PDA

Pokaż pełną wersje : 3 maja - swiatowy dzien bez komputera.

Leader Fox Dragstar
02-05-2008, 15:11
jutro swiatowy dzien bez komputera, "shutdown day", zamierzam nie wlaczac komputera, a wy?

Uda wam się przetrwać?
Możecie żyć bez komputera?
Popieracie akcje?

do poczytania: http://shutdownday.com/
(zaglosowalem na "I can".)

MatiCFC
02-05-2008, 15:14
Myśle ,żę wytrzymałbym, tym bardziej ,że jutro gram w piłke 2 mecze,więc dłuugo na dworze, a później będe odpoczywał dłuugo na łóżku :-) Dla mnie nic trudnego, zobacze co zdziałam hehe :D

@Edit: Haa a ja właśnie po jakimśroku przerwy zaczynam sobie graćw tą grę dziwaczną :-) Ale i tak na luzie dam rade :P

Leader Fox Dragstar
02-05-2008, 15:16
no wiesz dla mnie to rowniez nic trudnego, ale jakos srednio widze naszych tybijczykow bez kompa na dobe XDDDDDD

neopostman
02-05-2008, 15:19
Chciałem jeszcze wspomnieć, że jutro mamy ważną rocznicę, ale wątpię, żeby chociaż 10 % użytkowników o tym wiedziała i priorytetowym świętem będzie dla nich "dzień bez komputera" ( a to chyba i tak oczywiste, że nie będą go przestrzegać) Xd.

>>>Mazix<<<
02-05-2008, 15:22
Kurcze będzie trudno... Bo jutro jade do rodziny a tam chodzi komp 24/7.. POżyjemy, zobaczymy.

Leader Fox Dragstar
02-05-2008, 15:23
napewno wiekszosc ludzi zna date uchwalenia konstytucji, napewno wiecej niz jakies swieto bez komputera, ale wiesz, sam fakt ze ludzie cos takiego wymyslaja, pozytywnie mnie nastawia do zycia ;d

Yoh Asakura
02-05-2008, 15:23
Jedno pytanie - ale dlaczego mam spędzić jeden dzień bez komputera ?

Leader Fox Dragstar
02-05-2008, 15:26
by pokazac ze nie jestes uzalezniony, a ogolnie celem tej "kampanii" jest eksperyment, ktory ma potwierdzic lub obalic to ze ludzie potrafia zyc bez komputera, tyle

domin3x
02-05-2008, 15:27
Jedno pytanie - ale dlaczego mam spędzić jeden dzień bez komputera ?

Nie musisz. Po prostu sprawdź, czy dasz radę.

Slythia
02-05-2008, 15:32
Dla mnie cala ta akcja nie ma najmniejszego sensu. Nie przyniesie srodowisku zadnych korzysci, jak dzien bez samochodu...

Poza tym, jesli wylaczymy komputery to zawsze jest telewizja.. O to raczej nie chodzilo tworcom tej akcji, prawda?

Poza tym... Osoby naprawde uzaleznione nic sobie z tego nie zrobia. I tak beda siedzialy przed komputerem, i tak. Ja takze nie zamierzam go nie uzywac. Dlaczego? Mam do zrobienia pare rzeczy, ktore nie moga czekac...

A sprawdzenie czy dam rade? Jaki ma to sens? Skoro jest, to ma mi sluzyc. Do rozrywki, pracy. Dlaczego mialabym z tego rezygnowac?

Leader Fox Dragstar
02-05-2008, 15:33
bo bez watpienia jest to rzecz w pewnym stopniu szkodliwa?

Chesterkaa
02-05-2008, 15:34
Chciałem jeszcze wspomnieć, że jutro mamy ważną rocznicę, ale wątpię, żeby chociaż 10 % użytkowników o tym wiedziała i priorytetowym świętem będzie dla nich "dzień bez komputera" ( a to chyba i tak oczywiste, że nie będą go przestrzegać) Xd.

Sorry, ja wiem jakie to swieto, ale je**e mnie ono : ) tak samo jak siwatowy dzien bez komputera O.o nie wlaczyc komputera jak jest sprawny ? never ;x

NecroLukas
02-05-2008, 15:37
jak bede jutro w stanie to sobie włącze >.>

Slythia
02-05-2008, 15:41
bo bez watpienia jest to rzecz w pewnym stopniu szkodliwa?
Jak wszystko w dzisiejszych czasach ; ). Nowoczesne komputery sa tak skonstruowane, by jak najmniej szkodzic uzytkownikowi..

