PDA

Pokaż pełną wersje : Outfit Event.

Rybzor
23-04-2008, 21:19
Wiosna z nami, chyba już czas aby zrzucić z siebie zimową odzież i założyć coś na słoneczne dni.

To odpowiednia pora, aby zmienić swój wygląd również w Tibii. Masz ochotę zdobyć nowy strój lub po prostu dokonać zmian w swojej postaci? Jeśli tak, nie przegap eventu, który szykuje CipSoft. Od następnego wtorku (29 kwietnia), z wielu potworów na "PACC area" będzie można zdobyć przedmioty potrzebne do wykonania zadania na addon, z zawyżonym "współczynnikiem szczęścia". Będzie znacznie większa szansa, że z danego potworka wypadnie addon item (http://tibia.pl/items.php?type=creature_item&sort=nazwa&t=a). Oznacza to, iż przez cały tydzień będziesz mógł zbierać większe ilości tych przedmiotów niż zazwyczaj, przez co udoskonalanie swojego bohatera powinno stać się o wiele szybsze i łatwiejsze.

Przygotuj się do polowania! Nie zapomnij o zabezpieczeniu odpowiedniej ilości miejsca w plecaku, by zmieścić wszystkie te przedmioty! ;)

UWAGA! Nastąpiła zmiana daty wprowadzenia Eventu. Zacznie się jutro tj w środę, a nie dziś, jak wcześniej zapowiadano.

Argen
23-04-2008, 21:31
Hip hop, hura!
Jeszcze tylko brakuje mi loot eventów! No dobra, triple exp eventem też bym nie pogardził.

Leondoris
23-04-2008, 21:35
Nienawidzę takich dodatków ( addon event, 2x exp )

Widać, że robią wszystko tylko po to żeby sprzedać jak najwięcej pacc i znowu będzie pełno dzieci co po 10h zajmą gsy z okrzykiem na ustach "itemki, itemki, itemki, kasa, kasa, kasa"

Komarek
23-04-2008, 21:37
Nienawidzę takich dodatków ( addon event, 2x exp )

Widać, że robią wszystko tylko po to żeby sprzedać jak najwięcej pacc

No co ty ?! A ja zawsze myślałem, że oni tworzą tą grę z czystej przyjemności i braku czasu. :(

Makasto
23-04-2008, 21:39
A mi za 6 dni skończy się pacc..

Bakuo
23-04-2008, 21:42
Jak wchodzi update, to się nie podoba bo robią to dla kasy, jak robią event, żebyś miał, drogi userze, trochę przyjemności z gry, to też źle bo to tylko dla kasy. Może niech zostawią wszystko tak jak jest? Tylko, że wtedy będziecie zapychac na tych samym potworach do usranej śmierci. Osobiście podoba mi się ten pomysł i widac, że gra idzie coraz częściej pod playerów, niż pod samych twórców.

Adow Adan
23-04-2008, 21:49
Hmm , ciekawe jak to zrobia ze mino na Pacc area bedzie lootal wiecej leatherek niz na facc area? Hmm??

Levelo
23-04-2008, 21:52
Nie mogę wszystko pod pacca ;x A czemu ten event nie może być dla wszystkich tibijczyków ??

Rybzor
23-04-2008, 21:52
Hmm , ciekawe jak to zrobia ze mino na Pacc area bedzie lootal wiecej leatherek niz na facc area? Hmm??
Bardzo prosto.

Teraz w tibii jest tak, że potwory w różnych miejscach mają różny współczynnik dropania itemów. Nie wszyscy o tym wiedzą.

Aron_Tim
23-04-2008, 21:56
przeciez to full ubranko bedzie dawało podwojne szczescie na addon items a na facc tego nie zrobisz

Askaral
23-04-2008, 21:59
TYLKO PACC area, bedne facce, zrobcie sobie kolejny temacik z zalami ;<

Sert
23-04-2008, 22:09
Cipom zabrakło kasy? To jest żenada i tyle.

Tariel
23-04-2008, 22:18
Osobiście uważam to za dziwny i dla mnie bezsensowy pomysł. Znając realia tibii dorobią się na skupie i późniejszej sprzedaży bogaci lub/i wysoko poziomowi gracze.A dla graczy żalących sie że tylko dla pacc nawet jak się ma 14 lat to można ulotki roznosić. Praca jak praca ale 20 godzin spędzone w pracy pozwoli wam się ciszyć 3 miesięcznym pacciem. Może czas po prostu pomyśleć.

D4n1
23-04-2008, 22:22
ciekawe co bedzie z Tiquandas Revenge czy innymi bossami na pacc area pewnie wypadnie 2x mandraka ^^

Levi
23-04-2008, 22:42
Mam mieszane uczucia...Z jednej strony dobrze bo addony powinny być tańsze ale z drugiej strony spowoduje to zupełne zapchanie potworków z których wypada coś addonowego.
Jednak dobrze że tak robią bo to urozmaica grę tylko szkoda że właśnie taki event. Co do bossów to może być ciekawe ale to znowu spowoduje że gra i tak się ułatwia i jest łatwiej zdobyć coś co dawnej było zarezerwowane dla tych do zapracowali, dla elity.
Biorąc pod uwagę wszystkie aspekty jestem na nie. To ustrojstwo znowu ułatwia grę...

Kusnier
23-04-2008, 22:50
A mi sie podoba, nie moge sie doczekac :)

Radeko25
23-04-2008, 23:10
Ludzie zrozumcie wreszcie, iż Tibia dla jej twórców to praca! Mam już dosyć czytania postów typu "CipSoft sux, bo robią wszystko dla kasy"X(! Wiadomym jest, iż chcą zachęcić ludzi do gry, bo z tego żyją. A czy np. wkurzacie się na operatora komórki, bo ma reklamę w TV? Skończcie z tym wreszcie, albo sami opłaćcie servery, pracowników i wszystko co potrzebne do prawidłowego działania i rozwoju strony i cieszcie się "darmowym" PACC'iem.

suryoymobb
23-04-2008, 23:26
niech zrobia fast attack! i exp x10! jeee... żaaal :<

Carbon
23-04-2008, 23:54
Delete plx ;]

KaMiLSpAwW
24-04-2008, 01:39
2x up
Dokladnie masz racje , cipsoft musi zyc z czegos w koncu nie? inni utrzymuja sie np z pracy w szkole inni na budowie itp itp. ich praca jest zajmowanie się tibia to chyba logiczne ze musza zarabiać? musze servy jakos oplacac..pomyscie i tak wogole dobrze ze facc jest bo np w wowie odrazu trzeba bulić ; ]

co do pomyslu nawet ok , tylko teraz gs island i demon hell bedzie nice oblegany ^^

Safree Doo
24-04-2008, 06:13
Ale spojrzcie na to z drogiej strony jak ja,nie mozecie expic na potworach nie dajacych addon itemow?Przeciez beda one praktycznie ciagle wolne ;).Ja dzieki temu walne pg na rotach i bedzie na pacca ; d.

