zaloguj się

Pokaż pełną wersje : 33 ed i dragi

Astilinek
10-04-2008, 10:36
gdzie jest dobre miejsce na dragi dla profesji podanej w temacie. zastanawiam sie tez czy lepiej bic z icicle czy z frigo i rozdzki. odrazu zaznaczam tez ze wole expic bez summonow.

edit: jeszcze chcialbym sie zapytac gdzie moglbym expic tym samym charem (na pacc area) zależy mi po równo na loocie jak i expie więc zeby exp byl przyzwoity ale i loot nienajgorszy.

Tom@$Z
10-04-2008, 11:28
Ank dragi, wyrobisz z e-frigo i rózgi.. Ale radził bym chociaż 1 DS jako blokera, inaczej te wszystkie flam wave'y itp wyjdą na ostre waste.

Icicle bierzesz, kiedy chcesz zrobić jakieś najs PG <będzie waste>

Ogólnie dragi bez summonów poniżej 40 lvla/45 mlvl to waste... Ale rób jak uważasz.

knight-kuba
10-04-2008, 17:53
@ Tom@$Z bullshit tyle ci powiem!!
Ja expilem od 34ms na dragach w venore i z ~~15huntow tylko 1/2 mi sie nie zwrocily:p a co do sumonow to tam nie ma sensu bijesz z roda&frigo czasami leczac sie exurka i tyle zbierajaca loot (kusze,steele shield.lognswordy itp..) napewno nie bedzie waste a jesli cos poleci to zarobisz.A co do expa to hmm do 40k exp/h powinienes zrobic
Jednak zycze ci powodzenia;] na poczatku idz lepiej z kims zeby ci nie wyskoczylo 2-3dragi, radzilbym ci resp ten najbardziej na lewo

Nunnezz
10-04-2008, 18:36
Jak nie chcesz waste i masz duuuuuuużo czasu to bierzesz dobrą tarczę, backpack manasów i idziesz TUTAJ:
http://tibia.pl/earth.php?x=33057&y=32725&z=6&q=108.96&r=1
Respi się tutaj jeden milusi zielony przyjaciel dający 700 expa. Wbijasz, wyciągasz go na otwartą przestrzeń, biegasz i masakrujesz go z Hailstorm Roda + Exori Frigo. Jak masz dobry mlv(40+) leczysz się exurą, a exura gran w pogotowiu. Jak będziesz mieć szczęście i nie trafi Cię wave, albo nie dostaniesz 5 razy z fireballa to zejdzie Ci maksymalnie ~200 many ; )
A jak chcesz być fajny i wycinać dragony hurtowo to załatw sobie bota i rób po nockach Icycle. Potem wbij się z blokerem na Dragon Lair ; P. Albo PGujesz samemu z runek ; P. Waste nie będzie, bo przecież to Twoje runki i sam je robisz : )

CeJoT
10-04-2008, 18:51
Z jego postu wnioskuje że chce bić raczej masowo a nie jednego draga co kilka minut ... Tak więc kanion i inne podobne miejscówki leżą

Palarizz
10-04-2008, 19:39
szczerze... to ci się nie opłaca bić dragów na tym lvl bo musisz używać utamy= mega waste lepiej poexp do 45-50lvl i wtedy dragi luzikiem bijesz porady gdzie możesz expic:
1. stone tomb za tp tylko nie idz na hama tylko luruj pojedynczo
2.tarpit za tp podobny do stone tomba

Nunnezz
10-04-2008, 20:25
@Up
Jak ma wysoki mlv, to nie musi używać utamy. Uwierz mi : ) Na exurze spokojnie się utrzyma.
Na pojedynczych dragach ze swoim ~320 hp da radę ; P
Jak mu wyjdą dwa, trzy dragony, wtedy musiałby zarzucić utamkę ; )
@Down
Ja siedziałem na 40 mlv i wychodziło jeszcze fajniej ; P Na draga zero manasów : [

knight-kuba
11-04-2008, 16:51
ale moze chodzic i lurowc pojedynczo nie?!
a jak idziesz na dragi huncic to z utamka to wtedy to sie mija z celem;p

@up wysoki mlvl? huncilem z 33mlvl i mialem lightcik:p
zreszta drujeci mu dupe wez Astilinek idz sprawdz wez ze soba tyle mp ile udzwigniesz i luzzz- zbieraj na poczatke all loot to sie zwroci a zreszta jak tam posiedzisz ze 5h to obczaisz co jak gdzie kiedy itp, powodzenia

Djkwaku
12-04-2008, 17:25
na tym lvl bez problemu może bić pojedyncze dragi bez utamy, klasycznie najlepiej bić rod + frigo bo ci mlvl leci chociaż , takto dragi w ank bedą odpowiednie dla ciebie, tylko na utamie musisz tam 3 na raz wybić, potem możesz huncić bez problemu. Tak jak koledzy mówili, exury używaj, exury gran w pogotowiu.