Leader Fox Dragstar
02-05-2008, 15:44
ale chyba nic nie obroni Cie przed siedzeniem przy komputerze 10-12 godzin na dobe, nie? co jest moim zdaniem cholernie problemogenne

Yoh Asakura
02-05-2008, 15:44
by pokazac ze nie jestes uzalezniony, a ogolnie celem tej "kampanii" jest eksperyment, ktory ma potwierdzic lub obalic to ze ludzie potrafia zyc bez komputera, tyle
Ale ja nie muszę nikomu udowadniać, że jestem uzależniony/nie jestem. Mam komputer, to z niego korzystam. W końcu nie po to wydawałem na niego tyle pieniędzy, żeby stał wyłączony. A czy przy tym będę siedział przy nim godzinę, dwie czy cały dzień, to już moja sprawa...

Nie musisz. Po prostu sprawdź, czy dasz radę.
Jeszcze raz - po co mam sprawdzać, czy dam radę ?

Leader Fox Dragstar
02-05-2008, 15:45
nie musisz, nikt Ci kaze tego zrobic, dla mnie jest to po prostu test dla mojej silnej woli, nic wiecej

Michoss
02-05-2008, 15:46
dzień bez papierosa, dzień bez komputera, dzień bez samochodu, dzień bez telewizji...

Ej, kiedy zrobią "dzień bez robienia siku"???

Slythia
02-05-2008, 15:49
ale chyba nic nie obroni Cie przed siedzeniem przy komputerze 10-12 godzin na dobe, nie? co jest moim zdaniem cholernie problemogenne
No ale ja musze siedziec 12h dziennie przed kompem... Innego wyjscia nie mam ; ).

Poza tym, nie mialam kompa od grudnia. Wystarczy mi ; ).

Raxev
02-05-2008, 15:50
Ej, kiedy zrobią "dzień bez robienia siku"???
Jak zrobią, to ich oleje ; (

Yoh Asakura
02-05-2008, 15:51
nie musisz, nikt Ci kaze tego zrobic, dla mnie jest to po prostu test dla mojej silnej woli, nic wiecej
Ale czy takie testowanie woli ma sens ? Masz na coś ochotę, to to rób, po co się specjalnie ograniczać ? I to jeszcze po to, żeby sprawdzić siłę woli.

Leader Fox Dragstar
02-05-2008, 15:52
lidia@
abstrahujac juz od pracy ktora bez watpienia wykonujesz przy komputerze, chodzilo mi raczej o ludzi ktorzy siedza bo tak, bo nie maja nic do roboty, a poza tym pytalem o wasze opinie

yoh@
jak masz chec kogos zabic, robisz to?

Slythia
02-05-2008, 15:53
No nie mam nic do roboty ; ). Mam do wyboru - po raz setny czytac malo inteligentna gazete, ogladac nudne programy w tv albo probowac cos zrobic na kompie. Co polecasz?

Leader Fox Dragstar
02-05-2008, 15:55
wybieram goracy seks z chlopakiem

Michoss
02-05-2008, 15:56
Przez cały dzień? lol

Leader Fox Dragstar
02-05-2008, 15:57
jasne xddd

Michoss
02-05-2008, 16:03
Jesteś nieletnia, Sowińska by cię wsadziła na 25 lat xd.

Leader Fox Dragstar
02-05-2008, 16:04
jestem chlopakiem

.Matrik.
02-05-2008, 16:06
@Leader

Popieram, nie włączaj. W ogóle, spróbuj sobie zrobić "rok bez komputera".

@Topic

Jak będę chciał (raczej tak) - włączę. Nie jestem uzależniony, wiem to, więc po jaką cholerę mam się "sprawdzać"?

Yoh Asakura
02-05-2008, 16:07
yoh@
jak masz chec kogos zabic, robisz to?
IMO głupie porównanie, jest subtelna różnica między testowaniem silnej woli, gdzie ten test polega na odmówieniu sobie np. jakiejś przyjemności (bo komputer jest przyjemnością) a zabiciem kogoś, bo mam taką ochotę. ;x

Leader Fox Dragstar
02-05-2008, 16:08
IMO głupie porównanie, jest subtelna różnica między testowaniem silnej woli, gdzie ten test polega na odmówieniu sobie np. jakiejś przyjemności (bo komputer jest przyjemnością) a zabiciem kogoś, bo mam taką ochotę. ;x

moim zdaniem jest to bardzo dobre porownanie, bo piszesz straszne pierdoly, to ja tez napisalem

down@
zwlaszcza ze pisalem co bym zrobil na miejscu slythii xdddddd

Michoss
02-05-2008, 16:09
Jesteś nieletnim chłopakiem, i zamiast komputera wybierasz seks z innym facetem cały dzień?!
Omg, kara śmierci i dożywocie dla rodziny, za złe wychowanie xd.

Yoh Asakura
02-05-2008, 16:13
moim zdaniem jest to bardzo dobre porownanie, bo piszesz straszne pierdoly, to ja tez napisalem

Pierdoły ? To ty porównujesz odmawianie sobie przyjemności do zabójstwa, nie ja.

