Pokaż pełną wersje : Trochę taktyki?
Co wy na to aby w Tibii wprowadzić system taktyczny w zarządzaniu Summonami. Chodzi mi o to aby np. nasz Monk udał się w miejsce które mu wybierzemy (czyt. naciskamy na pustym polu w zasięgu naszego wzroku prawym przyciskiem i np. "Go to"), ułatwiłoby to sposób expienia i Pk. Oczywiście jeśli zostawimy naszego summona samego zniknie po oddaleniu się za daleko. Opcja "Regroup" kazałaby summonowi iść z powrotem za nami (naciskamy na siebie i "Regroup"). Myslicie że takie coś umiliłoby magom expienie?
Cloudres
11-05-2008, 17:57
Pomysł bez sensu bo trzeba by było się jeszcze dodatkowo bawić z tym summonem, i ankieta bez sensu bo nie ma opcji "nie podoba mi się" a ta co jest czyli że magowie będą mieć lepiej hmmm też bym nie zaznaczył bo mieliby gorzej. A tak btw to możesz sobie marzyć...
Po 1. teraz trzeba bawić się summonem bo lata gdzie chce i ucieka ^^
Po 2. Chciałem tylko zaproponować coś co przyszło mi do głowy po obejrzeniu filmu pk gdzie pker narzekał na swojego summona że nie chce blokować drogi uciekinierowi ^^
Mati_Paurel
11-05-2008, 19:23
@up
summon ci ucieka? to mu załóż smycz ;)
człowieku to nie jest RTS ;)
Marcin24
11-05-2008, 19:28
Hmm... Summon to potwór, którego jesteśmy władcą. Więc jeśli nim władamy, to dlaczego nie możemy mu kazać gdzieś pójść?
Pomysł fajny, aczkolwiek ułatwiłoby w pewnym stopniu grę. ;]
Popieram, a ci co są przeciw z powodu "paplaniny w rozkazywaniu" to chyba nie zdali sprawdzianu z logiki.
Celestiks
11-05-2008, 23:13
Ahaha i co jeszcze ? Druidzi dostali w tym upie wiele .. Cieszcie sie w ogóle ze możecie se jakiej gówienka przywołać.
Ahaha i co jeszcze ? Druidzi dostali w tym upie wiele .. Cieszcie sie w ogóle ze możecie se jakiej gówienka przywołać.
Dziwi mnie taki tok myślenia.
To by było ciekawe urozmaicenie gry, autor nie pyta się, czy to polepszy postacie magiczne, tylko pyta o opinię na ten temat.
Uważam, że summony stałyby się wreszcie bardziej przydatne, taki system taktyczny to dobry pomysł.
Xerionis_Family
12-05-2008, 00:55
interesujący pomysł, oczywiście wymagający długiego (kilka lat?) i dokładnego przemyślenia przez cipsoft.
Nie dodawaj im jeszcze więcej myślenia BŁAGAM! :p
A pomysł mi się nie podoba. Byłoby to zbyt niebezpieczne, gdyby pker tego dobrze użył. A trzeba przyznać, że im mniej dedów tym przyjemniejsza gra.
Nie dodawaj im jeszcze więcej myślenia BŁAGAM! :p
A pomysł mi się nie podoba. Byłoby to zbyt niebezpieczne, gdyby pker tego dobrze użył. A trzeba przyznać, że im mniej dedów tym przyjemniejsza gra.
to idz na non-pvp, zamiast padac bedziesz dostawac miliard pytan od noobow typu "hces wstompic do nazej gildi?????????//"
@topic
fajny pomysl, bo na razie trudno summonow jako blokerow uzywac gdy nie ma w poblizu schodow
@autor
Sugeruję, abyś napisał o tym na tibia.com
Zbliża się update i możliwe, że Cipsoft przemyśli tą propozycję.
Pomysł ciekawy, ale wymaga przemyślenia. Taki sposób dawałby większą kontrolę nad summonem, ale utrudniałby i wydłużał czas operacji. Gdyby opracowało się jakieś proste acz skuteczne sterowanie summonem, to jestem za.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.