Ok'rzes
24-04-2008, 06:30
Ale spojrzcie na to z drogiej strony jak ja,nie mozecie expic na potworach nie dajacych addon itemow?Przeciez beda one praktycznie ciagle wolne ;).Ja dzieki temu walne pg na rotach i bedzie na pacca ; d.

LoL. Pg na rotach i na pacc będzie ;d;d;d . No to przypgierzysz. xD

Nie no spoko co kto woli ;d. Ale widzę teraz, że jak poboce 20h na laguna island to w krótkim czasie 100 turtle shellsów lajtowo... mimo że po 1-2 dniach mam 120 ;o.X(

Zalgadis
24-04-2008, 07:06
Ciekawe czy nawet wolfy będą oblegane :P
Mi to ryba ten konkurs, i tak nie gram w tibie.

Torbalekk
24-04-2008, 07:14
OMG Znowu Pacc Area... Już CIpy przesadzaja

Ninus
24-04-2008, 07:29
Nie przesadzacie? Jak zauwazylem, na kazdy nowy pomysł CipSoftu, przed jego realizacja, jest masa postow jaki to beznadziejny pomysl ble ble
Poczekajcie do realizacji, moze to bedzie calkiem cos innego niz sie wydaje i moze okazac sie bardzo dobrym pomyslem ;)
ja osobiscie lubie zmiany, nie wazne czy dobre czy zle, wiec mi sie podoba pomysl

Duch Guardi
24-04-2008, 07:33
Ciekawe coraz bardziej zaczynają mi się podobać te "Tibijskie Eventy". :P Tylko szkoda że ja facc. :S

Aggro
24-04-2008, 07:39
Pomysł fajny, ale szkoda że tylko dla pacc (nie jestem dzieckiem narzekającym bO fAcC nIc NiE mA, kupiłem pacc kilka dni temu :P).

BorucaoO
24-04-2008, 08:38
A mi sie to podoba, wkońcu dokończe robic assassin outfit :]

thoro
24-04-2008, 08:42
A co z ludzmi ktorzy zapieprzali i zbierali albo placili duza kase za itemki?

Wielki Mancyz
24-04-2008, 08:50
gs silk z co 2 gsa -.^ lol :D

Zurinho
24-04-2008, 08:59
to co bedzie sie dzialo na malpach i na zolwiach oraz na tombach bedzie niesamowite 100+ osób bedzie polowało na te addonki i na to wyjdzie że i tak i tak będą zbierać tyle ile zawsze bo będzie tyle osób ;p

a faccowi zawsze płakali
cipsoft dodał im facc tombe to już troche mnie płaczu jest

poreda
24-04-2008, 09:32
to co bedzie sie dzialo na malpach i na zolwiach oraz na tombach bedzie niesamowite 100+ osób bedzie polowało na te addonki i na to wyjdzie że i tak i tak będą zbierać tyle ile zawsze bo będzie tyle osób ;p

a faccowi zawsze płakali
cipsoft dodał im facc tombe to już troche mnie płaczu jest

Tak bo z żółwi i na tombach leci tyle addon itemów żeeee masakraaaa

Razello
24-04-2008, 09:37
teraz sobie pomyslcie co bedzie na maladzie :-))

Arack
24-04-2008, 09:40
wow super 10 razy syzbciej bedize sie zbieralo
i tka bedzie tak samo jak z exp* 2 wpizde ludzi ze bedzie sie zbieralo tak samo jak normalnie...

AnArAki
24-04-2008, 10:30
Wiem ze, cipsoft chce zarobic ( bo musi z czegos utrzymywac siebie i gre), ale to bedzie do dupy pomysl poniewaz wyobrazcie sobie ile bedzie ludzi na Giant spiderkach albo dl'e ?? M.A.S.A.K.R.A

P.S I Ch*j ze pacc sram na to ;], bo bede mial pacc po wakacjach ;]

UndeadSobi
24-04-2008, 10:49
a mnie ciekawi inna sprawa.. otóż do zrobienia addon "czaszki" w wizard outfit potrzeba dsm/medusa shield/rots i c legi... czyżby to oznaczało że te itemy też mają częściej lecieć? bo jeżeli tak to ludzie się na tym będą mogli bardzo szybko się wzbogacić xD

Slythia
24-04-2008, 10:52
a mnie ciekawi inna sprawa.. otóż do zrobienia addon "czaszki" w wizard outfit potrzeba dsm/medusa shield/rots i c legi... czyżby to oznaczało że te itemy też mają częściej lecieć? bo jeżeli tak to ludzie się na tym będą mogli bardzo szybko się wzbogacić xD
Raczej nie. Wedlug mnie latwiej bedzie zdobyc tylko klasyczne addon items, takie jak skorki etc.

notop
24-04-2008, 13:23
niech zrobia fast attack! i exp x10! jeee... żaaal :<

zgadzam sie

odrazu niech dadza ze zaczyna sie od 200 lvl i exp x 400
bedzie jak na ots-ach z sasiadem GM..

jeden wielki ZAL.PL

R3T
24-04-2008, 13:51
Piraty juz na tydzien zajete ;]

oAniol'ek
24-04-2008, 13:55
Dsm potrzebny do wizarda... rh zamienia sie na jakis metal np do barbariana... to tez bedzie czesciej leciec? xD

Pszczola
24-04-2008, 14:03
Moze silki stanieją ;>

Michnik of Celesta
24-04-2008, 14:14
Pff widać , że cipom brakuje już pomysłów na eventy. Już się boję o next update jak zwalą tibię jeszcze bardziej.....

Mati_Paurel
24-04-2008, 14:22
kurwa co to ma znaczyć. co z ludzni mktórzy musieli pracowac na assassin outfit, co oni z tego maja jesli teraz bedzie on 2x tanszy X(
te addonon items bedzie mozna chyba dla wlasnego uzytku, bo sellanie ich bedzie nieoplacalne wiec duzo nie zarobia ;)

Rybzor
24-04-2008, 14:24
kurwa co to ma znaczyć. co z ludzni mktórzy musieli pracowac na assassin outfit, co oni z tego maja jesli teraz bedzie on 2x tanszy X(
te addonon items bedzie mozna chyba dla wlasnego uzytku, bo sellanie ich bedzie nieoplacalne wiec duzo nie zarobia ;)

Pewnie teraz potną się jak małe emo.
Nie, dałem w newsie odnośnik do "addon itemów". Czasem dobrze jest przeczytać temat który się komentuje. Serio.

Dran Iulu
24-04-2008, 14:33
Hehe, ciekawe co bedzie!!! Toples?!?!?! XD, moze dodadza czapki z daszkiem , albo bikini, stringi :P, znaczy stringi biustonosz itp to tylko addony tak tto nudysta..

Kadi
24-04-2008, 14:43
A mi to Was wszystkich żal co tak gadają że wszystko co Cipsoft zrobią to do dupy jest i sie nie podoba .Jeśli aż tak Was to denerwuję to przestańcie grać i tyle nikt Was przecież nie zmusza A mogę się też założyć że wszyscy co tak lamentują to też będą siedzieć na tibi i lotować te addon itemy. Ja uważam że dobrze zrobili wprowadzając outfit event ponieważ nie wszyscy ludzie maja tyle pieniędzy żeby kupić sobie jakieś itemki do addonów.

Pszczola
24-04-2008, 15:19
ponieważ nie wszyscy ludzie maja tyle pieniędzy żeby kupić sobie jakieś itemki do addonów.
Bo niektore addony/outy powinny pozostac rare ;]

wielkiejaja23
24-04-2008, 15:40
Hmm...
Może zrobie se jakiś addon dzięki temu eventowi...wszystko jest wporządku,lecz addony co niektóre będzie miała co druga osoba, i staną się mniej popularne i cenione.

@Down
Są też i plusy,Cyclopolis pewnie będzie wolne ;)

SInGApOOre
24-04-2008, 15:42
ja pier papier... co z tego ze jest np. 2 x loot addon itemow jak bedzie huntowac 3 x wiecej osob co sie rowna jakies 0.7 normalnego lotowania...

Anerian
24-04-2008, 15:50
Rozpatrzcie tę sprawe tak. Odrazu ludzie się rzucą na piratów, gsy, demony etc. Tak jak mówił pan up że już piraci na cały tydzień zajęci. Ale zawsze wbiją się nooby co mają zajmowanie w du*** i będą też bić, co da taki efekt że nikt się na tym zbytnio nie wzbogaci, a nawet jeśli ktoś by chciał kupić full assassin outfit etc. to wkońcu wszyscy wykupią itemy wylootowane w czasie eventa i gospodarka powinna wrócić na normalne tory (istnieje też możliwość że od czasów wprowadzenia addonów ważny sektor addon itemsów upadnie powodując istny krach rynkowy). Ale mogę zapewnić iż nie należy się spodziewać zwiększenia zarobku na 1 paccman'a, a także na dłuższą metę zwiększenia ilości rzadkich addonów, dziękuje za uwage. Jedyne osoby które mogą na tym skorzystać to ludzie którzy trochu pomyślą i pójdą na jakieś inne expowiska, na których będzie pusto (np. hydry).
to chyba wszystko na ten temat, nie mówię już nic o respie który będzie zablokowany przez nadmierną ilość ludzi na expie (jak będzie co chwile ktoś przechodził po respie to raczej zbytnio loota nie ujżycie w dużych ilościach, to samo się tyczy potworków z których ten loot by leciał). Jedyne na co licze w tym weekendzie to na 1 addon itemka którego potrzebuje i który może stanieje (jakby ktoś gadał jestem faccem i pacc kupuje na wakacje :P).

SInGApOOre
24-04-2008, 15:59
Dokoańczając 2 wypowiedzi up wiąże sie to z paroma aktywowanymi paccami ( wiecej $$$ dla cipków ) oraz reklamą...

Ivex
24-04-2008, 16:01
ja mam pytanie...
wie ktoś moze czy zrobia "wysyp bossów", mam na mysli tutaj np. THF, Demodras, Tiquandas itp...
w koncu z nich leca addon itemsy...

wie ktos cos na ten temat?

TheaTron
24-04-2008, 16:01
OMG Znowu Pacc Area... Już CIpy przesadzaja

Name: Torbalekk
Sex: female
Profession: Druid
Level: 39
Account Status: Free Account

1.Cipy musza zarabiac(byle nie dziki takim jak ten ewentom...)
2.Trudno Ci uzbierac 1zł dziennie
3.Tibia na faccu to jak hmmm..wersja demo jakiejs gierki xd

co do samego ewentu:
dnoooooo

Paccliker
24-04-2008, 16:03
Będzie jak na expie x2. 1000 osób na dlach, gsach itp. :) I niech tak będzie ja sobie pójdę gdzieś indziej na necro na przykład. :P A jak ktoś już nazbiera tych itemków radze zostawić i sprzedać za 2 tygodnie ;p O wiele więcej kasy zarobi się. :confused:

Kadi
24-04-2008, 16:06
Bo niektore addony/outy powinny pozostac rare ;]

Tak niektóre powinny być rarem ,ale jak ktoś ma niski level to nie stać go na Hunter Outfit albo Summoner.

$eriToonbra
24-04-2008, 16:18
To w ogóle nie zgadzam się z tym co Cip-Sofci robią.
Ja kupowałem silki po 7-8k a teraz dzieci będą sprzedawać po 3;/
Większego debilizmu to już nie da się chyba wymyślićX(
I oni chcą aby coraz więcej ludzi grało...

UndeadSobi
24-04-2008, 16:36
Nie, dałem w newsie odnośnik do "addon itemów". Czasem dobrze jest przeczytać temat który się komentuje. Serio.

wiesz... to że dałeś odnośnik nic nie świadczy bo tak czy siak(choćby nawet i toporem w łeb;D) dsm jak i reszta wymieniona należy do addon itemów bez względu czy są one tam umieszczone czy nie.. bo zaciekawiłoby mnie gdybyś sobie zrobił "czaszkę/kolię" z np. 20 piece of iron to bym bardzo chciał się tego dowiedzieć jakim cudem ci się udało..
ale i tak nie zaprzeczysz że dsm/c legi/rots i meduska są potrzebne do tego addonu :>

Rybzor
24-04-2008, 16:41
wiesz... to że dałeś odnośnik nic nie świadczy
Właśnie świadczy, z nudów tego nie podlinkowywałem ;<

thoro
24-04-2008, 16:43
Bardzo prosto.

Teraz w tibii jest tak, że potwory w różnych miejscach mają różny współczynnik dropania itemów. Nie wszyscy o tym wiedzą.

Dobrze ze Ty mozesz cos o tym wiedziec ;]
W kazdym razie jest to mozliwe.

Aevolana
24-04-2008, 16:48

może się w końcu obudzą że to jest tylko gra a nie rl...

@Wszyscy narzekający na każdą zmianę jaką cipy wprowadziły

Można troszke pomyśleć i wydedukować że nie koniecznie trzeba wszystkim oznajmiać że oni to robią dla kasy... to jest ich praca, więc logiczne że pracują dla kasy... nie trzeba się zbytnio wysilić żeby dojść do wniosku że oni pracują dla kasy, bo to normalne że się pracuje dla kasy, a pracuje się żeby mieć kasę, bo inaczej by to już nie była praca za kasę, a oni pracują żeby dostawać kasę...

Zrozumieli? Bardziej łopatologicznie nie umiem, przykro mi, mogę tylko uświadomić, że wam wszystko źle - nowe update źle ; nowe zmiany źle; krótkie okresy kiedy można przy pg'ować źle, dobrze by było według was, gdyby zatrzymali tibię a poziomie 7.6, nie pomyśleliście tylko że wtedy to byście narzkali że się nic nie dzieje

I oni chcą aby coraz więcej ludzi grało...

to mnie dobiło... to źle że chcą żeby coraz więcej ludzi grało? Naucz się jakiegoś języka programowania, napisz grę a sie przekoasz, że także będziesz chciał aby ludzie w nią grali i zapewniam się to nie jest złe

Segalczuk
24-04-2008, 16:56
Beda jakies nowe outfity , addony ; addonowe itemki ? . Czy tylko zwieksza czestotliwosc wypadania addonowych ?

suryoymobb
24-04-2008, 17:00
Tak niektóre powinny być rarem ,ale jak ktoś ma niski level to nie stać go na Hunter Outfit albo Summoner.

po to sa addony, zeby inni czuli respekt. Ja wydalem 1,5kk na orientala, 1szego female na servie, a teraz bedzie kosztowac 500k.

Nie wiem czy kazdy pamieta co sie dzialo na evencie exp x2, to samo bedzie tutaj. Gs isle?.. obojetnie ktore quary? bedzie totalna sieka i tyle z tego wyjdzie. czekamy na 3ci event! ale co tym razem? skill x2? mlv x2? moze lekki fast attack?..

nie wiemy jeszcze jak beda leciec te addon itemy. ale jak np w 1h lootniesz 15 silkow, no to totalna sieka i masakra.

Full sumonera czy barbariana bedzie w stanie zrobic kazdy 60ek. A nie po to sa addony..

Valariazz
24-04-2008, 17:32
@up

signed

@event

moze pare esse mi sie uda wyloocic O.o

pomysl zalosny..

--Cienius--
24-04-2008, 17:58
To nie jest fair w stosunku do ludzi ktorzy wydali kilkaset k na addon (w tym mnie) a teraz za paredziestiat kupi od tak?

olimpijski
24-04-2008, 18:00
Jestem na nie. Chcialem w dlugi weekend i przerwe na matury, poexpić na piratkach, a tak to bedzie 10 osób na jednego pirata :S

PS. Obym się mylił...

Vasudanin
24-04-2008, 18:08
Przedmioty potworkowe
Gleba, myślałem że na t.pl są jacyś ludzie którzy umią sie wysłowic. Chyba powinno byc "Przedmioty addonowe" jak już.

@top

Tiaa wszyscy piją pepsi i robią klasyczne "ahhh". To już przegięcie niedługo zrobią "MPA Event:
Z każdego rata na rooku i mainie jest 99,999999999999% szansy że wypadnie MPA. Będzie to trwało tylko rok więc śpieszcie się"
dzień później zrobią "DSL Event" z tymi samymi zasadami...
jednym słowem "Rzal i bul"

wielkiejaja23
24-04-2008, 18:13
po to sa addony, zeby inni czuli respekt. Ja wydalem 1,5kk na orientala, 1szego female na servie, a teraz bedzie kosztowac 500k.

Nie wiem czy kazdy pamieta co sie dzialo na evencie exp x2, to samo bedzie tutaj. Gs isle?.. obojetnie ktore quary? bedzie totalna sieka i tyle z tego wyjdzie. czekamy na 3ci event! ale co tym razem? skill x2? mlv x2? moze lekki fast attack?..

nie wiemy jeszcze jak beda leciec te addon itemy. ale jak np w 1h lootniesz 15 silkow, no to totalna sieka i masakra.

Full sumonera czy barbariana bedzie w stanie zrobic kazdy 60ek. A nie po to sa addony..

uu... Pamiętam ten event 2x Exp cały Poh Oblegany przez graczy na Securze ruszyć się nie dało... Zgadzam się addony powinny być rarem..Gdyby nie były addony rarem to by jak mógł się wyróżniać taki np. Orzeł na Securze?

Borutnik
24-04-2008, 18:15
A nastepny event bedzie "2x fri itanz" -.-
To naprawde robi sie zenujace. Dzieciom ciezko expic - Cipsoft daje 2x exp, dziecom ciezko zdobyc addony - Cipsoft daje 2x wiecej addon itemow.
Ciekawy jestem co zrobi Cipsoft jak dzieci stwierdza ze zdobyly tu juz wszystko, znudzila im sie ta gra i wola pograc np.: w wowa
Moze dodadza go jako minigierke zamiast szachow w carlin

Sesef
24-04-2008, 18:35
to mnie dobiło... to źle że chcą żeby coraz więcej ludzi grało? Naucz się jakiegoś języka programowania, napisz grę a sie przekoasz, że także będziesz chciał aby ludzie w nią grali i zapewniam się to nie jest złe

Przy jego podejściu to nawet jak się nauczy to nie napisze pewnie niczego co ma ręce i nogi i nie crashuje się co 20 sekund do końca świata. Napisanie jako takiej gry klient <---> serwer nie jest do końca takie proste.

Zrywna_Szkapa
24-04-2008, 18:58
Co do tego newsa to podacie ip tego otsa? xD
Nie no, te ich pomysły są tak żałosne, że sami siebie przechodzą...

Maragoko
24-04-2008, 18:58
Juz mam dość kur.. czemu oni teraz to robią gdy jest jeszcze szkoła aż żal że nie będę miał czasu na wykorzystanie tego event.A takie dzieci co mają po 10h dziennie na komputerze będą korzystać....Ale mówi się trudno!!!:p

MrSB
24-04-2008, 19:00
Oryginalnie napisane przez Bakuo
Jak wchodzi update, to się nie podoba bo robią to dla kasy, jak robią event, żebyś miał, drogi userze, trochę przyjemności z gry, to też źle bo to tylko dla kasy. Może niech zostawią wszystko tak jak jest? Tylko, że wtedy będziecie zapychać na tych samym potworach do usranej śmierci. Osobiście podoba mi się ten pomysł i widać, że gra idzie coraz częściej pod playerów, niż pod samych twórców.

