Pokaż pełną wersje : Broń dla pala
Witam. Mam pytanie, a mianowicie to dopiero wyszedłem z rooka i nie wiem z czego mam nawalać potwory. Czytałem już trochę i pytałem kolegów ale nie zdecydowałem się:(. Móglby mi ktoś z Was powiedzieć co jest lepsze dla pala - speary czy kusza i bolty ?
Bardzo proszę o odpowiedz.
P.S Czy shielding jest ważny u pala ?
PozdrawiamB)
Mordarik123
15-04-2008, 13:20
*shield nie jest ważny bo uciekasz
*wg mnie jak masz kase a to nie jest asz takie drogie to kub sobie trowning stary , jesli cie niestać to speery
*Chociarz wsumie jak stac cie na kusze i na bolce to na stary tesz cie bendzie stac (10-20gp za sztuke)
*i przy okazji łuk leprzy na poczontku od kuszy B)
:)ja bym, wybral stary sam z nimi chodze (mam 14 lvl :) )
mam nadzieje że pomoglem cya
Chodz ze spearami doskiluj nimi do 50/40 a potem kup kamienie i caly czas ze spearow wal bo shielding tez jest wazny pozdro:)
*wg mnie jak masz kase a to nie jest asz takie drogie to kub sobie trowning stary , jesli cie niestać to speery
*Chociarz wsumie jak stac cie na kusze i na bolce to na stary tesz cie bendzie stac (10-20gp za sztuke)
*i przy okazji łuk leprzy na poczontku od kuszy B)
:)ja bym, wybral stary sam z nimi chodze (mam 14 lvl :) )
mam nadzieje że pomoglem cya
10-20 gp za bolta? o.0
bolty za 100 gp po 50 kupujesz :S
Rocket Slayer
15-04-2008, 14:11
Na początku włócznie są lepsze ale i tak bym ci radził abyś używał łuku i strzał.
Shielding nie jest AŻ tak ważny lecz jeśli jakiś potwór w przyszłości cię dogoni i nie dasz rady mu uciec to docenisz sobie tę umiejętność.
@Carbon:
Widzę, że nabijasz posty jak tylko możesz, wnieś coś więcej do tematu. Cenniki macie na Tibia.pl więc nie wiem w czym problem.
*i przy okazji łuk leprzy na poczontku od kuszy
Rzadko na to zwracam uwagę ale koleś naucz się poprawnie pisać! to wali po oczach....
Chodz ze spearami doskiluj nimi do 50/40 a potem kup kamienie i caly czas ze spearow wal bo shielding tez jest wazny pozdro
bullshit, kup kamieni ile wlezie i skilluj do max 55 dista. Później wygodnie Ci się będzie expić.
Mordarik123
15-04-2008, 14:17
10-20 gp za bolta? o.0
bolty za 100 gp po 50 kupujesz :S
10-20gp jak dobrze widze jest po starach a nie po bolcach a więc przeczytaj jeszcze raz:baby:
a co do pisania to bede pisał z błędami bo inaczej nie umiem ;(
Nie pamiętam ile dokładnie kamieni potrzeba na skille 50+ ale raczej przekracza to możliwości początkującego gracza, który w dodatku dopiero wyszedł z wysepki. Lepiej iść na amazon camp przy carlin, i zebrać speary, lub po prostu je kupić, choć to wydatek 10gp za jednego. Ale jak masz kolegów...Potem na folde na minosy lub jakieś roty gdzieś indziej (np. Venore) i skillujesz do 50. Troche to zajmie, ale kasy ci to troche przyniesie. Potem albo kupujesz kamyczki, albo ze spearami lub łukiem skillować. Wbrew pozorom łuk się opłaca, bo możesz na FACC robić strzały, jednoczeście ćwicząc mlv. A kamyczki to kup potem żeby do 60 doskillować, jak masz kase i z tydzień czasu to za jedyne 20k doskillujesz od 60 do 70 :D. I już raczej potem nie skillujesz, chyba że masz świrka i muchomorka na punkcie umiejętności (jak ja).
@up
To się naucz.
Wielkie dzięki za odpowiedź. Ale mam jeszcze kilka pytań:p
Czy shielding coś daje do defensywy jeśli chodzę bez tarczy?
Czemu łuk jest lepszy od kuszy, czy kusza nie ma większego ataka?
Czy mogę kupić kamyki w jakimś sklepie czy muszę je zbierać?B):p;)
Mniej więcej od którego lvl distanca będę już składał dobre hity z łuku lub z kuszy?
Gdzie powinienem expować na skillach 40?
Jeszcze raz dzięki za odpowiedź.B):]
Pozdrawiam:)
Ja z doświadczenia polecam :
do expienia wszystkie rodzaje spearów(oprócz hunting spear)
do kuszy użyteczna amunicja to dopiero od 55 lvl jest
do skillowania to do 45 dista speary i na minosach
potem lecisz na ghule na ghostland i zbierasz kaske(od 45 dista ownujesz ghule :P ) na kamyki i skillujesz do 70 dista
potem nie skillujesz tylko expisz.
Crossbow to dopiero od 55 lvl z power boltami, wcześniej można się pociąć bo hity są znacząco mniejsze od rs.
Do crossbow masz lepszą amunicje i lepszy zasięg.
Do corssbow polecam distance 80 :)
Cosik tam ten skill(shielding) daje zawsze się opłaca w niego zainwestować
expować
O zgrozo! 0o
@up
Trochę to trwało zanim się pozbierałem po przeczytaniu twojego posta.
- Shielding nie daje dodatkowej defensywy bez tarczy,
- łuk jest lepszy tylko do pewnego lvl, z racji tego, że wprowadzono ograniczenia lvl'owe dla amunicji,
- kamienie kupisz od graczy, średnio 100 kamieni za 2k,
- zależy co rozumiesz przez "dobre" hity, z distance 50, hity w cyklopa na full atk będą się wachały w granicach 60-80, maksymalne w granicach 90-110.
OK. Wielkie dzięki za pomoc myślę, że już mniej więcej wiem jaką broń wybrać dla pala;)B) W razie jakichś potrzeb jeszcze napiszę.
Pozdrawiam.
bullshit, kup kamieni ile wlezie i skilluj do max 55 dista. Później wygodnie Ci się będzie expić.
jełsi będzie skillował od 0 tymi kamieniami to będzie miał waste... do 50 spokojnie moze poslillowac spearami...
Rocket Slayer
16-04-2008, 13:34
jełsi będzie skillował od 0 tymi kamieniami to będzie miał waste... do 50 spokojnie moze poslillowac spearami...
Racja, nie sprecyzowałem swojej wypowiedzi. Do 35 skilla używaj spearów, później kamienie.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.