Pokaż pełną wersje : Tajemnice knighta- czyli jak grać knightem
Dzięki temu poradnikowi dowiesz się jak skillować knightem, jakie itemki kupić na jakim levelu i poznasz taktyki zabijania potworów.;)
Gdy wychodzimy na maina najlepiej jest pujsć do Thaisu. Najczęściej nie wiemy jakie kupić sobie itemki. Ja proponuje żebyście trenowali sword fihgting. Idiemy do depo i kupujemy sobie eq. Kupujemy scale armor (jeśli kogoś stać może kupić plate armor), Speak sword albo Serpent sword, Dwarven shield. Legi, helm i buty możemy zostawić takie jakie mielismy na Rooku.
Następnie idiemy na trolle koło Thaisu żeby troche potrenowac. Bierzemy Combat knife albo Knife i ustawiamy atak "balance".
Jeśli pojawi sie szara chmurka to znaczy że uderzylismy w tarcze, jeśli promyki to otak poszedł na pancerz a jeśli czerwone promyki to trafilismy.(Czerwone promyki nazywamy "Blood Hit") Skillujemy jeśli zadajemy potworowi blood hita albo szarą chmurkę.jesli przez 1 minute nie zadamy potworowi blood hita to licznik nam sie blokuje.Odblokowuje się gdy zranimy potwora. Jeśli skillujemy shielding powinny nas atakowac 2 potwory. Musimy pomiętać żeby zadać 1 blood hit na 1 minute bo inaczej blokuje nam się licznik chmurek.
Jakie skille na jakich levelach:
8 - 35/35
9 - 40/40
10 - 45/45
11 - 50/50
12 - 55/55
13 - 60/60
14 - 65/65
15 - 70/70 :evul:
taktyki atakowania:
Nisko levelowym postacią odradzam expienie na skorpionach itp. Najlepiej expic na potworach nie dystansowych (nie atakują z daleka).
Sa nimi orki warriory, minotaury, rotwormy ... itd. Ustawiamy sie po skosie do potwora albo tak zeby nie stał przodem i atakujemy.
KONIEC :cup:
Dragon-Fly
08-04-2008, 21:49
Wyjdź... proooszęęęę... zaraz się potnę czerwonym mazakiem... ;<
po_prostu_ja
08-04-2008, 21:55
Dzięki temu poradnikowi
jezeli nazywasz to poradnikiem to ja juz nie mam wiecej pytań ^_^
wyjdz i nie wracaj!
blackregis
08-04-2008, 21:57
Jedyną zaletą tego poradnika jest nieziemski ubaw po pachy podczas czytania ;]
"Thaisu" wymiata ;)
Nowy miecz - speak sword - też jest niezły ;)
No i znajomość angielskiego - Blood Hit ! :D
A autorowi jak przeczytał poradniki dostępne na forum, radzę nie powielać ich i nie streszczać ;)
To jest nieporadnik. Dla nieporadnych, od nieporadnych.
++
Autora nie banuje z litosci.
DzymekofFurora
08-04-2008, 23:13
Speak sword
On mówi? o.0
Sa nimi orki warriory, minotaury, rotwormy ... itd. Ustawiamy sie po skosie do potwora albo tak zeby nie stał przodem i atakujemy.
Czyli, rozumiem że wymienione potwory mają wave? XD
Masakra. ;]
no "zayebisty" ten poradnik musze powiedzieć a teraz sio !
Duke Dran
08-04-2008, 23:13
Poradnik jak nie robić poradników.
Sądzę że jest to twój pierwszy poradnik :)
Pozwól że dam ci parę rad dotyczących ich pisania :
1.Po napisaniu poradnika sprawdź ortografię w Microsoft Word , a o stanie interpunkcji przekonaj się prosząc o pomoc rodzeństwo/rodziców.
2.Zadbaj o skład graficzny:
-Min.Akapity.
-Wyraźnie zaznaczone działy.
-Przejrzysty skład.
-Zdjęcia
3.Poczytaj trochę o temacie o którym chcesz pisać!
4. Po napisaniu tekstu przeczytaj go jeszcze raz w celu sprawdzenia czy sens poradnika został zachowany
5.Aby napisać poradnik musisz mieć ,,Wenę''. Nie pisz nic na siłę...
