zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Tibia 3D.

misiekpall
20-04-2008, 20:09
Nikt z wasz nie chce grać na Tibi 3D?? Może warto by było napisać do CipSoftu i podać taki pomysł nad Tibią 3D??B)

Depeszowiec92
20-04-2008, 20:14
Ta gra wtedy by straciła swój klimat.

Gelt
20-04-2008, 20:22
Nie. dhgdfhdfhdfhd

Cygan Slejter
20-04-2008, 20:55
To jest właśnie plus tej gry, że nie jest 3d

Cery
20-04-2008, 21:04
Jak chcesz sobie pograć w 3D to ściągnij sobie helbreath, lienage 2 lub inne syfy < wg mnie > które są bardzo podobne do Tibii i w dodatku 3D

Dragones5
20-04-2008, 21:06
Jak tibia bedzie 3d to ja wychodze i nie gram w to.Tylko dlatego gram w tibie, ze nie jest 3d jak wiekszosc gier. Zreszta jakos nie widze np. ludzi w trapie, za duzo osob i ekran jest caly zawalony(tak sobie to wyobrazam).Dlatego niech lepiej tak zostanie jak jest bo cipsoft za przeproszeniem jeb*e tibie z update na update a jeszcze 3d to n/c.

Vogahen_palladyn
20-04-2008, 21:36
3 D to za przeproszeniem hujnia tibia jest fajna taka jaka jest !! :cup:

Levi
20-04-2008, 21:44
chcesz 3D wyglądające jak jakiś twór-potwór? Nie licz na grafikę jak w wow czy innych grach tego typu ponieważ jest to nieosiągalne a koszta byłby tak wielkie tej całej zmiany że byłoby to nieopłacalne i prawdopodobnie za grę trzeba byłoby zapłacić. Po za tym wielu graczy gra bo tibia nie mam wielkich wymagań sprzętowych w stosunku do innych gier. Po za tym siła tibi to odmienność czyli brak muzyki i grafika 2D.
Jeśli Tibia stanie się 3D, ja wychodzę tak jak większość.

Bakuo
20-04-2008, 22:01
Ściągnij The outcasta, jeśli ten projekt jeszcze trwa.

Cacuss
20-04-2008, 23:01
Gramy w Tibię właśnie dlatego, że nie jest 3D :D

YyyeeyIsBack
21-04-2008, 05:17
Jak chcesz sobie pograć w 3D to ściągnij sobie helbreath, lienage 2 lub inne syfy < wg mnie > które są bardzo podobne do Tibii i w dodatku 3D
L2 nie jest podobne do tibii, moze ci chodziło o pierwszą część gry. A co do tematu byl pewien client zwany 'Outcast', oferował nie tyle 3d co trójwymiarowe modele, chociaż i tak bylo gorsze nawet od runescape.

sphinx123
21-04-2008, 10:49
Lepiej jak Tibia ma grafikę przyjazną dla dzieci. Wyobrażacie sobie trójwymiarowego GS'a O JA :O! Ja bym popuścił ze strachu normalnie!:sword:

Maragoko
21-04-2008, 15:04
Ta jak tibia by sie miała stać 3D to przestał bym w nią grać to jest jej urok popaprańcu....;(

Squrewski
21-04-2008, 17:43
W Tibi nie chodzi o grafikę... Jak bym zrobili Tibię grą 3D odeszło by wiele osób. Tibia w 2D ma swój klimat i o to właśnie chodzi...

Mati_Paurel
21-04-2008, 21:00
wlasnie dlatego ze jest 2d mozan szybko wprowadzac porpwaki, updaty itp ;)

Aron'Death
21-04-2008, 21:57
@up
popieram :p

Arcan
21-04-2008, 22:11
Jak powiedzieli wcześniej, cały klimat tibii tworzy ta jej "grafika".

@offtopic
Gelt zbanowany? :o

Dark Sven
22-04-2008, 10:19
Rozbawiliście mnie. Tibia i klimat ;').

Thal
22-04-2008, 16:01
To sobie tera wyobraźcie Tibie 3D...
Jak np. jest 100 osób i w tym 1 w trapi jak to wygląda zero Fieldów itp.

Synuss
24-04-2008, 00:18
Nikt z wasz nie chce grać na Tibi 3D?? Może warto by było napisać do CipSoftu i podać taki pomysł nad Tibią 3D??B)

To już by nie była Tibia

Xannixov
24-04-2008, 11:12
weżcie miedzy innymi dlatego gram że tibia jest 2d, 3d to taki shit by był że głowa mała straciła by wtedy swój urok i wielu graczy
mam nadzieje ze cips nie popełni takiego błędu :baby:

oOoMiKooOo
24-04-2008, 14:32
Heh racja jak by była tibia 3D to bym w to nie grała ;/. Ja gram w tibie właśnie dlatego, ponieważ jest 2D ;]. Połowa ludzi na świecie jakby była tibia 3D by się powiesiła xd

sphinx123
24-04-2008, 14:39
Heh racja jak by była tibia 3D to bym w to nie grała ;/. Ja gram w tibie właśnie dlatego, ponieważ jest 3D ;]. Połowa ludzi na świecie jakby była tibia 3D by się powiesiła xd

Zgroza, mów za siebie...

Leirdek
24-04-2008, 15:26
Hehe, Tibia będzie 3D kiedy wyjdzie 4D:D8o

Down@
Nie wiem:D

Bakuo
24-04-2008, 15:33
#up
Jak chcesz uzyskac czwarty wymiar? : o

k0m4nd0s
24-04-2008, 16:52
#up
Jak chcesz uzyskac czwarty wymiar? : o

koles to jako joke wiem ze slaby ale joke a ty odrazu z grubej rury, jemu chodzilo o to ze tibia jest aktualnie w 2d bo reszta gier robiona jest w 3d wiec, automatycznie jak by byl 4 wymiar to tibia by awansowala na 3 czyli jeden mniej niz wszystkie gry ;] co do 3d bodajze 1 osoba opisala wszystko, koszty utrzymania itp a po drugie wymagania graficzne tibi by wzrosly cholernie nawet jak by sie ustawilo na opengl a nie dx9 i podkrecilo grafe to jakby bylo 3d, od zawalenia jakis gowienek np slime klony i z 20 charow pvp ue sd fieldy itp to czarno to widze :) to nie zachod to polska i nie kazdy z grajacych w tibie ma sprzet na lepsze gry :] co nie zmienia faktu ze nawet jak ma sie nowego kompa np wczoraj kupionego za 7k nie mozna grac w tibie ;] ta gra ma to w sobie ze jest 2d i koniec;p co z tego ze jakis pker cie zabil i gadasz sobie "pier*ole nie gram, wybywasz na kielona albo cos a na drugi dzien wstajesz z ranca zeby od ss odrabiac" <- to jest wersja dla bardziej normalnych, bo juz totalny naku*wiacz relog jak nie mial aola to patrzy co mu wypadlo i cisnie dalej xD niestety na pvp to trzeba miec charakter deadowac powiedzmy na 30-40 lvlu przez pk np dwa razy z rzedu i grac dalej albo dostac hunta na 200 albo kicka i w tym czasie hunta cokolwiek i grac dalej, respekt ja nerwowo nie wy3muje -.-'

Smoly
24-04-2008, 20:49

Jeżeli Twoim jakże skromnym zdaniem , Helbreath jest podobny do Tibii, to gratuluje - bo chyba nigdy w tą grę nie grałeś.A jeżeli mówisz, że Lineage II & Helbreath to syf , to już o Tibii wspominać nie będę :].

@ Topic ; Niewątpliwie - gierek 3D jest masa.No ale nie pogniewałbym się jakby Tibia była 3D.Dalej można by było robić PG itp , tyle że w bardziej realistyczny sposób.No i niewątpliwie system PvP wyglądałby "nieco" bogaciej.Nowa grafika nadałaby Tibii "kopa", po którym na pewno wielu ludzi by do niej wróciło.Nie zaprzeczam - wiele także by odeszło.

AdiZgOlek
24-04-2008, 21:30

Spi*rdalaj!! TIBIA 3D ?!!?!?!? o m g, od kiedy ty grasz w Tibie ?;>

Argen
24-04-2008, 21:46
No i niewątpliwie system PvP wyglądałby "nieco" bogaciej.

Tak, a jak sobie wyobrażasz tibijską wojne w 3d? To inna gra by była.

Carbon
24-04-2008, 21:55

wiesz jak się używa Szukej?

Był ten temat już 3 razy :S
do zamknięcia

Pedziej
24-04-2008, 22:24
Ta gra wtedy by straciła swój klimat.

Ta gra ma klimat? Od kiedy?

Chyba, że klimatem nazywasz "plx frizitanz" "maj grandmother jis giem kill u" itd... Ta gra straciła klimat, kiedy zaczęły napływać do niej fale noobów, czyli tak od 7.6.

@topic
Grafika 3D w tibi? Raczej nie tibia jest oryginalna właśnie dzięki swojej grafice 2D gier MMO z taką grafiką jak tibia jest dużo mniej niż gier z 3D
Więc w tibi raczej powinno zostać 2D

Chociaż i tak w nią nie gram.

papa_gajowy
24-04-2008, 23:31
to po jakiego chuja sie wypowiadasz jak nie grasz?X(

Piotrek Marycha
25-04-2008, 08:30
Tak, a jak sobie wyobrażasz tibijską wojne w 3d? To inna gra by była.
właśnie, od razu mogli by zmienic nazwe bo 3d nie mialoby nic wspólnego z Tibią
to po jakiego chuja sie wypowiadasz jak nie grasz?X(
bo graŁ?

Zamne
25-04-2008, 13:31
koles to jako joke wiem ze slaby ale joke a ty odrazu z grubej rury, jemu chodzilo o to ze tibia jest aktualnie w 2d bo reszta gier robiona jest w 3d wiec, automatycznie jak by byl 4 wymiar to tibia by awansowala na 3 czyli jeden mniej niz wszystkie gry ;] co do 3d bodajze 1 osoba opisala wszystko, koszty utrzymania itp a po drugie wymagania graficzne tibi by wzrosly cholernie nawet jak by sie ustawilo na opengl a nie dx9 i podkrecilo grafe to jakby bylo 3d, od zawalenia jakis gowienek np slime klony i z 20 charow pvp ue sd fieldy itp to czarno to widze :) to nie zachod to polska i nie kazdy z grajacych w tibie ma sprzet na lepsze gry :] co nie zmienia faktu ze nawet jak ma sie nowego kompa np wczoraj kupionego za 7k nie mozna grac w tibie ;] ta gra ma to w sobie ze jest 2d i koniec;p co z tego ze jakis pker cie zabil i gadasz sobie "pier*ole nie gram, wybywasz na kielona albo cos a na drugi dzien wstajesz z ranca zeby od ss odrabiac" <- to jest wersja dla bardziej normalnych, bo juz totalny naku*wiacz relog jak nie mial aola to patrzy co mu wypadlo i cisnie dalej xD niestety na pvp to trzeba miec charakter deadowac powiedzmy na 30-40 lvlu przez pk np dwa razy z rzedu i grac dalej albo dostac hunta na 200 albo kicka i w tym czasie hunta cokolwiek i grac dalej, respekt ja nerwowo nie wy3muje -.-'

tak szczerze to tibia jest 3d (trzeci wymiar to czas...)

Ok'rzes
25-04-2008, 15:39

Pokaż mi ciołku gdzie w helbreath masz 3d ?? ... Hmmm ... ?? Poza gif movement animation nigdzie nie widze podobieństwa do 3D. L2 nie jest syfem ma wiele atutów które trzeba umieć znaleść. Wow itp. gdyby nie to że są płatne bylyby ok. Mimo to Tibia ma swój <3 urok.

Iko419
01-05-2008, 18:01
Tibia w 3d straciłaby cały swój urok, tak samo jakby było widać jaką nosisz zbroje itp, to zepsułoby outfity i tibia stałaby się dużo gorsza X(

Michulek
02-05-2008, 13:05
Lepiej jak Tibia ma grafikę przyjazną dla dzieci. Wyobrażacie sobie trójwymiarowego GS'a O JA :O! Ja bym popuścił ze strachu normalnie!:sword:

nom GS byłby straszny, ale pomyśl o amazonkach... albo fury (ognista babka) 8o

StaryAnarchista
02-05-2008, 14:11
Michulek, rozwaliłeś mnie swoim postem.^^
Ja powiem tak, że moim zdaniem gdyby tibia miała być w 3D nie byłaby taka sama. Właśnie urok gry polega na tym, że jest orginalna. To znaczy nie tak jak większość on-line w trójwymiarze ;]

Monsword
06-05-2008, 09:17
Tibia.... odkąd pamiętam tibia miała wstrętno grafikę była w 2d całe armie noobow wciąż atakowały tibie nieograniczoną głupotą mimo to w nia graliśmy... znasz gre 3d(internetową) w którą gra tyle osob co w tibie...?
wojna w 3d... jak odrożnić kto twoj kto nie twoj...?
exevo flam/frigo hur.... celować by się nie dało...
zanim coś pierdolniesz pomyśl człowieku

Knight Simon Dark lord
06-05-2008, 10:44
tak szczerze to tibia jest 3d (trzeci wymiar to czas...)

PWND coś Ci się pomieszało,4D to jest czas 3D to jest-wysokość,szerokość,Grubość/głebokość i różne pochodne.Jak dla mnie jeżeli CIPsoft by zatrdunił dobrych grafików od 3D,i by się postarał to taka gra miała by prawo być bardzo dobra,nawet nie musiałoby to być pełne 3D,ale takie jak jest w ragnaroku,praktycznie tylko budynki są bardzo 3D,reszta to są modele rysowane i też jest widok "z góry",więc gdyby Tibia powstała podobnie to by miała prawo nawet być lepszą grą niż jest teraz.

p.s Zamne chyba że chodziło Ci że Tibia MA 3 wymiary że wysokość,szerokość i czas,ale źle to napisałeś,bo jak się mówi że coś jest 3D to mamy na myśli że ma te wymiary co podałem,a to jest co innego niż napisać że coś ma 3 wymiary

$eriToonbra
07-05-2008, 15:39
Jeśli chcesz Tibię 3D to proszę bardzo:

http://pl.youtube.com/watch?v=qtJvbVQgHMY
lub:
http://pl.youtube.com/watch?v=FW-X9IQGthE

więc??

Dawergo
10-05-2008, 23:40
Jesli kiedys bedzie tibia 3d, przechodze na world of warcraft.

--Cienius--
11-05-2008, 11:57
@up
Ja tak samo char na allegro i na WoW

Strasznik
21-05-2008, 00:09
Ja mam nadzieje ze tibia stanie sie 3D :) moze wtedy dzieci wyjdą poza 4 sciany swojego domu :<

oOoMiKooOo
21-05-2008, 09:07
Jeśli chcesz Tibię 3D to proszę bardzo:

http://pl.youtube.com/watch?v=qtJvbVQgHMY
lub:
http://pl.youtube.com/watch?v=FW-X9IQGthE

więc??

Jeju to jest straszne... Ten pierwszy filmik jeju jak się zgydałam XD. A Rotwormy?! Jak koła samochodowe 8o albo ta babka na 2 filmiku... StRaSzNe!A te Orci jak jakieś drzewa... albo nie Shreki :p Tak mi Tibia 3D by trochę Metin2 przypominała...

Pozdrawiam wszystkich, którzy nie chcą żeby Tibia splajtowała i stała się 3D :)

Unholy_Elder
21-05-2008, 15:06
Wedlug mnie, zmiana grafiki Tibi z 2D na 3D jest tak samo niemozliwa, jak zmiana grafiki WoW/Metin 2 z 3D na 2D. Skonczcie wiec bezsensownie postowac bo to nie dosc ze nikomu nic nie da to jeszcze zasmieca forum.

zipper
21-05-2008, 15:11
Tibia powinna zostać taka jaka jest! To jest jej klimat i nic tego nie zmieni!

A oprócz tego Lineage2 nie jest syfem (dla mnie) nie porównuje tych 2 gier bo to jest zupełnie co innego...

Grałem w Tibie
potem w L2
potem w Tibie
potem w L2
i znów w Tibie! ;)

Windale
21-05-2008, 15:15
Jest masach syfiastych MMORPG 3d, czemu tibia miałaby stać się jednym z nich? http://www.anemora.com/Windale/

Smoly
21-05-2008, 23:22
Jesli kiedys bedzie tibia 3d, przechodze na world of warcraft.

Jednej lamy mniej ! Yeshh ;]

Herbi_Oxyna
22-05-2008, 07:34
Wiem, że nie lubicie jak się gada o OTS'ach, ale jakaś grupa (nie pamiętam nazwy) już zaczęła prace nad klientem 3D do OTS'ów, mam nadzieję, że CipSoftowi to nie przyjdzie do głowy, bo widziałem jak to będzie wyglądać, i na 89% Tibia straci swój urok.

LACHON
22-05-2008, 20:32
Tibia 3D Byla By Njawiekszym Syfem jaki mozna Bylo By Zrobic.. Ta Gra Ma Swoj Klimat i Dlatego Gra W Nia Tyle Osob..

Rykun
22-05-2008, 21:19
w tibie gra wielu ludzi dlatego zze jest 2d i tym rozni sie od wielu gier. gdyby tibia byla 3d to wiekszosc ludzi przestalaby grac

sphinx123
23-05-2008, 00:37
Ludzie, pomyślcie co wy w ogóle piszecie O_o Klimatyczna Tibia? Super Tibia bo 2D?... Wy chyba nigdzie nie byliście na raidzie w Wow'ie/Lineage2 ....

Zamne
25-05-2008, 17:17
@up

nom, ludzie bili bossa 14h, przy okazji padajac 200 razy kazdy, ale klimat ._.

Kesherberk
25-05-2008, 21:58
a co ma człowieku bicia bosa ileś tam czasu do klimatu?!?!?!
i bez przesady ... jakie 14h? ...

Nonex
26-05-2008, 10:41
tibia niebiędzie 3d :> pozatym kto chce grać w tibie i tak będzie w nia grał ja wole rozbudowane 3d dlatego gram w wow'a ;]

Vil
26-05-2008, 11:35
@up

nom, ludzie bili bossa 14h, przy okazji padajac 200 razy kazdy, ale klimat ._.

No faktycznie nie byliscie na raidzie w WoWie. Piszac kiedys o calodniowych wipe'ach na nowych bossach mialem na mysli to, ze informacje o nowych encounterach nie polegaja na tibijskim "wyglada na to ze z lapy bije o 500 wiecej od poprzedniego, z exori cos kolo 300 wiecej i ma jeszcze gfb z poisona, bo tak bylo widac na test serwerze". Encountery sa cholernie zlozone i czasem trzeba na sile, kosztem smierci polowy grupy przeciskac sie przez kolejne fazy walki z bossem zeby w koncu rozpracowac krok po kroku co boss robi w danej sytuacji i wiedziec jak samemu zareagowac.
Pomysl sobie ilu ludzi zginelo zanim Unit na Titanii znalazl sposob na farmienie ( bo to juz nawet nie jest uczciwa walka tylko farmienie ) Orshabaala.

@temat: Tibii 3D nie bedzie, bo gra musialaby powstac zupelnie od zera (tak aby pozbyc sie wszystkich absurdalnych elementow jak np. strzelania do celu znajdujacego sie za plecami albo niemozliwosci przechodzenia przez niewielkie kamienie ), wiec nie bylaby juz Tibia.

Piotrek Marycha
26-05-2008, 22:00
@up

nom, ludzie bili bossa 14h, przy okazji padajac 200 razy kazdy, ale klimat ._.oczywiscie nic przy tym nie tracąc - najwieksza wada WoWa imho

Encountery sa cholernie zlozone i czasem trzeba na sile, kosztem smierci polowy grupy przeciskac sie przez kolejne fazy walki z bossem zeby w koncu rozpracowac krok po kroku co boss robi w danej sytuacji i wiedziec jak samemu zareagowac.

jak juz napisalem wyzej - co z tego ze polowa zginie? No ale do rzeczy: nie przesadzaj z tą złożonością, to zeby unikać jakichś ataków czy wiedziec jak zareagować na dany czar czy buff przeciwnika nie jest zbytnią filozofią

PS: nie żebym czepiał sie tak bardzo WoWa, bo porównywanie go z Tibią mija sie z celem z wiadomego powodu

Exai-Se
28-05-2008, 07:17
Teraz Tibia ma swój klimat, może i z każdym up'em maleje ale MA. Gram w Tibię, ponieważ jest czytelna grafika. NIE DLA TIBII 3D !X(

szast11
28-05-2008, 15:30
Heh prawda jest taka, że 2D zawsze jest czytelne, a 3D trzeba umieć robić. W MMORPG jest zawsze problem z czytelnością w 3D i z kosztami w sprzęcie po obu stronach by taką grafike obsłużyć. Myślę, że za 10-20 lat grafika pobije czy zrówna się z 2D w czytelności a przy tym będzie 100X bardziej klimatyczna i jeszcze lepsza. A do tego czasu niech tibia będzie w 2D :P

M.J.
28-05-2008, 15:50
Jeśli Tibia 3D powstanie z rąk Cipsoftu to shadery i antyaliasing nie będą istnieć, wszystko będzie plastikowe, a oczywiście o optymalizacji zapomną i się będzie cięło. Wymagania oczywiście nie na kompy sprzed 4 lat. Ogólnie spaprają jak każdy up.

$orcerer
28-05-2008, 16:57
Niee,wtedy to nie bylaby juz tibia,wlasnie caly UROK(a nie klimat kurf to to juz dawno w tibii zdechlo) polega na tym ze jest w 2D

Terrorex
29-05-2008, 15:36
nie chciałbym zeby tibia była 3D kupilem kiedys world of warcraft ale po pewnym czasie wrocilem do tibi:] bo 2D ma urok:p

Amorekboy
03-06-2008, 12:13
Jak zrobia TIBIE 3D i przestaniecie grac (jak wielu tu pisze) to rzućcie mi wczesniej iteamy do depo bede wdzieczny, wam sie juz to i tak w sumie nie przyda hihihi (taki maly joke)

a tak powaznie to troche smiesznie by to wyglondalo wyobraz sobie jak idzie demon na Ciebie na polowe ekranu, a poza tym niektore dieci mogly by sie wystraszyc ;p

Dirk Pitt
04-06-2008, 15:44
Zrobia 3d to zaczne grac, btw mysle ze wiecej ludzi zaczelo by grac niz by odeszlo, pokaz mi podobna gre (w 3d ) ktora ma opcje facc ?

Rekin Master
04-06-2008, 16:18
Zrobia 3d to zaczne grac, btw mysle ze wiecej ludzi zaczelo by grac niz by odeszlo, pokaz mi podobna gre (w 3d ) ktora ma opcje facc ?

runescape, metin 2 etc.

Lenny_Valentino
04-06-2008, 22:04
nie. bo tibia nie jest 3d jest xD

Depeszowiec92
04-06-2008, 22:29
Bym zaczął grać na OTSach chyba już jak tibia by była 3d

Zamne
13-06-2008, 22:11
@up
ja tez, na cholere mi kolejne szeregowe mmo w "czy-de" ~__~

3D.Kim
19-06-2008, 09:48
Jedyne Co by było fajne to jak by dodali dźwięk i to wszystko bo widok z góry ułatwia orientowanie się, bo jak by to było jak z tyłu Ci Assasin wyskakuje i dedzior :]

Taziu
21-06-2008, 22:52
Jak tibia bedzie 3d to ja wychodze i nie gram w to.Tylko dlatego gram w tibie, ze nie jest 3d jak wiekszosc gier. Zreszta jakos nie widze np. ludzi w trapie, za duzo osob i ekran jest caly zawalony(tak sobie to wyobrazam).Dlatego niech lepiej tak zostanie jak jest bo cipsoft za przeproszeniem jeb*e tibie z update na update a jeszcze 3d to n/c.

jebac to sobie mozesz kolegow z podworka ale cipsoft napewno nie pogorsza tej z gry z upa na upa a jezeli tak myslisz to jestes glupi i grac nie umiesz :]

Morfeuz
22-06-2008, 15:33
Tibia 3D To by była Największa Beznadzieja jaką by można było zrobić z tej gry To właśnie chodzi o taki klimat Po Uptade obraz jeszcze będzie bardziej urozmaicony 3D NP: Metin żałosna gra znudziła mi sie przez grafikę tw głupie chodzenie postaci grałem w to parę dni zrobiłem 46 lvl i Znudziło mi sie to ze hu.. :confused: Tibia Taka jest jaka jest i innej nie może być jak sie komu nie podoba to bye B) 8o

Liith
24-06-2008, 01:37
Zacznijmy od tego że Tibia jako gra już jest beznadziejna a jest w grafice 2D gdyż tak jest łatwiej i biedni ludzie z Polski których nie stać na dobre kompy grają w to "coś" zmiana grafiki była by teraz zbyt długa i nie ekonomiczna oni to tylko jeszcze prowadzą tylko dlatego że grają w to maniacy którzy kupują pacce odwiedzają ich strony i napełniają im kieszenie no i nie przymierzając mają cały CipSoft za bogów no ale cóż nie dla nas kwitnie ananas albo nie dla was :baby: pozdrawiam wszystkich tibijczyków oraz cały CipSoft hehe a grajcie sobie dzieci chociaż nic z tego nie macie

