zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Wasze pomysły na letni update 2008

Synuss
10-04-2008, 13:43
Witajcie!

Myślę, że każdy z Was ma jakieś pomysły co można zmienić, dodać w tej grze. Wtym temacie możecie się wypowiedzieć ;)

Oto moje pomysły:

1. Nowe tereny:
a) dla graczy z premium account: Daleki Wschód-wyspa z małym miasteczkiem w stylu starożytnych Chin/Japonii; oraz jakiś teren z gęstym lasem.
b) dla graczy z free account: powiekszyć lasy.

2. Nowe potwory:
a) na Dalekim Wschodzie:
- Samurai (700hp, 450 exp, walka w zwarciu i na dystans assasin stars'ami, loot:0-85gp, bag, 0-6 throwing stars, 0-3 assasin star, battle shield, scale armor, brass helmet, parchment, katana, naginata(rzadko), knight armor(rzadko), knight legs(rzadko), dai katana(bardzo rzadko, nowy rodzaj broni- min. lvl 65, atak 46 obrona 32, jednoręczny)
-kolejny dragon lair oczywiście ze sporą ilością smoków
-tygrysy, niedżwiedzie itp
-inni samurajowie (możecie podawać swoje pomysły ;) )
b) w lasach:
- Ent (600 hp, 300 exp, walka w zwarciu oraz magią (ziemia), loot: 0-50gp, terra amulet(rzadko), heaven blossom (bardzo rzadko), terra rod (rzadko), wooden shield, guardian shield(rzadko)
-w nocy poacher oraz bandit zmienia się w wilkołaka (400hp, exp jak przy poacher/bandit, loot bez zmian z wyjątkiem werewolf claw(szpon wilkołaka), który by wypadał niezwykle rzadko i byłby świetną a zarazem cenną ozdobą domku.
3. Nowy outfit
Coś w rodzaju starożytnego samuraja.

Piszcie swoje pomysły, jak mi jeszcze coś przyjdzie do głowy to dopiszęB)

Rocket Slayer
10-04-2008, 15:42
"b) dla graczy z free account: powiekszyć lasy." Tak. Więcej drzew! aby gracze mieli mniej miejsca do poruszania się.

"kolejny dragon lair oczywiście ze sporą ilością smoków" - Tak, najlepiej osobne pokoiki do każdego dragona z napisem "Reserved till xx:xx"

"w nocy poacher oraz bandit zmienia się w wilkołaka (400hp, exp jak przy poacher/bandit, loot bez zmian z wyjątkiem werewolf claw(szpon wilkołaka), który by wypadał niezwykle rzadko i byłby świetną a zarazem cenną ozdobą domku." LOL, tutaj padłem. Aż nie chcę tego tłumaczyć...

"3. Nowy outfit
Coś w rodzaju starożytnego samuraja." Najpierw zdobądź full assassina i na pewno Ci się odechce tego pomysłu.

BTW czy mi się wydaje czy już gdzieś jest taki temat? ;o

pilarq
10-04-2008, 15:53
Witajcie!

Myślę, że każdy z Was ma jakieś pomysły co można zmienić, dodać w tej grze. Wtym temacie możecie się wypowiedzieć ;)

Oto moje pomysły:

1. Nowe tereny:
a) dla graczy z premium account: Daleki Wschód-wyspa z małym miasteczkiem w stylu starożytnych Chin/Japonii; oraz jakiś teren z gęstym lasem.

2. Nowe potwory:
a) na Dalekim Wschodzie:
- Samurai (700hp, 450 exp, walka w zwarciu i na dystans assasin stars'ami, loot:0-85gp, bag, 0-6 throwing stars, 0-3 assasin star, battle shield, scale armor, brass helmet, parchment, katana, naginata(rzadko), knight armor(rzadko), knight legs(rzadko), dai katana(bardzo rzadko, nowy rodzaj broni- min. lvl 65, atak 46 obrona 32, jednoręczny)
b) w lasach:
- Ent (600 hp, 300 exp, walka w zwarciu oraz magią (ziemia), loot: 0-50gp, terra amulet(rzadko), heaven blossom (bardzo rzadko), terra rod (rzadko), wooden shield, guardian shield(rzadko)
-w nocy poacher oraz bandit zmienia się w wilkołaka (400hp, exp jak przy poacher/bandit, loot bez zmian z wyjątkiem werewolf claw(szpon wilkołaka), który by wypadał niezwykle rzadko i byłby świetną a zarazem cenną ozdobą domku.
3. Nowy outfit

Lol ziom, ale masz łeb masakra, ci się nudzi na chacie widze.. lool...

Carbon
10-04-2008, 18:18
Witajcie!

Oto moje pomysły:

1. Nowe tereny:

2. Nowe potwory:
a) na Dalekim Wschodzie:
b) w lasach:
3. Nowy outfit

kolego po 1 cipsoft nie wie czy bedzie wogole summer uptade

po 2 napewno ciposft patyrzy codziennie na tibia.pl w dzial uptades i czyta twoje gluptoy

Off plax temat do nieszeo

Cygan Slejter
10-04-2008, 18:20
@up
naucz się pisać Carbon :)

@Rocket Slayer
Zamiast pisać głupoty to byś podał jakieś propozycje:baby:

@pilarq
Zamiast go obrażać to podaj mu link do tematu jak mówisz, że już był

Prezydent_czuwa
10-04-2008, 18:24
Przecież nikt tego to CipSoftu nie wyśle, a i tak by nie uznali...

Cygan Slejter
10-04-2008, 18:27
@up
no i co z tego, że Cipsoft nie przeczyta tego...niemożna pogdybać??

pilarq
10-04-2008, 18:37
@up
naucz się pisać Carbon :)

@Rocket Slayer

@pilarq
Zamiast go obrażać to podaj mu link do tematu jak mówisz, że już był

tyle że nie pisałem nic o tym że był taki temat, twoje wypowiedzi popierają kompletną bzdurę jaką jest ten temat...:baby::baby:
Chciałeś być fajny i ci nie wyszło :D Pozdro all :evul:

Rocket Slayer
10-04-2008, 18:49
@Rocket Slayer

Think before you write something...

Chciałeś być fajny i ci nie wyszło
Tak, nie wyszło mu. Może w innym temacie jemu się uda (INCOGNITO)

Encis
10-04-2008, 18:58
heh
Nie wiem, ale moze z tymi wilkolakami byloby dobre ;pp

Cygan Slejter
10-04-2008, 19:02

Think before you write something...

Tak, nie wyszło mu. Może w innym temacie jemu się uda (INCOGNITO)

no to mi pojechałeś:)
coś jeszcze?

Carbon
10-04-2008, 19:05
piszcie tylko zwiazane z tematem a jezlei macie jakies problemy załuzcie temat to wyzywania sie :S

Rocket Slayer
10-04-2008, 20:18
heh
Nie wiem, ale moze z tymi wilkolakami byloby dobre ;pp

Widziałeś aby jakieś potwory kiedykolwiek się zmieniały w Tibii? Mam na myśli wszystkie naraz, tego samego rodzaju. Zresztą noc i dzień w Tibii trochę krótko trwają i Cipsoft by musiał podczas zmian robić ss a to by utrudniło grę.

no to mi pojechałeś
coś jeszcze?

Człowieku zastanów się co piszesz. Chcesz posty nabijać? Zrób swój durny temat i tam się baw. Zauważyłem, że w swoich postach mało co do innych tematów dodajesz.

P.S Carbon może i tak nie jest mistrzem w pisaniu ale co to ma do rzeczy? Jego błędy nie kolą w oczy a jak taki wrażliwy jesteś to polecam Mickiewicza.

Pan Yuzek
10-04-2008, 20:23
Za duzo grales w Silkroada, i za duzo naogladales sie Wladcow Pierscieni.

Maragoko
10-04-2008, 20:32
piszcie tylko zwiazane z tematem a jezlei macie jakies problemy załuzcie temat to wyzywania sie :S

Koleś naucz się pisać :) Serio dobrze ci radze...

Carbon
10-04-2008, 20:36
Koleś naucz się pisać :) Serio dobrze ci radze...

pytanie gdzie tu masz "buedy" pokaz mi?

Cygan Slejter
10-04-2008, 20:50
Człowieku zastanów się co piszesz. Chcesz posty nabijać? Zrób swój durny temat i tam się baw. Zauważyłem, że w swoich postach mało co do innych tematów dodajesz.

a ty co takiego mądrego piszesz?? Robisz ironie z kolesia pomysłów.
Pomysl z nowym dragon lair jak najbardziej dobry a ty mu wyjezdzasz o jakis pokoikach...chciales być ironiczny, ale zrobiłeś z siebie glupka(bez urazy)

@topic
ja bym dodał jakieś nowe rasy np:Jakieś plemiona(aborygeni, w dzunglach szamani itp:P)
oczywiscie jakies nowe questy typu poi, ale trudniejsze z wieloma zagadkami (matematyczne itp)
może nowe outfity:P
aa i jeszcze by się przydały jakieś bronie do fista np kastet:D

Synuss
10-04-2008, 20:53

po 2 napewno ciposft patyrzy codziennie na tibia.pl w dzial uptades i czyta twoje gluptoy

Gdybyś czytał wszystko ze zrozumieniem to wiedziałbyś, że będzie letni update i nawet byś sie dowiedział co bedzie w nim już napewno zmienione.

Cipsoft zagląda na tibia.pl i czyta.... dawno się tak nie uśmiałem :D8o Jestes mistrzem:cup:

Jeżeli nie masz nic do powiedzenia na temat to po co się wypowiadasz?

Synuss
10-04-2008, 20:57
Przecież nikt tego to CipSoftu nie wyśle, a i tak by nie uznali...

Tak wszyscy o tym wiemy. Ale tu nie chodzi o to żeby ktoś to wysłał do Cipsoftu i żeby odrazu hop siup wszystko co tu napisane pojawia się w grze. Tu chodzi o to żeby po prostu podawać swoje pomysły, co kto by chciał zmienić, dodać, usunąć z gry. Trochę wyobraźni.

Rocket Slayer
Cygan widzę, że muszę Ci wszystko tłumaczyć. Z d lair chodziło mi o to, że po to jest tyle serwerów by tych ludzi pomieścić i nie należy dodawać aż takich expowisk "bo tamto jest zajentee!!! <sad>"

Co mądrego robię? Staram się to pokazać Carbonowi w realistyczny sposób, jak by to wyglądało bo wg mnie każdy plan musi przez takie coś przejść.

