Pokaż pełną wersje : Gta Iv
Jedna z najbardziej oczekiwanych gier roku wczoraj trafiła na sklepowe półki. Ja niestety nie posiadam Xboxa ani PS3 ale ci którze mają którąś z konsol niech się wypowiadają..
Ciekawe czy gra wyjdzie na PC.
Walekifa
30-04-2008, 20:26
@ UP
Nie,kurwa,nie wyjdzie.
Ciuu, kolejny temat. Mam nadzieję, że chociaż na tym forum ludzie nie będą się branzlować przed zdjęciami z tej gry >.<
*Bluray
Niee, bo niby po co. Przecież żadna część tej gry nie była na PC, więc po co mieli by IV robić?
http://youtube.com/watch?v=XiypZ07dgOE
Tu macie gameplay.
No to juz wam mowie:
Wersje pirackie zle dzialaja, doczytuja, itp.
Na obu konsolach czasem sa duze spadki fps.
Na ps3 gta 4 sie zawiesza.
Jak narazie nic nie wiadomo na temat wersji PC (prawdopodobnie nie bedzie).
Model jazdy jest troszke "galaretkowaty" i samochody sie bujaja.
Fabula gry super.
Wiekszosc recenzentow daje 10/10.
Gre mozna ukonczyc w okolo 30h+
Jeszcze jakies pytania?
@down: nom, pograj 10h i wyjeb save :D
Z tym zawieszaniem się to podobno wystarczy wyjebać stary save albo przeinstalować GTA.
Nie powiem, od gierki nie spodziewałem sie wiele, wg mnie to ciągnięcie kultowej sagi. No i dzięki tem sie nie zawiodłem. widziałem kilka filmików, filmiki w zapowiedziach są ładne, realistyczne i dopieszczone, zaś te z gry są jak gta:sa, grafika lekko podciągnięta i dodano pare trybów. Nic wielkiego. Jak na taki tytuł to wręcz mało.
Davido16
30-04-2008, 21:31
Na filmiku bardzo ciekawie wygląda. Ciekawie jak gra się naprawdę.
Mam GTA IV na PS3. Rzadnych ścin (PS3 60 gb). IMO. warto było wydać te 250 zł. Gameplay i dialogi są poprostu świetne. Nie wiem jak na Xboxie (pdobnosz też) ale widać "schodki", "ząbki" czy jak kto woli, ale naszczęście "tylko" na samochodach.
Pozdrawiam
@Tompior
Ta, słyszałem że na PS3 nie ma pełnego Hd (640p chyba).
@Karl0ss - obie wersje sa takie same, pod wzgledem graficznym. Sa tylko male wyjatki, takie jak:
Brak pelnego HD na PS3, ale za to kolory sa troche "cieplejsze".
Wlasnie na wersjach 60gb PS3 podobno sie najbardziej zawieszalo gta :) Oczywiscie nie u wszystkich.
Po necie krazy data 30 listopada jako data premiery GTA IV na PC.
Jednak przedstawiciel Rockstar poproszony o weryfikacje tych plotek odmowil komentarza. Trzeba czekac ;/
Przeczytalem na gram.pl :D
Serious Sam
30-04-2008, 22:42
Gta , jak gta ;)
Kolega zamówił sobie wersję kolekcjonerską, trochę kasy musiał wybulić, ale tak to jest jak się nie może doczekać :P
Wiadomo dlaczego powiedzieli: "no comment".
Microsoft zaplacil 50mln $ za pare przywilejow.
Po 1. Na reklamach gry przed premiera bylo logo tylko Xboxa 360 (bez ps3).
Po 2. Na X0 wyjda dodatki, na ps3 nie.
Po 3. Jezeli ma wyjsc wersja na PC, to nie powiedza tego teraz, aby wiecej osob kupilo konsole dla tej gry.
Jak widac, dolary moga zdzialac cuda :D
@up: szkoda tylko, ze ta torba w wersji kolekcjonerskiej to straszne badziewie.
Miałem kasę tylko na Assassin's Creeda, sorry Rockstar ;-(((((((((
A piracenie na X360 jest zbyt ryzykowne, jednak, nawet na modelach z 65nm prockiem, imo ryzykuje się wtedy większą kasę niż kupno 1-2 org. rocznie.
Ogolnie piracenie na konsolach nie ma sensu.
