zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Sparaliżowany Szczecin.

Maggic
08-04-2008, 19:21
- Apokalipsa now! Kończy mi się bateria w laptopie; benzyna i gaz skończyły się w samochodzie; kasa została w ścianie, a ściana nie chce ze mną rozmawiać. Pani w kiosku daje na krechę coca-colę i papierosy. Na ulicy młodzież rozpacza: "dostałem właśnie od roznosiciela gazetę i też nie działa!". Emeryci modlą się na rogach ulic: "olaboga, chyba mieli dziś w Szczecinie legalizować związki homoseksualne"! Apokalipsa! Ale Szczecin wciąż nadaje. Nie damy się! Do końca... Over - napisał na forum szczecińskiej "Gazety Wyborczej" Pismak-logowany.

- Tramwaje wcale nie wyjechały z zajezdni z powodu braku prądu w całym Szczecinie. Awaria trwa od godz.3:30. W mieście panuje chaos oraz paraliż komunikacji miejskiej - pisze na Alert24 mieszkaniec Szczecina. Śnieżyca, jaka ostatniej nocy przeszła nad Szczecinem, pozbawiła prądu większość mieszkańców miasta. Część z nich nie ma także wody. Co najmniej do godz. 16 miasto pozostanie bez prądu.

- Autobusy zastępcze, które miały jeździć na trasie łączącej prawą stronę Szczecina z lewą, zamiast tramwajów linii 7, 8, 9 w ogóle nie pojawiają się na trasie - pisze na Alert24 Andrzej. - Ulice są nie odśnieżone, to samo dotyczy chodników. Ludzie czekający na przystankach na autobusy zastępcze klną na czym świat stoi. W szkołach wyższych zajęcia także zostały odwołane. Na skrzyżowaniach w centrum miasta stoją policjanci, którzy kierują ruchem. Pomagają im w tym żołnierze. Śnieg leżący na chodnikach powoli topnieje i Szczecin zamienia się w jezioro - dodaje Internauta.

Co o tym sądzicie? Były już takie sytuacje w innych miastach? Bo odka żyje nie pamiętam czegoś takiego :o

Voon
08-04-2008, 19:35
Niezbyt rozumiem, prądu Ci nie wyślemy a na rozmowe na forum jak przyznałeś 'tracisz baterię w laptopie'.
Mieszkam w mniejszym mieście, z czego sie bardzo ciesze, w nocy była awaria ale została naprawiona.

Za to jest inna załamująca wiadomość - listopad - śnieg, luty - słońce, kwiecień - śnieg. To co, opłaca sie czerwca czekać?

Maggic
08-04-2008, 19:46
Niezbyt rozumiem, prądu Ci nie wyślemy a na rozmowe na forum jak przyznałeś 'tracisz baterię w laptopie'.
Mieszkam w mniejszym mieście, z czego sie bardzo ciesze, w nocy była awaria ale została naprawiona.

Za to jest inna załamująca wiadomość - listopad - śnieg, luty - słońce, kwiecień - śnieg. To co, opłaca sie czerwca czekać?

Ehym, ten tekst został napisany przez jakiegoś internautę, natomiast w moim rejonie na szczęście jest już prąd. Do szkoły nie poszedłem, ale siedzieć w domu bez prądu to jest coś strasznego. Szczególnie gdy na dwór wyjść za bardzo też nie można.

Voon
08-04-2008, 19:56
Ehym, ten tekst został napisany przez jakiegoś internautę, natomiast w moim rejonie na szczęście jest już prąd. Do szkoły nie poszedłem, ale siedzieć w domu bez prądu to jest coś strasznego. Szczególnie gdy na dwór wyjść za bardzo też nie można.

To tak jak być chorym na oczy i siedzieć w domu. Ni kompa, ni tv, ni książki. Aż nerwica łapie.

A ze szkoły i tak i tak by Cie zwolnili.

@down:
Idioty? Tzn?

@2down:
Zacznijmy więc ładować baterie

Maggic
08-04-2008, 20:05
W szkole nie byłem, ponieważ byłem zwolniony otóż to. Natomiast za książkami nie przepadam. I idioty zemnie robić nie musisz.

Dentka7
08-04-2008, 20:07
Achh, kilka tygodni temu jakiś naukowiec mówił, że w lecie to dopiero będzie jazda z przerwami w dostawie prądu i to w całej Europie!xd

neopostman
08-04-2008, 20:09
Achh, kilka tygodni temu jakiś naukowiec mówił, że w lecie to dopiero będzie jazda z przerwami w dostawie prądu i to w całej Europie!xd

Tak samo jak miesiąc temu miało nie być prądu w NY przez 2 tygodnie
: P

Serious Sam
08-04-2008, 20:50
U mnie w nocy też coś trochę wiało (świętokrzyskie) ;/.W sumie to mają przerypane... prądu nie ma to lipa, chyba, że ktoś by książki czytał :)

@down
Ja tam na footballu się nie znam, ale nie życzę nikomu braku prądu :)
PS I nie serious (patrz opis) XD

Dentka7
08-04-2008, 20:55
@fisz~
zabawny to ty nie jesteś ;<

Gogar
08-04-2008, 20:56
Moi dziadkowie mieszkają w samym centrum i już mają prąd (dziadek online na gg), co do kumpli i wujków to nie wiem. Przesrane, największa
awaria od drugiej wojny światowej.

Dark Sven
08-04-2008, 21:00
Tyle godzin bez prądu? Ja już bym na drzewo wrócił.

Dentka7
08-04-2008, 21:01
nie znasz siem na rzartach poprostu

rużnych ludzi rużne rzeczy smieszom

jak to są żarty to mój stary jest motorniczym
niepotrzebnie wracałeś

Pipcio
08-04-2008, 21:54
Mam głęboko,co sie dzięje na takim zadupiu... niewidze sensu tego tematu,tibia.pl schodzi na psy jak torg X(X(;(

Necromantor
08-04-2008, 21:59
Tyle godzin bez prądu? Ja już bym na drzewo wrócił.
Ja myślałem że już dawno to zrobiłeś 8o8o8o.

Szczeciniaki jezdesmy z wami!Tam podobno jezd baza shatanuf :o0 ;o

Maggic
08-04-2008, 22:03
Mam głęboko,co sie dzięje na takim zadupiu... niewidze sensu tego tematu,tibia.pl schodzi na psy jak torg X(X(;(

Dziecino, jeżeli masz to głęboko w poważaniu to po co komentujesz?

Tompior
08-04-2008, 22:51
Warto dodac, ze wg PiS to wszystko wina PO :)
Juz sie odbyla konferencja, na ktorej wlasnie obwiniali platforme :P

Gogar
08-04-2008, 23:53

Rybnik
-liczba ludności 141 262 (2007r.)

Szczecin
-liczba ludności 409 068 (2007r.)

Pomyśl zanim napiszesz.