Proszę, nie nabijaj postów. Chcesz coś napisać to skomentuj jego pomysł lub dodaj coś od siebie.

Life is brutal, nie wszystkie plany wchodzą w życie.

@Synuss: Masz rację. Twój post powinien być oznaczony jakimś kolorem =)

Carbon
Gdybyś czytał wszystko ze zrozumieniem to wiedziałbyś, że będzie letni update i nawet byś sie dowiedział co bedzie w nim już napewno zmienione.

Cipsoft zagląda na tibia.pl i czyta.... dawno się tak nie uśmiałem :D8o Jestes mistrzem:cup:

Jeżeli nie masz nic do powiedzenia na temat to po co się wypowiadasz?

oj nie kozacz bo gram w tibie wiecje niz ty masz lat btw
kozakujesz bo masz 70+ rp? zczaj sobie mojego chara i zastanow sie co piszesz Azix Tadius ;]

btww. Neo powraca zal mi cie

Synuss
10-04-2008, 21:02

Fist fighting nikomu nie jest do szczęścia potrzebny. Ktoś kiedyś rzekł: ,,po co ten fist zrobili skoro żadna profesja go nie potrzebuje?".
I tu pojawia się pomysł na jakąś nową profesję, coś w rodzaju sztuk walk :)

Synuss
10-04-2008, 21:07
kozakujesz bo masz 70+ rp? zczaj sobie mojego chara i zastanow sie co piszesz Azix Tadius ;]

btww. Neo powraca zal mi cie

Dziecko... może i masz większy lvl, co nie oznacza, że jesteś starszy ode mnie. Nie wiesz ile mam lat więc nie dyskutuj na ten temat.

Paciuch
10-04-2008, 21:08
Mogli by dodac różne nowe przedmioty. Na przykład Orshabaal Legs arm.11 o 1 wiekszy od dsl lecą bardzo rzadko z Orsha. Możę też Demon Boots arm. 3 lecą rzadko z demona i takie różne

Rocket Slayer
10-04-2008, 21:09
@topic
ja bym dodał jakieś nowe rasy np:Jakieś plemiona(aborygeni, w dzunglach szamani itp:P)
oczywiscie jakies nowe questy typu poi, ale trudniejsze z wieloma zagadkami (matematyczne itp)
może nowe outfity:P

Aborygeni: tiaaa Azjaci, później w najgorszym wypadku Niggers...

Rasy: Barbarzyńcy to za mało?
A w dżunglach masz małpy... a w buszu Dworci... a gdzieś tam jeszcze na północy Chakoye. Po co dodawać więcej? Wg mnie starczy.

@Carbon: IG nie jest zależne od LVLa w tibii. Udowodnione naukowo.

Questy - a słyszałem, że jest jeszcze tyle nieodkrytych... bierz się za te. Bierz się za tego zj*banego spike sworda co tam w temacie "Tajemnice rookgaardu" o nim dyskutujecie przez kilkaset stron o tym samym.

Nowe outfity: staraj się zdobyć wszystkie dostępne a później tak gadaj. ( to samo dotyczy questów )

Bronie do fista: A tibia to jakiś boks? Idźiesz na ustawkę z minotaurem? Nie przesadzaj z tym GTA, klimat musi być zachowany. Wyobraź sobie komizm sytuacji: Potężny rycerz w drogiej zbroi idzie na wyzwanie z Demonem używając swojego potężnego KASTETU. Wiesz co, piszesz jak Carbon w swoim poście o pogodzie w Tibii.

@Carbon: IQ nie jest równe wielkości poziomu w grze.

Insane991
10-04-2008, 21:33
jakies nowe fajne outfity i 3 ADDON :)

Mumakil
10-04-2008, 21:40

Off plax temat do nieszeo

Jesteś głupi czy tylko udajesz?

"po 2 napewno ciposft patyrzy codziennie na tibia.pl w dzial uptades i czyta twoje gluptoy "

napewno "patyrzy" za to na twój pomysł o pogodzie w tibi , 3 tematy niżej

Carbon
10-04-2008, 21:50
sie kolego wysililes to bylo pisane pare h temu ;]

a ze mi sie zle napisalo to nie znaczy nic ;]

Carbon
10-04-2008, 21:52
Dziecko... może i masz większy lvl, co nie oznacza, że jesteś starszy ode mnie. Nie wiesz ile mam lat więc nie dyskutuj na ten temat.

ok jestes starszy ale cytuj to cie nie nauczyli wcisnac ciagle double nabijasz

@topic

w summer upie maja byc polepszone poi monsters nowe czary dla jugernautóf

Sryy za dabla ;] wcisnelem cos innego ;]

Hithound1
10-04-2008, 21:58
1.Powinni dodać nowe tereny dla facc, ponieważ jest ich mało.
2.Jakieś runy do tworzenia dla Knighta.
3.Nowych,lepszych potworów.
4. 3 addon lub nowe outfity

Vil
10-04-2008, 21:58
Fist fighting nikomu nie jest do szczęścia potrzebny. Ktoś kiedyś rzekł: ,,po co ten fist zrobili skoro żadna profesja go nie potrzebuje?".
I tu pojawia się pomysł na jakąś nową profesję, coś w rodzaju sztuk walk :)

sztuke walki masz, tylko zgodnie z logika nic mocniejszego od minotaura z tego nie zabijesz.

Moznaby dodac jakies bronie przy uzyciu ktorych korzystaloby sie ze skillu fista, pytanie: po co ? skoro nawet najsilniejsze ( a wiec najtrudniejsze do zdobycia ) musialyby byc znacznie slabsze od srednich swordow ?

Piotrek Marycha
10-04-2008, 22:37

no patrz, a konto na najwiekszym polskim forum o tibii, które notabene jest Tibia Supported Fansite, zrobiles 5 dni temu...
ok jestes starszy ale cytuj to cie nie nauczyli wcisnac ciagle double nabijasz
[...]
Sryy za dabla ;]

rotfl'n'lol

@up: osobiscie uwazam że nie wszystko musi być do czegoś potrzebne

sTILss
10-04-2008, 23:23
Nowy pvp, a najlepiej dwa pod klienta nie wiekszego niz 7.6

Krajzel
11-04-2008, 00:24
Ja bym chciał (jednak to nie możliwe) żeby nikt już nie zakładał takich tematów do zaawansowanego trolingu. Takie tematy są bezcelowe bo cipsoft i tak tego nie posłucha. No czasami jakieś nobki zaczną sie wyzywać ale to juz nie jest fajne... także prosze bardzo close topic!

Vil
11-04-2008, 10:38
@up: osobiscie uwazam że nie wszystko musi być do czegoś potrzebne

ja osobiscie uwazam ze Tibia to jest pierwsza gra ktora znam w ktorej tak duza czesc contentu jest wprowadzona "zeby byla" bo jest mniej lub bardziej bezuzyteczna.

Sassin
11-04-2008, 11:09
Ja bym chcial zeby bronie dystansowe wolniej znikaly(mam na mysli speary ^^) i zeby wprowadzono wiecej terenow dla facc ^^ i jakies moze czary dla facc bardziej ofensywne xD!

Palar
11-04-2008, 11:36
Jak już to chciałbym aby z Frostów wszystko leciało tak jak wtedy kiedy je wprowadzili do gry, bo teraz trzeba mieć farta żeby nie mieć waste oraz chciałbym żeby z Frost Dragon Hatchlingów coś leciało wartościowego bo są mocniejsze od Dragów, a loot zerowy.

DDoS
11-04-2008, 12:10
Jak już to chciałbym aby z Frostów wszystko leciało tak jak wtedy kiedy je wprowadzili do gry, bo teraz trzeba mieć farta żeby nie mieć waste oraz chciałbym żeby z Frost Dragon Hatchlingów coś leciało wartościowego bo są mocniejsze od Dragów, a loot zerowy.

Wcale, że nie loot zerowy :) Dragon Shield wypada z nich po tym patchu.

piotrek_690
15-04-2008, 09:43
Wiec :
PALL:
1.exura san zabiera 210 many odnawia ok 60-75 % hp przy dobrym m lvl ( co z tego ze teraz pall ma asyy hity wali bardzo mocne ale jest bardzo slabo z leczeniem)
2. Rs'y 4 kartki zasiegu tak samo jak ench speary.
3.Dwa rodzaje assow:
-assy od 80 lvl od 3 d0 5 hitów att ok 50 po 100gp.
-assy od 120 lvl od 3 do 5 hitow att powyzej 60(65) po 150gp.
KNIGHT:
-potiony od 80 lvl lecza powyzej ok 650 hp
- potiony od 120 lvl lecza ok 850 hp
SORC DRUT: Hmm i tak macie dobrze ale naprzyklad jakies dory/wandy od 80 lvl.
Inne:
-Dodanie nowych potworow i nowych terenów,
-3 addon
-hity zadawane przez monki /dark monki znacznie mniejsze,

Lynx
15-04-2008, 12:32

hahhahaa xDDDDDd
twój post:
kto ci powiedzial ze ja mam 100+??

i po 2 mam 75 lvl

Pomyśl czasem co piszesz i się trzymaj 1 wersji przy wymyślaniu bajek xDDD
Pozdro

Kem3s
15-04-2008, 12:41
Moim zdaniem przydatne bylo by wprowadzenie osobnego hasla do otwarcia depo, badz tez wyplaty złota z banku.. To tyle.
moze mogli by nie robic hasla tyko na przyklad cos w rodzaju kodu pin
4 cyfry do depo i do konta.
no wlasnie o to chodzi :S
@down
denerwujace? co wolisz, stracic all z banku i depo przy hacku, czy wpisywac te glupie 4 cyferki raz na jakis czas? ;p
No tak, w tibii "rozmowy" z NPC sa bardzo ubogie, wrecz zalosne. Kazdy zagadujac do npc powinien miec osobny kanal, taki jak private msg. Wtedy mozna pisac haslo bez problemu, chyba ze keylogger czy inne paskudztwo wychwytuje kazdy napisany tekst?? nie znam sie ;d

Synuss
15-04-2008, 14:42
To mogło by być denerwujące za każdym razem podawać hasło przy wypłacaniu/wpłacaniu pieniędzy do banku czy otwierania depozytu. Ale za to haker nie zabrałby przedmiotów z depo i nie opróżnił by konta.

