PDA

Pokaż pełną wersje : Tibia 7.6 - ;)

SInGApOOre
20-04-2008, 12:01
Założyłem ten temat, żeby porozmawiać o tibii 7.6 (wtedy też zaczęłem grać w tibię, niestety bez większych sukcesów.. częste zmiany serverów i profesji doprowadziły do tego że w ciągu 3 lat grania za sukces mogę uznać 40 lvl maga i full warrior outift). Szczerze mówiąc najbardziej ze wszystkich updatów/tibii podobała mi się właśnie tibia 7.6.. gdzie liczyły się umiejętności.. przed depo bawiły się w pk 2 osoby, jedna 20 lvl druga 22 lvl (Nick Miły Mag Pierniczek, ak to widzisz to pozdro ;D) to było coś, Nikt ich nie ruszał wszyscy się bali, chcieli się z nimi zakolegować.. Tamta niepowtarzalna grafika, cudo diamenty czy magi latające ze Skull Staffami (7.6 albo 7.5 xD), dwa dni robisz runy expiąc na cieńkich potworach po czym wybierasz się na dragi!

Jest moda na stare czasy. Stare Meble/Stare Wyglądy/Stare Samochody/Starzy Znajomi(nasza-klasa.pl xD), i bardzo popularne ots'y 7.6 (czyt. Podkarpacki chociażby na którym gra po 600 osób +po 200 kolejki..) w większości są to starzy gracze którzy zaczynali około tibii 7.5. Dla nowych graczy liczy się tylko lvl/ilośc gp. Bawi ich wciskanie hotkey'a.

Dlaczego CipSoft nie zrobi servera/ów 7.6? Być może uznaje że to nie opłacalne, mimo że były już takie pytania/tematy na forum głównym.

Chciałbym, żebyści w tym temacie wypowiadali się na temat starej tibii (bez hotkeyów/addonów i innych gówien)..

Obecnie gram na ots'ie 7.6. I nie wątpie, że chociażby 2 servy w rl 7.6 (Eng & Ger) byłyby zapełnione. Myślę oczywiście o PvP Servach

ervinius
20-04-2008, 12:27
Osobiście preferuje hotkey'e, które ułatwiają grę.
Przyznaję jestem leniuchem i wolę jeśli robi się coś za mnie, a nie ja robie to coś za siebie.

Ale zaznaczyłem "Tak, chociaż bym nie grał/a.", bo jeśli ktoś nie ma takich priorytetów jak ja to dlaczego nie ma być servów, z jego upodobaniami?

Carbon
20-04-2008, 12:40
Szczerze? wolalbym tylko outfity :D ale i tak bym zagral bo hotkeye byly zajebiaszcze :D

Kojotes
20-04-2008, 12:47
Jeśli ktoś miło wspomina klienta Tibia 7.6 to znaczy że najprawdopodobniej to wtedy zaczął grać i właśnie magiem.

Nie wolno zapominać, że to Tibia 7.6 zaczęła cały zamęt z balansowaniem postaci, czego skutki odczuwamy do dzisiaj. Jak? Ano, tańsze i wydajniejsze manasy, które profesje melee w stosunku do profesji magicznych na półtorej roku zmieszały z błotem.

Paciuch
20-04-2008, 12:48
Ciekawy pomysł ja zaznaczyłem to pierwsze ponieważ podoba mi się 7.6 ten stary tibijski klimat ;)

Gelt
20-04-2008, 12:49
Jeśli ktoś miło wspomina klienta Tibia 7.6 to znaczy że najprawdopodobniej to wtedy zaczął grać i właśnie magiem.

Nie wolno zapominać, że to Tibia 7.6 zaczęła cały zamęt z balansowaniem postaci, czego skutki odczuwamy do dzisiaj. Jak? Ano, tańsze i wydajniejsze manasy, które profesje melee w stosunku do profesji magicznych na półtorej roku zmieszały z błotem.

Czy czasem wtedy nie doszły różdżki.? ;-/ Największy błąd Cipsoftu.

Kojotes
20-04-2008, 12:51
Racja, 7.6 ;)

SInGApOOre
20-04-2008, 12:52

Chyba właśnie 7.6.. 7.6 dało się jakoś przetrzymać ale czym dalej tym gorzej..

@down nie miałem z nim może jakiś specjalnych kontaktów, ale wiesz może co się z nim obecnie dzieje? Wiem tylko, że praę miesięcy temu huntowali jednego z największych lvli na servie on wbił fraga i skończył grać bo miał hunta ale co dalej?

Master Michak
20-04-2008, 13:00
Singapoore
To była Vinera tak. Też pamiętam pierniczka. Był moim kumplem :D
Co do balansowania. Po Tibi 7.6 mag stał się praktycznie najbardziej popularną profesją przez wandu. Wtedy było znacznie lepiej

yeti.B
20-04-2008, 13:07
Zaznaczyłem to 1 chociaż bym wolał nawet 7.4 ;]

Wylansowany
20-04-2008, 13:09
Lepiej, zeby Cip Soft nie robił serverów z Tibią np. 7.6.
Czemu?
Owszem taka mogłaby istnieć, ale musieliby grać na takich serverach ludzie, którzy kiedyś grali właśnie tam.
Bo dzisiejsi ludzie+Tibia 7.6=...bez komentarza
Dlatego to zły pomysł.
Trzeba pamiętać, że "ZUO" nie leży w Tibii, tylko w ludziach grających w nią.

Gelt
20-04-2008, 13:14
Singapoore
To była Vinera tak. Też pamiętam pierniczka. Był moim kumplem :D
Co do balansowania. Po Tibi 7.6 mag stał się praktycznie najbardziej popularną profesją przez wandu. Wtedy było znacznie lepiej

Super. Mag był potężny bo ciężko się nim grało na początku. A z różdżkami.? Pff.. Raz dwa wysoki lvl i masakryczne hity. Bardzo sie ucieszyłem gdy zmniejszyli siłę magów i drutów. Update 7.6 to jeden chyba z najgorszych (jak nie najgorszy) update'ów.

Gdyby nie te badyle nie byłoby dziś takich problemów.

SInGApOOre
20-04-2008, 13:17
Lepiej, zeby Cip Soft nie robił serverów z Tibią np. 7.6.
Czemu?
Owszem taka mogłaby istnieć, ale musieliby grać na takich serverach ludzie, którzy kiedyś grali właśnie tam.
Dlatego to zły pomysł.
Trzeba pamiętać, że "ZUO" nie leży w Tibii, tylko w ludziach grających w nią.

Wątpie żeby nowi tibijczycy 'wygodni' same hotkeye i nowa grafika chcieliby grać zagrać na 'niewygodnym' serverze na Podkarpackim gra średnio po 800 osob ( z kolejka' ktorym podoba sie ten klimat.. i nie watpie ze co 2 nie poszedlby na rl..

