PDA

Pokaż pełną wersje : Prorogram do tworzenia muzyki

Snopeczek
27-04-2008, 19:04
Witam,
poszukuję programu do tworzenia muzyki. Serio, nie wiem jak to inaczej określić, bo nie za bardzo się na tym znam. Chodzi mi o programik, dzięki któremu mógłbym stworzyć dość proste bity, podkłady. Oczywiście nie tylko dźwięki perkusyjne, chociaż to też zapewne się przyda.
Jeżeli ktokolwiek zna taki program, proszę o jego nazwę ew. upload i w miarę możliwości o krótką instrukcję :)

PS. Jeżeli jakikolwiek użytkownik wskaże mi opcję 'Szukaj' proszę o link, pod którym mogę znaleźć taki temat. Szukałem i nie znalazłem :l

Pozdrawiam,
Snopeczek

Martka
27-04-2008, 19:08
http://www.instalki.pl/programy/download/tworzenie_muzyki/

Spróbuj wybrać coś z tej stronki.

metiu
27-04-2008, 19:32
Najlepszym programem jest tylko i wyłącznie FL Studio, znane również jako Fruity Loop. Nic nie przebije tego programu, robisz na nim bity jakie masz ochotę - zaczynając od r'n'b a kończąc na techno(?). Niestety, te nowsze części możesz tylko kupić. Jest jednak sposób na te starsze, które różnią się tylko kilkoma samplami(dźwiękami). Ściągasz demo (ja miałem 5 część, ale obecnie góruje 7) i cracka. Cracka wgrywasz do folderu z demówą i masz full :) Wiesz możesz spróbować z 5 ale i z 7 także bo podobno działa, mi się niestety nie udało czegoś takiego znaleść. I poszukaj na programach do ściągania typu eMule, bo na stronce downloadu nie będzie. Chyba, że na www.peb.pl

Snopeczek
27-04-2008, 20:17
@up metiu
dzięki :) właśnie ściągam FL Studio i zacznę kombinować :) i zagryzłeś mnie, zapomniałem o peb'ie ;p

Walekifa
27-04-2008, 21:18
A o tym co można zrobić na FL można posłuchać na pierwszych płytach ostrego ; p

metiu
27-04-2008, 21:22
I pierwszej płycie Paktofoniki, Tedego i pierwszych beatach Timbalanda o ile się nie mylę : )

@down
eJay'e to programy z tzw "ograniczeniem". Mają ograniczoną liczbę dźwięków, które i tak są słabe. W przeciwieństwie do FL Studio nie można tam dodawać dźwięków.

Voon
28-04-2008, 07:47
Groove eJay. Niewiem czy Cie zadowoli.

#Edit:
Up:
A import własnych 'kompozycji'/'dźwięków'?

Mapa_Europy
28-04-2008, 19:37
Nie zakładając nowego tematu i zaśmiecając forum, zapytam:
Jak podłożyć np pod film, żeby było 70% dźwięku filmu i 30% muzyki?
Jak w pewnym momencie uciąć i wstawić kolejny kawałek, od danego miejsca? (o muzyce mowa)

Arrivald
29-04-2008, 19:04
I pierwszej płycie Paktofoniki, Tedego i pierwszych beatach Timbalanda o ile się nie mylę : )

@down
eJay'e to programy z tzw "ograniczeniem". Mają ograniczoną liczbę dźwięków, które i tak są słabe. W przeciwieństwie do FL Studio nie można tam dodawać dźwięków.

Kinematografie w flu robili?

Gonzo von Krenzel
29-04-2008, 20:06
Najlepszym programem jest tylko i wyłącznie FL Studio, znane również jako Fruity Loop. Nic nie przebije tego programu,
Co za bzdura,. Przepraszam, ale inaczej tego nazwać nie potrafię. Jeśli czegoś nie jesteś pewien to nie pisz, a jeśli jesteś pewien to lepiej dodaj 'chyba' przed wypowiedzią.

Na FL Studio da się zrobić dużo fajnych rzeczy, ale na pewno nie jest on najlepszym programem do 'robienia muzyki'...

Polecam np. dużo lepszego Reasona - niedawno wyszła czwarta wersja tej imitującej hardwarowe cacka aplikacji - http://www.propellerheads.se/products/reason/