Pokaż pełną wersje : Death Ring
Ryuuzaki
04-05-2008, 23:33
Mam pytanie odnośnie tego pierścionka, wiem o nim tyle że po założeniu zmniejsza się obrona o 10.
Ale nie wiem czy można używać go do skillowania.
Chodzi mi o to że jeżeli np. mamy 80 skilla w shieldzie i założymy pierścień (spadnie nam sheilding do 70) to czy podczas skillowania będzie nam rósł tak jak byśmy mieli 70 skilla czy normalnie ?
Z góry dzięki za odp. :)
Z tego co wiem skill leci normalnie , poniewaz :
Dajmy na to że ktoś już bił skilla 80 i wraca się do 70 to skill leci szybciej?
Bez sensu w takim razie można było by to powtarzać setki razy...
Skill moim zdaniem leci tak samo ...
@edit : @down
Skill leci jak na 70? dziwne? Moim zdaniem cipy by nie robiły tego bo jest to szansa na powrót w czasie do skilla 70 i wbijanie od nowa tego samego czasu?
dziwne jeszcze ma 8 min? nie sądzę za kina typu skill już 60+ w 8 min wbił chociaż 4 %
Jeżeli się pomyliłem to sory
Btw.
Dagus podaj link do tego forum..
Skill poleci jakbyś miał 70. Wiem bo było już o tym na forum i czytałem, że ten ring jest właśnie do tego używany. Jest jeden minus, nawet dwa: jego działanie ograniczone jest do 8 minut, a cena nie jest niska :)
Nie wiem Carbon co w tym jest dziwnego.
Trzebaby mieć dobrą miejscówkę do expa, żeby wyjść na skillowaniu z ringami do przodu. Aczkolwiek jest to możliwe, tyle, że na wyższych lvlach.
blackregis
05-05-2008, 08:04
Opcja szukaj nie boli ...
Chyba, że ktoś się nie umie nią posługiwać ...BYŁO!
Death Ring (http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=106347&highlight=Death+Ring)
A jeżeli mówicie, że opłaca się na ringu skillować to przytoczę prosty przykład:
Knight, poziom shieldingu 90. Awans na 91 to 56h i 54 min.
Zakłada sobie Death Ringi i chce na nich wbić cały jeden skill.
90-11 = 79
Czas awansu z 79 na 80: 19h 56 m
Ilość ringów potrzebnych do awansu: 149,5
Koszt jednego ringu: nie orientuje się zbytnio, i zależy to od świata, ale załóżmy, że 4k
Koszt awansu: 598k - czyli na przeciętnym świecie 1,5MPA.
Mogą sobie pozwolić ?
Jeszcze do tego trzeba doliczyć czas jaki Knight spędzi na trade szukając tych 150 ringów ... Myślę, że te pierwotne 56h minęłoby szybciej ...
Ryuuzaki
05-05-2008, 09:22
O.k. Dzięki za odp.
Chodzi o to że mam 20 ringów i chciał bym ich użyć do skillowania, ale nie wiedziałem czy to działa w ten sposób, teraz już wiem i myślę że będę mógł zużyć te ringi do szybszego skilla.
A i sorry jeżeli powtarzam temat nie znalazłem jego odpowiednika :p
A jeżeli mówicie, że opłaca się na ringu skillować to przytoczę prosty przykład:
90-11 = 79
Koszt jednego ringu: nie orientuje się zbytnio, i zależy to od świata, ale załóżmy, że 4k
Mogą sobie pozwolić ?
Jeszcze do tego trzeba doliczyć czas jaki Knight spędzi na trade szukając tych 150 ringów ... Myślę, że te pierwotne 56h minęłoby szybciej ...
Niezgadzam się po 1 sam mam bp tych ringów, a koledzy mją po kilka bp więc z znalezieniem nie ma problemu.Po 2 na wyższych skilach jest to opłacalne dla bogatych osób z wysokimi skilami.
jak ktos ma wysoki lvl i wyskoie skille to po co ma skillowa? (pan up)
Ryuuzaki
07-05-2008, 19:12
Jak to kuźwa po co ? --_-- Po to żeby mieć jeszcze większe...
Czyli expiąc z axe ringiem skill leci nam wolniej? W sumie to logiczne, ale czy ktoś to potwierdzi?
Czyli expiąc z axe ringiem skill leci nam wolniej? W sumie to logiczne, ale czy ktoś to potwierdzi?
Na to wychodzi :D
90-11 = 79
Mogą sobie pozwolić ?
Masz prawie o 37h mniej skillowania. A więc możesz ten czas poświęcić na expienie. Ile musiałbyś podczas expa zarabiać, żeby Ci się zwróciło za ringi? Nieco ponad 16k/h. Jeśli ktoś tyle zarabia to mu się opłaca, ponieważ wychodzi na zero w kasie, a do tego ma duuużo expa, bo jednak te 37h to sporo. Jeśli ktoś tyle nie zarabia no to już kwestia gustu, ale waste aż tak wielkiego to nie ma.
blackregis
08-05-2008, 09:32
Up:
Wszystko ładnie i pięknie. Osoby super bogate mogą sobie na to pozwolić, ale chyba musiałyby mieć stałych dostawców tych ringów, żeby sobie nie zawracali głowy ich kupowaniem.
Nawet jeżeli miałby ktoś kilka bp tych ringów to starczyłoby to tylko na połowę treningu, a mówimy o stałym trenowaniu skilli, nie na "podskillowywaniu" ;s
No i nie zapominajmy, że czym wyżej tym drożej. Przy setnym skillu koszt treningu wyniósłby około 1,5 mln gp...
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.