Pokaż pełną wersje : Waga (temat nie dziecka neo)
Zalgadis
11-05-2008, 14:34
Co robić żeby przybrać na wadze 3-7 kg?
Wiem że większość użytkowników forum to dzieci w wieku 11 lat ale są tutaj także ludzie mający 15-20 lat, i ich pytam się.
Niektóre dziewczyny młodsze ode mnie ważą więcej niż ja.
Ważę 48 kg.
Mam 16 lat i 168 cm wzrostu.
Chcę przytyć ponieważ chodzę na siłownie i nie chce wyglądać jak szczypiorek ^^.
Nie śmiać się.
Down@
Tia, jasne xD
Down2@
A ile masz lat?
Down3@
Spadłem z krzesła xD
Pij duzo piwa, to Ci brzuszek urosnie ;x
Wystarczy zmienić dietę. Idź do dietetyka i powiedz w czym rzecz.
Marcin24
11-05-2008, 14:41
Ja ważę 42 kilo i mi z tym dobrze!
@edit
Prawie 15, he he.
Odpuść siłownie na miesiąc, wystarczy xd.
@Zagladis
Marcin ma 8
Marcin24 14:43:57
@Zagladis
Marcin ma 8
Marcin24 14:44:03
prawie 9 oszuscie!
Capality
11-05-2008, 14:46
Uderz w kebaba
mam podobny problem ;) 176 i 67kg ...chudy jak patyk.. Tyle ze mojej przyszłej zonie to sie podoba ;) choć sam chciałbym przytyć ^^
.Matrik.
11-05-2008, 15:03
Hm, ja mam 15 lat, wzrostu 1.81m, ważę ~60 kg. Normalne, nie?
>>>Mazix<<<
11-05-2008, 15:11
Tzn. różnica między wzrostem a wagą powinna byc następująca.
Bierzemy z np. 160 tylko cyfrę dziesiątek i jedności. Mamy 60.
Idealna waga na ten wzrost jest
60 - 12 = 48kg.
Mając mniej niż 48 kg mamy niedowagę, a więcej- nadwagę (choc myśle że tak do 55~ kilo jest lekka)
Spoko :P. Mam w klasie kolegę 183cm i waży zaledwie 50 kilka kg. Lepiej być szczupłym niż grubym.
Zalezy dla kogo :-P
Możesz mieć po prostu predyspozycje do bycia chudym. Możesz jeść, jeść i jeść i nie przytyjesz albo naprawde mało.
Capality
11-05-2008, 15:20
Ja dla przykładu mam bardzo szybką przemianę materii i za cholerę nie mogę przytyć "wizualnie" tzn. niby waga wzrasta ale jakoś nie widzę więcej ciała
183cm i 57kg(mało xd)
Vanhelsen
11-05-2008, 15:31
Możesz mieć po prostu predyspozycje do bycia chudym. Możesz jeść, jeść i jeść i nie przytyjesz albo naprawde mało.Ja tak mam, co mnie ciągle wkurza.
Ogólnie to pomysł z dietetykiem jest the beściak i tyle, bo nie wystarczy sie obżerać, trzeba wiedzieć jeszcze jak :D
Mając mniej niż 48 kg mamy niedowagę, a więcej- nadwagę (choc myśle że tak do 55~ kilo jest lekka)
Spoko :P. Mam w klasie kolegę 183cm i waży zaledwie 50 kilka kg. Lepiej być szczupłym niż grubym.
Sratatata. Chyba cos ci sie pomylilo. Osoba majaca 160cm i 50kg ma niedowage. Dopiero od okolo 53kg bedzie waga dobra. Nadwaga (lekka) od okolo 57-58kg?
Najlepiej sobie sprawdzic BMI.
Btw. Zalgadis, www.sfd.pl
Rethfing on Aldora
11-05-2008, 15:47
Ćwicz na masę (www.kulturystyka.pl/atlas - poczytaj). Ułóż dietę bogatą w węglowodany i białko, a potem daj ją do oceny na www.sfd.pl. Zresztą tam poczytaj, bo forum.tibia.pl nic Ci nie da. Jak widzisz są tu same chude dryblasy (m.in. ja, chociaż jestem w miarę zadowolony z 70kg przy 183cm wzrostu. Ale wiadomo, że chciałoby się więcej.).
90kg przy 190cm, same mięsko xD Kup mass gainera i wwcinaj go, powinienes przytyć. A najlepszy to i tak kebab <3
Ćwicz na masę (www.kulturystyka.pl/atlas - poczytaj). Ułóż dietę bogatą w węglowodany i białko, a potem daj ją do oceny na www.sfd.pl. Zresztą tam poczytaj, bo forum.tibia.pl nic Ci nie da. Jak widzisz są tu same chude dryblasy (m.in. ja, chociaż jestem w miarę zadowolony z 70kg przy 183cm wzrostu. Ale wiadomo, że chciałoby się więcej.).
Przestajesz brać i masa spada. Wiem bo mój eks mi kiedyś to wszystko wyłożył xP Jak przestał chodzić na siłownię i tak się odżywiać to schudł 8 kg.
