Pokaż pełną wersje : Środki pobudzające
ZenekGrab
15-04-2008, 23:10
Co sądzicie o środkach pobudzających typu guarana lub tabletkach z kofeina bo się zastanawiam czy nie zakupić i nie wypróbować i czy to rzeczywiście pomaga a może już ktoś takiego czegoś używał i by mi doradził.
Wypij kawę
zrób 10 pompek
przyjeb sobie z 4x w łeb
i dopij kawę
pobudzenie 100%
Działa, ale na bardzo krótki okres. W moim przypadku bynajmniej.
Kawa to najwieksze placebo ludzkosci...
Ja nie potrzebuje zadnych wspomagaczy, silna wola jest najwazniejsza :D
Jedna lekka kawa (latte, więcej mleka niż kawy :P) i potrafię siedzieć całą noc nad książkami, i mieć 5 z góry na dół.
Jest to część planu ZZZZ
Zakuć zdać zapomnieć zapić. :D
ZenekGrab
15-04-2008, 23:43
A co sądzicie o tym i na ile starczyła by jedna tabletka
http://www.allegro.pl/item340678663_brakuje_ci_energii_full_energy_guara na.html
Jak już nie potrafisz pobudzić się naturalnie i chcesz być super kochankiem, jak piszą na aukcji, to kup sobie tą guaranę za 5zł, przetestuj i sprawdź, to chyba nie tak wiele kasy.
Inny organizm reaguje inaczej na ten sam środek, więc nie powiemy ci na ile "czegoś tam" ci to wystarczy, sprawdź, bo my nie mamy twojego ciała.
Vanhelsen
15-04-2008, 23:51
Kawa to najwieksze placebo ludzkosci...
Ja nie potrzebuje zadnych wspomagaczy, silna wola jest najwazniejsza :DPlacebo? A to od kiedy... Nie słyszałeś o kofeinie? oto m.in. dzięki temu kawa pobudza, a nie silną wolą... chyba, że ktoś nam serwuje bezkofeinową wtedy całe nasze odnowienie pada na wolę umysłu ale jak pijemy normalną kawę to własnie kofeinka robi swoje :)
Polecam kawę, ale nie rozpuszczalną ale prawdziwą świeżomieloną z ekspressu / moki, małe mocne capuccino albo po turecku, zalezy jak kto woli. Mleko i cukier do smaku, choć ja ostatnio wychodzę z założenia, że czym mniej tym lepiej. Jednak z czasem człowiek docenia ten gorzkawy smak kawy :)
Co do innych specyfików - buzzatory ala redbull itp, można i tak, dla mnie działa choć wolę już kupić tigera od redbulla, taniej a chemia ta sama... nie polecam mieszać z kawą ani tytoniem :< Chyba, że chcemy mieć puls 120 :<
Z tabletkami się jeszcze nie spotkałem, ale aktualnie nie jest to mi potrzebne, mała czarna mi starczy...
http://pl.wikipedia.org/wiki/Amfetamina
umc umc umc
staram sie byc fajny no ;/
Od samej kofeiny az takiego pobudzenia nie dostaniesz. Jest tu takze wplyw psychologiczny.
Wszedzie reklamuja: kawa, pobudzi cie, rozruszy itp. Czlowiek cale zycie oglada reklamy kawy, patrzy na rodzicow pijacych kawe. Ten napoj jest wszedzie :P
Btw. Na mnie kawa nie dziala i jej nie lubie ;)
@down: No moze pobudza, ale nie wszystkich. Ja nie czulem zadnego przyplywu energii po kawie i po pewnym czasie normalnie poszedlem spac.
Ale i tak uwazam, ze dzialanie kawy jest oparte na kofeinie oraz autosugestii.
Vanhelsen
15-04-2008, 23:59
Od samej kofeiny az takiego pobudzenia nie dostaniesz. Jest tu takze wplyw psychologiczny.
Wszedzie reklamuja: kawa, pobudzi cie, rozruszy itp. Czlowiek cale zycie oglada reklamy kawy, patrzy na rodzicow pijacych kawe. Ten napoj jest wszedzie :P
Btw. Na mnie kawa nie dziala i jej nie lubie ;)Widzisz, w Azji Mniejszej nikt nie słyszał od rodziców, jak to kawa pięknie działa a jakoś udało im się stwierdzić, że "te dziwne czerwone owocki" bardzo pobudzają. Kofeina na pewno pobudza w sensie fizycznym, inna sprawa czy kogoś pobudza psychicznie...
@lololol: powiem ci, że żołnieże w IIWŚ i w Wietnamie dostawali z przydziału działki amfy na wypadek zmęczenia w ferworze walki :<
@wieszok - do tego, najwieksi nazistowscy fanatycy potrafili walczyc zaciekle kilak dni bez przerwy :>. potem nazywali ich bohaterami, hehehe
Kur*a kup, i nie zawracaj dupy na forum. A zęby myjesz?
KrEmAs KAc
16-04-2008, 07:58
Kup sobie 20 tabletek z Biedronki za 3zł które po rozpuszczeniu się zmieniają w Energy Drinka :]
Wystarczy żona/rodziciel z wiadrem zimnej wody. Pobudzenie 100%
EDIT
@Topic
Moim zdaniem nie opłaca się kupować takich środków, lepiej se kawę zrób...
Vanhelsen
16-04-2008, 14:23
i zbiegła się dzieciarnia :<
Rethfing on Aldora
16-04-2008, 23:02
Na pobudzenie oczywiście aktywny sport. Sport zwiększa zasoby energii, więc masz jej więcej na wykorzystanie ;))
Smerf.Secura
16-04-2008, 23:17
Moj kolega wzial amfe ,przetanczyl cala noc na dyskotece,schudl 7kg.
@up
Rządzisz /,,/
@topic
Nie ma to jak czarna kawa o poranku.
A capuczizny i rozpuszczalne są be.
Energy drinki przydają mi się przed bieganiem i po nieprzespanej nocy.
Pamiętam, kiedy jechaliśmy na ryby o 4.00 a do domu wróciłem o 3:45 ;p
Kawa i jakiś napój energetyczny pozwoliły mi funkcjonować do 16-17
A potem obudziłeś się z ręką w nocniku.
RychuLCK
17-04-2008, 14:03
Ehh, amatorzy :D
TAbletki nie są nic warte!! Lepiej walnąc sobie kawke, ale jeżeli chcesz naprawde dużego pobudzenia kup coś w ten deseń - > http://www.allegro.pl/item342616745_guarana_500g_legalny_i_zdrowy_doping _mega_energia.html
to jest dopiero coś, kiedyś brałem guarane, efakt pobudzenia o 500% dłuższy niż po kawie!
Pozdrawiam.
Smerf.Secura
17-04-2008, 15:16
A potem obudziłeś się z ręką w nocniku.
Jak jesteś jakąś cipką ze szkoły podstawowej i mieszkasz 200km od dużego miasta,to niestety nie wiesz co to amfa :(
Dark Horseman
17-04-2008, 15:18
up
jestes fajny. 7kg gz.
po pierwsze to masz fajnego kolege, wyliz mu jeszcze rowa
po drugie: nie ma mozliwosci stracic 7 kilo, moze 2-3 (z czego 90% to woda, ktorej zasob i tak sie uzupelni pijac plyny)
ja proponuję przejść się do sklepu z suplementami dla sportowców i tam zapytać o coś na koncentracje/pobudzenie. Napewno znajdziesz coś dla siebie.. sam ostatnio kupiłem tabletki "Super energy" firmy TREC.. ale w porównaniu np. do "jetfuel" lub "energy 2000" to jest gówno.
No ale zapytaj tego co tak akutualnie będzie obsługiwał stoisko, on najlepiej doradzi..
ps. te tabletki są mieszankami guarany, kofeiny, żeń-szenia i takich tam..
Korektor
17-04-2008, 20:17
To nie wiem po co miałby mnie ściemniać.
Mówił,że przetańczył od 22 do 4,paląc przy tym kilka fajek i wypijając troche piwa.
Imponujące osiągnięcie.
Vanhelsen
17-04-2008, 20:49
To nie wiem po co miałby mnie ściemniać.
Mówił,że przetańczył od 22 do 4,paląc przy tym kilka fajek i wypijając troche piwa.Może walił ściemę by być fajnym cool i lubianym :<
sphinx123
17-04-2008, 20:57
Zależy co to znaczy "przetańczył" ;<
Nie polecam kupowania takich tabletek, no chyba że rutynowo późno chodzisz spać i wcześnie wstajesz. Od czegoś takiego łatwo się uzależnić.
Nie polecam kupowania takich tabletek, no chyba że rutynowo późno chodzisz spać i wcześnie wstajesz. Od czegoś takiego łatwo się uzależnić.
fizycznie raczej nie.. napewno nie :D
psychicznie.. hm... jak kupi sie mocne tabletki to może i można ponieważ zajebiste jest uczucie po takim czymś. ;-)
łał ;D
Do pobudzenia to polecam prądem się popieścić,to troche idiotyczne ale działa,najlepiej w zęby albo w sutki,będziesz nastawiony przez jakiś czas.
FAQ.
1.A.Skąd wziąść przyrząd elektryczny ?
B.Najłatwiej z zapalniczki wykręcić :)
2.A.Czy odpowiadasz za moje zdrowie w razie uszczerbku ?
B.NIE xD
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.