Pokaż pełną wersje : You ip adress is blocked for 30 minutes. Please wait.
Co o tym myslicie?
You IP Adress is blocked for 30 minutes. Please wait.
Czy zostało to zrobione by wkużac innych?
np
ja i kolesie z mojej sieci mamy to samo ip
ktos wpisze pare razy zly pass i ip blocked dla all z sieci
Co o tym myslicie jest to potrzebne?X(X(
Depeszowiec92
17-04-2008, 22:55
Szukaj http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=153190
Xerionis_Family
17-04-2008, 22:57
Oczywiście że jest. Servery i tak często są przeciążone, przepełnione, zawalone wiarą na botach i MC, a jak ktoś bawi się w hakera i zna niepełne hasło kogoś bo usłyszał i testuje różne możliwości powinien być banowany. To że jedynym skutecznym sposobem na blokowanie jest blok na IP to norma, bo po co blokowac komuś chara?
no to moze jakis blok na odpowiednik ip goscia (192.168....) a nie odrazu an cala siec a potem ludzie cierpia i niemozna grac przez yepane 30 mni czasami to trwa nawet pare h moim zdanie to jets do upy
Widzę, Carbon, że nie do końca znasz się na sieciach. CIPSoft widzi całą waszą sieć pod jednym zewnętrznym adresem, a wewnątrz sieci są przydzielane wewnętrzne adresy typu 192.168... (widziane tylko w zakresie sieci osiedlowej), na które, niestety, CIPSoft nie jest w stanie nałożyć bana (musiałby mieć możliwość administrowania waszą siecią, a to raczej nie jest możliwe), dlatego nakłada bana na cały adres zewnętrzny (po co ma się męczyć?). Jedynie co można zrobić to:
- poprosić admina sieci osiedlowej, by blokował dostęp tych "złośliwych" już wewnątrz sieci i oni nie będą mieli dostępu to serwerów Tibii
- o ile jest możliwość załatwić sobie adres routowalny (będziesz mieć indywidualny adres zewnętrzny)
- zmienić sieć
@down
Edit: Owszem da, będziesz niezależny od innych z Twojej sieci lokalnej, Twój adres IP będzie widziany przez CIPSoft niezależnie od tych "ziomków", którzy błędnie kody wpisują i jeżeli oni dostaną bana na IP sieci, to ty tego bana nie będziesz miał (chyba, że sam źle kody powpisujesz to tylko ty będziesz mieć bana, a nie oni). Jeszcze jakieś pytania?
a da cos wykupienie ip zew? xD?
Xerionis_Family
18-04-2008, 09:38
nie wiem co masz na myśli mówiąc "wykupienie ip zew xD". Najlepszym sposobem na posiadanie własnego ip zewnętrznego jest posiadanie własnego internetu (modemu) i nie udostępnianie go nikomu. W dzisiejszych czasach internet to grosze, więc nie powinieneś mieć z tym problemu...
@up
Wydaje mi się, że można sobie wykupić ip w takiej sieci.
ip zew chodiz mi o ip zewnetrzne ip odmienne do ip sieci :P
W zależności od sieci można wykupić adres zewnętrzny (u mojego kolegi jest taka opcja, ale trzeba płacić dodatkową opłatę 5 zł za miesiąc).
Zapytaj się swojego admina o to czy jest taka możliwość, powinno być najszybciej.
neopostman
18-04-2008, 14:11
no to moze jakis blok na odpowiednik ip goscia (192.168....) a nie odrazu an cala siec a potem ludzie cierpia i niemozna grac przez yepane 30 mni czasami to trwa nawet pare h moim zdanie to jets do upy
No patrz ;( nie wbijesz tego 8 lvlu już ;(
Spójrz w okno i zobacz, że tam też toczy się życie ; (.
@up
Te Panie archeolog ja nie jestem maniakiem tibi jak np taki Mdw (kilka up)
ze graja z 4 osoby ;]
tylko sie pytam co zrobic zeby tego zaprzestac
neopostman
18-04-2008, 14:16
@up
Te Panie archeolog ja nie jestem maniakiem tibi jak np taki Mdw (kilka up)
ze graja z 4 osoby ;]
tylko sie pytam co zrobic zeby tego zaprzestac
A na jakiej podstawie jestem "archeologiem" o.O ?
no bo odkopales moja tajemnice xD
ze to nei aj jestem nalogowym mdw jak ten (kilka up) xD
Lechista
18-04-2008, 22:55
To jest po ty abyś nie próbował na chybił trafił odgadnąc czyjeś hasło...
Nie_a_ty
19-04-2008, 13:00
@up
Wydaje mi się, że można sobie wykupić ip w takiej sieci.
Nom zgadza się. Ale nie w kazdej firmie.
@TOPIC
Polecam przeczytanie umowy dokładnie, tam musi pisać.
czy ty naprawde jestes takim idiotom czy tylko udajesz?
Widzis co wogole napisales?
niemam co robic naprawde tylko na paleodgadywac haslo na MDW (kilka up xD)
mzoe pomyslal bys ze np ktos expi nagle laggacz i kick a tu ip adress blocked i tak przez pare h....
Odswiezam temat musze sie dowiedziec co zrobic z tym ip
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.