Fintex
02-05-2008, 16:15
Na tej stronce jest napisane, że dzięki temu możemy zaoszczędzić energię i wykorzystać ją w lepszy sposób.

http://shutdownday.com/energy/

Kliknijcie na Polske i zobaczycie :P Ja osobiście nie wytrzymam. Mam nogę w gipsie i nie mam co robić :P Nawet jak czytam książkę to załączam sobie muzyczkę z kompa a przy okazji coś się ściąga ;-)

Leader Fox Dragstar
02-05-2008, 16:18
Pierdoły ? To ty porównujesz odmawianie sobie przyjemności do zabójstwa, nie ja.

naucz sie w koncu czytac ze zrozumieniem

*vaRi*
02-05-2008, 16:31
żałosne...

Tompior
02-05-2008, 16:44
Ja to mam wiekszosc dni bez komputera od niedawna. Akcja nazywa sie "Matura 2008".
A co nam da dzien bez kompa? To jest tak samo jak z narkomanem//pijakiem: moze odstawic na wet na dlugo lecz nadal jest uzalezniony.
A czy wytrzymam dzien bez kompa? Wytrzymuje 2tyg na mazurach bez tv oraz kompa, to czemu mialbym nie wytrzymac 1 dnia? ^^

Glamri
02-05-2008, 17:13
Haha! A ja całego 3 maja spędzam w Toruniu! ]:->

Levi
02-05-2008, 17:14
Dzień bez kompa? Ja kiedyś czasu przez pół roku nie miałem i nie grałem to mi konto skasowali ^^ :D

Po za tym człowiek chory, a jeszcze w taką ładną pogodę...to się nudzi...
:(:(:(

Sozemego
02-05-2008, 17:19
Cholerni ekolodzy wpieprzyli sie do internetu a dzieciaczki z tibia.pl szybko podłapaly pomysl majac tak naprawde gowniane pojecie o tym wszystkim, elo.

Necromantor
02-05-2008, 17:19
pc on i koniec :0

<8>Borys<8>
02-05-2008, 17:22
Dzięki że mi przypomniałeś, po "no life'uje" sobie jutro, caly dzień na kompie :cup: uwielbiam takie akcje- może nó.Óbków nie będzie w grach:P

Leader Fox Dragstar
02-05-2008, 17:22
Cholerni ekolodzy wpieprzyli sie do internetu a dzieciaczki z tibia.pl szybko podłapaly pomysl majac tak naprawde gowniane pojecie o tym wszystkich, elo.

oja, stary

Gelt
02-05-2008, 17:25
wybieram goracy seks z chlopakiem

Chcesz się sprawdzić.?

@topic

A jak bedzie wlaczony kompa dla muzyki to liczy się.?;<

Inferno3031
02-05-2008, 20:03
Mam za dużo pracy żeby móc pozwolić sobie na takie luksusy jak dzień bez pc :P

Smoly
02-05-2008, 20:56
tlen rlz =]
*smoła

Jakisz mondry urzyszkodnik mokeł će dotknonci?

Wole być smołą, niż mieć zasrany arabski nick ;).MoRzEż MniJe DoTKNONCI!

Vanhelsen
02-05-2008, 21:21
Pomysł jest fajny, ale ja sobie daruję... Nie dla tego, że nie wytrzymam, po prostu nie muszę siebie sprawdzać, wiem, że jak potrzeba to mogę się od tej machiny oderwać i jako motywację stanowczo wolę spotkanie ze znajomymi niż "dzień bez kompa" :<

Gelt
02-05-2008, 21:23
Przydałoby się sprawdzić, czy wytrzymałabym bez muzyki ;x Bo bez tego forum na pewno. Wyzywają się dzieci od bi i niebi. Jakby to było coś dziwnego ;-|

Scobel
02-05-2008, 21:50

Tak 10% nie wie jakie jutro święto ??

Wiesz co żałosne stwierdzenie, nie odbieraj ludzi swym pokrojem ... Bo jest to dla nas/ich obraza.

NecroLukas
02-05-2008, 21:50
zasrany arabski nick

naprawde taki masz

Chesterkaa
02-05-2008, 21:55
Wole być smołą, niż mieć zasrany arabski nick ;).MoRzEż MniJe DoTKNONCI!

a co Ty ksenofob, homofob i w ogole anty wyszsystko co "odchodzi od normy" ?

Exodus
02-05-2008, 22:00
Sorry, ja wiem jakie to swieto, ale je**e mnie ono : ) x

Gratuluje podejscia...

@Leader Fox Dragstar
skończ proszę.

Arcan
02-05-2008, 22:03
Wolę jutro obchodzić święto narodowe niż dzień bez włączania kompa.

