zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Blokowanie runami

Yoshinaka
16-11-2004, 12:16
Kiedyś, dawno temu było pięknie... Kupowało się e-bomb od pacca i heja na poh. Bloknęło się GS i można było jakoś wyżyć. Tylko niech mi nikt nie mówi że było wtedy za łatwo. POH to teraz koszmar a i wtedy deda łatwiutko można było załapać. A teraz jak jest? Wiem że jak się rzuci w GS e-bombą to z niej wyłazi, ma obrażenia od energii ale zasuwa z niemniejszą werwą by z klasą zapodać śmiałkowi deda. Ale. No właśnie ale, czy ktoś mógłby mi odpowiedzieć co będzie jeśli zablokuję przejście np. w kopalni (nie strzelę np z f-bomby w niego), czy taki guard nie pogoni za mną? Jak to teraz jest. Czy to zależy od rodzaju runów i potworków? Proszę o odpowiedź i dzięki za cierpliwość z góry...

Adaras
16-11-2004, 12:41
Po update wszystkie "dobre" potworki korzystają z akcji "Na kamikaze", przebiegając przez bomby, olewając dmg.

Yoshinaka
16-11-2004, 12:50
Dzięki za krótką i zwięzłą odpowiedź. Spox. Tylko w tym momencie nasuwa się jedno - przydatność niektórych runków w tym momencie drastycznie maleje. Bo do czego tak naprawde użyć fbomb, ebomb czy innych blokujących runów??? Skoro lepsze stworki i tak lecą na nas i mają gdzies przeszkodę? Już nie mówię, jak wcześniej, żeby taki GS czy guard stał w środku wybuchu po e-bombie i czekał na HMM. To w takim razie niech ktoś mi powie o jakimś konstruktywnym zastosowaniu runów fbomb i ebomb. Bo na razie to mi się wydaje że jest to tak po trosze kolekcjonowanie czarów. Dzię ki za odpowiedzi ewentualne.

Bonastick
16-11-2004, 12:57
Siedzę na kopalni guardów. Jakiś ciołek mi sie wpycha i nie rozumie informacji, że jeszcze 30 min i wychodzę. Zbieram 8 lub więcej guardów z całego poziomu, podbiegam z tym do neigo i rzucam pod siebie fbomb. Guardy lecą na niego i mam spokój.
Trzeba sprecyzować, że stworki nie zastosują metody 'kamikadze', dopóki ich nie zaatakujesz (nie rozumować tego, że można rzucić na stwora fbomb, nie lać hmm'ami i czekać aż się wypali - takie rzucenie fbomb to także automatyczny atak na stwora)

Stern
16-11-2004, 13:02
Ja użyłem fire field'a w drzwiach i guardy biegaly po pokoju aż je wybiłem z hmm'ów.

ketsok
16-11-2004, 13:28
Ja użyłem fire field'a w drzwiach i guardy biegaly po pokoju aż je wybiłem z hmm'ów.
ehh me noob plx? nie umeisz czytać? co kit pociskasz? to ejst niemozliwe! nie rozumiesZ? ja walniesz ff pod drzwi to one beda sobie tam biegac puki ich nie atakniesz.jakbys walnal z hmm to by sie na ciebie rzucily. nie kituj, pomysl najpierw potem pisz, bo tlyko sie kompromitujesz

Kerin Tale
16-11-2004, 14:26
Z Tego Co Zauwazyłem chociaz to moze byc jedynie złudzenie to jesli rzucisz na stworka Fb na przykład i jesli stoisz dosc blisko niego i nawet jesli atakujesz to on nie zejdzie z FB tylko bedzie w niej stał...natomiast jest rzucisz FB przed stworka i staniesz blisko niego (tzn po drugiej stronie Fire Bomby) to stworek rzuci sie na Ciebie ale nie od razu tylko po kilku sekundach...cos w tym jest ;)

Krx
16-11-2004, 15:16
Mocne potwory mogą przesuwąć parcele, boxy i krzesła a co się stanie jeśli taki przedmiot podpalimy FF? Czy potwór bedzie dalej mógł go przesuwać lub zmiarzdzyć jeśli nie to można sobie zbudować barykadę i bić mocne stworki z za barykady tak można by było huntować gsy nawet na bardzo niskich lvelach :)
<Edit>
Zrobiłem pewien eksperyment niestety potwory przesuwają parcele nawet gdy te są podpalone, a mogło być tak pięknie ;(

Angel of Death
19-11-2004, 21:06
Ja ostatnio byłem z kumplem palkiem na Ds'ach (pojedynczym spawnie , na ghostlandzie) no i w korytarzu pusciłem 2 Energy fieldy, nikt z nas go nie zaatakował a on se przeszedł po fieldach i na nas biegł 8o . Jednak chyba potworki stosują technike kamikadze :tongue: