zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Oszustwo

Wilq11
25-04-2008, 12:29
Witam szanownych użytkowników forum

Jest to moj pierwszy post na tym forum. Przepraszam że tematem jest przykra sprawa.
Miannowicie chcialbym wszystkich przestrzec przed graczem o imieniu

FOLCIK

Kolega mnie oszukal. Nie wyslal mi itemku chociaz za niego zaplacilem. Jestem nowym graczem Tibii i chcialem sie tym faktem podzielic. Chyba wszystkim nam zalezy aby swiat Tibii byl wolny od scammerow.

Przepraszam i Pozdrawaim

Xarupi
29-04-2008, 17:18
od retardów tez by mógł byc wolny ;<

Martka
29-04-2008, 17:26
A od czego jest opcja trade?

Gypsy
30-04-2008, 00:22
od retardów tez by mógł byc wolny ;<

haha bolcio jak to sie mówi?

"przyganiał kocioł garnkowi"?

no offence :D

Works__1985
30-04-2008, 00:40
Witam szanownych użytkowników forum

Jest to moj pierwszy post na tym forum. Przepraszam że tematem jest przykra sprawa.
Miannowicie chcialbym wszystkich przestrzec przed graczem o imieniu

FOLCIK

Kolega mnie oszukal. Nie wyslal mi itemku chociaz za niego zaplacilem. Jestem nowym graczem Tibii i chcialem sie tym faktem podzielic. Chyba wszystkim nam zalezy aby swiat Tibii byl wolny od scammerow.

Przepraszam i Pozdrawaim

Cześć! Rozumiem cię absolutnie i zgadzam się z tobą, mi także zależy aby świat tibii był wolny od takich ludzi, ale zauważ, że to niestety nie jest możliwe, z czasem kiedy internet stał się tani i w miarę dostępny dla prawie każdego pracującego człowieka, posiadającego komputer, jest to rok 2005~ ilość graczy w tejże grze wzrosła i to bardzo, wraz z wzrostem ilości graczy wzrosła liczba oszustów, złodziejów, i tym podobnych. W tę grę kiedyś grały tylko osoby starsze jak 16+ lat z przyczyn wspomnianych przez moja osobę wyżej (internet i jego koszt) nie myślano wtedy w jaki sposób można by oszukać kogoś aby sobie dogodzić, większość graczy była uczciwa. Niestety wracając do tego co jest teraz oszukać może cię nawet kolega poznany w tej grze ! Codziennie ktoś próbuje w jakiś sposób kogoś okraść z jego przedmiotów. Dlatego polecam ci uważać na graczy nie ufać im nadmiernie, nie wysyłaj nigdy zapłaty za przedmiot parcelem do sprzedawcy, szanse, że cię oszuka to wg mnie jakieś 89%, po przedmioty, jeśli wybierasz się do jakiegoś miasta, to najlepiej pieniądze wysyłaj do tego miasta parcelem ale do samego siebie i idź po odbiór przedmiotu, wtedy masz pewność, że jak ktoś cię zabije to nie stracisz pieniędzy, albo, że gracz zechce cię oszukać

Pozdro ~!

Wilq11
14-05-2008, 15:46
Dziekuje za komentarze i odpowiedzi....
Uwazam ze powinnismy opisywac takie zdarzenia (moze stworzyc black list) i jednoczesnie o nich dyskutowac. Osobiscie mysle ze reputacja (przy duzym lvl, Folcik ma akurat 50+) jest znacznie bardziej cenna niz jakikolwiek item.

Vasudanin
14-05-2008, 15:59
Wiesz że poziom nie świadczy o człowieku? To jakis głupi stereotyp że np. dwieście pięćdziesiątemu poziomowi bardziej się ufa, aniżeli dwudziestemu któremuś. No chyba że ten dwudziesty naprawdę jeszcze ani razu nie oszukał.

Wilq11
15-05-2008, 10:25
Nie napisalem ze poziom swiadczy o czlowieku. Mialem na mysli raczej to ze koles raczej troche posiedzial (czytaj: wlozyl pracy) zeby wbic taki level. Razem z tym siedzeniem stworzyl siec kontaktow z innymy graczami (czytaj: reputacja) ktora bezsensu niszczy i do tego za jakies marne grosze.

Wallen'rod
24-05-2008, 00:18
FOLCIK..
Chłopak kiedyś dał mi nawet swoje gg po tym jak rzekomo miał mi zapewnić nietykalność w KAZO za trochę kasy.

Jest to wzorcowy przykład człowieka dla którego nie istnieje moralność i honor..

takie moje zdanie w skrócie na temat tego Pana..
pozdrawiam wszystkich PRAWDZIWYCH graczy

Varcetti
15-07-2008, 16:14
FOLCIK..
Chłopak kiedyś dał mi nawet swoje gg po tym jak rzekomo miał mi zapewnić nietykalność w KAZO za trochę kasy.

Jest to wzorcowy przykład człowieka dla którego nie istnieje moralność i honor..

takie moje zdanie w skrócie na temat tego Pana..
pozdrawiam wszystkich PRAWDZIWYCH graczy

Rzadko w grze można spotkać ludzi z honorem,
Niektórzy mają niezły zarobek z "Protegowania ludzi". Biorą 50k i nara, jesteś ignored. Jak to powiedzial kiedys Kiras Resah dobrego pro nie da się kupić, dobre pro możesz mieć tylko u kumpla. :p