PDA

Pokaż pełną wersje : Broń dwuręczna

doocat
17-11-2003, 15:19
Jestem rycerzem i zastanawiam się po co mi tarcza.
Czy shielding awansuje bez tarczy tylko z bronią dwuręczną?Czy jak mam miecz dwuręczny 19def zamieniłbymm zamiast tarczy 19 def to wyszło by na to samo?Czy można używać shieldingu bez tarczy i czy z mieczem dwuręczym rośnie tak szybko jak z tarcza?

kagan
17-11-2003, 15:41
heh wiec tak co to jest shielding? odpowiedz: umiejetnosc blokowania tarcza
czy mozesz sie nauyczyc np. spiewac bez cwiczenia spiewu? albo pisac bez proby pisania?

co do pytania czy shieding cos daje jak masz bron dworeczna to palowi daje (dostaje on wartosc shielding/2 wiec knight chyba tez)

Gremlin
17-11-2003, 20:15
W poczatkowej fazie gry w sumie lepiej urzywac broni 2 recznej bo szybciej expimy, tak samo pozniej gdy mamy skille ponad 75 znow lepiej urzywac broni 2 recznej (z regoly) bo szybciej zabijamy przeciwnika.
Ale jesli blokujemy to urzywamy tarczy.

Pozatym najlepsza bron ma defense 22 o ile dobrze pamietam (GS), w tej cenie (zalerzy od swiata) mozna dostac vampire shield ktora ma defense 34 (1/3 wiecej) do tego defense z broni 1 recznej i tarczy sie summuje (jak ktos nie wierzy niech sobie postoi obok czego z poison dagger + tarcza a pozniej ze spiked sword + tarcza).

karat
03-12-2003, 18:06
Jak masz uhy to możeszspokojnie używać broni dwurencznej.Ja jestem magiem i używam broni jedno ręcznej.Broń dwurenczna zazwyczaj jest tańsza.
Jesteś rycerzem więc gdy nie jesteś blokerem stosuj broń dwurenczną.

Main Vegeta
03-12-2003, 18:17
Skoro jestes knightem to walcz bronia jedna recznom.Skoro knight to zawsze bedziesz lazil na wyprawy i blokowal.Shielding jest dla ciebie b.ważny.Knight nie walczy na dystans lub czarami ale przewaznie w zwarciu.Nie walcz 2-reczna bronia bo jak bedziesz mial wyzszy lvl to sie to na tobie odbije :P

Drill
03-12-2003, 21:25
Dla najta na początke wręcz wskazane jest urzywanie broni jednoręczniej aby jak najszybciej nabic 60 shieldinga by móc blokowac cos porządniejszego
Pozniej mozna walic solo z 2 recznej broni

Bloody_Izual
04-12-2003, 16:28
Jak masz zamiar coś solować (jak te ss co są na tym forum i soluje dragi z GS)to chyba lepiej używać broni dwu ręcznej,a jak coś blokujesz to lepiej chyba mieć shielda i broń ale to wedle gustu.A taki GS i exori przyda sie do PK kogoś:P.

inny
04-12-2003, 21:05
Jestes knightem wiec: ...
jak tylko mozesz a masz cierpliwosc to do 50 lvl chodz z bronia 1 reczna + tarcza (pozniej tez zeby shielding rosl - zreszta bedziesz juz niezle obrazenia zadawal nawet z 1 recznej broni)
na poczatku mozesz pokusic sie o bron 2 reczna ale max do 20 lvl pozniej trenuj i jescze raz trenuj - rycerz jest silaczem on uzywa tylko sily fizycznej wiec tak jak w zyciu ... chcesz byc mocny to trenuj !!!
Do blokowania zawsze najlepsza tarcza jaka posiadasz + bron z najwieksza def (wtedy nie musisz niczego zabijac - masz byc twardy a pall/sorc beda wybijac wszystko przed toba)

jak expisz samotnie na wyzszych lvl zalecam bron 2 reczna exp idzie szybko a i skile ok 75+ w tarczy pomoga ci blokowac taka bronia potworki

Jednak jesli chcesz byc naprawde dobrym ryckiem to trenuj i duzo walcz z tarcza :)

MaRiO
26-12-2003, 15:17
Ja kiedys uzywalem 2h sworda, az kupilem sobie spike sworda (teraz mam fsa). Gdy chodzilem z tym 2h swordem zrobila mi sie roznica 3 miedzy sword fightingiem i sheldingiem.
Mam pytanie: Czy moge cos zrobic, aby ta roznica zniknela? Oczywiscie bez straty w sword fightingu...

Gremlin
26-12-2003, 23:54
re: Mario
1. Nie przejmowac sie roznica :)
2. Jesli zaczniesz trenowac z 2 przeciwnikami to roznica zmaleje w ciagu najblizszych 5 awansow do 1 lub 2.

MaRiO
28-12-2003, 16:36
re: Gremlin
1). Trzymam cie za slowo :)
2). W takim razie shelding rosnie szybciej od sword/axe/club fightingu podczas treningu z 2 przeciwnikami???

Gremlin
28-12-2003, 22:40
Nie rosnie szybciej, ale kazdy nastepny poziom zajmuje dluzej wiec z czasem roznica zmniejsza jesli podnosisz oba wspolczynniki w tym samym tempie.

MaRiO
29-12-2003, 09:50
Hmmm..szkoda, ze nie rosnie szybciej :( Ale te roznice (czas treningu potrzebny do awansu) sa bardzo male i troche by mi zajelo odrabianie sheldingu, jezeli to wogole jest mozliwe.

P.S. Gdzies byl temat o skillach, w nim byla tablica, ile czasu potrzeba trenowac, aby awansowac na dany skill. Niestety nie moge znalesc tego tematu, ale tam bylo napisane, ze podczas treningu z 2 przeciwnikami, shielding rosnie podobnie (do axe/sword/club fighting). Podobnie? Czyli pewna roznica jest? ?(

Temi
01-01-2004, 12:35
Wysoko lvl knighci uzywaja broni 1 rencznej tylko to blokowania (chyba ze maja jakis 1renczny unikat z atakiem wiekszym niz 45)
Expoja natomiast z 2 renczna bronia typu gsword,dragon lance,war hammer

Gimlos
01-01-2004, 12:48
Oryginalnie dodany przez Temi
Wysoko lvl knighci uzywaja broni 1 rencznej tylko to blokowania (chyba ze maja jakis 1renczny unikat z atakiem wiekszym niz 45)
Expoja natomiast z 2 renczna bronia typu gsword,dragon lance,war hammer
z 1 sie zgadzam, ale co do expowania bronia 2 reczna to juz raczej nie...
Bron 2 reczna przydaje sie raczej do solowania silniejszych stworkow, a co do expowania to zazwyczaj lepiej chodzic z bronia 1 reczna, gdyz schodzi wtedy mniej uhow ( po co chodzic na dwarf guardy z dlanca? )

Temi
01-01-2004, 12:53
@up

Zapytaj knightow na lvl 70+. Przypadkiem paru znam, wczesniej sam gralem knightem. Ze skillem 80+ i dobra kosa 2 renczna knight moze solowac chyba wszystkie stwory oprocz demonna, wrloka (to tylko kwestja tego ile ma uhow)

A i jak masz naprawde dobry skill to uh shodzi tyle samo
(moze nawet mniej)

Gremlin
01-01-2004, 21:15
re: Expienie bronia 2 reczna
Juz gdzies przy skillach 65-70 zaczyna sie bardziej oplacac urzywac broni dwurecznej na niektorych stworkach. Takiego dwarf guarda to trzeba sie niezle namachac fire sword zeby go zabic, a GS 2-3 ciosy i guard lezy. A przy przyzwoitym sprzecie wcale tak duzo guard nie zada przez ta chwile.

Juz wogole nie mowie gdy walczymy z wiecej jak dwoma przeciwnikami, wtedy bron 2 reczna pozwala nam zabic ich znacznie szybciej przez co obrywamy jeszcze mniej.

Karol
02-01-2004, 10:19
A jaka broń na pk? xD Jednoreczna czy dwureczna?

Gremlin
03-01-2004, 06:58
Oryginalnie dodany przez Karol
A jaka broń na pk? xD Jednoreczna czy dwureczna?

Jesli to ciebie PK to 1 reczna i tarcze na full defens.

Jesli to ty PK to raczej 2 reczna zeby szybciej zabic przeciwnika.

Borek Niszczyciel
23-01-2004, 13:01
Na początku, kiedy pojawiasz sie na Main lepiej używać broni dwuręcznej, potem wedle uznania. Jednak pamiętaj, że knight zazwyczaj robi jako tzw. bloker, więc potrzebny jest mu wysoki shielding, a co za tym idzie porządna tarcza.

cheev
29-01-2004, 15:59
eee no co wy tu ludziki piszecie ze bron 1reczna bo z 2reczna shield nie rosnie...
no nie rosnie przy expieniu ale przeciez podczas expienia ile sie nabija skilli? od 60/60 baaardzo niewiele, glownie trenujac

a mam jeszcze pytanko od siebie: jak w koncu sie z tym expi???

Kael
29-01-2004, 18:52
Odpowieć jest prosta!
Jak chcesz zabic skubańca szybko to go posiekaj z 2 ręcznej!
A jak chcesz sie znim cackac to zakladaj tarcze i tyle ci powiem na ten temat

Bloody_Izual
29-01-2004, 18:59
Bronie 2-ręczne nadają sie do solowania i szybkiej likwidacji przeciwnika bo mają większy atk ale def mniejszy.A bronei 1-ręczne i tarcza dobre są do blokowania.

Raynold
29-01-2004, 19:15
Ja od siebie bym powiedział, że na początku to raczej z mieczem jednoręcznym. Z dobrymi skilami i np. fire swordem to można już expować od lev ~20 do ~30-40. A potem np. na smoki to chodzić z gsem. Bo przy takim smoku to tarczy nie potrzebujesz. Z pazura wali słabo, a najwięcej damage robi tym swoim ogniem, więc najważniejsze, żeby go jak najszybciej zaciachać, zanim stracisz zbyt dużo hp. A jako bloker na większe stworki, to tutaj już mówić nie trzeba co jest najważniejsze...

Izyyk
30-01-2004, 04:28
no wiec, moze nie do teamtu zbytnio
jestem najtem, 26 lv obecnie, skile 59/56, zaopatrzyc sie w dl (w axe ide) jak chodze poexpic dajmy na to do kopalni? tak cyztam i czytam to tu plusy i tu plusy ;) bede bic z dl, to szybciej zabije, ale wiecej hp wezmie, bede bic k-axe+tarcza to dluzej ale mniej hp bierze, wiem ze zalezy to od potworkow na jakie bede chodzic (na elfy z dl? nieee ;) wiec jaka rada w koncu? qpic dl, czy sie dalej bawic axe+tarcza?

Gremlin
30-01-2004, 04:51
re: Izyyk
Puki co dalej chodz z bronia + tarcza, jeszcze z 5-10 skille wiecej i mozesz sie przerzucic na 2 reczna bron.

Ew. idac w axe mozesz dalej bic 1 reczna jesli sobie kupisz fire axe (w tym wypadku niech ci lepiej cena podpowie czy lepiej fire axe czy dragon lance) - kup co tansze.

Kamillllls
22-07-2004, 07:13
Ja mam jeszcze jedno pytanko (zostalo ono zadane w temacie, ale nie znalazlem odpowiedzi):Kiedy wytrenuje shield (1recznym swordem i tarcza) i zaczne walczyc 2recznym, to te umiejetnosci cokolwiek mi daja, czy juz caly trening jest na marne?Ja mysle, ze shield jest wykozystywany tylko, kiedy bronimy sie tarcza...ale moge sie mylic (dla tego pytam :P )!!

kibolek
22-07-2004, 15:23
Gdy bijemy bbronia jedno reczna shieding jest liczony normalnie a jezeli bijemy bronia dwu reczna shielding jest liczony jako polowa swojej wartosci przy czym jezeli mamy shielding 60 i walimy naprzyklad z GS`a to shielding liczy si jako 30:)