@Up
Jak sie uważa to się nie ma hack'a. Podając "PIN" do banku wszyscy by go znali (no chyba, że ukryty msg).

Noobgaard- na tą wyspę był by przeniesiony każdy noob po wypowiedzeniu słów: ,,fri itanz plx" :P

piotrek_690
15-04-2008, 14:57
moze mogli by nie robic hasla tyko na przyklad cos w rodzaju kodu pin
4 cyfry do depo i do konta.

Xannixov
15-04-2008, 15:51
Nowy ciekawy outfit bądz outfity :cup:

Michoss
15-04-2008, 16:15
Pomysł ściągnięty z pewnego OTSa.
Wykasowanie banów. W każdym mieście zbudowanie dużego wiezienia (ew. Jednego gigantycznego na jakiejś wyspie albo coś), i ukarano osobaq trafiała by tam na np. 240 godzin bycia online, przy kicku po 10 minutach nieaktywności. Nie miało by się tam żadnego eq, tylko dwie kratki terenu oraz stałą blokadę na wypowiedzi (na wszystkich kanałach).
Do więzienia trafiałoby się za wiele rzeczy. Np. botowanie-240h online, kradzież-4h online itp.
Co losową ilość czasu, z przedziału 20min-2h koło więźnia pojawił by się scroll/kartka z pytaniem, wylosowanym z obszernej puli. Pytania byłyby z rodzaju "w którym mieście tibii nie ma portu" lub "Jak się nazywa największa z południowych lodowych wysp". Jeśli w ciągu 20 minut nie udzielimy odpowiedzi, lub odpowiedź będzie niepoprawna, dostajemy kicka oraz dodatkową godzinę odsiadki.

Encis
15-04-2008, 16:51
@up
Jak chcialbys udowodnic ze ktos ukradl ci item? Poprostu mowisz i gm odrazu go wrzuca do wieziena? Chyba ze wymyslilbys wykrywacz klamstw :PP
Ktos nie lubi innej osoby pisze takie cos i tamten ma problem.

Wiezienie mogloby byc ale bez kar za to ze cos ukradles, chyba ze masz jakis sposob zeby to udowodnic (podziel sie nim).

Voon
15-04-2008, 16:59
Pomysł ściągnięty z pewnego OTSa.
Wykasowanie banów. W każdym mieście zbudowanie dużego wiezienia (ew. Jednego gigantycznego na jakiejś wyspie albo coś), i ukarano osobaq trafiała by tam na np. 240 godzin bycia online, przy kicku po 10 minutach nieaktywności. Nie miało by się tam żadnego eq, tylko dwie kratki terenu oraz stałą blokadę na wypowiedzi (na wszystkich kanałach).
Do więzienia trafiałoby się za wiele rzeczy. Np. botowanie-240h online, kradzież-4h online itp.
Co losową ilość czasu, z przedziału 20min-2h koło więźnia pojawił by się scroll/kartka z pytaniem, wylosowanym z obszernej puli. Pytania byłyby z rodzaju "w którym mieście tibii nie ma portu" lub "Jak się nazywa największa z południowych lodowych wysp". Jeśli w ciągu 20 minut nie udzielimy odpowiedzi, lub odpowiedź będzie niepoprawna, dostajemy kicka oraz dodatkową godzinę odsiadki.

Było, sam nad takim czymś myślałem, miałem nawet projekt graficzny więzienia.

Avallach
15-04-2008, 19:11
Np. botowanie-240h online.

No ta, co za roznica 4h na bocie w te czy we w te bez expa -.-
+ Gm by nie mogl tego sprawdzic, skoro bylaby blokada wypowiedzi na wszystkich kanałach :P

Michoss
15-04-2008, 19:52
@up
Po to te kartki z pytaniami xd.

piotrek_690
15-04-2008, 19:53
PALL:
1.exura san zabiera 210 many odnawia ok 60-75 % hp przy dobrym m lvl ( co z tego ze teraz pall ma asyy hity wali bardzo mocne ale jest bardzo slabo z leczeniem)
3.Dwa rodzaje assow:
KNIGHT:
SORC DRUT:
Hmm i tak macie dobrze ale naprzyklad jakies rody/wandy od 80 lvl.
Inne:
-3 addon
- 4 cyfrowy "PIN" do depo i konta:)
co o tym sadzicie??

Encis
15-04-2008, 20:25
Przy rejestracji na stronie jakiegos banku dostajesz numer np. 7 cyfrowy i haslo np. 6 liter/cyfr. Przy logowaniu przykladowo podajesz tylko pierwsza, czwarta i siodma cyfre numeru i haslo, to ktore cyfry maja zostac wpisane jest generowane losowo. Gdyby bylo cos takiego przy logowaniu na kliencie, to hack bylby prawie niemozliwy, bo za kazdym razem podajemy tylko czesc numeru.

Kem3s
15-04-2008, 22:30
@up
dobry pomysl :)
ale prawda jest taka ze cip ma gdzies, czy nas hakna, czy nie ;/ na nasze miejsce i tak wejdzie pare innych osob, ktore kupia pacc predzej czy pozniej.
Pozatym haker z odrobina woli moglby posklejac te kawalki numeru w calosc, ale latwo mu to nie przyjdzie :P

Vil
15-04-2008, 22:41
ale prawda jest taka ze cip ma gdzies, czy nas hakna, czy nie ;/

biorac pod uwage przekroj wiekowy populacji tibijskiej, jakiekolwiek zaawansowane metody hackowania nie moga byc stosowane ( bo i przez kogo ? 15 latkow ? ). Co za tym idzie 99,9% hackow przeprowadza sie w sposob prymitywny i sa skuteczne tylko i wylacznie z winy gracza ( czy to z powodu nieostroznosci czy tez beszczelnego lamiana regulaminu gry poprzez naszpikowane keyloggerami wspomagacze ). Cipsoft nie ponosi za nie w najmniejszym stopniu winy, wiec niby czemu ma sie wysilac zeby im przeciwdzialac ?

Dragon-Fly
15-04-2008, 22:47
@UP - NIGDY nie widziałem hacka, który nie był z winy gracza... Akurat mój kumpel przeskanował komputer "po" - "Ooo, owntibia!".

Co zmienić w letnim update? Zwiększyć stopień trudności mobów...

Puii
15-04-2008, 22:52
w L2 o ile się nie mylę (słyszałem od kumpla) jest "ekranowa klawiatura" wgrana w grę, i na niej trzeba wpisywać pasy, mówi że nie do zdarcia chociaż do końca mu nie wierze, ale jednak jeśli ....

chyba nie muszę kończyć

Lynx
15-04-2008, 23:04
w L2 o ile się nie mylę (słyszałem od kumpla) jest "ekranowa klawiatura" wgrana w grę, i na niej trzeba wpisywać pasy, mówi że nie do zdarcia chociaż do końca mu nie wierze, ale jednak jeśli ....

chyba nie muszę kończyć

keyloggery takie jak OWNTIBIA nie zapisują klawiszy które wciśniemy na klawiaturze tylko wychwytują(?) z pamięci procesu to jakie passy wpisaliśmy

oOoMiKooOo
16-04-2008, 08:44
No nie wytrzymam to jest mój 1 post ale na forum tibii chodze od dawna ;> tak mnie zaciekawił ten temat, że muszę się wypowiedzieć no dobra to mówie =D:
By była taka wyspa co z rooka można od razu na nią przejść 8o. By była "podzielona" na trzy części:
a) 1 była by lodowa było by depo itp. potworki jakieś lodowe można by było dodać B).
b) 2 była by jak plaża 8o też by było depo itp. :D craby by mogły po depo chodzić ;>
c) i 3 połowa by była jak dżungla ;). I również było by depo 8o. By po depo małpy na ludzi skakały! =D
P.S. Oj coś za fantastycznie :D

Puii
16-04-2008, 09:13
tak jednak sądzę że dodanie czegoś takiego wymagało by przerobienie całego systemu logowania

BA, może odpowiednie by było dodanie jakiś hashy, wtedy nawet jakby wykradało z hex procesu to było by zahashowane.

oOoMiKooOo
16-04-2008, 09:35
Ale i tak wiadomo, że czegoś takiego nie dodadzął :kat:
Szkoda ;(

piotrek_690
16-04-2008, 15:04
PALL:
3.Dwa rodzaje assow:
KNIGHT:
SORC DRUT:
Inne:
-3 addon
- 4 cyfrowy "PIN" do depo i konta
A mogli by podczas update " wzmocnic" servery bzeby nie bylo tak czesto kickow, mass kickow , frezzow, lagow itd i powinni bardziej ochronic baze dosu zeby nie bylo attakow 'zuyh hakierof' z tego napewno kazdy by sie cieszyl :)
tak wiem ze sie powtarazm ale chce wiedziec co o tym sadzicie.

Kem3s
16-04-2008, 16:06
biorac pod uwage przekroj wiekowy populacji tibijskiej, jakiekolwiek zaawansowane metody hackowania nie moga byc stosowane ( bo i przez kogo ? 15 latkow ? ). Co za tym idzie 99,9% hackow przeprowadza sie w sposob prymitywny i sa skuteczne tylko i wylacznie z winy gracza ( czy to z powodu nieostroznosci czy tez beszczelnego lamiana regulaminu gry poprzez naszpikowane keyloggerami wspomagacze ). Cipsoft nie ponosi za nie w najmniejszym stopniu winy, wiec niby czemu ma sie wysilac zeby im przeciwdzialac ?
Sam znam kilka osob, ktore niczego nie sciagaly mimo to zostaly hakniete.
A czy cipsoft tez jest sobie winny, ze atakowany jest przez hakerow?

