Pokaż pełną wersje : Wielkie błędy Cipisoftu
Wypiscie tu błędy, które uwazacie ze poprostu psują tibie.Ja mam przyklad np po co jest thundert hammer skoro jest niedostepny albo magic long sword tez jest podobno niedostepny silver mace . Te rzeczy mają tylko wybrani ludzie.Po co mam na przyklad patrzyc na tibia pl na np magic long sword
na dobra to na tyle odpowiadajcie jakie so wedlug was błędy które niszczą tibie.
jesli macie usuwac ten temat to go nie usuwajcie chce zapoznać opinie innych.Jezeli był taki temat juz to przepraszam
O BOSZE JAKI ZE MNIE ZJE... nie ten dzial :baby: ze mnie dzieciak
jakie so wedlug was bledy kotre niszczo tibieNajwiększy błąd to gracze - analfabeci Twojego pokroju. Niech ktoś skasuje ten żenujący temat.
Piwko Wielkie
19-11-2004, 21:27
Co by tu dodać??
Może to że jest niezgodność fabuły z tym co można spotkac w świecie.
Chodzi mi o minosowego generała Pelkara, tak jest w księgach, gdzieś na kolumnie pisze Palkar, a mino rzeszcza Kaplar.
Inne: poison dagger nie truje. Nie ma fire mace/staffa. Fire axe/sword nie podpala. I wiele, wiele innych.....
Jak coś sobie jeszcze przypomne to napisze.
I jeszcze jedno: nie ma to jak wiecznie się czepiać o błędy ortograficze.
W końcu my jesteśmy ludzmi - popełniamy błędy.
Jakby co msg me: Browar Crusher; Solera, Ankrahmun
lvl: 30, magic lvl: 43, skille: 20/25, fishing: 54 :P
ps. Sorry za błąd i dzięki za zwrócenie uwagi.
Zielevitz
19-11-2004, 21:38
(..) Nie ma fire mace/staffa. Fire club(...)
(podkreślenie moje)
najpierw nażeka że nie ma fire maca a potem mówi coś o fireclubie :) chyb chodzilo o fire axe :D
Błędy poprawione w poprzednim poscie
Niezupelnie:
psujo -> psują
majo -> mają
naprzyklad -> na przyklad
patrzyc -> patrzeć
so -> są
niszczo -> niszczą
Poza tym przed 'który' stawiamy przecinek.
Tak czy siak, dobrze ze się starasz. Kto inny by mnie zbluzgal ze sie czepiam :).
@Topic
Dla mnie najwiekszy błąd to profesja palladyna. Zgodnie z niepisana RPGowa zasada powinien to byc szlachetny rycerz w lśniącej zbroi, wywijający wielkim dwuręcznym mieczem i dodatkowo znający podstawy białej/świetej magii. A CIPowie zrobili z niego typowego łowcę.
Vegefa Ziom
19-11-2004, 21:49
@Topic
Dla mnie najwiekszy błąd to profesja palladyna. Zgodnie z niepisana RPGowa zasada powinien to byc szlachetny rycerz w lśniącej zbroi, wywijający wielkim dwuręcznym mieczem i dodatkowo znający podstawy białej/świetej magii. A CIPowie zrobili z niego typowego łowcę. Popieram, ja napoczątku wybrałem palladyn bo myślałem, że będę latać w zbroi z długim lśniącym mieczem a tu zonk.
Według mnie, że jest longsword i inne rary polepszają tibię, ale to tylko moja opinia.
@topic
Największy błąd? Może nie, ale na pewno błąd, trzymając klimat RPG troll jest wielkości cyklopa, a nie wielkości orca, ale widać, że CipSoft powiększył w ten sposób swoisty klima "fantasty":)
Błędem Cipisoft jest też skill bar. Każdy oczekuje wymarzonego napisuj You advenced sword fighting/club/axe/distance/shielding a tu będziesz wiedzial kiedy jest ten wymarzony skill :(
@Tomciu
Myślę ze dadzą funkcję by skillbar wyłączyc ale to nie to samo. Tez go nie pochwalam.