Ok'rzes
24-06-2008, 10:23

Od kiedy Helbreath jest 3D ? ... Oo

Ok'rzes
24-06-2008, 10:26
jebac to sobie mozesz kolegow z podworka ale cipsoft napewno nie pogorsza tej z gry z upa na upa a jezeli tak myslisz to jestes glupi i grac nie umiesz :]

A co ty myslisz ? Jakby nie te zjebane up'y (usuwanie uhów..)... jakieś pierdoły w stylu potionów... itp. To Tibia za czasów 7.6 była normalną ... besz hotkeyów itp.

Tibijczyk222
24-06-2008, 17:16
Widziałeś kiedyś gre mmorpg w 3D ? Ja widziałem kilka i w jedną grałem (Metin2) te gry są o wiele mniej wyraźne (nie chodzi mi o grafikę) pełno błyskow obrotów i różnych tym podobnych efektów. Gracze i potwory wchodzą na siebie co naprawdę brzydko wygląda.
Tibia wręcz przeciwnie ;]

<>ddamiann<>
25-06-2008, 15:25
Tibia jest z tym fajna (o, przepraszam, że nie mówię po polsku - CIEKAWA), że jest w 2D, a jak chcesz 3D to poszukaj stron z takimi grami (google.pl zaprasza :D)

Offensive
25-06-2008, 17:18
3d zal troche kurde, dla mnie najlepsza tibia to 7.92 i mogla taka zostac, teraz wprowadza te armory to zal bedzie konkret 100+ palek z takim armorem i assasinami jak bedzie wymiatal, kurde takim knightem co ja mam to za duzo nie zrobie

o4x
26-06-2008, 15:26
Nie było b to zbyt fajne ponieważ : Gra straciła by swój klimat,zwiększyła sie by liczba lagów,mniej osób by grało a także widzialem juz pare osob co mają procek 200 mhz tak więc .......

Andrealfus
27-06-2008, 08:38
Jak to czytam az mi sie zachcialo wyslac email po nowe passy do forum. Od kiedy to Tibia jest w 2d? bo chyba gry w 2d nie widzielisciem wiecie co to jest rzut izometryczny? Mu online jest wykonane w ten sam sposob tylko w tibi uzyto bit map

Pirate Cutthroats
27-06-2008, 08:50
Jedyne Co by było fajne to jak by dodali dźwięk i to wszystko bo widok z góry ułatwia orientowanie się, bo jak by to było jak z tyłu Ci Assasin wyskakuje i dedzior :]

A, racja. W Tibii potwory dlatego są tak mocne bo widok jest z góry. Gdyby był zza pleców postaci to byłoby wiele dedów, chociażby od GSa na PoH.

tarangoul
27-06-2008, 09:04
Ja uważam że najlepszym rozwiązaniem jeśli miała by powstać Tibia 3D była by opcja, włączania i wyłączania trójwymiaru.
Ktoś tam powiedział że nie da się przerobić na 3D, da się tak samo jak Snejka w DOSie (nie pamiętam jak to się pisało) można przerobić na takiego z bitmap.
Wszystko zależy od współrzędnych (chyba).
@WoW
To chyba najbardziej czytelna gra MMORPG 3D w jaką grałem i do tego te dziecinne tekstury jak mówi mój starszy, każdy Tibijczyk powinien się tam odnaleźć.

Andrealfus
27-06-2008, 09:08
@up, masz racje wszystko się da a co do Wow także popieram, cukierkowa grafika + strasznie przejrzyste questy, zawsze wiesz jaki będzie następny quest a zazwyczaj jest to, przynieść 10 czegoś tam do tego a tego npc

Matisz5
28-06-2008, 14:01
Jakby tibia byla 3d to by po prostu stracila klimat, do tego wymagania bylyby duzo wieksze, a wiec i graczy mniej :baby:

kaxiorek
28-06-2008, 14:41
Jak to czytam az mi sie zachcialo wyslac email po nowe passy do forum. Od kiedy to Tibia jest w 2d? bo chyba gry w 2d nie widzielisciem wiecie co to jest rzut izometryczny? Mu online jest wykonane w ten sam sposob tylko w tibi uzyto bit map

To pokaż mi w tibi obojętnie jaki obiekt który można zobaczyć z każdego kontu (od spodu z lewa z prawa itp.) w tibi grafiki jest umieszczona w 2 wymiarach i dzięki cieniowaniu i ułożeniu jej pod "skosem" daje efekt przestrzenny.