Kolejny chwyt na pacca:( No cóż cipsoft to nie Caritas i muszą zarabiać.To ich praca i czy komuś się to podoba czy nie wszystko będzie głownie dla pacc robione.Potworki z których lecą addonowe itemy będą zajęte fakt ale wtedy można se pójść na inne potwory i tam expić jak będzie pusto;)Zgadzam się z Bakuo że mimo wszystko jakoś się coś poprawia a każdy update czy event wnosi coś nowegoB) CO do outffitów sądzę że nie zdrożeją one bo albo ktoś zachowa addony dla siebie albo da kumplowi lub też poczeka aż ceny wrócą do normy ,taka moja opinia;) Tibia staje się coraz łatwiejsza fakt no ale cóż cipsoft jakoś musi pomóc dzieciom które potem kupią pacca:p

Patrickus
24-04-2008, 19:19
Ja się cieszę. PACCowie będą się żreć o itemy na swoim terenie, a ja będę miał mniej ludu na expowisku.

UndeadSobi
24-04-2008, 20:01
Właśnie świadczy, z nudów tego nie podlinkowywałem ;<

nie płacz tylko bo i ja się popłaczę ;(

i właśnie że nie świadczy ^^

SInGApOOre
24-04-2008, 20:15
a wy bolejecie ja pierd..... co z tego ze bedzie x 2 jak malo kto wyjcie z wiekszym profitem niz normalnie wiec? wiec ceny addonowych itemow nie stanieja 3 x jak ktos up napisal..... wezcie najlepiej [przestancie w to jajo grac w tym juz jest 0 klimatu...

@nie gram na realu od 3 miesiecy i jestem happy....
@grałbym jesli cipki by stworzyly jakis server od 7.5 w wstecz... PvP ofc.. szkoda czasu na te gowno jakim jest obecnie tibia...
@za rok beda nudne addony i wiekszosc hlvli odejdzie co wtedy? Bum 3 addony... zalosna jest ta taktyka cipsoftu... chociaz cieszylbym sie jak by te pro evul hakiery zdddddddddddddddddddddossssssowaly cale te gowno

SepterraCore
24-04-2008, 21:29
Moim zdaniem są plusy i minusy tego eventu:
Minus to oczywiście queue...logując sie jak był exp 2x w kolejce 400msc miałem...teraz będzie podobnie
Plus moim zdaniem jest taki, że wszyscy gracze z Premium będą siedzieć na Pacc Area. To oznacza, że wszyscy z Facc będą mieli wolne expowiska... :D Może wkońcu, jak pójde na Deep Fibule nie spotkam tam jakiegoś 100+ Rp albo EK :]
A pozatym może podszkole swojego Palka na PvP :cup:
Facc nie powinni płakać,że im nic nie daja :) wolne expowiska to jest sporo...

Albix
24-04-2008, 22:37
Z cipsoftem jest jak z bankiem musi zarabiać. To jest ich praca i jak każdy normalny człowiek chce na pracy najwiecej zarobić nie rozumiem tych co mowią że tibia robi sie podobna do ots'a. Chyba to oczywiste że więcej ludzi kupi pacc gdy bedzie jakis event i gdy bedzie to opłacalne a wy tylko jęczeć umiecie to złe tamto złe itp itd.

Triplonq
25-04-2008, 00:50
Bleee :> czyzby to addon 3 Oo

Dark Deni
25-04-2008, 01:07
ciekawe czy Demonic Essence tez będą miały 2x

Snejk
25-04-2008, 07:34
A może frytki do tego?...

A tak poważnie ja się cieszę z tego eventu, ponieważ po 2 miechach skilli będę mogł nareszcie i spokojnie sobie poexpić na rot cave/liberty bay, dlaczego? Cała masa brazyli poleci na potworki typu mino/quary/piraty itd, więc podejrzewam, że będę sam przez tydzien mial całe 3 pietra :P

Liah'Ardo
25-04-2008, 07:36
Pomyślcie sobie co bedzie sie dzialo na blue djin tower lub na calassie 24/7 zajete B) , tzn na tych swiatach na ktorych ceny sa wysokie :p

$eriToonbra
25-04-2008, 08:12
Powiem jedno:
Niech sobie cip-soft zagra to zobaczy co to Tibia i jak to jest, a nie myślą, że to tak łatwo.
Jak by zagrali to by na ratach do 100 expili :D bo by nie umieli używać run:D:D:D

Trastix
25-04-2008, 11:08
nie no hyba paka kupuje :baby::baby::baby::baby::baby::cup::cup::cup::cup: :cup::cup::cup::cup:

Tom@$Z
25-04-2008, 13:22
No cóż, ostatni dzwonek na dokręcenie skilli.. HI GS Island!

A co do tych wszystkich piszących, że błe blablal ubue zuo mhrok i Tibia sux.. Naprawdę, cieszcie się, że w ogóle coś CIP'y robią w strone tego, by uatrakcyjnić grę =/

A że jest to "naprzeciw" elitom i takie inne pierdoły - Wsadźcie se te podziały w D*~ -.-'

Albertus
25-04-2008, 13:48
fajna sprawa dla tych co grają ,

cip robi takie dodatki zamiast zając sie lagami itp.
przez to przestałem grac przez te kicki itp

normalnie cip to komuniści i zaciemniają poważne problemy zbędnymi dodatkami

przynajmniej dobrze ze to tylko dla pacc , dzieci znowu będą płakać

pozdro wszystkim co skończyli grac w te badziewie

Krajzel
25-04-2008, 14:09
Ja mam tylko nadzieję że ten zwiększony loot będzie dotyczył tych tanich itemków a nie silków, finów etc. W przeciwnym razie wszyscy którzy płacili ciężkie pieniądze na tego assassina czy orientala mogą czuć się wyhu..ani by cipsoft ;)
Wiem, wiem, life is brutal, full of zasadzkas and kopas w dupas very mocno xD

pCz
25-04-2008, 14:27
A co do tych wszystkich piszących, że błe blablal ubue zuo mhrok i Tibia sux.. Naprawdę, cieszcie się, że w ogóle coś CIP'y robią w strone tego, by uatrakcyjnić grę =/

A co atrakcyjnego jest w tym ze od pewnego czasu wszystko co do tej pory bylo swoistym rar'em staje sie rzecza normalna, ktora kazdy posiada lub za pare dni bedzie posiadal.