Vanhelsen
02-05-2008, 22:04
Skoro je...e was konstytucja... no gratuluję :< :baby:

Chesterkaa
02-05-2008, 22:04
Dzieki ; <

Chcialabym zobaczyc jak obchodzicie to swieto narodowe, hahaha.

Przynajmniej nie jestem hipokrytka : D

MLODZI PATRIOCI !!!!!!!!!!!!

ŁAJT PAŁER GO GOGOGOGOGOG1!!!!!1

Yoh Asakura
02-05-2008, 22:07
Dzieki ; <

Chcialabym zobaczyc jak obchodzicie to swieto narodowe, hahaha.

Przynajmniej nie jestem hipokrytka : D
Ironia losu. Pewnie 3/4 to olewa, ale tylko kobieta ma 'jaja', żeby się przyznać ;)

Exodus
02-05-2008, 22:08
Wedlug mnie wystarczy, ze to swieto sie szanuje. Nie trzeba przeciez calego dnia paradowac z flaga?

Arcan
02-05-2008, 22:12
@up
Masz rację, ale nie należy się zachowywać, jak ktoś wyżej.

Articuno
02-05-2008, 22:14
W związku z tym, że jutro dzień bez komputera, będę siedział przy nim jak najdłużej. Jak to się dzieje, że takie gówno wymyślone przez jakiegoś fistaszka jest dla wielu ważniejsze od konstytucji do ch*ja !?

Arcan
02-05-2008, 22:16
@up
Jak w nazwie występuje "komputer", to od razu wszyscy czytają, ale pewnie 60% tibijczyków nie wie więcej o 3 maja.

gyagen
02-05-2008, 22:17
Sorry, ja wiem jakie to swieto, ale je**e mnie ono : ) tak samo jak siwatowy dzien bez komputera O.o nie wlaczyc komputera jak jest sprawny ? never ;x

ojejjj maltuka anarchistka hahaha jak to żalowo brzmi. Wypisz jeszcze jakieś fajne rzeczy, typu jebie mnie polska itp itd. Miejmy nadzieję, że z tego wyrośniesz. Nikt Ci świętować nie karze ale szacunek mogłabyś zachować, oczywiście że był mogła no ale \a/:baby:
Ironia losu. Pewnie 3/4 to olewa, ale tylko kobieta ma 'jaja', żeby się przyznać ;)

anarchistka i jaja?o0 świetnie. Gdybyś nie zauważył ona tego nie olewa ona te święto obraża.

Gelt
02-05-2008, 22:18
Ja nie mam zamiaru świętować konsytuacji. Czemu.? Ten świs.. Dokument był ważny parę dni. Dosłownie, a potem wszystko diabli wzięli.! Wiec nie ma co świętować.. Tzn. ja nie mam. Nie jestm patriotką, ale też nie mam tego kraju az tak głęboko gdzieś. Już bliższe memu sercu było święto flagi.

Racon
03-05-2008, 00:46
No wai! A raidy w wowie?

Ryłek
03-05-2008, 00:52
Dzień bez kompa jest dniem straconym!!!!!

Ja nie mam zamiaru świętować konsytuacji. Czemu.? Ten świs.. Dokument był ważny parę dni. Dosłownie, a potem wszystko diabli wzięli.! Wiec nie ma co świętować.. Tzn. ja nie mam. Nie jestm patriotką, ale też nie mam tego kraju az tak głęboko gdzieś. Już bliższe memu sercu było święto flagi.
Lubie emo laski, ale Ciebie nie.

Vanhelsen
03-05-2008, 01:06
ojejjj maltuka anarchistka hahaha jak to żalowo brzmi. Wypisz jeszcze jakieś fajne rzeczy, typu jebie mnie polska itp itd. Miejmy nadzieję, że z tego wyrośniesz. Nikt Ci świętować nie karze ale szacunek mogłabyś zachować, oczywiście że był mogła no ale \a/:baby:

anarchistka i jaja?o0 świetnie. Gdybyś nie zauważył ona tego nie olewa ona te święto obraża.Jestem anarchistą, jestem anarchistą
Znowu nie spuszczę wody!
Wodociąg się zatka i będzie anarchia
Papier zerwę, wrzucę w szalet
Rurę zerwę, miskę wyrwę
Kupą o ścianę rzucę!
Anarchia! Anarchia w WC!

Ironia losu. Pewnie 3/4 to olewa, ale tylko kobieta ma 'jaja', żeby się przyznać ;)olewać to jedno a jeb...c to co innego :<
Sam święta jakoś nigdy nie świętowałem i tyle, ale nie mówię, że mam je w rzyciach :<

Rybzor
03-05-2008, 01:20
olewać to jedno a jeb...c to co innego :<
Sam święta jakoś nigdy nie świętowałem i tyle, ale nie mówię, że mam je w rzyciach :<
Nic dziwnego, ciekawe jakbyś miał wytrzymać!

