Pokaż pełną wersje : Update Tibia.pl
Dizzy_Adventurer
21-04-2008, 22:50
Przed dosłownie paroma minutami TIBIA.PL aktualizowało się! Co sądzicie o nowym wyglądzie? Ja uważam że nowy wygląd jest lepszy, ładniejszy, i bardziej przejrzysty.
Czekam na wasze opinie.
-EDIT-
Look na ghazbarana i inne potwory na ostatnich miejscach. Dają 123456789 expa (rox) xDD
nowy wyglad jest beznadziejny..
Znacznie trudniejsza nawigacja...
Po staremu latwiej bylo znalesc to czego sie szukalo!!
Newsy znacznie gorzej bedzie sie czytac...
Wracam na TibiaNews :(
nowy wygląd fajny tylko ze cos mi sie pieprzy nie moge z tibia.pl np na forum wejsc tylko musze odrazu link do forum wpisac :<
nowy wyglad jest beznadziejny..
Znacznie trudniejsza nawigacja...
Po staremu latwiej bylo znalesc to czego sie szukalo!!
Newsy znacznie gorzej bedzie sie czytac...
Wracam na TibiaNews :(
Dokładnie.Po co zmieniać coś co jest dobre? Lepiej wyeliminować błędy niż tworzyć coś zupełnie nowego.Panowie z Tibia.PL skoczyli na głęboką wodę,i zobaczymy czy przez to spadnie licznik odwiedzin czy też wzrośnie.
nowy wygląd fajny tylko ze cos mi sie pieprzy nie moge z tibia.pl np na forum wejsc tylko musze odrazu link do forum wpisac :<
To dlatego, że "nowa strona" nie jest jeszcze w pełni gotowa. To żaden błąd i na pewno wkrótce będziesz mógł wejść sobie na forum z poziomu tibia.pl.
Dokładnie.Po co zmieniać coś co jest dobre? Lepiej wyeliminować błędy niż tworzyć coś zupełnie nowego.Panowie z Tibia.PL skoczyli na głęboką wodę,i zobaczymy czy przez to spadnie licznik odwiedzin czy też wzrośnie.
To zaś kwestia czego innego. Naturalnym ludzkim odruchem na jakiekolwiek zmiany są wątpliwości. Sprawdza się to również podczas updateów tibijskich, zmiany w rządzie, a nawet wprowadzeniu nowej szaty graficznej tibia.pl. Trzeba się przyzwyczaić. Uwierz mi, że gdybyś używał 2 lata tego nowego laya i wprowadzili ten stary, to wcale nie wydałby Ci się lepszy.
Możliwe,to już zależy od własnych upodobań.Osobiście nie mam nic do tego leya.Jak by nie patrzeć jest bardziej poręczniejszy i łatwiej się odnaleźć.Przywiązałem się do starego i czuje do niego sentyment lecz myślę,że to kwestia dni.
Pozdrawiam Kamil :)
Moje osobiste odczucie.. : Błeeeeeeee.. wszystko mi lata wszędzie wogóle wolałem stary.. szukam teraz tak jak to było przed tym, że można se było wybrać : Old, i jeszcze 2 inne..
@down, 2 down : dokładnie.. ehh.. nie wiem gdzie przejść teraz ;(..
Dokładnie... po co zmieniać coś co jest dobre? Lepiej zaktualizować dane a nie robić coś takiego, jedyne co mi się teraz rzuca w oczy to potężne reklamy, nie mówię tu o przyzwyczajeniu się bo to oczywiste, ale całkiem obiektywnego punktu widzenia po 4 latach korzystania z tibia.pl po prostu
zmieniam portal :( gdyby tylko się dało stary layout ustawić ;(
Oh my FUCKIN GOD!
<Spada z krzesła>
Ludzie, ratujcie!
Jak przywrócić stary layout?!