Kupujemy gre nowa lub uzywana za 100-250zl. Przechodzimy ja a potem sprzedajemy za podobna kwote na allegro.
@Rylek: 2 gry rocznie?!?! Z 5 to minimum :P
Tuhamiid
01-05-2008, 15:35
Spodziewałem sie czegos wiecej po gta IV.. gram na ps3 , narazie sie z 2x zwiesila mi gra ;P
a na pc wyjdzie szybciej niz wam sie wydaje, zawsze tak z gta jest ze sprzedadza tam z 10 mln egzemplarzy na konsole, potem juz coraz wolniej bedzie to schodzilo i trzeba bedzie ratowac interes, to wyjdzie na PC :p
a na pc wyjdzie szybciej niz wam sie wydaje, zawsze tak z gta jest ze sprzedadza tam z 10 mln egzemplarzy na konsole, potem juz coraz wolniej bedzie to schodzilo i trzeba bedzie ratowac interes, to wyjdzie na PC :p
Taaaa, zajebiscie im interes ratuje wersja pc. Ile osob mialo oryginalne GTA SA na PC?
Z moich znajomych wszyscy mieli piraty. W internecie tak samo, piraty.
Na konsolach ma sie najwiekszy zysk ze sprzedazy gier.
Zrobienie GTA 4 kosztowalo 100mln $. M$ zaplacil im 50$ (no niezle...). Pozostaje 50 mln aby wyjsc na 0.
1 gra kosztuje... 50$. Wiec 1 mln gier daje nam 50mln. Trzeba od tego odjac koszt wyprodukowania plyty i jej wytloczenia (nie wiem ile od sztuki bierze tlocznia, ale na pewno niewiele).
Takiego zysku na pc nie bedzie.
Taki bonus od ctrl+alt+del:
http://img293.imageshack.us/img293/904/7gwiazdaaa1.jpg
@up
A te piracenie PC wersji GTA to tylko dlatego, ze Rockstar wymysla chore ceny - GTA:SA byla ze 2 razy drozsze od innych gier w momencie premiery. Z tego co pamietam chyba 250zl. Myle sie?
A i tak najlepsza gra z serii GTA jest Vice City. Ten klimat, muzyka... Uwielbiam ta gre.
A mozna ja kupic teraz za 25zl :)
Taaaa, zajebiscie im interes ratuje wersja pc. Ile osob mialo oryginalne GTA SA na PC?
Z moich znajomych wszyscy mieli piraty. W internecie tak samo, piraty.
Na konsolach ma sie najwiekszy zysk ze sprzedazy gier.
Zrobienie GTA 4 kosztowalo 100mln $. M$ zaplacil im 50$ (no niezle...). Pozostaje 50 mln aby wyjsc na 0.
1 gra kosztuje... 50$. Wiec 1 mln gier daje nam 50mln. Trzeba od tego odjac koszt wyprodukowania plyty i jej wytloczenia (nie wiem ile od sztuki bierze tlocznia, ale na pewno niewiele).
Takiego zysku na pc nie bedzie.
Zysku takiego nie bedzie napewno, ale konwersja gry tez duzo nie bedzie kosztowac a zawsze cos zarobia :p
Powinni do trybu MP wprowadzic cd-key ktory bedzie sprawdzany przed kazdym laczeniem sie do serwera, to sukces call of duty
A i tak najlepsza gra z serii GTA jest Vice City. Ten klimat, muzyka... Uwielbiam ta gre.
A mozna ja kupic teraz za 25zl :)
Zgadzam się! VC miało i ma swój klimat :P
Walekifa
01-05-2008, 19:32
1 Milion sprzedanych egzemplarzy to jest nic. Polecam poczytać newsy (te ciut starsze) na Cd-action.com.pl Mają z tego zysk. I to ogromny ; P
Edit: A nawet wam go tu skopiuje:
To, że premiera Grand Theft Auto IV będzie wielkim wydarzeniem, nie ulega wątpliwości. Niektórzy twierdzą jednak, że przy okazji padnie branżowy rekord - przewidują, że 'czwórka' zarobi w pierwszym tygodniu sprzedaży 400 mln dolarów.
'Źródła zbliżone do wydawcy' donoszą, że Take Two śledziło liczbę kopii gry przekazanych sprzedawcom i na tej podstawie wyliczyło, że w pierwszym tygodniu po premierze powinno się sprzedać 6 milionów sztuk na łączną kwotę 400 milionów dolarów. Niektórzy analitycy przewidują, że liczbe te moga być o wiele wyższe - że w samych Stanach sprzeda się w tydzień niemal 6 milionów egzemplarzy, a kolejne 3,5 mln zejdzie z półek sklepowych w Europie. Obecnie rekord należy do Halo 3, które w ciągu pierwszych siedmiu dni znalazło 5 mln nabywców i zarobiło 300 mln 'zielonych'. Take Two z pewnością przyda się sukces GTA IV - firma będzie miała dzięki niemu o wiele mocniejszą pozycję w negocjacjach z Electronic Arts.
Vanhelsen
01-05-2008, 21:16
Taaaa, zajebiscie im interes ratuje wersja pc. Ile osob miało oryginalne GTA SA na PC?O ile nie będzie tak jak z GTA VC które wydano u nas chyba z rok po premierze to kasa będzie... ale widzisz, nie zawsze myślenie o kasie im wychodzi :<
O ile nie będzie tak jak z GTA VC które wydano u nas chyba z rok po premieże to kasa będzie... ale widzisz, nie zawsze myślenie o kasie im wychodzi :<
!!11!!1! ;ooo
Tuhamiid
01-05-2008, 22:54
Ta Vice City najlepsza...
Powiem wam ze po ok. 20h grania w GTA IV, po lekku mi sie nudzi.. mimo naprawde wielu mozliwosci to oklepany pomysl :/ spodziewalem sie wiecej :P
Shanhaevel
01-05-2008, 23:04
@up
A te piracenie PC wersji GTA to tylko dlatego, ze Rockstar wymysla chore ceny - GTA:SA byla ze 2 razy drozsze od innych gier w momencie premiery. Z tego co pamietam chyba 250zl. Myle sie?
Nie chore, tylko po standardach zachodnich. Polskie ceny gier, czyli 60-100 zł wychodzą zazwyczaj z tego, że rodzimi dystrybutorzy 'stają na głowach', by dostosować ceny do polskiego rynku. : ) Monopol na chore ceny ma Microsoft.
No to juz wam mowie:
Wersje pirackie zle dzialaja, doczytuja, itp.
Na obu konsolach czasem sa duze spadki fps.
Na ps3 gta 4 sie zawiesza.
Jak narazie nic nie wiadomo na temat wersji PC (prawdopodobnie nie bedzie).
Model jazdy jest troszke "galaretkowaty" i samochody sie bujaja.
Fabula gry super.
Wiekszosc recenzentow daje 10/10.
Gre mozna ukonczyc w okolo 30h+
Jeszcze jakies pytania?
@down: nom, pograj 10h i wyjeb save :D
1. Spadku fps nie uświadczyłem, a mam już 30% gry i nic takiego sie nie zdarzyło.
2. Gta zawiesza się TYLKO na wersji 60GB (O ironio, na takiej jak moja : ((((((((( ), aby temu zapobiec wystarczy przeinstalować grę (save kopiujesz na pen drive i z głowy). Mi tak na amen, że musiałem ją resetować zawiesiła się 2 razy, więc nie ma tragedii, bo to i tak duże obciążenie dla niej.
3. Samochody trzeba umieć opanować, bo jeśli się jest beznadziejnym kierowcą, to lepiej się w ogóle nie brać za tę grę. Samochody są trudne do opanowania przy większych prędkościach, wystarczy malusieńka hopa, żeby wylądować na dachu. Hamować trzeba z wyczuciem, bo inaczej zablokują się koła i wpadniemy w poślizg, trzeba umiejętnie wchodzić zakręty itp itd.
