PDA

Pokaż pełną wersje : Zbrodnia Wojewódzkiego!

Filipeck
10-04-2008, 18:36
Nie wiem, czy takie zbieranie "podpisów" przez internet ma jakiekolwiek
znaczenie, ale ten gnój zbyt regularnie przegina.
Urban ma godnego następcę.

http://www.youtube.com/watch?v=6PErDfIL3kA

http://www.w-obronie-flagi.polonews.pl/

Pozdrawiam.

Marcin24
10-04-2008, 18:42
Ale się nagle dużo patriotów znalazło...

Calen Futh
10-04-2008, 18:43
Nie zdziwiłbym się, gdyby sam Wojewódzki się pod tym podpisał.

Yoh

Darowałbyś sobie >.< Jakoś nie widzę w Wojewódzkim żadnego pajaca. Uważam, że ma nieźle gadane i to mi się w nim podoba. A to, że chcąc nie chcąc musi być kontrowersyjny żeby jakoś istnieć w polskim show-biznesie to jest inna bajka.

Calen

Gtyk
10-04-2008, 18:56
to nie Wojewodzki zniewazyl flage, tylko ten ktory ja wlozyl ;]

po drugie, jak tu wymagac od Polakow znajomosci prawa o fladze i godle itd, jezeli nie zna go sam prezydent i powiesza ja w swoim oredziu odwrotnie ;]

Rothes
10-04-2008, 18:58
I w ten oto sposób Wojewódzki osiąga to na czym mu zależy - mówią o nim, a przecież nie ważne jak mówią, grunt to aby mówili...

Śmieszą mnie ci wszyscy pseudo-patrioci, którzy mnożą się niczym króliki w sytuacjach takich jak ta. Już lepiej zadbajcie o swoje wykształcenie, promujcie Polskę w pozytywny sposób na arenie międzynarodowej poprzez jakieś osiągnięcia, a nie tylko wyjazdy za granicę i udowadnianie całemu światu, że Polak potrafi (głupim być)...

Gelt
10-04-2008, 19:00
Ehhh.. Wojewódzki. Staje się coraz bardziej żałosny aniżeli śmieszny. Tyle mam na ten temat do powiedzenia.

Filipeck
10-04-2008, 19:00
Ta flaga symbolizuje naród polski, a więc każdego Polski obywatela, w tym także Ciebie (do wszystkich się zwracam). Wsadzając tą flagę w gówno, wsadził w to gówno też Ciebie (siebie zresztą też). Nie wiem czy wy rozumiecie różnicę pomiędzy obrażaniem polityków, a obrażaniem symboli narodowych, o które walczyli ludzie, o które umierali... a nieraz całkiem gorzej kończyli.

Voon
10-04-2008, 19:04
Ta flaga symbolizuje naród polski, a więc każdego Polski obywatela, w tym także Ciebie (do wszystkich się zwracam). Wsadzając tą flagę w gówno, wsadził w to gówno też Ciebie (siebie zresztą też). Nie wiem czy wy rozumiecie różnicę pomiędzy obrażaniem polityków, a obrażaniem symboli narodowych, o które walczyli ludzie, o które umierali... a nieraz całkiem gorzej kończyli.

popłacz sie

@topic:
Kapitanie Planeta, wróć! Obudziłeś sie, nie takie rzeczy sie robi. Jedyną głupotą są podpisy przez neta, załóżmy że w Polsce internet ma 10 mln osób a tam wyjdzie ci 12 milionów podpisów.

Gtyk
10-04-2008, 19:05
@Filipeck
No nikt tu tego nie kwestionuje ;] z tym ze popelniasz blad, to nie jest zbrodnia Wojewodzkiego, jak to glosi tytul twojego tematu, tylko tego faceta ktory dokonal zniewazenia. Tym samym sam popelniasz przestepstwo, dokonujac pomowienia i zniewazenia Wojewodzkiego.

Calen Futh
10-04-2008, 19:05

eee...czy Ty się czegoś nie napaliłeś? Po pierwsze do robił tego Wojewódzki, a po drugie co Ci z gadania? Ty na 100 % za to jesteś super patriotą i w ogóle. Widać jaki jesteś polski i w ogóle. Twój podpis i avatar i wszystko o tym świadczą.

Ashlon
10-04-2008, 19:07
To, ze ktos wetknal flage polska w psie gowno w celu zwrocenia uwagi na problem jest godne potepienia, ale zachowanie tysiecy wlascicieli psow, ktorzy wychodza ze swoimi kochaniutkimi zwierzatkami i nie maja ochoty po nich posprzatac ("bo to fee", "a po co?", "ja nie sprzatam, bo nikt inny nie sprzata") jest ok? Sam bym po psie nie sprzatal i dlatego NIE MAM psa. A skoro ktos sie decyduje na opieke nad zwierzakiem, to jego obowiazkiem jest sprzatac. Dlaczego ja na boisku NIE moge pobiegac i pograc w pilke? Bo jakis niekulturalny cham nie potrafi po sobie sprzatnac?

Serious Sam
10-04-2008, 19:11
Ogólnie lubię Wojewódzkiego.Co do tej flagi, to był tylko żart i nie należy robić z tego takiej szopki.

Gelt
10-04-2008, 19:13
Ashlon, masz racje, ale co mają związane z tym tematem psie gówna.?:-P To było domniemane kału tego kolesia, gościa. Z hemoroidami czy jakieś tam pierdoły.

Calen Futh
10-04-2008, 19:15
Ashlon, masz racje, ale co mają związane z tym tematem psie gówna.?:-P To było domniemane kału tego kolesia, gościa. Z hemoroidami czy jakieś tam pierdoły.
Nie prawda, to była akcja, która miała na celu zwrócić uwagę na psie kupy. A poza tym, to był sztuczny kał, więc o co ten pisk ? ;)

Yoh

Rothes
10-04-2008, 19:16
Ashlon, masz racje, ale co mają związane z tym tematem psie gówna.?:-PW internecie pojawiła się teoria, iż wetknięcie tej flagi w psią kupą było jedynie błyskotliwą aluzją do sytuacji psich odchodów w naszym kraju.

Gelt
10-04-2008, 19:24
No chyba że tak. Co nie zmienia faktu, że można to wyrazić w inny sposób..

edit: Równie dobrze może być to aluzja do tego co się w tym kraju dzieje.. I tu bylaby tez trafna.

Gogar
10-04-2008, 19:36
Mnie to w żadnym wypadku nie obraziło. To co się teraz dzieje w naszym kraju jest jednym wielkim gównem, dlatego nie dziwię się RACZKOWSKIEMU. Tak, Raczkowskiemu, a nie "temu kolesiowi". Pewnie połowa forumowych idiotów nie wie kto to jest i nigdy nie miała w rękach przekroju.

gyagen
10-04-2008, 19:52
albo jesteście ślepi albo sami sobie wmawiacie pewne rzeczy, bądź dajecie je sobie wmawiać. Gdyby jeden tempak z drugim obejrzeli cały ten program wiedzieliby , że Wojewódzki był nawet temu przeciwny a zaaranżował tą sytuację , żeby głąby miały o czym mówić albo , żeby ten rysownik komuszek miał szansę się zrehabilitować(czy komuch czy nie to nie wiem ale jak ktoś lubi urbana to prawicowych poglądów raczej nie ma)

Grue
10-04-2008, 20:16
Ale jaja hehe. W US i A (pozdro Borat xD) tez odwalaja szopki ze swoja flaga i jakos ich nikt nie kara, nie bije, nie biczuje i kamieniuje. Zrobil co zrobil, w koncu zyjemy w wolnym kraju (niby...). A co do kupek psiakow to ja sprzatam po swoim jajniku :<

Xantro
10-04-2008, 20:21
Jakbyście oglądali cały odcinek wiedzielibyście że to protest przeciw psim kupom na chodnikach... N/c...
Żeby nie było spamu, nie widzę w tym nic dziwnego, przecież 'biznes is biznes' ;]

Ehhh.. Wojewódzki. Staje się coraz bardziej żałosny aniżeli śmieszny. Tyle mam na ten temat do powiedzenia.
Male emo - tyle mam na ten temat do powiedzenia.

Jezus tez umarl za ciebie na krzyzu a ty ciagle grzeszysz i nawet sie nie zastanowisz nad tym - a zycie wieczne jest wazniejsze od doczesnego.
Co to za jakies hardcorowe porownania? Ze mnie tez w gowno wsadzil? :O

Eivrel
10-04-2008, 20:27
No dobra, a jeżeli ja nie czuję się w duszy polakiem to mogę wyjść z tego zbioru 'wszyscy'? Ok, to dzięki.
A co do tego umierania, to co mnie to obchodzi? Chcieli to umierali. Ja im nie kazałem.

Gelt
10-04-2008, 20:30
Male emo - tyle mam na ten temat do powiedzenia.

Zjeb - tyle mam na ten temat do powiedzenia.

Gogar
10-04-2008, 20:35
Zjeb - tyle mam na ten temat do powiedzenia.

Małe pedalskie emo - a ja mam tyle.

Ja po swoim psie nie sprzątam, mam to w dupie. Ale skoro u Was srają na boisku, to nieźle tam macie, Ashlon. Jak się patrzy pod nogi to się nie wdepnie.

Arka_Sath_Wielki
10-04-2008, 20:35
gdybym tam byl wsadzilbym ta flage w gowno i wytarl w godlo, bo to co sie teraz dzieje w polskiej polityce to smiech na sali ..

Johnny121
10-04-2008, 20:38
Czekamy na odzew skinów na ten temat.

