Pokaż pełną wersje : Knight bron/eq
Witam
Jestem Knightem , mam 45 lev, właśnie skilluje do 75/75 gram na serwerze non-pvp , od około 3 update nie grałem knightem,
moje eq : crus helmet , g-armor , k-legs , zwykłe buty , p-ammy , blacksteel sword , i właśnie kupiłem sobie do skillowania v-shield
teraz moje pytanie: co zmienić w tym eq , nie mam za bardzo kasy ale to się uzbiera . i czy bic jedno ręczną bronią czy dwu ?
ps: najpierw chciałem poszukać ale wyszukało mi setki postów i po obejrzeniu kilku i nie znalezieniu odpowiedzi odechciało mi sie dalej patrzeć .
Pozdrawiam
Azkabanczyk
20-04-2008, 23:42
Jak chcesz, to BOH'y sobie zakup.
Co do skilli, racja, poskilluj chociaz do 75 ;) Przyda sie :)
Co do 1 czy 2 recznej broni - zalezy do czego... Po hacku 55 Knightem expilem na EF z Blacksteel Sworda i bylo dobrze. Wrecz idealnie :)
Btw. a moze kup sobie BS'a w razie, jakbys z kims cos huncil to bys mial tarcze w razie czego? Przynajmniej ja bym kupil, moze ktos lepiej ci doradzi, gdyz ja juz tym Knightem nie gram od dluzszego czasu wiec moglo sie cos zmienic ;)
P.S SHAUhsau pierwszy <3
BOHy chce właśnie kupić , ale pomyślałem sobie że BOHy nie są aż tak bardzo potrzebne , a expie zazwyczaj na guardach , bh , dragi niekiedy , i trochę mnie jada te guardy i dragi :P
blackregis
20-04-2008, 23:52
Tak jak kolega up napisał radzę zakupić BS-a i potrenować do 75/75. Z eq możesz sobie dokupić fur boots, zawsze 1 arm więcej, a ja osobiście nie jestem zwolennikiem BOH-ów ;)
A co do tego jaką bronią bić ...
Zależy co huncisz.
Wiadomo, ze jeżeli dragi, stworzenia bijące z magii etc. to two handed i młócisz ładnie, ale jeżeli coś co potrafi ładnie przywalić z melle to wartałoby BS+Vampire.
Jeżeli też dawno nie grałeś Knightem to radzę teraz poczytać o nowych sposobach leczenia, bo sporo się w tym względzie zmieniło.
W poradnikach jest dużo napisane, oraz powinieneś zajrzeć do działu News - Update 8.1.
powodzenia ;)
co do leczenia to już wiem co nieco o tym , czytałem newsy co do potków , tylko dodali te bronie i levele do nich , :D wielkie dzięki dla tych co odpowiedzieli
kup se dsm i idz na guardy, kasa jest dobra a i na guardach sie expi bron+tarcza
bohow nie kupuj, lepiej eq, knightowi bohy niepotrzebne zabardzo
Sprzedaj all i kup:k set, crus helm, vampirke, BSa, bohy, platinum amulet, dragon slayera(2 ręczny, ale sie przydaje na draga itp.). Zbieraj kase później kup jakiegoś dsma, demonke, rh, blue legi, aola itp. Nie polecam ci kupowania dobrego eq bez aola, bo jak pewnie sam wiesz śmierć może pozbawić Cię plecaka i max 3 itemków, a szkoda stracić takiego g arma :) Eq podane przezemnie starczyło mi do 60lvl(po zrobieniu banshee, fa i necro miałem sporo kasy), więc zachęcam do skorzystania z tego co napisałem :) (zapewne potem spytasz się o blessy, warto będzie je kupić dopiero od 60-70lvl, gry będziesz mieć "nadmiar kasy"!)
Dzięki ale chyba zostanę przy moim dotychczasowym eq , doskiluje do tych 75/75 , później dokupię BSa i wio na guardki :D tego blacksteel sworda zostawię sobie na dragi , wivki itd. , dopiero gdzieś po 50-55 lev , pomyśle nad zmiana w eq na lepsze , tera tylko BS i Boszki , co do blessuw itd. to raczej nie będę myślał nad nimi :D musiał bym mieć pacca , a takowego nie mam i w najbliższym czasie raczej mieć nie będę .