Cygan Slejter
20-04-2008, 17:50

o jejku...a jak Rycerze tyle lat mieli dobrze to jest ok co nie??
nigdy tego nie rozumialem u was:/

Gelt
20-04-2008, 18:05
Rycerze dobrze.? Pff.. Nie rozśmieszaj mnie kolego. W czym było lepiej.? Tani sie wbijało lvle. No tak, tylko dziwne, żeby taki rycerz zaczął rzucać czarami na wszystkie strony prawda.? Co jeszcze takiego.? A no tak, zapomniałam, że rycerz był po prostu powah w pvp. Ale masz rację. Lepiej dać było patyczki dzieciom, żeby mogły sobie poradzić na nizszysch lvlach. Nie, co tam, ze na wysokim poziomie rekompensuje się czas stracony na niższych. Lepiej ułatwić totalnie gre.

My to zawsze dopieszczani (rycerze) przez Cipsoft. A teraz z tymi potionami.? No wow, po prostu nie wiem co powiedzieć :-)

SInGApOOre
20-04-2008, 20:35
Może by tak spróbować zrobić podobny temat na tibii.com =\ Wiem że już był taki temat ale odpowiednio rozpowszechniony i jeśli by się przekonało Cipki zeby mial z tego kase może by coś z tego było.. Jeśli już to tibia 7.5 <bez wandow visow i innych zbednych dupereli..> tyle ze jak cos to moj english rooox

Michoss
20-04-2008, 20:47
Zacząłem grać w ogóle za 7.4, a aktywnie grać na 7.6. Wszystkie mje postacie, poza pierwszą, były magami, więc update bardzo mi pasował. Z resztą, ja ZAWSZE, niezależnie od tego co zrobili, popierałem UP'a.

Zaznaczyłem B.

Explorer of Hell
20-04-2008, 20:48
Nawet, gdyby te servery byly tylko dla PACC, to itak grala by tam masa ludzi, a dochody Cipkow poszly by lekko w gore (sprzedaz PACCow) Kilka serverow 7.6 to bardzo dobry pomysl. Mogli by zrobic np. 4 servery 7.6, 2 pvp i 2 non-pvp dla kazdego, oraz 2 servery tylko dla PACC 1 pvp 2 non... Jestem pewny, ze wielu starych graczy powrocilo by do gry wlasnie na tych serverach.

Cygan Slejter
20-04-2008, 20:52
Rycerze dobrze.? Pff.. Nie rozśmieszaj mnie kolego. W czym było lepiej.? Tani sie wbijało lvle. No tak, tylko dziwne, żeby taki rycerz zaczął rzucać czarami na wszystkie strony prawda.? Co jeszcze takiego.? A no tak, zapomniałam, że rycerz był po prostu powah w pvp. Ale masz rację. Lepiej dać było patyczki dzieciom, żeby mogły sobie poradzić na nizszysch lvlach. Nie, co tam, ze na wysokim poziomie rekompensuje się czas stracony na niższych. Lepiej ułatwić totalnie gre.

My to zawsze dopieszczani (rycerze) przez Cipsoft. A teraz z tymi potionami.? No wow, po prostu nie wiem co powiedzieć :-)

popatrz sobie na poczatki tibi...rycerz był profesją dominująca.
Jaka profesja pierwsza wbila 100lv i 200 lv??
Pamietasz jak EO szybko expił?? gdy on mial 290 to malo kto mial 250

Mi chodzi tylko o to, że ciągle jest pieprzenie, że od tibi 7.6 Magowie przez poltora rok byli super mega profa a rycerz byl zuy...
Osobiście mi sie podobalo, to że magowie w tibi np 7.4 musieli bic z war hammera itp bo bylo trudno...ale gadanie że mag mial za dobrze to glupie gadanie...Rycerz przez 4 lata rzadzil....Co mieli powiedziec palkowie czy drudzi ?? Ci to mieli przekichane...

@edit
jezeli ktoś nie zgadza się z powyzszym postem to prosze o kulturalne wypowiadanie się i bez ironii

SInGApOOre
20-04-2008, 20:54
Nawet, gdyby te servery byly tylko dla PACC, to itak grala by tam masa ludzi, a dochody Cipkow poszly by lekko w gore (sprzedaz PACCow) Kilka serverow 7.6 to bardzo dobry pomysl. Mogli by zrobic np. 4 servery 7.6, 2 pvp i 2 non-pvp dla kazdego, oraz 2 servery tylko dla PACC 1 pvp 2 non... Jestem pewny, ze wielu starych graczy powrocilo by do gry wlasnie na tych serverach.

Mniej najbardziej urzekło (chyba bez bledu) w tibii 7.6 zbalansowane pvp i brak hotkeyow.. przez co gra dawala wiecej satysfakcji... Ostatnio nawet sciagnelem sobie cs'a 1.6 i jak sie okazalo sa nawet turnieje miedzynarodowe w cs'a a popatrzcie sobie na grafike w niej... zal bol i wszystko w 1, ale grywalnosc 9/10 gdyby nie male lagi ale to bardziej wina mojego sprzetu ;pp Cs 1.6 zostal wydany 19 czerwca 1999 (by wikipedia) i cieszy sie znacznie wieksza popularnoscia niz niejedna nowa strzelanka..

@up pvp miedzy profesjami bylo lepsze wtedy niz obecnie.. 95%hotkey 5% pvp =\ - nie mowie ze tak maja wszyscy playerzy, ze wyjatki sa to wiadomo...

@nastepna strona witamy dzieci hotkeyow....

Puii
20-04-2008, 20:56
znów marudzą, ja pierdole *facepalm*

Cygan Slejter
20-04-2008, 21:07
@up
Przynajmniej śmiesznie jest :D

Kimo36
20-04-2008, 21:37
Zaznaczylem nie. Dlaczego? Jezeli ludzie mieli by taki sam charakter jak za czasów 7.6 to nie bylo by problemów. Osobiscie na up'y nie narzekam, ostatnio cip zrobil duzo dla facc i balansacji profesji. Czego chciec wiecej?

Bykunn
20-04-2008, 22:14
Servery 7.4-7.5 byłyby dla mnie idealne, ale powiedzmy że nie wymagam tak wiele. Niech już profesje magiczne mają sobie te wandy/rody tylko dajcie normalny system PvP, bo teraz to nie jest PvP tylko HvH (czytaj hotkey vs hotkey) i wygrywa ten kto ma większy lvl/więcej kasy - to na co jest postawiony nacisk w każdym następnym update. Żenada
Pozdrawiam

Hyrzy
20-04-2008, 23:32
Bo cipsoft chce zrobic z tibii wowa albo inne mmorpg (patrz potiony)
w nastepnych updatach dodadza:
-brak konsekwencji smierci
-dochodzenie duchem do swojej martwej postaci
-mozliwosc grania ludzmi , elfami , orcami , minotaurami , krasnoludami
-insty (orc fortress i elf fortress plx?)
-na facc bedzie mozna wbic max 50 lvl (to nic ze ta gra według tworcow jest W PELNI darmowa)
-mozliwosc przenoszenia postaci pomiedzy serwery
- knight (warrior?) bedzie na*******al magia tak jak teraz sorc ,a sorc (wizzard?) bedzie mial tyle spelli ze zabraknie hotkeyow
A no i nie mozna zapomniec o wbudowanym cave bocie i rune makerze.
Nie pytajcie skad mam takie info.

Krajzel
20-04-2008, 23:57
Lubie takie tematy do zaawansowanego trolingu (i tak te Wasze prpozycje cipsoft nie wprowadzi:) ).
Jestem za wprowadzeniem takich serverów(pvp), jednak nie grałbym na nich bo szkoda mi mojego chara:(
Server non-pvp 7.6 - no way!!!! niby po h.j?

Carbon
20-04-2008, 23:59
ja ce tibie 7.4 ;( 0 botów , 0 zadnych innych czitów , 0 noobow
bylo wtedy super normalnie huncilo sie spokojnie bez obaw ze wpadnie ci boot na respa :S

YyyeeyIsBack
21-04-2008, 05:14
Zdecydowanie nie 7.6, ew 7.5 lub 7.4 (tu zacząłem grać), wandy to coś czego ambitny gracz nie lubi, to co zostało dokonane w upie 7.6 nie można nazwać balansacją. Najlepiej gdyby magów udupili, druidów jeszcze bardziej, tak jak za starych czasów, wtedy 30lvl sprawiał naprawdę satysfakcję, a teraz? W 3 dni bez wiekszych problemow mozna takowy wbic, przy nolife.

qq2
21-04-2008, 07:22
0 botów , 0 zadnych innych czitów , 0 noobow
A farmy druidów po kątach ? :) Pamięta się te czasy... ;}

@topic
Dla mnie Tibia 7.6 mogłaby być, ale jest jedno ale:
"Ruszczki" ;/ Lubiłem biegać swoim drutkiem na roty z war hammerem, to były nie zastąpione czasy (mówie o Tibii 7.5) :>

Bakuo
21-04-2008, 07:32
Jak najdalej wstecz, kiedy szacunek był na pierwszym miejscu, a (prawie) każdy grał dla przyjemności, dziś nieważne jaki masz lvl, skille itp. bo i tak zostaniesz zbluzgany i wyzwany od boterów.

Erhion
21-04-2008, 11:16
Kolejny temat o tibii 7.6

Jak wam tak jej brakuje to idzcie na ots czy coś.

CIPSOFT NIGDY nie zrobi takich serwerów.

SInGApOOre
21-04-2008, 15:10
Kolejny temat o tibii 7.6

Jak wam tak jej brakuje to idzcie na ots czy coś.

Jak byś zgadł gram na otsie 7.6..........

Cytuj:
0 botów , 0 zadnych innych czitów , 0 noobow

A farmy druidów po kątach ? Pamięta się te czasy... ;}

@topic
Dla mnie Tibia 7.6 mogłaby być, ale jest jedno ale:
"Ruszczki" ;/ Lubiłem biegać swoim drutkiem na roty z war hammerem, to były nie zastąpione czasy (mówie o Tibii 7.5) :>

No dovbra niech bedzie 7.5 bo ruszczki noob -.... a farmy druidów? teraz niby nie ma ? B)

Lubie takie tematy do zaawansowanego trolingu (i tak te Wasze prpozycje cipsoft nie wprowadzi ).
Jestem za wprowadzeniem takich serverów(pvp), jednak nie grałbym na nich bo szkoda mi mojego chara
Server non-pvp 7.6 - no way!!!! niby po h.j?

@1 a od czego jest forum?
@2 po h.j? Dla klimatu.. Nie warto ulepszac cos co jest chociazby w 90% idealne dzisiajsza tibia max 20-30 %dobra...

Zaznaczylem nie. Dlaczego? Jezeli ludzie mieli by taki sam charakter jak za czasów 7.6 to nie bylo by problemów. Osobiscie na up'y nie narzekam, ostatnio cip zrobil duzo dla facc i balansacji profesji. Czego chciec wiecej?

Balansacji? Czyt. F1 F4 F4 F7 F7 F7 F12 F12 F12 tak? KOOCHAM Ten klimat oh jea.. a ty?

SInGApOOre
22-04-2008, 09:27
Sry, że double ale czy ktoś zna dobrze angielski i chciałby razem ze mną stworzyć temat na oficjalnym forum tibii też o 7.6. Nie nie jestem 15 letnim dzieckiem neo który nie zna obcych języków.. tylko zawsze w szkole i wszędzie uczyłem się niemieckiego ;)

Erhion
22-04-2008, 10:10
Myślisz, że jako pierwszy ty to proponujesz na tibia.com? Już było i nie raz.

Oni nigdy nie zrobią takich serwów. Po prostu się nie opłaca rozumiesz?

Bezmusk
22-04-2008, 13:46
7,6? phi ja chce 7,4~7,41.

Wtedy była balansacja, najt trenil do 80 skilla, sorc zeby poexpic musial zrobic se runy, a pallek latal z kusza i boltami! Nie chce servów na te wersje, ściągną one 43290483902 graczy z IQ równym 30, którzy zaspamią "moia becho shilt nie ma oczuf". Lepiej stworzyć te serwery tylko np. dla starych graczy, ew. tylko z paccem. Sam bym pograł na takim serwie, ściągneły by masę graczy, lecz po kilku dedach bo "f1 nie uhnął ich" by zrezygnowali. PG w tamtych czasach nie wynosiło 15mln expa na dzień, ale 1/15 tego ^^

Kora
22-04-2008, 14:25
Większość z was która non stop narzeka jest po prostu żałosna!
Jak ktoś napisał co było przed 7.6? Na każdym w świecie w czołówce knight. Może ktoś pamięta jaka była czołówka światowa? EO , Bubble , Seromontis. Może to byli magowie? Wątpię. Magiem się kiedyś nie dało grać. Było to strasznie męczące. Mag jest magiem i powinien mieć właśnie taką różdżkę. Tylko ,że wam najtom nie da się dogodzić. Jak macie dobrze to i tak macie źle. Nigdy nie mieliście waste , a w 8.0 jak byliście lepsi ,a sorcom i druidom pojechali po hitach i tak mieliście pretensje. Osobiście straaasznie się cieszę ,że knight ma jak ma teraz. Że nie pójdzie na hunta na 20 h i nie będzie wychodził ,bo nic nie zużywa. Teraz na szczęście zużywa. Zobaczcie ile do Tibi 8.1 wydawał sorc na ekwipunek na głupią godzinę i jaki miał profit. Knight szedł z bp mf , uh na małpy , żółwie , guardy i nie wychodził przez kilkanaście godzin. Natomiast sorc i druid nawet na guardach dużo zużywa. Zastanówcie się co piszecie. Jak patrze na teksty typu "Och... Jak było 7.6 to były czasy". Zawsze jest narzekanie. Na 7.1 narzekano ,że sorce muszą chodzić z runami , potem knighci i palle lepsi ,ale o tym już oczywiście nikt nie wspomni ,bo po co lepiej pojeździć ,że to profesje magiczne mają zawsze lepiej , nie było anty luringu też płacz ,teraz jest to też płacz , weszło poi to za dobre itemy tam są. LUDZIE DO CHOLERY PATRZCIE CO PISZECIE I PRZESTAŃCIE RYCZEĆ! Mam nadzieję ,że zdesperowani knighci się opamiętaja ;]

CzubiX
22-04-2008, 14:58
Ja osobiście zgadzam się z Korą, CipSoft chce cały czas wprowadzać zmiany, ugadzać graczom, a oni co robią w zamian? "Mam dosyć anti-luring system." po pół roku, z wyższym lvlem "ale kicha nie ma antiluring sysyem, wtedy był klimat" Plujecie się, jak nic nie ma nowego, a jak wprowadzą update to pieprzycie 3 po 3 co oni nie zrobili.

SInGApOOre
22-04-2008, 15:51
Większość z was która non stop narzeka jest po prostu żałosna!
Jak ktoś napisał co było przed 7.6? Na każdym w świecie w czołówce knight. Może ktoś pamięta jaka była czołówka światowa? EO , Bubble , Seromontis. Może to byli magowie? Wątpię. Magiem się kiedyś nie dało grać. Było to strasznie męczące. Mag jest magiem i powinien mieć właśnie taką różdżkę. Tylko ,że wam najtom nie da się dogodzić. Jak macie dobrze to i tak macie źle. Nigdy nie mieliście waste , a w 8.0 jak byliście lepsi ,a sorcom i druidom pojechali po hitach i tak mieliście pretensje. Osobiście straaasznie się cieszę ,że knight ma jak ma teraz. Że nie pójdzie na hunta na 20 h i nie będzie wychodził ,bo nic nie zużywa. Teraz na szczęście zużywa. Zobaczcie ile do Tibi 8.1 wydawał sorc na ekwipunek na głupią godzinę i jaki miał profit. Knight szedł z bp mf , uh na małpy , żółwie , guardy i nie wychodził przez kilkanaście godzin. Natomiast sorc i druid nawet na guardach dużo zużywa. Zastanówcie się co piszecie. Jak patrze na teksty typu "Och... Jak było 7.6 to były czasy". Zawsze jest narzekanie. Na 7.1 narzekano ,że sorce muszą chodzić z runami , potem knighci i palle lepsi ,ale o tym już oczywiście nikt nie wspomni ,bo po co lepiej pojeździć ,że to profesje magiczne mają zawsze lepiej , nie było anty luringu też płacz ,teraz jest to też płacz , weszło poi to za dobre itemy tam są. LUDZIE DO CHOLERY PATRZCIE CO PISZECIE I PRZESTAŃCIE RYCZEĆ! Mam nadzieję ,że zdesperowani knighci się opamiętaja ;]

Cachero to niby knight? good...

http://img521.imageshack.us/img521/1598/beztytuuxv5.jpg

No super.. na 11 knight w pierwszej 20 jest 9 innych profesji to jest ta cudowna balansacja? watpie

Dzwiedz
23-04-2008, 10:40
@Kora
Tak ładnie opisałeś exp sorcami ,taki waste... Teraz opisz pvp -.- Knight wtedy brał 5 sorców na klate i wygrywał ,tak ?

Osobiście wole tibie 7.4 7.5 7.6 ,wtedy było o niebo lepiej ;> I specjalnie bym wykupił pacca aby pograć na takim serwerze ;>

Kora
23-04-2008, 11:05
No rzeczywiście. Potem Cachero na x knightów. A czemu niby cały czas knigchi mają być w czołówce? Bardzo dobrze ,że się to zmieniło.
Ja Ci powiem jak wyglądało pvp i wygląda pvp najtem teraz. Leją Cię a ty wciskasz sobie hotkeya , taki masz wielki problem. Na wojnach to samo.
Kiedyś było podobnie ,bo dopóki ktoś się uhnął to druga osoba dopiero celowała z sd. A jeżeli tak narzekacie na najta to zmieńcie sobie profesje ,zobaczymy jak będziecie stękać latem o ile do tej pory wytrzymacie. A knight nie jest profesją magiczną więc nie powinien mieć dużo czarów. A może ue się śniło ?
Wam się nie da dogodzić ;]
Za 5 lat będziecie tak pisać ,ale będziecie wypisywać superlatywy Tibii 8.0 której dzisiaj tak "nienawidzicie".

Rycerski Cinek
23-04-2008, 11:08
@up
Kora ma pr0 pvp i na celescie gra xD.

Kora
23-04-2008, 11:59
@up
Kora ma pr0 pvp i na celescie gra xD.

To ,że grałem na Celeście , nie oznacza ,że nie wiem jak jest na pvp. Wystarczy poruszać trochę głową. Nic się nie stanie :)

Johanes19
23-04-2008, 12:07
Ja wrzucilem 1 bo z checia zagrtalbym na takim old servie xD

Cygan Slejter
23-04-2008, 12:15
Kora ma tutaj najwięcej racji;)
też już o tym pisałem w tym temacie;)

Guriel
23-04-2008, 12:17
odpowiedzialem, tak gralbym na nim, ale osobiscie wolalbym tibie 7,4 gdzie nie bylo wandów i rodów... ychhh ja w tibie zaczalem grac gdy byla 7.1, z tego okresu bardzo dobrze i milo wspominam gsy :D od ktorych dalo sie juz uciec na 25 lvl ;] to bylo cos :D hehe :D gdyby byla tibia 7,4 to Y odrazu zaczal bym grac :] hehe ;] obecnie nie gram w tibie od stycznia tego roku ;] ychhh

Dzwiedz
23-04-2008, 12:25
I tak uważam że serwer 7.5 przyniósł by im większy zysk niż jakiś na 8.0 :>

Michnik of Celesta
23-04-2008, 14:46
7.6 to nie (początek psucia tibii) , ale 7.4 było ok - ówczesny balans profesji + dzisiejsze tereny , bez głupich hotkeyów i wandów oraz związanych z tym masy dzieciaków 10-12 lat. Byłoby świetnie , ale niestety cipy na to nie pójdą , fajnie chociaż pomarzyć ;/

adammistrz
23-04-2008, 23:08
Ja gralem cos od tibi 7.0 i bylo exstra bez rozdzek,bez noobkow(mniej polakow ,powiedzmy szczerze polacy to najwieksze nooby ;( )
Gralem na poczatku na isarze i na zawsze zapamietam ten server,
byl taki maly dreszczyk emocjii kiedy sie widzialo jakiegos czlonka guildi del'toro np. Diego Del'Toro. Osobiscie chyba najlepsza byla 7.1
Moze ktos pamieta Tibia Proxy ???Pomagal wejsc na tibie bez kolejek :) a to byl naprawde keylogger :)

Argen
23-04-2008, 23:15
Taki serv nic by nie dał, bo tamtych klimatów się nie odtworzy.
Klimat tworzą gracze, i to czy serv byłby pod 7.6 czy pod 3.1 nie ma znaczenia. Ludzie się zmienili i tyle.

Bykunn
23-04-2008, 23:46
@Kora
Naprawdę nie lubie obrażać ludzi jeśli nie muszę, ale powiedzieć, że jesteś idiotą to i tak za mało. Mówisz, że knight się uhnął to ktoś dopiero celował z sd ? To pomyśl, że tym uhem też się było trzeba umieć trafić. A jeśli ktoś miał słabe pvp to musiał się zatrzymać, co było natychmiast wykorzystywane. Oczywiście niektórzy potrafili się uhnąć pozornie "w biegu" i nie było widać, że się zatrzymują.
Następne Twoje argumenty - gra magiem była strasznie męcząca. A popatrz sobie na każdą inną grę .. Mag zawsze ma najtrudniejszy początek, a gdy już osiągnie odpowiedni poziom dopiero ujawnia się jego moc. Dlatego sorc/druid to były kiedyś profesje dla graczy naprawdę umiejących grać, a nie dla lojtków które dorwą różdżke i biegają na 8lvl na cyce etc. Moja pierwsza postać to był sorc. W ciągu 2 miechów padłem nim ok. 50 razy. Byłem newbie, a sorc to nie była profesja dla newbie. Przerzuciłem się na knighta. Teraz gram w tibię wystarczająco długo i jakby wróciły tamte czasy spróbował bym ponownie swoich sił jako mag, który jest podkreślam - najbardziej wymagającą profesją, dla najbardziej doświadczonych graczy.
Jeszcze jedno, co mnie bardzo rozśmieszyło - "Knight szedł z bp mf , uh na małpy , żółwie , guardy i nie wychodził przez kilkanaście godzin."
Po 1 kolego - nie było wtedy ani małp, ani żółwi, a guardy (jak i hity knightów) były trochę inne i praktycznie nie dało się ich bić knightem. Po 2 - Sero~, Bubble, EO to byli knightci i siedzieli bardzo długie godziny żeby wbić tyle expa co sorc w 5x krótszym czasie. Bo sorc sobie expił 2 godzinki na demonie i wyciągał 400-500k expa, a knight musiał na taki exp siedzieć pół dnia (pewnie mnie wyśmiejesz z takimi wartościami exp'a, ale kiedyś milion expa jednego dnia to było naprawdę coś i niewielu się to udawało)...
Uważam, że to co napisałem jest żenujące, a Ty piszesz o czasach, o których nie masz pojęcia.
/Yours Bykunn

Pepeszol-Myszol
24-04-2008, 08:44
zaznaczyłem to 1 ale bym grał od czasu do czasu na takim servie (podobały mi sie te stare hity z sd [h lvle to po 1k+waliły])

P.S zagraj se na ots :P ja gram na akademickim okazyjnie i jest fajny ;D

@up
W pełni sie zgadzam

eVo
24-04-2008, 09:59
Jak ktoś napisał co było przed 7.6? Na każdym w świecie w czołówce knight. Może ktoś pamięta jaka była czołówka światowa? EO , Bubble , Seromontis.

misiak powiem Ci ze sie mylisz (: czolowka moze i taka byla ale chyba zapomniales po paru magach miedzy innymi Cachero Setezer Gambler

Może to byli magowie? Wątpię. Magiem się kiedyś nie dało grać. Było to strasznie męczące. Mag jest magiem i powinien mieć właśnie taką różdżkę.

taka rozdzke taa? i emefy po 55 gp? wczesniej one chodzily po 100 gp pewnie zaraz mnie zbluzgacie ale mam na to wyyebane

na małpy , żółwie , guardy i nie wychodził przez kilkanaście godzin.

malp zolwi nie bylo na guardach schodzilo mu sporo uhow wiec nie pierdol ze bez waste

Natomiast sorc i druid nawet na guardach dużo zużywa. Zastanówcie się co piszecie.

to po co sie sorc/drut pchal na guardy na 30~ levelu? ; >

@Bykunn

zgadzam sie z twoja opinia co do sorcow/druidow ze byly to straszne profesje dla newbie ; >

G17
24-04-2008, 14:54
żal żal żal
chcecie miec server tibia 7.6,5,4 ?? wydany przez Cip$oft?
LoL
pomyślcie troche
ile trwala by ta tibia 7.6?? rok ?? bo przecież zobaczył bys mape tibii jak wygladala pare lat temu.. bys od razu wylaczyl i wlaczyl 8.1
ok przypuscmy tak
Cip$oft zrobil serva 7.6 potem za rok juz 7.7 -.- za pol roku 7.8 za kolejne pol roku 7.9 i tydzien pozniej 7.92 8.0 i 8.1 -.-
gdyby powstal ten server teraz to w 2010 byla by wersja 8.0 chyba zeby nie bylo updatow to bysmie mieli marne EDRON do expa z demonami bo wtedy nie bylo Goromy i wiekszosci potworow server padl by po 2 latach
nikt by nie gral bo nie mial by gdzie expic..
bylo by tak jak na 7.6
Paladyna do Desert Questa szukalo sie tydzien lub dwa
byscie zobaczyli MDW jak walil z sdka 2k a Sero z exori 300

chcecie poczuc klimat 7.6??
zapraszam na ots
STRONA : armia.toproste.pl
zobacz jak fajnie a z 400 lvlem musisz expic do 1000 na takich samych potworkach
exp x5

KACpero_1994
24-04-2008, 15:05
Jak ja lubiłem te czasy. Zacząłem grać na 7.6 i wtedy pierwszy raz zobaczyłem jak ta gra zajebiście wciąga. Lubię mieć hotkeye ale tamten klimat niepowtarzalny. Chciałbym chociaż jeden serv 7.6

Cygan Slejter
24-04-2008, 15:06
@G17
Inteligencji ci nie brakuje;) (bez obrazy)
A nie wpadłeś na pomysł, że chodzi o to, żeby był klient np 7.4 z obecnym i terenami, questami??:baby::baby:

@Bykunn
Z całym szacunkiem dla ciebie, ale chyba jednak nie masz racji:)
Rozumiem, Że twoja ulubiona profesja to kina, dlatego masz takie nastawienie, ale nie porównuj innych gier do tibi bo własnie o to chodzi, żeby tibia była inna niż inne gry...Te wszystkie potiony itp co dzisiaj są to ksero z innych gier mmo...każdy ma swoje zdanie, opinie itp wiec nie wyzywaj kogoś od idiotów bo każdy może mieć inne zdanie;)

Pozdrawiam

G17
24-04-2008, 15:27
@up
nigdy jej nie miałem

@z owymi terenami..
Svarground - frost trolle ? xD
Goroma - demy dle dragi

questy.. PoI
by musiały powstaĆ odpowiednie potwory takie jak juggernaut ( hit 700)
lub HellFighter (1000-1500)
jak by taki poi wygladal

ja bym chcial miec tibie 3.0 i zobaczyc jak to bylo od poczatku z tibia
byscie musieli zakladac nowe konta 7.6 i pacce do nich kupowac bo byscie nie mieli exori morta flama i visa - tragedia

demony by wam sie znudzily
najgorsze jest to ze w tibii 8.0 powstaly Hotkeye..
kiedys mag nie wyrabial z uzywaniem manasow a teraz jest tak ze klikniesz Shift + F12 i masz full many
poszukaj plikow serverowych na necie 7.6 z RL mapa i graj se na nich nawet pacca miej ustaw exp x1 i zobaczymy jaki bedzie klimat - gowniany
bo klimat tworza gracze
nooby byly zawsze nawet w 3.1 byly tylko ich liczebnosc wynosila 3%
fajne byscie mieli mine gdyby do tibii dodali glos zzz
Biegnie ork i krzyczy Kraaakk Orccccc buhahaahaha wydawany przez jakiegos dzieciaka

Bykunn
24-04-2008, 18:28
@Cygan Slejter
Dzięki za to pierwsze zdanie kierowane do mnie, to samo mogę napisać do Ciebie (odnośnie szacunku). Tylko nie za bardzo zrozumiałem w czym się różnimy. Tzn. wiem, że źle jest porywnywać tibię do inny gier, ale tego jednego porównania nie sposób było moim zdaniem uniknąć. Chodziło mi po prostu o to, że mag to nie profesja dla ludzi nie mających pojęcia o grze, co ma miejsce także w innych MMO i nie tylko. A co do wyzywania, to przepraszam Kora, ale nasze opinię aż tak bardzo się różnią, że nie mogłem się powstrzymać przed napisaniem idiota, szczególnie iż uważam, że idiotycznym jest wypowiadanie się o czasach, o których się nie ma pojęcia (albo ma się pojęcia, a na forum pisze się brednie).
Szacun dla ludzi, którzy potrafią rozmawiać ;-)
Pozdrawiam

Dognose
24-04-2008, 18:31
moim zdaniem przydałyby się lubie grać na starych wersjach właśnie wtedy zaczynałem grać

SInGApOOre
24-04-2008, 20:32
a wy macie w tych lbach nasrane... jakos pare osob do tibi 7.6 wbilo ten 200 lvl i co? bylo dobrze.. jak zaczynalem grac to sero wbil 200 lvl i bylo wielkie HALO.
chodzi o klimat a nie o hotkeye i exp... + zwalone pvp...
wiekszosc ludzi odeszlo ze wzgl na updaty

cyt. zobacze mapke tibi i wruce na 8.11? nie... po 1 nie gram na 8.11...... po 2 bez nowych terenow tez jest good wiec 3maj pape

eVo
24-04-2008, 22:41
żal żal żal
chcecie miec server tibia 7.6,5,4 ?? wydany przez Cip$oft?
LoL
pomyślcie troche
ile trwala by ta tibia 7.6?? rok ?? bo przecież zobaczył bys mape tibii jak wygladala pare lat temu.. bys od razu wylaczyl i wlaczyl 8.1

uwiez ze wiekszasc osob ktore sie liczyly na serwerach w TAMTYCH czasam by tam gralo nie mowie o jakis dzieciakach aka dzieciakow hotekji

zeby nie bylo updatow to bysmie mieli marne EDRON do expa z demonami bo wtedy nie bylo Goromy i wiekszosci potworow server padl by po 2 latach

uwiez jak wtedy ludzie grali i mieli gdzie expic to teraz tez by sie cos znalazlo no chyba ze bylo gralo tam xxx osob ; oo

nikt by nie gral bo nie mial by gdzie expic..
bylo by tak jak na 7.6
Paladyna do Desert Questa szukalo sie tydzien lub dwa

2 tygodnie? poyebalo Cie? dla chcacego nic trudnego

byscie zobaczyli MDW jak walil z sdka 2k a Sero z exori 300

po 1 taki mdw by nie gral na takiej tibi bo dla niego liczy sie tylko exp exp exp i wciskanie hotekya a i uwiez mi ze nawet jak by ktos wbil 300 lvl ek to i tak by nie oral 300 z exori tylko 'troszke' wiecej

elo

Brtek00
24-04-2008, 22:54
ja zaczolem grac jak byla jeszcze tibia 7.1 :/ ale tez bez wiekszych sukcesow Xd bo co chwile zmiany serva itp i moim zdaniem tamta tibia byla duzo lepsza i wciogajoca od tej co teraz jest tak jak chlopak powiedzial ze liczyly sie umiejetnosci to NAJPRAWDZIWSZA PRawDA :/

Piotrek Marycha
25-04-2008, 09:44
gdzie liczyły się umiejętności.. przed depo bawiły się w pk 2 osoby, jedna 20 lvl druga 22 lvl (Nick Miły Mag Pierniczek, ak to widzisz to pozdro ;D) to było coś
Widzisz subtelna różnice między 20 a 200 lvlem? trafienie samodzielne w takiego Sero to prawie jak trafienie w totka. Hotkeye były nieuniknione w grze w której nie ma górnej granicy lvl.

knigthci narzekali wtedy bo nie wiedzieli jeszcze co im doyebią w 8.0 :)

o to chodzi ze dzisiejsi ludzie by tam nie grali...

ja ce tibie 7.4 ;( 0 botów , 0 zadnych innych czitów , 0 noobow
bylo wtedy super normalnie huncilo sie spokojnie bez obaw ze wpadnie ci boot na respa :S
bez obrazy ale nie wyglądasz na takiego co widzial tibie 7.4 na oczy

mimo wszystko cipsoft stara sie sluchac graczy, wiec moze kiedyś...

