PDA

Pokaż pełną wersje : szybkosc gs

ktostam82
19-11-2004, 20:05
witam
przyznam sie szczerze ze troche szukalem wczesniejszych postow na temat szbkosci gs i znalazlem tylko o szybkosci sprzed ostatniego update chyba z czerwca
interesuje mnie to na jakim lev mozna przed nim uciec bez boh a na jakim z boh no i ewentualnie w polacznieu boh z utani hur
tylko prosze o konkretne odpowiedzi a nie cos w stylu ze slyszalem od kolegi...
dzieki :)

Cors Ent
19-11-2004, 20:11
Z bohami 70lvl+ zeby uciec,
bez boh - tu nie mam pewnosci ale stawiałbym na 90+
z boh i utani 60lvl styknie

Taumer
19-11-2004, 20:37
Jeśli znasz English (skoro grasz w tibie to znasz ;) ) to przeczytaj to:
Secrets of Tibia, Issue I: Speed! (http://www.tibianews.net/article.asp?id=291)
Addon to: Secrets of Tibia, Issue I: Speed! (http://www.tibianews.net/article.asp?id=297)
Artykuły bardzo wartościowe, polecam kazdemu.

Mr LaMeR
19-11-2004, 21:00
Ja tam moim 40 sorcem uciekłem na utani gran hur z dość dużą przewagą i na małych lagach...

Karrith
19-11-2004, 21:03
widzialem jak gosc z bohami na 49 lvl uciekal

siemadis
19-11-2004, 21:07
Siemka. Ja też chcialem zadać pytanie nie do końca związane z tym tematem mianowicie czy mam szanse Gs vs Elite Knight 41lvl Skill's 66/66
Cru Helmet
C-armor
M-shield
B-Sword
P-Legs
?? jeśli tak to ile uhów mi około zejdzie ...

Mr LaMeR
19-11-2004, 21:15
Noo z takimi skillami przywałujesz DEMONA albo FIRE DEVILA :P i jedziesz ^^
a tak na serio to z uhami na loozie...

Vegefa Ziom
19-11-2004, 21:41
Siemka. Ja też chcialem zadać pytanie nie do końca związane z tym tematem mianowicie czy mam szanse Gs vs Elite Knight 41lvl Skill's 66/66
Cru Helmet
C-armor
M-shield
B-Sword
P-Legs
?? jeśli tak to ile uhów mi około zejdzie ... Tak, trochę uhów, jakieś 2 bpki spokojnie starczą, noi jakieś eq przyzwoite, czytałem przed chwilą temat"Moja rada!" moją radą dla ciebie będzie żebyś zrobił skille około 75 bo na 41 lvl nie przystoi z takimi biegać.

Alexstrasha
19-11-2004, 21:49
Pamiętam że przed updatem moja kumpela (sorc wtedy ok 13 lvla) szła do Venore i spotkała się z gs'em... tak zupełnie przy bramie- nie wiem jak to zrobiła, ale bez lagów unikami obeszła go bez obrażeń i weszła do góry. Kiedyś naprawdę było to możliwe, Gigantyczne Pająki nie były aż takie groźne. Po updacie taki gs to ma i bohy, i zachowuje sie jak pod wplywem time ringa ( niejednego :| ) i jako że to magiczny potworek dysponuje utani hurem i utani gran hurem =/. Niższe levele nie mają teraz szans na ucieczkę... chyba że mają pod ręką kolegów :)

elmo_us
19-11-2004, 23:04
Tys chyba do reszty oh...jał. Ja na 32 lvl na utani gran hur truchcikem dawalem rade mu uciec, bez bohow ofc bo nie stac mnie na nie.

behama
19-11-2004, 23:25
lol.......
niewiez ? niepi.erd.ol -.-

siemadis
19-11-2004, 23:39
ok dzieki wam panowie ;) juz wymyslilem - na hunty gs bede chodzil z pallem by nie tracic wiecej niz 3-5uh a no i pierw skile zrobie ok 72-72

siemadis
19-11-2004, 23:41
Jeszcze jedno pytanie dam rade bloknac Hero lub DL'a ? (sorry za nowy post, ale to moje pierwsze forum...pewnie bedziecie sie o to rzucac ze jestem nabijacz bo juz 3 posty az napisalem:))

emilok
20-11-2004, 16:34
Czy wy co tak najezdzacie na kolege ktory napisal o 90+lvlu macie jakies pojecie o tibi?? Czy uhajac sie uhasz sie zawsze za tyle samo ??, a jak zucasz hmm to tez zawsze za tyle samo??, jak sie smok leczy albo monk to tez zawsze za ta sama ilosc hp?? Raz sie gs nie hastnie, innym razem tak ale z mala moca, kiedy indziej zuci full haste i wtedy na 32lvlu z utani gran hur dlugo nie bedziesz w stanie uciekac. i jak kogos obrazacie to byscie chociaż nie robic tylku bledow ortograficznych. I tak bo zabiciu/uciekniecu 1 gsowi to jestescie mega ekspertami w tym temacie. Jak widzie wasze wypowiedzi to plakac mi sie chce, powinni wprowadzac testy na inteligencje przed sprzedawaniem kompoterow i podlaczaniem ich do netu. Myslcie myslcie i jeszcze raz myslcie zanim cos napiszecie bo 70% postow jest nie zwiazanych z tematami.

KamilAires
20-11-2004, 16:44
Ja palem na 42 lvl+boh+utani hur zabilem gs. Jak mnie nadgonil to wrzucilem time ring i po sprawie... gs ma inne haste nie taki jak utani hur or utani gran hur, moze ci zarzucic raz albo 5 razy wtedy wszystko sie sumuje i pajaczek gania szybciej niz ja z time ringiem. Jak poszedlem solowac zabilem 2 bez problemu, jak bilem 3 rzucil 5 razy haste to i time ring nie pomogl. do tego panika i dead. :P Jak chcesz mozesz isc ale musisz byc przygotowany ze cie zdogoni wtedy trzeba sie pouhac az mu sie haste skonczy ;)

Hinol
20-11-2004, 17:03
Mój kumpel padł masterem na 50 lvlu+utani gran hur. Co prawda goniły go 3 GSy, ale nie zdąrzył do temple czyli były szybsze od niego, ale myśle, że gdyby miał jeszcze BoH to by rozwalił je.

Dwimenor
20-11-2004, 17:47
GSy(i zerki) po ostatnim UP dostały możliwość rzucania na siebi czaru HAST. Mogą go sobie skumulować. Jednak prawda jest taka:
Nie musisz być najszybszy, aby uciec przed Gsem. Wystarczy, ze jesteś szybszy od najwolniejszego członka twojej dróżyny.

Parafraza Tatooińskiego przysłowia

Pan X
20-11-2004, 17:58
możesz uciec przed GSem nawet na 30lv ale z:
BOHami, time ringiem i Utani Gran Hur ale jest jakas szansa że cie dogoni i padniesz

Angelus
21-11-2004, 22:27
Ja zwiałem GS -owi , na 36 levelu ...
Było to tak ...
Idę sobie traktem , nagle patrzę ciałko ...
Sprawdziłem co kolesia ubiło , wyszło , że gs ...
No to idę dalej , czujny jak łasica , maxymalna koncentracja ...
I nagle z rogu ekrany wyłania mi się gs ...
To ja w nogi , teren znałem wiedziałem gdzie jest schronienie.
Ale widocznie gs nie zdążył włączyć dopalaczy ...
I zniknąłem mu z ekranu .... :)

Ale generalnie na razie wolę unikać tego pajączka ...
I wcale , ale to wcale nie chcę się z nim ścigać ...
No chyba , że muszę ........ :)

PiXik
22-11-2004, 14:19
50lvl utani hur i bohy

MayGyver
22-11-2004, 14:38
szybkosc gs jest porownywalna z:

70 lvl bez eq przyspieszajacego
55 lvl + utani hur
50 lvl +boh
35 lvl + boh + utani hur
20 lvl + utani gran hur
20 lvl + boh + time ring
5 lvl + utani gran hur + boh + time ring

jestesmy szybsi (bez wzgledu na lvl) gdy uzywamy:

boh + utani gran hur
boh + utani gran hur + time ring
time ring + utani gran hur

oczywiscie mowa tu o przypadku kiedy GS uzywa haste na sobie

jesli nie uzyje to wtedy jego speed jest porownywalny ze speedem postaci na 11 lvlu,
ale nie liczylbym na to, iz spotkamy GSa bez haste

Miro
22-11-2004, 17:59
sprawdzone na 15 gs lvl 62 + boh i gs nie ma prawa dogonić ale jest 1 warunek minimalne lagi lub wogle więc prosze mi tu nietruć ze 80 lvl ma problemy z ucieczką :D :D :D