Pokaż pełną wersje : Pogoda W Tibi! HIT!!!
Witam!
Zakładam temat z powodu iż po głowie od paru dni chodzi mi jeden pomysł!
A Mianowicie POGODA W TIBI! <aplaus :D>
Np:
Snow Weather : Idziemy sobie na ekranie widac lekki śnieg w powietrzu na ziemi jest śnieg zostawiamy ślady , możemy robic bałwana z sniegu za pomoca shovel :D
Water Weather : Gdy śnieg topnieje spadaja krople wody z dachów i jest woda na ziemi (nie takie cos jak z viala ) ładnie zrobione , chodząc po wodzie zostawiamy ślady w miescie przez 10 SQM (square meters - krateczki) pogoda znika po paru h
Sun Weather : jest strasznie gorąco drzewa powoli schną a postac wola pic :D stoisko u np Foodsellera w carlin i gdzie kolwiek jest mozliwosc kupna wody :D swietna zabawa nad woda , sklep z lodami dla ludzi
Zachod słońca : jestesmy nad wybranym brzegiem nagle w tibi robi sie pomarańczowo :D niebo powoli robi sie od pomarańczu do czerni do zmroku
Myśle ze bylby to pomysł fenomenalny podawajcie wiecej pomysłów na pogode :D
CarBon
ZAPRASZAM DO WYPOWIEDZI
Lenny_Valentino
08-04-2008, 20:23
wyjdz z domu i podziwiaj to co jest za oknem ; d
@edit
mejbi sex shop dla urozmaicenia malzenstwa hmm?
wyjdz z domu i podziwiaj to co jest za oknem ; d
@edit
mejbi sex shop dla urozmaicenia malzenstwa hmm?
skoncz dzieciaku z łączem 2mb's w neo
-.- wyjdz i niewracaj
to tlyko propozycje
Moim zdaniem to głupi pomysł. Nikomu by to nie pomogło w niczym, brzydko wygląda, a niektórzy gracze by nawet nie zauważyli (bo nie wychodzą z expa).
Bardziej preferował bym pory roku ;] A właściwie tylko zimę ;]
Musieli by nową mapkę zrobić, mieć 2 na serwerze i tylko przy save serwera przełączać np. 6 grudnia i 1 marca.
Innych pór roku nie da rady przedstawić (ew. jesień - łyse drzewa, liście się walają i wiatr je podmuchuje)
Maragoko
08-04-2008, 20:31
Jakoś mi się to nie widzi.Dzieci pewnie cały swój czas w tibii poświęcały by na masowe lepienie bałwanów...;(
sphinx123
08-04-2008, 20:32
Wymagania Tibii by wzrosły i liczba graczy spadła by o połowę ^^ ' Głupi pomysł imo, nic rewolucyjnego by nie wniósł.
Myślałem że za firewallem są żywe ludziki. Jak widać wymarły.
Rocket Slayer
08-04-2008, 20:37
Uważam, że to by było jedynie utrudnieniem do tej gry. Spadający śnieg by przeszkadzał a jak już tak śniegu pragniesz to od tego jest Svargrond i okolice.
Bałwany: I co, postawisz takiego to by wyglądał jak magic wall...Gracze mogą tworzyć przedmioty otoczenia tylko takie, które by mogły w jakiś sposób pomóc w grze a nie przedmioty, które zostają w otoczeniu na dłuższy czas.
Zachód słońca: gdybym zobaczył pomarańczową hydrę to bym zaczął sprawdzać sterowniki karty graficznej. To się sprawdza tylko w 3D a nie w 2d, nawet nie wiesz gdzie jest słońce...
"chodząc po wodzie zostawiamy ślady w miescie przez 10 SQM" - tak, woda to ciało sprężyste, wejdziesz w kałużę i zostanie ci na kilka sekund odciśnięty w niej odcisk buta....
To się nie sprawdzi w tej grze.
@up
nie dokonca z tym zachodem chodiz o pomaranczowy map
chodzi tylko taki efekt przejsciowy nad pewnym elementtem wody w wybranym miejscu :D
co do kaluzy tak ejst to postac przezroczysta ale w tibi jest niebieska :P
pory roku przydalyby sie
Bałwany : znikające po 3 min
myśle ze mozna zrobic tibię zimą :D
Squrewski
09-04-2008, 15:08
Pograj na otsie... Na RLu pewnie też lepisz bałwana łopatą? Ładnie masz... Głupi pomysł. Słowa water nie stosuje się w określeniu pogody, może być wet, cloudy etc.
niebo powoli robi sie od pomarańczu do czerni do zmroku
Od kiedy w tibii widać niebo? 8o
-.- wyjdz i niewracaj
to tlyko propozycje
On sie wypowiedział tak jak prosiłeś!!! Nie rozumiem Cię ty masz 3mb i myślisz że jesteś lepszy??
