyba z 30 sek. mial hasta :S
nie wypowiadja sie jak nic niewiesz na temmat danej osoby
Carbon
No skoro bijesz rycem hity 100+ we frosta przed upem, to naprawde musisz być elo pro;) Pokaż mi gdzie dem może biegać za tobą 30 sec;)
Połowa tego forum jest złożona z non pvp, więc nie odzywaj się chlopczyq;), a styl twojej wypowiedzi wskazuje na wiek PONIŻEJ 14 lat:) Chcesz się kłócić? Kup sobie najpierw kilogram składni, bo leżysz;)
Hasta frosta jest krótsza niż zerka.
LookamZzaRogu
09-04-2008, 19:30
VAMPY
Bija mocniej, ( prawie padlem jak na 50 sorcu mialem 2 na klacie), o wiele czesciej rzucaja paraliz( co vamp to paralizuje), rzucaja haste tak czesto jak zerki, i szybkosc tez taka(52 sorca z bohami dogonily), lecza sie chyba tylko jak juz uciekaja na deep redzie to jak tylko znikna z ekranu to juz sie wylecza i wracaja xD.
Loot: watpie ze cos zmienili, na -2 za tp, jedno pelne kółko i moj loot to strange helmet.
Stalkery mocniej bija troche. Z duchów chyba lecą cześciej morning stary.
Ogółnie zjebane, nie da sie na tym lvlu i mlvlu 48 expic z gfb na tombie, bo vampy sa za szybkie.
Sory, ale byłem wczoraj na vampirach i nie zauważyłem żeby się leczyły i uciekały - głupia plotka... mają zwiększoną obronę fizyczną (niedawno waliłem z royali do 160, teraz do 100...72skill), do tego 15hp i exp więcej, są trochę szybsze - może częściej rzucają na siebie haste? emm co do paraliża, to również nie zauważyłem jakichś większych zmian.
@Edit: Mam 40 RP z bohami i uciekam vampom na tombie spokojnie
Dark Jaro
09-04-2008, 20:03
@up
Vampy uciekają kiedy mają mniej niż 25-15hp ... na 40 vampow gdzieś 1 mi uciekał, ciężko tak trafić żeby mu mało hp zostało ;p Haste dużo częściej używają, paraliż tak jak kiedyś, leczą sie może i częściej ale i tak słabo ...
:Hero: Hero bija dosc mocniej ale zato wchodza nanie mocne hity
A co o 'plotkach' o tym iz z Serpent Spawna dropie yellow rose, Z behe badz destroyera grey tomea z djinnow djinn blade? mam nadzieje iz to nie jest prawda ;>
co do djinn blade nie sądze iz nie expilem na tym narazie :P
ale oby to byla prawda :D
co do djinn blade nie sądze iz nie expilem na tym narazie :P
ale oby to byla prawda :D
oby to była prawda... żal człowieku... mam 2 sztuki tego i jeśli to prawda to strace sporo kasy bo wartość spadnie do gównianej ceny nie większej od 30k pewnie... co do twojego stylu pisania to faktycznie żal jak to określiła któraś osoba powyżej
Edit: a i ten tekst "jak za mną leciał to z 30 sec, a pisałeś że w frosta best 187... człowieku żal, jakbyś był EK na ok 100 lvl to byś walił best spokojnie koło 300 wczesniej, nie wiem jak teraz, a skoro twoj hit wczesniej byl 100+, to miales okolo 30+ lvl, a na 30 lvl nie utrzymasz demona na klacie, bo poprostu zdejmie cię na combo... człowieku nie wiem przed kim chcesz kozaczyć, ale coś ci to słabo wychodzi
Przed Upade Walilo Sie Wiecej Teraz 20 % mniej .
Rocket Slayer
11-04-2008, 07:15
Nie obchodzi nas jak częściej teraz walisz konia.
Bardziej sprecyzuj swoją wypowiedź.
LarvaExotech
11-04-2008, 07:48
Nie obchodzi nas jak częściej teraz walisz konia.