Marcin24
10-04-2008, 20:38
A co do tego umierania, to co mnie to obchodzi? Chcieli to umierali. Ja im nie kazałem.Tak cię to obchodzi, że gdyby nie umierali, to do kolegów mówiłbyś "Deine Alt haben nicht kinder". Od patrioty 100%, aż do totalnego ignoranta. Forum zmiennym jest...
Kolejne dziecko wychowywane na stereotypach, skoro emo to frajer, ciota, samobójca, pedał i w ogóle to co najgorsze.
Ja po swoim psie nie sprzątam, mam to w dupie.
Z tym się zgodzę, to samo masz w dupie. Co nie zmienia faktu, że jednak nie dorosłeś do posiadania psa.

Lasooch
10-04-2008, 20:41

Raz, że ja nie czuję się urażony, więc mów za siebie, ok?

Dwa, że nie mam pojęcia, co może oznaczać potworek "nieraz całkiem gorzej kończyli".

Z tym się zgodzę, to samo masz w dupie. Co nie zmienia faktu, że jednak nie dorosłeś do posiadania psa.

W takim razie ja też nie dorosłem. Nie sprzątam i nie zamierzam. I nie będę się tłumaczyć.

Gelt
10-04-2008, 20:55
W tym momencie przypomina mi się dzień świra.. Przedstawiono to tam bardzo trafnie. Widać coś takiego jak kultura już dawno upadło o.O

@Gogar

Totalny zjeb - tyle mam do powiedzenia.

@down

Pisząc kultura miałem coś innego na myśli. Jak nie domyślasz się co, to juz nie mój problem. I nie mam zamiaru nie reagować na komentarze jakiś dzieci, co nie maja własnego zdania i kierują się stereotypami -.-"

- Prodigy -
10-04-2008, 21:02
W tym momencie przypomina mi się dzień świra.. Przedstawiono to tam bardzo trafnie. Widać coś takiego jak kultura już dawno upadło o.O

@Gogar

Taa.................

Gonzo von Krenzel
10-04-2008, 21:09
To, ze ktos wetknal flage polska w psie gowno w celu zwrocenia uwagi na problem jest godne potepienia, ale zachowanie tysiecy wlascicieli psow, ktorzy wychodza ze swoimi kochaniutkimi zwierzatkami i nie maja ochoty po nich posprzatac ("bo to fee", "a po co?", "ja nie sprzatam, bo nikt inny nie sprzata") jest ok? Sam bym po psie nie sprzatal i dlatego NIE MAM psa. A skoro ktos sie decyduje na opieke nad zwierzakiem, to jego obowiazkiem jest sprzatac. Dlaczego ja na boisku NIE moge pobiegac i pograc w pilke? Bo jakis niekulturalny cham nie potrafi po sobie sprzatnac?
Dokładnie. Więc zamiast się unosić, najpierw lepiej poznać kontekst w jakim ten gest był wykonany. Bo na człowieka łatwo jest najechać, łatwo wyjąć coś z kontekstu i go zniszczyć. A zerem dla mnie jest właśnie taka osoba - która szuka dziury w całym, która z niedopowiedzenia zrobi kłamstwo, która z drobiazgu rozdmucha aferę. A na koniec - będzie święcie przekonana, że ma rację i dobrze robi.

Marsseel
10-04-2008, 21:12
Filipeck zmień dilera.

Paciuch
10-04-2008, 21:26
Ten wojewódzki chce zwrucic na siebie uwage bo jak wystartował misiek koterski show to z tym jego pogramikiem to se morze na euro sport isc :baby:

Gogar
10-04-2008, 21:32

W takim razie nie dorósł też mój ojciec, moja ciocia i moja macocha. Rotfl.

@Gogar

Tak, tak, ja piszę stereotypami, a Ty od razu jak ktoś Cię wyzwie nazywasz go zjebem. Tak o, bo ktoś naśmiewa się z emo, to niech ma.
Wiesz, w mojej szkole jest sporo emo, dlatego nie muszę używać stereotypów, żeby wiedzieć z czego się naśmiewać.

PinGOnE
10-04-2008, 21:35
Emmm ... tą 2ga petycje to pisal chyba jakis analfabeta :/

Fremen
10-04-2008, 21:41

Ja po swoim psie nie sprzątam, mam to w dupie. Ale skoro u Was srają na boisku, to nieźle tam macie, Ashlon. Jak się patrzy pod nogi to się nie wdepnie.

Skurv...yny chodzą z psami srajacymi po uczeszczanych drogach, mimo ze 20 metrow dalej maja las. To jest dopiero glupota.

Marcin24
10-04-2008, 21:46
Skurv...yny chodzą z psami srajacymi po uczeszczanych drogach, mimo ze 20 metrow dalej maja las. To jest dopiero glupota.
O tym też mówię, a nie o sprzątaniu po swoim psie na łące, w lesie itp. jak niektórzy to zrozumieli.

Serious Sam
10-04-2008, 21:53
@up
Widzę, że was też wkurzają psie kupy na ulicach, a jeszcze bardziej właściciele tych psów ;>

@topic
Zdaje się, że odchodzimy od tematu.Co do Wojewódzkiego wielu uważa go za kretyna, jest tak, gdyż nie umieją odczytać jego aluzji, lub po prostu nie rozumieją, że ta flaga w gównie, to nie lekceważenie symbolu narodowości, tylko aluzja do ogólnej sytuacji politycznej.

Pisząc kultura miałem coś innego na myśli. Jak nie domyślasz się co, to juz nie mój problem. I nie mam zamiaru nie reagować na komentarze jakiś dzieci, co nie maja własnego zdania i kierują się stereotypami -.-"

Wypraszam sobie - ja mam 18 (prawie 19 lat) i mam wlasne zdanie.
Chcesz je poznac? Media robia szopke, wyciagajac z kontekstu (nie pierwszy raz zreszta) cos co Wojewodzki zrobil w swoim programie.
A co do tych gowniarzy (i ich wujostwo i inna rodzine) co po swoim psie nie sprzataja to tylko bym spisal adresy i podal na policje zeby mandaty powypisywali.
Wiec Gelt - nie mow mi tutaj o komentarzach, kulturze i wlasnym zdaniu jak ty odpowiadasz bluzgiem na ZACZEPKE (bo piszac emo mam nadzieje ze ciebie nie urazilem bo JESTES EMO)

Vanhelsen
10-04-2008, 22:20
Ta flaga symbolizuje naród polski, a więc każdego Polski obywatela, w tym także Ciebie (do wszystkich się zwracam). Wsadzając tą flagę w gówno, wsadził w to gówno też Ciebie (siebie zresztą też). Nie wiem czy wy rozumiecie różnicę pomiędzy obrażaniem polityków, a obrażaniem symboli narodowych, o które walczyli ludzie, o które umierali... a nieraz całkiem gorzej kończyli.A ja nie wiem, czy ty rozumiesz przesłanie tego czynu... Może zanim zaczniesz odbierać to tylko jako czyn dosłowny pomyśl jakie inne symbole mogło w tym zdarzeniu mieć gówno... :baby:

Gtyk
10-04-2008, 22:28
Skonczcie pieprzyc o jakims przeslaniu- nie ma w polskim w prawie wzmianki o tym, ze przy jakims metaforycznym przeslaniu wolno wkladac flage w gowno. Za cos takiego grozi kara nawet pozbawienia wolnosci na rok. Prawo jest prawem ;]

To jest takie samo pierdolenie jak ktos dokonalby morderstwa i tlumaczyl to zwroceniem uwagi na to, ze na swiecie ludzie sie zabijaja. Czy takie tlumaczenie przekona jakikolwiek sad?;)

Vanhelsen
10-04-2008, 22:37
Skonczcie pieprzyc o jakims przeslaniu- nie ma w polskim w prawie wzmianki o tym, ze przy jakims metaforycznym przeslaniu wolno wkladac flage w gowno. Za cos takiego grozi kara nawet pozbawienia wolnosci na rok. Prawo jest prawem ;]

To jest takie samo pierdolenie jak ktos dokonalby morderstwa i tlumaczyl to zwroceniem uwagi na to, ze na swiecie ludzie sie zabijaja. Czy takie tlumaczenie przekona jakikolwiek sad?;)Oczywiście, że nie, i jak "góra" będzie chciała konsekwencji, to spox ale wkurza mnie gadanie o poszanowaniu flagi itp itd... Podobnie było z Górniak jak śpiewała hymn w Chinach, wręcz chcieli ją pozwac o beszczeszczenie symbolu narodowego ale do diabła, nie można wszystkiego śmiertelnie poważnie traktować!
Może się okaże, że po prostu nie jestem jakiś tru patriotą ale takie jest moje podejście do sprawy. Co innego wbić flagę w gówno co innego spalić czy w tym gównie wytargać...

spider-bialystok
10-04-2008, 22:53
Jesli nie masz zamiaru szanowac godla czy flagi, bo takiego obowiazku nie ma, to nie uzywaj tych symboli wogole.
Czym innym jest wysmiewanie sie z politykow, a czym innym jest bezczeszczenie symboli narodowych publicznie. Przeciez u siebie w domu nikt mu nie zabroni bezczescic symboli narodowych. Gdy robi to publicznie musi liczyc sie z konsekwencjami.

