Pokaż pełną wersje : Nowe potiony
Jak wiecie, mamy już za sobą Minor update. Zgodnie z zapowiedzią zostały wprowadzone nowe potiony.
16:47 You see a great spirit potion.
It weighs 2.20 oz.
This potion can only be consumed by paladins of level 80 or higher.
Co myślicie o tych nowych potionach? Nie mogę przetestować ich ze względu na level, a normal i strong nie da się kupić.
Czyżby to był potion ładujący zarówno hp jak i mp?
Został również dodany nowy rozmiar potionów - ultimate.
Zachęci to pewnie do gry na wyższych poziomach doświadczenia.
Jakie jest wasze zdanie na temat nowych mikstur?
Segalczuk
08-04-2008, 16:56
Tym ultimate health potion uleczylem sie o 824 hp , wiec mi pasi ;D
A tym great spirit to kumpel 140 hp i 80 many ;S takie sux bo ciut kosztuje ale mane i hp daje naraz wiec moze sie przydac na ani ;D
I co do djinow bo ponoc lepszy exp i loot to tera daja 500 expa ( tak slyszalem na game chacie )
motorolka164
08-04-2008, 16:57
Za malo... Dla palla i tak nadal bedzie niezlym wyczynem anni :( zobaczymy w praktyce czy da sie to laczyc np z uhem albo cos. Potiony od 130 lvl pociech dla reszty.
http://static.tibia.cm/images/news/ultimate_healthpotion.gif
Ultimate Health Potion
for knights of level 130 or higher
costs: 310 gp
restores on average: 750 hit pointshttp://static.tibia.com/images/news/great_spiritpotion.gif
Great Spirit Potion
for paladins of level 80 or higher
costs: 190 gp
restores on average: 300 hit points & 150 manaTo mowi samo za siebie;p
Ultimate Health Potion
for knights of level 130 or higher
costs: 310 gp
restores on average: 750 hit points
Great Spirit Potion
for paladins of level 80 or higher
costs: 190 gp
restores on average: 300 hit points & 150 mana
http://img258.imageshack.us/img258/4631/potionfb7.jpg (http://imageshack.us)
http://img258.imageshack.us/img258/8064/potion2zp2.jpg (http://imageshack.us)
@down
Nie. Tylko te dwa potionki sa nowe
te poty są większe od tych postaci ...
Dodatkowo normal health potiony staniały do 45 gp za sztukę.
@edit
Faktycznie, jednak gdy zakładałem ten temat tibia.com nie działała, a serwery były online.
a to wszystko i jeszcze wiecej mozna znalezc na tibia.com
mana'potion
08-04-2008, 17:59
Mam pytani co do sprit potion. Czy występuje tylko wersja great? Czy inne też?
Pomocny Murzyn
08-04-2008, 18:13
@up
Tylko great
Matis'Sorc
08-04-2008, 18:20
Podobno z marida djin blade leci teraz
Segalczuk
08-04-2008, 18:27
@up LOOOOL , ale by cip soft zjebal , ojj ale by zjebal ;/ obys sie ku*** mylil ;D
Djinny mniej walą i dają 215expa, vampy są ch#jowe, maja haste i uciekaja na red >.<!
A nowych potków nie miałem jeszcze szansy wypróbować, ale one śmiesznie wyglądają..
Ghp 3.8k, jak dla mnie to fajnie, jeszcze nie wytestowałem tych ultimate potków, ale jak już się do nich dorwe no to.. update powinien być już na plus ; D
NA dodatek demiec na strasznego haste, a gs pluje z dystansu hitami do 150...
Pokonajcie to... z małp leci góra 15 gp -.-'
demoninator
08-04-2008, 18:55
Czyli to co powiedział Pan up skreśla ten apdejt :P
Ofc się rozczarowałem. Potiony dla najtów od 80lvl co prawda są tańsze ale mniej leczą (500~) czyli teraz jestem jeszcze bardziej podatny na deda w trapie gz omfg Co do tych najlepszych też niedosmak, no sorry jeżeli 200lvl (najlepszy na moim servie) leczy się za 750 przy kosztach 6,2k za bp to jest śmiech na sali. Wcale dłużej ek w trapie nie wytrzyma. Ogólnie żal.
Mogli by zrobic ultimate mana potion !! Ale może w next update :evul:
A czy mana potiony też staniały do 45 gp?
