zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Tibia.pl - odchodzi z Supported Fanistes

bosal
07-05-2008, 00:47
Prawie rok temu Tibia.pl zaczęła rozważać odejście z programu Supported Tibia Fansites (screen (http://images.tibia.pl/screen.jpg)), programu, który jest tak naprawdę wielką iluzją. Doszliśmy jednak do wniosku, że zostaniemy i poczekamy na reakcję CipSoftu. Reakcja "firmy" była zdumiewająco szybka... Zajęło im to prawie rok...

Dzisiaj jednak pisać o jego licznych wadach, czy znikomych zaletach nie czas i miejsce.
Stało się, "współpraca" została rozwiązana.

Czy coś się zmieni ?
Obecnie będziemy realizowali nasz stary plan na najbliższy czas. Obejmuje on usprawnienie strony oraz forum. Dodanie licznych przydatnych funkcji dla graczy (niektóre z nich, jak podzielenie tabeli potworów, czy nowe kalkulatory możecie obserwować już teraz). Postaramy się zaktualizować wszelkie dane i poprawić istniejące błędy, dzięki Waszym sugestiom.

Regulamin strony oraz forum NIE zmienia się.
Dalej NIE popieramy botów, a kary o rozmowach o nich dalej obowiązują! Poparcia dla czegoś takiego u nas, nie znajdziecie nigdy.
Ogólnie nic się nie zmienia w związku z naszym odejściem z programu.

Czy zamierzacie oficjalnie wspierać lub otworzyć forum/serwer OTS ?
Za wcześnie na jakiekolwiek spekulacje. Jeśli cokolwiek się zmieni, poinformujemy Was o tym. Obecnie regulamin nie ulega zmianie.

Co z konkursem na grafikę ?
Z przyczyn oczywistych, grafika zwycięzcy nie pojawi się w grze. Wasz trud nie pójdzie jednak na marne. Konkurs nie zostanie anulowany. Nagrodami pozostaną PACCe, także powalczyć warto. Kto, wie może Wasz item zostanie wykorzystany w "innej" grze ;)

Odnosząc się do informacji ze strony głownej Tibia.com:
Strona Hunted.pl (na której znajdziecie obszerną Wikipedię (http://wiki.hunted.pl) oraz najświeższe wiadomości (http://hunted.pl)) okazał się być według CipSoftu nielegalna.
Dostaliśmy śmieszne tłumaczenia, a dyskusji po prostu nam odmówiono.

Postanowiliśmy odejść, zyskując swobodę działań, zarazem nic nie tracąc.

Tibia.pl nie ma zamiaru powrócić do programu Supported Tibia Fansites, póki CipSoft nie zmieni swojego podejścia do graczy i całej społeczności Tibijskiej.

Exodus
07-05-2008, 01:46
No i git, bycie supported fansite i tak raczej nic nie dawalo.

Skrzat
07-05-2008, 01:50
No i git, bycie supported fansite i tak raczej nic nie dawalo.

Poza znaczkiem, wczesnymi wiadomosciami o updateach, i tym ze na helpie mozna bylo spokojnie kierowac ludzi na tibia.pl, gdy zaczynali gre lub mieli duzo pytan.

Byl temat na forum, wszyscy wysmiewali ze sie doigralisce, tylko czego? Stracenia kilku wiadomosci? I tak kazdy polak bedzie wiedzial ze jak istnieje strona tibia.com, graja w ta gre polacy, to napweno wejdzie na tibia.pl, wiec duzej straty nie ma.

Surtius
07-05-2008, 02:13
I tak kazdy polak bedzie wiedzial ze jak istnieje strona tibia.com, graja w ta gre polacy, to napweno wejdzie na tibia.pl
Tu masz rację, trzy lata temu sam tak trafiłem :)

Co do tematu. Dobrze że w newsie jest zaznaczone "odeszła", bo przynajmniej będę miał powód aby zjechać każdego frędzla który napisze H@ H@ H@. A dzieciątka myślały że wami "Cipy" kierują:)

ELVL
07-05-2008, 02:30
The site is gowing down :D haha

TAk pootwierajcie dzialy z otsami a nastepnym krokiem bedzie gowno jak na tibia.xx.pl pseudo boty pfffff

Jeszcze wiekszy shit i wiecej noobow.

KEEP IT GOING!!

Surtius
07-05-2008, 02:57
@up, gowing? ~.^
Po ch*j się wypowiadasz jeśli nie czytasz (lub nie rozumiesz) całego newsa? T.pl nigdy nie zejdzie do wspomnianego przez ciebie poziomu....

PS. Zjadę każdego kto będzie pisał coś w tym stylu....

captcha
07-05-2008, 03:56
I bardzo dobrze, tibia jest coraz gorsza bo nie liczy się gra tylko ilość grających i pieniądze, chciałbym aby stworzono taki ots dzięki któremu Cipsoft by stracił dużo graczy zwłaszcza z Polski i nie myślę w tym wypadku o takich otsach x100 exp czy o innych ułatwieniach, a jeśli tibia.pl zaczęła by promować boty i sprzedając licencję to byłby to niezły pocisk w stronę Cipsoftu ale słuszny, a zwłaszcza za te kilka lat przez które zniszczyli taką fajną grę :D A jakby Polacy przestali grać to firma by upadła :P I usuńcie ten beznadziejny znaczek supported fansite bo niszczy layout strony.

A dzięki takiemu odejściu można się dowiedzieć kto jest konfidentem

Palladni tibia.org.pl
Swoją drogą, cipsoft ma niezły zapłon, już 22 pazdziernika 2007 roku napisałem im mail z informacją o łamaniu zasad przez tibie.pl

Cytuj:As you probably know, www.hunted.pl <http://www.hunted.pl> is a site which cooperate with tibia.pl (supported fansite), both got the same owner. And here is my question, how do you feel, that behind your back, tibia.pl is making their own open tibia server, but - as they say - witht their own tibia client.
I mean, it's kind of unfair - that they want to have both, your support and the things, that were forbidden by Cipsoft.
After all, OT Servers were banned by you.

otrzymałem nawet odpowiedź:

Cytuj:Thank you for your email.

I have forwarded your email to the responsible department. We will investigate this issue. Please understand that we cannot inform you about the progress of investigation for reasons of privacy.

If you have any further questions and would like to write to us again, please attach or quote your previous email and our reply to ensure that our help will be efficient.

Kind regards,
Nicole
Tibia Customer Support

Ale trzeba było czekać 7 miesięcy na wykonanie jakiegoś ruchu z ich strony : )

adrianeczeqq
07-05-2008, 06:22
bosal chce znam "zrobić łeb" banalną wypowiedzią że być w SF gówno daje:s nawet jeśli gówno to i o nie warto walczyć:D

xtomixx
07-05-2008, 06:43
Who lets the dog out? Who, Who... XD

Z jednej strony dobrze z drugiej źle xD Szkoda tego konkursu ale chociaż go nie odwołali :) I tak uważam że wasza strona zawiera informacje prostsze do odnalezienia tylko jedna sugestia przywróćcie stary layout PLEASE! xD
Powodzenia na nowej drodze życia :)

Rybzor
07-05-2008, 06:47
bosal chce znam "zrobić łeb" banalną wypowiedzią że być w SF gówno daje:s nawet jeśli gówno to i o nie warto walczyć:D
Walczyć o gówno? Kwestia gustu, ja za gównem nie przepadam.

@
Dobrze, że w końcu jest nius, nie będzie tyle spamu na forum. No i w końcu będziemy mogli rozwijać się tak jak nam się podoba, a nie jak podoba się CipSoftowi, który nigdy nie dawał nic w zamian.

The site is gowing down :D haha

TAk pootwierajcie dzialy z otsami a nastepnym krokiem bedzie gowno jak na tibia.xx.pl pseudo boty pfffff

Jeszcze wiekszy shit i wiecej noobow.

KEEP IT GOING!!
Go play mario

Ozumi
07-05-2008, 06:58
Hmmm... No szczerze powiedziawszy to nie jest jakas tragedia. I tak newsy na tibia.pl nie pojawialy i pewnie nie mogly pojawiac sie szybciej niz te na tibia.com. Teraz pewnie bedzie poczekac z pol godzinki na przetlumaczenie i przepisanie co dluzszych z nich. Opoznienie godzinne. Omajgad ;(. Jakos to mozna zniesc.

Zerwanie sie ze smyczy ciagle pilnujacego Was CipSoft-u z cala pewnoscia zapewni Wam wieksza swobwode dzialania.

A co do konkursow kierowanych do stron fanowskich. Oprocz tego teraz to kiedy byl ostatni? Yyyy....?