4. Fabuła jest PRZEMADERFAKERMEGAWYPASIONA ;o
Ta gra naprawdę wciąga. W dniu premiery grałem w nią od 16:00 do 01:30 (2h przerwy na tv, 1h na jakies pierdoly), w środę od 13:00 do 18:30, a dzisiaj grałem już od dziesiątej z drobnymi przerwami na kompa i skończyłem dopiero po 16, jak wychodziłem na koncert. Po koncercie wróciłem i od 21 gram z ziomkiem do teraz - gramy po misji. Pewne zwroty akcji w fabule są zupełnie niespodziewane, aż sam się zdziwiłem, chociaż we wszystkich serialach typu CSI przewiduję zakończenie ;d
Btw, silnik fizyczny Euphoria sprawuje się świetnie, ale grając we dwóch można mieć napady śmiechu, jak widzi się murzyńskich grubasów ochroniarzy, którzy po trafieniu wypadają za barierkę i sami się zabijają. Po prostu jak jest się w gronie większym niż 1 osoba, to rag doll jest przezabawny ;p
Mam GTA IV na PS3. Rzadnych ścin (PS3 60 gb). IMO. warto było wydać te 250 zł. Gameplay i dialogi są poprostu świetne. Nie wiem jak na Xboxie (pdobnosz też) ale widać "schodki", "ząbki" czy jak kto woli, ale naszczęście "tylko" na samochodach.
Pozdrawiam
@Tompior
Ta, słyszałem że na PS3 nie ma pełnego Hd (640p chyba).
Poczucie humoru Nika jest świetne, więc i dialogi też. Schodki owszem, są tylko na samochodach, ale nie przeszkadza to w rozgrywce - wystarczy popatrzeć na poprzednie części i nie ma już żadnych ale ;)
Tak przy okazji, strasznie denerwuje mnie to, że przyjaciele dzwonią do mnie (w grze) i chcą wyjść akurat wtedy, jak biorę/robię misję i nie mogę z nimi nigdzie iść ;s
2. Gta zawiesza się TYLKO na wersji 60GB
Nie wprowadzaj ludzi w blad.
To prawda, na wersji 60GB NTSC zawiesza sie najczesciej, ale problem moze wystapic na WSZYSTKICH wersjach ps3.
Ostatnio slyszalem o zwiechach na zwyklych 40GB ps3.
No dobra, to kto mi kupi PS3 i GTAIV z okazji 2 maja? Oddam w naturze.. (ziemniaki moge pokopac czy cos..)
Vanhelsen
02-05-2008, 21:23
No dobra, to kto mi kupi PS3 i GTAIV z okazji 2 maja? Oddam w naturze.. (ziemniaki moge pokopac czy cos..)Nie wiem czy znajdą się tutaj jakieś osoby SM które chcą by im kopano "ziemiaki" :<
Ja czekam na wydanie na blaszaki bo ikspudła a tym bardziej pleja nie posiadam, chyba :<
Rocket Slayer
23-07-2009, 18:24
Witam
Zamierzam kupić GTA IV lecz potrzebuje kilku informacji:
1. Czy rzeczywiście ta gra potrzebuje jakiegoś kombajnu, czy po łatkach (zmniejszających wymagania enginu "Rage" bodajże, na którym gra jest oparta) będę mógł pocinać na medium w takiej konfiguracji:
- Gigabyte hd4850 512MB GDDR3 256
- 2GB RAM Patriot 800Hz DDR2
- Intel Dualcore E2200 2.2 GHz
(Crysis na maksymalnych detalach poszedł)
2. Czy są w niej jakieś minigierki, znajdźki, przydatne w grze? Coś jak misje ambulansem - po skończeniu odpowiedniego poziomu masz więcej HP; Znajdźki - coś jak podkowy lub grafitti. Po zebraniu odpowiedniej ilości respiła się broń.
3. Wasza opinia na temat fabuły/wykonania. Graliście więc wiecie lepiej :)
Byłbym wdzięczny za pomoc.
Procek może tu stanowić największy problem. Ja grałem na prawie najniższych detalach na:
3gb ddr2
radek 3650 512mb
2.4 d2c
Więc na niskich średnich/niskich powinno ci pójść ; p Ale nie widzę sensu grania na takich, na prawdę gównianie to wygląda i psuje przyjemność z gry.
Witam
1. Czy rzeczywiście ta gra potrzebuje jakiegoś kombajnu, czy po łatkach (zmniejszających wymagania enginu "Rage" bodajże, na którym gra jest oparta) będę mógł pocinać na medium w takiej konfiguracji:
2. Czy są w niej jakieś minigierki, znajdźki, przydatne w grze? Coś jak misje ambulansem - po skończeniu odpowiedniego poziomu masz więcej HP; Znajdźki - coś jak podkowy lub grafitti. Po zebraniu odpowiedniej ilości respiła się broń.