Ashlon
10-04-2008, 23:00

No niezle mamy, bo po prostu nasze spoleczenstwo jest chamskie i maksymalnie niewychowane. Jakis czas temu nie bylo koszy na psie odchody - ostatecznie moglem przyjac tlumaczenie, ze nie ma gdzie tego sprzatac. Postawili kosze - tlumaczene "ale nie ma torebek!". Pojawily sie torebki - "kosze sa za daleko". Od tego czasu rozumiem ludzi, ktorzy uwazaja Polske za dzicz. Przykladowo w Anglii placi sie za torebki i jakos praktycznie kazdy tam sprzata. Co do patrzenia pod nogi - ciekawie grasz w pilke nozna na boisku, skoro obserwujesz napastnikow, czlonkow wlasnej druzyny i to, co za chwile znajdzie sie pod twoimi nogami. Naucz mnie tej sztuki ~~

W takim razie nie dorósł też mój ojciec, moja ciocia i moja macocha. Rotfl.

Wyrazy wspolczucia.

Nie jestem z natury czlowiekiem zlosliwym, ale denerwuja mnie ludzie, ktorzy mysla tylko o wlasnej dupie - wiec z tej mojej niechrzescijanskiej zlosliwosci zycze ci, zeby kiedys sfrustrowany sasiad nasral ci na wycieraczke. Albo robil tak systematycznie co jakis czas ~~

Jedynie martwi mnie to, ze przepisy dotyczace zbierania psich gowien sa przepisami martwymi, a straznik miejski predzej da mandat matce, ktorej dziecko biega po trawniku, niz zasranemu (chyba tak moge nazwac tych, ktorzy nie sprzataja po swoich psach) wlascicielowi pieska. No i jeszcze to oburzenie, ze "jak pan smie zwracac uwage, ze moj pies robi kupe na trawniku!".

Calen Futh
10-04-2008, 23:01
Ale ta kupa była sztuczna, więc nie wsadzono flagi w odchody, tylko w jakieś materiały stworzone w fabrykach.

Yoh

Michoss
10-04-2008, 23:02
Na sznur z nim, urżnąć łeb, rozwalić morde.

Wyluzujcie, ludzie...

Gogar
10-04-2008, 23:13

Ja mam las 15km od domu. Mam zaiwaniać codziennie rano, po południu i wieczorem 30km w tę i z powrotem, bo tacy ludzie jak Ty tak chcą?

No niezle mamy, bo po prostu nasze spoleczenstwo jest chamskie i maksymalnie niewychowane. Jakis czas temu nie bylo koszy na psie odchody - ostatecznie moglem przyjac tlumaczenie, ze nie ma gdzie tego sprzatac. Postawili kosze - tlumaczene "ale nie ma torebek!". Pojawily sie torebki - "kosze sa za daleko". Od tego czasu rozumiem ludzi, ktorzy uwazaja Polske za dzicz. Przykladowo w Anglii placi sie za torebki i jakos praktycznie kazdy tam sprzata. Co do patrzenia pod nogi - ciekawie grasz w pilke nozna na boisku, skoro obserwujesz napastnikow, czlonkow wlasnej druzyny i to, co za chwile znajdzie sie pod twoimi nogami. Naucz mnie tej sztuki ~~

Wyrazy wspolczucia.

Nie jestem z natury czlowiekiem zlosliwym, ale denerwuja mnie ludzie, ktorzy mysla tylko o wlasnej dupie - wiec z tej mojej niechrzescijanskiej zlosliwosci zycze ci, zeby kiedys sfrustrowany sasiad nasral ci na wycieraczke. Albo robil tak systematycznie co jakis czas ~~

Jedynie martwi mnie to, ze przepisy dotyczace zbierania psich gowien sa przepisami martwymi, a straznik miejski predzej da mandat matce, ktorej dziecko biega po trawniku, niz zasranemu (chyba tak moge nazwac tych, ktorzy nie sprzataja po swoich psach) wlascicielowi pieska. No i jeszcze to oburzenie, ze "jak pan smie zwracac uwage, ze moj pies robi kupe na trawniku!".

U nas w centrum był JEDEN taki kosz, 3 dni później już go nie było. W dzielnicy blokowisk jakieś tam są, ale raczej nikt nie używa. Poza tym przepisy są takie (przynajmniej kiedyś takie były, teraz nie wiem), że jeśli 100m od miejsca, gdzie pies zrobił kupę nie ma pojemnika na odchody, wtedy strażnik miejski nie może wypisać mandatu.
A co do patrzenia pod nogi - chodziło mi o sytuację na chodnikach, deptakach itd.
Mieszkam w centrum, 200m od głównego deptaka miasta i czasem jestem zmuszony iść tamtędy z psem. I co? I muszę się wstydzić, bo mój pies jest tak nienormalny, że akurat na samym środku tegoż deptaka zachciewa mu się srać i muszę go odciągać. Jeśli wychodzę z psem, to idę z nim gdzieś na podwórko, mało uczęszczane uliczki, pusty plac, gdzie kiedyś było targowisko, a teraz nie ma nic i w ostateczności park.

Gimlos
10-04-2008, 23:20
Tak, jestem patriota. Tak, uwazam, ze Wojewodzki ( czy tez, jak wolicie - jego gosc ) przekroczyl pewne granice prowokacji - jakikolwiek bylby jej cel. Niewazne, czy zostalo to wyrwane z kontekstu - dla mnie jest to brak szacunku dla wartosci, ktore sa dla mnie wazne. Przede wszystkim - wartosci, chronionych przez polskie prawo. I mam nadzieje, ze ktos zostanie za to pociagniety do odpowiedzialnosci.
nie można wszystkiego śmiertelnie poważnie traktować!
Symbole narodowe nie tylko można, ale wrecz powinno sie smiertelnie powaznie traktowac. Zeby nie bylo ze to tylko moje zdanie - powtorze sie, ze tak stanowi rowniez polskie prawo.
Jezus tez umarl za ciebie na krzyzu a ty ciagle grzeszysz i nawet sie nie zastanowisz nad tym - a zycie wieczne jest wazniejsze od doczesnego. Co ma do tego wszystkiego religia? Bo o tym czy Jezus umarl za mnie, i czy istnieje zycie wieczne, moglbym dlugo dyskutowac. Zapraszam wiec do odpowiedniego tematu w OWioN.
gdybym tam byl wsadzilbym ta flage w gowno i wytarl w godlo, bo to co sie teraz dzieje w polskiej polityce to smiech na sali .. Dlaczego identyfikujesz polityke z symbolem narodowym?

Dwa, że nie mam pojęcia, co może oznaczać potworek "nieraz całkiem gorzej kończyli".
Radze zatem doksztalcic sie nieco z historii. Szczegolnie na temat tortur, jakies stosowali wobec Polaków Niemcy i Rosjanie ( czy, jak wolisz, obywatele ZSRR ) podczas II wojny światowej. Uwierz mi, niektóre z nich były gorsze od śmierci.

Marcin24
10-04-2008, 23:25
Ja mam las 15km od domu. Mam zaiwaniać codziennie rano, po południu i wieczorem 30km w tę i z powrotem, bo tacy ludzie jak Ty tak chcą?
I mieszkasz między milionami blokowisk, bez żadnych parków, łąk itp.

Voon
11-04-2008, 08:00

Betonowy świat, tak trudno żeby pies wypróżnił sie na trawe a wtedy ty łapiesz torebke, łopatke i sprzątasz.

U nas w centrum był JEDEN taki kosz

To zwykły kosz już nie wystarcza? Ehh...

Korektor
11-04-2008, 08:27
Jakiekolwiek połączenie gówna i jakiegoś symbolu kraju, nie ważne w jakim kontekście, jest przestępstwem.

BTW Ja przez jakiś tam czas miałem psa, po którym sprzątałem. Co prawda, biegał dookoła domu i po polu, więc w sumie to nikomu bardziej by nie przeszkadzało, ale dla zasady - sprzątałem. Nie ważne czy mieszkasz w domu/kamienicy/bloku/wieżowcu/pałacu/ławce, po psie musisz posprzątać, chociażby dlatego, że potem może jakiś "nerd" będzie chciał sobie wyjść z kumplami na piłkę/rower/siatkę i całą radość odbierze patrzenie pod nogi. A może tym "nerdem" będziesz Ty? : P Skoro już tak bardzo pragniecie zachodu, to bierzcie z nich przykład. Tam przynajmniej ludzka mentalność jest trochę inna i trawniki są zajebiście czyste, plaże wolne od szkła i jakiś innych szitów, a parki zadbane.

Lasooch
11-04-2008, 13:02
Radze zatem doksztalcic sie nieco z historii. Szczegolnie na temat tortur, jakies stosowali wobec Polaków Niemcy i Rosjanie ( czy, jak wolisz, obywatele ZSRR ) podczas II wojny światowej. Uwierz mi, niektóre z nich były gorsze od śmierci.

Nie zrozumiałeś mnie, nie chodziło mi o sam sens tego zdania tylko o jego składnię. Orłem z historii nie jestem, ale co nieco wiem, czytałem też parę książek o KL.

@psie odchody na chodnikach: cóż, mój pies podczas spaceru za mną na chodnik kału nie oddał NIGDY (jak jest, kiedy wychodzi z nim matka - nie wiem, ale prawdopodobnie tak samo). Ale jak widzę trawnik, gdzie jest i tak więcej śmieci niż trawy i nikt po nim nie chodzi (tylko rzucają z chodnika), to jakoś nie widzę żadnego sensu sprzątania z niego bądź co bądź naturalniejszych odpadków.

A odchody na samych chodnikach mnie też wkurzają niemiłosiernie. Ujmę to może tak: tam, gdzie mi to nie przeszkadza (czyli zaśmiecony trawnik, łąka, las) - nie mam nic przeciwko, tam gdzie bym sam nie chciał po g*wnie deptać (boisko, podwórko, chodnik) - psu wydalać nie pozwalam.

Fremen
11-04-2008, 14:38

Nie musisz biegać. Na początek wystarczy nauka czytania.