Jak ktoś napisał co było przed 7.6? Na każdym w świecie w czołówce knight. Może ktoś pamięta jaka była czołówka światowa? EO , Bubble , Seromontis. Może to byli magowie? Wątpię.
btw, ludzie którzy narzekali na knighta mysla tylko o cyferkach i zapominają o jednym ważnym aspekcie gry - sorc jak expił to non stop musiał kilkać na runy, strzelać, leczyc sie, uważać na combo itp, a knightem sie expiło doslownie... na leżąco, dużo łatwiej było wytrwac kilka godzin expa knightem niż sorcem
a w 8.0 jak byliście lepsi
polemizowałbym...

edit: zaznaczyłbym pierwszą opcje gdybym grał w ogole w tibię :) wiec zaznaczylem drugą

@down: co ty w ogóle chciales przez to powiedzieć? bo za cholere nie moge załapać...

SInGApOOre
25-04-2008, 14:17
Widzisz subtelna różnice między 20 a 200 lvlem? trafienie samodzielne w takiego Sero to prawie jak trafienie w totka. Hotkeye były nieuniknione w grze w której nie ma górnej granicy lvl.

Ta.. a świstak siedzi... weź lepiej idz na swoje hotley worldy... Chocdzi o DOBRE pvp a nie o szybkosc klawiatury...

Faytah
26-04-2008, 00:28
za 7.6 pojawily sie dzieci vis'a(przez znizke na manasach) i rod'ow,do 7.6 gra magiem byla skillowa,a drutem nawet bardziej...za czasow tibii 7.6 jedyne co lubilem to outy i brak hotkeyow.A po tibii 7.6 juz tibia zaczela sie staczac jeszcze bardziej i teraz dzieci bez reala zaczynaja cos znaczyc na swiatach,ze swoimi charkami zrobionymi w 3 miechy,bez zadnej historii.Kiedys zeby ubic naprawde duzy lvl trzebabylo umiec trapowac,a teraz elf bot,noskillowy spam sd.Koniec cry postu,tibia stracila swoj blask dawno temu i go juz nie odzyska,teraz to produkt massowy gdzie sie idzie na latwizne,sra na fabule i wiele innych rzeczy istotnych kiedys,a teraz niemajacych znaczenia...

SInGApOOre
26-04-2008, 10:09
tak samo jest z innym grami jak np cs 1.6 owszem sa dodatki ale grafika zostaje ta sama.. ta gra ma klimat.. mimo ze ma juz 9 lat co jest dosc duzym wiekiem jak na ere komputerow.. mimo ze jest duzo nowszysch gier z lepsza grafika itp jak np CoD to przez te 9 lat prob i zaangazowania powstalo kilka gier majacych lepsza fabule... sa organizowane turnieje miedzynarodowe sponsorzy sie za to zabieraja itp.. stare ale jare.. wczoraj wieczorem wyszukujac serverow na cs'ie 1.6 znalazlem ich troche ponad 10 tysiecy.. na kazdym zagra po 5 tys osob i juz jest tibia.. chociaz tibia niszczy bardziej umysl i zajmuje wiecej pamieci w twojej glowie z ktorej wymazanie czegos jest bardzo trudne

Piotrek Marycha
26-04-2008, 11:15
za 7.6 pojawily sie dzieci vis'a(przez znizke na manasach) i rod'ow,do 7.6 gra magiem byla skillowa,a drutem nawet bardziej...za czasow tibii 7.6 jedyne co lubilem to outy i brak hotkeyow.A po tibii 7.6 juz tibia zaczela sie staczac jeszcze bardziej i teraz dzieci bez reala zaczynaja cos znaczyc na swiatach,ze swoimi charkami zrobionymi w 3 miechy,bez zadnej historii.Kiedys zeby ubic naprawde duzy lvl trzebabylo umiec trapowac,a teraz elf bot,noskillowy spam sd.Koniec cry postu,tibia stracila swoj blask dawno temu i go juz nie odzyska,teraz to produkt massowy gdzie sie idzie na latwizne,sra na fabule i wiele innych rzeczy istotnych kiedys,a teraz niemajacych znaczenia...
i chyba o to chodzi zeby powstaly takie servy 7.6 czy inne starsze, bo na takich dzisiejsze "dzieci bez reala" nie dałyby rady grac

Btw: na takich servach musialoby dojsc do wielu zmian, min inna tabela expa(zeby ciezej bylo wbijac te wysokie lvl), wprowadzenie tych zmian z pozniejszych updateów które nie dotyczyly balansacji profesji itp

$eriToonbra
26-04-2008, 11:54
Ja bym wolał 7,6, bo lepiej było.
Nie wbijało się tyle lvli tylko ciężko wbijało, ale miało się satysfakcję ;)

SInGApOOre
27-04-2008, 19:33
chodzi o klimat rpg nie klimat hotkeyow.. gdzie idziesz przez miasto i bum ktos cie nawal to ty F12 i strzalka w prawo -.- wtedy musiales nacisnac na uha uciekasz musisz w siebie wcelowac...

Zamne
27-04-2008, 20:33

raczej najlepszy pomysl(zaloze sie ze grales knightem, taki sorc musial najpierw 2 dni robic runy na hunt, zeby wlasciwie ze 100% waste wrocic z hunta...)

SInGApOOre
28-04-2008, 19:54
ALE ZA TO JAK WBILES 30 LVL W TAMTYCH CZASACH SORKIEM TO BYLES PRO I WSZYSCY CIE LUBILI I ZABIERALI NA HUNTY....... sry caps ale nie chce mi sie jeszcze raz od niwa tego pisac..

Marecki666
28-04-2008, 20:24
Te serwery by chyba musiały być nie updatowane, nie?
Sam zaczynałem na 7.5, mimo to, najbardziej lubię chyba 7.92.
Różdżki błędem? Nie sądzę, wtedy naprawdę trudno było expić magiem.

Kirsten
28-04-2008, 21:50
W tibii 7.6 podobal mi sie urok tej gry. byla lepsza atmosfera(niewiedzialem jak to ujac ;p) ,gdy wbilem lvl bylem szczesliwy ,a teraz ?? wbije lvl i mysle tylko o kolejnym.

I najbardziej co mnie teraz dręczy.
-LAGi
-KICKI
-BOTTERZY
-PLAGA HACKEROW

Zalgadis
28-04-2008, 23:02
up@
A gdzie Nooby, Flamerzy i Dzieci Neo?