UP Wlasnie czy dodano cos dla SOCK/DRUID czy znowu mamy po dupie ??
UP Wlasnie czy dodano cos dla SOCK/DRUID czy znowu mamy po dupie ??
Tak znów macie po dupie!!!!!
Matis'Sorc
08-04-2008, 19:37
Teraz się możesz bawić przyjacielu
http://tibia.gamigo.de/forum/showpos...&postcount=118
n/c
Info o djin blade na 99% potwierdzone lecio ona z marida
Czemu niemoze byc jak kiedys X(
A nie tera Balans profesi poty Soul i itp wkurzaja mnie te cipy. To chyba logiczne ceny potow od hp spadaja to mp tez powinno staniec lub dawac wiecej MP. Taki sock 250+ od 80 lvl uzywa tych samych zjebanych potow od MP co na takim lvl daje prawie nic.
Mogli by zrobic ultimate mana potion !! Ale może w next update :evul:
A czy mana potiony też staniały do 45 gp?
Nie, mana potiony nie staniały... Kosztują jak kosztował 50gp~.
Pozdro~ Elajven!
Piotrek Marycha
08-04-2008, 19:47
A nie tera Balans profesi poty Soul i itp wkurzaja mnie te cipy. To chyba logiczne ceny potow od hp spadaja to mp tez powinno staniec lub dawac wiecej MP. Taki sock 250+ od 80 lvl uzywa tych samych zjebanych potow od MP co na takim lvl daje prawie nic.
może cie to zdziwi, może nawet nie uwierzysz, ale kiedys taki sorcek miał do dyspozycji tylko manasy ~90mp jeden...
Ile Ty masz lat chłopczyku.? Na takim 250+ ciężko jest trafić i ztrapować sorca/druida, przy czym ma o wiele więcej many niz knight życia na 250 o.O
mana'potion
08-04-2008, 20:12
Co się dziwicie tym dżin bleade. W końcu dżin to dżin powinna lecieć z dżina.
Co się dziwicie tym dżin bleade. W końcu dżin to dżin powinna lecieć z dżina.
Może jeszcze SCA z behemota i SoV z demona.
I frytki z warlocka
btw kolejny żal
Yellow Rose z serpent spawna (gratulacje dla Cipów że udupili jeden z większych rarów)
http://images2.wikia.nocookie.net/tibia/en/images//thumb/0/0a/Greytomedo3.jpg/800px-Greytomedo3.jpg
teraz to leci z behemota
Odezwał się 55 ms z Venore, który jeszcze nie używał gmp, a już narzeka, bo mu mało...
Co do potów, to nie jestem przeciwny, ale co do reszty update to... aff...
Do tej pory Cipy pogarszały sprawę co każde pół roku, teraz jeszcze będą to robić mini update'ami...
Vlad Dracula
09-04-2008, 16:22
Niee... z tym lootem to na prawdę przesadzili...Teraz Tibia straciła swoją tajemniczość i rary w domku teraz nie będą robiły takiej wielkiej radoci... =( Dobrze, że juz nie gram w Tibię :D
Yellow rose z Serpent Spawna a Grey Tome z Behemotha - jezeli to prawda to bardzo gratuluje Cipom udostepnienia tych rarow, poprostu owned
Aron Roar
09-04-2008, 17:38
Z każdym update jest coraz mniej rare. Zacznijmy się przyzwyczajać. Obyśmy nie dożyli czasu kiedy MLS zacznie lecieć z demca.
EDIT: Dobra lepiej zamknąć ten temat, bo miało być o potach a tu już się nam wkrada wątek "cipsoft sux".
@down
Oczywiście nie mówię, że nie masz racji. ;)
Mi to wszystko się nie podoba, cipy zjebali tibie tyle wam powiem.
Jeśli chodzi o loot, to trochę dupa, racja, ale te potiony mogą być ;) Wszyscy mówili o przewadze profesji magicznych po winter update 2008, więc dali knightom i pallom coś. Proste :D
Za niedlugo warlord sword poleci z warlocka a dragon scale legs z hydry. Mogli by zrobic też lepsze mana potiony a tak to wszystko ok :D
Może jeszcze SCA z behemota i SoV z demona.