Michoss
16-04-2008, 17:05
@up
Są możliwe tylko 4 metody bycia zhackowanym w tibii:
-Ściągnąłeś trojana/keyloggera z internetu-twój błąd
-Ktoś włamał ci się na kompa, bo nie miałeś zabezpieczeń-twój błąd
-Zalogowałeś się na WWW.TIBlA.COM/LOGIN albo jakiś inny syf-twój błąd
-Podałeś komuś passy, a on to wykorzystał/oddał je komuś-twój błąd

A czy cipsoft tez jest sobie winny, ze atakowany jest przez hakerow?
Pl? Osohozi? -.-'

Lenny_Valentino
16-04-2008, 17:22
PALL:
3.Dwa rodzaje assow:
KNIGHT:
SORC DRUT:
Inne:
-3 addon
- 4 cyfrowy "PIN" do depo i konta
A mogli by podczas update " wzmocnic" servery bzeby nie bylo tak czesto kickow, mass kickow , frezzow, lagow itd i powinni bardziej ochronic baze dosu zeby nie bylo attakow 'zuyh hakierof' z tego napewno kazdy by sie cieszyl :)
tak wiem ze sie powtarazm ale chce wiedziec co o tym sadzicie.

wroc na ots a nie dajesz 10 ta sama denna teorie

''hity po 1000 plax''

Piotrek Marycha
16-04-2008, 17:32
Sam znam kilka osob, ktore niczego nie sciagaly mimo to zostaly hakniete.

taaak, kazdy tak mowi

Puii
16-04-2008, 17:42
Ale i tak wiadomo, że czegoś takiego nie dodadzął :kat:
Szkoda ;(

To na chuj ten temat

Puii
16-04-2008, 17:46
@up

Pl? Osohozi? -.-'

Jest jeszcze wiele innych

Udostępniłes passy sam o tym nie wiedząc posiadając niezabezpieczoną sieć wi-fi - twoj błąd
Udostępniłes pasy przypadkiem w P2P - twoj błąd

@Off
Pan z jakiej dzielnicy sosnowca jest ; ) ?

@off 2x

lol sry za double, jak można to złączcie, pogubiłem tematy , sry

Michoss
16-04-2008, 17:58
Sielec, ale jakbyś chciał przyjść i mi wpie****ić, to jakby co, nie kibicuję zagłębiu.

A jakby ktoś inny chciał przyjść i mi wpi***olić, to nikomu nie kibicuję.

Puii
16-04-2008, 18:04
Sielec, ale jakbyś chciał przyjść i mi wpie****ić, to jakby co, nie kibicuję zagłębiu.

A jakby ktoś inny chciał przyjść i mi wpi***olić, to nikomu nie kibicuję.

nie lol

ja pogoń ; ]

też nie kibicuje

dawid2
16-04-2008, 19:01
mnie najbardziej ciekawi jakie teraz tereny będą bo już większość jest :D
a tak w kwestii sorców i drutów to mogli by dodać jakieś nowe rody i wandy w innych kwestiach sie nie wypowiadam ;D

Ghonox
17-04-2008, 22:25
Zejdźmy już z OFFTOPA ;s

Nie piszmy już, jakie to te profesje są nie zbalansowane, jakie to ktoś tam ma hity ("a mateusz dragon fielki ma 1000 sd a ja knightem mam 20 z spike sworda plxx help1!!").

Napiszmy co byśmy chcieli NOWEGO (a nie zmianę starego) w Tibii. Chodzi głównie o nowe tereny. Pewnie nie długo cip$oft poda jakieś informacje na ten temat ;]

No to teraz napiszę, czego bym chciał w Tibii ;s
Starożytnego Rzymu/ Grecja / Dalekiego wschodu.

Tylko co by można dodać (szczegóły)?
Starożytny rzym - miasto w stylu Rzymskim czy Greckim. Potworków nie ma co, bo już są (minotaur, hydra). Tylko miasto w tym klimacie.

Do dalekiego wschodu można więcej dodać ;] Kolorowe miasta, domki z ozdobami i spadzistymi dachami jak piramidy, samurajskie zbroje, bronie do fist-fightingu (cep do ryżu xD), nindża itp ;]

Michoss
17-04-2008, 23:00
@up
Cepa się przypadkiem nie używa jak pałki? xd

Jakby co:
Ja jestem przeciw wszelkim Rzymom, Grecjom, Chinom czy Rumuniom.
Mamy już Egipt (Ankrahmun) i państwo Azteków (Banuta), starczy nam.

~>Salmon<~
17-04-2008, 23:32
chodzą plotki ,że najbliższy update będzie dotyczył terenów położonych na północno wschodnim skrawku mapy . Tereny te na razie nazywają się Uncharted Waters (Nieznane/Zupełnie nowe Wody)
http://img398.imageshack.us/img398/6927/mapbigba2.jpg

Ciekawostką ,która świadczy o tym ,że zbliżający się update będzie dotyczył tych rejonów jest ta oto grafika która znajduje się w spr.
http://img214.imageshack.us/img214/9082/monstroaquticobh5.gif
Grafika ta została wprowadzona dwa updaty temu (może być podobnie jak z serpent spawnem)
Ciekawostką mogą być też dwie książki z Nargor i LB

The Great Sea Serpents
The Sea Serpent is as huge as a house and can swallow a small ship in one bite. Its scales are almost impenetrable and its teeth, which are as big as a cyclops, are coated with a corrosive poison that will dissolve human flesh on touch. In their undersea lairs they hoard treasures that would make a dragons hoard look miserable.

The Golden Whale
Since sightings have been reported by many respectable seamen the existance of the golden whale can no longer be dismissed as a fairy tale. It is said that this whale is as huge as an isle and its body is made of purest gold. Even though many of the reports were made by seamen in the southern seas sailors of the north also claim to have seen this creature. All over the world the sighting of the golden whale is seen as a good omen. No one has yet been able to even hurt the beast; however, several inventors and mages have come up with ideas for the creation of a weapon that might pierce its golden body.

Poza tym pływanie według wielu bezsensownie wprowadzone w Tibii 8.0 powinno mieć inne zastosowania niż tylko zabawa.

Pozdrowienia! ;d

--Cienius--
18-04-2008, 07:28
bedziemy plywac po calej tibii i trzeba bedzie kupic sobie czepek i klapki za 15k zeby wejsc do wody. A gieem bedzie stau na brzegu i wylapytal i banowal tych ktorzy skacza do wody

Vil
18-04-2008, 09:46

5.podales komus adres mailowy zapominajac ze zupelnie przypadkiem podczas zakladania konta podales sekretna odpowiedz taka sama jak zapytanie, a obcy wpadl na pomysl zeby to sprawdzic.

Kuriozalne ale sie zdarza.

Goggo
18-04-2008, 11:10
Sądzę że pojawią się nowe terytoria w tych ,,Nieodkrytych wód''
Z wyglądu potworka można wyciągnąć wiele teorii o tych nowych rejonach.
Wg.Mnie pojawi się mnóstwo wysepek połączone jakimiś mostami z główną. (Wysepki po 15-20smq)

Pirate Cutthroats
18-04-2008, 12:15
Wiem, że to co zaraz napisze, znajduje się w 99% innych gier MMO, ale proponuje wprowadzenie skilli jako nie umiejętności sztuk walki danym typem broni białej, ale jako wykonywania np. combosów czy specjalnych uderzeń. Taki skill zabierał by pewną część many.

Zamne
18-04-2008, 14:40
... Daleki Wschód-wyspa z małym miasteczkiem w stylu starożytnych Chin/Japonii; oraz jakiś teren z gęstym lasem....

...Samurai (700hp, 450 exp, walka w zwarciu i na dystans assasin stars'ami, loot:0-85gp, bag, 0-6 throwing stars, 0-3 assasin star, battle shield, scale armor, brass helmet, parchment, katana, naginata(rzadko), knight armor(rzadko), knight legs(rzadko), dai katana(bardzo rzadko, nowy rodzaj broni- min. lvl 65, atak 46 obrona 32, jednoręczny)...inni samurajowie (możecie podawać swoje pomysły ;) )...Coś w rodzaju starożytnego samuraja...

cos w stylu chin? nigdy w zyciu, mam nadzieje ze nigdy nie powstanie... (japonce sa powaleni...)

mana'potion
18-04-2008, 15:05
Mam pomysł. Czasami kiedy kupuje royal spear muszę liczyć ile za sztukę ile mi się zmieści ponieważ nie mam odpowiedniej ilości cap. Moim pomysłem jest żeby kiedy mamy za mało cap na jakiś przedmiot to przedmioty trafiają do każdego otwartego pojemnika. Np. Ktoś daje mi 100 RS na trade i kiedy daje accept i mam otwarte depo RS, na które niestarczy mi cap trafiają do depo.

EDIT: Cyklopy są kowalami więc powinien z nich lecieć iron ore.

Donatz
18-04-2008, 18:25
@up to dobre

Moja propozycja kontrowersyjna ale co tam: bylbym za wprowadzeniem większych konsekwencji pkowania niż obecne. PK to wg mnie za częste zjawisko. I nie mówie tego dlatego że mnie co chwile pkują (tym charem dedlem tylko 2 razy przez pk) ale z ogolnych obserwacji.

Taki na przyklad desert quest, chyba chodzi w nim o zarobienie kasy a jak sie idzie na deserta to tylko trzeba pilnowac zeby sie jak najszybciej lognąc po wejsciu do pokoju z nagrodami albo zeby nie wlezc na pków przy wyjsciu ( ewentualnie uciec).

Piotrek Marycha
18-04-2008, 19:27
cos w stylu chin? nigdy w zyciu, mam nadzieje ze nigdy nie powstanie... (japonce sa powaleni...)
ksenofobia 4ever

Moja propozycja kontrowersyjna ale co tam: bylbym za wprowadzeniem większych konsekwencji pkowania niż obecne. PK to wg mnie za częste zjawisko. I nie mówie tego dlatego że mnie co chwile pkują (tym charem dedlem tylko 2 razy przez pk) ale z ogolnych obserwacji.

Taki na przyklad desert quest, chyba chodzi w nim o zarobienie kasy a jak sie idzie na deserta to tylko trzeba pilnowac zeby sie jak najszybciej lognąc po wejsciu do pokoju z nagrodami albo zeby nie wlezc na pków przy wyjsciu ( ewentualnie uciec).
przecz precz! life is brutal and trzeba sobie radzić, a na deserta sa inne sposoby

Vil
18-04-2008, 21:46
Taki na przyklad desert quest, chyba chodzi w nim o zarobienie kasy

nie, w DDQ podobnie jak w Paradoxie chodzi o cos zupelnie innego niz wyciagniecie gotowki ze skrzynki, ale teraz jak wszyscy znaja na pamiec solucje do tego wlasnie sie te questy ograniczaja.

Konsekwencje zabijania innych graczy sa takie, jakie satysfakcjonuja Cipsoft, jesli komus ten system przeszkadza - powinien przeniec sie na non-pvp.

