PDA

Pokaż pełną wersje : Namelock - mój nick łamie zasady czy też nie (?)

pawel1992
14-04-2008, 13:38
Type: Namelock - A character with a namelock is not allowed to log into the game until the character gets renamed.

Character: Bambdzbik

Reason: invalid name format

Comment: His name contains nonsensical combination of letters "mddzb"

Witam , zdziwiłem gdy logując się na postać zobaczyłem , że mam problem ;p

Mam pytanie , czy słusznie dostałem namelocka ? Według ostatniego up date , można mieć prawie każdy nick ...

Od teraz w nick postaci będzie można wpisać nazwy różnych obiektów‚ imiona/nazwiska sławnych osób‚ nawiązywać do narodowści oraz fake'ować imiona innych graczy.

Czy mogę wysłać jakiś ticket/prośbę/zażalenie o to , żeby cofnęli mi ten criminal record ? Wg. mnie dostałem name-locka nie słusznie , skoro pozwala się nawiązywać do narodowości (Polska) to Bamdzbik nie jest niczym specjalnym , zresztą w polskim słownictwie jest pełno słów które zawierają ciągi znaków dz itd... Nie moja wina , że jakiś anglik/szwed/niemiec/brazylijczyk nie może tego zrozumieć ;\ , gdybym napisał name Trzcina komuś by się to nie podobało , też dostałbym namelocka za free...

Więc czy mogę jakoś apelować o cofnięcie tego criminala?

Wiem , że nie płacze się nad rozlanym mlekiem , ale zależy mi na tym , żeby nie mieć criminali , bo do tej pory miałem tutora , tylko zrezygnowałem z niego (poszedłem na urlop) ponieważ byłem nieaktywny , i znowu chciałem powrócić na staż ...

Pozdrawiam :cup:

EdwardMatiz
14-04-2008, 13:40
"mddzb" << zła kombinacja liter, ale chyba może być po tym upie

pawel1992
14-04-2008, 13:58
"mddzb" << zła kombinacja liter, ale chyba może być po tym upie

i tak ten ułomny tutor podał złą 'kombinacje'

w moim nicku B A M D Z B I K nie ma takiej :P

jak już to mbdz

Surtius
14-04-2008, 14:45
Za dużo spółgłosek obok siebie...

Aron Roar
14-04-2008, 14:49
Nawet jeżeli po upie jest to legalny nick to było wyraźnie zaznaczone, że nicki , które przed upem były nie legalne, a po już są i dostały wcześniej namelocka nie zostaną uwzględnione odwołania.

pawel1992
14-04-2008, 14:59
ta tylko , że namelocka dostałem dzisiaj , więc po upie ; ]

Więc co mogę/mam robić w związku z tym?

M@th
14-04-2008, 15:06
Mozesz zmienic nick ;)

Paczus0
14-04-2008, 15:22
[email protected]

napisz tam co cie gryzie, po angielsku oczywiscie, najlepiej z emaila na ktory jest przypisane konto

ewentualnie sprobuj tutaj, tez po angielsku
http://forum.tibia.com/forum/?action=thread&threadid=1542098