@Topic
Tylko to by było trudne bo w Tibii dzień trwa godzinę. (chyba) ;)
Mi też się to nie podoba, tibia jest jaka jest i po co to zmieniać ?
Przecież te stoiska z lodami popsułyby klimat...
Moment, to jest forum o Tibii. Dobra, nvm.
Wyjdź na zewnątrz i podziwiaj prawdziwe życie.
sleazyneor
09-04-2008, 15:51
-.- wyjdz i niewracaj
to tlyko propozycje
OMFG -.- Sam wyjdz plx? :|
Ja mam neo 1mb's i nie narzekam, 0 kickow, 0 lagow :]
Pomysł kiepski. Fatk, mogłyby być efekty stałe, jednak animacja deszczu i śniegu by tylko pogorszyła sprawę.
Sun Weather : jest strasznie gorąco drzewa powoli schną a postac wola pic
Wypier*alaj stąd....
OMFG -.- Sam wyjdz plx? :|
Ja mam neo 1mb's i nie narzekam, 0 kickow, 0 lagow :]
Ile ty masz lat?
Marecki666
09-04-2008, 17:13
niebo powoli robi sie od pomarańczu do czerni do zmroku
Gdzie jest niebo?
Marcin24
09-04-2008, 17:35
Niebo i masowa akcja "Lepmy bałwany łopatą" to, jak widać, przyszłość Tibii.
P.S. Jak zrobią niebo w Tibii to moja mama przestanie być sławna.
Tia.. Niebo w tibi ^^ Ubawiłem się na maxa ;)
@Autor
Jak już coś piszesz to pisz z głową..
Niebo w tibi nie no żal :D
Tia.. Niebo w tibi ^^ Ubawiłem się na maxa ;)
@Autor
Jak już coś piszesz to pisz z głową..
Niebo w tibi nie no żal :D
temat jzu dawno ejst zamkniety opanuj sie z zegarkiem /....
Nie chcę komentować jak wyżej, ale moim zdaniem, by się to nie przyjęło.
Jak jest tak powinno zostać, a tak po za tym to jak ci** mają robić dalej takie upki to niech nie robią wcale.
Aron Roar
09-04-2008, 18:56
@up
Jeżeli nie chcesz komentować to po co komentujesz? Maja nie robić upów? Jestem bardzo ciekawy czy grałbyś w grę, która by się nie rozwijała.
Nie chcę komentować jak wyżej, ale moim zdaniem, by się to nie przyjęło.
Jak jest tak powinno zostać, a tak po za tym to jak ci** mają robić dalej takie upki to niech nie robią wcale.
czlowieku slepy jestes czy cie oczy bola po nocce na tibi?
TEMAT ZALATWIONY NIE WYPOWIADAC SIE LOL
@up
potwierdzam ;]
sklep z lodami dla ludzi
Czyli dla kogo, jeśli połowa to boty, drugiej połowie nie chce się 'wastować kasy na nie-expa' a trzecia połowa kasy nie ma, bo to trv rolpleje, które nie lvlują?
Głupi pomysł NIE PISAC JUZ NIECH TO ZAMKNA X(
Celestiks
09-04-2008, 21:21
Głupi pomysł NIE PISAC JUZ NIECH TO ZAMKNA X(
To temat pomysly wiec kazdy chyba ma prawo wypowiedziec sie na temat
pomyslu naszego kolegi z 4um prawda ;) ? Osobiscie sadze ze ten pomysl nie ujdzie poprostu dla cipów to za duzo roboty.
To temat pomysly wiec kazdy chyba ma prawo wypowiedziec sie na temat
pomyslu naszego kolegi z 4um prawda ;) ? Osobiscie sadze ze ten pomysl nie ujdzie poprostu dla cipów to za duzo roboty.
bez urazy ale czytac umiesz?
PISAŁEM 2 POSTY NIE ROBCIE afery temat closed :S
nie wypowiadac sie to 3 i ostatni post yo
pff nie ja dam ostatni post moge czy nie ej no plx blagam dude
Ocsfjerzam
Rafals from hell
09-04-2008, 21:42
Super bałwan zrobiony za pomocą łopaty... hmmm ciekawe :D hahahahaha to tak jakby robić babki z piasku za pomocą liny (rope)... paranoja
Widać, że nigdy nie byłeś na svar i prawdopodobnie na senji, fibuli i vedze też, bo śnieg straszliwie spowalnia i przejście 8-12 lvlowi z carlin do Ab zajmowało by ze 20 min...