Hodal
18-04-2008, 22:44
No dokładnie.. desert <vocation> to obecnie jeden z najłatwiejszych quest'ów na mainie.. Jedynie jak trafnie ująłeś na światach PvP można się natknąć na pk-rów ale jak nie będziesz miał laga to co to za problem? Log - odczekasz 2h albo na innym charze spr. czy są on i masz 10k~..

Duch Guardi
19-04-2008, 13:09
Być może CipSoft planuje podwodne miasto :> ale za ~2 tygodnie powinna być 1 zapowiedź update więc wszystkiego się dowiemy :p

Ghonox
19-04-2008, 15:45
Z grafiki potworka widać, że:
1. Jest on zanurzony w wodzie do połowy! Czyli, że będzie się z nim walczyć w wodzie jakoś.
2. Jak dla mnie, to jest on bardzo podobny do smoków, które chińczyki robią na parady różne, więc może ten daleki wschód jednak będzie?

Zastanawia mnie jak będzie wyglądać walka w wodzie. Cipsoft chyba nie wprowadził pływania (które jak dla mnie jest nie potrzebne, a plaże wyglądają okropnie...) na marne ;p

Oczywiście tereny będą tylko dla PACC (we wrześniu kupuję 365 dni xD)

Może coś dla FACC też dadzą (ostatnio dali spore expiska między thais a kazordon, ładnie lootbagi mozna robić i lvl wbić. Szkoda tylko, że poziom gdzie dużo jest mummi/beho/crypt szambo'lerów ;s jest taki mały ;<

Mati_Paurel
19-04-2008, 16:08
Tez bym chcial aby bylo cos zwiozane ze Starozytnym Rzymem lub Grecja. Mozna by zdobyc outfit legionisty. 1addon to mieczyk/dzida/czerwoan pelerynka 2 adon to taki helm z tym futerkiem ;). Oczywiscie najpierw trzeba by bylo zdobyc zaufanie (patrz svargrond) mozna tez by dodac arene ale do walki z innymi playerami (bez mozliwosci ucieczki) lub walki z hordą potworow.
Niedaleko msita jakis ressp hydr oraz MEDUZ (tych z mitologii :D) Paralizowalyby atakowaly maiga ziemi, bylyby troche silniejsze od draga i lcialaby z nich Medusa shield, roznie czesci terra setu itp.
Resp olbrzymow (cos jak cyc tylko torche silniejsze) i cos tam jeszce ;)

Donatz
19-04-2008, 16:09
Po co mieliby dawac cos dla facc??

Jesli dodadzą nowe tereny/potwory/czary dla pacc to tym samym zachęcą do kupowania premium, a chyba o to im chodzi.

DJ_CMC
19-04-2008, 16:18
@up
no i co z tego, że Cipsoft nie przeczyta tego...niemożna pogdybać??

Właśnie, pogdybać zawsze można a nic z tego złego nie będzie, a jak ci się nie podoba temat to w nim nie pisz.

Z tym wilkołakiem było by nawet fajnie jakby małe lvle i newbie nie łazi między miastami..

Krajzel
19-04-2008, 16:36
To i ja się przyłączę do tego zaawansowanego trolingu:)
Zaostrzenie przepisów co do bota, mianowicie 1 ban na 30dni drugi równoznaczny z delete. Co do potworów/ nowych lokacji / spelli to nie będę się rozwodził bo i tak cipsoft coś nowego wprowadzi. Jak narazie mi pasi to co oni wymyślają nie ja 8o

--Cienius--
20-04-2008, 15:33
To i ja się przyłączę do tego zaawansowanego trolingu:)
Zaostrzenie przepisów co do bota, mianowicie 1 ban na 30dni drugi równoznaczny z delete. Co do potworów/ nowych lokacji / spelli to nie będę się rozwodził bo i tak cipsoft coś nowego wprowadzi. Jak narazie mi pasi to co oni wymyślają nie ja 8o

Przeczytaj najpierw tibia rules albo zapoznaj sie z tym mozna raz dostac za bota bana a potem jesli w ciagu 6 miesiecy dostaniesz nawet za byle co delete

@topic

Wiecej botter place dla botteruff zeby mniej ich latalo po moich ulubionych miejscach :D

Maragoko
21-04-2008, 15:09
Po co mieliby dawac cos dla facc??

Jesli dodadzą nowe tereny/potwory/czary dla pacc to tym samym zachęcą do kupowania premium, a chyba o to im chodzi.

No właśnie facc popaprańcy;(

Marecki666
28-04-2008, 17:35
- Bomby i fieldy z nowych żywiołów (np. po ice fieldzie by się szybciej chodziło);
- przywrócenie czegoś typu stare poty (rzecz, którą da się podnieść, a nie da się po niej chodzić);
- mniejszy exhaust na mwalle
- dłuższe trwanie mwalla / firebomby na non pvp
- potwory NIGDY nie wchodzące na pola żywiołu, na który nie są odporne (ewentualnie, gdy je ktoś atakuje, denerwuje mnie jak rzucam sobie firebombe, a np. vamp nadal za mną idzie -.-)
- desintegrate rune działające na odległość :)

$eriToonbra
28-04-2008, 21:15
1. Nowe tereny:
a) dla graczy z premium account: Ninjacity ;)- miasto w stylu Chin/Japonii;
b) dla graczy z free account: powiększyć expowiska i nowe miasto dla nich ;)

2. Nowe potwory:
a) na Ninjacity:
- Ninja (1700p, 1200 exp, walka w zwarciu i na dystans assasin stars'ami, loot:0-270gp, bag, 0-17 throwing stars, 0-8 assasin star, Ninja Shield, scale armor, Cefer sword, parchment, katana, naginata(rzadko), knight armor(rzadko), knight legs(rzadko), dai katana(bardzo rzadko, nowy rodzaj broni- min. lvl 65, atak 46 obrona 32, jednoręczny)
-inni samurajowie (możecie podawać swoje pomysły )
b) w lasach:
3. Nowy outfit

Undeadzik
28-04-2008, 22:35
@up

zal odgapiacz jeden >.<

@topiq

-crackler: 1800hp, 1500exp. Gigantyczny, kamienny potwor. loot: 0-240gpl, 0-8 small stone, stone, stone skin amulet (rzadko), stone armor (rzadko, nowy arm, 13 arma, 110oz.) knight axe (rzadko), warrior helmet (rzadko) steel boots (rzadko), stone sword (bardz rzadko, nowy sword: 45atk. 44def.) :cup:

Kaer
30-04-2008, 23:07
Lol, ale macie fantazje.
Myslicie ze dodadza cos dla facca?
Nie liczta na to <haha>.
Co do podwodnego miasta, nie wykluczone. Poczekamy na treasery zobaczymy ;].
Czyzby Zoralurk byl hmm.. podwodnym demonem?

Mevalo
01-05-2008, 13:55
Co maja zrobic po co te tereny itp... sytuacja pvp Tibi jest gorsza niz na otsie ... lepsze pvp jest na eloth ots ktory jest darmowy i pvp jest lepsze Dlaczego? sa tam stare uhy i knight tam ma potege a na rlu knight to zwykly smiec wystarczy pare osob i ciskac hotkeye aby zabic 150ek+ a jak juz o potworach czy terenach.... hmm moze jeszcze jedna wyspa z forstami ;d

Iko419
01-05-2008, 17:57
Mogliby polepszyć knighta na pvp bo teraz to żal X(

Kubuini
03-05-2008, 15:18
Hmmmm , według mnie z balansasją profesji niema co grzebać, (przynajmniej na non-pvp , bo sytuacji z pvp nieznam) bo tylko nooby się żalą że niebędą grać , że zjeb... ekhm , popsuli tibie itp.

A jeżeli chodzi o new tereny ,to moim zdaniem najlepszą opcją byłby Daleki wschód , jednocześnie mogliby poszerzyć Kha'zeel (a konkretnie zrobić jakiś duży resp krasnoludów , których na paccu brakuje)

New monstery związane oczywiście z dalekim Wschodem. Przydało by sie również
wprowadzić jakieś nowe rodzaje dragów bo obecne są jakieś hmmm... mętne.

I to by było na tyle.

PS : Jak się macie żalić to lepiej zastanówcie się nad sobą , i zróbcie coś dla świata na przykład pozbierajcie śmieci w parku.....

Kareiss
03-05-2008, 17:50
Moja propozycja jest taka żeby wrócili stare UHy bo w tej chwili knight jest "udupiony" ( sry za słownictwo ale inaczej tego nazwać nie idzie)

Askaral
03-05-2008, 19:19
A moja propozycja jest taka zeby wam te potiony oslabili o polowe, wtedy byscie dopiero mogli powiedziec ze knajt jest udupiony.

Piotrek Marycha
03-05-2008, 21:01
A moja propozycja jest taka zeby wam te potiony oslabili o polowe, wtedy byscie dopiero mogli powiedziec ze knajt jest udupiony.

a moja propozycja to żeby zostawić tylko te najslabsze mana potiony, żeby bylo jak wczesniej

Unholy_Elder
04-05-2008, 14:15
- desintegrate rune działające na odległość :)

Jak ty sobie to wyobrazasz? Po to desintegrate dziala na 1 kratke obok ciebie zeby jakis naab nie zniszczyl ci przedmiotu np wyrzuconego na dp. Pomyslales o tym?

Sehrman
04-05-2008, 18:53
-wiecej summonów dla sorka lub czary ofensywne od smierci
- WoI zmieniłbym na rożdżke walaca z energii
- 3 z trójcy terroru bo jest głupio jak sa 2 potwory z nich a nie 3
- no iiii dla mega high levelów głeboko pod PoH w PoI dałbym Ruthless Seven - byłoby ciekawie jak 70 ludzi z 200 levelem idzie na questa z nimi

może brzmi głupio to 2 ostatnie ale ja nikogo nie zmuszam żeby to zrobił a jak ktoś by niechciał iść to nie

Vil
05-05-2008, 11:28
- no iiii dla mega high levelów głeboko pod PoH w PoI dałbym Ruthless Seven - byłoby ciekawie jak 70 ludzi z 200 levelem idzie na questa z nimi

no i poczekasz sobie jeszcze z 3 lata zanim zrobi sie odpowiednia ilosc 200+ zeby wogole tam wejsc, i zanim pojawi sie wiecej knightow na 300+ levelu zeby takiego np Infernatila ( ktory uwierz mi, bije mocno ) moc zablokowac.