Troche bedzie bolec to ze na helpie nie mozna bedzie podawac linkow do tibia.pl. Ale kazdy wiedzacy o zakazie i chcacy pomoc pewnie bedzie mogl poswiecic chwile i wyslac wiadomosc na privie. Chociaz ja nigdy takiego problemu nie mialem. Zawsze bylem w stanie odpowiedziec po angielsku a jesli osobnik przejawial znaczacy brak utalentowania w tej materii to zwyczajnie pisalem z delikwentem na privie piekna czysta polszczyzna :)

Wyrzuccie ten znaczek supported fansite. To fakt. Moze sie myle, ale pewnie znaczek jest grafika cipsoft-u i objety jest prawami autorskimi zabraniajacymi jego wykorzystywanie na stronach nie objetych program wspierania (ciekawe jakiego -.-).

A co do Layout-u strony. Hmmm... Szczerze powiedziawszy to bardziej jednak podobal mi sie stary wyglad strony. A nie sadze zeby bosal zrezygnowal z update-u strony. Ów update stal sie chyba jego pupilkiem. Widac, ze przyklada do tego duza uwage i nie sadze aby przywrocil stary wyglad strony.
Chociaz jakby sie zastanowic to mi to nie przeszkadza. Juz dawno minely czasy gdy musialem co chwile korzystac z listy czarow, tudziez informacji o mobkach.

Hot, eh....?

thoro
07-05-2008, 07:09
"Prawie rok temu Tibia.pl zaczęła rozważać odejście z programu Supported Tibia Fansites, programu, który jest tak naprawdę wielką iluzją. Doszliśmy jednak do wniosku, że zostaniemy i poczekamy na reakcję CipSoftu. Reakcja "firmy" była zdumiewająco szybka... Zajęło im to prawie rok..."

Tak, teraz możecie sobie tylko nawrzucać :>

Lupa'Aziro
07-05-2008, 07:19
Prezentowany przez Tibię poziom rozrywki staję się coraz bardziej nie porównywalny z rynkiem MMO na świecie. Ostatnią rzeczą jaka przemawia za jej gasnącym fenomenem była i jest jeszcze nadal społeczność graczy. Ale jak widać od pewnego czasu CIPSoft skutecznie realizuje politykę zniechęcania...

Ich postępowanie w stosunku do tibia.pl tylko umacnia moje obawy.

Reasumując, rynek MMO już od dawna jeździ samochodem CipSoft nadal autobusem. Puki będą w nim ludzie ma to jeszcze sens, ale kiedyś nadejdzie czas że na którymś przystanku wszyscy wysiądą z bus'a z napisem CipSoft.

Lupa

<OMO>
07-05-2008, 07:20
@Tibia.pl
Nie ma co się zamartwiac to było widac że ta banda pierprzonych HITLERJuRGEN wkońcu rozwiąże działalnośc z tak dobrze komunikującą się załogą jaka jest tibia.pl. Profitów i tak nie było z tego a oni z pewnością więcej korzystali z WAS niż WY z nich jak tylko zobaczą że gra traci popularnośc <Wsród Polaków>(O ile to możliwe):p to potem będą sobie FASZYŚCI w brode pluc <a wychodzi im to zajebiście>:p
Tak więc moje pytanie brzmi co z tym nieszczęściem<albo i na odwrót> zrobicie??

--Cienius--
07-05-2008, 07:29
To beda pozniej newsy :P

Zamne
07-05-2008, 07:39
mam nadzieje ze nie beda wspierac OTS (od tego jest TORG), ale fajnie, nie ma tego buraczanego znaczka "suported fansajt" i macie wiecej swobody
idzcie tak dalej! (mowie serio) ^^

DeGlord
07-05-2008, 07:48
@Tibia.pl
Nie ma co się zamartwiac to było widac że ta banda pierprzonych HITLERJuRGEN wkońcu rozwiąże działalnośc z tak dobrze komunikującą się załogą jaka jest tibia.pl. Profitów i tak nie było z tego a oni z pewnością więcej korzystali z WAS niż WY z nich jak tylko zobaczą że gra traci popularnośc <Wsród Polaków>(O ile to możliwe):p to potem będą sobie FASZYŚCI w brode pluc <a wychodzi im to zajebiście>:p
Tak więc moje pytanie brzmi co z tym nieszczęściem<albo i na odwrót> zrobicie??

Pierw sie dowiedz co to ten "HitlerJuRGEN" i ci twoi faszysci, potem pogadajmy o SF i t.pl.

dogmeat
07-05-2008, 08:00
Racjonalizacja (http://pl.wikipedia.org/wiki/Racjonalizacja_(psychologia))

Sasukekeuhn
07-05-2008, 08:03
ale ten CIP SOFT jest WKUR.... !!!!!!! po twarzy im !!

Bebilon
07-05-2008, 08:04
Gratuluje.

Beb~

MoWN
07-05-2008, 08:07
Właściwie to nie ma się czym przejmować. Dla mnie i tak pozostaniecie SF:) Martwi mnie tylko polityka CipSoftu. Z takim podejściem i nastawieniem daleko nie zajdą. W końcu kiedyś gracze się opamiętają i zaczną masowo odchodzić - tylko wtedy zmiana zachowania firmy w stosunku do świata Tibijskiego nic nie da. Quo vadis CipSoft?

ShaggyChemical
07-05-2008, 08:15
BUEHEHEHEHHEHEHEHHEEHHEEHHEHEHEHEHEHEHEHHEHEHEHEHE HHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE HHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE W końcu CiPSoft zrobił coś porządnie HEHEHEH :D:D:D:D:D:D:D:D::D:D:D:DDD:D:D:D:D:DD SUXYYYYYYYYYYYY DOBRZE WAM TAK SRALIŚCIE SIE TYM ZNACZKIEM A TERAZ SIE WYPIERACIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1111111111 11111111111111111ONEONEONEONEONEONEONEONEONEONEONE ONEONE

ShaggyChemical
07-05-2008, 08:16
BUEHEHEHEHHEHEHEHHEEHHEEHHEHEHEHEHEHEHEHHEHEHEHEHE HHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE HHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE W końcu CiPSoft zrobił coś porządnie HEHEHEH :D:D:D:D:D:D:D:D::D:D:D:DDD:D:D:D:D:DD SUXYYYYYYYYYYYY DOBRZE WAM TAK SRALIŚCIE SIE TYM ZNACZKIEM A TERAZ SIE WYPIERACIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1111111111 11111111111111111ONEONEONEONEONEONEONEONEONEONEONE ONEONE

buehehehehhehehehehheehheheHEHEHEHEHEHHEHEHEHHEEHE HEHEHEHEHEHEHEHEEHEHEHHEEHEH

tak BTW TORG RULZ

Makuki
07-05-2008, 08:26
Przyznaj się bosal że nie odeszliście tylko was wyjebali xD!

Usuńcie ten znaczek bo to własność Cip!:F

Kredo
07-05-2008, 08:31
Wczoraj widziałem jakiś temat założony przez jakiegoś nowoprzybyłego forumowicza na temat odejścia tibia.pl. Oczywiście nie uwierzyłem, co napisał, a temat po kilku minutach i tak został skasowany. Teraz wchodzę na forum, a tu taki zonk. Nie spodziewałem się takiej przykrej informacji. Cipsoftowi chyba do reszty odbiło. Niby, dlaczego hunted.pl jest nielegalny? Szkoda, że odeszliście, ale z drugiej strony szkoda byłoby tracić hunted.pl z powodu jakiś tam anonsów ze strony Cipsoftu. I tak kocham to forum i tą stronę : P.

D.D

Zurinho
07-05-2008, 08:34
piepszyć tą całą politykę szwabów.... liczy się tylko kasa i kasa sami na tym ucierpia ludzie przestana kupować pacca przez tibie.pl bo domniemanie bedzie, "a to już nie jest suported to nigdy nic nie wiadomo , może zaczną oszukiwać" straca na tym CIPY i T.pl niestety cały ten system to jedna wielka bzdura , i tak i tak wielu graczy będzie cały czas promować tibie.pl bo czują do niej jakąś więź, ona ich wychowała można śmiało stwierdzić żę 80% graczy na początku gry korzystało z tibi.pl

Selenka
07-05-2008, 08:35
@offtop
A ja sądzę że szkoda, że nie będzie dzału OTS... Ale nie takiego gdzie będziemy budować silniki i inne duperele... Tylko taki, aby zrobić OTS który naprawdę będzie lepszy nawet od real tibii. I nie mówię o expie x17261237124371238... Tylko o taki z klimatem, gdzie coś się normalnego dzieje, bardziej RPG, a nie nupstwo i chamstwo jak na RL, na*******anka expa 48h na dobę.

Wnioski moje na temat:
1. Super że odeszliście z Support (nie jestem co do tego pewien że tk poprostu odeszliście, ale nie kwestionuję tego ;P)

2. tibia.pl będzie teraz normalną stroną, niezależną, a to że nie popieracie botów to bdb sprawa...

