PDA

Pokaż pełną wersje : Nowy system płatności cd

Rybzor
14-04-2008, 21:07
Mimo, że Tibia to darmowy MMORPG, możesz zwiększyć możliwości swojego konta wykupując czas premium. Przez ostatnie 5 tygodni, gracze ze Szwecji, Niemiec i Francji mieli już możliwość korzystania z nowego systemu płatności i zakupić premium, ciesząc się dodatkowymi możliwościami jakie za sobą niesie. Jako, że nowy system sprawia się wyśmienicie, CipSoft zdecydował udostępnić go dla większej ilość krajów. Od jutra cieszyć się będą nim mogli również gracze z: Wielkiej Brytanii, Holandii, Finlandii, Norwegii, Belgii, Austrii, Dani i Szwajcarii.

Oczywiście to dopiero początki. W przyszłości, a dokładniej w następnym miesiącu, CipSoft planuje udostępnić nowy system również innym krajom, aby większa ilość graczy mogła cieszyć się z możliwości zakupu premium time poprzez abonament. (http://www.tibia.com/gameguides/?subtopic=manual&section=accounts#subscription) Jakie to będą kraje? Tego nie wiemy.

A ja od siebie pragnę zapowiedzieć kolejną porcję awansów, już w ten weekend...

Smerf.Secura
14-04-2008, 21:38
Oczywiście dla polaczków nic.

Yetj
14-04-2008, 21:39
Miejmy nadzieję że niedługo i Polska dołączy do tych państw.

Makuki
14-04-2008, 21:43
Od jutra cieszyć się będą nim mogli również gracze z: Wielkiej Brytanii.
A ja już mogę xD!

Yetj
14-04-2008, 21:46
A ja już mogę xD!
[/B]

To mamy użytkownika z Wielkiej Brytanii ;)

Donatan
14-04-2008, 21:49
Znacie jakiegoś Duńczyka? Albo Francuza? Po cholerę im ten system płatności, jeżeli z ich krajów gra garstka osób?

Rybzor
14-04-2008, 21:51
Znacie jakiegoś Duńczyka? Albo Francuza? Po cholerę im ten system płatności, jeżeli z ich krajów gra garstka osób?
No właśnie, mniejszą ilość łatwiej kontrolować, jest to bezpieczniejsze. System nie jest sprawdzony. Pomyśl co by się stało gdyby na początku udostepnili to dla Szwedów, Polaków i Brazylijczyków, coś by nie wypaliło i? Milionowe odszkodowania?

Logiczne myślenie się kłania

Yetj
14-04-2008, 21:55
Oni wiedzą co robią, jak będzie błąd to nie stracą tak dużo.

Michael Rzotkiewka
14-04-2008, 22:26
CipSoft zdecydował udostępnić go dla większej ilość krajów. Od jutra cieszyć się będą nim mogli również gracze z: Wielkiej Brytanii, Holandii, Finlandii, Norwegii, Belgii, Austrii, Dani i Szwajcarii.

Wlk Brytania - znam jedna osobe
Holandia - 0
Finlandia - 0
Norwegia - 1 i jest to polak ktory sie tam przeprowadzil xD
Belgia - 1
Austria -0
Dania - 0
Szwajcaria - 0

:O Jak sie sprawdzi to szybko dodadza Polske bo tu bedzie najwiekszy zysk ;] dobrze ze euro tanieje to pacc bedzie jeszcze tanszy ;o

bartii10
14-04-2008, 22:30
bo póki co na tym, ze euro tanieje zarabiają pośrednicy w sprzedaży, np. tibia.pl czy handlarze na allegro ;)

Ghonox
14-04-2008, 22:54
A ja mam pytanie takie:
Ile to kosztuje, na ile czasu i jak się dokupuje?
Jeśli wychodzi drożej jak 90gr za dzień to ja wole klasyczne metody. Jeszcze 30zł i mam pacc ;] Tylko skille do 80 wbije i poczekam do polowy sierpnia, żeby wakacji nie marnować 8o

prywek
15-04-2008, 00:06
nie rozumiem dzialania cipsoftu, dwóm najliczniejszym grupom w tibii nie udostepnili tych platnosci. nam i brazylijczykom powiini udostepnic na poczatku zeby kasy wiecej natrzepac

kelvin19
15-04-2008, 07:13
nie rozumiem dzialania cipsoftu, dwóm najliczniejszym grupom w tibii nie udostepnili tych platnosci. nam i brazylijczykom powiini udostepnic na poczatku zeby kasy wiecej natrzepac

CZYTAJ POSTY WYŻEJ!!!

To jest jeszcze niedopracowane, więc większa szansa na błąd jest, niż na skuteczność.
I dlatego będzie mniejsze odszkodowanie, kiedy mniej ludzi z tego skorzysta i jednocześnie mniej ludzi będzie mieć ten Błąd

Borysko
15-04-2008, 07:49
Gdyby tylko udostępnili to w Polsce, już dawno biegał bym z paccem. Wg. mnie to niesprawiedliwe, że inne kraje mogą takie coś wykupić a my nie. ;(;( Mam nadzieje ze wkrótce Cipy pomyślą o Polakach . :):)

Zenuś
15-04-2008, 08:08
a jak ten system działa :p

BenTouch
15-04-2008, 08:29
A ja tu w sprawie awansów :]
Coś wspominałeś, że mógłbyś zrobic temat na przyszły tydzień.
Chciałem spytac, skąd pobierasz ScreenShoty?
Czyżby z tematu "Zdjęcia z awansów, (...)" w dziale "Zdjęcia"
Jeśli tak to super, może się załapię :]
Mam tam już kilka zdjęc (64s.)
Pozdrawiam.

