Pokaż pełną wersje : Broń i jej level
Przy niektórych broniach (zwłaszcza tych lepszych) pojawiły się do nich levele np. ,,Fire Sword - Wymagany poziom: 30"
Mam takie pytaie: Po co to?
*czy to tylko poto żeby wiedzieć od którego levela POWINNO używać się danej broni?
*Od tego levela idą lepsze hity?
*Bez tego levela nie będę prawie wogule hitać potwora?
Czy ktoś może mi wyjaśnic?! Proszę o piną odpowiedź i zgóry dziękuję ;)
Lvl broni oznacza poziom, od ktorego mozesz zadawac pelne obrazenia dana bronia. Jesli go nie masz - beda one o okreslony % nizsze.
Moim zdaniem to jest dobry pomysl z tym poziomem na miecz bo takie 8 lvle nie beda biegaly np z giant swordem ktory jest wymagany chyba od 55 lvla a tak wiesz od,ktorego lvla bedziesz danym mieczem zadawal obrazenia i im wiekszy lvl od lvla miecza tym wieksze hity...
up: blablabla
Załóżmy 30lvl na tego nieszczęsnego FSa - walniesz 100% jego mocy
29lvl - będziesz w stanie wykorzystac 98% jego mocy(atk razy 0,98 i masz atk broni)
20lvl - będziesz w stanie wykorzystać 80% mocy(atk razy 0,8)
Z każdym lvl w dół tracisz 2% jego mocy.
Później zależy od skilla i "częściowo od lvl".
JimmyCzk
28-04-2008, 21:41
To dobre rozwiązanie, bo taki 8 lvl ma kumpla na serwie albo sobie kupi kasę i śmiga. Teraz trzeba zapracować na broń.
up: blablabla
Załóżmy 30lvl na tego nieszczęsnego FSa - walniesz 100% jego mocy
29lvl - będziesz w stanie wykorzystac 98% jego mocy(atk razy 0,98 i masz atk broni)
20lvl - będziesz w stanie wykorzystać 80% mocy(atk razy 0,8)
Z każdym lvl w dół tracisz 2% jego mocy.
Później zależy od skilla i "częściowo od lvl".
Ow rly? Wiem, że było dużo spekulacji na ten temat, ale z doświadczenia wiem, że brak określonego lvl wywołuje efekt nadmiernych chmurek (choć ofc porządne hity też się zdarzają).
blackregis
29-04-2008, 12:44
Ow rly? Wiem, że było dużo spekulacji na ten temat, ale z doświadczenia wiem, że brak określonego lvl wywołuje efekt nadmiernych chmurek (choć ofc porządne hity też się zdarzają).
Tyle doświadczeń ile graczy ...
U mnie jednak nie zauważyłem wzmożonych zablokowanych/przyjętych na tarczę uderzeń, ale ich osłabienie, generalnie coraz mniejsze wraz ze zbliżaniem się do progu levelowego broni.
Co przekłada się na to, że postać z FS-em na 29 lvl zachowuje się prawie identycznie jak postać z 30 lvl z tą samą bronią.
Evil-Michas
29-04-2008, 15:15
Z jednej strony faktycznie glupio dla kiny, ale pomyslcie o innych profesjach, sorc i drut takze ma od levela wandy Pall royale, hunty sperasy itp... Mysle ze jednak spoko zrobili ze swordy sa od levela:D
Level na runy zrobili po to, żeby 8 lvle z 15 mlvlem nie biegały przed depo z SDkami. No i nie biegają. Nie ma już magebomb.
Level na bronie zrobili po to, żeby 8 lvle ze skillem w clubie ~60,65 nie biegały z warhammerem i nie były postrachem wśród słabiej opancerzonych sorców,druidów.
I nie płaczcie, że teraz 8 lv sorc/druid ubije 13 knighta z różdżki. Ja z battle hammerem na skillu 34(!) zadawałem piękne hity po 20,30 właśnie sorcowi w pełnym EQ.
wojo1310
29-04-2008, 20:17
ja mam 22 lvl i wale z fs...nie widze zbytniej roznicy...hity ida do 60 normalnie+20 z ognia :)
To ja walne z innej beczki...
Mam pallka [20 lvl] i mam pytanie.
Zakładając, że robie obliczenia [jak ktoś up]
I mam:
Royal Spear - 25 lvl - 35 Atk
Ja mam 20 lvl.
5 lvl = 10 % | 100 - 10 = 90 %
Czyli:
0,9 * 35 [atk rs] = 31,5
--------------------------------------
To lepiej latać z rsami już czy ze zwykłymi spearami, które mają 25 atk?
Z których lepiej będzie się rzucać? :P
Za odpowiedź dziękuje ::D
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.