zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Co to jest?????????

Serfer mati
19-11-2004, 18:18
Mam male pytanko co to jest http://img42.exs.cx/img42/9600/Matioftherings0021.jpg Tak dla rozeznania dodam ze jest to pod kopalnia dvarwow w kazoo

Stratos[PL]
19-11-2004, 18:24
O_O ciekawe.................

Petersaber
19-11-2004, 18:29
to jest Bazyliszek... zabijesz+ weżmiesz ciało+ dasz Imperatorowi Kazordoonu= dostaniesz klucz do skarbca w kazo+ zabijesz 5x Dwarf Guard,=MASZ DRAGON SCAIL LEGSY I INNE RZECZY ZE SKARBCA... może być??

Afinor
19-11-2004, 18:31
Ktora to kopalnia? To odwiedze swoim "testowym" charem i zobacze.

KLiF
19-11-2004, 18:31
Z tego co widze to to jest jeden z tych potworow ktorych jeszcze nikt nie odkryl tak samo jest jeszcze z questami :P z czasem sie dowiemy

Petersaber
19-11-2004, 18:34
Afinor- uważaj, tam jest dużo slimów!!!

@diXon KInIan@
19-11-2004, 18:39
o boze przeciez to odrazu widac ze ktos uzyl tego czaruu ze sie zamieniasz w potwora ;=]

Racon
19-11-2004, 18:44
o boze przeciez to odrazu widac ze ktos uzyl tego czaruu ze sie zamieniasz w potwora ;=]

xD nie bede cie beształ bo taki nie jestem ale ci coś powiem: on dał no to coś look i nie pisze jaki voc,lvl itp

SandMan
19-11-2004, 19:05
Na www.tibia.org.pl był bardzo obszerny temat o Basilisku. I basilisk nie jest nieodkrytym potworem tylko NPCem! Wiec go nie zabijesz ^^.

Basilisk został nasłany na kopalnie przez Minotaury i ich wodza-renegata Horned Foxa. Przestraszeni górnicy zasypali go, gdyż inaczej nie mogli sobie z nim poradzic. Bazyl wciąż sprawia kłopoty i Imperator wyznaczył wielką nagrodę za jego skórę.

O ile wiem basilisk jest w tej kopalni W KAZOO, a nie tych obok.

Roscoe
19-11-2004, 19:13
eeeeeeeeeee.......
co z tym trzeba zrobić jak nie zabić??

Petersaber
19-11-2004, 22:12
jak nie zabić, to pogadać :D

slawski
19-11-2004, 22:15
@up
O kwiatkach??:D

@ogólnie
Ciekawe jaką nagrodę;p może nawet sie pomęczę i poszukam;p

Knightos
19-11-2004, 23:48
Słyszałem o tym quescie z bazyliszkiem.....podobno jest on bardzo trudny....ale.. to juz quest spoling...podobno Bubble próbowała go wykonać ale dead!! :(

DR.UTi
20-11-2004, 00:12
dupa...założe sie że to jest po prostu lipna atrapa...Tak żeby CIPy mogli się pośmiać jak ludzie szukają wejscia tam..:P...Albo to jest wykrywacz tibi gg....To jest tak usytuowane że bez TGG nie zobaczysz tego Bazyla...no chyba ze sobie zapodasz...Ultimate light...ale tego facc nie zrobi więc moze miec..bana..:/...dlatego jatam nie ide a z zwlaszcza z TGG..:P

Petersaber
20-11-2004, 00:27
@UP

może zobaczyć na okienku Battle....

i jest tam wejście, sam byłem, i wolę juz nie wchodzić...

johnnny_b
20-11-2004, 03:38
[QUOTE=Petersaber]@UP

jak wiesz to jak tam dojsc?

Errad
20-11-2004, 06:59
No Petersaber wreszcie ci uwieżyłem w sprawie tego bazyliszka,w szkole mówiłeś że tam byłes ale ja ci niewieżyłem.

No to mam dowód że bazylisk istnieje ;)

Siweczek
20-11-2004, 08:36
Mogby ktos droge do niego zrobic chetnie sie przede tam :)

Ufocznik
20-11-2004, 14:45
Słyszałem o tym quescie z bazyliszkiem.....podobno jest on bardzo trudny....ale.. to juz quest spoling...podobno Bubble próbowała go wykonać ale dead!! :(

lol... a glowa ci nie boli? moze jeszcze bubble sama ci o tym mowila, co? haha

@topic
to jest NPC, znajduje sie on w tej kopalni w kaz, ale co z nim sie robi to nie wiem (chyba gada...;p) xD

Acop
20-11-2004, 16:27
jak jestes na danubii to daj mi tego deda i ja juz sie nim zajme :P

Suferu The Sorcerer :mag:
Level:8
Swiat:Danubia
Magic Level: :mag: 2
Miasto:Kazordoon

Serfer mati
20-11-2004, 17:52
Tam sie nieda dojść bo na dole jest lawa a u gory nic niema to taka sciema z tymi dziurami.

Petersaber
20-11-2004, 20:31
Errad- widzisz, miałem jednak rację, a mi nie wierzyłeś.. :)

wszyscy inni- nie powiem jak dojść, bo to Quest spoiling, ale nie szukajcie "rope place" tylko teleport!!!!!! te dziury to atrapa....

EDIT: bazyli to rzeczywiście NPC, ale jak się źle z nim przywitasz to będzie źle :P

EDIT2: Quest Spoiling :P

http://www.republika.pl/petersaber/quest_spoiling.jpg

Lord skols
21-11-2004, 13:24
Bazyliszek istnieje
www.republika.pl/tibiaskols/bazyliszek.jpg

Master Of Devastation
21-11-2004, 13:44
To jest bazyliszek ,taki sobie potworek do którego jeszcze nikt nie doszedł (podobno wali UE...)tak samo jest z akropheatem czy jakoś tak taka więszka mumia...a tak na marginesie fajnie by było zabić takiego bazilisza i mieć DSL ... 8o

Bikstopa Reaktywacja
21-11-2004, 13:49
Character information
Name: Basilisk
Sex: male
Profession: Knight
Level: 9
World: Hiberna
Residence: Thais
Last login: 27.06.2004 09:35:15 CET
Account Status: Free Account

+

TIBIA GG

=

to co na fotce :cup:

Berburio
21-11-2004, 17:26
Od początku wiedziałem że to atrapa:/ przynajmniej tak podaje user wyżej :D

Serfer mati
21-11-2004, 18:33
To nie rzadna atrapa . Jak nie pasi to idz i zobacz.

Petersaber
21-11-2004, 18:36
ech... kolejne Noobki... (nie obraźcie się...) zobaczcie na Screenshota!!!!!!Gościu ma "You see a basillisk." a nie "You see a Basillisk.He is a knight(level 9)" Jest taki sam napis jak wtedy, kiedy dajesz look na POTWORA/NPC

Aversin
21-11-2004, 19:11
OMG .. ludzie bazyliszek istnieje. To, że WY go nie widzieliście nie oznacza zaraz, że to jakieś ściemy albo fake. Prawda, że nie jest łatwo go znaleźć gdyż bez TibiaGG (chyba) nie da się go zobaczyć, a aby pojawił się na battle to trzeba stanąć w odpowiednim miejscu i bazyliszek też musi podejść.
Z tych wszystkich osób co gadają o queście ... sorka, ale śmiać się chce. Jakoś nigdy nie widziałem aby skarbiec w kazo był pusty. Bubble też jakoś nie miała wpisu "Killed by a basillisk."....

rambo di
21-11-2004, 19:13
jakie loole wy sie na tibi nie znacie to jest quest z guardian halabard to tego sneke piszes jak nie wiesz co dalej i piszesz hisss helpss mess
i on ci daje wskazowki jak zchodzisz na dol to tam som snake dalej idziesc to scorpiony zchodzisz na dol nizej z 6 guardow i geomancer i potem teleportem do komnaty z dragonami lordami otworasz dzorw i do pokonania geomancer mino mag shaman press arkanist i jest skrzynia z guardian halabard i potem teleport do swiontyni w miescie w ktorym jestes zarejestrowany -.-
__________________________________________________ _______________ :] :]
wiem z doswiaccenia bo bylem na quescie moim paul paulem 40 kinght :]
a zdazylo to sie podcas expienia na guardach zaowazylem ta gnida i sie wybralem :berserk:
i wykonalem :D ale nie sam :] nie uwierzycie ale mi cycobujca pomogl jak do niego msg o tym czyms :lucznik: :crusader: :x: :x:

lady arkadia
21-11-2004, 19:24
Czytam te wasze posty i stwierdzam ze nie wiecie nic o tym qescie. Nieliczni pisali prawde. Qest z baziliskiem istnieje jak stwierdzil paul. Bazilisk jest npc i nie wali z ue jak nowili niektorzy. Tego qesta wykonal Ingek, powiedzial mi o tym leferty ze widzial na trade dsl bo to jest nagroda. Skarbiec ktory widzicie w kaz to poprostu pokazowka stworzona przez Cip. W qescie na senji z broadswordem tez som dwa pomieszczenia przypominajoce skarbiec ale nikt tam nigdy nie wszedl i raczej nie wejdzie. Pozatym karzdy qest sie konczy skrzynkami a nie jakims skarbcem. Jeszcze raz powtarzam ze to pokazowka!
A tak na marginesie som dwa skarbce z dsl. Moze paul robil jakiegos qesta, nie wnikam w to ale wiem ze dsl mozna zdobyc.

Petersaber
21-11-2004, 19:27
rambo di:

jasne, jasne... na jakim jesteś serwie? Bo ja na Julerze... jeśli to co mówisz to prawda..a nie chce mi sie wierzyć... to znaczy, że może serwery się czymś jednak różnią...

lady arkadia-
może, może

lady arkadia
21-11-2004, 19:31
zamknijcie ten temat plx bo historia bazyliszka jest nie znana, nieliczni wiedzom tak naprawde o co chodzi. Zamknijcie ten temat!

Ufocznik
21-11-2004, 19:55
Character information

+

TIBIA GG

=

taa, fajnie szkoda tylko ze napisales "Basilisk" przez jedno "L" a na screenie widac przez 2 -.-

@ci ktorzy mysla ze to fake czy sciema
bazyliszek istnieje... sam go widzialem i jest to NPC nigdy do niego nie doszedlem ale widzialem za sciana

Stratos[PL]
21-11-2004, 20:11
Znam taki mit ze jak sie wejdzie tam gdzie on jest i sie mu zrobi lusterkiem use with to zginie

arvegil
21-11-2004, 20:19
Character information

+

TIBIA GG

=

Heh znam gościa na hiberni który ma nick taki sam jak jeden npc w thais, ale nie moge powiedzieć jego nicka, bo jeszcze namelocka chwyci ;)
więc to nic dziwnego, a po za tym chciałbym sam zobaczyć tego bazyliszka.

Ufocznik
21-11-2004, 20:21
']Znam taki mit ze jak sie wejdzie tam gdzie on jest i sie mu zrobi lusterkiem use with to zginie

hm... calkiem mozliwe, sprobowal bym to gdybym znal do niego droge bo do tej pory widizalem go tylko za sciana

johnnny_b
21-11-2004, 22:18
po tym screnie co zrobiles to tez mialem zamiar isc to zbadac ... i jedneak to prawda na battle go widzialem:D

Aversin
21-11-2004, 22:19
jakie loole wy sie na tibi nie znacie to jest quest z guardian halabard to tego sneke piszes jak nie wiesz co dalej i piszesz hisss helpss mess
i on ci daje wskazowki jak zchodzisz na dol to tam som snake dalej idziesc to scorpiony zchodzisz na dol nizej z 6 guardow i geomancer i potem teleportem do komnaty z dragonami lordami otworasz dzorw i do pokonania geomancer mino mag shaman press arkanist i jest skrzynia z guardian halabard i potem teleport do swiontyni w miescie w ktorym jestes zarejestrowany -.- LoL .. rambo di po twoim poprzednim poście jaki widziałem w temacie http://tibia.pl/forum/showthread.php?t=17500 .. coś mi się nie chce wierzyć :D

@BTW ..
Co oznaczają wyrazy: som, albo widzom ?? Może część z was nie wie ale w języku polskim są takie literki śmieszne z ogonkami jak ą lub ę ... radzę niektórym o nich poczytać ;)

valkor
01-03-2005, 20:38
Name: Orc
Profession: None
Level: 6
Residence: Rookgaard
Last login: 03.10.2004 09:35:10 CET

i co?! tez jest potwor orc i jest nick orc!!

PS.Ufocznik kup sobie BINOKLE bo jest i nick "basilisk" i na battle tez pisze "basilisk"

od początku ci wierzylem piotrek :-)

dziewka
01-03-2005, 21:15
krazy legeda ze cos tam musisz zaniesc jego cialo do kruzaka i dostajesz klucz do skarbca...a tak wogule to zeby go zobaczyc dokladnie trzeba miec wlaczana tibie GG ;]

Anaconde
01-03-2005, 21:19
n/c bazylizek. Im wiecej cipsoft da NPC zwierza t, tym wiecej ludzie se nicki beda dawali i sorce.druty robili :D (Creature illusion =] ) .
EDIT: Droga do bazyla jest zakopana. Widać ją chyba z tego miejsca na zdjęciu albo jak inni mowia, ze od skarbca. Co jest grane? :p

Encore
01-03-2005, 22:07
@valkor
Mam pytanie po co odswiezasz staaaaaaare tematy ?:S

Rose~
01-03-2005, 22:35
Jak ktoś tam bedzie szukać i po wielu dniach staran znajdzie to bedzie jedynym posiadaczem Dragon Scale Legs :D
Powodzenia ;)

Jowisz
02-03-2005, 07:40
Czytam te wasze posty i stwierdzam ze nie wiecie nic o tym qescie. Nieliczni pisali prawde. Qest z baziliskiem istnieje jak stwierdzil paul. Bazilisk jest npc i nie wali z ue jak nowili niektorzy. Tego qesta wykonal Ingek, powiedzial mi o tym leferty ze widzial na trade dsl bo to jest nagroda. Skarbiec ktory widzicie w kaz to poprostu pokazowka stworzona przez Cip. W qescie na senji z broadswordem tez som dwa pomieszczenia przypominajoce skarbiec ale nikt tam nigdy nie wszedl i raczej nie wejdzie. Pozatym karzdy qest sie konczy skrzynkami a nie jakims skarbcem. Jeszcze raz powtarzam ze to pokazowka!
A tak na marginesie som dwa skarbce z dsl. Moze paul robil jakiegos qesta, nie wnikam w to ale wiem ze dsl mozna zdobyc.
Dsl nie ma nikt w tibii co za .... OMG hahahhaa ale sie usmialem :baby:

Kozi_leus
02-03-2005, 09:07
DSL ma Bubble ^.^ . Można zobaczyć , bo robi czasem wystawke w domku 0.0

Ziele14
04-03-2005, 18:50
To jest Bzyliszek jezeli go zabijesz i wezmiesz cialo do kolesia w Kazzo i dostajesz klucz do skarbca i tam masz Dragon Scail Legs i i inne itemki :)
P.S:Musisz zabić 5 Guardów

MNK
04-03-2005, 19:33
yh... porozmawiajcie sobie z kruzakiem, powie wam o bazylu i o tym ze czeka nagroda za przyniesienie jego ciala (100% pewny nie jestem, daaawno z nim nie gadalem)... watpie ze ktos cos zrobil z tym questem... ale to, ze nikt teoretycznie go nie zrobil, nie znaczy ze to jest "atrapa", moze po prostu ludzie za slabo szukaja ;]

a dsl u gracza jakiegos na antice jest na pewno, nie mam pojecia u kogo... pamietacie moze wystawe "rarow" na tibianicu? nie widzieliscie tam przypadkiem dsl? :> wiec ktos NA PEWNO je ma... nie wiem skad, pewnie jeszcze z czasow kiedy troche bugow wiecej w tibii bylo, ale rownie dobrze mogl rozwiazac jakiegos questa o ktorym malo kto wie...

i przestancie powtarzac "a bo ja slyszalem od kogos"... to tylko zamieszanie wprowadza...
jestescie czegos pewni, OSOBISCIE cos zrobiliscie/zobaczyliscie... wtedy o tym piszcie...

pozatym opisywanie malo prawdopodobnych historii (vide zdobycie spika na rooku lub rozwiazanie tego questa) bez jakichs konkretnych dowodow daleko was niezaprowadzi, malo kto uwierzy (ten co uwierzy powie koledzie, ten nastepnemu i powstanie kolejna "bajka"), tylko na posmiewisko sie wystawicie ;>

btw... polecam rozmowy z npcami na roooozne tematy, "chwytajcie" ich za kazde slowo, pytajcie o rozne uslyszane u innego npca osoby/miejsca/przedmioty, a byc moze dowiecie sie pare ciekawych rzeczy lub dostaniecie kilka wskazowek "co dalej" :> rozwiazywanie questow to naprawde fajna sprawa, spoiling strasznie to psuje... "idz tu, powiedz to, zabij tamto", jaka w tym zabawa? co to za rozrywka? ah... fakt... darmowy przedmiot na koncu... no coz, kazdy gra jak umie/chce ;]

Lamus
04-03-2005, 19:33
to jest Bazyliszek... zabijesz+ weżmiesz ciało+ dasz Imperatorowi Kazordoonu= dostaniesz klucz do skarbca w kazo+ zabijesz 5x Dwarf Guard,=MASZ DRAGON SCAIL LEGSY I INNE RZECZY ZE SKARBCA... może być??
lol ? kto ci to powiedzial ??
jakas baja ??
Hahahaha

-Res-
04-03-2005, 19:35
DSL ma Bubble ^.^ . Można zobaczyć , bo robi czasem wystawke w domku 0.0
bo ma meza gm ;/
za duzo dostaje tylko z tego powodu

MNK
04-03-2005, 19:46
bo ma meza gm ;/
za duzo dostaje tylko z tego powodu
yh... przestancie pisac *******y, powiedziala ci to? nie? wiec nie pisz, czegos czego nie jestes pewny...
takie oczernianie ludzi bez ZADNYCH dowodow jest po prostu dziecinne, wymyslanie bajek "a co to nie ona, ma wszystko co chce, bo ma meza gma"... to ze ma rozne rzeczy rzadkie, wskazuje ze gra DLUGO i miala dostatecznie czasu zeby zdobyc/kupic dane rzeczy, lub poprostu je znalezc w potworku/questcie gdy jeszcze niektore byly aktywne...
kiedys mpa poniewieralo sie po podlogach... nieprawdopodobne? ale prawdziwe ;] osobiscie jeszcze nie gralem wtedy, ale to slowa sgma, wiec raczej ciezko niewierzyc...

jeszcze wracajac do bazyla i kruzaka... jaka nagrode obiecuje niewiadomo, wiadomo ze "duza" :>

pscelarka
04-03-2005, 20:08
No ja go zabiłem mam ciało i co z tym ciałem mam zrobic:?:?:?:?:;/;/;/;/;//;/;/;/;/;/;/;

MNK
04-03-2005, 20:12
pozwolisz ze zacytuje sam siebie?
pozatym opisywanie malo prawdopodobnych historii (vide zdobycie spika na rooku lub rozwiazanie tego questa) bez jakichs konkretnych dowodow daleko was niezaprowadzi, malo kto uwierzy (ten co uwierzy powie koledzie, ten nastepnemu i powstanie kolejna "bajka"), tylko na posmiewisko sie wystawicie ;>
i tak na marginesie, udalo ci sie kiedys zabic jakiegos NPC? mi nie ;]

Arn
05-03-2005, 02:46
W tej kopalni poziom wyzej niz basilisk jest dziura do niego ale zastawiona kamieniem wiec raczej nieda sie tam dojsc...

Stanton
05-03-2005, 05:31
huaUHAuhuaHAuHAuauhauHAuHAuHAuHA

Jakie niektórzy głupoty gadają buchachachachachachachachachach lole

ahuhuaHAuHAuHAUHUAHAuhauHauhauHauHAuAHuHAuHAuH

matar
05-03-2005, 11:14
No ja go zabiłem mam ciało i co z tym ciałem mam zrobic:?:?:?:?:;/;/;/;/;//;/;/;/;/;/;/;

tak jasne a ja soluje demona na rooku; daj screen to uwierze

Rafał_13
05-03-2005, 13:31
Nie da sie go zabić bo ja go zaznaczalem i jest tak jak z NPC pokazuje sie coś w stylu u cannot attack that person

FilipYo
16-03-2005, 14:54
zaznaczy ktos mi dokladnie na mapach jak tam dojsc z venore PLZ

Neth Reth
16-03-2005, 16:59
Ciekawe moze to jest rozwiazanie zagadki skarbca kazodroon (moze jak sie go zabije dostanie sie klucz do skarbca:))

aTomo
16-03-2005, 20:43
zaznaczy ktos mi dokladnie na mapach jak tam dojsc z venore PLZ
POLECAM samemu zwiedzenie maina i odkrycie tej miejscuwy :p

Sprawa z tym bazyliszkiem jest bardzo ciekawa, i ciekaw jestem czy faktycznie dsl mozna w jakis sposob zdobyc :baby:

Abek
16-03-2005, 21:45
czizas ludzie wymiatacie xD nie da sie go zabic powod podal Rafał 13 :p chyba ze jak sie do niego wchodzi to sie agresywny robi xD to jest na 100% npc poniewaz pisze Bazyl a nie bazyl... i MNK po ziemi sie walaly e plate i HOTS'y ;> dokladnie w jaskini ze smokami o ile dobrze pamietam :P

L-fan
02-04-2005, 17:14
Lepiej zacznijcie sami szukac rozwiazania zamiast pier***ic na tematy o ktorych wiekszosc z was nie ma pojecia. Szukajcie a znajdziecie.

Nie kloccie sie o sposob rozwiazania questa (czy trzeba zabic bazyliszka czy nie, jesli tak to jak to zrobic, czy nagroda jest klucz do skarbca czy to tylko pokazowka, etc.). Piszecie ze nikt jeszcze nie rozwiazal tego questa. Jesli nikt go nie rozwiazal to nikt do konca nie wie jak to jest, wiec czemu klocicie sie co jest prawda a co nie.

Nie mozecie mowic o ZADNYM quescie ze nie zostal jeszcze rozwiazany. Moze poprostu osoba ktora go rozwiazala (jesli taka istnieje) nie mowi o tym glosno zeby uniknac tlumu noobkow piszacych "how to do it?", "spoil it!" etc. Albo z innego powodu...

To tyle. Pozdro.

Kacziv
02-04-2005, 18:19

Ooooooooooo, duzo o nim wiesz....
ale pewnie nawet go nigdy na żywo nie widziałeś.
Nikt jeszcze nie zabił bazyliszka więc skąd mozesz wiedzieć co i jak trzeba zrobić ?

Jasin_Alkaida
02-04-2005, 19:06
Awięc kolega który napisał że bubble ma DSL od GM'a ma 100% racji
ponieważ GM Judigator of Arcania podarował mojemu koledze na mojich oczach
k-legi jak go poprosił.

daroslaw
03-04-2005, 09:08
http://members.lycos.co.uk/darekkukurenda/sski/basilisk.JPG

może tu jest wejście? Z ksiąg się zgadza skamieniałe postacie. Przecież on podobno zamieniał postacie w kamień.

FilipYo
03-04-2005, 10:32
tez mysle ze tu jest wejscie ale to by bylo z byt proste ze wejsie bendzie od tej strony bo pewnie jak wejdzie sie w ta dziure to sie wyjdzie w tej komnacie gdzie bazyliszek .....tak mysle :)

Busvelt
03-04-2005, 10:35
To jest bazyliszek ,taki sobie potworek do którego jeszcze nikt nie doszedł (podobno wali UE...)tak samo jest z akropheatem czy jakoś tak taka więszka mumia...a tak na marginesie fajnie by było zabić takiego bazilisza i mieć DSL ... 8o

ty sam wymysliles to ze wali z UE? to chba ci sie cos w glowie po********lo
to nie jest potwur tylko npc trzeba z nim pogadac nie wiem co mu sie muwi bo do niego nie doszlem ale wiem ze to nie jest potwur bo nie da sie go atakowac kiedys chodzilem i szukalem wejscia do niego ale raczej wiescia nie ma moze byc jakis teleport

Lord River
03-04-2005, 12:35
znalazlem gdzies zdjecie ale niepamietam gdzie wiec sorry jak bylo juz:) wiec tak niewiem czy to jest fake ale daje:) prosze o wypowiedz co o tym sadzicie:)

http://photobucket.com/albums/y119/gafron/?action=view&current=basilisk.bmp

troche male zdjecie ale jest;p

Lord_Nerevar
03-04-2005, 12:53
Ten screen nie pokazuje wejscia... rzuć torchem na dziure to się przekonasz... atrapa ;]

Lord River
03-04-2005, 13:13
chyba powiekszona fotka;]
http://i4.photobucket.com/albums/y119/gafron/basilisk.bmp

ztx
05-04-2005, 11:17
znalazlem gdzies zdjecie ale niepamietam gdzie wiec sorry jak bylo juz:) wiec tak niewiem czy to jest fake ale daje:) prosze o wypowiedz co o tym sadzicie:)

http://photobucket.com/albums/y119/gafron/?action=view&current=basilisk.bmp

troche male zdjecie ale jest;p

ja bym ci powiedzial co otym mysle jak bys mi pokazal droge ;D

btw. ten screen z tym kamieniem byl 2 pietra nad bazyliszkiem wiec pietro nizej moze byc wszystko ;] (a nawet wiecej:P)

Jadzia
05-04-2005, 11:25
To jest basilisk o ktorym bardzo glosno na tym forum ostatnio jest z nim podobno quest z czyms fajnym:) moj kolega z rl daroslaw(niestety z rl:() pokazal chyab wejscie tam daaalej.

Zehoh
05-04-2005, 13:17
podajze do bazyliszka nie można sie dostać, ale widzialem screena jak ziomus wlazl tam do niego i z nim gadał. A co do tego z tym skarbcem to nie prawda. Otóż kolo bazyliszka jest zejscie w dul i tam podajze sie schodzi do skarbca w kazordon,ale niewiadomo ci jest pod bazyliszkiwem.
nigdy tam jeszcze nie byłem więc tak tylko myśle.

kylu
05-04-2005, 14:39
da sie go zabic lustrem ktore znajduje sie w pudelku nie daleko niego

next great sorcerer
05-04-2005, 14:45
@up,up,up moze dalej...
Czy ty jestes glupi? w dziale Fake bylo z lusterkiem... ostatnio i tylko tam znajdziesz jak tam wejsc( dla idiotow infO:Fake- przerobione w tym wypadku screeny z tibii) lol
@topic
no to krotki wyklad:
Basilisk istnieje.
nie wiadamo jak sie odstac ale jesli sie dostaniesz imperator kazzo jakos otworzy/da klucz do drzwiczek za ktorymi sa DSL.
DSL dostala jedna osoba (nicku nie pamietam) na Antice. Jednak konczac z gra wyrzucila je do wody. Jesli ktos bedzie ja/jego wyzywal jaki to nOOb ze to wyzucil to jest idiota.
Jasne?
Pozdro

P.S.
haslo osoby ktorej jest to konto na photobucket jest takie samo jak jej nick... screen moj pulpit mowi prawde:P

Hopek14
05-04-2005, 15:05

No tak fajnie... i nazywa sie tak samo jak wąż z Questa

daroslaw
05-04-2005, 15:26
To jest basilisk o ktorym bardzo glosno na tym forum ostatnio jest z nim podobno quest z czyms fajnym:) moj kolega z rl daroslaw(niestety z rl:() pokazal chyab wejscie tam daaalej.

Stary szybki jesteś ty mój (niestety) kolego z rl.

Blos Tius
05-04-2005, 20:02
Kopalnia w kazzo to ta gdzie dwarfy?

Badzo
05-04-2005, 21:00
DSL dostala jedna osoba (nicku nie pamietam) na Antice. Jednak konczac z gra wyrzucila je do wody.

oj to nie było tak... bubble ma DSL, bo dostala od GMow jako pierwsza osoba z lvl 200... to mls(magic longsword) wyrzucono do wody

Anaconde
05-04-2005, 21:01
Bazyliszek... xD
Przy okazji, to DSL wywalono do wody. Na paru stronkach jest tak napisane, wiec nie mow, ze MLS xD .

Misjonarz
06-04-2005, 00:01
Character information

+

TIBIA GG

=

Możę i jest taki koleś ale knight niema czaru zeby sie zamienic chyba ze chameleon czy co to tak jest ale jezeli nawet to przeciez wzial na look na twgo bazyla i bylo ,,You see a basilisk" widzis gdzies tu zeby pisalo ze to knight i ma 9 lvl??

Ma$elko
06-04-2005, 00:37
Czytałem wszystkie wypowiedzi , wiekszość jest napisana przez dzieci 13-15 lat i są to tak n00bowskie informacje że aż żal !!!!
Na tym forum nigdy nie dowiecie sie czego konkretnego bo wypowiadaja sie tu noobki , ktore nigdy nie mialy lVl'a wiekszego niz 50 i nic nie wiedza.
Aby cos nauczyc i dowiedziec sie o tej grze trzeba grac grac i jeszcze raz grac.

Made bY Ma$elko

Piwko Wielkie
01-05-2005, 13:12
Osoba ponad mną ma rację.
Powinna być na forum taka "gildia" - kilku/kilkunastu naprawdę doświadczonych graczy, skłonnych do pomocy. Byliby znani i lubiani (jak onegdaj Yuri, za swoje "wycieczki").
Co do Basilisk'a to się nie wypowiem bo go niestety nawet nie widziałem.
I jakoś specjalnie doświadczony gracz też nie jestem (30 lvl sorc to nie wielki wyczyn, no chyba że 47 magic lvl to juz coś).

Czarniawy
01-05-2005, 13:21
Panie autor tego Posta wiesz pan że tibia GG jest zabroniona?:D

Marcin of shadow
01-05-2005, 13:43
Bazyliszka widać tylko z tbia gg tak?? to ten kto tworzył tibie raczej nie zrobił tego specjalnie prawda?? Czyli ten niby qest tak naprawde może być pułapką na osoby używające tibia gg. :] Mój kolega mówił mi że po tym jak zobaczył Bazyla (a używa tibi gg) dostał bana na 1 miesiąc.

Meronqba
01-05-2005, 14:01
Chciałbym sie dowiedziec gdzie to jest dokladnie to bym to sprawdzil ;) 8o

Swiat LUCERA
Profesja Knight
LVL 23 i rosnie ;)
Mlvl 4 :(
Skille TAJEMNICA :)

Pozdro dla LUcery it is a very clever :cup: ;) ;) :cup:

Galus
01-05-2005, 14:09
Ten temat byl juz z 100razy uzyj szukaj a znajdziesz wiecej informacji!

Pacek
01-05-2005, 14:57
a kto to wygrzebał taki stary temat?? o bazylu jest zawsze na każdym forum po kilka tematów, ale na rzadnym nie czytałem jeszcze takich bzdet jakie sie tu wypisuje, ludzie nauczcie sie że ja nie wiecie nic pewnego to nie gadajcie, 99% z was nie ma pojecia o wykonywaniu questów, 50% z was nie zrobiło by nawet deserta gdyby nie był taki popularny. Po co cip tworzyło bazyliszka, ano po to żebyście se podniecali, gadali i wymyślali niestworzone rzeczy, z kąd wogole wiadomo że ten quest nie jest zamnknięty. Czy modki nie mogą zamknąć tego tematu??

Anaconde
02-05-2005, 11:35
To taki jakby mino mag teraz na rook :P
P.S. Sorry za odświerzneia tematu... :/

Maksio Kalkulatorek
19-06-2005, 08:54
No właśnie co do tego jak tam dojść, to sprawdzałem w tibia map vieverze, i ;( NIE MA JAK TAM DOOOOOOOJJJŚĆ!!!!!!!!

Może jeszcze dodam obrazek, jeśli nie wierzycie. http://www.republika.pl/pokemon_crystal/Bazyliszek/tibia map wiever.bmp

Maxi skywarien
19-06-2005, 10:15
A moze trzeba poszukac gdzies i pick uzyc ;)

Teraram
19-06-2005, 10:18
Ten basiliszek tam zawrze jest. pewnie jakas ozdoba ;]

Dwarf
19-06-2005, 10:45
@up: To nie ozdoba, to quest -.- którego narazie nie da sie wykonac :/

Forecat
19-06-2005, 14:43
Quest istnieje to pewne. Niekiedy gdy npc podejdzie do sciany da rady z nim pogadac. Wartoby sprobowac.

Kiedys zwiedzialem kopalnie kazz kolo bazyla, nudzilem sie i zaczalem kopac pickiem natrafilem na jakies wejscie... Bylo cos kolo 10 guardow. Jak ktos nie wierzy chetnie pokaze. Mozliwe ze tam jest legendarne wejscie do komnaty.
Pewnym byc niemozna.

Don Corleone
19-06-2005, 20:26
@up: Daj screena to uwieże...

Ja uważam że quest z Bazylem istnieje... Tak samo jak quest ze Spoconym Cyklopem, itp. Pieprzycie głupoty Bubble ma to, Ten ma tamto... Pomyślcie, co byście zrobili np. na miejscu Bubble gdybyście rozwiązali tego Questa ? Pewnie rozpowiedzieli byście wszystkim wszem i w obec że macie takie legsy i mielibyście setke gapiów stojących pod waszym housem, setki pytań co gdzie jak ? Więc pomyślcie realnie... Ja uważam że isnieją Questy na MLS, GB, GH, WS, itp. tylko trzeba ja znaleźć...
PS: Pozdro dla Bazyla który wali z UE 8o

keyu
19-06-2005, 21:08
z tego co widze to ktoś tu używa TibiaNGG. oj nieladnie tak.. :baby:

paffelek
27-06-2005, 14:35

hahahhahahhahahha!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
coza i****a!!!!!!!!!!! Gdyby to bylo takie proste juz dawno mialbym DSL!!!!!!!!!!
powiem jeszcze jedno: ...cretin -.-

Tidain
27-06-2005, 15:04
@up : lol jak jestes taki mondry to idz go zabij buahaha zobacze jak tam wejdziesz mahahaha

i ma 14 lat i wyzywa ciekawe z jakiego domu jestes lolq

Heli
27-06-2005, 15:14
Ja slyszalem ciekawostke o tym bazyliszku ma on w swojej komnacie skrzynke jak sie z nim poromawia to mowi zeby pod zadnym pozorem jej nie otwierac poniewaz to moze aniszczyc wszystko to co on zrobil (czytalem o nim legede) nikt niewie jak tam dojsc kiedys przekopalem caly poziom wokul bazyla pickiem i nic nie wyszlo moze trzeba pare razy w jednym miejscu jak z tombami moze...

Burakou
27-06-2005, 15:25
Jak nie wiecie to wam coś powiem... wzrok bazyliszka jest zabójczy, pewnie w tej skrzynce jest lustro, które na nim trzeba użyć i gadzina zdechnie, a jego martwe ciało trzeba zanieść do imperatora Kazz.

Elvan Darkito
27-06-2005, 15:27
podajze do bazyliszka nie można sie dostać, ale widzialem screena jak ziomus wlazl tam do niego i z nim gadał. A co do tego z tym skarbcem to nie prawda. Otóż kolo bazyliszka jest zejscie w dul i tam podajze sie schodzi do skarbca w kazordon,ale niewiadomo ci jest pod bazyliszkiwem.
nigdy tam jeszcze nie byłem więc tak tylko myśle.

też to widziałem tylko że to był fake :D

PiXik
27-06-2005, 15:52
wszyscy którzy się nudzą:weźcie przekopcie CAŁE kazadroon i okolice to napewno znajdziecie :)

Smoczy Druid
27-06-2005, 17:34
wszyscy którzy się nudzą:weźcie przekopcie CAŁE kazadroon i okolice to napewno znajdziecie :)

Po *** odswiezales taki stary temat ? :ban:

Patryk :P
28-06-2005, 13:21
Jak nie wiecie to wam coś powiem... wzrok bazyliszka jest zabójczy, pewnie w tej skrzynce jest lustro, które na nim trzeba użyć i gadzina zdechnie, a jego martwe ciało trzeba zanieść do imperatora Kazz.

I znowu pi*******e o tym fake co kolo znalazl lustro w skzyni nie sugerujcie sie tym!!
same nooby pisza tutaj np.
Petersaber

Ahuahuahauhau chetnie zobacze screena albo pokaz droge

dziku011
28-06-2005, 13:42
To poprostu jest npc bo jak klikniesz na takiego to pisze jego imie i cośtam i to niemorze być przemiana bo by pisało lvl itp.

Maximp
28-06-2005, 13:45

Omg ciebie chyba cos ****** to jest quest ty ..... :]

Draconis Dragontooth
28-06-2005, 13:46
Fajnie że odświeżacie ponad półroczny temat .. basilisk to npc , krążą plotki o tym ze mówi jak wykonac questa na Dsl , nikt o tym nie wie oprócz Pskonejott'a , on ponoć je ma ..

_aNeptiS_
28-06-2005, 17:00
Mam male pytanko co to jest (cut img) Tak dla rozeznania dodam ze jest to pod kopalnia dvarwow w kazoo

Twoja matka bez nóg :D

Xaziz
28-06-2005, 17:01
Chyba miala wiadomo jest ze gdy konaczyla grac w tibie to je w88888 do wody :P Satary ale jary temat :P

Kebes
28-06-2005, 17:14
Twoja matka bez nóg :D

-.- Strasznie śmieszne. Nie wiesz, że nie cytuje się zdjęć? Poza tym po jaką cholerę na nowo zaczynamy temat o Bazyliszku?? Chyba wszystko już zostało powiedziane i póki co nie zanosi się żeby powiedzieć coś więcej.

Chessterr
28-06-2005, 17:17
CO za de BIL!!!!!!!!!!!!!
Koleś się zmienił w snake a ty mało co w gacie nie narobisz. IDIOTA!