Dentka7
11-04-2008, 14:41
Ochh Wielcy Obrońcy Symboli Państwowych się znaleźli...

wsadził w to gówno też Ciebie

Jakoś nie czułem.

symboli narodowych, o które walczyli ludzie, o które umierali...

Ich sprawa.

Eivrel
11-04-2008, 15:37
Tak cię to obchodzi, że gdyby nie umierali, to do kolegów mówiłbyś "Deine Alt haben nicht kinder". Od patrioty 100%, aż do totalnego ignoranta. Forum zmiennym jest...
To co ty w takim razie rozumiesz przez moje ja? Bynajmniej bym tak nie mówił, bo by mnie nie było.
Btw. uważasz język niemiecki za gorszy? Może chodzi Ci o samych Niemców? Więc jeżeli o mnie chodzi to ja nie uważam i nie lubię nietolerancji.
Symbole narodowe nie tylko można, ale wrecz powinno sie smiertelnie powaznie traktowac.
Powinno... żeby?

Gelt
11-04-2008, 16:19
Pisanie tutaj o symbolach narodowych jest jedna wielka pomyłka. Większość nie dojrzała do tego. Coś za coś itp.

@Ville

To po co piszesz durne wypowiedzi.? Komentarze.?

Btw, ja nie piszę, że to jakaś zbrodnia wojenna bo przesłanie było inne.. Lecz można było to inaczej przedstawić.

Fremen
11-04-2008, 17:02
Problemem nie jest Wojewódzki, ale gówniarze którzy nie mają szacunku do niczego.

Miliony ludzi umierali walcząc za jakieś ideały, a dzieci umieją tylko na to odpowiedzieć:

Ich sprawa.

Koronowany rycek
11-04-2008, 17:09
Gelt@
Az mnie razi twoj idiotyzm. -Hi Smutno mi
@WOjewodzki
Mistrz riposty,inteligent

Kamliss
11-04-2008, 17:49
to tylko bym spisal adresy i podal na policje zeby mandaty powypisywali.

GL!

Program Wojewódzkiego przecież polega głównie na takich prowokacjach, które są niestety źle odbieranych przez niektórych.

/Co do "facetów" EMO - zabić, spalić i zakopać.

Misza
11-04-2008, 17:52
Problemem nie jest Wojewódzki, ale gówniarze którzy nie mają szacunku do niczego.

Miliony ludzi umierali walcząc za jakieś ideały, a dzieci umieją tylko na to odpowiedzieć:
I mówi to gość, który chce prowokować innych awatarem 'Kosovo is Sirbia'. Rzeczywiście, w porównaniu do ciebie, to są straszni gówniarze.

Co do tych, którzy oddali za Polskę życie - nie będę tutaj zaczynał kłótni, czy to ich sprawa, czy nie, powiem tylko, że ja ich nie będę za świętych uważał, flaga też nietykalna dla mnie nie jest.
Ludzie ci oddali życie, bo raz, musieli, dwa, nie ma co gdybać. Jakby nie oddali, to by pewnie po prostu było inaczej. Raz się wygrywa, raz się przegrywa, chociaż lepiej, żeby wojen nie było.
Zauważcie też, że było kilka potyczek, które Polska przegrała, a jakoś nikt specjalnie nie pamięta tych, którzy też oddali życie w walce.

Czasami można pożartować, oczywiście w granicach smaku, które niektórzy (w tym np. właśnie Wojewódzki) jednak przekraczają.

Juzefek
11-04-2008, 18:24
Tak cię to obchodzi, że gdyby nie umierali, to do kolegów mówiłbyś "Deine Alt haben nicht kinder". Od patrioty 100%, aż do totalnego ignoranta. Forum zmiennym jest...

Ej jak już szpanujesz językami to rób to poprawnie ;> (Deine Alt haben kinder nicht a nie nicht kinder

@down
Ja nie lubię jak się kaleczy inne języki w tym polski.

xd

Marcin24
11-04-2008, 18:33
Deine Alt haben kinder nicht a nie nicht kinderZrób o tym stronę i podpisy pod petycję o podaniu mnie do sądu. Niewiele to wniosło do tematu.
Btw. uważasz język niemiecki za gorszy? Może chodzi Ci o samych Niemców? Więc jeżeli o mnie chodzi to ja nie uważam i nie lubię nietolerancji.Ok, poczytaj trochę. Poczynając od mojego postu, kończąc na Historii Polski.

Dego
11-04-2008, 18:49
Wyrwalisicie scene z całego programu i to tak wyszło.
Popieram Wojewódzkiego, bo mam dosc kiedy wychodze na SWÓJ TRAWNIK a nie mam PSA a tam niestety lezą... psie gówna.... ;C

Gimlos
11-04-2008, 19:41
Powinno... żeby? Przypuszczam, ze miales na mysli slowo "dlaczego" - to tak apropos kaleczenia jezyka w ktorejs z wypowiedzi powyzej. A na to odpowiedzialem w poscie, ktory cytowales. Podpowiadam - fragment o polskim prawie, do ktorego przestrzegania, niezaleznie czy ci sie ono podoba czy nie, jestes zobowiazany. Pisac o wartosciach nie bede, bo do ich dostrzegania i szanowania trzeba osiagnac pewien poziom rozwoju. Duza czesc uzytkownikow wypowiadajacych sie w tym temacie ma to jeszcze przed soba. Albo i nigdy do niego nie dojdzie.
I mówi to gość, który chce prowokować innych awatarem 'Kosovo is Sirbia'. Rzeczywiście, w porównaniu do ciebie, to są straszni gówniarze. Dlaczego uznajesz cytat 'Kosovo is Sirbia' za prowokacje?

Ashlon
11-04-2008, 20:06
Dlaczego uznajesz cytat 'Kosovo is Sirbia' za prowokacje?

Bo media im natlukly bzdur do glow, a znajomosc historii Europy ogranicza sie do znajomosci daty wybuchu II wojny swiatowej. I to nie zawsze ;)

Fremen
11-04-2008, 20:47
I mówi to gość, który chce prowokować innych awatarem 'Kosovo is Sirbia'. Rzeczywiście, w porównaniu do ciebie, to są straszni gówniarze.

Celem mojego awataru jest wyrażenie swojej opinii na ten temat.

Nie dostrzegacie własnej historii, a co dopiero tragedii drugiego narodu.

Co do tych, którzy oddali za Polskę życie - nie będę tutaj zaczynał kłótni, czy to ich sprawa, czy nie, powiem tylko, że ja ich nie będę za świętych uważał, flaga też nietykalna dla mnie nie jest.
Należy uszanować to, że w swoim życiu kierowali się JAKIMIŚ ideałami. Nie tym, co powie Paris Hilton w MTV.

Ludzie ci oddali życie, bo raz, musieli, dwa, nie ma co gdybać.
Nie musieli. Mogli uciec na np. na wieś i być częściowo z dala od tego.

Zauważcie też, że było kilka potyczek, które Polska przegrała, a jakoś nikt specjalnie nie pamięta tych, którzy też oddali życie w walce.
Potop, Bitwa pod Arsenałem, ofiary grudnia. Tych ludzi się nie wspomina?

Eivrel
11-04-2008, 22:01
Ok, poczytaj trochę. Poczynając od mojego postu, kończąc na Historii Polski.
Świetna odpowiedź. Również dziękuję za rozmowę.

Przypuszczam, ze miales na mysli slowo "dlaczego" - to tak apropos kaleczenia jezyka w ktorejs z wypowiedzi powyzej.
Nie. Miałem na myśli to co napisałem. Wyrażenie powinno się "coś zrobić" oznacza wskazanie warunku, który musi zostać spełniony, aby został osiągnięty konkretny cel. Np powinieneś wymieszać herbatę, żeby woda się rozpuściła. Stąd, jeżeli chcesz, aby Twoje zdanie było dla mnie zrozumiałe, musisz mi ten cel wskazać. Inaczej nie będę wiedział do spełnienia jakiego celu służy ten warunek. Forma mojej wypowiedzi miała na to wskazywać, że proszę Cię o jego podanie.

A na to odpowiedzialem w poscie, ktory cytowales. Podpowiadam - fragment o polskim prawie, do ktorego przestrzegania, niezaleznie czy ci sie ono podoba czy nie, jestes zobowiazany.
Z tego co zauważyłem, fragment o polskim prawie (przypominam: "Zeby nie bylo ze to tylko moje zdanie - powtórzę sie, ze tak stanowi rowniez polskie prawo. ") napisałeś jedynie w celu wskazania, że nie jesteś w swoich poglądach odosobniony.
Jeżeli natomiast tylko o to CI chodziło, że powinno się śmiertelnie poważnie traktować symbole narodowe, żeby nie popaść w konflikt z prawem, to rozumiem :)
A tak btw. Serio jest takie prawo? Jak wygląda ten zapis ? ;p

Pisac o wartosciach nie bede, bo do ich dostrzegania i szanowania trzeba osiagnac pewien poziom rozwoju. Duza czesc uzytkownikow wypowiadajacych sie w tym temacie ma to jeszcze przed soba. Albo i nigdy do niego nie dojdzie.
Duża większość, to jeszcze nie całość. Niemniej, masz prawo do takiej decyzji :p
Należy uszanować to, że w swoim życiu kierowali się JAKIMIŚ ideałami.
O tym też w prawie pisze, czy tu już jest jakiś inny powód?

Gimlos
11-04-2008, 22:13
Nie. Miałem na myśli to co napisałem. Wyrażenie powinno się "coś zrobić" oznacza wskazanie warunku, który musi zostać spełniony, aby został osiągnięty konkretny cel. Np powinieneś wymieszać herbatę, żeby woda się rozpuściła. Stąd, jeżeli chcesz, aby Twoje zdanie było dla mnie zrozumiałe, musisz mi ten cel wskazać. Inaczej nie będę wiedział do spełnienia jakiego celu służy ten warunek. Forma mojej wypowiedzi miała na to wskazywać, że proszę Cię o jego podanie.
Zbladziles zatem. Bo przestrzeganie w zyciu waznych dla nas wartosci nie musi miec konkretnego celu - czego jeszcze dostrzec, jak widac po twoich postach, nie potrafisz. Twoj blad tkwi w tym, ze w sposob racjonalny probujesz pojac rzeczy, ktorych w sposob racjonalny pojac sie nie da. Dlatego tez, zaliczam cie do wiekszosci, o ktorej pisalem w poprzednim poscie.

@down
Krzykliwy? To co ty bys chcial, zeby wypisal to bialymi literami na bialym tle?

Misza
11-04-2008, 22:17
Celem mojego awataru jest wyrażenie swojej opinii na ten temat.

Nie dostrzegacie własnej historii, a co dopiero tragedii drugiego narodu.
Tutaj mi bardziej chodziło o to, że sam awatar wygląda jak wyciągnięty z galerii pseudo śmiesznych obrazków i log na komórki, którymi można lansować się w szkole.
Jak chcesz wyrażać o czymś zdanie, to rób to jak normalny człowiek, a nie zaczepiaj innych wrzeszczącym awatarem.

Nie to, żeby mnie to jakoś ruszyło specjalnie, bo akurat nie interesuję się Kosowem, nie mam o tym żadnego zdania.

Żyłka
11-04-2008, 22:54
Ej jak już szpanujesz językami to rób to poprawnie ;> (Deine Alt haben kinder nicht a nie nicht kinder

Deine Eltern haben keine Kindern, skoro tak bardzo chcesz poprawiać.

Eivrel
11-04-2008, 22:58
Zbladziles zatem. Bo przestrzeganie w zyciu waznych dla nas wartosci nie musi miec konkretnego celu - czego jeszcze dostrzec, jak widac po twoich postach, nie potrafisz. Twoj blad tkwi w tym, ze w sposob racjonalny probujesz pojac rzeczy, ktorych w sposob racjonalny pojac sie nie da. Dlatego tez, zaliczam cie do wiekszosci, o ktorej pisalem w poprzednim poscie.
Potrafię, ale z Twoich słów wnioskowałem, że jest to działanie sensowne. Jeżeli nie to sorry, mój błąd.
Czyli chcesz po prostu powiedzieć, że tak Ci podpowiada sumienie, że ZMUSZANIE innych ludzi, do szanowania jakichś tam symboli WBREW SOBIE SAMYM, jest czynem dobrym?

Jak chcesz wyrażać o czymś zdanie, to rób to jak normalny człowiek, a nie zaczepiaj innych wrzeszczącym awatarem.
A co ty papież jesteś, że morały tu prawisz? Kij Ci do tego jaki ma awatar, ma prawo taki mieć.

Misza
11-04-2008, 23:31
A co ty papież jesteś, że morały tu prawisz? Kij Ci do tego jaki ma awatar, ma prawo taki mieć.
Oczywiście, że ma. Ale taki avek to podobny styl, jak ta fala koszulek z Che, młotem&sierpem, innego śmiecia, który był fajny dlatego, że inni to noszą, nie dlatego, że cokolwiek się o tym wie. To mnie gryzie.

Zresztą, nawet bym się nie przyczepił, gdyby nie zacytowany wtedy post. O laniu na ideały 'o których się nie ma pojęcia'. Nic nie wiedziałem co prawda wtedy o jego poglądach, zresztą teraz wiem niewiele więcej, ale to wyglądało dokładnie tak, jakby gość z sierpem i młotem na piersi, kojarzący tylko to, że 'to chyba Rosja jest', uczy innych historii. Dość agresywnie.

Fremen
11-04-2008, 23:43
Oczywiście, że ma. Ale taki avek to podobny styl, jak ta fala koszulek z Che, młotem&sierpem, innego śmiecia, który był fajny dlatego, że inni to noszą, nie dlatego, że cokolwiek się o tym wie. To mnie gryzie.

Przykro mi, ale z tego wyrosłem. Łapiesz się stereotypów, nie argumentów.

Napisałem tu parę postów a właściwie żaden nie odniósł się do Wojewódzkiego. Więc...pozostaje w tej sprawie neutralny.

Gimlos
12-04-2008, 00:15
Czyli chcesz po prostu powiedzieć, że tak Ci podpowiada sumienie, że ZMUSZANIE innych ludzi, do szanowania jakichś tam symboli WBREW SOBIE SAMYM, jest czynem dobrym?
Uwazam, ze zmuszanie ludzi do szacunku ( a nie wyznawania ) wartosci, ktore dla duzej czesci spoleczenstwa sa wartosciami waznymi, jest czynem prawidlowym. Dla przykladu - mam bardzo niekorzystna opinie na temat Kosciola Katolickiego, ale jego symboli, takich jak chociazby krzyz, nigdy nie zniewazam - wiem, jaka swietoscia sa dla duzej czesci naszego spoleczenstwa. Podchodzi to juz nawet pod racjonalne wytlumaczenie problemu symboli i wartosci narodowych : d

Kyziorek
12-04-2008, 11:09
nigdy nie lubiłem tego frajera

Davido16
22-04-2008, 21:06
http://wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=1342&wid=9884518&rfbawp=1208890957.833&ticaid=15c25

Myszun
22-04-2008, 21:52
Maja za swoje.

<.<
22-04-2008, 22:37
Wojewódzki przeszedł z Polsatu do TVNu aby ich sabotować, nieźle, nieźle...

Vanhelsen
22-04-2008, 22:40
Tia, i znów KRRiT się kompromituje niczym Sowińska :<

lololol
23-04-2008, 01:23
i chuj, taka nasza polska mentalnosc, aby - gdy tylko jest okazja, zrobic komus na zlosc ;)

@edit :D

Diabeł złapał Anglika,Francuza,Niemca i Polaka. Zaciągnął ich na bezdenną przepaść i mówi do Anglika:
- Skacz!
- Nie skoczę!
- Gentelmen skoczyłby!
Anglik skoczył. Nad przepaścią staje Francuz i diabeł go kusi:
- Skacz!
- Nie skoczę!
- Gentelmen skoczyłby!
- Nie skoczę!
- Ale teraz jest taka moda!
I Francuz skoczył. Nad przepaścią staje Niemiec i diabeł znów kusi:
- Skacz!
- Nie skoczę!
- Gentelmen skoczyłby!
- Nie skoczę!
- Nie skoczę!
- To rozkaz!
Więc i Niemiec skoczył. Wreszcie, nad przepaścią staje Polak i diabeł kusi:
- Skacz!
- Nie skoczę!
- Gentelmen skoczyłby!
- Nie skoczę!
- Nie skoczę!
- To rozkaz!
- Nie skoczę!
- A,to sobie nie skacz!
Polak skoczył.

Gimlos
23-04-2008, 10:02
Tia, i znów KRRiT się kompromituje niczym Sowińska :< Wytlumacz mi, dlaczego uznajesz ta decyzje za kompromitacje?
Gratulacje dla KRRiT.

@down
Wypunktuj mi wiec, co konkretnie w obecnej sytuacji w Polsce zasluguje na zrobienie pieca z flag.

Itachi
23-04-2008, 10:13

Pozdrawiam.

widząc to co sie dzieje w Polsce sam bym tam z piec takich flag wbił.

Snick
23-04-2008, 11:16
Nie jestem patryjotą więc się nie podpisze pod tym. :P

Davido16
23-04-2008, 12:03
Nie jestem patryjotą więc się nie podpisze pod tym. :P

Tak, najlepiej wyjedź do Szwecji/Anglii/Rumunii/Azerbejdżanu i pracuj na zmywaku. Przecież Polska Cię nie obchodzi...

Gordorczyk
23-04-2008, 12:14
wojewódzki żydzie twoim domem Aushwitz! Zginiesz żydowska szmato!!!

lololol
23-04-2008, 12:38
14 latek pozamiatal :D:D:D

Vanhelsen
23-04-2008, 12:41
Wytlumacz mi, dlaczego uznajesz ta decyzje za kompromitacje?[...]
Ponieważ takie jest moje zdanie na temat wyczynu Kuby i rysownika. Nie przeszkadzało mi to, że wbili flagę w gówno, a że Rada zajmuje się takimi pierdołami i tylko nakręca całą aferę to jest dla mnie śmieszne... Moją opinię wyraziłem już wcześniej na ten temat i na jej podstawie uważam, że rada znów się kompromituje :<

Arrivald
23-04-2008, 20:56
Raczkowski jest smiesznym kolesiem i do tego swietnym rysownikiem (nie chodzi mi o technike, ale o pomysly, ktore wykorzystuje), wiec niech sobie wbija w kupsko co mu sie podoba :) W Polsce dzieje sie jedna wielka kupa, szczegolnie w polityce i powinno sie to traktowac jako symbol. Jestem w stanie zrozumiec bulwers niektorych zagorzalych patriotow, ale na mnie to nie robi zadnego wrazenia :p

Duch Guardi
23-04-2008, 21:34

Popieram w 100% obecnie żeby nie wdepnąć w psie gówno trzeba mieć farta.

semiliren
23-04-2008, 21:35
Dla jednych symbole narodowe sa wazne, dla innych nie.
(Podobno) w Polsce jest demokracja i wolnosc slowa, a nie totalitaryzm.
Doprowadzaja mnie do szewskiej pasji osoby, ktore mowia, ze Polacy umierali, bo musieli.
Nie musieli, ale chcieli (np.odzyskac niepodleglosc), slyszeliscie o powstaniach w Polsce(nie tylko warszawskim, ale takze z 19 wieku)?