Maragoko
25-04-2008, 17:10
nie no hyba paka kupuje

Ha ha ha ....Ortografią to ty się nie pochwalisz ;(

Vyohman
25-04-2008, 17:30
No i gitara. Hydry będą wolne.

Aresor
25-04-2008, 18:19
Gratuluje kazdemu kto bedzie mial okazje uczestniczyc w tym evencie...Niestety mi nie bedzie to dane , przez tibia.pl ktory juz tydzien+ zamawia mi pacc (stracilem juz domek nie powiem ile warty):D
przez allegro zawsze elegancko dochodzil odrazu --.--.:baby:

Aevolana
25-04-2008, 19:23
Przy jego podejściu to nawet jak się nauczy to nie napisze pewnie niczego co ma ręce i nogi i nie crashuje się co 20 sekund do końca świata. Napisanie jako takiej gry klient <---> serwer nie jest do końca takie proste.

no to niech nie wrzuca na cipsoft ;/ jak coś robią to dobrze, źle byłoby gdyby nie robili nic, a jeśli sami z siebie starają się urozmaicić korzystanie ze swojego towaru klientowi, to tylko chwała im za to, bo to znaczy że umieją coś zrobić w przeciwieństwie do tego typka któremu się nie chce wysilić mózgownicy i zobaczyć jak to jest programować, utrzymywać server, pilnować graczy, pilnować porządku, a do tego jeszcze robią 2 wielkie update w ciągu roku i ew. do kilku małych takich jak na przykład ten event

Qaziqs
25-04-2008, 21:30
dobra debile skonczcie juz najezdzac na ludzi z facciem ze nazekaja na cip ze sa totalnie olewani przy kolejnych updejtach/ewentach. Z tego co widze to CIP dalej reklamuje swoja gre jako FREE MMORPG a to jest gowno prawda. Free to jest tylko demo Tibi. Niech sie cip zdecyduje albo tibia jest free i graczy z facciem traktuje sie powaznie albo nie jest free.

KrystianO
25-04-2008, 22:30
No tak, bo najprościej jest zrobić event (o ile w tibii można TO coś tak nazwać) w którym jest X razy więcej % dropa, expa itp. Cip idzie na łatwiznę, żeby mieć jak najwięcej kasy z PACC. Chociaż z drugiej strony, itemki wypadają z potworków na PACC area, a te dropy na addony to niby po co dla FACC? (nie licząc kasy) :p

Zrywna_Szkapa
26-04-2008, 01:55
dobra debile skonczcie juz najezdzac na ludzi z facciem ze nazekaja na cip ze sa totalnie olewani przy kolejnych updejtach/ewentach. Z tego co widze to CIP dalej reklamuje swoja gre jako FREE MMORPG a to jest gowno prawda. Free to jest tylko demo Tibi. Niech sie cip zdecyduje albo tibia jest free i graczy z facciem traktuje sie powaznie albo nie jest free.

Rozłożyłeś mnie, zi0malu

Azared
26-04-2008, 08:03
Wy naprawdę nie widzicie tego, że aby ta gra musiała się rozwijać i zbierać dzieci przed kompami takie coś jest potrzebne ? Gdyby nie takie rzeczy to byście latali dalej na trolle koło Thais ( najstarsze tereny Tibii )... Poza tym... Nie czepiajcie się, że "niby" robią to bo zabrakło im kasy czy coś... Oni zawsze mają i będą mieć kasę, aż nie skończycie grać... Poza tym kto robi grę nie chcąc na tym zarobić... pomyślcie troche...

Valisha
26-04-2008, 10:05
przynajmniej expowiska na facc będą wolne. ;]

Thal
26-04-2008, 10:22
Nie wiem czemu się żalicie... Jak się wam coś nie podoba to nie musicie w to Grać:baby: Może Cipsoft musi też z czegoś żyć co nie ??? A wyobrażacie sobie ich rachunki? 24/7h przez cały rok...

SadaelusPL
26-04-2008, 13:33
Czyli jak bedą lecieć x2 to czy Obsidian Knife tez będzie wycinać x2 ?8o

Dako
26-04-2008, 13:53
Popieram tych, ktorzy twierdza ze taka praca. TO PRAWDA! Cipsoft nie grzeszy mądrymi pomysłami, lecz ten bedzie naprawde udany! Zawsze tak bylo i zawsze bedzie, ze pacc ma wiecej mozliwosci z gry niz FACC. Dzieci, ktore placza "cipsoft suks, ja nie bende mugl wiencej dostawac!!, rzal i bul nie bendzie morzna wiencej silkuw lotowac" OGARNIJCIE SIE! Żal wam wydac 80zl na pacc? Lepiej kupic tego pacca i miec przyjemnosc z gry niz 2kg cukierkow, ktore was utuczą. Cipsoft jak kazda inna działalnosc musi zachecac ludzi do kupna pacc, tak jak Nokia do zakupu ich telefonow. Moze beda problemy w dostanm sie na jakis konkretny resp tzn gs isle, kopalnie, quary, behe ale mysle ze warto. Nie potrzebnie zrobili to w roboczy tydzien, dzieci beda chorowaly by isc na quary, gsy ;d

Mi sie ten pomysl bardzo podoba, bedzie mozna sporo zarobic ; )

SadaelusPL
26-04-2008, 14:23
no ta... każdy ma swoje zdanie ale czy ktoś mi odpowie ^^?

Dako
26-04-2008, 14:28
@up

Raczej nie bedzie takiej mozliwosci ;x

Helixaw
26-04-2008, 15:16
po pierwsze dziciaczki ilu z was narzekalo, ze w tibii nic sie nie dzieje? Ze w takim MU czy innym WoWie czesto sa jakies eventy, podwojne expy itp, a w tibii tylko jakies glupie najazdy?

po drugie napalacie sie jakby te itemki mialy teraz leciec z kazdego mobka, a to niemozliwe, teraz sa rzadkie, jak przez tydzien zrobia 2x wiecej lootu to nic sie nie stanie (bedzie tyle itemkow, ile tak czy inaczej by bylo za 2tygodnie uzbierane...), a przynajmniej myslacy gracze beda mogli przyexpic

po trzecie, jak wam sie to nie podoba, to nie grajcie, nikt was nie zmusza, a jesli nie mozecie zyc bez tibii to najwyzszy czas udac sie do lekarza specjalisty ;)

i ostatecznie - ja tam sie ciesze, ze expie akurat na monsterkach, ktore nie looca tych itemow addonowych :D moze beda wolne w tym czasie :P