I frytki z warlocka
btw kolejny żal
Yellow Rose z serpent spawna (gratulacje dla Cipów że udupili jeden z większych rarów)
http://images2.wikia.nocookie.net/tibia/en/images//thumb/0/0a/Greytomedo3.jpg/800px-Greytomedo3.jpg
teraz to leci z behemota
Te "drobne" w backpacku to przez przypadek?? W każdym razie gz takiej ilości kasy xd
@up
To pieniądze Embermane. Zdjecie pokazuje jak kupował Gray Tome za 8kk. Poprawcie mnie jak sie mylę.
@Paciuch
Wyjdź.! Szkoda, ze nie ma cavebotta wbudowanego.!
Uran of Aurea
11-04-2008, 00:16
OMG co ty pierdolisz koleś sie ciesz ze masz potionka który daje 300 mp..... Jak byś sie nie kapną to "ulepszali" w tym upie głównie palayna. Bo co to była za gra kiedy w tapie sorc/druid sie leczyl po 300 a palladyn po 200 ??? totalna porazka ! X(
Cipy juz zaczynaja fantazjowac i to ostro. Jak djin blade leci z djinów.... a teraz te potki dla palka "dziwne" wprowadzili. W którymś tam upie zrobili hmmy 10x omg ? sd 3x ? Tera sorc w tydzien moze z 45 na 80 na frostach wbic z waste ~~500k.
TIBIA STAJE SIE WIELKIM OTS'EM :cup::cup:
Gz! Cipsoft :cup:
Jak każdy tu się żali to i ja ;). Wg mnie knight powinien byc (jak sama nazwa wskazuje) prawie nie mozliwym do ubicia, no ale cipki wpadły na pomysł, jakże wspaniałomyślny, zeby najci do 130lvla leczyli sie 500 hp; juz nie bede pisal ze mieli zwiekszyc a zmniejszyli leczenie pwned. Teraz to najt solo ma problemy do wybloczenia 2 demonow. ja jednak jestem wychowany na starej tibi i dla mnie to najwiekszy bol, takze to ze w trapie knight nawet 300lvl wytrzymuje kikanscie sec a kiedyc mogl i godzine stac. dobra wyzalilem sie. pozdro dla fanow knighta xDD chodz zdaje sobie sprawe ze jest ich coraz mniej i ich liczba bedzie spadac ...
To chyba dobrze dla Ciebie ;). Osobiście chciałbym, żeby liczba osób grających moją profesją była jak najmniejsza. Wtedy jest i zadowolenie i korzyści wynikające z tego, że wszyscy potrzebują Ciebie, gdy jest im potrzebny knight.
A! I nazwa knight wcale nie wskazuje na to, że powinien być niemożliwy do zabicia. Powiedziałbym nawet, że porównując słowa rycerz i mag trudniej zabić maga.
pepsi_92
11-04-2008, 01:52
Niech te wszystkie noby które nawet nie mają 50 lvla zamkną dupy bo taki "250 ms" leczy się 2 razy na turę a z vity jedzie na całe hp i może się manasować w tym samym czasie więc "morda" bo kiedyś ms miał wybór manasuje się albo leczy ,albo włącza utamkę i próbuje uciec ,a pal co teraz ma? Exura san średnio 350 hp o.0 na 96 lvlu to ssie + te poty po 200 mi dają hp więc to jest szit =/ wolałbym czar za 300 many co by dawał full hp za każdym razem a nie takie syfy. -.- kthxbye nabs
ps. a może byście chcieli manaruny dające całą mane po 100 gp?
mało wam? eq TYLKO dla sorków i drutów, pal suxor _/
Niech te wszystkie noby które nawet nie mają 50 lvla zamkną dupy bo taki "250 ms" leczy się 2 razy na turę a z vity jedzie na całe hp i może się manasować w tym samym czasie więc "morda" bo kiedyś ms miał wybór manasuje się albo leczy ,albo włącza utamkę i próbuje uciec ,a pal co teraz ma? Exura san średnio 350 hp o.0 na 96 lvlu to ssie + te poty po 200 mi dają hp więc to jest szit =/ wolałbym czar za 300 many co by dawał full hp za każdym razem a nie takie syfy. -.- kthxbye nabs
ps. a może byście chcieli manaruny dające całą mane po 100 gp?
mało wam? eq TYLKO dla sorków i drutów, pal suxor _/
Właśnie porównałeś 96lvl do 250, więc nie dziw się, że wyszły ci takie wyniki...
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.