1. http://www.systemrequirementslab.com/referrer/srtest (wg mnie na najnizszych - srednich pojdzie)
2. Masz bilarda, kregle, automaty. Mozesz jezdzic samochodem policyjnym + masz dostep do kompa glin, z ktorego jestes wysylany na pewne dodatkowe misje.
3. Gralem na Xboxie i nie zaluje tych 200zl ;p
Rocket Slayer
23-07-2009, 19:45
Tompior, fish
Dzięki. Chyba jednak zrezygnuję. Myślałem, że to z tym kompem to tak mocno przesadzone opowiastki :/ Albo, że jakiś patch to zmienił...
Cóż, dziękuję za info i chyba dopiero tą grę kupię gdy będzie za 59zł w jakiejś kolekcji
Prędzej się w 2012 końca świata doczekasz. Takie tytuły tanieją po latach. Jeżeli masz dobry komputer, to naprawdę polecam kupić.
Witam
Podkręć procesor i karte i pójdzie na średnich
Jest zbieranie gołębi tzn. strzelanie do nich
O fabule za bardzo nie wiem bo grałem po angielsku a za bardzo nie umiem angielskiego tylko tyle co pokazali w filmikach zrozumiałem coś.
2. Możesz wyjść ze znajomymi na kręgle, lotki (darts), do tego w/w gołębie.
3. Niko Bellic (Serb? Chorwat?) przyjeżdża do Liberty City pod namową Romka, po to, aby zaznać spokoju, lecz Roman ściągnął go do miasta, bo ma spore kłopoty. Twoim głównym celem jest dorwanie Darko za zabicie przyjaciół Niko. Misje głównie wykonujesz po to, aby dowiedzieć się, gdzie on przebywa. Gdy go znajdziemy, można go zabić lub puścić wolno. Są tez misje z rastamanami, alfonsami, Dimitrim (który... zabije Romana podczas ślubu Niko) czy tam wieloma innymi osobami...
Misje po zrobieniu 50% są nudne... Jedź, zabij, weź, wróć etc.
sphinx123
24-07-2009, 12:07
O fabule za bardzo nie wiem bo grałem po angielsku a za bardzo nie umiem angielskiego tylko tyle co pokazali w filmikach zrozumiałem coś.
:/
:/
?
Robek ja miałem inaczej
zabili dziewczynę Nika
to zależy jakie wcześniej wybierzesz możliwości przejścia gry wtedy inna będzie fabuła
Thavenix
24-07-2009, 15:05
wyśmiać Cię chyba chciał, że taki stary jesteś a języka ang. nie potrafisz. xd
?
Robek ja miałem inaczej
zabili dziewczynę Nika
to zależy jakie wcześniej wybierzesz możliwości przejścia gry wtedy inna będzie fabuła
chyba wybierało się , czy zabić Dimitriego czy nie ; ]
A i mam problem ponieważ mam misje w której muszę wspiąć się na helikopter (tak jak po tej ciężarówce) ale nie wiem jak wciskam spacje i w, ale i tak nie wchodzi :o
No pisze Ci, że nic nie pasuje ;(
a jak dasz Esc, wciśnij Brief.. może będzie napisane
Wehrmacht
25-07-2009, 12:52
Wciśnij ESC, potem Game i Quit.
Jeśli nie widzisz okienka w trakcie gry, mówiącego 'tap space repeatedly to climb into chopper' (bądź czegoś w tym stylu), albo nie rozumiesz jego zawartości, nie wiem, po co w to grasz.
Acha, to ostatnia misja - niezależnie od wcześniejszego wyboru trzeba się wspiąć do helikoptera. Trudniej jest jeśli wcześniej wybrało się Deal, wtedy gonisz Dimitriego motorówką, dużo łatwiej jak kacapa zabiłeś i gonisz Pegorino Sanchezem. W każdym razie, najwyraźniej za wolno naciskasz spację. Jaja zaczną się dopiero potem, zwłaszcza jeśli gonisz Dimitriego - prędzej czy później jakaś rakieta Cię trafi, bo tak to jest oskryptowane (i spadasz na Happiness Island), ale poprzednich rakiet trzeba unikać - o ile w przypadku Pega jest to banalne, to Dimitri najwyraźniej jest jakimś hax0rem ; P
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.