pogromcar
21-04-2008, 09:09
Witam nie wiem gdzie expic 60RP skile 77/60 interesuje mnie 40k/h lub 50k/h
blackregis
21-04-2008, 10:25
http://forum.tibia.pl/forumdisplay.php?f=17
Całe 387 stron odpowiedzi gdzie expić na danym lvl.
Myślę, że znajdzie się też coś dla Ciebie.
Cześć,
Naprawdę wystarczy użyć opcji SZUKAJ i można dostać odpowiedzi na tego typu pytania. Oprócz tego, że bardzo często inni użytkownicy już udzielali odpowiedzi na dokładnie takie pytanie to ja osobiście już chyba ze 3 razy na to odpowiadałem. No ale do rzeczy:
1. Drefia
Bierzesz 3-4 BP Strong Mana Potion + z 5-10 szt. Strong Health Potion i lecisz tłuc Necro/Ds-y/Duchy. Spokojnie w 1 dzień możesz wbić 1 lvl, w najgorszym przypadku 2-3 dni lvl, zależy ile czasu poświęcasz na granie. Dodatkowo jak przyfarcisz (co jest oczywiście rzadkością) możesz zarobić ładną kasę. Jednak mimo wszystko ja bym powiedział, że raczej zainwestujesz kasę w lvl niż zarobisz. Kwestia farta.
2. Tarpit Tomb
Oczywiście, że za TP to chyba nie muszę zaznaczać. Tłuczesz Vampy/Crypt Shamblery/Duchy/Bone Beast-y i inny syf. Całkiem przyjemne miejsce. Rzadko zdarza się, że wychodzisz tam na minus. Dosyć szybki exp i blisko Depo.
3. Stone Tomb
Sytuacja analogiczna jak w/w. Dużo Vampirków/Crypt Shamblerów/Mumii itd. (na szczęście Bone Beast za 1 TP nie spotkasz). Jak przyfarcisz to nawet zarobisz, jednak z racji tego, że trochę tak masowo tam potwory wyskakują i nie da się tam uciekać tak jak na Tarpit Tomb musisz liczyć się z tym, że prędzej wyjdziesz na 0 niż zarobisz na tym lvl, który masz obecnie.
4. GS Isle
Tutaj chyba wszystko jasne. Jednak wymagany jest Quest na tą wyspę (do trudniejszych nie należy jeśli wybierasz się ze zgranym i mocnym team-em). Uważaj tylko na bardzo często lurnięte Water Elemental-e. Exp + loot bardzo miły dla oka. Jednak musisz mieć troszkę kasy, żeby mieć odpowiednie zapasy Manasów.
5. Isle (zapomniałem nazwy) z Bone Beasts itd.
Bijesz tam DS-y/Bone Beast-ty/GS i inny syf. Jest spawn Water Elemental-y ale wystarczająco daleko od wejścia, żeby sobie spokojnie huncić na Twoim lvl. Nawet jak ktoś lurnie WE to spokojnie uciekniesz do wyjścia, a do tego miejsca WE znikają więc totalny luzik. Co do zarobku to raczej rzadko zdarzy Ci się, że wyjdziesz na +. Już sam fakt wyjścia na 0 powinien Cię ucieszyć. Exp bardzo przyjemny (zresztą podobny jak do w/w z tym, że więcej tałatajstwa tego "drobniejszego" (jak np. DS/Crypt Shambler/Skeletony) do wybicia.
6. PoH
O tym to w ogóle nie powinienem się rozpisywać. Uważaj tylko gdzie i jak szybko chodzisz. Nie chciałbyś zapewno nadziać się na 4x GS albo w najgorszym wypadku (a może w zasadzie jak przyfarcisz) na Old Widow. Noszenie Dwarven Ring-a nie będzie głupim pomysłem (w końcu Wyvry potrafią być bardzo upierdliwe jak upijają).
7. PoH Dragon Lair
Jak masz pecha (na tym lvl to można nazwać tylko i wyłąćznie pechem) to trafisz na Demodrasa i już sobie nie poexpisz. Na szczęście dużo ludzi z 100+ tam zagląda więc nawet jak będzie Demodras to szybko się go pozbędziesz i będziesz mógł kontynuować exp. Dragi i DL-e coś stworzone wręcz dla Palka. Kwestia rozbicia pierwszego full spawnu, później już sobie biegasz i bijesz na lajcie. Loot + exp wyśmienity jak na taki lvl.
8. Dragon Lairs
Venore, Ankrahmun, Edron o czym tu pisać. Biegasz, lejeszm expisz, zarabiasz. Proste ?
9. Ancient Scarabs
Najlepsze są te ukryte. Mimo, że na forum jak i na Erig-u można znaleźć do nich mapki to stosunkowo niewiele ludzi tam siedzi (opcja szukaj po prostu boli xD). Loot to już kwestia szczęścia. Solo to na pewno nie zarobisz z takim lvl, natomiast przyexpisz na pewno. Uważaj tylko na paraliż/truciznę no i lagi. Czasami może być nieciekawie. Polecam najlepiej z blokerem albo jakimś ED. Wtedy może nawet coś zarobisz.
10. Culty
Niektórzy twierdzą, że to nie dla Palka. Ja jestem jednak zdania, że Paladin świetnie się tam odnajduje. Jest w miarę dużo miejsca na ucieczkę czy tam odciąganie spawnu. Poza tym jest też Elder Beholder, który czasem sypnie czymś ciekawszym. Dużo manasów, jeszcze więcej Royal Speras (najlepiej Enchanted) i jedziesz z koksem. Hymny to lecą tam garściami, Key Ringi już nie ale raczej jakeigoś wyciągniesz. Dużo zainwestujesz, jeszcze więcej zarobisz. Jednak ED by się przydał, bo 60 RP potrafi zdziałać sporo, ale nie czasem brakuje tych 10-20 lvl.
11. Piraci
Uważaj tylko na masowe ich ilości. Same podstawowe ich wersje są w stanie nieźle uszkodzić takiego 60 lvl. Jeśli jednak będziesz wystarczająco uważać nie dość, że przyexpisz to mozolnie tam "baraszkując" wyciągniesz sporo expa i jeszcze więcej kasy :)
Więcej rozpisywać się nie będę, bo najważniejsze expowiska już wymieniłem. Wspomnę tylko jeszcze jak zarobić na te całe hunty.
MAŁPY, MAŁPY I JESZCZE RAZ MAŁPY !
40k dziennie to raczej normalka. Można też inaczej. Na 10 RS powinieneś zarobić jak nić 2k kasy (mowa oczywiście o sytuacji po niedawnym "update"). Zbierasz oczywiście wszystko co spadnie (Kamyki, które najlepiej sellować po 1000-2000 szt. wtedy można uzyskać najlepszą cenę.).
PS: Wszystko sprawdzone na mojej postaci. Więc nie wyssałem tego z forum/palca. Jeśli się zastosujesz do moich porad spokojnie 1 lvl wbijesz w 1-3 dni, kwestia jakie masz fundusze. Chociaż osobiście proponowałbym Tobie najpierw posiedzieć na małpach. Uzbierać na dobre EQ (żeby hity ostre nie właziły), odłożyć z 200-300k na expa i wtedy możesz iść PG-ować. Przy takiej zainwestowanej kasie na hunty, na którymś expowisku na pewno Ci się zwróci i będziesz mógł kontynuować expienie.
Pozdro^^
PS2: Piszę to ostatni raz, no ile razy można ? SZUKAJ naprawdę nie boli.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.