Neff
05-05-2008, 16:31
Knighci sie żalą na pvp, watpie ze wroci stary system uh... Hmm jedyne rozwiazanie ktore przyszlo mi na mysl to zabranie sorcom/druidom great mana potion... Achh Koffane nóópki jeszcze sie nazmieniaja voc.

Lynx
05-05-2008, 16:42
Jak ty sobie to wyobrazasz? Po to desintegrate dziala na 1 kratke obok ciebie zeby jakis naab nie zniszczyl ci przedmiotu np wyrzuconego na dp. Pomyslales o tym?

w pz nie można używać desintegrate :| a jakby desintegrate działało na odległość to dużo łatwiej było by wyjść z trapa :)

Askaral
05-05-2008, 19:49
I wlasnie dlatego uwazam ze pomysl z tym desintegrate jest do bani.

Lynx
05-05-2008, 19:59
I wlasnie dlatego uwazam ze pomysl z tym desintegrate jest do bani.

teraz ta runka jest kompletnie bezużyteczna :|

Piromanoss
05-05-2008, 21:35
Potrzebne są nowe expowiska dla knighta, to napewno, ale również nowy system leczenia dla knighta i palla, teraz gram knightem sama gra jest bardzo przyjemna, aczkolwiek dopiero wbiłem 71 level w bardzo krótkim czasie. Zobaczymy co będzie dalej

Fooresh
08-05-2008, 21:02
I tak zamiast pisać o update to sie wyzywacie i obrażacie reszte jak by to kur.. cos zmienilo. Nie podoba sie do wyjazd i nie piście jak coś do tego macie temat jest o LETNIM UPDATE 2008 !!!

mana'potion
10-05-2008, 09:22
Na cholerę Ci więcej? Co chcesz z dragiem łazić?

¤Topic
Mam pomysł dotyczący obisidian knife. A mianowicie by osoba która zdobędzie np. na Minosie najwięcej expa nie musiała czekać 10 sekund by mu wyciąć skore.

Elleshar997
10-05-2008, 10:08
@ topic
Moim zdaniem powinni przywrócic siłę uhów dla knightów i palków

A teraz moje pytanie

Czy ktoś wie kiedy bedzie 1 teaser do letniego update bo niemoge sie juz doczekac:evul:?

KlonAdam
10-05-2008, 11:11
[at]up

Nie boj teraz Polska dowie się jako ostatnia ;)

shoq
11-05-2008, 15:26
Najlepiej jakby dali drutowi i sorcowi takie mini-ue :)

Modliszka11
12-05-2008, 18:33
dużo potworów, Questów i ciekawych itemków

Prezydent_czuwa
12-05-2008, 19:38
@up
I jeszcze więcej GMów, exp x 100, żeby się bolty nie kończyły, i runki też, i zmieńcie nazwe na ots.
-.-

@topic
Nic nie zmieniać, outfitów jest sporo, czary dobre, runek nie potrzeba ale oni i tak coś fajnego wymyślą. Mi się update 8.1 podobał ;-)

Galera_Warrior
12-05-2008, 20:59
Więcej amunicji dla palków (od 25 lv do 999 biega się z rsami bo są tanie, i nie piszcie ze assaski są lepsze bo znikaja po 2-3 strzalach i poprostu sie nie oplaca)

nowe tereny dla pacc (jakies nowe wyspeki na ktore potrzeba quest, trudnosc porownywalna do bb/gs/hydra island quetsu)

nowe potwory (raczej te silniejsze, czyli ponad 400 expa)

nowe outfy, i trzecie addony

nowe spelle dla pala/kiny/sorca/druta

powrot starego systemu leczenia (nierealne)

druidek123
13-05-2008, 08:39
no i poczekasz sobie jeszcze z 3 lata zanim zrobi sie odpowiednia ilosc 200+ zeby wogole tam wejsc, i zanim pojawi sie wiecej knightow na 300+ levelu zeby takiego np Infernatila ( ktory uwierz mi, bije mocno ) moc zablokowac.

Off:zgadzam się z tobą w 100% wystarczy czytać wikipedie;]
Ruthless Seven
On: powiększyć Rookgard i wstawić nowe potwory!!dla naszych Rookslayerów!!
i wprowadzić nowego potwora :
Tornado
Zdjęcie:zostawiam wam
exp:15
hp:30
Opis: Tornado boss dla 1lvlowca występuje z cave ratami
Loot:12 gp
Występuje: DC , rook z cave ratami , Demony , najazdy z ratami i cave ratami

DDoS
13-05-2008, 08:56
1. Zmian na Rook nie będzie to jest tylko teren przejściowy, CIP o jakichś Rookstayerach nie myśli nawet

2. Outfitów więcej raczej na ten update nie licz, a do 3 addon ni głowy nie mają i nie wiedzą jakie zrobić dla każdego outfit.

3. Stare leczenie - CIP nigdy nie wraca do starych rozwiązań.

4. Więcej amunicji dla palków, kpisz sobie? Masa rodzajów strzał / bełtów / noże / gwiazdki.

5. Co będzie jak zawsze masa lamentu to jest 100% pewniak każdego update.

6. Zmiana w Heal friend by się przydała ze 140 do 80 many zejść i tak mało kto używa tego do leczenia siebie gdy exura gran odnawia całe.

DDoS

Ptakuba
13-05-2008, 12:37
3. Stare leczenie - CIP nigdy nie wraca do starych rozwiązań.

Powiedziałbym raczej, że nie potrafi przyznać się do błędu...

@Topic: Jakieś specjalne, ładujące się podczas walki punkty inaczej działające dla każdej profesji. Np:
Sorc: redukuje manę potrzebną na stworzenie nieumarłych (nekro z niego zróbmy ;<)
Druid: pozwala taniej leczyć
Pall: redukuje otrzymywane obrażenia
Knight: redukuje pancerz przeciwnika (tylko dla rycerza, nie na stałe, po prostu w momencie ataku rycerza, pancerz liczony jest inaczej)

Neff
13-05-2008, 12:39
Galera pograj chociaż z tydzień inną profesją, a zobaczysz, że palladin jest dużo silniejszy i już nie potrzebuje ,,ulepszania".

Ja bym proponował wprowadzić:
1. 30 strzałowe ice rapiery wtedy ich cena byłaby porównywalna do ceny assassin starów.
2. Hmm... Skoro nie da sie przywrócić starego systemu leczenia może dałoby radę połączyć go z nowym. xP
3. Jakieś 4 duże expowiska w stylu banuta, dc, barbarian camp, w tym 1 na Facc Area

Askaral
13-05-2008, 13:21
Powiedziałbym raczej, że nie potrafi przyznać się do błędu...

Jaki tam blad, nadal przecietny knajt uzywa sobie tylko exurki na expie co jest po prostu smieszne, i wychodzi na tym niejednokrotnie z mniejszym waste i lepszym expem niz ms/ed. Przyklad? Frosty na Okolnir.

HAIL POTIONY

Na temat:
Ja bym chcial nowe questy, najlepiej takie w stylu postmana albo explorera bo takie uwielbiam a takie w stylu "Oplac cleanera,zabijcie potwora, wez nagrode" sa mniej ciekawe.

Aevolana
15-05-2008, 11:15
mam pytane nei do końca z tematem związane, ale nowego nei chce zakładać:
czy ktoś wie co będzie w tym update? bo podobno już coś cipy mówiły ale ja tego nie wychwyciłem

Dizzy_Adventurer
15-05-2008, 17:01
- WoI zmieniłbym na rożdżke walaca z energii
- 3 z trójcy terroru bo jest głupio jak sa 2 potwory z nich a nie 3

może brzmi głupio to 2 ostatnie ale ja nikogo nie zmuszam żeby to zrobił a jak ktoś by niechciał iść to nie

A może frytki do tego?
Ok, to był kiepski żart (będą lepsze jak mi postawicie PACC a co :p)

Czerwony DSM i tą rękę (już nie pamiętam jak się to nazywa) draga.
I jeszcze parę szczegółów, np. żeby knight miał jakieś exori słabe nawet (więcej pomysłów poźniej, jakoś mi teraz z głowy wyleciały) aha, i żeby sorcowi różdżka mniej many jechała...

Donatz
18-05-2008, 20:17
Wkurza mnie jak ktos pisze ze np. knight moglby miec wiecej czarow a sorcowi powinno leciec mniej many za wanda.X(

Kazda postac ma swoje zalety i wady i trzeba bylo sie wczesniej zastanowic nad profesją a nie teraz narzekac.

Kubarek
18-05-2008, 21:12
@up

MS i tak już ma najlepiej a jakby dali 7hp, cap, nowe wandy i sety to wogóle mogliby usunąć inne profesje.

wg mnie powinni wreszcie przestać z tą balansacją profesji i zostawić tak jak jest bo wszystko zepsują ale nowe potworki by sie przydały.

Brtek00
18-05-2008, 22:24
Moim zdaniem powinni zrobic tak aby wszystkie shieldy,armory,helmety itp byly od lvla bylo by mniej hackerow i 10 latkow na non pvp 10 lvle z full setem :P bo lubią hackowac ..

...Kikeli...
19-05-2008, 08:39
@twój pomysł też nie jest najlepszy bo jakby zrobili armory od lvl
to co plate armor od 10 knight armor od 30(czyli męczysz sie 20lvl z p setem) bo na 20lvl niektórym jest ciężko uzbierać a po za tym wszyscy by byli ubrani tak samo a w tibi musi być różnorodność bo co gadasz z typem i chwalisz sie że masz g arma, blue legsy, a tak ej a ja mam p armora-ja też Oooooo

@topic u knightów/palladynów mogli by zrobić coś w stylu minimalnego hitu że przy skillach 100 nie możesz walnąć mniej niż 25 albo 50(chyba ze max def weźmiesz bo ludzie posiadający mniej więcej 90 skill SOV/SCA/AVE często mają hity bardzo małe co jest wkurzające

olimpijski
19-05-2008, 19:08
Mi by wystarczyło, żeby Pirate Dolle dało się sellac u NPC, nawet za 1k :D

Kareiss
19-05-2008, 20:02
Mam nową sugestie dotyczącą domków. Zauważyłem tą opcję na jednym z OTSów B). Mianowicie nie można wrzucać do domków "śmieci". Ile to razy marnujemy swój czas bo jakieś n00by nawrzucały nam parceli do domku na nasze MPA? Do domku mogą wrzucać rzeczy tylko osoby posiadające inva.