Znowu przerwa.. mam nadzieję, że stare powróci =)
Dużo pracy zostało włożone , nie spisywał bym na straty
Ale -
Reklama google trochę wyżej
Zakładki potwory, questy etc,niech się ładnie rozwijają (flash bodajże)
Opanować kolory , czerwony calkowicie nie pasuje, za to brązowy sprawdza się całkiem nieźle.
Wszystkie te ramki są zbyt kanciaste i przypominają rodem HTML 2.0, dodajcie więcej grafik
tA reklama u góry jest hamska no bez jaj akurat na środku...
Pablo134
22-04-2008, 00:23
Mnie się podoba zdecydowanie stary layout. Może się i do tego przyzwyczaję ale wątpię. Jakoś to wszystko nie czytelne dla mnie i te reklamy Googla na 1/3 strony.
Aktualności są mniejszą czcionką pisane i trzeba je przewijać w dół bo nie są na takiej szerokości jak poprzednio. I jeszcze np. w poprzednim gdy były listy broni czy pancerzy to pokazane były one od najmniejszego atk/def do największego a tu jest to wymieszane nie wiem może to jest jakiś podział ale to można by zrobić jakąś podkategorie. Wiem że to może dziwne spostrzeżenia ale tak to widzę. trzeba jeszcze nieco popracować.
@up
Koło napisów "Atak" "Obrona" "Wymagany poziom" etc. masz takie strzałeczki. Kliknij xd.
Pablo134
22-04-2008, 01:06
No tak sorki mój błąd.
Podobal mi sie poprzedni wyglad, ten, nie wiem jak ztuningowany jest fuuuj :-<.
Przed dosłownie paroma minutami TIBIA.PL aktualizowało się! Co sądzicie o nowym wyglądzie? Ja uważam że nowy wygląd jest lepszy, ładniejszy, i bardziej przejrzysty.
Czekam na wasze opinie.
-EDIT-
Look na ghazbarana i inne potwory na ostatnich miejscach. Dają 123456789 expa (rox) xDD
A ja uważam że było to całkiem zbędne. poprzednia wersja witryny "działała" jak należy, a teraz nawet mapy nie można obejżeć. Gorzej jest też z połapaniem się z całym manu.
Mam nadzieję że ludkowie z tibia.pl coś z tym zrobią i zacznie to działać jak powinno B)
Witam.Jeżeli dręczą was reklamy i macie FireFoxa to zalecam zainstalować dodatek do ów przeglądarki o nazwie "Adblock Plus"Blokuje nie chciane reklamy,a także można blokować te które tylko chcemy,instalujesz i prawym klawiszem myszy ją usuwasz :).
https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/1865
Xerionis_Family
22-04-2008, 08:53
Nareszcie! Bardzo mi się podoba nowy wygląd, ma "głębie", jest klimatyczny, jednym słowiem gratulacje dla grafików którzy tego dokonali :)
No i nareszcie jakiś świeży wygląd bo już tamte mi się dawno znudziły :P
Fakt gorsza nawigacja jest i mi się ten layout nie podoba :/ No ale pożyjemy zobaczymy :]
Mi tam się podoba i to bardzo. Rozumiem, że panuje tendencja na lekkie layouty, ale ten nadaje klimat stronie. Piękniusi jest. :> Zresztą zobaczcie wyszukiwarke, wpisz np. "Magic Plate" i wyszukiwarka daje sugestie do "Magic Plate Armor - przedmiot" :] Świetna robota, nie wliczając paru błędów, które zostaną napewno poprawione.
Dragon-Fly
22-04-2008, 10:36
Wreszcie możemy powiedzieć, że mamy tibia fansite :D.
EDIT: Ale brakuje jeszcze hitów potworów tak, jak to jest na tibia.wikia.com . Takie coś może pomóc słabszym graczom.