W lecie musimy pić FANTE i wszyscy są bambucza!
A na jesień idziemy do apteki i kupujemy zapas gripexu, bo wiadomo choroba ta lubi tę porę.
Zastanów się człowieku zanim przy temacie napiszesz HIT, bo jak na razie jest to HIT w skali głupoty...
! HIT sezonu rzeczywiście kurwa jego mać :). To jest przykład no lifera. Pragnie zastąpić realną pogodę wirtualną.
Draggy_Slayer
09-04-2008, 21:42
w World of Warcraft normalne zjawisko ze popada sobie deszczyk, albo zachod slonca, ale wiesz imho Blizzard a CipSoft to jakby rownac łasych na kase z ludzmi ktorzy robia cos dla community. Ile pomyslow z forum proposal na tibia.com znalazlo sie w tibi? 5? a ile bylo tematow? tysiace?
screen nie moj;)
http://titancity.com/blog/wp-content/2007/09/sunset_over_dustwallow.jpg
zreszta o czym tu dyskutowac, blizzard zaczynal od
http://film-warcraft.judgehype.com/screenshots/jeuxvideo/warcraft2b.jpg
a skonczyl na
http://www.kaejae-worx.com/don/images/xenomech_vs_glommus.jpg
a cipsoft zaczynal od
http://img131.imageshack.us/img131/9206/50118nh.jpg
a skonczyl na
http://members.chello.pl/l.lewczyk/images/fluids/1.jpg
wiec imho powinni sie zajac 1000000000innych rzeczy zbey usprawnic gre a pogoda powinna byc ostatnia z nich
@up
Boże, kolejny pseudo fan WoWa.
Po pierwsze, screen który pokazałeś, to Warcraft 2, a nie Warcraft.
Po drugie WoW nie jest kontynuacją Warcrafta, więc nie ma o czym dyskutować.
Po trzecie tibia jest grą innego typu(nie chodzi o mmorpg), jej 'klimat' polega własnie na 2d.
Draggy_Slayer
10-04-2008, 00:41
@up
Boże, kolejny pseudo fan WoWa.
Po pierwsze, screen który pokazałeś, to Warcraft 2, a nie Warcraft.
Po drugie WoW nie jest kontynuacją Warcrafta, więc nie ma o czym dyskutować.
Po trzecie tibia jest grą innego typu(nie chodzi o mmorpg), jej 'klimat' polega własnie na 2d.
synciu to powiedz mi dlaczego czlowiek ktory nie przeszedl w3 nie ma pojecia o fabule wow? ciezko mowic ze mmorpg jest kontynuacja rpg ale czy ja napisalem ze jest to kontunuacja? jesli tak to powiedz gdzie :)
napisalem od czego zaczynali a na czym skonczyli, jak zaczynasz dzien od zjedzenia sniadania a konczysz na pojsciu spac to czy to znaczy ze spanie jest kontunuacja jedzenia sniadania?
gralme w tibie hmm 2,5 roku? dluzej nawet ale ostatnia postacia 2,5 roku, a klikat tibi polega na kupieniu pacc ;) bo na facc gry nie ma, dziwi mnie tylko fakt, ze ludzie z nowymi komputerami (na ss widac winde viste) graja w ten syfek ;) ale coz wasze zycie
ale powiem jedno, nigdzie nie widzialem takiego balansu (a raczej jego braku) co w tibi, a to ze cipsoft stara sie to teraz nieudolnie poprawic to tylko dowod porazki tibi na tle sceny mmorpg
kthxbye
Niebo i masowa akcja "Lepmy bałwany łopatą" to, jak widać, przyszłość Tibii.
I ty sie pytałeś czemu chara nie sprzedałem. Właśnie dlatego, nie chce aby pod nickiem który miał wypracowane zaufanie grał głupi bachor.
Monsword
10-04-2008, 08:08
Czyli dla kogo, jeśli połowa to boty, drugiej połowie nie chce się 'wastować kasy na nie-expa' a trzecia połowa kasy nie ma, bo to trv rolpleje, które nie lvlują?
haha, od kiedy co kolwiek ma 3 połowy? Myślałem że połowy są dwie ;(;(.
@topic - zachud - zaciężko coś takiego zrobić pozatym to by sie działo co godzine. Pory roku, tu już prędzej, zima i lato i to tyle wiencej zmian klimatycznych zepsułao by tibie
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.