Tomciu
20-05-2008, 08:58
@UP,a OKna to na cholere są ?Te nielizne domki z balkonami zawsze są zasmiecone,a jesli jest porzadny wlascicile to 2 min i po sprawie,a jak zobaczysz nooba który wrzuca to zabijesz ...

D4n1
20-05-2008, 12:20
ale wy macie pomysły jak tak marzycie to ja chce outa Hollow Ichigo albo Grimmjow Jeagerjaques przy hichigo chce umiec bankai 0.0 plx cipsoft

Evil Maul
20-05-2008, 19:06

Już widze tych 300ek jak zginaja się w pół od Infernatila xdddd a co z resztą "Bezlitosnej siódemki" ?. Infernatil zadaje combo 6kk ;>

Asextor
23-05-2008, 12:08
Za Przeproszeniem...
Masz Zdrowo Najebane W Głowie :D

Skończ z tą grą bo ona cię zniszczy.... może jakiś odwyk..

Wilkołaki.. ? 8o

Asextor
23-05-2008, 12:17
Mam nową sugestie dotyczącą domków. Zauważyłem tą opcję na jednym z OTSów B). Mianowicie nie można wrzucać do domków "śmieci". Ile to razy marnujemy swój czas bo jakieś n00by nawrzucały nam parceli do domku na nasze MPA? Do domku mogą wrzucać rzeczy tylko osoby posiadające inva.

Totalna zwała, widać już że jesteś fanem serverów non-pvp, tylko popatrz na to z tej strony... mam domek na ankrahmun, a także odbyła się tam Open battle (mam nadzieję że wiesz co to jest) miałem zapisane na kartce 1 frag, pewnego razu wbiłem drugi lecz nie zapisałem, w trakcie bitwy wbiłem rs'a MAM RARE EQ? I CO TERAZ JAK NIE MOGE WRZUCAĆ SWOICH ITEMÓW

albo jeśli osoba która ma inva może wrzucać, albo mój kolega który nie ma inva, co ma zrobić paść i stracić, czy WYJEBAĆ DO WODY? totalny nonsens jesli się nie podoba TO KURWA ZAMYKAJ OKNA!!!! X(

Anoj
23-05-2008, 14:44
Moja propozycja:

- nowe wędki
- nowe przynęty
- nowe ryby
- płatne stawy do połowów
- kutr rybacki do połowu krabów z morza

D4n1
23-05-2008, 18:06
ta moze frytki do tego ja bym proponowal jeszcze mc'donalds i kasjerem by byl ghaz co wy na to

Rafals from hell
25-05-2008, 10:55
Moja propozycja:

- nowe wędki
- nowe przynęty
- nowe ryby
- płatne stawy do połowów
- kutr rybacki do połowu krabów z morza

O k***a... ty koleś to w tym temacie to już przegiąłeś :D hahahahahahaha :D
Skoro jesteś takim fanem wędkowania to idź na ryby w realnym życiu, a nie w grze szukasz zabawy... Nie róbmy z tibii, gry o całkiem innym powołaniu. Dodam tylko jeszcze, że łowienie ryb to tylko dodatek i z reguły używane jest w ostateczności, gdy już nie mamy skąd wytelepać fooda. No i nie można zapomnieć o armii boterów jedzących w ten sposób :D

SepterraCore
27-05-2008, 08:56
-Wyjmowanie strzał/boltów ze zwłok(żeby strzały po wystrzeleniu z łuku sie nie niszczyły kompletnie, a żeby była szansa na to, że zostaną w zwłokach)
-Bronie z Atakiem mniejszym niż 5(np atk:2)(ja knifem 20 bije na defie)(zawsze będzie można potrenować na jakichś bugach albo wolfach ;))
-To z tym wędkarstwem to dobry pomysł
-Areny do walki na non-pvp xD
-Ośmiomiejscowe depo na rookgardzie
-Wprowadzenie na rookgardzie potworów: Dwarf, Orc Warrior, Elf, Swamp Troll, Smuggler, Amazon

kaxiorek
27-05-2008, 12:30
Już widze tych 300ek jak zginaja się w pół od Infernatila xdddd a co z resztą "Bezlitosnej siódemki" ?. Infernatil zadaje combo 6kk ;>

Tak a w tej bajce były smoki w jaki sposób może zadawać combo 6kk ? No chyba ci chodziło o 6k to sie zgodzę

Btw. uwielbiam polska wiki :
"Taktyki: Bardzo szybki, więc lepiej samemu być szybkim, najlepiej uciekać i atakować z run Sudden death albo z kuszy."
o wyżej wymienionym członku ruthless 7

Vil
27-05-2008, 12:45
-Wyjmowanie strzał/boltów ze zwłok

juz jest, ze zwlok np elfow.

-Bronie z Atakiem mniejszym niż 5(np atk:2)

powtarzacie to jak papugi a nawet nie zastanawiacie sie czy taka bronia bedzie sie udawalo trafiac w cokolwiek.

Infernatil zadaje combo 6kk

w granicach 7k.

..::QRAS::..
27-05-2008, 13:06
juz jest, ze zwlok np elfow.

jemu chodzi o to ala gothic /obliv gdy po wystrzelaniu i zabicu potwora nasze strzaly/belty sa w nim

--Cienius--
27-05-2008, 13:49
z tymi szczalami troche bez sensu chyba ze by sie lamaly co 1-7 strzalow
Lekkie polepszenie knighta (chodzi mi tu o danie mozliwosci nie expienia do 100~ na shitach typu rzufje czy dragach prawie juz wymarlych przez ich tepienie)
Danie knightom expowiska z 500-1000 expa potworami i zeby nie bylo waste
Mozliwosc zaczarowania wszystkich broni (oprocz fire axe itp)

Progmaniak
29-05-2008, 18:59
A ja bym chciał, żeby Ci prC pracownicy CipSoftu zamkneli wszystkie serwery, wyrzucili kod źródłowy do kosza i jebneli się w głowę.

Tak na poważnie to....to kurwa było na poważnie!

Bezmusk
29-05-2008, 21:54
Marzą mi się 3 rzeczy:
1. Tak upierdolić facców, żeby nie mogli grać, dać im jakieś roty, cyce, dragi, ale takie małe, że na 2 będzie ciasno. (Wizja przyszłej tibii)
2. Przed założeniem konta wypełniało by się TEST IQ, automatycznie wybierało by serwa, na którego zasługujesz(ach te przepełnione serwy 0-30IQ).
3. Powrócić do czasów 7.5 manualnie, UHy, bez wandów, Z SOULEM, voc balance, akceptował bym czary i nowe potiony(prócz dla knighta), runy w sumie obojętne, te SD 1x czy 3x ...

Barosa7
29-05-2008, 22:04
Moje marzenie:
Obniżyć trzykrotnie cenę wszystkich addonów <3

Wqrwia mnie że przy 115 k jedyny full outfit na jaki mogę sobie pozwolić to Beggar i Citizen -.-'''''''

Herudin
30-05-2008, 17:27
Bezmusk:
"Marzą mi się 3 rzeczy:
1. Tak upierdolić facców, żeby nie mogli grać, dać im jakieś roty, cyce, dragi, ale takie małe, że na 2 będzie ciasno. (Wizja przyszłej tibii)"

A może ciebie tak upierdolić? Nie jestem faccem, ale stoję nieco po ich stronie, lepiej nic im nie robić.

--Cienius--
01-06-2008, 09:13
Moje marzenie:
Obniżyć trzykrotnie cenę wszystkich addonów <3

Wqrwia mnie że przy 115 k jedyny full outfit na jaki mogę sobie pozwolić to Beggar i Citizen -.-'''''''

jak expiles na 115 na rotach to tak jest ja na 122 stac mnie na full set +addony za 1kk

sork
01-06-2008, 09:42
Runy bez wymagań lvl :cup:

Juzefek
01-06-2008, 10:10
@UP,a OKna to na cholere są ?Te nielizne domki z balkonami zawsze są zasmiecone,a jesli jest porzadny wlascicile to 2 min i po sprawie,a jak zobaczysz nooba który wrzuca to zabijesz ...

A ja jestem ciekaw czy ty, dajmy na to ~80 lvl (nie wiem jaki masz) zabijasz kogoś na ~150lvl za to, że wrzucił Ci parcela... Jak to zrobisz to daj filmik ^^

6kk=6 000 000

Totalna zwała, widać już że jesteś fanem serverów non-pvp, tylko popatrz na to z tej strony... mam domek na ankrahmun, a także odbyła się tam Open battle (mam nadzieję że wiesz co to jest) miałem zapisane na kartce 1 frag, pewnego razu wbiłem drugi lecz nie zapisałem, w trakcie bitwy wbiłem rs'a MAM RARE EQ? I CO TERAZ JAK NIE MOGE WRZUCAĆ SWOICH ITEMÓW

albo jeśli osoba która ma inva może wrzucać, albo mój kolega który nie ma inva, co ma zrobić paść i stracić, czy WYJEBAĆ DO WODY? totalny nonsens jesli się nie podoba TO KURWA ZAMYKAJ OKNA!!!! X(

Invite blz?

O k***a... ty koleś to w tym temacie to już przegiąłeś :D hahahahahahaha :D
Skoro jesteś takim fanem wędkowania to idź na ryby w realnym życiu, a nie w grze szukasz zabawy... Nie róbmy z tibii, gry o całkiem innym powołaniu. Dodam tylko jeszcze, że łowienie ryb to tylko dodatek i z reguły używane jest w ostateczności, gdy już nie mamy skąd wytelepać fooda. No i nie można zapomnieć o armii boterów jedzących w ten sposób :D

Czemu by nie miało być sprzętu wędkarskiego? Skoro można piec ciasta to można też łowić większe rybki (lewiatan plx?)

Marzą mi się 3 rzeczy:
1. Tak upierdolić facców, żeby nie mogli grać, dać im jakieś roty, cyce, dragi, ale takie małe, że na 2 będzie ciasno. (Wizja przyszłej tibii)
2. Przed założeniem konta wypełniało by się TEST IQ, automatycznie wybierało by serwa, na którego zasługujesz(ach te przepełnione serwy 0-30IQ).
3. Powrócić do czasów 7.5 manualnie, UHy, bez wandów, Z SOULEM, voc balance, akceptował bym czary i nowe potiony(prócz dla knighta), runy w sumie obojętne, te SD 1x czy 3x ...