Dobra robota, wprowadzac nowy layout ktory jest w polowie funkcjonalny. Szkoda, ze reklama googli nie zaslania loga tibia.pl. Ale zaleta jest to, ze na stronie glownej bedzie mozna upchnac jeszcze wiecej reklam! :)
I tak, to jest sarkazm. Kiedys conajmniej strona glowna smigala mi szybciutko. Teraz juz nawet ona ma szybkosc forum :P
@edit : ale ogolnie wyglad jest na +
Nawet ładny jednakże częśc elementów powinna byc przerzucona na prawą stronę.
Nawigacja jest znośna, wygląd nawet, ale strona chodzi masakrycznie wolno na starszych komputerach... :/
Depeszowiec92
22-04-2008, 13:43
Ładny lay ale jest zbyt mało intuicyjny trudna nawigacja strony
Mam nadzieję, że tak jak jest teraz pozostanie ^^ Ave old tibia.pl ^_^
13:50-Strona wróciła do poprzedniego wyglądu.Mam nadzieje,że to chwilowe bo już się przyzwyczaiłem do tamtego wyglądu :)
A ja mam nadzieję, że pozostanie już tak na zawsze :D. Tibia to gra na słabe komputery, więc niech strona i forum też takie będą.
Kiedyś wchodziłem sobie komórką, teraz, to taniej mi wychodzi wchodzić na stronę konkurencji. (czekam więc na zapowiadaną wersję mobile)
Tak, uff mamy szczęście że można tylko 3 reklamy google na jedną podstronę!
Ale teraz gorsza strona, bosal ma nie tylko reklamy google :(
Tak, uff mamy szczęście że można tylko 3 reklamy google na jedną podstronę!
Ale teraz gorsza strona, bosal ma nie tylko reklamy google :(
ja widze 6 reklam.
jedna z reklam google: "" Cheap TIBIA GP
$4/10K Tibia gold, Fast, Safe. Accept Paypal & Credit Card ""
Wiecej reklam, wiecej pieniedzy! :cup:
Az mi szkoda tego, ze to sie robi reklama.pl...
Iwanek18
28-04-2008, 16:04
omg h*jow* ;o
Jak ktos ma problemy z oczami to sie tutaj niczego nie dopatrzy :D
Zobaczymy za rok :) Wtedy najlepiej byłoby wam przywrócić stary design... ciekawe komu by się podobał. I nie mówcie, że "mi" itd., bo po prostu tego nie wiecie... Rok nie mija w 3 sekundy ;/
O Wielki Supporcie tibia.pl! Proszę! Nie, błagam! Przywróćcie poprzedni wygląd strony albo będzie trzeba korzystać z wiki.hunted.pl! Proszę!
Racja więcej pieniążków, dla kogo? dla bosala ! :cup::cup::cup:
Nie długo zrobią płatną rejestracje :PP
Racja więcej pieniążków, dla kogo? dla bosala ! :cup::cup::cup:
Nie długo zrobią płatną rejestracje :PP
Oby, byłby mniejszy odsetek debili na forum :baby:. Niestety jest dostępne dla wszystkich :(
pawel1992
28-04-2008, 21:15
da sie przywrócić stary layout ?
dajcie do wyboru stary design i nowy ;\
dla mnie to co jest teraz to oczo-jebny mix , wszystko napchane razem... W starym lay'u było ładnie posegregowane można było poruszać się po stronce z pamięci ... :confused:
Droga Rybciu uwierz mi, że właśnie takie debile mają najwięcej kasy, i to forum chyba przez to wszystko zdziadzieje :S. Chyba, że nie będą potrafili smsa wysłać! :cup:
Z racji, że jako tako nie ma oficjalnego tematu to tutaj napiszę.
Grafika:
Bardzo ładna, nie przeczę, lecz brakuje mi w niej akcentów z Tibii (w końcu o niej jest strona) i na pierwszy rzut oka wygląda to jak jakaś strona o lasach (górne logo Tibia.pl - drzewa?)
Przejrzystość:
Strona bardzo czytelna i przejrzysta, nie mam zastrzeżeń. Bez problemu można się połapać, gdzie co jest.