3. Trzymam za słowo że nie będzie tu botów. Bo inaczej naprawdę tibia.pl może wtedy zmienić nazwę na tibia.org.pl. (Przeprowadźcie fuzję i będzie lepiej ;x.)

4. HF&GL w "wolności" ;).

czesio234
07-05-2008, 08:35
superowska ta nowa strona :] :cup::cup::cup:

Kicek
07-05-2008, 08:37
Skoro

Prawie rok temu Tibia.pl zaczęła rozważać odejście z programu Supported Tibia Fansites, programu, który jest tak naprawdę wielką iluzją. Doszliśmy jednak do wniosku, że zostaniemy i poczekamy na reakcję CipSoftu. Reakcja "firmy" była zdumiewająco szybka... Zajęło im to prawie rok...

to czemu mowicie

Tibia.pl nie ma zamiaru powrócić do programu Supported Tibia Fansites, póki CipSoft nie zmieni swojego podejścia do graczy i całej społeczności Tibijskiej.

Supp Fansite nic nie daje ale jak CipSoft zmieni podejscie do graczy to wrocicie... Wy łaski im nie robicie... Nie dziwcie sie jak inna Polska strona dostanie Supp Fansite o0

Zurinho
07-05-2008, 08:40
Skoro

to czemu mowicie

Supp Fansite nic nie daje ale jak CipSoft zmieni podejscie do graczy to wrocicie... Wy łaski im nie robicie... Nie dziwcie sie jak inna Polska strona dostanie Supp Fansite o0

niby która o_0 widzisz jakąś która mogłaby dostać?

Kicek
07-05-2008, 08:42
@up

Jak narazie nie ale moze torg sie nawroci? :D Moze jakas nowa powstanie? Ludzi nie wyczujesz :P

Zurinho
07-05-2008, 08:44
nie sądze TORG ma imponujący download napewno jej dadzą sup... xD
a utworzenie strony potrzebuje czasu ludzi i chęci a nie sądze, żeby tak od zaraz ludzie odchodzili z T.PL

Tariel
07-05-2008, 08:44
Czy ktoś może może mi powiedzieć jakie plusy miała tibia.pl z bycia supported fansites?

Kicek
07-05-2008, 08:45
@Zur

Jezeli ta nowa sup bedzie miala lepszego laya strony i mniej spamu na forum to z pewnoscia.

@up

Dostawala wczesniej info o upach, znaczek sup fansite, reklame na tibia.com i chyba cos jeszcze ^^ O satysfakcje :P

Slythia
07-05-2008, 08:51
Wszelkie informacje o upach pochodzily od tutorow i senior tutorow z supportu tibia.pl, cip nie dawal nam zadnych informacji.

Zurinho
07-05-2008, 08:52
@up czyli i tak i tak będą wiadomości o upach wiec ten cały sup to jedno wielki gówno...

Dragon-Fly
07-05-2008, 08:57
To czemu tibia.pl nie odeszła wcześniej? Tak to jest zgnojona, a jakby odeszła sama to byłaby klasa i lans, oraz "odejście z winy Cip'ów"

Ad3k
07-05-2008, 09:03
@Up
Zgadzam się całkowicie

Co do torgu to oni zaprzeczają iż będą się ubiegać o supported, więc innej polskiej stronki o tibii nie będzie w szeregach supp. Mają swoje zasady i mi się one podobają. Teraz możecie wjeżdżać na CipSoft ale to nie ich wina że Wy nie przestrzegaliście regulaminu. Skoro Bosal jak twierdzi chciał odejść rok temu to mógł to zrobić a nie teraz wrzuca, że ten cały program to czysta iluzja. Nikt nas tam na siłe nie trzymał

@2 Down
Nie chodzi o to czy by się dostali ale o to, że modki z tamtego forum nawet nie będą się starać u supported. Również tam toczy się dyskusja na temat całej afery

A teraz zjedźcie mnie za moją wypowiedź....

Kicek
07-05-2008, 09:04
Gdyby CipSoft sam ich nie wywalil dalej by byli sup fansite... A teraz wszystko zrzucaja na Cipow... Czemu erig.net nie odejdzie? Czemu inne sup fany zostaja? Zrobiliscie blad, a teraz szukacie winnych.

SkateElement
07-05-2008, 09:06
Trzeba zmienić logo strony ;)

@2up
torg z ich MC, bota, light hackami, tematami o botach na pewno by dostali ;P

KlonAdam
07-05-2008, 09:11
Po 1. Nareszcie można komentować niusa bosala :P

;] Nic się zmieni... Po co robić aferę ;P

Slythia
07-05-2008, 09:20
@2 Down
Nie chodzi o to czy by się dostali ale o to, że modki z tamtego forum nawet nie będą się starać u supported. Również tam toczy się dyskusja na temat całej afery

Niech sobie dyskutuja.. I tak nic wielkiego z tego im nie wyjdzie, gdyz nie znaja calej prawdy (zapewne takze nie poznaja).

O torg mam okreslone zdanie, i zapewne ono sie tak szybko nie zmieni. Coz, torg zawsze zazdroscila tibia.pl, wiec zapewne teraz sie z tego ciesza. Prawie jak pies ogrodnika...

Coz, zycze moderatorom z torg dalszego utrzymywania "poziomu" i pogoni za tania sensacja. Moze nawet awansujecie do sf...

Kredo
07-05-2008, 09:21
Tibia.pl not supported anymore! Even though we have asked them several times to remove links that lead to illegal websites, they refused to do so. Please note that it is no longer allowed to post links to tibia.pl.
LoL śmieszne to jest. Gdzie te linki niby?

@Edit/down
Yhym

Slythia
07-05-2008, 09:25
LoL śmieszne to jest. Gdzie te linki niby?
Chodzi o to, ze juz nie mozna dawac linkow do tibia.pl na help, tutor, trade, forum.tibia.com etc..

Avios
07-05-2008, 09:30
I tak dla mnie Tibia.pl to zawsze będzie Szupołtin Tibja FanSajt!

@Edit
Skoro oficjalnie T.pl nie jest STF to może by tak nowy dział "OTSy"? :)
Oczywiście nie wiem czy na to Admini się zgodzą xD

Horrigan
07-05-2008, 09:37
Smieszy mnie to odwracanie kotka ogonem...
Najpierw dumni jak pawie a teraz ze niby specjalnie, wcale im nie zalezy aby byc 'supported fansite', hehe. Chodzi o to ze zmienil sie zarzad tibia.pl , ten obecny stawia na $$$ a jak wiadomo, reklamy to zrodlo $$$

Ze niby od roku sie o to starali? Jakby rok temu nie chcieli byc 'supported fansite' to wyjscie z programu byloby kwesta chwili - list do Cip i usuniecie loga. Poporstu komus sie wydawalo ze skoro polacy sa niemal trzonem spolecznosci tibijskiej to tibia.pl jako jedyna polska 'supproted...' moze stawiac warunki i liczyc na taryfe ulgowa, jednak okazalo sie ze tak nie jest.

To co powyzej napisalem jest moja opinia i tak wlasnie postrzegam ten problem, nie mialem na celu zadnej personalnej obrazy.

Leef
07-05-2008, 09:37
Tibia.com ogłosiła że tibia.pl nie jest już fanowską poniEważ nie usunęła nie legalnego linku ze swojej strony prowadzącego do schakowania naszej postaci.

Tibia.pl not supported anymore! Even though we have asked them ...
Tibia.pl not supported anymore! Even though we have asked them several times to remove links that lead to illegal websites, they refused to do so. Please note that it is no longer allowed to post links to tibia.pl.

nic dodać nic ując poprostu tibia.pl poniekąd nas okłamała ..niechcąc mówić żę ich wywalili ... tłumaczy sie odejściem :) ale i tak Mam respect do nich ;] bow miedzy czasie bardzo dużo zrobili ..dla nas zwykłych tibijczków :D

Phoelerius
07-05-2008, 09:43
Tibia.com ogłosiła że tibia.pl nie jest już fanowską poniEważ nie usunęła nie legalnego linku ze swojej strony prowadzącego do schakowania naszej postaci.

Tibia.pl not supported anymore! Even though we have asked them ...

nic dodać nic ując poprostu tibia.pl poniekąd nas okłamała ..niechcąc mówić żę ich wywalili ... tłumaczy sie odejściem :) ale i tak Mam respect do nich ;] bow miedzy czasie bardzo dużo zrobili ..dla nas zwykłych tibijczków :D

Translator, FTW!

Slythia
07-05-2008, 09:44
Najciekawsze jest to, ze w momencie wprowadzenia nowego wygladu strony ten link zniknal... I nie chodzi tutaj o link do strony, na ktorej mozna zostac shackowanym, gdyz tibia.pl nigdy nie miala oraz nigdy nie bedzie miala takiego linku.