Wielki Mancyz
15-04-2008, 09:02
Niech dadzą Polskę do krajów , które mogą korzystać z tej nowej metody ;/ powiedzmy sobie szczerze w Tibii najwięcej jest polaków więc powinniśmy dostać tą możliwość jako jedni z pierwszych :/ tak samo jest w rl włażą nasi politycy Stanom Zjednoczonym w dupę ( Polacy w Iraku i Afganistanie ) a USA dalej odmawia anulowania wiz _/

Lupa'Aziro
15-04-2008, 11:45
No i wielki GRZZ!!! dla CIPSoft Team !!
W końcu skończy się trzepanie kasy na polskich graczach!!
a teraz proste przeliczenie:
90 Days Premium Time:
element 5 - 72,15 zł ( oczywiście ceny się wahają w zależności od kursu euro)
Drom - 95 zł ( kurs euro jest nie ważny )

ok. 20 zł na każdym kupującym zarabia Dorm.

Lupa

Aevolana
15-04-2008, 12:24
@Lupa'Aziro
95 a nie 90? ;/ ale przeciez z czegos musza utrzymac tibia.pl no nie?

Kaito Yamaro
15-04-2008, 13:04
Najlepsze jest to, że za jakiś czas wprowadzą konta bankowe w poszczególnych krajach, a wtedy Drom straci biznes...

Gollumek
15-04-2008, 13:19
Widać, że Polskę mają głęboko w d***e -.-" .

Vyohman
15-04-2008, 13:38
@up
Czytaj poprzednie posty to sie dowiesz czemu -.-
Mam nadzieje, że system będzie poprawnie działał i wprowadzą go w Polsce to se troche zaoszczędze. :p

Elius
15-04-2008, 14:31
Mi to jako obojętne, lecz Cipy miały powód by kraje z większą ilością graczy dostali pacca niz Polacy czy Brazylijczycy. Jak juz mowilem mi to obojetne jest bo pacca bede mial dopiero za pare miechow...B)

Rybzor
15-04-2008, 16:27
A ja tu w sprawie awansów :]
Coś wspominałeś, że mógłbyś zrobic temat na przyszły tydzień.
Chciałem spytac, skąd pobierasz ScreenShoty?
Czyżby z tematu "Zdjęcia z awansów, (...)" w dziale "Zdjęcia"
Jeśli tak to super, może się załapię :]
Mam tam już kilka zdjęc (64s.)
Pozdrawiam.
Tutaj masz wszystko o zdjęciach z awansów;
http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=151681

element 5 - 72,15 zł ( oczywiście ceny się wahają w zależności od kursu euro)
Drom - 95 zł ( kurs euro jest nie ważny )

ok. 20 zł na każdym kupującym zarabia Dorm.

Lupa
A gdzie podatek VAT? Zresztą, nikt Ci nie każe kupywać przez Drom, tak samo jak nie wszyscy mają karty kredytowe.

KromeX
15-04-2008, 18:48
ja juz sie nie mogem doczekac... sni mi sie juz ten premium time na miesiac... mmmm bedzie cool -> kto mi moze powiedziec ile bedzie kosztowal ten PACC na miesiac ?? bo chyba kolo 30 zl mysle

a po kigo grzyba do jakiejs Duni czy Franzi jak tam gra tylko 1/100 ludzi :P a w Polsce gra... duzo... :D

Szkoda mi firmy Drom... stracą bisnes... ;( bidoki =\

Rybzor
15-04-2008, 19:14
Szkoda mi firmy Drom... stracą bisnes... ;( bidoki =\
Mnie szkoda takich jak Ty, którzy snują bzdurne historie o PACCu na miesiąc, nie mając pojęcia o co tak naprawdę chodzi =\

Etoric
15-04-2008, 19:49
garstka która płaci cały czas czy polaczki którzy pląCZą raz na 3 lata?

mati280
15-04-2008, 20:06
mam pytanie a jesli ten system bedzie w polsce to za niego bede placil kareta kredytowa czy platnicza czy ta i ta??

prosze o odpowiedz i z gory dzieki:)

PanGabriel
15-04-2008, 20:14
Nie rozumiem tego! Przeciez w tibie nie graja jakys dunczycy czy holendrzy... Sami BR i PL i czasami SWE! Wienc po co udostepniac premium time w tych krajach ktore nie benda mialy z tego porzytku!!!!! Czy ten cipsoft wogole mysli?

thoro
15-04-2008, 20:24
No wlaśnie o to chodzi że Cipsoft wie że w Polsce jest najwięcej graczy i wiedzą że udostępnienie nowego systemu może pociągnąć za sobą ogromną liczbę zamówień w porównaniu z innymi krajami, wiec wszystko musi być dopięte na ostatni guzik.

Patrickus
15-04-2008, 21:27
Poziom niektórych użytkowników bliski jest zeru... absolutnemu. Dwudziestokrotnie zadawane pytania, piętnastokrotne odpowiadanie na nie. Pewnie jeszcze ze trzy osoby się zapytają, dlaczego nie wprowadzono nowego systemu w Polsce. Ciekawe, czy w Brazylii też taki spam.