Uwagi, zastrzeżenia:
Trochę mnie drażni panel boczy menu głównego. Czasem przeskakuje zbyt szybko w inną kategorię, bo za szybko jadę kursorem w stronę pod panelu w jaki chce kliknąć (np. będąc na "Regulaminie" i chcąc wejść w dział "Forum" przeskakuje mi do "Linków" bo za szybko myszką za bardzo jadę myszką do góry w stronę linku docelowego). Może to jest tylko kwestia przyzwyczajenia.
Newsy są teraz znacznie bardziej czytelne, to jest plus.
To chyba wszytko.
Nie wiem czy ktos o tym, ale jest taki bug, ze jak najade na gorne menu np. na Bron to nie da sie wybrac np. Miecze bo jak zjade myszka nizej to zaraz to menu znika ;)
adrianeczeqq
29-04-2008, 10:18
strona jest dojść nieczytalna szczególnie ze względu na źle dobrany kontrast kolorów, dodatkowo nawigacja jest nieco trudniejsza, dla mnie któtkowidza wygląd tej strony jest bradzo męczący dla oczu
Gonzo von Krenzel
29-04-2008, 19:56
masakra... layout juz dawno widzialem i mi sie bardzo podobal ale to co z nim (chyba?) ten programista porobil to straszna rzecz. wszystko mi sie zacina, przesuwa bez plynnosci. ogolnie pomysl ciekawy, ale wykonanie... porazka.
Na górze można coś podobnego do starego loga strony :) Ale nawet ładnie wam to wyszło, mi się podoba, choć stara była chyba lepsza.
Jak dla mnie jest brzydki, a napewno nie pasujący do tematyki strony. Przydalaby sie mozlliwosc zmiany layouta.
Czemu na logu jest reklama? Moze w ogole zrobice ze stronki jedna wielka reklame, a newsy umieszczajcie w lewym dolnym rogu? Przez te reklamy strona odrzuca. Lepsza jest tibia.net.pl ;)
Syn-Wiatru
30-04-2008, 15:02
Moim zdaniem grafika jest ładniejsza lecz nawigacja beznadziejna (według mnie). Chyba przeniosę sie na tibia.org.pl, choć zawsze wolałem tibia.pl.
Avallach
30-04-2008, 15:55
Oby, byłby mniejszy odsetek debili na forum :baby:. Niestety jest dostępne dla wszystkich :(
Albo jestes niepowazny, albo poprostu guupi(k).
Niestety tibia.pl to nie juz to samo i trzeba podmienic linka z t.pl na forum ;(
No fajnie :D. Oczywiście szablon został zjebany jak był, a nikt z supportu nic na ten temat nie powie...taa jak ostatnie tchórze...lub lenie, którym nie chce się zajrzeć do prawdopodobnie najważniejszego działu na forum. Pff na takie władze...
Michukng
01-05-2008, 18:28
Moim zdanie teraz jest gorszy wygląd. Nie wiem poco zmieniali jak i tak bylo przeżyście i bylo cos dobrze znaleść. Teraz to nawet nie wiadomo jakie potwory są na danej arenie. :(
Wylansowany
01-05-2008, 18:58
A ja mam pytanie:
Czy ten wielki czrany pasek zajnujący 1/3 strony (jak się zjedzie trochę niżej) będzie cały czas, czy zostanie wykorzystany? Jak nie to: "stary layout plax! ;("
@Wylansowany
Pewnie Bosal wrzuci jeszcze pare reklam, phi - 6 więcej, 6 mniej, co za różnica. I tak zrobił z tej strony jedną wielką, niewyraźną witrynę zalaną Googlami i innymi pierdołami. Ssyf goni ssyf, a grosz do grosza...