Bez przesady z pkt 1, lecz z 2 i 3 zgadzam się z tym, że byłby aimbot ale tylko do leczenia (ja bynajmniej nie potrzebuje/wałem, bo nie gram, aimbota) oraz addonki.

Thadel
01-06-2008, 10:29
Powinni dodać jakieś potwory dla 'midłe lefelóf' np. lvl 50-65~

GoGo prywatny Test Server :)

Pallek_Maks
01-06-2008, 10:50
Dobra, to jako drugi coś zacznę:
1. Wiadomo, że używanie palkiem bowa i kuszy jest mało opłacalne.
Można by zrobić coś takiego, że część arrowsów lub boltów została by w ciele, tj. np. zabijasz potworka 20 arrowsami, a w nim loot+ 7-9 arrows.
I jeśli nie trafimy w potworka, to ta strzała nie znika, tylko wciąż ją mamy.

2.Uważam, że w pz w domku mana i hp powinny rosnąć (nie mówię o łóżku)

3 I nowa lokacja:
Wyspa Siedmiu Samurajów (Seven Samurai Island) [dobrze napisane?]
Nie mam pomysłu na potworki, więc patrz na początek tematu(Samuraj) + 7 bossów

Piotrek Marycha
01-06-2008, 12:30
Dobra, to jako drugi coś zacznę:
1. Wiadomo, że używanie palkiem bowa i kuszy jest mało opłacalne.

no patrz, kiedys ludzie zyli bez spearow i mieli sie dobrze

Xerionis_Family
01-06-2008, 23:35
Ostatnio tak sobie gadałem z kumplami o diablo, i tam jest taka fajna opcja szczególnie do grania online, z dostępnym ultra ciężkim poziomem, na który trzeba zdobyć odpowiednie klucze itp... długa historia, ale coś podobnego można by zrobić w tibii.

Po 1 można by wpakować w Tibię item który by przypominał kostkę z Diablo - coś umożliwiającego łączenie odpowiednich itemów w celu uzyskania innego (ciekawym rozwiązaniem było by to, gdyby można było zdobyć tylko 1 taki item na całym servie - żeby nie było przypadku że ktoś go niechcący stracił [wpadł do wody itp] była by możliwość zdobycia go od nowa przez inną osobę w takim i tylko takim wypadku).

No i pierwszym zastosowaniem takiego przedmiotu mogły by być itemy z boss'ów z poi. Mianowicie połączenie wszystkich itemów za pomocą opisanego wyżej mogło by dawać przedmiot/klucz umożliwiający temu, kto go posiada wejście w dalsze korytarze poi, w których jest prawdziwy hardcore. Mówię prawdziwy, ponieważ teraz 150lvle robią team 5 osób i czyszczą poi, co nie wydaje mi się już ciężkie. Tam natomiast mogły by się znajdować potwory przewyższające siłą bossy z poi, a mogły by być w takich ilościach jak normalne z rodziny demonów na poi. Idealne miejsce dla 300~lvlowych postaci.

Niezły hardcore prawda? Dawały by one prawdziwe rare itemy , ale były by bardzo ciężkie do pokonania. Dzięki temu, że tylko ta osoba która posiada klucz/przedmiot może tam wejść, więcej ludzi na servie będzie musiało posiadać takie (nazwijmy to) "klucze" co da motywację do bicia bossów i expienia na poi. Na dodatek potwory mogły by być odporne na wiele ataków itp. Spowoduje to, że znowu będzie w grze potrzebny team a nie solo style. Knight z obstawą w postaci druidów + sorce i palki jako shoterzy (przynajmniej 10-20 osób na 250+ lvlach musiało by tam być - taki hardcorek, kto tego nie lubi :] )

Ponadto przywrócenie zależności hitów od lvli mogli by dać znowu...

Mogli by zrobić rare itemy, które naprawdę są warte więcej niż położenia w domku...

Nowe potiony (jakieś dające super dużo oraz te zwiększajace dista itp) lecące z bardzo silnych potworów lub z bossów (np. bp takich potek wypadający z ghazabarana, 2-3 potki z demodrasa... ze słabszych już nie bo były by zbyt "częste"). Gracze by kupowali je za naprawdę niezłe pieniądze i wykorzystywali na tego questa którego opisałem wyżej lub inne naprawde ciężkie przeprawy. W końcu h lvle siano zamiast inwestować w allegro by na tibię i naprawde ciekawe przygody przeznaczyli.

No i coś mniejszego niż small stonesy (mniej ataku) bo te hity z nich to bUl... aha no i dlaczego kamienie znikają jak się skiluje? Pękają czy coś? o.O

Michoss
01-06-2008, 23:42
A nie wystarczy zanieść itemów z PoI-bossów do jakiegoś NPC i wymienić na klucz? Nawiasem, taką właśnie o zawsze wróżę im przyszłość-są za trudne do zdobycia na zwykłe addony, więc pewnie będą potrzebne do jakiegoś UberQuesta.

VanDaan
04-06-2008, 02:18
zeby po odrazu mozna bylo zamieszkac w Kazzo/AB wychodzac z rooka a nie ze do carlin, thais albo venore

Kiroy Wind
04-06-2008, 22:35
jak expiles na 115 na rotach to tak jest ja na 122 stac mnie na full set +addony za 1kk

taa najlepiej, żeby każdy byle noob co nawet nie umie zarobić hajsu na 115 k biegał w full assasinach itp. Outfity są po to żeby sie wyróżniać i chyba nikt nie robi po to outfitu za grube siano, żeby pół servera nosiło się jak on ;)

Frytasek
07-06-2008, 07:57
Ja proponuję, aby wraz ze wzrostem skilli i magic levela rosła szybkość ataku postaci B)

Pallek_Maks
07-06-2008, 11:30
@Up
Taaaa, świetny pomysł. A Mateusz Dragon wielki to karabin maszynowy.... albo cała ich salwa....:D
A poza tym Cipsoft już usunął buga, który pozwalał nawalać mnóstwo czarów pod rząd.

Frytasek
07-06-2008, 14:05
Nie miałem na myśli czarów tylko atak różczką, swordem, axem i clubem oraz broniami dystansowymi :)

Plesnyy
07-06-2008, 22:16
Będą nowe serwery?

Fureyka
07-06-2008, 22:49
Będą nowe serwery?

Nikt nie wie czy będą nowe serwery.

Slythia
08-06-2008, 02:06
Będą nowe serwery?
Moim zdaniem nie będzie ; ). Pvp nie sa przepelnione, a cipsoft zwiekszac maksymalna liczbe graczy na serwerach, niz dodawac nowe swiaty...

Dobrodziej
08-06-2008, 08:51
Będą nowe servery:
Elisma: Pvp,Ger
Ynasoria: PvP,Usa

Eugeniusz Siekiera
08-06-2008, 10:01
Będą nowe servery:

A wiem to z.... ?

adrianislaw
08-06-2008, 10:13
...z proroczego snu .

Hard_Master
08-06-2008, 12:26
Można by zbalansować trochę magów i palków.

Expi se taki pall na frostach z assassin stars i się z kasy zwraca (kilka osob mi tak mówiło). A taki sork/drut expi tam z vis'a i ma cholerne waste _/ Już nie mówiąc, że wtedy mag ma exp 80-100k/h (super waste), a pall 300k/h (profit).

Lekkie porównanie.
SD = 325 gp
AS = 100 gp

Oba mają trzy strzały. Więc ~3 AS = 1 SD jeśli chodzi o cenę. Już nie mówiąc, że na SD jest odporne dużo potworów, a na AS prawie nic.

Kolejne:
Exori san

Sam mam 83 ms i w BK walę po 80-100 (hail odporność _/) z morta. A taki pall na 75 lvlu wali w niego z exori san'a po 100-120 już nie mówiąc, że z RS po 200~

Behe~, Bonebeast island itd

Expi pall np na behe z royalkami (stairhopping). Jak dobrze hopa to nie idzi mu nawet 1 mp /h. A taki sork? 600 many na 1 behe.

Kolejne bonebeast island. Pall expi i cała kasa jaka spadnie to jest profit. A mag? 10bp mp/h to powodzenia.....

Palek ma o wiele więcej hp, więc na małym lvlu może expić na dobrych potworach (behemothy, nightmare, demce). A sorca ma prawie wszystko na combo....

Pall expi szybko z profitem.
Mag expi szybko z mega waste.
(właściwie wolniej, bo po mp trza latać)

Można podać jeszcze kilkanaście innych powodów, dlaczego pall jest lepszy...

Duch Guardi
09-06-2008, 16:18
Będą nowe servery:

jak będą nowe serwy to na 99% non pvp gdyż 70% pvp jest pustych ,a non pvp są przeludnione

Ruces
11-06-2008, 16:07
Żeby knight leczył się uhami tyle co przed winter update 2007.

Dobrodziej
15-06-2008, 11:34
Moja propozycja na update 2008 jest taka żeby zajęli się PA na serverach pvp bo przez gildie dominująca przeważnie serwery pustoszeją najlepszy przykład Pandoria.

Andromen
15-06-2008, 12:18
Mogła by być farma potworów np NPC sprzedaje potwory do treningów
:D:D:D:D:D

SepterraCore
15-06-2008, 20:25
mogli by podzielić dmg broni na sieczne(topory), obuchowe(obuchy, buławy),
cięte(miecze), kłute(lance, halabardy)
każdy potworek miałby słabość albo odporność na dany typ ;)
np. trudno by było coś zrobić szkieletom z obrażeń kłutych
albo walnięcie cyklopa z obucha nic by mu nie robiło :cup:
porównywalnie z odpornościami na magię
ofc joke :p
a tak na poważnie to mogli by dodać jakieś lepsze różdżki(od np. 50lvl)
możliwość tworzenia przez palków kamyków
nowa broń dla palka-bumerang :D 1 tura-atak, 2 tura-powrót do właściciela
oczywiście nieskończona ilość użyć(atak w miarę słaby)

Mateuszek1994
16-06-2008, 13:53
Ja bym proponował zrobić pacc przez sms chodzilo by oto że w teraśc sms wpisujesz np tibia refugia i nick i wysyłasz jeśli miałbyś 90 zł na komie xd
więcej swordów bo drogie i mało :/

Dinebel
16-06-2008, 14:15
Ja bym proponował zrobić pacc przez sms chodzilo by oto że w teraśc sms wpisujesz np tibia refugia i nick ai wysyłasz jeśli miałbyś 90 zł na komie xd

Brak mi słów ... :D