Pokaż pełną wersje : Liceum wojskowe
Straznik Monopolowego
04-05-2008, 21:28
Jako iz zbilza sie koniec roku szkolnego mam pytanie do was czy znacie moze jakies licea wojskowe?
Chodzi mi o to abyscie podali miasto,nr szkoly i ile bylo trzeba ptk w tamtym roku aby sie dostac
Wazne aby szkoly posiadaly internat
Chesterkaa
04-05-2008, 21:49
Krzyzyk Ci na droge.
Nie znam O.o
Walekifa
04-05-2008, 23:33
Nie wiem czy w Polsce istnieją takie szkoły ; p Nie słyszałem jeszcze o takiej.
Tuhamiid
05-05-2008, 02:28
http://www.olw.artg.pl/
Wyniki 1 - 10 spośród około 667,000 dla zapytania Licea Wojskowe. (Znaleziono w 0,25 sek.)
Google nie gryzie ^^
Wald_Kerius
05-05-2008, 07:03
W Dęblinie jest. Chciałem kiedyś składać ale to głównie w kierunku lotnictwa tam trzeba się nastawiać.
Tovob Lard
05-05-2008, 07:07
Dęblin, ale dobra rada, jeżeli nie pasjonuje cię lotnictwo, to nie zabieraj miejscca innym:)
Korektor
05-05-2008, 08:44
Ogólnokształcące Liceum Lotnicze w Dęblinie. Świetna szkoła lotnicza, gdzie uczysz się podstaw lotnictwa, wyrabiasz licencję na szybowce, a w 3 klasie na samoloty ultralekkie. Furtka do Wyższej Szkoły Oficerskiej Sił Powietrznych, gdzie możesz studiować aby latać na myśliwcach, transportowcach lub helikopterach transportowych/szturmowych. Szkołę średnią i parę lat studiów mam za sobą właśnie tam, lecz mnie przenieśli do Rzeszowa na samoloty cywilne, w ramach jakiegoś programu. Po prostu przyszli kolesie z Politechniki Rzeszowskiej i zrobili nam test z wiedzy lotniczej, maty, fizyki i polskiego. Miałem 3 miejsce, to załapałem się do piątki osób, które przenieśli na PR. Na początku było super, ale PR była dla mnie zbawieniem, bo myśliwce z dnia na dzień mi się coraz bardziej nużyły, a cywile zawsze lubiłem. Naczy jeśli latałbym częściej niż 4 godziny w tygodniu, to na pewno bym został. Te 4 godzinki to dla mnie było trochę mało jak na cały tydzień ostrego zapieprzania. Pozatym w Poznaniu jest chyba szkoła artylerzystów : P
Straznik Monopolowego
05-05-2008, 13:49
Do deblina sie nie dostane wzrost i oceny nie te
Tovob Lard
05-05-2008, 13:56
Osobiście polecałbym Ci, jakieś liceum z rozszerzoną matematyką, a potem szkołe oficerska, badz sama matura bez matmy np i szkole podoficerska
marynarka wojenna beirze roz matme i ang a wat roz fizyke i ang
Korektor
05-05-2008, 14:44
@Strażnik,
Tu akurat nie liczy się sam wzrost a proporcje ciała.
Pyzaland
05-05-2008, 14:55
A mi znajomy powiedział że WLO to najgorsza opcja kiedy chcesz iść do woja. Z tego co mi sie kojarzy to było coś w Poznaniu, ale nie jestem pewna.
Ogólnokształcące Liceum Lotnicze w Dęblinie. Świetna szkoła lotnicza, gdzie uczysz się podstaw lotnictwa, wyrabiasz licencję na szybowce, a w 3 klasie na samoloty ultralekkie. Furtka do Wyższej Szkoły Oficerskiej Sił Powietrznych, gdzie możesz studiować aby latać na myśliwcach, transportowcach lub helikopterach transportowych/szturmowych. Szkołę średnią i parę lat studiów mam za sobą właśnie tam, lecz mnie przenieśli do Rzeszowa na samoloty cywilne, w ramach jakiegoś programu. Po prostu przyszli kolesie z Politechniki Rzeszowskiej i zrobili nam test z wiedzy lotniczej, maty, fizyki i polskiego. Miałem 3 miejsce, to załapałem się do piątki osób, które przenieśli na PR. Na początku było super, ale PR była dla mnie zbawieniem, bo myśliwce z dnia na dzień mi się coraz bardziej nużyły, a cywile zawsze lubiłem. Naczy jeśli latałbym częściej niż 4 godziny w tygodniu, to na pewno bym został. Te 4 godzinki to dla mnie było trochę mało jak na cały tydzień ostrego zapieprzania. Pozatym w Poznaniu jest chyba szkoła artylerzystów : P
U mnie jest szkoła lotnicza ale podajże specjalistyka, to spadochroniarstwo :P? czy coś takiego,nieźle brzmi,chyba dam podania... oby były zajęcia takie jak sama nazwa ;]
A mi znajomy powiedział że WLO to najgorsza opcja kiedy chcesz iść do woja. Z tego co mi sie kojarzy to było coś w Poznaniu, ale nie jestem pewna.
Tak też jest :) ale jak kogoś to interesuję to idzie tam...
z ciekawości są technika wojskowe ?? :D
Licełów (lol3) wojskowych jest mało, ale jakbyś chciał sie czegoś dowiedzieć o wojsku to pisz na prv, z chęcią ci powiem co nieco, jako żołnierz zawodowy.
Pozdro
Gru
dareks_16
29-05-2008, 14:31
Jest Liceum Wojskowe w Łańcucie i jest tam też Technikum Informatyczno Wojskowe. Szkoła posiada internat.
Nazwa szkoły: Zespół Szkół nr 2 im. Jana Kochanowskiego w Łańcucie
:)
Maximus89
29-05-2008, 16:15
Po gimnazjum chciałem iść właśnie w takim kierunku ale ostatecznie odechciało mi się wojowania ;). Wydaje mi się ze w Świdnicy(woj.Dolnośląskie) jest taka szkoła(przynajmniej była, nie wiem jak teraz). A co do dalszej edukacji to we Wrocławiu masz Wyższą Szkołę Oficerską, ale to dopiero po skończeniu jakiegokolwiek liceum.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.