Gonzo von Krenzel
02-05-2008, 14:31
boski, a kiedy bedziesz aktualizowac vb? ;)
@Wylansowany
Pewnie Bosal wrzuci jeszcze pare reklam, phi - 6 więcej, 6 mniej, co za różnica. I tak zrobił z tej strony jedną wielką, niewyraźną witrynę zalaną Googlami i innymi pierdołami. Ssyf goni ssyf, a grosz do grosza...
FireFox + AddBlock Plus i od dawien dawna nie widziałem ani jednej reklamy na tibia.pl nie wspominając o innych stronach.
Teraz to dopiero ładnie można pawia puścić na monitor. Bosal jak zwykle się postarał.
FireFox + AddBlock Plus i od dawien dawna nie widziałem ani jednej reklamy na tibia.pl nie wspominając o innych stronach.Ja mam, Ty masz, a 95% nie ma i mieć nie będzie. A nie daj Bóg, żeby mieli, bo Bosal nie będzie miał z czego życ <sarkazm>.
Ja nie mam AdBlocka, jakos reklamy nie przeszkadzaja mi w korzystaniu B)
Wylansowany
05-05-2008, 13:08
Ja nie mam AdBlocka, jakos reklamy nie przeszkadzaja mi w korzystaniu B)
...do czasu kiedy pojawią się te "wyskakujące", których się nie da zamknąć ;(...
Ale na razie rzeczywiście, wielu narzeka na reklamy, ale w rzeczywistości niewielu przeszkadzają...(? :confused:)
Vanhelsen
05-05-2008, 15:30
Nowy wygląd jest do duszy, ciężko się operuje, mam nadzieję, że jednak z czasem ulegnie paru poprawkom, bo aktualnie wygląda to kiepsko...
Co do zmian na samym forum, nowy panel użyszkodnika, to trochę namieszano zmianą ale dla nowych będzie to norma a starzy wyjadacze forum się przyzwyczają o ile nie stracili zębów ivul spammmując :<
Zmiane wygladu akurat wmusil update vBulletin. Niedlugo wszystko ogarniemy. Na Stronie wprowadzilismy dzisiaj poprawke dot. nawigacji. Podmenu pokazuje sie dopiero po kliknieciu, prez co unikniemy niechcianych zmian kategorii.
Wczoraj pojawily sie nowe podzialy monsterow, dzisiaj powinnsmy dodac kalkulatory.
Wszystko jest ładnie, bardzo funkcjonalne, ale jednak - z Tibii.pl zrobił się niezły zamulacz :( Wcześniej, gdy chciałem podczas gry zobaczyć info np. o jakimś queście, wchodziłem tutaj i lookałem bez problemów - a teraz niestety wszystko zamula ten AJAX. Moje rady? Aby dostosować stronę także dla tych użytkowników, którzy nie posiadają superszybkich kompów, usuńcie AJAX-owy player - możecie tam wstawić statyczny obrazek, losowo zmieniający się przy wejściu, usuńcie pływający teskt (marquee) wstawiając kilka statycznych linków - te właśnie rzeczy najbardziej przymulają i przy chęci otworzenia kilku stron jednocześnie robi się wielka "zmuła". Pozdrawiam!
Plywajacy tekst byl rowniez w poprzedniej wersji :) Staramy sie to maksymalnie zoptymalizowac.
Ja nie mam AdBlocka, jakos reklamy nie przeszkadzaja mi w korzystaniu B)Prawie zaskoczyłeś mnie tą odpowiedzią. To by dopiero było, jakby Tobie one przeszkadzały.
A to, jak strona wygląda, oblepiona reklamami tu i tam i jeszcze tam, to Ci też nie przeszkadza? Ani to estetyczne, ani efektowne, ani fajne, ani ciekawe...
Da się zrozumieć, że reklamy muszą być, bo strona z czegoś musi się utrzymać, ale odpowiednie metody jej prezentacji muszą być. W tym wypadku strona wygląda, jakby użytkownik miał najpierw zobaczyć wszystkie reklamy, a dopiero później stronę.