Dziękuje za wszystkie odpowiedzi
Pozdrawiam.
(...)śmierć może pozbawić Cię plecaka i max 3 itemków(...)
Śmierć może pozbawić całego eq.
Śmierć może pozbawić całego eq.
napisal ze gra na non-pvp wiec rs nie wchodzi w gre
@Up
i co z tego?
I tak mozna stracić całe eq.
@Up
i co z tego?
I tak mozna stracić całe eq.
Powiedz mi mistrzu jak przy smierci na non-pvp mozna stracic cale eq ?
Powiedz mi mistrzu jak przy smierci na non-pvp mozna stracic cale eq ?
Mozna... Rzadko, ale cos takiego sie zdaza.. Mi raz zostala tylko lina w eq..
Dzieje sie tak, gdyz kazdy z przedmiotow ma 10 czy 20% szans na wypadniecie, oprocz oczywiscie plecaka, ktorego zawsze tracimy. Prawdopodobienstwo to jest niezalezne od siebie...
Ja mam ... no dobra doczytacie se w info :P
30lvl knight: knight set
crown helmet
leather botsy(nie chce fur zwalniaja okropnie lecz w dp mam)
guardian shield (slabo tu:()
fire sword (na czym z tym pojść ? )
pb potionów
obs knife
20k i w co zaintestować miejąc na czarna godz 5k w itemkach ?
i na czym expić ze skilami 65/65 <-- oj słabo ;(
blackregis
23-04-2008, 12:31
Mozna... Rzadko, ale cos takiego sie zdaza.. Mi raz zostala tylko lina w eq..
Dzieje sie tak, gdyz kazdy z przedmiotow ma 10 czy 20% szans na wypadniecie, oprocz oczywiscie plecaka, ktorego zawsze tracimy. Prawdopodobienstwo to jest niezalezne od siebie...
Dokładniej prawdopodobieństwo to wynosi 10%.
Szansa na stratę całego eq wynosi więc: 0,000001% (bez uwzględnienia dodatkowego miejsca na torch/amunicję).
Tak dla zaspokojenia ciekawości niektórych szansa, że coś wypadnie (oprócz plecaka oczywiście) podczas śmierci wynosi 53%.
Dokładniej prawdopodobieństwo to wynosi 10%.
Szansa na stratę całego eq wynosi więc: 0,000001% (bez uwzględnienia dodatkowego miejsca na torch/amunicję).
Tak dla zaspokojenia ciekawości niektórych szansa, że coś wypadnie (oprócz plecaka oczywiście) podczas śmierci wynosi 53%.
Nie bylam pewna ;).
Wiec szansa istnieje... Mala, ale zawsze jest.
Czyli... Mialam pecha ;(.
@Matatix
Masz dwarfy, mino... Orki, elf fortecc i takie tam smieci. Po prostu idz gdzies, zobaczysz, jak sobie radzisz...
blackregis
23-04-2008, 21:21
Nie bylam pewna ;).
Wiec szansa istnieje... Mala, ale zawsze jest.
Czyli... Mialam pecha ;(.
@Matatix
Masz dwarfy, mino... Orki, elf fortecc i takie tam smieci. Po prostu idz gdzies, zobaczysz, jak sobie radzisz...
Przy takim pechu na Twoim miejscu grałbym w lotka x)
BoltexDeath
06-05-2008, 23:05
Kup sobie BOH DSM Assassin Dagger,MMS I JAKIS HELMET NAJLEPEJ ROYAL
Kup sobie BOH DSM Assassin Dagger,MMS I JAKIS HELMET NAJLEPEJ ROYAL
A z kąd kasa na to? :baby:
Pocztowiec2
13-05-2008, 16:40
Najlepiej kup sobie jeszcze bohy, i jakąś jedno ręczną broń. Potem kupisz sobie Demonke i wymiatasz.
1. shield
2. bron
3. reszta..
Ja bym ci radził kupić demon shielda bsa i bohy jak będziesz miał więcej kasy :)
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.