PDA

Pokaż pełną wersje : Propozycja

Monsword
08-04-2008, 21:21
Podczas udeżania głowom w ucho wpadłem na pomysł jakby można uczynić tibię choć trochę ciekawszą.
Chodzi mi o czary, przychodzisz do sklepu, Siema-poprosze czar na światło - dzięki
miejwiemcej tak to wygląda kiedy uczymy się czarów. Tylko że po ang :)

ja wpadłem na pomysł by stworzyć nowe czary, a to by działało tak,
Jest quest na który może wejść tylko 1 osoba ( by niebyło czyścicieli )
na końcu questu zdobywamy księga czarów poktórej przeczytaniu otrzymujemy nowy czar. Niechodzi mi o powrót do systemu zwoi. Ale o to by takie księgi czarów zawierały potężne czary :D. Księgo niemożna nikomu oddać, ani przeczytać zanim zdobędziesz odpowiedni lvl. Te questy miałybyć bardzo trudne, i najlepiej długie :) że trzeba chodzić od npc'a do npc'a. :cup::cup::cup::cup::cup::cup::cup:

neopostman
08-04-2008, 21:29
Fajnie, pytanie kto cię z tym wysłucha ;x.

Dragon-Fly
08-04-2008, 21:32
Przesadziłeś... Nie przyjmie się raczej...
Może jednak iść w stronę zagadek i wątku RPG?

Duke Dran
08-04-2008, 21:37
Nie mam zdania ale swoją drogą kupowanie czarów w sklepie jest denne.

KalasantyX
08-04-2008, 21:48
Może lepiej odrzucić idee tworzenia super herosów, którzy solują bez problemu dragony i demony. Czyż każdy cyklop nie powinien być wyzwaniem, a na poważne potwory moża by było chodzić tylko w teamach?

Ach, zapomniałem, że tibia jest ciasna i nawet czteroosobowa drużyna trapowała by się jak głupia...

Tak... leć po następny level, next skill, ułatw sobie łatwizne o kolejne 0,01% prostoty, której w końcu będzie max...

Bezmyślność.
A co do pomysłu... musieliby tworzyć tibię od nowa, żeby im takie coś wyszło...

Monsword
08-04-2008, 22:00
@up niewątpie że troche pracy by to było ale tibi osd początku nietrzeba by tworzyć

adams_killer
08-04-2008, 22:08
W wowie tak jest od dawna. W prawdzie tylko niektóre czary tak się zdobywa, ale quest na dany dobry ofensywny czar na ogół nie jest łatwy.

Dragon-Fly
08-04-2008, 22:10
@UP - Rozmawiamy o TIBII i nie porównujemy jej do WoW'a... Też mi się podoba, ale nie podniecajmy się nim...

A nie lepiej zająć się zagadkami? Wybić moby każdy głupi potrafi... A zagadka? Tylko pewnie na następny dzień byłby spoiler :/

adams_killer
08-04-2008, 22:12
No właśnie... a gdyby oficjalnie udostępnić spoilery, a za wykonanie questa solo dać jeszcze expa? Możliwe, że zamiast tłuc miliardy mobów by wbić level ludzie zaczeli by czuć się jak w prawdziwym rpg i robić questy?

Dragon-Fly
08-04-2008, 22:15
Nowy server RPG klimatyczny... Można tak spróbować... zero spoilerów, tylko "oficjalne wskazówki" xD. Najlepiej podanie na wejście i rozmowa z "gm'em"... Marzenia :/. No i zagadki ;*.

Duke Dran
08-04-2008, 22:30
za wykonanie questa solo dać jeszcze expa
To byłoby genialne.

Piotrek Marycha
08-04-2008, 22:30
Może lepiej odrzucić idee tworzenia super herosów, którzy solują bez problemu dragony i demony. Czyż każdy cyklop nie powinien być wyzwaniem, a na poważne potwory moża by było chodzić tylko w teamach?

nie w grze w której nie ma ograniczenia lvlowego

@topic mnie sie podoba, tylko ze PUSSYsoft musiałby te czary pierw wymyślić, a jak wszyscy wiemy ci panowie są bardzo zajęci... liczeniem kasy

@down: Przy WoWie Tibia to nędzna drobinka

Monsword
09-04-2008, 07:34
@up
od liczenia kasy to mają księgowych ostatnio niezły bajzel zrobili, ale niemoów że się leniom, sam stwórz grę w którą gra cały świat a potem jeszcze to wszystko ogarniaj.

Ktośtam mówił o WoW'ie, nigdy w niego niegrałem.

Mi nie chodzi o zwykły quest z wybijaniem potworów, mi chodzi o coś jak kissinpig quest ( kto go robił wie, że on trudny i dłuuugi )

Vlad Dracula
09-04-2008, 08:11
Chciałbym przypomnieć, że dział "Inne" nie jest działem "Co bym zrobił gdybym był w CipSofcie"
Wymyślacie coraz to nowe quesy zagadki itp. i na tym zostaje.Zrozumcie to, że jakbyś wymyślił super hyper dobrego questa, czy jakiś event to i tak cipy tego nie zrobią.