Gdybym wogóle grał w tibię to bym wziął 1 opcje. No ale nie gram więc ;s

SInGApOOre
29-04-2008, 16:25
up@
A gdzie Nooby, Flamerzy i Dzieci Neo?

Gdybym wogóle grał w tibię to bym wziął 1 opcje. No ale nie gram więc ;s

tez nie gram.. moze bym zaczal jak by stworzyli 7.6 ale chyba nie ma co liczyc mimo zaspamowanego w h.j tematu na oficjalnym forum...

http://forum.tibia.com/forum/?action=thread&threadid=1940731

Thadel
29-04-2008, 16:31
Tak, jeden server Non-Pvp a drugi Pvp, Tibia 7.6 ale troche zmieniona, czyli niektóre rzeczy z 8.0-8.11. NIektóre addony :P i może mapę jak z 8.1 Ale będzie to chyba trochę trudne , a znając Cipów, byłoby wiele addonów, jak nawet nie potrafia eventu zrobić na czas -.-

Xendriel
29-04-2008, 16:38
Stara tibia miała swój niepowtarzalny klimat min. dlatego że nie grało wtedy tyle dzieci neo, boty nie były tak rozpowszechnione i dla dużej części graczy exp nie był najważniejszy.
Do tej pory wspominam swoje poczatki w Tibii jako najlepsze chwile spędzone przy tej grze. Te wędrówki z Thais do Carlin i strach przed zlurowanym GS'em, czy questy takie jak Draconia w których uczestniczyła duża grupa graczy, uciekanie przed pk i klikanie myszką na uhy, a także bieganie tak że przeciwnik nie trafiał z sd....ech to były piękne czasy ;)

SInGApOOre
29-04-2008, 16:47
Tak, jeden server Non-Pvp a drugi Pvp, Tibia 7.6 ale troche zmieniona, czyli niektóre rzeczy z 8.0-8.11. NIektóre addony :P i może mapę jak z 8.1 Ale będzie to chyba trochę trudne , a znając Cipów, byłoby wiele addonów, jak nawet nie potrafia eventu zrobić na czas -.-

jakos ludzie w tibi 7.6 wbijali 200 lvle i bylo dobrze.. jak addony by doszly doszly by tez nowe potwory z ktorych by lecialo nowe image potworkow itp.. tibia 7.5 albo starsza i jest good =\

SInGApOOre
01-05-2008, 15:48
Mały Bump

Wylansowany
02-05-2008, 08:44
o to chodzi ze dzisiejsi ludzie by tam nie grali...

O RLY>?
Ja znam masę noobów z Tibii 7.92-8.0, którzy grali na OTS-ach i 7.6 bardzo im się spodobała.
Po 2: Jest też taka rzecz: co nowego - wszyscy się rzucają i pierwsze 3-6 miechów na serverze to istny koszmar.
Po 3: Byłaby też sytuacja: niektórzy ludzie, którzy chceli Tibię 7.6, po zobaczeniu, że nie da się grać mieliby pretensje do Cipów, że: "po co robili ten server, nie da się grać", chociaż wiadomo, że problemem są ludzie, ale można bybyło dostać czegoś na forum.

@down
Tibia 7.6 only for PACC?
Niezłe, ale (wg. mnie) więkoszość graczy, którzy "naprawdę" chceliby Tibię 7.6 to emeryci bez PACC-ów i nie chcieliby wydawać kasy tylko po to. Ale warte przemyślenia.

SInGApOOre
02-05-2008, 09:59
no to może zrobili by te servery na wzór premii? only premium i jazda

Przemek9596
03-05-2008, 21:26
Do sprawy hotkeyów...
jak wiecie (niektórzy)hotkeye w tibi 7.6 mozna bylo uzyc do czarow i nie bylo opcji select item itp... wiec ja rozumiem ze wy mowicie ze nie bylo hotkeyow?
Jak juz cipsoft powinien postawić server nie 7.6 tylko 7.1 gdzie grafika wygladala jak z plasteliny było duuuuużo rare-items i w opcjach nie było zakładki "hotkeys"...

Juzefek
03-05-2008, 23:48
@KTOS TAM UP
Napisałeś, że w 7.5 było pełno botterów. Zgadzam się z tym ale nie uważam tego za złe bo bynajmniej była jakaś zabawa jak dorwało się botującego od 3 dni UH/SD makera a nie tak jak teraz ;/

Smoly
04-05-2008, 12:29
Wtedy na 100% bym grał w Tibie.Najlepiej to na 7,5 , no ale jak już mowa tu o 7,6 to mogłoby być.

Kosaczek
04-05-2008, 12:50
Niedawno zrobiłem dla tych którzy nie wiedzą co to jest Tibia 7.6 ;p

SInGApOOre
04-05-2008, 18:52
Do sprawy hotkeyów...
jak wiecie (niektórzy)hotkeye w tibi 7.6 mozna bylo uzyc do czarow i nie bylo opcji select item itp... wiec ja rozumiem ze wy mowicie ze nie bylo hotkeyow?
Jak juz cipsoft powinien postawić server nie 7.6 tylko 7.1 gdzie grafika wygladala jak z plasteliny było duuuuużo rare-items i w opcjach nie było zakładki "hotkeys"...

@1z dupy one byly? skoro byly to by bylo ich tak samo duzo w dzisiejszych czasach a jest max parenascie?

@2 to co idziesz na demona i wpisujesz utamo vita>utani gran hur>exura sio"XXX............................................... ...............................

Niedawno zrobiłem dla tych którzy nie wiedzą co to jest Tibia 7.6 ;p

co zrobiles bo jest z dzieci ktorym trzeba wszystko wytlumaczyc

Tipox3
18-05-2008, 09:55
Jeśli o mnie chodzi to może bym trochę pograł, ale sorcem tylko. Knight i pall mieli wtedy zryte hity a druidem to wogule nie dało się dłużej grać. Do tego dodam, że sorc na 200lvlu potrafił już walnąć 1000 z sd. Praktycznie na takim lvlu można było wszystko zsolować sorkiem...

lusifer
18-05-2008, 14:15
7.6 to było coś... te marzenia wielu graczy o tym żeby mieć sova, demon helmet, sca.. a przede wszystkim 100 Level. Powinni TS zrobić z 7.6 przez pare dni :D

Brtek00
18-05-2008, 14:47
Hotkeje To ZUO kiedys liczyly sie umiejetnosci a terazz.... hotkeje zaal byle jaki 10 latek cie moze ujebac

jak gralem za czasow tibi 7.1 to tibia byla wypasista miala super atmosfere a teraz przez te update tibia stracila ta atmosfere i zrobila sie coraz bardziej nudna