Bardziej sprecyzuj swoją wypowiedź.
nie wszystkim to slowo kojarzy sie akurat z waleniem konia. 98% czytajacych ten temat wie o co chodzi w "waleniu 20% mniej", po co ma sie dostosowywac do jakiegos lamusa ktory mysli ze pozjadal wszystkie rozumy?
oby to była prawda... żal człowieku... mam 2 sztuki tego i jeśli to prawda to strace sporo kasy bo wartość spadnie do gównianej ceny nie większej od 30k pewnie... co do twojego stylu pisania to faktycznie żal jak to określiła któraś osoba powyżej
Edit: a i ten tekst "jak za mną leciał to z 30 sec, a pisałeś że w frosta best 187... człowieku żal, jakbyś był EK na ok 100 lvl to byś walił best spokojnie koło 300 wczesniej, nie wiem jak teraz, a skoro twoj hit wczesniej byl 100+, to miales okolo 30+ lvl, a na 30 lvl nie utrzymasz demona na klacie, bo poprostu zdejmie cię na combo... człowieku nie wiem przed kim chcesz kozaczyć, ale coś ci to słabo wychodzi
....
kto ci powiedzial ze ja mam 100+??
i po 2 mam 75 lvl a na frostach nie expilem wiec ;]
po 3 prawie wogole nie skillowalem tylko do 72
przestan sie czepiac popatrz na siebie
co mnie obchodzi ze stracisz kase na djinn blade? moze innym sie to przyda niemysl tylko o sobie egoisto
po 4 demca na klacie utrzymalem iz biegalem wtedy z kolegami ;] istnieje takie cos jak "exura sio " albo potiony
poreszta demiec sie przezuca
juz sie nie wypowiadaj na mój temat :S
@topic
z hero leci coraz częsciej crown armor i fire sword
po 1,5 godzinie huntu 12 crown armor 6 fire sword i 4 crown legs ^^
....
@topic
To ty chyba znasz jakiś resp że ich 10 się respi i je z Armageddona wybijasz. xd
Człowieku, ja tyle w 10 godzin w życiu nie lootnołem więc nie pierdol że zamienili rolami małpy i hero.
Rocket Slayer
11-04-2008, 13:40
nie wszystkim to slowo kojarzy sie akurat z waleniem konia. 98% czytajacych ten temat wie o co chodzi w "waleniu 20% mniej", po co ma sie dostosowywac do jakiegos lamusa ktory mysli ze pozjadal wszystkie rozumy?
Boshe koleś nie płacz... To był tylko przykład. Powtórzę: chodziło mi o to aby bardziej sprecyzował swoją wypowiedź. To wyglądało tak jakby ktoś powiedział w pogodynce "Będzie padało mocniej"
I jak już macie się wypowiadać to WNOŚCIE coś do tematu bo TU mają być zamieszczone wasze spostrzeżenia nt Tibii po tym patchu.
Rafals from hell
12-04-2008, 11:55
....
i po 2 mam 75 lvl a na frostach nie expilem wiec ;]
po 3 prawie wogole nie skillowalem tylko do 72
przestan sie czepiac popatrz na siebie
To po co piszesz, że brona frostów spadła skoro na nich nie expisz. Po co piszesz, o bestach jak uderzyłeś może go raz w życiu.
co mnie obchodzi ze stracisz kase na djinn blade? moze innym sie to przyda niemysl tylko o sobie egoisto
po 4 demca na klacie utrzymalem iz biegalem wtedy z kolegami ;] istnieje takie cos jak "exura sio " albo potiony
poreszta demiec sie przezuca
Przy twoich skillach i levelu nie miał byś najmniejszych szans z 4 demonami, chyba, że chodzi o parchment room, bo tam jak wiadomo jak weźmiesz parchmena na hurze, bohach i t-ringu masz sporą szansę, ze względu na chwilową zwiechę demonów zaraz po respie. Ale, żeby z nimi biegać tak jak ty to opisałeś - NIE MA SZANS.
@topic
Trudno się nie wypowiadać, jak piszesz takie herezje. Zresztą nie tylko w tym temacie, ale w innych też. Najwidoczniej chcesz zaistnieć i pokazać jaki z ciebie jest wielki tibijczyk i co to nie ty. Powiem tyle: "Do konkretnego pokazania swojego płytkiego myślenia brakuje ci tylko powiedzieć, że wykonałeś anni~ solo"...
HAHHAHAHAH ten Karbon ma dobre texty xDDDDDDDDDDd
[QUOTE=KaMiLSpAwW;1991977]Bonebast ma new atack , wali trucizna kilka kratek przed siebie [QUOTE]
Ty chyba przed patch'em nie spotkałeś chyba bonebeast'a. One ZAWSZE biły na odległość. Chyba ci się pomyliło z GS.
krytyk44
14-04-2008, 22:38
....
@topic
czyszczac 2 respy, ten z wlem i ten gdzie sa 3 hero + darki w 2 h lootnelem tylko czerwona szmate wiec albo zmien otsa albo idz do psychiatry
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.