Ależ oczywiście że są przedmioty takie jak MLS czy TH czy też golden bots ale jest to nagroda dla kogoś ktośie w jakimś znacznym stopniu przysłużył tibi i według mnie ma sens istnienie takich przedmiotow bo niby cipowie co by ci dali jak byś wykryl jakiś błąd a tak masz nagrode
nawigator
19-11-2004, 22:59
najwiekszy blad to ip blocked :P
Monoskar
19-11-2004, 23:19
Jak dla mnie największy błąd to czas potrzebny na skillowanie u Knighta. To jest aż niedorzeczne, żeby przedstawiciele profesji walczącej "w zwarciu" musiaeli poświęcić tyle czasu na trening. Przecież Pallkom skill ataku rośnie 2x szybciej, nie wspominając już o pozomach magicznych u Druidów i Sorców.
To, że Pallek biega z bronią dystansową to już inna bajka (czyt. absurd).
A Knightom, mimo wszystko, dałbym (gdybym mógł) możliwość robienia przynajmniej jednego rodzaju run, np Fire/Poison/Energy Fieldów, LMM albo tym podobnego czegoś.
Jak dla mnie największy błąd to czas potrzebny na skillowanie u Knighta. To jest aż niedorzeczne, żeby przedstawiciele profesji walczącej "w zwarciu" musiaeli poświęcić tyle czasu na trening. Przecież Pallkom skill ataku rośnie 2x szybciej, nie wspominając już o pozomach magicznych u Druidów i Sorców.
To, że Pallek biega z bronią dystansową to już inna bajka (czyt. absurd).
A Knightom, mimo wszystko, dałbym (gdybym mógł) możliwość robienia przynajmniej jednego rodzaju run, np Fire/Poison/Energy Fieldów, LMM albo tym podobnego czegoś.
huh, to se pograj palkiem, przy skillu 85 to max hit jest jakies 150-155
przy knighcie przy skillu 75 i dwurecznej broni siadaja hity za 200+
juz nic nie mowie ze w annihilatorze mozna dostac za***ista jednoreczna bron dla knighta ;)
jezeli wprowadza SkillBary, to beda one najwiekszym bugiem ;-)
Vegefa Ziom
20-11-2004, 09:07
Zgadzam się z tymmi co pisali, że najwększy błąd to IP blocked. Wczoraj cały dzień miałem i myślałem, że chyba pi*****ne komputer ze złości...
Dark Vilej
20-11-2004, 09:16
Yep,
@re Up
Yep.
Złe jest też to ze nieraz mnie wywalają :(
Złe jest też to ze nieraz mnie wywalają :(
Ooo... nie
To ze cie wywalaja to jest zapewne wina twego lacza internetowego albo po prostu jakies zwiechy masz
Najwiekszy blad?
System logowania mam nadzieje ze wprowadza system kolejkowy
@topic
Największy błąd? Może nie, ale na pewno błąd, trzymając klimat RPG troll jest wielkości cyklopa, a nie wielkości orca, ale widać, że CipSoft powiększył w ten sposób swoisty klima "fantasty":)
Zalezy. Kazdy autor/tworca podrecznika ma prawo stworzyc wlasny swiat i wsadzic tam jakiekolwiek potwory o jakichkolwiek rozmiarach czy mozliwosciach.Owszem, w wiekszosci podrecznikow RPG wszystko jest,generalnie, podobne, ale sa tez roznice.Czasem kosmetyczne,niekiedy bardziej widoczne. Wiec CIP'y mogli stworzyc trolla wielkosci orka, palladyna latajacego z lukiem. I dla was to moze byc blad, poniewaz jestescie przwyczajeni do innego stereotypu trolla/palla itdp. ale CIP'y moze korzystaly z jakiegos swiata,ktroy jest znany glownie w Niemczech, a do Polski nie dotarl.Albo stworzyli wlasny swiat :]
Co do "Polakow analfabetow": zgadzam sie w 100%. Na tym forum nie bywam czesto, bo nie daje rady czytac tych wszystkich bledow. Taa sa ludzie, ktorzy pisza poprawnie, ale jak widze zdanie typu "pomurzcie polakofi bo njie wiem co mam robidz" to mysle tylko "o muj Borze" :E Nie uczono dzieci ortografii w podstawowce?I nie wmawiajcie mi, ze 90% ludzi w Polsce w przedziale wiekowym od 10 do 19 ma dysortografie :F
Ghost Nieudany
20-11-2004, 12:05
Co do tematu...
To największym błędem CIPSoftu jest zrzucenie odgrywania postaci na drugi plan. Tutaj się liczy siła pięści, i "kuna jaki levelec masz i skille, fri itans plx!"...
Nie uczono dzieci ortografii w podstawowce?I nie wmawiajcie mi, ze 90% ludzi w Polsce w przedziale wiekowym od 10 do 19 ma dysortografie :F
Dysortografię, dysgrafię i dyslekcję ma jakieś dwa, może trzy procent populacji.
KamilAires
20-11-2004, 12:06
Najwiekszy blad w tibii to:
Mass kicki!
IP
Mass Kicki
Lagi
Gdyby to wyeliminowano to Tibia była by najpiękniejszą grą na świecie...
Myshacheq
20-11-2004, 13:18
NIe podoba mi się (wcześniej wspomniane) zmiana wizerunku Palladyna i Trola jako potwora. Palladyn to inaczej Rycerz Światła i powinien być rycerzem w "lśniącej zbroi i z 2 ręcznym mieczem", a co do Trola, powinien być wielkości mniej więcej Cyklopa.
Błędem są te małe Smoki (smoczki?) zajmujące zaledwie 4 kratki/pola.
W każdej opowieści, czy grze o tematyce fantasy wielkim osiągnięciem jest pokonanie smoka.
Jest to tylko skromne zdanie fana Fantasy i RPG. Wszystko porównuje do RPG'owych "tradycji"
Leweracja
20-11-2004, 13:23
ta ip bloked ;> to jescze mozna wytrzymac ale TOO MANY ... to juz przesada :]
Dwimenor
20-11-2004, 13:35
RE:Kidler & KamilAires & Dark Vilej & Vegefa Ziom & nawigator
najwiekszy blad to ip blocked
Mówisz tak, bo nie wiesz dlaczego go wprowadzili.
A zrobili to aby choć trochę skomplikować hakerom zabawę. Po podaniu piąty(chyba)raz złych passów, twój IP zostaje zablokowany na 1/2h. W takim wypadku Haker nie włączy programu który wpisuje hasła i numery kont na chybił trafił, bo do niczego w ten sposób nie dojdzie. W ten sposób CIPsoft próbuje(powtarzam: próbuje) nas chronić przed hakerami.
RE:Kidler & KamilAires & Dark Vilej & Vegefa Ziom & nawigator (część dróga)
IP
Mass Kicki
Lagi
Ip -patrzy wyżej
Mass kiki- tego nie da się uniknąć. Nawet takim wielkim firmom jak Blizzard to się zdarza. I tak Europejski Server Diablo II (CBN) ma częściej pada niż Tibijski.
Lagi-To już wina twojego łącza/dostawcy neta, jak ktoś już to wcześniej napisał.
OnTopic.
Zgadzam się z Rankorem co do systemu kolejkowego. Bezmyślne wstukiwanie passów przez 5 minut może czasami doprowadzić człowieka do ponurych myśli.
System kolejkowy rozwiązał by sprawę. Wpisujesz passy i czekasz pół godziny albo i lepiej aż się zalogujesz.
Z jednej strony dobrze, o nie musisz tyle niszczyć klawiatury(:)), z drugiej źle, bo czas na logowanie wydłuży się.(:()
ta ip bloked ;> to jescze mozna wytrzymac ale TOO MANY ... to juz przesada :]
Taaaaaa aaaa wyobrażasz sobie jakby było jakby na jednym servie grało jednocześnie z 5k osób???? Pomijając olbżymiaste lagi to myślisz że zrobisz więcej niż 1k expa w ciągu jednego dnia?? Jak ci przeszkadza to loguj się w nocy/nad rankiem, graj na Infernie(tam zawsze luzy) albo kup sobie Pacca.
Damian vel Rugon
20-11-2004, 14:16
Dla mnie największym błędem tibi jest wielkość smoka i trola jak ktos juz wspomniał i logowanie, powinien byc system kolejkowy. A co do potworów to w klimacie fantast pokonać smoka tojest wyczyn, powinien być on większy i silniejszy, to samo się tyczy dragon lorda. A trol? wielkość orca :)) Troche to nijako.
Warlord Konrad
01-12-2004, 18:52
Błędem cipowców był i jest teleport i mass kicki,a takze tracenie wszystkich rzeczy przez poziomkowców , CIP SUX
JESTEM MAGIEM Z TITANII
VALOR SORCER LVL 14 --> MLVL 20---->THAIS :mag:
Jakubxxx
01-12-2004, 19:08
Ooo... nie
To ze cie wywalaja to jest zapewne wina twego lacza internetowego albo po prostu jakies zwiechy masz
Najwiekszy blad?
System logowania mam nadzieje ze wprowadza system kolejkowy
System kolejkowy tez ma swoje zle strony. Wielu graczy posiada tibie mc i jak se ustawi kazdy taki idiota po 2-3 postacie to sie napewno nie wbiją ci bardziej uczciwi...
Dark Vilej
01-12-2004, 19:48
RE:Kidler & KamilAires & Dark Vilej & Vegefa Ziom & nawigator
Mówisz tak, bo nie wiesz dlaczego go wprowadzili.
A zrobili to aby choć trochę skomplikować hakerom zabawę. Po podaniu piąty(chyba)raz złych passów, twój IP zostaje zablokowany na 1/2h. W takim wypadku Haker nie włączy programu który wpisuje hasła i numery kont na chybił trafił, bo do niczego w ten sposób nie dojdzie. W ten sposób CIPsoft próbuje(powtarzam: próbuje) nas chronić przed hakerami.
Ta z toba sie zgadzam ale wiesz u nas jest IP wiecej niz 1/2h. IP u nas trwa srednio od 8 rano do 8 wieczor (z malymi przerwami - co 2h na 10 min niema IP block) wiec co sie dziwic ze niikt nie lubi IP block?
tak to prawda ip bloked to największa zmora tibi. Ja osobiście mam conajmniej raz dziennie go. X(
Rikimaru
11-12-2004, 18:12
tak to prawda ip bloked to największa zmora tibi. Ja osobiście mam conajmniej raz dziennie go. X(
Dwimenor: Nawigator dobrze wie dlaczego wprowadzili ip blocked..... tylko problem jest w czym innym w tym że on ma ip blocked przez 4-5h dziennie jak nie lepiej(byłem u niego to wiem:P ), więc niedorzeczne jest blokowanie ip kogoś kto nie wpisuje złych passów, można to tłumaczyć że jest w sieci pod jednym ip ale skoro jest ip blocked, czy ktokolwiek nadal próbuje kogoś zhackować? -nie sądzę.
A lagi niekoniecznie wynikają z powodu niestabilnego łącza, czasem server tibijski je ma;)
Moim zdaniem największym błędem jest dopuszczenie do gry w Tibie osób "Mi no spik inglish", jej zbyt wielka komercyjność, oraz nastawienie na kasę...
Nazwa Palladin dla tej profesji jest równierz niedorzeczna i cipsoft nie ma się jak tłumaczyć, ogromny błąd i nie mam pojęcia dlaczego tego nie zmienili jeszcze.
Co do rare itemów od tego update na każdym serwerze będą okazje właśnie do zdobycia tych niespotykanych itemków.
Boshe ip blocked to nie jest blad tibii...
Jak go nie chcesz miec to dobrze wpisuj haslo i niech wszyscy z sieci dobrze wpisuja
-Ale teraz to juz problem z glowy sa kolejki xD
Vegefa Ziom
16-12-2004, 11:38
@Dwimenor
Wiem doskonale dlaczego jest block IP, ale to, że Cipowie chcieli dobrze nie zmienia faktu, żenawet na świeżutkim koncie mam block nawet cały dzień(zdarza się..)
RE:Kidler & KamilAires & Dark Vilej & Vegefa Ziom & nawigator (część dróga)
Tu mnie nie powinno być :) A pozatym powinieneś wiedzieć, że pisze 'druga' a nie 'dróga' I nawet to, że ktoś jest dyskografem nic nie zmienia. Moim zdaniem 90% dyskografów dostaje papierek zupełnie niesłusznie bo oni po prostu mają gdzieś pouczyć się w 'potstaffufce" ortografi, nie wiem jak jest z tobą, ale i tak życzę ci troszkę nauki nad ortografią.
@Topic
Mi się zdawało, że wszędzie wiadomo, że smok jest wyczynem wielkim i to nie tylko 'u nas' w rpg, ale najbardziej rażącym błędem CipSoftu jest faktycznie 'palladyn'. A propo znalazłem kolejny 'błędzik', tym razem w Outficie dla pacców(ten z mieczykiem), jak ktoś ma pacca to niech się pookręca w tym outficie i patrzy na szabelkę.
@up
Hyh rzeczywiscie jest blad w tej szabelce... ona przeskakuje z prawej strony na lewą lub odwrotnie :P
Boshe ip blocked to nie jest blad tibii...
Jak go nie chcesz miec to dobrze wpisuj haslo i niech wszyscy z sieci dobrze wpisuja
-Ale teraz to juz problem z glowy sa kolejki xD
1. Co do tego czy IP block to blad w tibi - IP block nie jest bledem tibi, tylko zabezpieczeniem przez hackowaniem.
2. Do tego czy nie chce sie miec IP block - poprawne passy powinni wpisywac wszyscy, lecz nie wiem dlaczego, niestety tak sie nie dzieje.
3. I cale szczescie ze sa kolejki choc nie mam pacca, a logowanie jest znacznie dluuuuzsze -.-
Błędem Cipisoft jest też skill bar. Każdy oczekuje wymarzonego napisuj You advenced sword fighting/club/axe/distance/shielding a tu będziesz wiedzial kiedy jest ten wymarzony skill :(
Przeciez skillbar mozna wylaczyc i juz po kłopocie , ja osobiscie mam wyłaczone bo nie lubie patrzec jaki mi pisze ze brakuje mi do czegos 100% :D
Wedlug mnei powinni dodac wiecej rodzajow zbroji i legsów. bo jest tego dosyc maly wybor a ceny sa strasznie wysokie. 2 sprawa ze nie wsyztsko mozna kupic w sklepie i sprzedac a niektore ceny w sklepach sa wrecz smieszne. I powinni zrobić coś dla knightow więcej zaklęć...
dla mnie to palek i shielding ... po jaka cholere kolesiowi shielding jak biega z bronia 2 h? Wyjasnij mi to ktos
nomad soul
27-01-2005, 09:27
dla mnie to palek i shielding ... po jaka cholere kolesiowi shielding jak biega z bronia 2 h? Wyjasnij mi to ktos
eee o czym ty gadasz ?:P po co ci shielding ? ja jakos zrobilem 80 lvl i shielding mam 38 i jakos nie potrzebuje miec wiecej, bo po co ?
największe błędy?? hummm sporo tego będzie...:
1 - updaty
2 - wraz z updatami nowe spr (nie zawsze)
3 - skull system
4 - ...
miało być dużo !! >_< ... i tak największe błędy można zobaczyć z każdym updatem...
lagów/kicków nie licze bo zazwyczaj są one spowodowane przeludnieniem na servie albo dzięki naszemu genialnemu providerowi neta ;) (netu ? niewiem jak poprawnie xDD)
Thourivel
27-01-2005, 22:46
Według mnie(to nie jest o tyłe błąd co dyskryminacja clubowiczów) chamskie jest to że thunder hammer nie jest dostępny tak jak SoV czy stonecutter axe.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.