@Wieszok
Dokładnie. Jedna koleżanka chciala schudnąć, poszła do dietetyka, ten jej przypisał dietę. Jadła tyle co wcześniej, tyle, że inne rzeczy. Schudła pare kilo w pare tygodni. I waga się utrzymuje :-)
@down
Kreatyna zatrzymuje wodę w organizmie. Przestajesz brać -> masa spada.
Zalgadis
11-05-2008, 16:43
Za dużo offtopa mi tu walneli niektórzy.
Dzięks za rady, zapraszam do dalszego komentowania.
..::QRAS::..
11-05-2008, 16:44
"Jego wymiary to : 195 cm , waga 80kg" tyle o sobie xD a co do ciebie to kup sobie mleko w proszku albo wcinaj to co ma ogrom bialka (miesa np)
Tovob Lard
11-05-2008, 16:47
na sfd Ci diete ułożą.
Glon Elriel
11-05-2008, 17:22
90kg przy 190cm, same mięsko xD Kup mass gainera i wwcinaj go, powinienes przytyć. A najlepszy to i tak kebab <3
: o 89kg przy 191 cm w :o 21 lat pozdro sobowtórze : d
plan treningowy na mase, przy tym warto skorzystac z suplementow. polecam www.sfd.pl
@edit
oczywiscie nic nie przyjdzie z dnia na dzien, z 2-3 miesiace i zauwazysz rezultaty, przy dobrej genetyce moze troche szybciej :>
@edit 2
Przestajesz brać i masa spada. Wiem bo mój eks mi kiedyś to wszystko wyłożył xP Jak przestał chodzić na siłownię i tak się odżywiać to schudł 8 kg.
rofl, to nei anaboliki zeby masa spadala od razu po odstawieniu, wystarczy zbilansowac diete.
Arrivald
11-05-2008, 17:38
Zalezy czy chcesz miec dobra sylwetke, czy tez po prostu utuczyc sie jak swinia :p W pierwszym przypadku dobra dieta, duzo bialka i trening na silowni na mase, w drugim przypadku wystarczy ze zaczniesz duzo zrec przed spaniem i spasiesz sie momentalnie.
176 i 67kg ...chudy jak patyk..
Rozwaliłeś mnie tym, ja mam 185 (niecałe) i waże niecałe 65kg a za chudego sie nie uważam.
@Top:
Jakiś miesiąc w McShitach i styknie.
@Down:
Ale wage uzyska. Nie liczy sie ogólne wyniszczenie organizmu, strata pieniedzy, masa przetrawianych śmieci ale to co uzyska. Tego ''pomysłu'' jeszcze nie było.
Tovob Lard
11-05-2008, 17:47
zeby sie stolowac w 'mcshitach' to trzeba byc niezlym kretynem
to ja tez troche offtopnęł
mam 186/7cm i waże 56/7kg. Żre, Żre i gówno mi to daje. Żre czipsy, mięso, w chvj słodyczy, pije tylko i wyłącznie niezdrowe, przepełnione chemia i cukrem napoje gazowane a za cholere przytyć nie mogę. Aż tu pewnego razu....
...
Byłem na komisji wojskowej. Jest moja kolej badań lekarskich, rozbieram się, zważyli mi wzrok, zbadali wzrost itp. Wchodze za falochron, pokazuje rower, a po wszystkim lekarz tak na mnie spojrzał i powiedział:
"No przydało by się zacząć więcej jeść..."
Miałem ochotę go, kurde, kopnąć w krocze =/
Arka_Sath_Wielki
11-05-2008, 18:31
@up
Mam to samo ;/ 14 lat 155 wzrostu 42 waze, zre wiecej od ojca, ciagle chipsy batony zapiekanki frytki pije cole i inne gowna a przytyje moze kg na 2 miechy ;/
Quezacoatl
11-05-2008, 18:43
Dietetyk niewiele ci pomoże jak jesteś genetycznie zaprogramowany na chudzinę... możesz jeść wszystko a i tak nie przytyjesz do wieku ok 30 lat. Po co się w ogóle starać przytyć? Nie trzeba być napakowanym żeby nie wyglądać na "szczypiorka"...
@Autor
Zarąbałeś mój pomysł na avek jako element podpisu... przyznaj się!
Mam to samo ;/ 14 lat 155 wzrostu 42 waze, zre wiecej od ojca, ciagle chipsy batony zapiekanki frytki pije cole i inne gowna a przytyje moze kg na 2 miechy ;/
Bo masz colę normalną a nie dietetyczną pić... srsly...
Walekifa
11-05-2008, 18:56
Myślę,żeby po prostu więcej jeść ( Dużo ryżu u mięsa) No i ofc. ćwiczyć żeby ci to w brzuszek nie poszło ; )
Ja mam 180cm
Ważę 80kg(Obecnie 75,straciłem masę na wycieczce klasowej,ale i tak wrócę do normy)
Po prostu jem co chcę i ile chce. Nie ograniczam ani ilości,ani pory. Dużo mięsa na obiad. Kolacja to często nawet 3/4 sporego bochenka chleba. Niestety nie chodzę na siłownie więc idzie to w brzuch ; p Ale mam jeszcze czas,by się wyrobić..
spider-bialystok
11-05-2008, 19:03
Ja bardziej niz sfd polecam www.body-factory.pl. Ogolnie cwicz ciezko, jedz dobrze i duzo !odpoczywaj!, bo czesto zapomina sie o tym ostatnim, a pozniej wielkie zdziwienie, bo na silce wypruwasz sobie zyly, a caly czas wygladasz tak samo.
I nie szpanujcie tutaj waga - licza sie wymiary, nie waga ;) U mnie 180cm, 76kg, w lapce 40cm, brzuch oczywiscie wyrobiony :)
Jak przestał chodzić na siłownię i tak się odżywiać to schudł 8 kg.
Co w tym dziwnego? Tak jest ze wszystkim - jesli przestajesz cwiczyc to tracisz to, co wypracowales.
Hmm, masz 16 lat więc uczęszczasz jeszcze do szkoły.. Chciałem Ci dać moją dietę, ale raczej będzie to trochę niedostępne w szkole, chyba że się przełamiesz i nie będziesz zwracał uwagi na początkowe śmiechy kolegów, że robisz sobie piknik w szkole..
Jeżeli chodzisz na siłownię i ćwiczysz już pewien okres (nie jesteś już zielony, a twój staż jest większy niż 3-4 miesiące) to proponuję Ci zakupić sobie kreatynę - najlepiej firmy TREC Nutrition. Ostrzegam przed monohydrantem (kreatyna w proszku, która pompuje w Ciebie wodę i rozpierdziela wątrobę). Polecam w takim razie kreatynę już wysyntytezowaną tak zwany jabłczan kreatyny. Najlepszym wyborem będzie TREC Nutrition CM^3 (do potęgi trzeciej czyli sześciennej) 1250. Jest to Tri Creatine Malate. Buduje mięśnie, powoduje przyrost siły jak i nie pompuje w Ciebie nieograniczonej ilości wody <co dzieje się przy przyjmowaniu monohydrantu, po zakończeniu przyjmowania jej spowoduje spadek masy i utratę siły, masy>.
Równie dobrze możesz zakupić GluWitaminę również firmy TREC Nutrition :)
Jeżeli chodzi o piknik w szkole - zabieraj ze soba miskę ryżu z cynamonem i śmietaną, makaron z twarogiem, sporo kanapek i dużo picia <najlepiej niegazowanego i jedz i pij na siłe. Uwierz, że będziesz tył w oczach. Przy uczęszczaniu na siłowanię 3-4 razy w tygodniu i ostrych treningach będziesz wyglądał naprawdę zajebiście :p
Ja kończę właśnie pojemnik CM^3 1250 King Size Max Dose 360 capsułek (75zł). Efekty są bardzo zadowalające! Mam 186 cm. Ważyłem 81kg. Jedząc naprawde w c**j i uczęszczając codziennie na siłownię w miesiąc czasu przytyłem 13kg. W bicepsie z 35 cm mam 40 cm.(wiem, możesz pomyśleć, że trenuję chyba tylko biceps, ale nie, nie ćwiczę tylko bicepsa, wszystkie partie, to po prostu 'dieta' i te kapsułki) Klatki nie mierzyłem, ale naprawdę cycki mi wyskoczyły. Produkt wprost zajebisty!!
60 - 12 = 48kg.
hm... mam 170 cm. to znaczy, że powinnam ważyć 58 kg? ;o
to trochę niedowagi mam, bo ważę 46 ;d
niby jak na dziewczynę to nawet fajnie... ale mi się nie podoba ;p
i nie mogę nic przytyć. a jem duużo, bardzo dużo ^^ ;p
i czy to dziwne, że przez 4 lata nie zmieniła mi się w ogóle waga ciała? ;o
Zalgadis
11-05-2008, 19:46
@Autor
Zarąbałeś mój pomysł na avek jako element podpisu... przyznaj się!
Po to na czerwono stoi "W razie czego, PW do mnie" ^^
up2@
A można bez kreatyny czy innych tego typu rzeczy?
Ja mam taką "Activia, best mass xtreme (http://www.kulturystyka.musclezone.pl/images/act_bestmass.jpg)" ale jej nie biore bo nie wiem czy dobra, bo brata z kiedyś.
up2@
Ja mam taką "Activia, best mass xtreme (http://www.kulturystyka.musclezone.pl/images/act_bestmass.jpg)" ale jej nie biore bo nie wiem czy dobra, bo brata z kiedyś.
Pierwszy raz o tym słyszę :P
Poczytaj na forach może coś o tym, popytaj tam :-)
60 - 12 = 48kg.
nie mam pojęcia skąd to bierzesz ale przy np. 170cm jeśli się waży 60kg to mamy już dobrą wagę a przy 59 jeden kilogram niedowagi.
@@@topic:Fast Foody powinny wystarczyć. Albo zamiast 1 obiadu to dwa w odstępie paru godzin
spider-bialystok
11-05-2008, 19:55
Oczywiscie, ze mozna. Dobry trening, dobre jedzenie, duzo snu. To wystarczy, tylko nie licz na blyskawiczne przyrosty i nie wierz w bajki o 5cm w lapce w miesiac ;)
Walekifa
11-05-2008, 20:19
Ja dla przykładu mam bardzo szybką przemianę materii i za cholerę nie mogę przytyć "wizualnie" tzn. niby waga wzrasta ale jakoś nie widzę więcej ciała
183cm i 57kg(mało xd)
O.o potrzebujesz jeszcze z 15 kg ; D
Zalgadis
11-05-2008, 20:58
A do tego makaronu z twarogiem mogę dodać cukier czy nie wskazany?
Zalgadis
11-05-2008, 21:17
up@
Pomyłka xD
miało być bez ryżu i Cynamonuuu ;p
To jak z tym twarogiem? ;p
ciemne dropsy
11-05-2008, 22:07
Jezeli chcesz przytycm by byc silniejszym, miec wieksza mase by moc lepiej powiedzmy grac w noge, w kosza, w reczna, zeby miec czym sie przepychac to biegaj, biegaj, biegaj. Jezeli chcesz sobie przypakowac - to wiadomo silownia. Jezeli zalezy ci na uprawianiu jakiejs dyscypliny to pierwsze rozwiazanie, chodzac tylko na silownie stracisz okropnie na szybkosci, gibkosci i zwinnosci, jezeli chcesz nabrac sily i masy, to trenuj na sprezynach. Wg mnei, najbardziej oplaca sie trenowac nogi i barki, one sie tobie do sportu przydadza bardzo. A jezeli chcesz po protu przytyc, to jedz wiecej, czekoladki itp ;) mi sie to udaje, a mam swietny metabolizm dzieki sportowi.
Jak ktoś już zauważył najlepiej to najedz się przed spaniem ;-) Ja jem zawsze pierwszą kolację koło 18-19 a później koło 23-0:00 czy nawet później jeszcze się nawpierdzielam, głównie parówkami xD Tyle, że ja chadzam późno spać :P Dawniej mówili, że wyglądam jak z oświęcimia a teraz mówią, że grrrubas ze mnie :P Mam coś 188cm i 80kg wagi.
Cukierki podgryzaj kiełbaską i po tygodniu przybierasz 10k. ;P
Możesz też koksić w siłowni i jadać jak najwięcej białek.
Wiem co mówię, sam ważę 80kg. ;] Wiem qrwa bez komentów świnia ze mnie. xD
O i nie odradzaj się, jeśli nic nie będzie widać, u chłopcóf tłuszczyk zazwyczaj pojawia się wtedy kiedy wszystkie "wew. pojemniki" się wypełnią. ;p
@edit
Jedzenie samych tłuszczów nic nie da, ponieważ nasz organizm przrzuci się na ten typ energi w wyniku czego tylko schudniesz (dieta atkinsa?).
Klatki nie mierzyłem, ale naprawdę cycki mi wyskoczyły.
Kurna... To już wiem po co dziewczyny na siłkę chodzą xD
A żeby nie było offtopa to powiem ci że szczerze to sie na tym nie znam, bo zamiast tyć, wolałbym schudnąć xD (Choć nadwagi nie mam).
Jak ktoś już zauważył najlepiej to najedz się przed spaniem ;-)
Co za bzdura. Żeby organizm zajmował się trawieniem, a nie odpoczywaniem?
@Topic
Odżywki + dobra dieta (polecam z ryżem) + ćwiczenia na przyrost masy. Na pewno będziesz zadowolony. ;)
Btw. Może się jeszcze zaczniecie długością penisa chwalić?
Ja tam obzeram sie w McDonaldzie, pije od groma mleka w proszku, jem przed spaniem itp, a i tak waze (57 kg przy 175cm)
Jak ktoś już zauważył najlepiej to najedz się przed spaniem ;-)
Tylko, że z czasem zauważa się, że idziesz wszystko w brzuszek :-)
@down
Sprytne ;x Ale wątpie, by autorowi chciało się tyle czekać.:-P
@Thero
Właśnie o to chodzi, że podczas snu organizm nie zużywa tyle energii, więc 3/4 spożytych tłuszczy przełoży na sadło xd.
@up
A co za różnica? Jak w brzuchu nie starczy miejsca, to upchnie sie gdzie indziej.Wiem z doświadczenia
Podpisano:
Człowiek z trzecią brodą.
@Down
Mnie tam sie zawsze dobrze spało po zapiekance albo misce jajecznicy.
Vanhelsen
12-05-2008, 16:32
Ja tam obzeram sie w McDonaldzie, pije od groma mleka w proszku, jem przed spaniem itp, a i tak waze (57 kg przy 175cm)Przemiana materii i tyle, nie ma co bawić się w domorosłe rady "jedz dużo" a tym bardziej "jedz przed snem", po prostu zapukać do drzwi dietetyka i tyle...
@up: ale jak jesz przed snem to organizm zaczyna zajmować się trawieniem a nie tuleniem ciebie do snu... chyba, że nie przeszkadzają tobie nieprzespane noce :<
Możesz mieć po prostu predyspozycje do bycia chudym. Możesz jeść, jeść i jeść i nie przytyjesz albo naprawde mało.
Ja tak mam. 197cm wzrostu i ważę jakieś 70kg. Dokładnej wagi nie znam ale to gdzieś tak będzie, może ciut ponad. ; ) Pragnę też zaznaczyć, że moja dieta opiera się na kebabach, pizzy, piwie, jedzeniu w środku nocy i innych pozornie tuczących "przysmakach". : P
179/180 cm wzrostu,60/63 wagi... Kiepsko. Powiedzcie jak wkońcu jest z tym jedzeniem przed snem. Chce w brzuszek ! xD Potem pomyśle nad mięśniami. Będą nieprzespane noce,i lażenie do kibla w środku nocy? :-/
I kebaby. Dobre na tycie? ;>
Co by sienie mówiło, jest niezdrowe. Jak chcesz brzuszek to do każdego posiłku pij jedno piwo, ewentualnie do każdego obiadu.Efekty będą.
Co by sienie mówiło, jest niezdrowe. Jak chcesz brzuszek to do każdego posiłku pij jedno piwo, ewentualnie do każdego obiadu.Efekty będą.
A jak ktoś piwa nie pija? Bo ja piwa nie pijam :-)
Odżyweczki się kłaniają. Jak ktoś wcześniej napisał gainera na mase i jazda, a jak nie masz na odżywki bądź jeszcze nie chcesz (odżywki chwytasz po 2 miechach treningu co najmniej) to jajeczka, kurczaczek, ryż i musli z serkiem wiejskim na śniadanie.
spider-bialystok
12-05-2008, 17:31
Odżyweczki się kłaniają.
Typowe podejscie kulturystow-teoretykow;)
Gainery to po prostu jedzenie w proszku, a zawsze zdrowiej i smaczniej jest zjesc normalne jedzenie niz wypic gainera, ktorego stosuje sie w momentach, w ktorych nie mamy dostepu do normalnego jedzenia (w podrozy, w pracy jesli nie mamy dluzszych przerw). Inna kwestia jest to, ze gainery, zwlasza sprzedawane w Polsce sa zazwyczaj marnej jakosci ;] Dobra dieta to 70% sukcesu.
Dalej, po co polecacie suple? Kreatyna bez diety, doswiadczenia i samodyscypliny nic nie da, a juz napewno dla poczatkujacego, w hmb wogole nie wierze. Suple i odzywki to po prostu biznes, moze i sa wygodne (sam wole w szkole wypic bialko, a po treningu carbo), ale nie sa wcale lepsze od jedzenia. Mimo to czesto ludzie nie majacy pojecia o kulturystyce oraz poczatkujacy traktuja suple i odzywki niemal jak sterydy ;]
180/72~ chcialbym tez jeszcze przytyc
Ja tam zawsze bylem uczony, ze porzadny "chlop" powinien wazyc wedlug schematu 'wzrost-100'. Czyli w moim wypadku te 80kg
@zalozyciel tematu
Trenuj Beerceps
Ja przy wzroście 185cm ważę 80kg. Hmm chodzę na siłownię ale też sporo jem. W wakacje mam zamiar zamienić tkankę tłuszczową na mięśniową co oczywiście jest łatwiejsze niż nabranie masy na siłowni, ofc jeżeli jesteśmy bardzo chudzi.
Zasadniczo to na sylwetkę nie narzekam, ale muszę trochę w wakacje nad ciałkiem popracować.
A ja muszę właśnie schudnąć, ale jakoś to idzie. Teoretycznie łatwiej jest zmienić tłuszcz w mięśnie, niż wytworzyć mięśnie z niczego. Głównie jeżdżę na rowerze i biegam, a dietę mam urozmaiconą (nie, nie tylko warzywa, i zdrowe, ale również ograniczam fast foody i "McShity". Trzeba urozmaicać dietę, i tu tkwi klucz. Jednak moja przemiana materii nie ułatwia mi życia, nie jest to aż tak fajne, wolę być chudym. Chociaż: "Raj doceniamy dopiero kiedy go stracimy", więc sam już nie wiem ;( Na razie urozmaicona dieta, sport, sport i jeszcze raz sport.
Moim skromnym zdaniem... Po co tyc? Potem i tak wiekszosc bedzie walczyla z nadwaga... Wystarczy tylko poczekac.
Ja i tak.. Chcialabym tylko schudnac... Nie, wcale zle nie wygladam, lecz... Tak dla siebie, dla samej satysfakcji. Tylko jak ; P.
Co za bzdura. Żeby organizm zajmował się trawieniem, a nie odpoczywaniem?
Może jeszcze mam se pompkę aortalną odłączyć, żeby nie wysilać zbytnio organizmu? :D
Mnie tam się dobrze odpoczywa w dodatku ładne sny mam :D moze to kwestia przyzwyczajenia :P
Wald_Kerius
12-05-2008, 22:48
Swoja droga szprycowanie sie jakimis anabolikami w tak mlodym wieku i przy takiej posturze to jest czyste kretynstwo i brak jakiegokolwiek profesjonalizmu. Baa... moze nawet zaszkodzic zdrowiu.
Może jeszcze mam se pompkę aortalną odłączyć, żeby nie wysilać zbytnio organizmu? :D
Mnie tam się dobrze odpoczywa w dodatku ładne sny mam :D moze to kwestia przyzwyczajenia :P
Nie, po prostu niezdrowe jest jedzenie tuz przed snem, sczegolnie w duzych ilosciach.
A po co to wszystko w ogóle? Żeby się na siłowni nie śmiali -.^'
Ja mam 1.81m, 55 i pół kilograma. Z jedzeniem nie mam problemów, podobnie z organizmem. Nigdy nie faszerowałem się odżywkami, etc~, jedyny sport jaki uprawiam to kilkugodzinne spacerki i szachy.
A może się nie akceptujesz ; <
Zalgadis
12-05-2008, 23:04
up@
Akceptuje się takim jakim jestem, prawie samozachwyt.
Lecz wszyscy w rodzinie itd. mówią mi że ja szczypior.
Zresztą jak nabiorę trochę tkanki tłuszczowej to mi tak żyły nie będą wystawać.
Down@
Daj mi ^^
co ja bym dał, zeby stracić te 3-7 kg :P
spider-bialystok
13-05-2008, 07:40
A ja muszę właśnie schudnąć, ale jakoś to idzie. Teoretycznie łatwiej jest zmienić tłuszcz w mięśnie, niż wytworzyć mięśnie z niczego.
Przykro mi, ale tkanka tluszczowa nie zamienia sie w tkanke miesniowa ;) To mit. Mozna co najwyzej spalac tluszcz i budowac miesnie.
Przykro mi, ale tkanka tluszczowa nie zamienia sie w tkanke miesniowa ;) To mit. Mozna co najwyzej spalac tluszcz i budowac miesnie.
Oj, tak się mówi :p Zmieniasz tkankę tłuszczową (spalasz) w tkankę mięśniową (budujesz). I To jest łatwiejsze od wyrzeźbienia ciała z niczego tak jak kolega powiedział.
spider-bialystok
13-05-2008, 15:12
Twierdzisz, ze latwiej jest najpierw zrzucac tluszcz, by przejsc do budowania czystej masy, niz od razu zaczac budowac mase? Gdzie tu logika?
Rethfing on Aldora
13-05-2008, 16:00
Swoja droga szprycowanie sie jakimis anabolikami w tak mlodym wieku i przy takiej posturze to jest czyste kretynstwo i brak jakiegokolwiek profesjonalizmu. Baa... moze nawet zaszkodzic zdrowiu.
Ponieważ 3/4 osób mówiących tutaj o odżywianiu, suplementacji i treningu siłowym gówno o tym wie. Rly. Ryż z cynamonem. Też mi coś, a po szkole zje batonika i już gówno z tego ryżu ma mieć. Jak dieta to dieta.
Twierdzisz, ze latwiej jest najpierw zrzucac tluszcz, by przejsc do budowania czystej masy, niz od razu zaczac budowac mase? Gdzie tu logika?
Chciałem to ująć bardziej w kontekście spalania tłuszczu a jednocześnie nabierania masy.
Pan i Wladca
13-05-2008, 16:58
Jeżeli chcesz przytyć, bez żadnych wynalazków typu odzywki i kreatyna to po pierwsze zamiast jeść 3 razy dziennie jedz 8x dziennie. Najlepiej ryż, makaron i kurczak, na siłowni pij wodę niegazowaną. Zawsze po siłowni zjedz coś pożywnego do pól godziny. Jak nic nie zjesz, organizm będzie kradł białka z twoich mięśni i zostanie sam tłuszcz :o, a żeby zrzucić tłuszczyk trzeba dużo biegać ;p. Jeżeli już przytyjesz to radze ci utrzymuj te wagę, bo jeżeli będziesz tył, później trochę chudł, tył itd. to ci się porobią brzydkie rozstępy :)
Witam , nie chce robić nowego tematu więc napisze w tym ... Jak mogę szybko schudnąć ( do zimy minimum 30 KG spalić ) Mam 1.70 Wzrostu i ważę około 105KG ( Błagam , nie śmiać się ) Ma ktoś może radę ? ( Nie obżeram się w fast foodach itp , mam tak od urodzenia ) Strasznie mi na tym zależy ... ;(
spider-bialystok
13-05-2008, 19:48
Witam , nie chce robić nowego tematu więc napisze w tym ... Jak mogę szybko schudnąć ( do zimy minimum 30 KG spalić ) Mam 1.70 Wzrostu i ważę około 105KG ( Błagam , nie śmiać się ) Ma ktoś może radę ? ( Nie obżeram się w fast foodach itp , mam tak od urodzenia ) Strasznie mi na tym zależy ... ;(
Idz do lekarza, bo taka otylosc w tak mlodym wieku jest juz po prostu niebezpieczna dla zdrowia.
Ponieważ 3/4 osób mówiących tutaj o odżywianiu, suplementacji i treningu siłowym gówno o tym wie. Rly. Ryż z cynamonem. Też mi coś, a po szkole zje batonika i już gówno z tego ryżu ma mieć. Jak dieta to dieta.
Co do tych batoników - jak kto lubi, ale jeść się nie powinno. Ja sam sie czasem skuszę na batona, i nie zauważyłem żeby mi jako tako przeszkodził w nabieraniu masy mięśniowej :)
Jak zaczniesz ćwiczyć, będziesz już wiedział o co kaman i będziesz systematyczny, będziesz się przykładam to polecam Amino6800 TREC'a :)
105kg w wieku 14 lat to zdecydowanie za dużo. Wykorzystaj wakacje a zrzucisz zbędne kilogramy... Ja bym Ci polecił częste bieganie bo co jak co, ale na otyłość to tylko biegać. Oczywiście nie ma to być samo bieganie typowo po parku, przecież można piłę pokopać? w kosza pograć?
Co do odżywiania: Polecił bym się przerzucić na ryż i kaszę ;) Jak Ci bardzo zależy i masz silną wolę możesz sobie kolacje odpuszczać, ewentualnie zjeść ale bardzo "ubogą" i to kolo 18.
Ty nie masz się głodzić bo w tak młodym wieku to bardzo nie zdrowe, Ty rośniesz. Staraj się jeść ale w mniejszych ilościach, przykładowo pomyśl że kiedy zjadłbyś tyle obiadu i odrzuć z tego połowę.
Zupełnie zrezygnuj ze słodyczy i napoi gazowanych. Przerzuć się na wodę mineralną.
Tyle ode mnie. Pozdrawiam
Piotrek Marycha
13-05-2008, 20:11
@Top:
Jakiś miesiąc w McShitach i styknie.
efekt uboczny : 0 kasy ;)
105kg w wieku 14 lat to zdecydowanie za dużo. Wykorzystaj wakacje a zrzucisz zbędne kilogramy... Ja bym Ci polecił częste bieganie bo co jak co, ale na otyłość to tylko biegać. Oczywiście nie ma to być samo bieganie typowo po parku, przecież można piłę pokopać? w kosza pograć?
Co do odżywiania: Polecił bym się przerzucić na ryż i kaszę ;) Jak Ci bardzo zależy i masz silną wolę możesz sobie kolacje odpuszczać, ewentualnie zjeść ale bardzo "ubogą" i to kolo 18.
Ty nie masz się głodzić bo w tak młodym wieku to bardzo nie zdrowe, Ty rośniesz. Staraj się jeść ale w mniejszych ilościach, przykładowo pomyśl że kiedy zjadłbyś tyle obiadu i odrzuć z tego połowę.
Zupełnie zrezygnuj ze słodyczy i napoi gazowanych. Przerzuć się na wodę mineralną.
Tyle ode mnie. Pozdrawiam
Myślałem że od kaszy i ryżu się tyję ... :confused: . No cóż , jeżeli chodzi o kolację to załatwione bo silną wole mam ... Hmm , bieganie to na razie czarno widzę ( Pograć w nogę to pogram , ale tak to wole na rowerze pojeździć ) No cóż , we wakacje jak będę w polsce to pogadam z jakimś lekarzem.
+ Słodycze , Napoje gazowane odpadają , od teraz 1 cukierek tygodniowo i woda mineralna ! -,.,-
Może napisz czy chcesz przytyć czy nabrać masy, a potem idź do dietetyka, lub poproś na sfd ...
Myślałem że od kaszy i ryżu się tyję ... :confused: . No cóż , jeżeli chodzi o kolację to załatwione bo silną wole mam ... Hmm , bieganie to na razie czarno widzę ( Pograć w nogę to pogram , ale tak to wole na rowerze pojeździć ) No cóż , we wakacje jak będę w polsce to pogadam z jakimś lekarzem.
+ Słodycze , Napoje gazowane odpadają , od teraz 1 cukierek tygodniowo i woda mineralna ! -,.,-
Hmm a co bardziej tuczy ziemniaki czy ryż? :p Powtarzam głodzić się nie możesz, więc lepiej się przerzucić na mniej kaloryczne produkty.
Co do sportu nikt Ci na rowerze jeździć nie broni :D ale co do roweru to trzeba więcej pojeździć by spalić kalorie. Mimo to jak chcesz efektów to raczej...
BIEGANIE > ROWER
Co do tego cukierka... Jeżeli masz jakiś "cukierkowy nałóg" to tak jak powiedziałeś staraj się po prostu jeść tych cuksów co raz mniej, aż w końcu z nich zrezygnujesz ;)
efekt uboczny : 0 kasy ;)
Pomijając wykończenie organizmu : >
@Xydijo:
Poza napisaniem listu do bravo moge Ci polecić wizyte u lekarza. Niewiele tam napisałeś ale podejrzewam że to genetyczne.
Heh, ja mam 174 cm wzrostu i ważę 64 kg, brzuch troche odstaje, ale co tam. Myśle, że jest ok. (i opycham się tym co chcę ^^)
Heh, ja mam 174 cm wzrostu i ważę 64 kg, brzuch troche odstaje, ale co tam. Myśle, że jest ok. (i opycham się tym co chcę ^^)
Opychaj się, zobaczysz za 2 lata. Ehym tak, tak to taka przestroga.
spider-bialystok
13-05-2008, 21:07
Hmm a co bardziej tuczy ziemniaki czy ryż? :p Powtarzam głodzić się nie możesz, więc lepiej się przerzucić na mniej kaloryczne produkty.
Kolejny mit, ze niby ziemniaki sa tuczace, a ryz czy kasza nie. To czy jesz ryz czy ziemniaki naprawde nie ma znaczenia, liczy sie ilosc. Najlepiej ograniczyc weglowodany, a dodac zdrowe tluszcze.
jak Ci bardzo zależy i masz silną wolę możesz sobie kolacje odpuszczać, ewentualnie zjeść ale bardzo "ubogą" i to kolo 18.
Czy ty chcesz zeby koles sobie kompletnie rozjebal metabolizm? Zeby schudnac trzeba podkrecic metabolizm, czyli jesc duzo posilkow dziennie, minimum 6, z czego ostatni godzine przed snem, najlepiej twarog (ale sam twarog, bez niczego, zrodlo kazeinki) Jesli bedziesz jadl malo posilkow w ciagu dnia, a ostatni o 18 to spowolnisz sobie niemilosiernie metabolizm i z chudniecia nic nie wyjdzie.
Mam twarożek 6 razy dziennie szamać ? :confused:
Heh, ja mam 174 cm wzrostu i ważę 64 kg,
Heh,ja mam tak samo,i lekarka twierdzi ze mam niedowagę a mam 16 lat -.-"
Killuminati
13-05-2008, 21:39
Ja mam 176, a ważę 58kg :-P W sumie to chcialbym nabrać trochę masy, ale... nic na siłę :)
spider-bialystok
13-05-2008, 21:40
Mam twarożek 6 razy dziennie szamać ? :confused:
Twarozek masz szamac na ostatni posilek, godzine przed snem. Jedz kurczaka (grilowanego, pieczonego),ryby, wolowinke, do mieska jakies warzywa, pij oliwe z oliwek, mozesz zjesc troche ziemniakow/ryzu/kaszy, ser zolty, orzechy...
I biegaj.
Twarozek masz szamac na ostatni posilek, godzine przed snem. Jedz kurczaka (grilowanego, pieczonego),ryby, wolowinke, do mieska jakies warzywa, pij oliwe z oliwek, mozesz zjesc troche ziemniakow/ryzu/kaszy, ser zolty, orzechy...
I biegaj.
Chyba ocipiałeś? To prawie jak dieta na mase
spider-bialystok
13-05-2008, 21:54
Chyba ocipiałeś? To dieta na mase
Na mase to by byla jakby jadl 5000 kcal dziennie, a skoro chce schudnac to bedzie jadl mniej, zapewne przy tej wadze miedzy 2000, a 3000. Pomysl logicznie.
Dziękuje , będę stosował się do tych rad i zaczynam od jutra ... Mam nadzieje że za rok o tej samej porze będę chudy :D . Pozdro
@Edit : Obliczyłem to i mam zamiar spalać 1 Kg tygodniowo , do osiągnięcia upragnionej wagi potrzebuje 8-10 miesięcy . Cóż , zobaczymy co z tego wyjdzie ...
ryz jest bardzo tuczacy. strongmani jak i inni sportowcy ktorzy potrzebuja duzo sily/energii jedza codziennie ryz. ktos moglby powiedziec ze chinczycy jedza na co dzien ryz i sa chuderlawi. nie mozna tego porownywac poniewaz rasa mongoloidalna jest innaczej zbudowana niz rasa biala.
w tym wieku sam tluszcz nie pomoze ci. musisz jesc duzo bialka, weglowodanow
glukozy. najlepiej poszukaj w necie sposoby: odzywiania sie na mase.
Shanhaevel
14-05-2008, 15:39
179/180 cm wzrostu,60/63 wagi... Kiepsko.
Normalnie, też tak mam. Tylko, że ja jeszcze jestem w wieku wzrostu, nie wiem jak ty.
Mam 178-180 cm wzrostu i ważę 63 kg, a chudzielcem ani grubasem nie jestem. Taki w sam raz, o (a mam to po ojcu, on też jest szczupły mimo, że je dużo). Tylko dopakować muszę. : )
Ja tam słyszałem o operacji hmm jak to było zwężenie żołądka? coś w tym stylu. W każdym razie stosuje się to gdy ktoś jest już w skrajnej sytuacji. No ale przecież zamiast się męczyć to możesz popytać lekarza o ten zabieg. Ale ile co i jak to nie wiem.
Normalnie, też tak mam. Tylko, że ja jeszcze jestem w wieku wzrostu, nie wiem jak ty.
Mam 178-180 cm wzrostu i ważę 63 kg, a chudzielcem ani grubasem nie jestem. Taki w sam raz, o (a mam to po ojcu, on też jest szczupły mimo, że je dużo). Tylko dopakować muszę. : )
Kurna, ludzie jakieś wywalone w kosmos DNA mamy XD.(Dla ścisłości też tak mam). A co do posta Shana to mam identycznie jak on(słowo w słowo) xD
Pan i Wladca
14-05-2008, 19:09
http://zdrowie.onet.pl/1208822,2413,,,,oblicz_swoj_idealn_wage,kalkulator .html
macie luda kalkulator
mając 186cm wzrostu ważyłem kiedyś 65 kg teraz ważę 79.
Obydwie wagi są w normie, ale uwierzcie, że lepiej wygląda 79 niż 65 wiec warto trochę przytyć.
spider-bialystok
14-05-2008, 19:28
http://zdrowie.onet.pl/1208822,2413,,,,oblicz_swoj_idealn_wage,kalkulator .html
macie luda kalkulator
mając 186cm wzrostu ważyłem kiedyś 65 kg teraz ważę 79.
Obydwie wagi są w normie, ale uwierzcie, że lepiej wygląda 79 niż 65 wiec warto trochę przytyć.
Do niczego sa takie kalkulatorki. Mozna przy 180cm wazyc 90kg, miec niski poziom tluszczu, na brzuchu krate, a w lapie 45, a mozna tez przy 180cm i 90kg miec bezksztaltne cycki zamiast klaty i faldy tluszczu na brzuchu, a przy tym male lapki.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.