Vern_Neas
29-06-2008, 02:33
chcesz 3D wyglądające jak jakiś twór-potwór? Nie licz na grafikę jak w wow czy innych grach tego typu ponieważ jest to nieosiągalne a koszta byłby tak wielkie tej całej zmiany że byłoby to nieopłacalne i prawdopodobnie za grę trzeba byłoby zapłacić. Po za tym wielu graczy gra bo tibia nie mam wielkich wymagań sprzętowych w stosunku do innych gier. Po za tym siła tibi to odmienność czyli brak muzyki i grafika 2D.
Jeśli Tibia stanie się 3D, ja wychodzę tak jak większość.

Zgadzam się z nim. Przecież dlatego mamy 2d aby grali ludzi o słabych kompach. Lecz jest jedno ale...

Przecież można zrobić 2 klienty tibii. Jeden na 2D a drógi w 3D i każdy byłby happy. :D

Strongmen101
29-06-2008, 15:42
W Tibi nie chodzi o grafike 3D bo jak by Cipisy chcieli to by zrobili. W tibi niechodzi o Grafikę 3D tylko o to jak sie w nią gra.A jak by tibiabyła by 3D to by niegrało w nią 40 tyś ludzi. Pozdro...

Meshiam
29-06-2008, 15:53
dokładnie tibia gdyby była 3D to by miała większe wymagania, straciła by swój urok i klimat:(, a po za tym mogla by stać się przez to płatna grą czego raczej nikt by nie chciał (oczywiście to moje podejrzenia jeśli tibia była by 3D).

Lepiej niech zostanie jak jest

siniestro
29-06-2008, 16:54
chetnie zobaczylbym postacie w 3d na 2 wymairowym tle jak np. w icewind dale2

poxed116
30-06-2008, 22:44

jeżeli się tak stanie masz wjazd na chatę xD :):):):););););)

1. Połowa graczy Tibii odeszła by z gry a co się z tym wiąże się, że producenci gry stracą graczy,
którzy kupują pacc'a a co się wiąże z money :P
2. I co chciałbyś mieć taką kolejną grę jak np.Emtin 2 , albo coś innego ?? pomyśl jakby to było ??

yashima
30-06-2008, 22:57
Przekazuję wiadomość:

1)Może nie wiecie, ale Cipsoft przeprowadzał nabór grafików 3D jakiś rok temu...
2)Rozróżnijmy: Tibia ma grafikę 2D, ale sama gra ma trzy wymiary.
3)Tibia 3D-wyłącznie jako osobna gra :P.
4)Tibia ma kreskówkową grafikę. Przecież po przeniesieniu tego do 3ciego wymiaru to będzie wyglądało gorzej niż WoW, a "Gorzej niż WoW" to w moich ustach straszna obelga.
5)Żeby zapobiec następnym kłótniom: Ogólnie rzecz biorąc, nie ma komputerowej grafiki 3D, a jedynie jest symulacja trójwymiaru. Chyba, że ktoś ma dziurę w ekranie, i tam u się jak z plasteliny ludki formują ;P.

Dziękuję
Michos

BaxCrow
01-07-2008, 22:18
Gry MMORPG 3D to duża pomyłka, takie jest moje zdanie. Pewnie zaraz obrońcy WoWów i LII zaraz się na mnie wyżyją, ale takie jest moje zdanie.
Wszystkie gry 3D mają pełno jakiś swiecidełek, kolorwych czarów i takich tam innych gówien, które moim zdaniem tylko psują klimat tych gier. Mnie szlak trafiał gdy biegłem na jakiegoś bossa, 15 osób dokooła i tylko widziałem wszystkie kolory tęczy, a potwora nie. W Tibii widać wszystko dokładnie, nie ma jakichs bezsensownych kolorów, które zamazują cały ekran.
Interfejs w grach 3D może i jest ładny, ale nie jest przejrzysty, pełno różnych tabelek i itp.
Jedyna rzecz, która podoba mi się w grach 3D, to duże możliwości rozwoju postaci :).