<zak*******e głośny krzyk> GDZIE GRUPY?! </krzyk>
Dragon-Fly
06-05-2008, 14:59
Ekhem... Dołączam się do... "pytania" Michossa. Czy grupy powrócą jeszcze? Rozumiem, że tibia.pl jest dalej udoskonalana...
@up i 2up:
Signed XD
A grup nie ma bo pewnie Bosal sie na spam w elicie i anty-elicie wkurzył xD No nie mówiąc o innych grupach xD
@topic:
Wygląd fajny, ale też sie pytam o grupy. Jeśli będą to tylko w takiej formie czy raczej w tej starej ??(oddzielne forum dla każdej grupy).
3x up,2x up and up
signed =D
Z grup zrezygnowaliśmy, bo vBulletin w tej wersji oferował tylko te kiepskie shoutboxy. Jeśli w kolejnych wersjach autorzy rozszerzą wsparcie dla grup dodając przy tym chociaż oddzielne forum to rozważymy ich przywrócenie.
@up:
Imho lepiej taki shoutbox niż nic, ale kłócić się nie będę.
Vanhelsen
06-05-2008, 19:10
@up:
Imho lepiej taki shoutbox niż nic, ale kłócić się nie będę.To ja już jednak wole to nic od spamboxu :<
Wylansowany
06-05-2008, 20:45
A właśnie; czy ta afera z "Supported Tibia.pl" będzie miała wpływ na update Tibia.pl?
Kolejny, bądź zmiana obecnego?
A właśnie; czy ta afera z "Supported Tibia.pl" będzie miała wpływ na update Tibia.pl?
Kolejny, bądź zmiana obecnego?
Nie sądzę, jedynie logo jest nie aktualne. Ogólnie odejście tibia.pl z grona supported nie będzie miało prawie żadnego wpływu na działalność Tibia.pl
Maragoko
06-05-2008, 21:28
Wolałem stara tibia.pl przed update
no i straciliście suport.. huah!
Dragon-Fly
06-05-2008, 22:22
@UP: Huraaaa!
Dobra, ja jak na razie czekam na grupy... Ech, spodobały mi się : ). Chociaż szkoda, że nie ma szołtów, przynajmniej mogliśmy się lepiej zorganizować...
@Down: następnym razem poproszę, żeby mnie szybciej sklonowali ;<. Słyszałem. Ponoć były takie elo elo pro maastah uber, że żal odbyt ściska.
@UP: Huraaaa!
Dobra, ja jak na razie czekam na grupy... Ech, spodobały mi się : ). Chociaż szkoda, że nie ma szołtów, przynajmniej mogliśmy się lepiej zorganizować...
Gdybyś się trochę wcześniej urodził, to byś widział grupy, które były kiedyś... to dopiero były grupy! :P
@down
Kwestia grupy, ja byłem w programmers; nie było brudnych Ryłków i innych dzieci obrzucających się na wzajem wszystkich co popadnie.
Gdybyś się trochę wcześniej urodził, to byś widział grupy, które były kiedyś... to dopiero były grupy! :P
tja. giga niewypal... Setka grup z osobnymi forami... Na kazdym pod 10-15 tematow typu.. dopisz sie jak ci sie nudzi.
Nalezalem do METALMILITI... Czasem ktos cos ciekawego napisal.. ale ogolnie dno.
BoltexDeath
06-05-2008, 23:11
teraz tibia 8.11 jest zawalista tak powino zostac 4ever
Dragon-Fly
06-05-2008, 23:15
@UP: Update TIBIA.PL, nie TIBIA... Możesz zacząć czytać nazwy tematów?
Yoh Asakura
07-05-2008, 00:19
A jaki był w nich klimat. A Abnormalsach bałem się pisać po północy :D
Mnie osobiście wygląd strony po updacie nie przypadł do gustu.
Choć z drugiej strony przed updatem strona również była beznadziejna - Haahahahah
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.