Czy czuje sie patriota? Nie wiem, to jest moja osobista sprawa.

P.S. A tak z ciekawosci. Wiecie przynajmniej kto to jest patriota?

Edit:
Co do wlascicieli psow.
<ironia>"Na pohybel skur...synom"</ironia>

Gimlos
24-04-2008, 00:02
Ponieważ takie jest moje zdanie na temat wyczynu Kuby i rysownika. Nie przeszkadzało mi to, że wbili flagę w gówno, a że Rada zajmuje się takimi pierdołami i tylko nakręca całą aferę to jest dla mnie śmieszne... Moją opinię wyraziłem już wcześniej na ten temat i na jej podstawie uważam, że rada znów się kompromituje :<
A czym ma się według ciebie zajmować?
@up
Wolnosc slowa i demokracja nie wykluczaja poszanowania symboli waznych dla duzej czesci spoleczenstwa.

@topic
Najzabawniejsze jest to, że osoby najgłośniej krzyczące o tym, jaka to w Polsce jest "kupa", "bałagan" i jak to "zasługuje na potępienie" powtarzają zwykle tylko opinie przeczytane na forach internetowych czy tez zaslyszane od rodziców/znajomych. Mało kto jest tak naprawdę wskazać, co konkretnie im się w naszym kraju nie podoba - a już przemyśleć, czy każdy problem naszego kraju jest winą polityków i władzy, wykracza poza możliwości 95% naszego społeczeństwa. Nie mówiąc już o tym, że aparatura państwowa nie jest jednoznacza z narodem i jego symbolami. Ale taka już widocznie nasza zaściankowa mentalność.

Lend
24-04-2008, 14:26

http://www.youtube.com/watch?v=6PErDfIL3kA

http://www.w-obronie-flagi.polonews.pl/

Pozdrawiam.

Lecz się fanatyku

Cacuss
24-04-2008, 15:16
Ja mogę powiedzieć co mi się w Polsce nie podoba. To, że prezydent, czyli głowa państwa, najważniejsza osoba reprezentująca nas wszystkich daje kwiatka kobietom łodygą do góry. To nie jest żart z mojej strony. To jest po prostu wieś.

A Ci, którzy walczyli, umierali, poświęcali się za ojczyznę na pewno chcieliby, żeby ta ojczyzna była jak najlepsza. Myślę, że Raczkowski wbijając flagę w gówno też chce by Polska stała się lepsza.

spider-bialystok
24-04-2008, 15:26
Ja mogę powiedzieć co mi się w Polsce nie podoba. To, że prezydent, czyli głowa państwa, najważniejsza osoba reprezentująca nas wszystkich daje kwiatka kobietom łodygą do góry. To nie jest żart z mojej strony. To jest po prostu wieś.
Zapewne nie mozesz przez to spac po nocach. Wspolczuje :)

Cacuss
24-04-2008, 17:16
Źle mnie zrozumiałeś ;)

Po prostu nie chciałem bezpodstawnie mówić, że nie mam nic przeciwko wbijaniu flagi w kupe. Moim zdaniem dobrze, że wbił, skoro uważa, że to coś da.

Voon
24-04-2008, 17:24
Źle mnie zrozumiałeś ;)

Po prostu nie chciałem bezpodstawnie mówić, że nie mam nic przeciwko wbijaniu flagi w kupe. Moim zdaniem dobrze, że wbił, skoro uważa, że to coś da.

No fakt, jeśli źle podam kwiatka kobiecie to ty zbesztasz moją rodzine. Smutne. Niestety, ale jeśli przyjąć to co mówisz to nie tylko spider Cie źle zrozumiał.

Matheavyk
25-04-2008, 14:35
@Up: Ale twoja rodzina nie wybierała Ciebie świadomie. Nie wiedzieli jaki będziesz, nie wiedzieli, że będziesz niewychowany, niekulturalny, arogancki, bezmyślny, nienawistny, naiwny. A naród Polski wiedział kogo wybiera. "Smutne."

Najfajnieszje w tym wszystkim jest to, że on to zrobił, śmiejąc się jakby z tego, jak ludzie zareagowali na wcześniejszą tego typu sprawę, mianowicie wbijania flagi w kupkę. A oni [ludzie] znowu tak samo reagują, jakby nie nauczyli się niczego i nie wiedzieli, że teraz to już było jakby bez żadnej wagi.

I jeszcze jedna sprawa, ciekaw jestem, czy jak był hymn Polski/szkoły na apelu to stałeś zawsze na baczność, wyprostowany z klatką dumnie wypiętą do przodu. Tak? To Cię podziwiam. Nie? Więc nie rób z siebie takiego patrioty, bo patriotyzm jak miłość.
"Słowem świadczyć miłość, to nie miłość."
Sofokles (Antygona)

Teraz zamiast miłość podłóż patriotyzm.

P.S. Jeśli wbijanie flagi w słusznej sprawie jest be, to robienie błędów ortograficznych, a raczej nie uczenie się pisać poprawnie też jest be, i nie jesteś Polakiem w ogóle! :baby:

Voon
25-04-2008, 15:53
@Up: Ale twoja rodzina nie wybierała Ciebie świadomie. Nie wiedzieli jaki będziesz, nie wiedzieli, że będziesz niewychowany, niekulturalny, arogancki, bezmyślny, nienawistny, naiwny. A naród Polski wiedział kogo wybiera. "Smutne."

Od kiedy w Polsce kobieta bez swojej zgody zostaje moją żoną? Oo

Reszta twojej wiadomości odnosi sie do mnie czy do autora? Bo nie wiem czy sie unosić.

Gimlos
25-04-2008, 16:41
Po prostu nie chciałem bezpodstawnie mówić, że nie mam nic przeciwko wbijaniu flagi w kupe. Moim zdaniem dobrze, że wbił, skoro uważa, że to coś da. Wybacz, ale podajac taki "argument", dyskwalifikujesz sie jako partner do dyskusji. Nie przecze, ze w Polsce duzo rzeczy jest "zlych" - czekam tylko az ktos bedzie w stanie w miare sensownie je podac, i podjac dyskusje, z czego one wynikaja.

Matheavyk
25-04-2008, 17:54
@Voon: Człowieku nie rób z siebie idioty bo nim nie jesteś. Dobrze wiesz, że nie chodziło mi o żonę, ale o matke/ojca/brata/siostre/babcie/dziadka, może dalej? Pradziadka.. Bo znowu wylecisz z jakimś głupim tekstem niepotrzebnie. I od razu powiem, że nie chodzi mi o to, że przypadkowo, nieplanowany pojawiłeś się na świecie, ale że zostałeś takim człowiekiem jakim jesteś (wcale nie złym, uprzedzając wypowiedzi innych).

Reszta mojej wiadomości odnosi się zarówno bezpośrednio do autora, jak i ludzi, którzy uważają, że pan wojewódzki przegiął.

@Gimlos: Może zanim Cacuss odpowie, bo mnie zaciekawiłeś swoją wypowiedzią. Po pierwsze, o to chodzi w szeroko pojętej sztuce (performance, itd.). Żeby dać do myślenia bez szczegółowych argumentów. Ale ja mogę podać przykład. Przeszkadza mi to, że idąc chodnikiem muszę patrzeć pod stopy, bo mogę wdepnąć w psie odchody. To samo tyczy się spaceru po parku, gdzie trawa widocznie jest tylko po to, żeby sobie ją pies 'przywłaszczył'. Czemu jak ludzie kochają swoje pieski, to z tej miłości nie posprzątają ich kup? A jak im się nie chce, jest to dla nich fuj, to chyba jednak nie powinni posiadać psa, bo nie dorośli do tego. Czasem odnoszę wrażenie, że pies w tym kraju ma więcej praw, swobody ode mnie, a tak chyba nie powinno być.
I takie rzeczy nie są 'niedozrobienia'. Jak ktoś był za zachodnią granicą to mógł to spostrzec. Podam tu za przykład Anglię, bo tam akurat byłem i tam to przykuło moją uwagę. Mają tam naprawdę wielki park(i) (Londyn). Trawa zawsze skoszona, możesz na nią spokojnie wejść nie obawiając się o buty, bo nie zaminowali pola jak w Polsce. I nie chodzi o to że wielbię inne kraje i nie mówcie, jak tak to wyjedź tam sobie i żyj. Jestem Polakiem, chcę żyć w Polsce, i chcę, aby moja ojczyzna była jak najbardziej przyjazna dla mnie i innych ludzi. Dlatego warto poruszać różne tematy, a o pieskach już się mówiło i dalej nic. Uważam, że to co zrobił wojewódzki to i tak za mało.

Voon
25-04-2008, 18:26
@Voon: Człowieku nie rób z siebie idioty bo nim nie jesteś. Dobrze wiesz, że nie chodziło mi o żonę, ale o matke/ojca/brata/siostre/babcie/dziadka, może dalej? Pradziadka.. Bo znowu wylecisz z jakimś głupim tekstem niepotrzebnie. I od razu powiem, że nie chodzi mi o to, że przypadkowo, nieplanowany pojawiłeś się na świecie, ale że zostałeś takim człowiekiem jakim jesteś (wcale nie złym, uprzedzając wypowiedzi innych).