Looker
07-05-2008, 09:50
Prawie rok temu Tibia.pl zaczęła rozważać odejście z programu Supported Tibia Fansites, programu, który jest tak naprawdę wielką iluzją. Doszliśmy jednak do wniosku, że zostaniemy i poczekamy na reakcję CipSoftu. Reakcja "firmy" była zdumiewająco szybka... Zajęło im to prawie rok...

Dzisiaj jednak pisać o jego licznych wadach, czy znikomych zaletach nie czas i miejsce.

[/B]
Bla,bla,bla...to tylko żałosne tłumaczenie zaistniałej sytuacji.Daliście ciała i nic poza tym.

Wigon'Saris
07-05-2008, 10:02
LoL jestem zaskoczony z deczka ;d

Pacek
07-05-2008, 10:18
pamiętam te fanfary na wiesc o przystąpieniu Tibia.pl do suportet fan site, te szumne zapowiedzi ze bedizemy wiedzieli o wszystkim z wyprzedzeniem i te rozne zapewnienia ze beda matrialy tylko i wylacznie specjalnie dla nas. Przez te 3 lata jedyne imformacjie ktore byly przeznaczone wylacznie dla nas to kilka screnow przedupdatowych ze znaczkiem tibia.pl w rogu a tak naprawde na konkurencyjnych stronach te same zdjecia pojawialy sie z godzinnym opoźnieniem....wedłóg mnie to dobrze ze w koncu prowadzacy strone postawili sie cipsoftowi ktory moze nie tyle nie chce co nie ma czasu zeby dawac jakies smaczki zakulisowe....suported fansite to wielka mistyfikacja i dobrze ze ta strona nie bierze w niej udzialu

Scobel
07-05-2008, 10:30
Pod koniec 2004 roku CipSoft, autorzy Tibii, postanowili pomóc jakoś autorom najlepszych stron o swojej grze. Wybrali więc 4 najpopularniejsze i najlepsze ich zdaniem strony i zaproponowali im współpracę. I tak 9 lutego 2005 roku program oficjalnie ruszył.
Początkowo w programie brały udział World of Tibia (www.tibia.de), TibiaBR (www.tibiabr.com), TibiaNews (www.tibianews.net) oraz Tibia.pl (www.tibia.pl). Wkrótce jednak pierwsza z wymienionych stron opuściła to grono.
Z czasem, do istniejących supported fansites dołączyły:
Erig.net, MyTibia.com, Tibiacity.org, TibiaHispano.com, TibiaHumor.net i TibiaMx.com.mx
6 września 2007 TibiaHumor.net została skreślona z listy supported fansite.

Dzisiejszego dnia na www.Tibia.com ukazała się wiadomość iż www.Tibia.pl nie jest już uczestnikiem oficjalnego programu "Supported Tibia Fansite".

Oto jej treść:

Tibia.pl nigdy więcej w Supporcie! Pomimo licznych próśb o wykasowanie odnośników do nielegalnych stron, nie udało się osiągnąć porozumienia. Od tej pory uprasza się o nie umieszczanie linków do strony Tibia.pl na oficjalnym forum i w samej grze.

http://i190.photobucket.com/albums/z239/Scobel/Tibia/Rozne/tibia-supported.png

Jak widać najwidoczniej twórcy Tibii przestraszyli się iż na www.Tibia.pl znajdują się odnośniki do www.Hunted.pl.
Czyżby szykowana przez Ancardia Team alternatywa wobec "prawdziwej" Tibii aż tak przestraszyła CipSoft? Wiadomo jedno, iż jeszcze przed oficjalnym rozruchem serwera Ancardia wieści jakie ukazują się w sieci na jego temat bardzo mocno przestraszyły twórców Tibii.

A oto treść jednej wiadomości od CipSoftu do www.Tibia.pl w tej właśnie sprawie:

Hi Matkus,

I had a closer look at your homepage tibia.pl today and noticed that
there is a part about OT servers in your homepage. This is out of place
for a supported fansite. Please remove it.

Kind regards,
Conny
Tibia Customer Support

Najzabawniejsze w tym wszystkim jest to, że tego typu wiadomości dochodziły do www.Tibia.pl na długo przed zmianami na www.Hunted.pl (chodzi o okres w którym zostały dodane treści o OTS i ujawnione szerszej publice informacje o projekcie Altaron.pl), a teraz gdy po aktualizacji www.Tibia.pl linki do www.Hunted.pl zostały wykasowane nagle CipSoft sobie o "czymś" przypomniał.

A tak na dobrą sprawę należało zadać by sobie następujące pytanie:

"Co takiego miała www.Tibia.pl z uczestnictwa w programie "Supported Tibia Fansite"".

Wielu z nas podziela opinię iż program od dłuższego już czasu istniał tylko "na papierku" i powoli umierał śmiercią naturalną.
Bo w domyśle twórców tego programu, umieszczenie linków stron fanowskich na Tibia.com miało pomóc zwiększyć rangę i ich oglądalność, lecz warto dodać iż z linków na Tibia.com tygodniowo "przechodziło" na www.Tibia.pl około 10 osób - co za oszałamiające wsparcie ... !!

Źródło www.Hunted.pl

Persifal
07-05-2008, 10:31
No to przez bardzo długi czas, albo nawet wcale żadna polska strona o tibii nie będzie supported.

Asash
07-05-2008, 10:33
Supported czy nie ale to zawsze będzie ta sama tibia.pl ;)

Veltaxio
07-05-2008, 10:37
Panowie niema co plakac nad rozlanym mlekiem, tibia.pl sie doigrala, po pierwsze zaczeli tworzyc ots na hunted.pl czym dzialali na szkode firmy(moze cipsoft pozwie pl?:) ), w dziale filmy modkowie nieusuwaja hack linkow a jedynie zamykaja temat rofl, korupcja na forum powoduje ze ci co znaja modkow moga zdobywac info o przeciwnikach, jeden z modkow sprzedal moje ip za 10k na guardi... to smutne...

8o

Kicek
07-05-2008, 10:44
Haha!

Smieszni jestescie jezeli sadzicie, ze cipsoft boi sie jakiegos otsa :P Nawet nie macie tyle funduszy zeby dzwignac z 10k ppl ;)
A jezeli ancardia bedzie przeszkadzala CipSotowi to podejma odpowiednie kroki gdyz otsy z prawem CipSoftu sa zabronione + przerabiacie silnik, ktorym autorem jest wlasnie CipSoft.

Panowie, daliscie ciala, a teraz odwracacie kota ogonem.

Veltaxio
07-05-2008, 10:45
kicek 100% poparcia, swoja droga wczoraj skminilem ze tibia.de jest fansite o.o!

Ashlon
07-05-2008, 10:48
Panowie niema co plakac nad rozlanym mlekiem, tibia.pl sie doigrala, po pierwsze zaczeli tworzyc ots na hunted.pl czym dzialali na szkode firmy(moze cipsoft pozwie pl?:) ),

Niestety nie maja takiej mozliwosci.

jeden z modkow sprzedal moje ip za 10k na guardi... to smutne...

Raczej, szczegolnie, ze masz neostrade. Wiec twoje IP o kant dupy rozbic.

Cainsw
07-05-2008, 10:49
K***a ....[przepraszam]

Porobilem kilkanascie grafik na ten konkurs... mialem jakakolwiek nadzieje ze wygram [przynajmniej kazdy kto mnie znal tak mowil...], pacca niechcialem bo niegram w tibie....
i co teraz...
po wafla sie nameczylem ....
[a tej nagrody niespodzianki nie bedzie nie ??? jesli tak to bym dalej sie zglosil, a tera to sensu niema ...]

a ogolnie to mi wszystko jedno ;] tibia.pl jest i bedzie, niewazne czy popierana przez cip'soft czy nie ;d

1 post :D

Segalczuk
07-05-2008, 10:50
ujjjj co ja teraz bede do polakow pisal na help ;(

A tak btw wczoraj ladnie sie zawas klucic xadam na forum ;d malo co niestracil pozycji GM'a

Veltaxio
07-05-2008, 10:52
Raczej, szczegolnie, ze masz neostrade. Wiec twoje IP o kant dupy rozbic.

Widzisz, ots jest oparty na silniku tibi wiec chyba jednak moga was pozwac. ;)

Co do mojej neo to pomysl logicznie, tylko neo w polsce ? :o

Jesli juz skminisz bajerke to ci powiem ze pisalem na tym forum z chelo, a tera ashlon ogarniajcie ten wasz tibijski srv :P

kelt
07-05-2008, 10:52
Jak wszystko mozna ladnie odwrocic :) Planowalismy, to nic nie daje, nie mamy zamiaru wracac. Nie powinno byc: zaskoczenie, jak dostalismy range supported bylismy dumni jak paw, nie chca nas spowrotem? Szkoda ze zmarnowaliscie cos takiego.