Sir_Hell_Lord
26-04-2008, 18:40
Dlaczego tylko dla PACC? A na cholerę FACC addony? I tak ich nie wykorzysta -,-. (chyba, że sprzeda...)
Pomysł całkiem fajny, szkoda tylko, że tak rzadko coś się dzieje w Tibii.:(

NieUmiemKucac
26-04-2008, 20:01
Nie oni sobie wsadzaja do ucha albo do czola

PainEdD
27-04-2008, 00:34
Super , ale czy bedzie jakis wolny spawn ?:>

Matixer
27-04-2008, 09:33
A czy tez bedzie exp x2 ?8o
8czy tylko loot x2 ;)
czy sam addon loot x2?:(

odpiszcie! help

Germanix
27-04-2008, 10:31
exp x2 już był
teraz będzie tylko loot x2.Niestety tylko na itemki addonowe.
Mam nadzieje, że wkrótce nastąpią skile x2 :)

olimpijski
27-04-2008, 13:10
na rooku na pacc zone tez bedzie 2x loot addonowy ?

Dako
27-04-2008, 13:56
@up

Tak.

rulez2002
27-04-2008, 18:08
beznadzieja i tyle X(

Richard56
27-04-2008, 18:59
Ja sie cieszę bo expowiska będą wolne

Ullerios
27-04-2008, 20:43
O Zal I Nic Z Tego Nie Będzie Higer lvl All Zajmom ;(

Don'Kosakov
28-04-2008, 12:46
skille x2 ;o to byłoby coś ;)

Anerian
28-04-2008, 15:25
@up Ja chciem taki event.

Mówiłem już że i tak mało kto zarobi na tym evencie, co najwyżej myślący gracze.

Evil-Michas
28-04-2008, 15:52
Mi sie podoba :P Bedzie spoko XD :faceoff:

Rybzor
28-04-2008, 16:10
To już jutro, ciekawe czy różnica będzie wielka ;)

xumi_wielki
28-04-2008, 19:26
Wiosna z nami, chyba już czas aby zrzucić z siebie zimową odzież i założyć coś na słoneczne dni.

To odpowiednia pora, aby zmienić swój wygląd również w Tibii. Masz ochotę zdobyć nowy strój lub po prostu dokonać zmian w swojej postaci? Jeśli tak, nie przegap eventu, który szykuje CipSoft. Od następnego wtorku (29 kwietnia), z wielu potworów na "PACC area" będzie można zdobyć przedmioty potrzebne do wykonania zadania na addon, z zawyżonym "współczynnikiem szczęścia". Będzie znacznie większa szansa, że z danego potworka wypadnie addon item (http://tibia.pl/items.php?type=creature_item&sort=nazwa&t=a). Oznacza to, iż przez cały tydzień będziesz mógł zbierać większe ilości tych przedmiotów niż zazwyczaj, przez co udoskonalanie swojego bohatera powinno stać się o wiele szybsze i łatwiejsze.

Przygotuj się do polowania! Nie zapomnij o zabezpieczeniu odpowiedniej ilości miejsca w plecaku, by zmieścić wszystkie te przedmioty! ;)

Ja to czekam na nowe stroje dla Facców, bo Pacc i tak ma już sporo.

abdull1
28-04-2008, 20:11
o której to się zaczyna ? 00:01 ?

Milten Magician
28-04-2008, 20:36
@up
Po server save na danym serwerze.

JimmyCzk
28-04-2008, 21:18
Dobra rzecz ale dla PACC.

killor
28-04-2008, 21:42
http://www.onlyfight.pl/c.php?c=sruba1945

Matias_th
29-04-2008, 08:18
Hmm... Pomysł taki sobie, bo:
Zapchane gs island i wszystkie inne paccowe miejscówki z gsami
Od chuja ludzi na calassie i frozen (gdzie zwykle jest pusto)
Huncisz sobie elegancko gsy wbija taki juvin i juz po zabawie bo odpali swojego pro evul bota tibia auto i bedzie waste bijac z e wave ue etc zeby zgarnac wiecej expa -.-
3/4 ludzi na pacc bedzie miało addonki warte dotychczas w 1kk+ (summoner, assassin, barbarian, oriental)
Z drugiej strony może chore i biedne facc-pro-poh-hunterzy oducza sie selac silkow po 10k each przez 2 miesiace bo kiedys widzieli jak jakis hajlefel kupowal po 10k each bo mu 3 brakowalo ale za 8k niechca sprzedac bo to za malo i ty masz pacc to masz kase na to...

Mam mieszane uczucia co do tego eventa...

KlonAdam
29-04-2008, 09:43
A co z przedmiotami ktore trzeba wymieniac do addonu typu:

C-armor, rh, fire sword itp ?

JUNIR
29-04-2008, 12:15
Starting next Wednesday, April 30th, numerous creatures in the

hahah zmienili ;p dopiero od jutra event

KlonAdam
29-04-2008, 14:00
nie zdazyli ze zmiana paramatrów dla wszystkich potworow ;]

CosmiQ
29-04-2008, 15:19
ale mam pytanie.
Ile ten event będzie trwał ? Jeden dzień czy już na zawsze tak będzie ?

Alanus Lutinum
29-04-2008, 15:23
@up
Tydzień.

Vein
29-04-2008, 15:37
na tibia.com nie pisze ze to bedzie "2X" drop tylko ze drop ebdzie wiekszy... nie pisze o ile. Przeczytajcie dokladnie newsa.

Matello
29-04-2008, 16:25
Ja osobiście nie gram już w tibię, ale sie wypowiem;)
Moim zdaniem takie eventy powinny byc, i to często, exp x 2, loot czy skill/mlv, powinny byc też czasem spawn x2:D
W WoW często są eventy, a to zachęca ludzi do gry, nie tylko ciągle to samo, chodź i tak wole Voyage:]

paciek89
29-04-2008, 16:36
Pomysł z eventem nie jest najgorszy, ale zabawnie będzie np. na Gs Isle gdzie będzie expić 15 osob

Lady_Sais
29-04-2008, 17:13
ja uwazam ze to ma swoje dobre i zle strony. dobra strona, no wiadomo... latwiej bedzie zrobic addon czy outfit, ale przeciez chyba nie o to w tym chodzi. moim zdaniem addony i outfity to jest cos czym mozna przyszpanowac przed innymi graczami. ja na przyklad zawsze jak widzialem kolesia w full assasinie czy nawet w druidzie to czulem respekt dla goscia. a teraz??.... co to bedzie full assasin... gowno w ktorym biegac bedzie co druga osoba -.-

Rybzor
29-04-2008, 17:28
ja uwazam ze to ma swoje dobre i zle strony. dobra strona, no wiadomo... latwiej bedzie zrobic addon czy outfit, ale przeciez chyba nie o to w tym chodzi. moim zdaniem addony i outfity to jest cos czym mozna przyszpanowac przed innymi graczami. ja na przyklad zawsze jak widzialem kolesia w full assasinie czy nawet w druidzie to czulem respekt dla goscia. a teraz??.... co to bedzie full assasin... gowno w ktorym biegac bedzie co druga osoba -.-
Popadasz w skrajność chłopie : o.

@topik
No ta, termin został zmieniony, stosowne info umieściłem w niusie.

@down

"Nie szata zdobi człowieka"
Ale czyny jego, o!

KlonAdam
29-04-2008, 21:25
ja uwazam ze to ma swoje dobre i zle strony. dobra strona, no wiadomo... latwiej bedzie zrobic addon czy outfit, ale przeciez chyba nie o to w tym chodzi. moim zdaniem addony i outfity to jest cos czym mozna przyszpanowac przed innymi graczami. ja na przyklad zawsze jak widzialem kolesia w full assasinie czy nawet w druidzie to czulem respekt dla goscia. a teraz??.... co to bedzie full assasin... gowno w ktorym biegac bedzie co druga osoba -.-Respekt... Respekt dla ludzi uczciwych miłych i potrafiących posługiwać się poprawna polszczyzna. Full outfity można kupić za kasę (a kasę można kupić za złotówki), można kupić postać z outfitami i nie wiem czy nadal uważałbym iż ta osoba jest cos warta.
"Nie szata zdobi człowieka"

Carlolek
30-04-2008, 09:22
Ciekawe co się będzie działo na małpach...bez żadnego eventu jest tam sporo ludzi a co dopiero teraz...ale ja i tak mam teraz rs'a xD

Carlolek
30-04-2008, 09:31
Po 1 to outfit event będzie TYLKO przez TYDZIEŃ, więc ceny takich outfitów jak assasin, tylko trochę zmaleją.
Po 2 to chyba musiało by minąc jakies ok. 5 lat żeby co 2 osoba biegała z full assasinem...bo na którąś część tego addona trzeba mieć NOSE RING który i tak ZAWSZE wypada z The Horned Fox, lecz takie potwory czyli bossy respią się bardzo rzadko...:(

tim26
30-04-2008, 11:09
przestancie sie zalic facce poco mieliby cos robic dla was jak wy tylko zerujecie na tej grze grajac za free? zamiast sie zalic kupcie se pacc-.-

Gawus
30-04-2008, 12:20
Już mogłoby by być nawet dla facc po przeczytaniu dzisiejszego news ;/ Z potworów które są na fcc i pacc nie będzie lecieć więcej - np Giant Spider.

Thadel
30-04-2008, 12:30
I jeszcze jedno: będzie loot addon itemków x5 :)

#fyrszt póst rybzora:
więc Cip'y nie potrafią zrobić "obszarowego" większego dropa, więc zrobili tak, że tylko moby na pacc'u :/ a więc nawet takich dość prostych rzeczy nie potrafią zrobić :/

Vein
30-04-2008, 12:36
@UP
Ja tez myslalem ze maja oddzielnie ratio dla np. gsow na pohu a gsow na goromie ale sie pomylilem......
Coz dordzy gracze - nici z silkow, orchidow, iron ore z dwarfow itp :)

Buszmenx
30-04-2008, 12:44
Tibia staje sie OTSem xd
najpierw 2x exp a teraz loot xd

Pozdro dla Guardi :P

Reizorek
30-04-2008, 13:50
Po 1 Jeżeli mówicie ,że na jednego pirata będzie 10 osób itp to było nie grać na serwerach non-pvp a nie teraz narzekać ...
Po 2 Jeżeli nie podoba sie pomysł CS to nie grajcie nikt wam nie każe ich gra ich zasady..
Po 3 Choć przesadzili z tym ,że niektóre addony powinny być tylko dla osób które sie starają a nie botterów którzy liczą na farta a teraz ten 2x loot <to właśnie ich fart> niektórzy długo odkładają kasę żeby sobie kupić jakie nowe szmatki....
Po 4 To by było dobre ale tylko na niskopoziomowe addony takie jak : Citizen....
Po 5 NIE PASUJE TO KU*** NIE GRAC !!

Lady_Sais
30-04-2008, 14:01
500%!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!?????????????????????

czy wy tez uwazacie ze to juz jest lekka przesada?

HearMala
30-04-2008, 15:03
hmm.. ja na grajac na rookgaardzie nie zauwazam ZADNEJ zmiany w loot rate na PACC area.. Zapytalem wiec na Helpie dlaczego tak jest i wiecie jaka odpowiedz otrzymalem?

Ze wolfy/chickeny sa za rowno na PACC area jak i FREE area, wiec z nich loot jest taki sam.

Zapytalem co to ma do rzeczy, gdyz event dotyczy PACC area a nie potworkow.. Powiedzial mi ze obojetnie czy jestem na PACC czy FREE area, to z potworow ktore na FREE wystepuja loot rate sie nie zmienia. :|

Jakos mi sie w to wierzyc nie chce..

Kleczajek
30-04-2008, 15:08
Sorry jeśli odpowiedz na moje pytanie była już udzielona ale nie chce mi sie tych stron przeglądać ;P

Czy dusty z demonów będą częściej schodzić? ;)

Rybzor
30-04-2008, 15:38
No ładnie CipSoft zrobił graczy w balona ._.

Duch Guardi
30-04-2008, 15:58
Dupa a nie 5x loot expie na gs'ach 1,5h i 0 silków -.-' .... CipSoft chyba szukał naiwnych żeby pacc kupili

Lynx
30-04-2008, 15:58
Sorry jeśli odpowiedz na moje pytanie była już udzielona ale nie chce mi sie tych stron przeglądać ;P

Czy dusty z demonów będą częściej schodzić? ;)

tak ale z GS/DLi loot jest taki sam :))

@up czytja new na tibia.com xDDDD

Monsters that exist in premium and free areas, such as giant spiders, will not have a higher drop rate.

Kup.Se.Musk
30-04-2008, 16:09
To jest pizda, nie event. Zrujnuje się znowu gospodarka. Teraz się cieszycie, że addony porobicie. Po evencie będzie płacz, że np. na takich quarach macie waste, bo finy będą chodziły po 2k each. Co ten CIPSOFT od*******a?!

KaMiLSpAwW
30-04-2008, 16:10
omg to co takiego zostaje ? quary , djinny , poi monster, demce hmm sux troche ;]