To miło, że jako jeden z nielicznych nie uważasz mnie za idiote. Co do mojego przykładu: chodziło mi o rodzine 'moją' czyli taką którą sam stworze i wybiore. Rodziny w której sie urodziłeś sie nie wybiera a tymbardziej nie jesteś jej, tzw 'przywódcą, głową'. Chodziło mi o rodzine którą możesz założyć i cieszyć sie, że jeszcze tu coś znaczysz. Chociaż właściwie to nie był dobry przykład, może być źle odebrany.

@Gimlos:
Nie przecze, ze w Polsce duzo rzeczy jest "zlych" - czekam tylko az ktos bedzie w stanie w miare sensownie je podac, i podjac dyskusje, z czego one wynikaja.
Złe rzeczy wypływają z ludzi, z ich pierwotnych instyntków, głupoty i łatwemy poddawaniu się bodźcom zewnętrznym. Tym bodźcem zazwyczaj jest władza i ot mamy co mamy.

Vanhelsen
25-04-2008, 18:39
@Up: Ale twoja rodzina nie wybierała Ciebie świadomie. Nie wiedzieli jaki będziesz, nie wiedzieli, że będziesz niewychowany, niekulturalny, arogancki, bezmyślny, nienawistny, naiwny. [...]Tak, ale rodzina spędza te 15 i więcej lat na wychowywaniu :<

[...] Nie przecze, ze w Polsce duzo rzeczy jest "zlych" - czekam tylko az ktos bedzie w stanie w miare sensownie je podac, i podjac dyskusje, z czego one wynikaja.Zła jest uwtawa o NFZ i ZUSie, źli są debilni politycy w rzącie o skrajnie-moherowych poglądach, złe jest mieszanie się kościoła do państwa i polityków do kościoła, złe jest ogólnie podejście polityków do "zawodu" (walka o koryto)... no i zdarza się zła pogoda :<

Tasior
25-04-2008, 18:51
Wiem, że teraz to już praktycznie offtopic ale:
Komentrz Raczkowskiego do decyzji KRRiT
http://img410.imageshack.us/img410/5504/1369f1abkupavn9.jpg

neopostman
25-04-2008, 19:01
Co do Wojewódzkiego to powiem tylko tyle, że pokazał, jak niektórzy traktują polskie znaki narodowe. Co do jego zachowania to nie mam mu tego za złe, zresztą to nie są czasu PRL-u, gdy za wywieszenie Polskiej flagi w złym dniu szło się na xx lat do więzienia. Na tym polega kontrowersja kultury pop-artu, która ukazuje prawdę dosłownie. Chociaż nasi "patriotyczni'' panowie politycy co mogą o tym wiedzieć jak założę się, że nie znają więcej niż 2 zwrotki Mazurka Dąbrowskiego.

Gimlos
25-04-2008, 20:27
@Matheavyk
Z tepieniem "psich gowien" ja sie jak najbardziej zgadzam. Bylem w Londynie o ktorym wspominasz - i rzeczywiscie, przejscie po trawniku nie przypomina tam spaceru sapera. Wiecej, uwazam ze sprzatanie po swoim zwierzaku to dbanie o czystosc i wizerunek kraju, co IMO podchodzi pod "nowoczesny patriotyzm". Uwazam tylko ze Wojewodzki nie powinien mieszac w to polskiej flagi - raz ze oburzyl tym duza rzesze osob, dwa ze duza czesc modnych ostatnio "anty-patriotow" z radoscia odbiera to jako gest antynarodowy. W spoleczenstwie o tak niskiej kulturze politycznej, taki gest wywiera odwrotne skutki od zamierzonych.
@Wieszok
Uwazasz ze rzad PO ma moherowe poglady?
Co do ustaw przez Ciebie wspomnianych - masz jakis pomysl na lepsze wyjscie z tej sytuacji, czy opierasz sie tylko na opinii "ze teraz jest zle"?
@Voon
Zgadzam sie - politycy, ktorzy chca sie "nachapac" sa zmora chyba kazdego kraju na swiecie. Wg. mnie problem wynika jednak w wiekszej mierze z wiedzy i zainteresowania Polaków polityką. Bo media sa w stanie "oglupialemu" spoleczenstwu wcisnac co chca - i to, ze zla decyzja rzadu jest dobra, i to, ze dobra decyzja rzadu jest zla. To samo wciskaja nam politycy. Ale patrzac na moich rowiesnikow - ludzi badz co badz pelnoletnich - ktorzy nie wiedza np. kto jest w polsce MSZ ( i zupelnie ich to nie interesuje - ale narzekac na rzad, o ktorym w rzeczywistosci nie maja pojecia - potrafia godzinami ), trudno mi wierzyc zeby sie to w najblizszym pokoleniu czy dwoch zmienilo.

Chesterkaa
25-04-2008, 23:45

Ja jakos sie nie poczulam obrazona O.o
a tak swoja droga temat mnie rozlozyl na lopatki XD "ZBRODNIA Wojewodzkiego" buahahaha

WAJT PAŁER OI OI OI !!!!!!!

vilish
26-04-2008, 06:37
Wojewodzki jest fajny, przynajmniej dzieki niemu okazalo sie, ze Polska ma pseódo patritóf ^.- dajcie wy mu spokój, zrobilbym to samo tylko, ze zamiast polskiej flagi zdjecie prezydenta? co tez by sie tylu patriotóf odesfalO? albo gdybym se wsadzil do gowna na podworko i umiescil filmik na youtube? GOWNO ! czepiacie sie ;)

Davido16
26-04-2008, 07:56
Wojewodzki jest fajny, przynajmniej dzieki niemu okazalo sie, ze Polska ma pseódo patritóf ^.- dajcie wy mu spokój, zrobilbym to samo tylko, ze zamiast polskiej flagi zdjecie prezydenta? co tez by sie tylu patriotóf odesfalO? albo gdybym se wsadzil do gowna na podworko i umiescil filmik na youtube? GOWNO ! czepiacie sie ;)

Czekam na link do youtube. Aha, tylko się potem nie zasłaniaj.

Glacial
26-04-2008, 09:59
Uwazam tylko ze Wojewodzki nie powinien mieszac w to polskiej flagi - raz ze oburzyl tym duza rzesze osob, dwa ze duza czesc modnych ostatnio "anty-patriotow" z radoscia odbiera to jako gest antynarodowy. W spoleczenstwie o tak niskiej kulturze politycznej, taki gest wywiera odwrotne skutki od zamierzonych.

Chciałem wtrącić swoje trzy grosze, ale zanim jeszcze otworzyłem gębę zostałem jak najbardziej pozytywnie zgaszony tym postem. Myslę, że nic tutaj więcej dodawać nie trzeba.

Thero
26-04-2008, 10:20
I znowu po raz kolejny. Dobry pomysł, odpowiednio wykonany, wycelowany w sedno problemu. Tylko jak zwykle okazuje się, że za dużo jest debili i półmózgów w naszym kraju, żeby to się mogło udać, lub chociaż zwrócić uwagę większości na problem. Bo zamiast dysktuować "dlaczego to zrobił?" i "co powinienem w związku z tym zrobić?" gówniarze krzyczą "zbrodniarz!" i "ma małego fiuta!".

Vanhelsen
26-04-2008, 10:52
[...]
@Wieszok
Uwazasz ze rzad PO ma moherowe poglady?
Co do ustaw przez Ciebie wspomnianych - masz jakis pomysl na lepsze wyjscie z tej sytuacji, czy opierasz sie tylko na opinii "ze teraz jest zle"?[...]Aktualny rząd moherowych poglądów nie ma, co nie zmienia faktu, że takie moherowe pomysły się przewijają (choć by ostatni z byłą pani rzecznik dziecka).
Co do ustaw, czy mam jakiś pomysł? Nic konkretnego, nie wiem zbytnio na jakiej konkretnie zasadzie działa NFZ i ZUS więc trudno mi bawić się w pisanie reform. Tego co jestem pewny to obcięcie kosztów administracyjnych tych spółek, uważam, że ZUS to nie bank i nie musi mieć siedzib wykładanych alabastrami i marmurami :<

Thero dla mnie dobrze godo ;)

gyagen
26-04-2008, 12:41
. Czasem odnoszę wrażenie, że pies w tym kraju ma więcej praw, swobody ode mnie, a tak chyba nie powinno być.

Choćby to była twoja wina i to ty będziesz zaczepiał psa a wystarczy , że on Ciebie ugryzie to piesek idzie do piachu. Więc zanim pierdolniesz następnym bezsensem przemyśl to co piszesz.

Gimlos
26-04-2008, 12:51
Dobry pomysł, odpowiednio wykonany, wycelowany w sedno problemu. Tylko jak zwykle okazuje się, że za dużo jest debili i półmózgów w naszym kraju, żeby to się mogło udać, lub chociaż zwrócić uwagę większości na problem. Bo zamiast dysktuować "dlaczego to zrobił?" i "co powinienem w związku z tym zrobić?" gówniarze krzyczą "zbrodniarz!" i "ma małego fiuta!".
Jak widac po reakcji spoleczenstwa - wykonany nieodpowiednio ( dlaczego - mozesz przeczytac w opinii zacytowanej przez Ten Co Wie ). Dodatkowo, radze pohamowac sie z rynsztokowym jezykiem wypowiadanych przez ciebie opinii.

Ashlon
26-04-2008, 12:56
Choćby to była twoja wina i to ty będziesz zaczepiał psa a wystarczy , że on Ciebie ugryzie to piesek idzie do piachu. Więc zanim pierdolniesz następnym bezsensem przemyśl to co piszesz.

No i bardzo dobrze - czyzby piesek nie powinien chodzic na smyczy i w kagancu?