Ashlon
07-05-2008, 10:56

Nie moga, poniewaz byla luka w regulaminie, dzieki czemu mozna bylo korzystac nieodplatnie z klienta nawet w celach zarobkowych. Dopiero pozniej wprowadzili zastrzezenie, ale i tak wiekszosc OTSow uzywa starszego silnika tibii, tylko wprowadza nowe zmiany a'la tibia. A prawo wstecz nie dziala. Nie martw sie - gdyby mogli, juz dawno niektore OTSy bylby "pozwane", a hunted.pl nie prowadzilby wlasnych prac.

Jesli juz skminisz bajerke to ci powiem ze pisalem na tym forum z chelo, a tera ashlon ogarniajcie ten wasz tibijski srv :P

Mhm, idz odpalaj swoja neostrade. Tylko uwazaj, zebym twojego IP komus nie sprzedal ~~

@edit:

Nie powinno byc: zaskoczenie, jak dostalismy range supported bylismy dumni jak paw, nie chca nas spowrotem? Szkoda ze zmarnowaliscie cos takiego.

Racja, najwieksza strata to uszczerbek na wizerunku tibia.pl i strata tzw. "rispektu" :/

Veltaxio
07-05-2008, 11:01
Dam ci dobre namiary, pisz na candie do poul nohan... on za takie info odpali ci z 11k :D!

Swoja droga to chyba cipsoft was wywalil a nie wy odeszliscie wiec zmien nazwe tematu :P!

//Pozdrawiam modkow, moje misiaczki :)

@down

O tym wlasnie mowie, niby poco rejestrowali swoja gre ;)?

Jak dobrze pojdzie to ten sponsor otsa arkadia da siano na czesc odszkodowania i moze jeszcze modki cos sypna :D!

Kicek
07-05-2008, 11:06
Wy chyba o czyms tutaj zapominace... CipSoft to nie jest stado 18-sto latkow tylko profesjonalni programisci i doswiadczeniu ludzie. Bedzie mocno Ancardia przeszkadzac? Znajda cos na was... Zaszliscie juz im za skore przez te reklamy. Czego nie kasuja innych otsow? Bo gra tam maksymalnie 500 ppl co jakos nie jest duza sumka w porownaniu do 60k grajacych na rlu.

Straciliscie wizerunek ale niestety zyskaliscie reklame... Teraz wchodzimy do gry i patrzymy, ze cos z tibia.pl i kazdy wchodzi...

Scobel
07-05-2008, 11:12

Co do mojej neo to pomysl logicznie, tylko neo w polsce ? :o

Ludzie a gdzie wy macie napisane gdzie macie dowody na poparcie swych tez że Tibia.pl prócz reklam i jednej osoby ma coś związanego z Hunted.pl i OAS ... ??

Baaaa z tym silnikiem to wymiękłem ... Bo my mamy napisany przez programistę (dzięki Pregusia) silnik od zera oparty na własnych rozwiązaniach ... Więc za co mieli by nas pozwać ??

Wy chyba o czyms tutaj zapominace... CipSoft to nie jest stado 18-sto latkow tylko profesjonalni programisci i doswiadczeniu ludzie. Bedzie mocno Ancardia przeszkadzac? Znajda cos na was... Zaszliscie juz im za skore przez te reklamy. Czego nie kasuja innych otsow? Bo gra tam maksymalnie 500 ppl co jakos nie jest duza sumka w porownaniu do 60k grajacych na rlu.

Straciliscie wizerunek ale niestety zyskaliscie reklame... Teraz wchodzimy do gry i patrzymy, ze cos z tibia.pl i kazdy wchodzi...

Nikt nie widział więcej niż 10% naszej pracy a taka afera się zrobiła ... wiesz póki co przewagę w OTS mają te serwery co już funkcjonują, bo chodźby grała na nich więcej niż 1 osoba to i tak więcej niż na naszym który nie jest udostępniony szerokiej publice - ma dostęp tylko Team Ancardii - 20 osób maks ?? :P

Co więcej mało też jest informacji od stron technicznych najczęściej są to ogólniki ... więc czym by miał się wielki CipSoft niby przejąć ??
No ale z drugiej strony to co będzie zaoferowane w OAS pewnie ich zaniepokoiło ...

Veltaxio
07-05-2008, 11:14
@up
Wiesz z tego co pamietam to gdy powstawala hunted.pl to byl news na pl ale moze jestem niekumaty ;)

@up one more time ;P
Mamy silnik od zero one1one11oneone :D

@nuda :(
Na zwykle otsy wbija zwykle 10-20 osob ktore sie pobija, rozerwa i pojda expic na zwykla tibie, a z tego co czytam to tibia.pl tworzy calkiem profesjonalny projekt ktory moze szkodzic cipsoftowi, wiec niemowmy nie, na cos im marka tibia pozwala. A otsy ktore niemaja szansy zaistniec niesa zagrozeniem :p

Kicek
07-05-2008, 11:16
@Sco

Byle co... Dacie "sprajt" cih dragona juz prawa autorskie leca, dacie ich "sprajt" sciany juz prawa autorskie leca... Musielibyscie KAZDY itemek zmienic... Ja i tak uwazam, ze ancardia bedzie kolejnym otsem gdzie liczba graczy nie przekroczy 1k...

Btw.

Nie mozecie i tak wiecej zaoferowac niz Cipy... Niestety roznica jest taka, ze wy sluchacie glosu ludu, a oni raczej nie.

JUNIR
07-05-2008, 11:18
taa skoro planowaliście odejście to czemu zostaliście wywaleni ? =]

Teraz to można gadać bzdury że wam i tak ten support przeszkadzał etc ale woziliście sie na nim jak debile

Scobel
07-05-2008, 11:20
@Sco

Byle co... Dacie "sprajt" cih dragona juz prawa autorskie leca, dacie ich "sprajt" sciany juz prawa autorskie leca... Musielibyscie KAZDY itemek zmienic... Ja i tak uwazam, ze ancardia bedzie kolejnym otsem gdzie liczba graczy nie przekroczy 1k...

Btw.

Nie mozecie i tak wiecej zaoferowac niz Cipy... Niestety roznica jest taka, ze wy sluchacie glosu ludu, a oni raczej nie.

Póki co my też na to patrzymy realniej niż wielu z was ... i czemu by nie jeśli miało by grać na nim 1k graczy - rozumiem że chodzi o graczy zalogowanych, to jak dla mnie będzie to ogromny sukces ... bo to tak jak 1 rl serwer ... :) ...
Tibia też zaczynała od 0 kiedyś ...

Co do "spirytów" z nimi nie jest już tak łatwo sprawa uregulowana ze strony CipSoft :).

Ale reasumując ta gra nie ma być dla zarobku ale ma tworzyć alternatywę, ukazać słabości Tibii i zaproponować nowe rozwiązania.
I napewno nie jest skierowana w żadną osobę czy też firme - przeciw nim.

Co do głosu ludu ... wiele światowych hitów nie powstało by gdyby właśnie nie głos ludu ... Bo zrobić grę to nie problem, ale by była ona interesująca i grywalna dla graczy to już sztuka ... :) - pisze ogólnie, a jak widać od pewnego czasu Tibia=$ lub Euro jak kto woli ... nic więcej prócz kolejnych zawodów wśród graczy nie daje.

Ja tylko mam jedno do zarzucenia CipSoft`owi i Tibii - jak dają bany, czy kasacje konta to nie zawsze jest to słuszne, a odwołanie się czasem przypomina cud lub jego brak - a jakby nie było kasa wydana na Pacc - realna kasa która ich utrzymuje wtedy przepada częściowo lub całkowicie ... Baaa sam czas poświęcony postaci przepada, a czasu nie da się wycenić.

Kicek
07-05-2008, 11:23
@up

Aha, czyli wychodzi na to, ze wy nie robicie otsa tylko calkiem nowa gre wzorowana na tibii? o0

Co do tego 1k graczy, nie wiem czy na poczatku dacie rade tyle dzwignac bez laga, kickow, freezow (nawet na serwach Cipow to sie zdarza), a do tego wyjsc na + bo nikt kota w worku nie kupi (chodzi o PACC)

Ale reasumując ta gra nie ma być dla zarobku ale ma tworzyć alternatywę, ukazać słabości Tibii i zaproponować nowe rozwiązania.

CipSoft tez tak kiedys mowil -.-

@down

To co to ma znaczyc?

http://www.cipsoft.com/about/index.php?language=en&subsection=about3

Jeden czlowiek sam by tylu nie podolal, moze to jest osoba, ktora wykupila firme etc i tylko ich doglada, a po zarobkach mozna sie domyslec, ze nie jest to firma z podworka http://www.cipsoft.com/about/index.php?language=en&subsection=about1

bosal
07-05-2008, 11:24

Program supported Fanistes, to nic poza znaczkiem. Nie zyskalismy dzieki niemu nic. Zawsze bedziemy starac sie wspierac Polskich graczy i tworzyc lepsza strone o Tibii.

Co CipSoftu:

To NIE jest profesjonalna firma! Tibie w tym momencie tworzy jeden czlowiek, ktory nawet nie mieszka w niemczech i niemcem nie jest. Przyjezdza do CipSoftu na updatcy czasem, a tak to programuje zdalnie. Poza tym robi on tez strone. Ta firma naprawde nie jest powazna.

Co do linku Hunted.pl linkowalismy niusy i wikipedie, gdzie mowy o OTSach nie bylo, wiec prosze Was o nie obrazanie ekipy moderatorow i Tibia.pl.

Najwazniejsza rzecz- CipSoft olewa sobie wszystko i nastawia sie glownie na kase. My mamy reklamy bo musimy utrzymac strone.

Veltaxio
07-05-2008, 11:24
http://img293.imageshack.us/img293/9031/lolnl6.jpg
Planowaliscie odejsc a nie zmieniliscie jeszcze tla, wstyd... :)

@up
Smieszy mnie takie podejscie ze juz nie jestescie razem i wszystkie brudy wypisujecie, skoro od roku chcieliscie odejsc to czemu takich rzeczy nie pisaliscie wczesniej ? Baliscie sie ? Moze to byl cios ze straciliscie support ;d?!

Scobel
07-05-2008, 11:28
@up

Aha, czyli wychodzi na to, ze wy nie robicie otsa tylko calkiem nowa gre wzorowana na tibii? o0

Co do tego 1k graczy, nie wiem czy na poczatku dacie rade tyle dzwignac bez laga, kickow, freezow (nawet na serwach Cipow to sie zdarza), a do tego wyjsc na + bo nikt kota w worku nie kupi (chodzi o PACC)

CipSoft tez tak kiedys mowil -.-

500 osób na teście było ... i ... grało bez lagów ... przy 100% obciążeniu serwera może spokojnie grać w oszczędnych szacunkach 500 osób, więcej nie mieliśmy jak sprawdzić, no i zawsze można serwer na lepszy zmienić bo jest on wynajmowany a nie naszą własnością.

Ktoś pisał czy robimy nową Tibię. Nie my robimy po prostu Ancardię, w oparciu o Tibię. Nikt nam za to nie płaci, jest to forma relaksu, sprawdzenia się, ufizycznienia swych rozwiązań, wizji ...Mamy też codzienne obowiązki i przez to idzie to w takim a nie innym tempie. Co więcej 90% Teamu nigdy się nie widziało, nawet przez fona nie rozmawiało ... wszystko to gg, forum itp.

Planowaliscie odejsc a nie zmieniliscie jeszcze tla, wstyd... :)

@up
Smieszy mnie takie podejscie ze juz nie jestescie razem i wszystkie brudy wypisujecie, skoro od roku chcieliscie odejsc to czemu takich rzeczy nie pisaliscie wczesniej ? Baliscie sie ? Moze to byl cios ze straciliscie support ;d?![/QUOTE]

A co to za różnica skoro nie chcieli już się męczyć to czy ich wywalili, czy mieli opcje by samemu obejść ... Skutek ten sam. A wedle mnie uwydatnił tylko bardziej całą sprawę i nadał jej rozgłosu.

Bo z CipSofte`em mają liczyć się wszyscy ale by CipSoft liczył się z innymi to już nie bardzo ...

Veltaxio
07-05-2008, 11:31
@up

1.
skad wezmiecie kase na to aby wasz ots przetrwal 2 miechy + ? :>

2.
Zaczynamy rewolucje i masowo deletujemy chary :D?

JUNIR
07-05-2008, 11:31
Ale jak można planować rok~ odejście i nie zdazyc ;pp

Scobel
07-05-2008, 11:33
@up

skad wezmiecie kase na to aby wasz ots przetrwal 2 miechy + ? :>

Serwer chodzi od hmm roku ?? :) W sensie jest wykupiony i opłacany :) ... Więc o czym tutaj mam pisać ?? :)

Sponsora mamy który nie wymaga zbyt wiele, a wypłacalnym jest.

A jeśli serwer się spiszę i sama gra zainteresuje graczy zawsze można zrobić realna jak na polskie warunki odpłatność w formie SMS ... co oczywiście nie jest koniecznością a alternatywą.

Ale jak można planować rok~ odejście i nie zdazyc ;pp

Jak można przez rok nic nie zrobić od strony CipSoft`u. A przypomnieli sobie jakoś tak nagle ... To im chyba bardziej zależało na tym by wywalić T.pl niż T.pl by zostać.

Veltaxio
07-05-2008, 11:33
Siema bartek, skrobnij cos na forum, dyskusja trwa ;*!

@up

Ile wynosi koszt utrzymania srv dla 500 ludzi na miech ? o.o

ELVL
07-05-2008, 11:34
@up, gowing? ~.^
Po ch*j się wypowiadasz jeśli nie czytasz (lub nie rozumiesz) całego newsa? T.pl nigdy nie zejdzie do wspomnianego przez ciebie poziomu....

PS. Zjadę każdego kto będzie pisał coś w tym stylu....

Chlopie w takim razie to Ty nie umiessz czytac bylo wyraznie napisane np. o dziale ots ,czy stworzyc? Na spekulacje jeszcze za wczesnie ale wcale nie bylo napisane ze nie, zreszta sam zobaczysz za jakis czas :}
Tak faktycznie zes mnie zjechal , zamkne sie w sobie ;o

Btw co do tematu jeszcze , planowaliscie odejsc jednak nic o tym wspomniane nie bylo ,dopiero gdy cip soft was wyrzucil napisaliscie tak , chyba tylko dlatego aby sie podbudowac i zyskac w oczach kolejnych noobow jaka to tibia.pl jest wazna.

Takie moje zdanie na ten temat :)

Kicek
07-05-2008, 11:35
Scobel, a czy nie mozna napisac prawdy? Nie mozecie napisac, ze zostaliscie usuniecie przez Cipsoft, a nie, ze tego chcieliscie? Zachowajcie chociaz resztki honoru i godnosci.

Bosal, Cipsoft rozumial to zapewne, ze musicie na reklamach zarabiac ale kiedy w nich pojawia sie cos takiego jak na ss Veltaxio (Cheap tibia gp) to chyba musza reagowac co?

bosal
07-05-2008, 11:35
Fakt moze nasza wina, ze nie odeszlismy wczesniej, ale naprawde prubowalismy zmienic ten program na lepszy.

Jedni mowia tak, a nie inaczej, to Wasz zdanie. My do tego oficjalnie ustosunkowalismy sie w niusie.

Obecnie najwazniejsze dla nas teraz to dopracowac T.pl do perfekcji, oraz wprowadzic informacje i dzialy potrzebne prawdziwym graczom.

Forum rowniez czeka porzadkowanie.

Evil Maul
07-05-2008, 11:37
Co CipSoftu:

To NIE jest profesjonalna firma! Tibie w tym momencie tworzy jeden czlowiek, ktory nawet nie mieszka w niemczech i niemcem nie jest. Przyjezdza do CipSoftu na updatcy czasem, a tak to programuje zdalnie. Poza tym robi on tez strone. Ta firma naprawde nie jest powazna.

.

Co ty wygadujesz o.O !

bosal
07-05-2008, 11:39
Scobel, a czy nie mozna napisac prawdy? Nie mozecie napisac, ze zostaliscie usuniecie przez Cipsoft, a nie, ze tego chcieliscie? Zachowajcie chociaz resztki honoru i godnosci.

Bosal, Cipsoft rozumial to zapewne, ze musicie na reklamach zarabiac ale kiedy w nich pojawia sie cos takiego jak na ss Veltaxio (Cheap tibia gp) to chyba musza reagowac co?

Im nie chodzilo o reklamy google, a o link Hunted.pl. U nich tez te same reklamy sie pojawialy.

Co ty wygadujesz o.O !

Wiem co mowie :)

Kicek
07-05-2008, 11:42
@up

Nie mogliscie isc na kompromis? Nie mogliscie tego usunac? Oczekujecie wiecej od CipSoftu niz sami ofiarujecie. Bylo widac jak tibia.pl wspolpracuje z hunted.pl, moze jakis pracownik od nich dogladal was czasami i widzial jaka jest sytuacja?

Zamiast wszystko zganiac na Tibia.com, ze on fe, be itp to zastanówcie sie nad soba, co wy zrobiliscie na nich? Ciagle teksty na forum : tibia to dno, nie graj w to mózg Ci sie zlansuje itp na supp fansite swietnie!

Veltaxio
07-05-2008, 11:42
Bosal jako polak jestem za tym abyscie stali sie idealnym serwisem ale aby tak sie stalo musicie zaczac dzialac na forum , kasowac te smierdzace tematy z hack linkami etc...

Licze ze rozkminisz :D!

Fremen
07-05-2008, 11:43
Powstanie takiej gry, o ile wszystko sie powiedzie, będzie dużym ciosem w CipSoft. Może nawet się do roboty wezmą... I bardzo dobrze, że tibia.pl już nie ma w tym projekcie. Gówno to dawało, ot co.

Evil Maul
07-05-2008, 11:44
Im nie chodzilo o reklamy google, a o link Hunted.pl. U nich tez te same reklamy sie pojawialy.

Wiem co mowie :)

Bosal w tej branży to jak praca w Coca Cola company lub w Pepsi. Pracujesz dla Coca Coli to jesteś z nimi i uważasz żeby cię nie nakryli na piciu Pepsi. To samo tutaj byliście w programie supported Tibia fansite to trzeba było tak robić aby żadne linki nie były widoczne, a teraz odwracacie kota ogonem i mówicie że sami odeszliście. Trzeba sie przyznać do błędu i tyle

Kicek
07-05-2008, 11:44
Gówno? To czego z tego taka afere robia? ;)

Veltaxio
07-05-2008, 11:45
A ja dalej kocham mderatorow tibi.pl :*

Aerie
07-05-2008, 11:45
A może, nie zastanowiliście się, że dopiero po 7~!!! miesiącach CipSoft się zainteresował na tyle żeby usunąć tibia.pl z supported fansites? Może właśnie to "olewanie?" miało być ukazane? Może chcieli dać nam szansę, ale w ogóle się nie interesowali na tyle, żeby wcześniej usunąć tibia.pl? Tibia.pl i tak pozostanie najlepszą polską stroną o tibi, więc o co tyle gadki?

Fremen
07-05-2008, 11:47
Generalnie to mam to w dupie. Póki znajduje wszystkie potrzebne mi informacje na stronie, to będę popierał tibia.pl.

Kicek
@Aerie

A moze chcieli dac im wiecej czasu na poprawe? Moze czekali az tibia.pl zrobi krok do nich?

Veltaxio
Wiesz z tego co wiem to na jezyk polski ludzie sraja za granica, mysle ze bylo problemem zanalizowanie tekstow z hunted.pl, tibia.pl i xx czy tam org nie lubia sie i dlatego org, xx puscilo raporta na was wtedy dopiero cipsoft zareagowal, wiec wychodzi na to ze org, xx to spoleczniaki.

Bolsie powiedz jako head admin pl kiedy cipsoft wam upomnienia przysylal, wtedy wszystko bedzie jasne, z gory dzieki :*!

Takie moje zdanie :)

Spawn
07-05-2008, 11:50
Tibia.pl owned!

Jak dostaliscie SF to podnietka byla teraz maja was w dupie :D
Torg wymiata!

Veltaxio
07-05-2008, 11:51
Niee... org to najwieksze g*wno w Polsce, w naszym kraju tibia.pl jest poza zasiegiem innych serwisow ;*

Aerie
07-05-2008, 11:52
@Aerie

A moze chcieli dac im wiecej czasu na poprawe? Moze czekali az tibia.pl zrobi krok do nich?

możliwe ale czekali, czekali i czekali... zamiast coś zrobić od razu, a powinni natychmiast zareagować, a nie czekać i czekać... (olewać?)

Spawn
07-05-2008, 11:54
Tibia.pl to strona tylko dla graczy na rooku lub w carlin oraz dla Furory xD
Pro polaki maja tibia.pl w dupie :D Torg _/

Veltaxio
07-05-2008, 11:55
Masz cos do Furory ? Tibia org to forum dla ludzi autystycznych, tic takowcow, oraz dla wszystkich ktorzy testuja swoje keylogery 8o

ELVL
07-05-2008, 11:55
Tibia.pl owned!

Jak dostaliscie SF to podnietka byla teraz maja was w dupie :D
Torg wymiata!

Tak ale oczywiscie tibia.pl juz wczesniej rozwazala samowolne odejscie ,to Ty nie wiesz? ;/

Duch Niespokojny
07-05-2008, 11:57
Odnosząc się do informacji ze strony głownej Tibia.com:
Strona Hunted.pl (na której znajdziecie obszerną Wikipedię (http://wiki.hunted.pl) oraz najświeższe wiadomości (http://hunted.pl)) okazał się być według CipSoftu nielegalna.
Dostaliśmy śmieszne tłumaczenia, a dyskusji po prostu nam odmówiono.
Nie rozumiem tego twojego zaskoczenia. Hunted.pl od dość dawna wspiera OTS, więc reakcja Cipsoftu była chyba tylko kwestią czasu...
a jeśli tibia.pl zaczęła by promować boty i sprzedając licencję to byłby to niezły pocisk w stronę Cipsoftu
Taa, Cipsoft na pewno strasznie by się przejął...

Mały offtopic: Czy Ancardia to serwer (gra?) RPG, czy coś à la Tibia - tylko exp, exp, exp i skille w międzyczasie?

ELVL
07-05-2008, 11:58
Nie rozumiem tego twojego zaskoczenia. Hunted.pl od dość dawna wspiera OTS, więc reakcja Cipsoftu była chyba tylko kwestią czasu...

Taa, Cipsoft na pewno strasznie by się przejął...

Mały offtopic: Czy Ancardia to serwer (gra?) RPG, czy coś &agrave; la Tibia - tylko exp, exp, exp i skille w międzyczasie?

nie no chyba jest lepsze bo prawdopodobnie mozna jeszcze zabijac i kupic sobie domek ;o

Veltaxio
07-05-2008, 11:58
Z analizy tematu:

-Tibia.com otrzymuje zgloszenie iz tibia.pl supportuje ots na swoim serwisie Hunted.pl (zazdrosne spoleczniaki org/xx)
-Tibia.com daje szanse na zmiane swojego zachowania, tibia.pl odrzuca taka mozliwosc
-Tibia.com usuwa Tibia.pl z Suppo fansites

Bledy tibia.pl:
-reklamy ktore kieruja do hack linkow
-illegal reklamy
-rozmowy o ots
-brak reakcji na czeste keylogery na forum

Bledy Tibia.com:
-nie stwierdzilem

Bledy Tibia.org/xx
-powstaly...

Spawn
07-05-2008, 11:59
Torg jest dla prawdziwych twardzieli a nie jakis lolkow co nie moga zasnac bo sie boja keylogerow a jak uslysza haker to biegna do kompa i zmieniaja swoje haslo do tibii chlopka xD

Co do tibia.pl to nie zamierzali odejsc ! Klamia ! Nadal pisza ze sami odeszli a to nie prawda :D Wywalili ich proste !

Torg_/

ELVL
07-05-2008, 12:01
Torg jest dla prawdziwych twardzieli a nie jakis lolkow co nie moga zasnac bo sie boja keylogerow a jak uslysza haker to biegna do kompa i zmieniaja swoje haslo do tibii chlopka xD

Co do tibia.pl to nie zamierzali odejsc ! Klamia ! Nadal pisza ze sami odeszli a to nie prawda :D Wywalili ich proste !

Torg_/

LOL skoro (Torg) jest taka zajebista to tam wracaj i badz twardy zasysajac kolejnego keya :}

Zlymarian
07-05-2008, 12:01
Tibia pl i forum tej strony juz dosyc dawno zeszły na psy,srednia wieku wypowiadajacych(bluzgajacych sie nazwzajem raczej) wynosi 10 lat, wiekszosc czolowych polskich graczy ma w opisie tibia br i nie ma co im sie dziwic.
Mnie śmieszy jednak inna rzecz, ze moderatorzy nie maja odwagi przyznac sie do bledu i daja news , ze "tibia pl odeszla...", żenujące... :)

Evil Maul
07-05-2008, 12:02
Mam nadzieje że sprzedasz pacc via Tibia.pl jest nadal aktualna bo zamierzam kupić od was (jeżeli chodzi o pacc to jesteście pewniaki xP)

Avios
07-05-2008, 12:03
Skoro już gadacie o OTSach to zrobię taki mini offtopic:
Ancardia (Dobrze napisałem?) OTS ma konkurencję... Center of the Multiverse na TORGu ;]

Spawn
07-05-2008, 12:04
Tibia pl i forum tej strony juz dosyc dawno zeszły na psy,srednia wieku wypowiadajacych(bluzgajacych sie nazwzajem raczej) wynosi 10 lat, wiekszosc czolowych polskich graczy ma w opisie tibia br i nie ma co im sie dziwic.
Mnie śmieszy jednak inna rzecz, ze moderatorzy nie maja odwagi przyznac sie do bledu i daja news , ze "tibia pl odeszla...", żenujące... :)

Dokladnie !

Tibia.pl jest dla dzieci z przedszkola ! Tutaj ludzie gadaja o huntach na ratach ! Bo lepsze potworki nigdy nie widzieli xD Pozatym moderatorzy oklamuja urzytkownikow co jest mojim zdaniem zal.pl OKE?

BTW: ZNAM IP IMARGAMA JAK CO TO PM

Veltaxio
07-05-2008, 12:05
Przestancie reklamowac to dziadostwo org na tym forum, nic wam nie skapnie ze sobie popiszecie :/

@up

Za to na org haknli moderatora i wysylal haker keylogery do uzytkownikow :D!

ELVL
07-05-2008, 12:05
Skoro już gadacie o OTSach to zrobię taki mini offtopic:
Ancardia (Dobrze napisałem?) OTS ma konkurencję... Center of the Multiverse na TORGu ;]

TORG FOREVA! _/

Spawn
07-05-2008, 12:06
Przestancie reklamowac to dziadostwo org na tym forum, nic wam nie skapnie ze sobie popiszecie :/

Nie reklamuje torga ! Nie mowie ze to najlepsza strona polska o tibi i nie chce zeby kazdy olal tibia.pl ! poprostu stwierdzam ze jestescie slepi ze jeszcze nie widzicie jak ta strona jest biedna ! juz wole tibiabr od tibia.pl !

ELVL
07-05-2008, 12:07
Nie reklamuje torga ! Nie mowie ze to najlepsza strona polska o tibi i nie chce zeby kazdy olal tibia.pl ! poprostu stwierdzam ze jestescie slepi ze jeszcze nie widzicie jak ta strona jest biedna ! juz wole tibiabr od tibia.pl !

NO TO PO CO JESZCZE TU SIEDZISZ ? LUBISZ BYC W BLEDZIE ? :D

Veltaxio
07-05-2008, 12:07
@up
Od kiedy to jezyk br wprowadzili do szkol ? o.o

No chyba ze ogladasz tam grafike i obrazki 8o

@down
niezly avatar, hail rasta _/

JUNIR
07-05-2008, 12:09
Pewnie naogladał sie brazylijskich telenowel i troche rozumie ;]

<hmm>
07-05-2008, 12:10
Hahaha.. jak pieknie wielka ideologie dorobiliscie do tego ze poprostu nie potrafiliscie przecztac "rules" i utrzymac porzadku na stronie/forum. Wszyscy naokolo(pozostale SF) potrafia, tylko oczywiscie polski 'fansajt' nie.

@bosal
chyba pomyliles "firmy", to tibia.pl ma "jednego" programiste, a 20 ludzi ciagnie z tego kase ;D
@scobel
Nigdy nie osiagniecie profesjonalnego poziomu, bo zawsze to bedziecie robic "dla zabawy" "przy okazji"... i to nie prez wasz super-hiper "silnik od zera" cipsoft sie wkurzyl tylko ogolnie sprawa rosla od jakiegos czasu. A rozmowy o OTS tylko to przypieczetowaly. Cipsoft ma w dupie waszego OTS.

@do kogos kto mowil ze ots nielegalne
jesli silnik jest napisany na podstawie tzw "reverse engineering for interoperability" (art. 75 ust. 2 pkt 3 ustawy o p.a.) to jest wszytko ok... musza(?) tylko dac swojego oficjalnego klienta zeby nie bylo posadzenia o wykorzystanie nr grafik z klienta gry...

Veltaxio
07-05-2008, 12:12
(art. 75 ust. 2 pkt 3 ustawy o p.a.)

Skojarzylo mi sie z power abusingiem :D!

Lece na Anne marie wesolowska, wracam na reklamy :D!

Myst Rydan
07-05-2008, 12:14
Od razu w newsie widac urazona dume adminow ;) Moge sie zalozyc ze nikt nie rozwazal odejscia, poprostu dostali kopa za swoje wlasne bledy i probuja wyjsc z twarza. W sumie troszke to rozumiem, ale jednak nie ma powodu atakowac CipSoft, ktory zawsze ostrzega 5 razy zanim podejmie dzialania. Admini odmowili i poniesli konsekwencje. I to by bylo na tyle.

Mufinek
07-05-2008, 12:14
Po pierwsze Tibia.pl NIE odeszla tylko ja wywalili. Po 2 nie reklamujcie tego szajsu tutaj bo to szajs. Po 3 sprzedaz pacc bedzie dalej mozliwa [Raczej kupno] bo to nie ma nic wspolnego z SF. A po 4 to sie ciesze ze tibia.pl nie jest juz w gronie Supported szajsite bo ma wieksze pole do dzialania :evul: i nic wam zadna cipa nie moze zrobic.:D
/edit: Kurde musze zmienic tego avatara bo mnie wkurza juz... dawno tutaj nie bylem

Telupeje
07-05-2008, 12:20
Co do tematu. Dobrze że w newsie jest zaznaczone "odeszła", bo przynajmniej będę miał powód aby zjechać każdego frędzla który napisze H@ H@ H@. A dzieciątka myślały że wami "Cipy" kierują:)

Weź przestań dupe lizać bo i tak moda nie dostaniesz xDDDD

Mufinek
07-05-2008, 12:24
Od razu w newsie widac urazona dume adminow ;) Moge sie zalozyc ze nikt nie rozwazal odejscia, poprostu dostali kopa za swoje wlasne bledy i probuja wyjsc z twarza. W sumie troszke to rozumiem, ale jednak nie ma powodu atakowac CipSoft, ktory zawsze ostrzega 5 razy zanim podejmie dzialania. Admini odmowili i poniesli konsekwencje. I to by bylo na tyle.

Dokładnie, chowaja sie za tym ze niby ich wywalili, Poprostu kopa dostali i juz [Ale to szczescie ze tego kopa zarobili]

Torbalekk
07-05-2008, 12:37
Ehh, zazdrościli Tibi.pl że jest SF i że lepiej sie rozwija itd. Tylko szukali pretekstu aby stać się według nich "lepszymi".. Liżą dupe Cipsoftowi aby to oni teraz byli SF :/ No ale "Na głupote nie ma rady"...

Veltaxio
07-05-2008, 12:38
@up

Kto zazdroscil? xx,org?

Slythia
07-05-2008, 12:38
Dokładnie, chowaja sie za tym ze niby ich wywalili, Poprostu kopa dostali i juz [Ale to szczescie ze tego kopa zarobili]

Dlaczego szczescie?

Szczerze mowiac nie ma juz co dyskutowac. Bosal przedstawil prawdziwa wersje wydarzen, innej nie ma... Jak ktos nie wierzy to juz nie uwierzy.

Zastanawiam sie tylko dlaczego teraz. W koncu link zniknal, nie powinni juz miec zadnych zastrzezen. Moze konkurs..?

Rothes
07-05-2008, 16:15
Z tego co się orientuję to ani torg nam niczego nie zazdrości, ani my im. Oni specjalizują się w czym innym, my w czym innym. To ci mniej rozgarnięci użytkownicy obu stron stworzyli pojęcie konkurencji pomiędzy tymi stronami.

Co do wyrzucenia, odejścia... zwolennicy teorii spiskowych i tak wiedzą swoje i daremnym byłoby przekonywanie ich. Jest nam przykro, że tak o nas myślicie, ale trudno. Nikt was na tej stronie na siłę nie trzyma, choć pamiętajcie, że jesteście tutaj zawsze mile widziani. Ostrzeżenia CipSoftu o linku pojawiły się już dawno, wtedy większość stwierdziła "olejmy ich, tak jak oni nas - najwyżej nas wyrzucą, ale co nam to szkodzi?", no i stało się. Owszem to oni nas pozbawili tego tytuły, ale nie dlatego, że nie podołaliśmy ich wymogom - nam po prostu już od dawna nie zależało.

Co do innych fansite'ów... wszystkie zmiany jakie niedawno zaszły w tym całym ich programie (łącznie z konkursem na własny item + wiele obietnic, które, nikt nie wie, czy zostałyby spełnione) zapoczątkował bosal. Administratorzy pozostałych fansite'ów bali się czegokolwiek "zażądać" u CipSoftu. Jedynie bodajże admin tibiabr.com nas popierał, reszta albo zachowała neutralność albo wręcz nas zaatakowała, że jak śmiemy o cokolwiek prosić. Ale jak co do czego przyszło, to na konkurs chętne wszystkie strony... być może dla tych stron, tytuł supported fansite jest czymś znaczącym, znacznie im zwiększa miesięczne odwiedziny lub coś... Jednakże, gdy bosal opublikował w gronie moderatorskim raporty dotyczące odwiedzin, okazało się, iż odwiedzający przychodzący z tibia.com (z działu o supported fansites) nie stanowili nawet 1% ogółu. Zatem kwestię reklamy z ich strony również można przemilczeć.

Na pewno szkoda tego, że nie będzie można na help i innych kanałach podawać linków do tej strony i jej forum, ale trudno. Jakoś tibia.de świetnie się trzyma bez tej możliwości i można śmiało stwierdzić, iż jest jedną z (albo i naj) większych stron o Tibii w języku angielskim. Świetnie sobie radzą bez tego znaczka, dlaczego my mamy być gorsi? :)