BTW. Nie ten dział
Pozdrawia
Ewe-goggo
Sądzę że jest to twój pierwszy poradnik :)
ja obstawiam ze to jego pierwsza prowokacja.
Nie Vill. To pierwszy poradnik. Wykazał się taka inteligencja po której moge stwierdzic ze nie napisałby prowokacji, wogóle nie sadze aby wiedział co to jest. Wiec chciał byc emo fajny i na czasie i napisał poradnik dla knighta.
a ja bym ci proponowal poradnik jak sie pisze poradniki
bb
Odrazu musicie się śmiać :P Skąd wiecie może kiedyś minotaury, orc warriory i rotwormy będą miały wave :D
Dzięki temu poradnikowi dowiesz się jak skillować knightem, jakie itemki kupić na jakim levelu i poznasz taktyki zabijania potworów.;)
Gdy wychodzimy na maina najlepiej jest pujsć do Thaisu. Najczęściej nie wiemy jakie kupić sobie itemki. Ja proponuje żebyście trenowali sword fihgting. Idiemy do depo i kupujemy sobie eq. Kupujemy scale armor (jeśli kogoś stać może kupić plate armor), Speak sword albo Serpent sword, Dwarven shield. Legi, helm i buty możemy zostawić takie jakie mielismy na Rooku.
Następnie idiemy na trolle koło Thaisu żeby troche potrenowac. Bierzemy Combat knife albo Knife i ustawiamy atak "balance".
Jeśli pojawi sie szara chmurka to znaczy że uderzylismy w tarcze, jeśli promyki to otak poszedł na pancerz a jeśli czerwone promyki to trafilismy.(Czerwone promyki nazywamy "Blood Hit") Skillujemy jeśli zadajemy potworowi blood hita albo szarą chmurkę.jesli przez 1 minute nie zadamy potworowi blood hita to licznik nam sie blokuje.Odblokowuje się gdy zranimy potwora. Jeśli skillujemy shielding powinny nas atakowac 2 potwory. Musimy pomiętać żeby zadać 1 blood hit na 1 minute bo inaczej blokuje nam się licznik chmurek.
Jakie skille na jakich levelach:
8 - 35/35
9 - 40/40
10 - 45/45
11 - 50/50
12 - 55/55
13 - 60/60
14 - 65/65
15 - 70/70 :evul:
taktyki atakowania:
Nisko levelowym postacią odradzam expienie na skorpionach itp. Najlepiej expic na potworach nie dystansowych (nie atakują z daleka).
KONIEC :cup:
chlopie to jest bardziej poradnik jak bic draga z tymi orcami zal
orca sie bije jak sie chce
BTW
temat poradniki i to jest kompletne dno
skille kazdy ma wedlug uznania na 9 lvl ze skillami 40 co ubijesz? rot worma pod carlin? wyjdz plax
Dnoooooooo... i jak ktoś już kiedyś na forum powiedział 2 metry mułu :D
Musiałem to powiedziedź :cup::cup::cup: "Speak Sword" jakbyś to powiedział "dhe bsaet"(the beast) :p
Pisząc, krótko zwięźle i na temat: Rzal i Bul !!
" pujsć do Thaisu " Pewnie jakies misato dla pacc... no i pani od języka polskiego się o ciebie pytała :)
" sword fihgting. " Ciekawa propozycja...
" Idiemy " Pogubiłeś guziczki od klawiatury??
" Speak sword " Pewnie rare...
" Następnie idiemy na trolle "
" to otak poszedł " o tak ;D masz rację
" 1 blood hit na 1 minute bo inaczej blokuje nam się licznik chmurek. " Dosc ciekawe musze przyznac... ten licznik to w którym rogu ekranu sie znajduje ?:>
Hehe twój poradnik napewno da mi wiele do myślenia.
Będę się zastanawiał, skąd biorą sie ludzie tacy jak ty ;)
Pozdrawiam. ;)
Poradnik calkiem niezly, 2 lata grania knightem nie daly mi tyle doswiadczenia co ten poradnik ;)
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.