Thero
26-04-2008, 13:31
@Up
Sam go nie chciał założyć? IMHO właściciel powinien ponosić konsekwencje (do piachu?).

Jak widac po reakcji spoleczenstwa - wykonany nieodpowiednio ( dlaczego - mozesz przeczytac w opinii zacytowanej przez Ten Co Wie ).
A ja odniosłem wrażenie, że taki właśnie efekt miało to odnieść (może grzeczniej się nie dało). Tzn. miało oburzać i wzbudzać kontrowersje. Tylko większość ludzi nie głowi się dlaczego.

Dodatkowo, radze pohamowac sie z rynsztokowym jezykiem wypowiadanych przez ciebie opinii.
E tam, ja tylko cytowałem parę wyrazów zasłyszanych przed przedszkolem. Skoro ładnie prosisz, już nie będę.
Btw. Dobrych rad nie daje się karząc ostrzeżeniami.

Thero dla mnie dobrze godo ;)
No ba.

Vanhelsen
26-04-2008, 13:50
@Up
Sam go nie chciał założyć? IMHO właściciel powinien ponosić konsekwencje (do piachu?).
[...]Wybacz, ale ewolucja jakoś tak zrobiła, że to człowiek stoi nad czworonogiem :<

Guras
26-04-2008, 20:13
Jak zniewazyl flage to niech teraz placi za swoje czyny !

Matheavyk
26-04-2008, 20:33
@Up: Głupota nie zna granic, naiwność i łatwowierność też.

Ehm, co do piesków. To chyba jasne, że powinien iść do piachu. Jak napadniesz człowieka z nożem i policja Cię złapie to (przynajmniej teoretycznie) nie idziesz do więzienia? Idziesz, albo przynajmniej solidna kara. Teraz zobacz, to samo zrobił pies, i przepraszam Cię, ale to JA mam płacić ze swojego podatku na jakiegoś zwierzaka teraz bo on w społeczeństwie ludzi nie umie żyć? Mam głodować, żeby on sobie konsumował steki w 'pieskim więzieniu'? Społeczeństwo i w ogóle wszelkie populacje różnych gatunków są tak zrobione, że osobnik nieodpowiedni jest izolowany/wyrzucany z grupy. Psów też to dotyczy. Nie chciał założyć kagańca?! Nawet nie wiem jakim przymiotnikiem opisać moją reakcję/odczucia. Nie mówiąc o tym, że to ty nim powinieneś rządzić, być jego panem, a nie na odwrót. To wyobraź sobie sytuację, która czasem się zdarza, bo słyszałem parę przypadków. Jakieś dziecko bawiło się na podwórku, normalna zabawa jak każdy się kiedyś bawił. Przybiegł pies i pogryzł dziecko, wylądowało w szpitalu, w stanie ciężkim. A potem długa rehabilitacja i leki nie za parę groszy. Z nadzieją, że może odzyska pełną sprawność kiedyś... Bo pies nie chciał kagańca założyć?! To jest absurd.

@Zastanawiam się, co jeszcze mógł wojewódzki włożyć jak nie flagę? Przecież on chciał zasymbolizować Polskę. Jak dla mnie dobrze postąpił wkładając flagę, a nie wizerunek prezydenta, bo to by było bynajmniej niegrzeczne i bezcelowe, no z wyjątkiem obrażenia głowy państwa.

@PO jako jedyne chce znieść dofinansowania partii z budżetu państwa, czyli podatków, czyli kasy Jana Kowalskiego, dla której siedział te 12h w robocie. A są to spore sumki i można by za nie wyczyścić kupki, czy dać głodnemu zupy, zbudować place zabaw, albo wiele innych rzeczy. Na razie idą w badziewne kampanie reklamowe, co nikomu pożytku nie dają, a przeszkadzają w filmach ;) .

@Najśmieszniejsze jest to, że Ci politycy, którzy rządząc tylko po to, by mieć kasę i okradają ojczyznę i rodaków, mówią potem o patriotyźmie i chcą uczyć tego 'złą' młodzież.

Thero
27-04-2008, 10:39
Ehm, co do piesków. To chyba jasne, że powinien iść do piachu. Jak napadniesz człowieka z nożem i policja Cię złapie to (przynajmniej teoretycznie) nie idziesz do więzienia?
Wydaje mi się, że większość atak psów (nie mówię o bezpańskich) jest wynikiem niedopilnowania i nieodpowiedzialności ze strony istoty wyżej stojącej na drabinie ewolucji (wyysooko nad czworonogiem).
Nie wiem, czy zauważyłeś, ale ja temat psów-morderców potraktowałem dość lekko. Nie uważam, żeby właściciel miał iść do piachu za złe zachowanie swojego pupilka. Żeby była jasność.
Idziesz, albo przynajmniej solidna kara.
Skąd ta pewność? Jesteś prawnikiem?
JA mam płacić ze swojego podatku na jakiegoś zwierzaka teraz bo on w społeczeństwie ludzi nie umie żyć? Mam głodować, żeby on sobie konsumował steki w 'pieskim więzieniu'?
Hehehhehe :D. Jakby istniało takie pieskie więzienie, od razu widać, kto by więźniom najbardziej zazdrościł. ;)
Społeczeństwo i w ogóle wszelkie populacje różnych gatunków są tak zrobione, że osobnik nieodpowiedni jest izolowany/wyrzucany z grupy.
Przeważnie. Z tym, że cały czas mówisz jakby pieski były przyczajonymi maszynami do zabijania. A to nie prawda. Badaniami tego nie poprę, bo żadnych nie znam, ale nie myśl, że każdy pies zaatakowałby bez powodu.
Nie chciał założyć kagańca?! Nawet nie wiem jakim przymiotnikiem opisać moją reakcję/odczucia. Nie mówiąc o tym, że to ty nim powinieneś rządzić, być jego panem, a nie na odwrót.
No i właśnie z tego powodu ten cały pan powinien pomyśleć i założyc psu kaganiec, a na spacer wyprowadzać go na smyczy. Potem, po spacerku, powinien brać torebeczkę, a zgromadzone w niej odchody wrzucać do śmietnika "psia kupka".
Aha, mam wrażenie, że nie do końca zrozumiałeś to, co napisałem w poprzednim poście.
To wyobraź sobie sytuację, która czasem się zdarza, bo słyszałem parę przypadków. Jakieś dziecko bawiło się na podwórku, normalna zabawa jak każdy się kiedyś bawił. Przybiegł pies i pogryzł dziecko, wylądowało w szpitalu, w stanie ciężkim. A potem długa rehabilitacja i leki nie za parę groszy. Z nadzieją, że może odzyska pełną sprawność kiedyś...
No wyobraziłem sobie. Parszywy kundel na pewno zapłaci za to, że jego właściciel wypuścił go bez kagańca do małych dzieci na podwórko. Zrozumiałbym gdyby psem mordercą był pudelek, ale tego wyobrazić sobie nie mogę. Prawdopodobnie był to przedstawiciel groźnej rasy? Nie szkodzi - winy właściciela w tym wszak widzieć nie można, bo to on jest wyżej w ewolucji. (Jest bardziej pazerny, samolubny potrafi zabijać bez powodu, nie czuje wstydu kiedy kradnie, ale zawsze może powiedzieć "jestem hen wysoko").
Bo pies nie chciał kagańca założyć?! To jest absurd.
Nie unoś się, tylko postaraj się zrozumieć, o co mi chodzi.

gyagen
27-04-2008, 11:51
No i bardzo dobrze - czyzby piesek nie powinien chodzic na smyczy i w kagancu?
a jeśli ten pies latał sobie w okolicach swojego domu , który jest oczywiście ogrodzony a ty wszedłeś na teren posesji i prowokowałeś go i zaczepiałeś to co?

Guras
27-04-2008, 13:00
Gosc zrobil to dla jajc, a to ze patrioci sie znalezli akurat teraz to niech walcza. Kuba nic nie zrobil to ten Michal wsadzil flage

Ashlon
27-04-2008, 13:07
a jeśli ten pies latał sobie w okolicach swojego domu , który jest oczywiście ogrodzony a ty wszedłeś na teren posesji i prowokowałeś go i zaczepiałeś to co?

Oczywiscie mowilem o sytuacji wystepujacej na osiedlu/w wielkim blokowisku a nie o takiej, ze ktos zostanie pogryziony przy wchodzeniu na prywatna posesje...

Vanhelsen
27-04-2008, 13:22
a jeśli ten pies latał sobie w okolicach swojego domu , który jest oczywiście ogrodzony a ty wszedłeś na teren posesji i prowokowałeś go i zaczepiałeś to co?To trzeba było trzymać dupę po tej właściwej stronie ogrodzenia :<

Gosc zrobil to dla jajc, a to ze patrioci sie znalezli akurat teraz to niech walcza. Kuba nic nie zrobil to ten Michal wsadzil flageKuba też wsadził, a TVN to wyemitował :<

Matheavyk
27-04-2008, 23:16
Ten drugi gość też wsadził, a o nim jakoś chicho :P.
Wszyscy we troje będą siedzieć<joke>

@Thero: Niektóre twoje komentarze wydały mi się idiotyczne, a może to tylko zmęczenie po dniu w agonii od alergii. Ale widzę teraz, że mamy jednak podobne poglądy, tylko, że u mnie istnieje jeszcze nienawiść do psów.

Pieskie więzienie = schronisko; Tylko, że trafiają tam dobre psy.

Pies kiedyś żeby przeżyć zjadał inne zwierzęta i ludzi też. A my wtedy skromnie żarliśmy roślinki. I kto tu jest bardziej krwiożerny? :confused: