PDA

Pokaż pełną wersje : SoV czy Avenger

Qped
02-05-2008, 07:24
Mam takie małe pytanko ,na które odpoweidzi nie znalazłem w innych postach.Co się bardziej opłaca nosic SoVa czy Avengera? Na jakie potworki? jakiego typu hunty? etc.

Za odpowiedzi z góry dzięki!:)

Bezmusk
02-05-2008, 07:27
Było, tylko że nie sov tylko js.

Jeśli chcesz szybciej expić nałóż ave najlepiej na: dragi, dle etc.

A na potworki słabsze typu małpa, lizard, barbarian czy scarab bierz sova i shielda, bo cie te 2 atk nie zbawi a shielding będzie róśł.

EDIT: 1st
Żółwie wolałem bić seekerem, a gsy avem, bo szybciej padały, a różnicy w hitach nie widziałem.

Qped
02-05-2008, 07:31
A np. na Lagune to też lepiej brać sova (lub js przd zakupem) czy ave? A na gsy lepszy sov czy ave?

Nave91
02-05-2008, 07:45
Avenger jest dobry gdy masz do zabicia pojedyncze potworki poniewaz gdy bijesz bronia 2-reczna to 1 potworek nie bedzie ci zadawal duzych obrazen, dlatego proponuje uzywac ave na dragi itd, a sov... z sovem mozna isc na malpy, barby itd, gdzie tego jest od ch****

Gelt
02-05-2008, 09:42
Ave na potwory magiczne typu Dragon.
SoV na postacie niemagiczne, z mniejsza ilością hp typu Turtle.

DuskinessvsVision
02-05-2008, 16:01
Tylko ave, bo blokujesz sword fightingiem, a nie shieldingiem.Ave ma więcej atk i tylko 2 defa mniej jak używasz mms.Zazwyczaj masz więcej meele skilla niż shielda, więc to i tak róznicy nie robi + możesz używać sword ringa, a nie ma shielding ringa xd .No i ave tańszy...

Levi
02-05-2008, 17:03
Ave bo tańszy, praktycznie na większości światów można go bez problemu dostać. No i te 50 atk i 38 defa (37 defa ma MMS :D ).
edit no tak zapomniałem o tym dodatku +3 do sova :P

Marander
02-05-2008, 17:15
Ave bo tańszy, praktycznie na większości światów można go bez problemu dostać. No i te 50 atk i 38 defa (37 defa ma MMS :D ).

+3 od SoV czyli razem 40...Tak jak mowili koledzy up,gdy bijesz potwory ktore trzeba szybko zabić i biją z magi ave,gdy bijesz potwory ktore zadają obrazenia fizyczne SOV

Hubertoo
02-05-2008, 17:48
Hmm, ciezka sprawa..

Ja wychodze z zalozenia, ze wbijamy lvl potrzebny na avangera i nie ma sie co zastanawiac bo lozoem mozna z Mystic blade smigac na guardy (jesli facc) a z avangerem na dragi, dle, ma to na cel uzarobienie kasy, zeby spokojnie móc kupic sobie sova za to. Wogole Ave jest duzo tanszy i latwiej dostepny niz sov.. wiec proponuje kupic ave, zarobic na sovai uzywac sova, ale na peirwszym miejscu stawiac skile ;) pzdr

Levi
02-05-2008, 18:24
Hmm, ciezka sprawa..

Ja wychodze z zalozenia, ze wbijamy lvl potrzebny na avangera i nie ma sie co zastanawiac bo lozoem mozna z Mystic blade smigac na guardy (jesli facc) a z avangerem na dragi, dle, ma to na cel uzarobienie kasy, zeby spokojnie móc kupic sobie sova za to. Wogole Ave jest duzo tanszy i latwiej dostepny niz sov.. wiec proponuje kupic ave, zarobic na sovai uzywac sova, ale na peirwszym miejscu stawiac skile ;) pzdr

Chyba najlepsze rozwiązanie ;p
Tak dla zabawy wpisałem dzisiaj ile czasu zajmie zdobycie 150 skilla.
U kiny zajęłoby to około 19 lat skillowania jeśli dobrze policzyłem8o:D:evul:

inne rozwiązanie to od 75 latać z ave do 130 a na 130 zrobić ani ^^

musick
02-05-2008, 18:26
nie mozesz nosic 10 leveli ave 10 leveli sova zakladasz postac i albo nosisz 2 reczna bron albo 1 reczna,chyba nie masz zamiaru miec skili 91/78. podobno ave na fool def to jak sov i mms na fool atack,

wez ave a za kase z sova kup eq, a zreszta popytaj jakichs 130+ek z czym biegaja i sie przekonasz ze ave:)

Qped
02-05-2008, 20:14
Czyli podsumowując z sovem na potworki z fizycznymi obr a z ave na magic obr :) Czyli wychodzi na to ,ze trzeba tak balansować w zaleznosci od typu obrazen zadawanych przez monstery.I sille moga wyjsc tak jak ktos up napisal 91/78 :baby:

I jeszcze jedno pytanko ,mianowicie na demce z sovem tak?

blackregis
02-05-2008, 20:43
Czyli podsumowując z sovem na potworki z fizycznymi obr a z ave na magic obr :) Czyli wychodzi na to ,ze trzeba tak balansować w zaleznosci od typu obrazen zadawanych przez monstery.I sille moga wyjsc tak jak ktos up napisal 91/78 :baby:

I jeszcze jedno pytanko ,mianowicie na demce z sovem tak?

Skille na takim poziomie i tak mu nie urosną znacząco bez treningu, więc nie ma o czym gadać ...
Widzę, że jesteś całkiem nowy jeżeli chodzi o Tibię, a już masz level około 80 ;) Ciekawe jak to się stało ? :>
Utwierdziło mnie to pytanie wyżej:
Na demce z sovem? - heh ;)
Jeżeli zamierzasz bić melee demony to gl ... Na Demony tylko i wyłącznie exori gran i full def broni.

xoz
02-05-2008, 21:43
z sovem o wiele lepiej sie boci
za ile kupiłeś?

Qped
03-05-2008, 05:48
Nowy ja w swiecie Tibii nie jestem :p tylko pierwszy raz mam taki lvl :) Stad wlasnie moga sie pojawic takie smieszne pytania.

arwro
03-05-2008, 08:34
sova się nosi na takie co nie walą z magi (np.behamot) , a avangera na takie co z magi walą (np.demony)

musick
03-05-2008, 10:59
kup avangera a o sovie nie mysl

demce, behe blocz z ave na fool def na to samo wychodzi jak sov i mms na fool atack. Z avangerem bedzies wiecej bil z exori, exori gran, exori hur

Amadii
03-05-2008, 21:29
@arwro
A pomyslales o tym ze avenger jak na double handed weapon ma zarypiscie duzo defa wiec twoja teoria jest nie na miejscu. SoV na bocenie i blokowanie demow a ave na calutka reszte...

blackregis
03-05-2008, 22:59
sova się nosi na takie co nie walą z magi (np.behamot) , a avangera na takie co z magi walą (np.demony)

Demon równie dobrze wali z magii jak i z melee ;)

Bardziej kontrastowy przykład to: Wymieniony przez Ciebie Behemoth i Warlock.

Qped
04-05-2008, 09:01
@arwro
A pomyslales o tym ze avenger jak na double handed weapon ma zarypiscie duzo defa wiec twoja teoria jest nie na miejscu. SoV na bocenie i blokowanie demow a ave na calutka reszte...

TA reszat to mam rozumiec wszystkie inne potworki? Nawet takie ktore tylko melee?