- Prodigy -
03-05-2008, 02:17
Widze, że nie tylko ja tak pięknie zacząłem "Dzień bez komputera"...

Gonzo
03-05-2008, 02:40
No wai! A raidy w wowie?

Dokładnie. :>

Gimlos
03-05-2008, 08:51
Chcialabym zobaczyc jak obchodzicie to swieto narodowe, hahaha. Zapalając świeczkę nad głupotą większości polskiego społeczeństwa. Której to grupy jestes znakomitym przykładem

Przynajmniej nie jestem hipokrytka : D Jak działasz w celu wprowadzenia anarchistycznego "ustroju" w Polsce i na świecie?

ŁAJT PAŁER GO GOGOGOGOGOG1!!!!!1 [/COLOR] Niczego madrzejszego sie po tobie spodziewac nie mogłem : d

@topic
Dlaczego mam nie wlaczac komputera akurat w dzien, ktory wymyslila sobie jakas anonimowa dla mnie osoba :|?

Paciuch
03-05-2008, 09:45
Ja i tak bedę grał nikt mi nie zabroni :baby:
@down jakoś teraz napisałeś

Serious Sam
03-05-2008, 10:17
A co mi tam ;)

Dindsuk
03-05-2008, 10:34
ja nie mam zamiaru w ogole dzis wlaczac komputera jak na razie dobrze mi idzie

Tovob Lard
03-05-2008, 10:41
@3up Gimlos
Trafniej ująć tego nie mogłeś, pokrywa się z moimi odczuciami w stu procentach :)

Barosa7
03-05-2008, 10:50
Ja nie zamierzam świętować dnia bez komputera.
Przez ostatnie 2 tygodnie miałem nawalone sprawdzianami i egzaminem z pianina, a o samych lekcjach dodatkowych nie wspomnę, i wreszcie mogę normalnie od tego odpocząć na dłużej niż 2 dni. A mój ulubiony sposób wypoczynku??
Siedzenie tutaj z wami ; ]

Gelt
03-05-2008, 10:51
Lubie emo laski, ale Ciebie nie.

Czym ja teraz będę się dowartościowywała..

Widze, że wszystkim dobrze idzie ;-x

.Matrik.
03-05-2008, 10:59
Okej, obiecuję, że dzisiaj nie ruszę komputera.

Nadrill
03-05-2008, 11:03
Dzień bez kompa? Okej. Jak na razie mi dobrze idzie.

Dobrze, że to nie jest dzień bez konsoli ;d

neopostman
03-05-2008, 11:10

Był ważny kilka dni ale tu nie chodzi tylko o to. Ta konstytucja dawała nam poczucie suwerenności i była "motorem" dalszych powstań- listopadowego i styczniowego, bez których zamiast Polski byłby okręg Rosji :F.

Erhion
03-05-2008, 11:11
Mam włączony komputer i co? Stało się coś wielkiego? Tych świąt, dni bez czegoś jest tyle, że mam je raczej w małym poważaniu.

metiu
03-05-2008, 11:12
Zapalając świeczkę nad głupotą większości polskiego społeczeństwa. Której to grupy jestes znakomitym przykładem

Łał i Ty należysz do tej mądrej strony?

Co do tematu, to ja uważam, że to wszystko nie ma najmniejszego sensu. Pewnie ten, który to wszystko wymyślił, sam siedzi i rżnie głupa na jakiś forach internetowych puszczając kolejne plotki, gdzie owczy pęd będzie roznosic jego idiotyczną wiadomośc dalej.

Gelt
03-05-2008, 11:21
Był ważny kilka dni ale tu nie chodzi tylko o to. Ta konstytucja dawała nam poczucie suwerenności i była "motorem" dalszych powstań- listopadowego i styczniowego, bez których zamiast Polski byłby okręg Rosji :F.

W sumie racja. Ale ja nie mam zamiaru świętować. Co nie znaczy, że nie szanuje.Jedyne święto którego dziś nie szanuje to dzien bez komputera.

@down

To "święto" dziś niby.. Czepiasz się.

Hieyan
03-05-2008, 11:42
Jedyne święto którego dziś nie szanuje to dzien bez komputera.

Od kiedy to jest święto? ;;;;

neopostman
03-05-2008, 13:05
Od kiedy to jest święto? ;;;;

Święta mogą upamiętnić jakieś wydarzenie, mogą podkreślać wagę pewnych problemów (np. społecznych lub związanych z ochroną przyrody)

A więc wedłyug definicji to też można nazwać świętem : P.

Serious Sam
03-05-2008, 13:27
Ja tam gram na kompie...

OpTyK
03-05-2008, 14:46
jutro swiatowy dzien bez komputera, "shutdown day", zamierzam nie wlaczac komputera, a wy?

Ja też zamierzam go nie włączać..
No ale nie zamierzam go też wyłączać ;]

Voon
03-05-2008, 15:26
A więc wedłyug definicji to też można nazwać świętem : P.

Wiec pierwszy raz kiedy samodzielnie zrobiłem 'sisiu' też będzie świętem. Narodowym.

@Top:
Właśnie świętuje to święto z kumplami na gg.

MasterTusk
03-05-2008, 15:40
Co do tematu, to ja uważam, że to wszystko nie ma najmniejszego sensu. Pewnie ten, który to wszystko wymyślił, sam siedzi i rżnie głupa na jakiś forach internetowych puszczając kolejne plotki, gdzie owczy pęd będzie roznosic jego idiotyczną wiadomośc dalej.

To teraz czekamy na wielką zmianę, wnet zamiast
Wyślij tą wiadomośc do 10 osub a dostaniesz rużowe słoneczko na GG i filmik ci sie wyświetli oraz przywrócisz jakiemuś tam alfonsowi nogę
będzie
Wyślij tą wiadomośc do 10 osób a ustalimy nowe święto! oczywiście serwis GG wprowadzi system płatności
Światowy dzień bez komputera? dlaczego nie! wszystkie komputery na świecie automatycznie off i zaraz odechce się każdemu takich świąt =-]

Exodus
03-05-2008, 16:27
Polacy świętują dziś rocznicę uchwalenia pierwszej konstytucji, ale na świecie 3 maja bardziej znany jest jako światowy dzień nagiego ogrodnictwa. Naturyści wychodzą z krzaków i pokazują, że prawdziwie wolnym można poczuć się tylko bez ubrania - pisze serwis dziennik.pl.

Chesterkaa
03-05-2008, 23:02

anarchistka i jaja?o0 świetnie. Gdybyś nie zauważył ona tego nie olewa ona te święto obraża.

Nie ja to po prostu olalam xd
,

A swietowac swietowalam. Na wzspie Slodowej.

A co se bede yalowac xd

Arcan
04-05-2008, 00:07
,

A co se bede yalowac xd

Gdybyś choć trochę znała historię Polski, nie olałabyś tak ważnego święta. Nie mówię o jakiemś wielkim świętowaniu, ale olewać to?

Lynx
04-05-2008, 00:09
Gdybyś choć trochę znała historię Polski, nie olałabyś tak ważnego święta. Nie mówię o jakiemś wielkim świętowaniu, ale olewać to?

każdy robi co chce :< ja olewam wszystkie święta oprócz Urodzin i Sylwka ;o

TheDwarf
04-05-2008, 00:47

rzeczywiscie b. wazne swieto, co z tego ze w 1791 cos tam podpisali, to moze teraz mamy swietowac rocznice kazdej ustawy?

eisscheriann
04-05-2008, 00:53
,

A co se bede yalowac xd

KLAWIATURA CI DENTKŁA??????????XDDDDDDD

huh, to swient sssssssssie ale dobra okazja by popić ;dddddDDDDdd

TheDwarf
04-05-2008, 01:14
kazda okazja dobra by popic.

Gelt
04-05-2008, 01:34
Sobota - imieniny kota ;x

zoliax
04-05-2008, 07:43
Uff, ciężko było, pogoda nie dopisała, ale dałem radę. Obejrzałem przy okazji program o nasileniu efektu cieplarnianego... Jak nie dla jakiegoś święta to może przynajmniej dla świata?:>

Gimlos
04-05-2008, 08:50
rzeczywiscie b. wazne swieto, co z tego ze w 1791 cos tam podpisali, to moze teraz mamy swietowac rocznice kazdej ustawy?
1. Zapytaj w szkole, jaka jest różnica między ustawą a konstytucją.
2. Zapytaj ile konstytucji było w Europie i na świecie przed powstaniem polskiej.
3. Zapytaj sie podstawa jakich zmian spolecznych ( i podstawa walki o jakie panstwo ) w przyszlosci byla Konstytucja 3 Maja.

TheDwarf
04-05-2008, 13:30
1. Zapytaj w szkole, jaka jest różnica między ustawą a konstytucją.
2. Zapytaj ile konstytucji było w Europie i na świecie przed powstaniem polskiej.
3. Zapytaj sie podstawa jakich zmian spolecznych ( i podstawa walki o jakie panstwo ) w przyszlosci byla Konstytucja 3 Maja.

Ja wiem ze byla to podstawa prawna, ktora zmienilila system rzadzenia Rzeczpospolitą i wiem tez ze przed ta w Polsce byla tylko we Francji i USA albo tylko w USA, naprawde nie pamietam, ale mniejsza o to. Konstytucja i tak w efekcie ch*ja dała, bo pare lat pozniej Polska zostala rozebrana. Aha, no i wciaz uwazam, ze skoro swietujemy rocznice powstania konstytucji, to powinnismy tez swietowac rocznice wejscia do NATO, UE, Układu Warszawskiego, podpisania sojuszu z Francją i Wlk. Brytanią (dał tyle samo co ta konstytucja), moze jeszcze podboju Zaolzia w 1938 r. i urodzin papieża. FOR THE MOTHERLAND!

Gimlos
04-05-2008, 14:39
Ja wiem ze byla to podstawa prawna, ktora zmienilila system rzadzenia Rzeczpospolitą i wiem tez ze przed ta w Polsce byla tylko we Francji i USA albo tylko w USA, naprawde nie pamietam, ale mniejsza o to. Konstytucja i tak w efekcie ch*ja dała, bo pare lat pozniej Polska zostala rozebrana. Aha, no i wciaz uwazam, ze skoro swietujemy rocznice powstania konstytucji, to powinnismy tez swietowac rocznice wejscia do NATO, UE, Układu Warszawskiego, podpisania sojuszu z Francją i Wlk. Brytanią (dał tyle samo co ta konstytucja), moze jeszcze podboju Zaolzia w 1938 r. i urodzin papieża. FOR THE MOTHERLAND!
Przeczytaj jeszcze raz punkt 3 mojego posta. I jeszcze raz. I jeszcze raz. Az zrozumiesz. To, ze szybko ja zniesiono, nie spowodowało, że nie miała wpływu na dalsze losy naszego narodu.
Wiekszosc dat ktore podales to oczywiscie absurd i kompletnie nieadekwatne przyklady. Natomiast zainteresowalo mnie swietowanie rocznicy wejscia Polski do UE. Poki co jest to zbyt kontrowersyjna sprawa, wciaz majaca grono przeciwnikow w Polsce. Ale za kilkadziesiat lat - kto wie ;)

TheDwarf
04-05-2008, 14:49
Przeczytaj jeszcze raz punkt 3 mojego posta. I jeszcze raz. I jeszcze raz. Az zrozumiesz. To, ze szybko ja zniesiono, nie spowodowało, że nie miała wpływu na dalsze losy naszego narodu.
Wiekszosc dat ktore podales to oczywiscie absurd i kompletnie nieadekwatne przyklady. Natomiast zainteresowalo mnie swietowanie rocznicy wejscia Polski do UE. Poki co jest to zbyt kontrowersyjna sprawa, wciaz majaca grono przeciwnikow w Polsce. Ale za kilkadziesiat lat - kto wie ;)

Dobra i tak gdyby nie zrobili tej konstytucji przed zaborami, to zrobili by ja po tych zaborach, wiec wielkie mi swieto. Co do tego za kilkadziesiat lat, to mam nadzieje, ze wtedy juz nie bedzie poszczegolnych krajow, tylko cala Europa bedzie jednym, wielkim krajem. Zadnych granic. I wtedy nie bedzie takich swiat typu 3.maja ;)

Gimlos
04-05-2008, 14:52
Dobra i tak gdyby nie zrobili tej konstytucji przed zaborami, to zrobili by ja po tych zaborach Ale wtedy nie bylaby juz pierwsza konstytucja w Europie ;) Co do tego za kilkadziesiat lat, to mam nadzieje, ze wtedy juz nie bedzie poszczegolnych krajow, tylko cala Europa bedzie jednym, wielkim krajem. Zadnych granic. I wtedy nie bedzie takich swiat typu 3.maja ;) Oj, tak szybko to mozliwe nie bedzie.

TheDwarf
04-05-2008, 18:32
Ale wtedy nie bylaby juz pierwsza konstytucja w Europie ;) Oj, tak szybko to mozliwe nie bedzie.

A to sa do jasnej cholery jakies wyscigi?

Postep myslenia ludzkiego niestety jest zbyt wolny, by szybko stalo sie to mozliwe, ale 50 lat to duzo czasu.

Chesterkaa
04-05-2008, 20:53
Nie kloc sie z Gimlosemm !!11 nie wolno sie klocic z Modami, bo to grzech otd itp. MOD MA ZAWSZE RACJE 11111!1!

Dzisaj tez swietowalm :)

Gogar
04-05-2008, 22:23
W sumie, dzień bez komputera mi się udał, chociaż nawet nie wiedziałem o jakiejś takiej akcji. Cały dzień spędziłem w górach i było Zaj&^%(#(%& ; )
Czasem takie dotlenienie i odchamienie dobrze robi.

Vanhelsen
05-05-2008, 15:21
Ja wiem ze byla to podstawa prawna, ktora zmienilila system rzadzenia Rzeczpospolitą i wiem tez ze przed ta w Polsce byla tylko we Francji i USA albo tylko w USA, naprawde nie pamietam, ale mniejsza o to. Konstytucja i tak w efekcie ch*ja dała, bo pare lat pozniej Polska zostala rozebrana. Aha, no i wciaz uwazam, ze skoro swietujemy rocznice powstania konstytucji, to powinnismy tez swietowac rocznice wejscia do NATO, UE, Układu Warszawskiego, podpisania sojuszu z Francją i Wlk. Brytanią (dał tyle samo co ta konstytucja), moze jeszcze podboju Zaolzia w 1938 r. i urodzin papieża. FOR THE MOTHERLAND!USa, jako pierwsza na świecie, Polska jako pierwsza w Europie, czy to jest wyścig? Nie, ale jest to pewien symbol, że w polsce jako jednym z pierwszych krajów zachodziły takie zmiany. To, że polska padła w parę lat po konstytucji nie umniejsza na jej wartości... Wejście do NATO i UE są wspominane (są raczej świętem wojskowym niż ogólnonarodowym), co do Papieża, podobnie ale religijnie...
Takim pluciem się trochę ośmieszasz ale ok. Nikt (a przynajmniej ja) nie ma zamiaru zmuszać kogoś do świętowania, latania po mieście z flagą i wywieszania sztandaru ale wypada, z uwagi na pochodzenie, z uwagi na historię i inne pierdoły, po prostu wypada to jakoś uszanować. Zniosą święto? Ok, ich sprawa, ja płakać nie będę ale nie mam zamiaru, puki święto istnieje mówić, że mnie ten dzień je...ie...

TheDwarf
05-05-2008, 16:03
USa, jako pierwsza na świecie, Polska jako pierwsza w Europie, czy to jest wyścig? Nie, ale jest to pewien symbol, że w polsce jako jednym z pierwszych krajów zachodziły takie zmiany. To, że polska padła w parę lat po konstytucji nie umniejsza na jej wartości... Wejście do NATO i UE są wspominane (są raczej świętem wojskowym niż ogólnonarodowym), co do Papieża, podobnie ale religijnie...
Takim pluciem się trochę ośmieszasz ale ok. Nikt (a przynajmniej ja) nie ma zamiaru zmuszać kogoś do świętowania, latania po mieście z flagą i wywieszania sztandaru ale wypada, z uwagi na pochodzenie, z uwagi na historię i inne pierdoły, po prostu wypada to jakoś uszanować. Zniosą święto? Ok, ich sprawa, ja płakać nie będę ale nie mam zamiaru, puki święto istnieje mówić, że mnie ten dzień je...ie...

To raczej nie jest powód do dumy, że polska konstytucja byla pierwsza w Europie. Swiadczylo to o nieudolnosci wladz, ktore nie mogly sobie poradzic z rzadzeniem Rzeczpospolita. Nie sadze, ze sie osmieszam, po prostu mam wlasne zdanie. Co do 2giej czesci twojego tekstu, to uwazam, ze swieta ogolnie sa daremne - zarowno religijne i narodowe, bo to sa wlasnie glowne powody podziałów, wojen, zbrodni etc.

Vanhelsen
05-05-2008, 17:47
To raczej nie jest powód do dumy, że polska konstytucja byla pierwsza w Europie. Swiadczylo to o nieudolnosci wladz, ktore nie mogly sobie poradzic z rzadzeniem Rzeczpospolita. Nie sadze, ze sie osmieszam, po prostu mam wlasne zdanie. Co do 2giej czesci twojego tekstu, to uwazam, ze swieta ogolnie sa daremne - zarowno religijne i narodowe, bo to sa wlasnie glowne powody podziałów, wojen, zbrodni etc.A czemu nadanie konstytucji a więc oddanie nie koniecznie całej ale części władzy szlachcie uważasz ża oznakę nieudolności? Idąc tym tropem, zdolna władza to władza jednostki, autorytetarna bądz dyktatorska, ewentualnie monahria... A jej pierwszość jak najbardziej dla mnie jest powodem do dumy. Teraz demokracja jest ceniona, jest w pewnym sensie budulcem państwa i cieszę się, że Polska jako pierwszy kraj w Europie to zauważył, że nie nadaliśmy przywilejów szlachcie bo tak zrobili Niemcy, Francuzi czy Anglicy... (tak, wiem, zrobiliśmy tak bo tak zrobili Amerykanie :P)
Co do świąt jako elementu wojny, każda wojna ma jakieś dodatkowe podłoże, nie ma wojny czysto religijnej gdzie wódz wysyła wojska mając na celu tylko mordowanie niewiernych. Za każdą wojną stoją pieniądze, wpływy i szacunek, religia czy tym podobne sprawy są jedynie argumentami to stworzenia marnej ideologii wojny, tak jak amerykańskie wyzwalanie Iraku i jego demokratyzacja...

DeGlord
05-05-2008, 21:13
dodac, ze zrobili ja bezprawie 1/3 glosow, bo szlachta odebrala macierzynskie?